Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 18:15 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A nagy (globális) átverés
Gondolom, mindenki kitalálhatja, hogy ebben a bejegyzésben a globális felmelegedés címszóval fémjelzett politikai koncepcióval kívánok foglalkozni. Ez a fogalom még az angol ipari forradalom idején született, amikor is a haladás ellenzői az iparosítás ellenzői a gépesítés káros mellékhatásainak a felnagyításával igyekeztek meggátolni a haladást. Feltalálták az üvegház hatást, amit annak tulajdonítottak, hogy a légkörbe kerülő széndioxid visszaveri a Föld infravörös kisugárzását és ezáltal növeli a földi hőmérsékletet. Ezt az állítást semmivel sem bizonyították, de olyan sokat emlegették /szajkózták) az eltelt 200 év folyamán, hogy ma már ezt mindenki bizonyított tényként fogadja el. Ezt az elfogadást az is elősegíti, hogy az északi féltekén tapasztalható némi melegedési tendencia, amit azonban igyekeznek a globális felmelegedés bizonyítékaként feltüntetni, ugyanakkor kerülik annak a kérdésnek a megválaszolását, hogy miként került a Föld állandó (nyáron is megmaradó) jégkészletének több mint 90 %-a a déli
tomerle, 2018. augusztus 13. hétfő, 10:24
Görög adósság - Közgazdász: a mentőcsomag nélkül nem lehetne nyugdíjat fizetni Görögországban
Az euróövezeti állandó mentőalap (ESM) hétfőn folyósította a harmadik görög mentőcsomag utolsó, 15 milliárd eurós részletét.

Hozzátette: a görög gazdaság helyzete már nem annyira veszélyes, amíg a világgazdaság működik, lesz helyreállás, és némi növekedés. Ha kedvezőtlen folyamat történik a világgazdaságban, akkor az a görögökre is kedvezőtlen hatással lesz - tette hozzá.

A közgazdász a török líra mélyrepülésének okaként említette egyrészt a török-amerikai politikai konfliktust egy amerikai lelki pásztor bebörtönzése miatt és a gazdasági okok között a devizahitelek magas arányát, az alacsony devizatartalékot, és a magas folyó fizetési mérleg hiányt emelte ki.
velemenyezd, 2018. augusztus 12. vasárnap, 11:21
Hogyan lépjek fel a pornó és perverz oldalak ellen?
Az a pár önzetlen segítő, akiknek évek alatt neveit cédulára írva karácsonyfa alá állandóan betett üvegcsébe került jelenti a világot, itt meg mindenütt, ahol ilyen érzéssel voltak irántam. Nem kell több, megnyerték a világot maguknak,a többi csőcselék és tömeg. A tömeg arctalan, akár az utcanép, mindig amellé áll, ahonnan hasznot remél, egyik nap egyikhez, másik nap másikhoz pártol. A tömeg megszokta az állandó politikai játékainak izmusait, vallásait a sötétségnek, amik nem tudnak megvilágosodni, mert van, ami lehetetlen, kihasználva a gazdagulást, azt élteti mindig, ahonnan tobzódást remélhet, könnyű prédákkal, tékozlással. A tömeg személyiség nélküli, arctalan, mindig szüksége van egy falkavezérre, amelyik megadja a jelszót a támadásra, ez megnyilvánul valamennyi fórumán a világnak. A tömeg kezébe adni tudományt, mint sötétség fejedelmeinek,egyenlő a világ halálával, amit folyamatosan meg is rendeztek mostanáig. A tömeg nem tud gondolkozni tisztán, sérteget, mert szív ellenesként hozták létre,
katalinkohut, 2018. augusztus 10. péntek, 15:52
Politikai emberiség ellenesek elítélése
A politikai állandó játékosok, mint a Hunnia börtön római egyháza, amelyik feketemágiájával a vasnépnek legyőzte az előző egyházakat, ahogyan megrajzolták illusztrációkon, többezer éve környezet és élővilág ellenes csapásaikkal, melyeket országokban helyeztek el, a miskolci Rákóczi térrel, vasnépként többszáz éve a világ uraival, földönkívülikkel, mint rózsakeresztes, szabadkömvűves rendekkel, farizeusaival és mindenféle csapásával a bibliai apokalipszisnek folyamatosan újra kezdi a világ történelmi korszakok végrehajtását egészen 1956-ig, az utolsó dunai József Attila vers lejátszásáig saját maguk által alakítva az áldozatot és a gyilkost.

1956-tól rajtunk hajtják végre a világ történelmét az első ember gyilkosság kezdetével, valamennyi vaskommunista Rákóczi téri főszerepében a szereplőiknek, támadva folyamatosan minket azért, mert az apokalipszis tagjai nem tudnak gondolkozni, akár a pusztítók, a sátánjuk, a nemi csapások, fajtalankodók, nemi kivégzők és tüzelő szukáik.

Miután az
kohlinka, 2018. augusztus 09. csütörtök, 06:54
Iráni atomprogram - Moszkva megerősítette elkötelezettségét a megállapodás mellett
és lábbal tiporja a nemzetközi jog normáit" - áll a dokumentumban.

Oroszország elítél minden egyoldalú, az ENSZ BT-t megkerülő szankciót, főleg ha ezek bevezetése területen kívüli alapon, harmadik országok érdekeinek érintésével történik, amint az Irán elleni amerikai megszorítások esetében - folytatódik a szöveg.

"A nemzetközi közösségnek nem szabad megengednie, hogy a sokoldalú diplomácia ilyen jelentős vívmányait feláldozzák annak az amerikai törekvésnek az érdekében, amelynek célja a politikai számla rendezése Iránnal, ráadásul olyan kérdésekben, amelyeknek nincs közük a közös átfogó cselekvési tervhez" - fogalmaztak a dokumentum szerzői, akik szerint a sokéves tapasztalat azt bizonyítja, hogy Iránt nyomásgyakorlással nem lehet engedményekre kényszeríteni.

Donald Trump amerikai elnök májusban bejelentette: Washington egyoldalúan felmondja az iráni nukleáris programról 2015-ben aláírt többhatalmi megállapodást, és újra életbe lépteti a korábban felfüggesztett szankciókat az iszlám
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 23:01
dr.Padányi Viktor - ÍGY TÖRTÉNT (részlet)
gimnazista akkoriban. Tíz órakor növénytan óra kezdődött és Kovács Demjén tanár úr magas, szikár alakja pontosan jelent meg az ajtóban, mint mindíg. Felment a katedrára, beírta az osztálykönyvet, de nem kezdte el a feleltetést, mint szokta, hanem lehajtott fővel meredt maga elé egy hosszú percig....és akkor megkondultak a harangok. Kovács Demjén tanár úr felállt, odament a térképtartóhoz, kivette a térképet, amelynek felső sarkában még ez a név állt: (A Magyar Szent Korona Országainak Politikai Térképe), és felakasztotta a térképállványra s mindezt egyetlen szó nélkül, aztán megállt előtte, kissé oldalt, hogy ne takarja el előlünk, és nézte, olyan arccal, olyan leírhatatlan lágy kifejezéssel, amilyet mi még soha sem láttunk száraz és őrökké szilárd arcán. Mi halálos csendben néztük a térképet és az előtte álló, szürkülő hajú cisztercita papot, amint feje egyre lejjebb esett a mellére és a kívülről behallatszó harangzúgás által még inkább kimélyített csendben
tinka1951, 2018. augusztus 03. péntek, 10:34
Tusványos - Potápi: közös siker a Minority SafePack
Megjegyezte: a mostani bizottságtól meglehetősen negatívak a jelzések, de ennek ellenére szeretnének egyeztetni. Ha a találkozó nem jön létre, vagy nem pozitív kimenetelű, akkor nem nyújtják be egyelőre az aláírásokat, hanem megvárják a vélhetőleg új összetételű Európai Parlament megalakulását. A cél az európai jogi keretrendszer megteremtése, s ehhez a Minority SafePack eszköz. Kitért arra is: Nyugat-Európában kicsit elkényelmesedtek a kisebbségek, szervezeteik elfogadták a helyzetüket, kimúlt belőlük a politikai aktivítás.

Berényi József, a felvidéki Magyar Közösség Pártja elnökségi tagja kiemelte: a rendszerváltás óta ez a második legtöbb összegyűjtött aláírás a részükről, elérték a közel 69 ezret. Szerinte a kezdeményezés megmutatta, hogy mely közösségek szervezettek igazán. A Most-Híd alakulat ugyanakkor nemhogy nem segített, de még támadta is az akciót - jegyezte meg.

Bodor László, az RMDSZ ügyvezető alelnöke hozzátette: nagy lendülettel csinálták végig az aláírásgyűjtő kampányt, s olyan
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 13:40
Az orvoselit mindent megtesz, hogy megmaradjon a hálapénz
séma, mint a MOK-nál. Azért nem jelzik a problémákat, mert akkor ők maguk lesznek a probléma.

Egyáltalán helyre lehetne hozni az egészségügyet? Vagy bele kell törődni, hogy akinek nincs pénze magánellátásra vagy paraszolvenciára, az kevesebbet és rosszabbul fog élni?

Rendbe lehetne tenni, de csak úgy, hogy az alapokat megerősítjük. Hozzá kell nyúlni a fenntarthatatlan háziorvosi rendszerhez, támogatni kell a praxisközösségek kialakítását. A milliárdos praxispályázat csak tűzoltás, politikai bábozás a választóknak. Hiába csábítanak falvakba orvosokat, ha a kolléga pár év múlva rájön, hogy nincs óvoda, nincs jó iskola és öt év múlva szedi a sátorfáját. Nagyobb kompetenciát kell adni a háziorvosoknak, mert a kórházakon most túl nagy a teher. Itt vissza is kanyarodtunk a MOK-hoz, ugyanis nekik kellene megszervezniük a háziorvosok naprakész, magasszintű továbbképzéseit. Mostanság csak fizetős pofavizitek vannak a továbbképzési pontokért. Itt el is bukott a nagy átalakítás.

A
tinka1951, 2018. július 18. szerda, 17:22
Török választások - Megnyíltak a szavazóhelyiségek az államfő- és parlamenti választáson
18 óráig az összes sajtóorgánumban tilos lesz magára a választásra, valamint annak eredményére vonatkozó mindennemű hír, találgatás és megjegyzés közzététele.

Este 18 és 21 óra között a sajtóorgánumok kizárólag a Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) által kiadott információkat hozhatják nyilvánosságra.

A YSK a médiát érintő korlátozásokat a tervek szerint este 21 órakor oldja fel, bár dönthet úgy is, hogy ezt az időpontot korábbra hozza.

A választások kimenetelétől függetlenül az ország politikai rendszere parlamentárisról elnökire változik, tehát a végrehajtó hatalom feje immár nem a kormány, hanem a köztársasági elnök lesz.

Az államfőválasztáson a jelenlegi elnök, Recep Tayyip Erdogan fő riválisa Muharrem Ince, a legnagyobb ellenzéki erő, a kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) jelöltje. Rajtuk kívül versenybe száll még Meral Aksener volt belügyminiszter, aki a tavaly októberben alapított nacionalista Jó Párt (Iyi Parti) elnöke, valamint a 2016 novembere óta börtönben ülő Selahattin
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 07:10
Az ENSZ emberi jogi főbiztosa szégyenletesnek nevezte a "Stop Soros" törvénycsomagot
A menedékkérőket segítő személyeket és szervezeteket kriminalizáló magyar jogszabály, amelyet szerdán fogadott el az Országgyűlés, sérti a nemzetközi és európai emberi jogi normákat és értékeket - hangsúlyozta a főbiztos Genfben közzétett nyilatkozatában.

"A jelenlegi kormány politikai haszonszerzésből folytatott állandó gyűlöletkeltése vezetett e legutóbbi szégyenletes és kirívóan idegengyűlölő fejleményhez" - vélekedett.

Zeid Raad al-Husszein elítélte a parlamenti döntést, amely szerinte támadást jelent az alapvető emberi és szabadságjogokra Magyarországon.

"Mint azt már többször hangsúlyoztam, elismerjük a magyar állam felelősségét az ország határainak igazgatásában, ez a szabályozás azonban veszélyezteti a migránsok és menekültek biztonságát és emberi jogait, valamint a civil szervezetek és jogvédők létfontosságú munkáját" - fogalmazott. "Egyszerűen gyalázatos pusztán azért célba venni a legsérülékenyebb helyzetben lévőket, mert külföldiek" - tette hozzá.
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 18:45
Ukrajna - Putyin aggodalmát fejezte ki Porosenkónak a Donyec-medencei helyzet miatt
alternatívája a 2015-ös minszki megállapodások végrehatásának.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte, hogy az ukrán hivatali partnerével folytatott megbeszélést követően Putyin az orosz nemzetbiztonsági tanács állandó tagjaival megvitatta a délnyugat-ukrajnai rendezés ügyét és más kérdéseket.

Az ukrán elnöki hivatal tájékoztatása szerint Porosenko arra kérte Putyint, hogy Ljudmila Denyiszova ukrán emberi jogi ombudsman meglátogathassa Oleh Szencovot és más, Oroszországban őrzött ukrán politikai foglyokat, és sürgette szabadon bocsátásukat, akárcsak a "megszállt területeken" fogva tartott személyekét.

Poroseko szükségesnek tartotta, hogy Oroszország hajtsa végre a minszki megállapodások keretében a biztonság szavatolása ügyében vállalt kötelezettségeit. Kijev szerint a beszélgetés során külön hangsúlyt fektettek arra, hogy élénkítsék a "normadiai formátumú" együttműködés keretében folyó munkát, hangolják össze az ENSZ "béketeremtő missziójának" a Donyec-medence "megszállt" területére való
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 16:18
Múzeumok éjszakája - MNL Országos Levéltár, Terror Háza
palota legizgalmasabb részleteit, építészeti megoldásait, miközben a gyerekek történelem ihlette ajándéktárgyakat készíthetnek.

A Karnyújtásnyira a történelem elnevezésű program során a közönség eredeti iratokkal találkozhat, de helyszíni bejelentkezéssel akár raktársétákon is részt lehet majd venni.

Az MNL Országos Levéltárában három kiállítás várja az érdeklődőket: az Egy arisztokrata család története - A Károlyiak öt évszázada című tárlat az arisztokrácia mindennapi életébe, harcaiba, politikai szerepvállalásába enged betekintést. A családtörténeti utazáson keresztül az érdeklődők a családi levéltárban fennmaradt legtipikusabb iratokat is megtekinthetik, míg a Családok a családokért! című kamarakiállítás a magyarországi nagypolgári és nagybirtokos famíliák életkörülményeiről számol be a századfordulótól az 1930-as évek végéig.

Az Országos Levéltár kiállítótermében a Kik vagyunk? című kiállítás is látható lesz, amely az egykori és mai magyarországi nemzetiségek, etnikumok és a magyarok
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 16:12
1/207
Képek, videók
Globálisan tekintve , hat
magnesses
2016. december 23. péntek, 17:28
Globális felmelegedés köl
sz719eszter
2016. március 26. szombat, 12:39
globális felmelegedés
lacika1974
2015. március 19. csütörtök, 06:19
Globálisan tekintve , hat
tuningegesjavito
2015. január 13. kedd, 21:28
Globális felmelegedés4794
lilagondolatok
2014. június 26. csütörtök, 12:04
Globális ima Úrnapján
sacimama
2013. június 03. hétfő, 00:15
carbon-credit-globalis -fe
andomanyi
2012. május 29. kedd, 07:45
Bizonyíték a globális fel
capaitoth
2012. január 29. vasárnap, 21:32
globális nevelés 061.jpg
zoldkaszino
2011. szeptember 16. péntek, 04:27
200708092300040_global isa
jupiter21
2011. március 13. vasárnap, 14:40
globális felmelegedés.jpg
agica2004
2011. január 24. hétfő, 15:40
globális felmelegedés.jpg
szalai0913
2010. március 10. szerda, 08:20
globális felmelegedés.jpg
rneckernusz
2010. január 20. szerda, 10:18
Globális felmelegedés.jpg
mezixy
2009. december 09. szerda, 19:18
globalis_felmelegedes. jpg
dnemethk
2009. szeptember 18. péntek, 19:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.