Belépés
2018. október 19. péntek | 42. hét | 292. nap | 15:30 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Uniós menekültügyi hivatal: több mint egymillió menedékkérelem vár még elbírálásra
korlátozott befogadó kapacitás kockázatokat jelent, mert az embercsempészek malmára hajtja a vizet - emelte ki Jamil Addou.

A beszámolót követően, a közös európai menekültügyi reform részét képező, az EASO reformjára irányuló európai bizottsági javaslatról Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője kiemelte, egyértelmű, hogy egyre kevesebb menekült ad be kérelmet az uniós országokban, ennek ellenére több tagállam állandóan és folytatólagosan a migrációs nyomásról beszél, "a politikai hisztéria egyre fokozódik". Az EU migrációs és menekültügyi politikája a manipulációk foglyává vált - tette hozzá a képviselő.

Az Európai Bizottság javaslatának célja, hogy biztosítsa az EASO számára azokat az eszközöket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a végrehajtást megkönnyítő és a közös európai menekültügyi rendszer működését javító ügynökséggé alakuljon át. E tekintetben kiegészíti a menekültügy jogi és politikai eszközeit, különösen a menekültügyi eljárások, az egyének nemzetközi védelem
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 14:22
Fizetett, és egyelőre nem mond le Marosvásárhely RMDSZ-es alpolgármestere
A politikus a Marosvásárhelyi Rádiónak elmondta: arra hivatkozva próbálják eltávolítani a tisztségéből, hogy dél-koreai utazásával felháborodást váltott ki a marosvásárhelyiekben, ő azonban nem érzékeli ezt a felháborodást. Hozzátette: várja, hogy írásban szólítsák fel a lemondásra, és támasszák alá a felszólítást. "Addig végzem a munkámat a marosvásárhelyi lakosság érdekében, és a vállalásomat a mandátum végéig szeretném folytatni" - fogalmazott az alpolgármester.

Az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete átküldte az MTI-nek annak a nyugtának a képét, mely Makkai Gergely hétfői 6978 lejes (488 ezer forint) befizetését tanúsítja. Vass Levente, a városi szervezet elnöke az MTI-nek elmondta: az általa vezetett szervezet nem kíván állást foglalni az alpolgármester lemondatásának kérdésében.

Makkai Gergelyt az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete szólította fel a költségek megtérítésére. A párt Maros megyei szervezete Területi Állandó Tanácsa (TÁT) csaknem egyhangú szavazással lemondásra kérte a
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 17:14
Lavrov: aktivizálni kell a párbeszédet Moszkva és az EU között
egyetértés van a felek között.

Az orosz diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy a szíriai és az ukrajnai válságot az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozataival összhangban kell megoldani. Mint mondta, az utóbbi esetében nincs alternatívája a minszki megállapodások maradéktalan végrehajtásának.

Moavero Milanesi közölte, hogy Vlagyimir Putyin elnök meghívást kapott a líbiai rendezésről november 12-én és 13-án Palermóban megtartandó tanácskozásra. Lavrov elmondta, hogy Moszkva kész részt venni a válság politikai és diplomáciai eszközökkel való rendezésében, de az orosz delegáció szintjéről csak azt követően döntenek majd , hogy megismerik a meghívás részleteit. Dmitrij Peszkov,a Kreml szóvivője szerint eddig nem történtek lépések az orosz elnök palermói látogatásának előkészítésére.

Az olasz diplomácia vezetője megköszönte orosz kollégájának, hogy az részt fog venni az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) december 6. és 9. között Milánóban megtartandó, tárcavezetői szintű
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 17:13
Kövér: csak közös erővel biztosíthatjuk a fenntartható regionális fejlődést
A házelnök a Dunai Parlamenti Képviselők 5. konferenciáján mondott köszöntőjében kiemelte: Magyarország a Duna-régió szakmai stratégiáját egy erősödő kelet-közép-európai politikai együttműködés fontos tényezőjének is tekinti.

Úgy látja, biztató, hogy a változatos társadalmi, nyelvi, gazdasági és természeti adottságokkal rendelkező dunai térség döntéshozói, szakemberei és lakossága képesek az egyre tudatosabb és célirányosabb együttműködésre. A Duna-régió stratégia keretében az elmúlt években több magyar kezdeményezés indult, "a közös kihívásokra összehangolt válaszokat adtunk és az egész régió számára lényeges eredményeket tudunk felmutatni" - értékelt.

Kövér László felidézte: hét éve a soros magyar EU-elnökség alatt Magyarország eredményes politikai támogatásának köszönhetően elfogadták a Duna-régió stratégiát, négy éve pedig Budapesten rendezték meg a Dunai Parlamenti Képviselők 2. Konferenciáját. 2017-ben Magyarország látta el a stratégia elnökségi feladatait, és sikeres éves fórumot
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 10:31
Fidesz: a magyar ellenzéki EP-képviselők már választottak és a bevándorláspárti oldalra álltak
Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója csütörtökön Budapesten újságíróknak azt mondta, az EP-választás közeledtével egyre élesedik a vita a bevándorlást pártoló és ellenző politikai erők között és a magyar ellenzéki EP-képviselők a bevándorláspárti oldalra álltak.

Mint mondta, nemcsak a Sargentini-jelentés megszavazásakor volt ez világos, hanem az elmúlt évben is megszavaztak minden, a migráció elősegítését támogató brüsszeli javaslatot.

Ujhelyi István, Szanyi Tibor, Niedermüller Péter, Molnár Csaba, Jávor Benedek és Meszerics Tamás EP-képviselők legkevesebb 16 alkalommal szavaztak meg olyan bevándorláspárti javaslatot az EP-ben, amelyek mind arra irányultak, hogy még több migránst hozzanak be Európába - jelentette ki. Hozzátette: a magyar emberek akaratával szembemenve a képviselők támogatták a kötelező kvótát, az áttelepítési programokat, a migránsok családegyesítését.

Megjegyezte: nemcsak megszavazták a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést, de Ujhelyi István és
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:31
H.Kohut Katalin: A szabatos magyar nyelv
vigyáznak minden életre, féltőn óvnak, felszólalnak a természet, a növények, állatok, törvénnyel rendelkező emberek védelmében.

A politika minden időben a gonoszoké volt, maguk állították a diktátorokat, bábokat, személyiség nélküli vezetőket, médiát, minisztereket, minden felelős személyét a politikának azzal a szándékkal, hogy megalázzák és tönkre tegyék a törvényét és életét az általuk emberségi törvénnyel rendelkező népeknek és sokaságoknak.
A mindenkori szándékosan bonyolított politikai nyelvezetnek közérthetőnek kell lennie, mindenki számára világosnak, felfoghatónak. A művész ember arra törekszik, hogy az igazságokat felfedve, ezeket lezárva keresve hozzá hasonló embereket, törvényt ülve a felfoghatatlan, a homályos, a sötétség gondolatai felett megalkossa az új nyelvi szabályokat, az új magyar versírást és irodalmat.

A magyar nyelv, mely állandóan felmutatásra került Szenci Molnár által a világnak, hogy tökéletes, számtalan nyelvi ellenséget szerzett egyfolytában, míg
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 16:45
Romániai népszavazás - Az RMDSZ részvételre és lelkiismeret szerinti szavazásra buzdít
A szövetség álláspontját hosszas vita után pénteken fogadta el a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT). Kelemen Hunor RMDSZ-elnök a testület kolozsvári ülése után tartott sajtótájékoztatón elmondta: még a népszavazás kiírása előtt közvélemény-kutatást készíttetett a szövetség az erdélyi magyarság körében, s ez azt mutatta ki, hogy az elsöprő többség konzervatív álláspontot képvisel a család meghatározása ügyében.

Ezt is figyelembe véve kérik azt, hogy az emberek éljenek a szavazati jogukkal, vegyenek részt a népszavazáson, és szavazzanak a lelkiismeretük szerint. Hozzátette: olyan toleráns közös álláspontot alakítottak ki, amelyik a megbékélést teszi lehetővé, és amelyikbe mindenki személyes meggyőződése belefér.

"A különböző véleményeknek egymás mellett el kell férniük. (...) Ha a vélemények nem férnek el egymás mellett, előbb-utóbb az emberek sem fognak elférni egymás mellett" - magyarázta a döntés hátterét Kelemen Hunor.

Korábban az RMDSZ ügyvezető elnöke, Porcsalmi Bálint a Maszol.ro
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 16:38
1/204
Képek, videók
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
péter koncert1002_2.jpg
maroka
2018. október 04. csütörtök, 09:56
péter koncert1002.jpg
maroka
2018. október 04. csütörtök, 09:46
Szpisják Péter Pál kapuci
maroka
2018. szeptember 30. vasárnap, 17:21
péter orgonál0915.jpg
maroka
2018. szeptember 16. vasárnap, 16:12
Repülés-Bessenyei Péter 2
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 20:03
péter_koncert0902.jpg
maroka
2018. szeptember 02. vasárnap, 13:55
Pétertöl
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 21:59
szent péter.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 12. vasárnap, 12:54
Vincze Péter
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 14:15
péter duna tv0804.jpg
maroka
2018. augusztus 04. szombat, 17:56
péter orgonál.jpg
maroka
2018. július 08. vasárnap, 21:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.