Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 21. péntek | 38. hét | 264. nap | 17:52 | Máté, Mirella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az SZBU cáfolja, hogy eljárást folytatna Kárpátalján valamely nemzetiségi kisebbséggel szemben
A közlemény szerint az SZBU kárpátaljai főosztálya hivatalosan kijelenti, hogy semmilyen eljárásjogi cselekményt nem folytat etnikai csoportok egyetlen tagjával szemben sem. A szolgálat arra kéri a tömegtájékoztatási eszközöket, hogy alaposan ellenőrizzék az általuk terjesztett hírek hitelességét - adta hírül a zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál.

A mukachevo.net munkácsi hírportál közlése szerint pénteken több országos ukrán hírportálon videofelvétel jelent meg, amelyen az SZBU egy férfit vesz őrizetbe, miközben a megbilincselt, arccal a földre fektetett illető mellé a szolgálat kommandósa egy magyar nemzeti zászlót dob. Az orgánum úgy tudja, a felvételt egy Oleg Andrejevics néven szereplő felhasználó tette közzé a Facebook közösségi oldalon olyan magyarázattal, hogy a képek Kárpátalján készültek, és elkezdődött a magyarok üldözése, akik akár "kérhetik, hogy engedjék haza őket" Magyarországra. A videót azonnal elkezdték terjeszteni ismert országos médiumok a magyarok üldözését hangsúlyozó
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 17:49
Szíria - Török védelmi minisztérium: Ankara és Moszkva megállapodott az idlíbi demilitarizált ütközőövezet hatá
A tárca azt írta, hogy szeptember 19. és 21. között török és orosz katonai illetékesek egyeztettek egymással az ügyről Ankarában. Hangsúlyozták: az övezet határainak meghatározásakor figyelembe vették a térség földrajzi adottságait és a lakott területek elhelyezkedését.

A török védelmi minisztérium közlését pénteken napközben a Szarajevóban tartózkodó orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov is megerősítette.

Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Szocsiban megállapodott, hogy országaik október 15-ére demilitarizált ütközőövezetet hoznak létre Idlíb tartományban a szíriai kormányerőket és a lázadókat elválasztó demarkációs vonal mentén. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pedig nem sokkal később bejelentette, hogy a szíriai kormányerők a korábbi tervekkel ellentétben nem indítanak offenzívát a lázadók utolsó bástyájának számító Idlíb ellen.

A hétfői megállapodás értelmében orosz és török katonák közösen járőröznek majd a kormánycsapatokat és a lázadókat
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 17:49
Felfüggeszti hongkongi járatait az Air Belgium
Lapinformációk szerint a légitársaság vezetőségének döntése értelmében a Brüsszeltől délre található Charleroi repülőteréről induló járatok szeptember utolsó péntekétől nem közlekednek.

A vezérigazgató elmondta, a járatok felfüggesztésének okai között szerepel, hogy az egyik kulcsfontosságú ázsiai partnerük nem tartotta be az árakra és a foglalásokra vonatkozó kötelezettségvállalásait. Mint mondta, a tárgyalások újrakezdődnek, de a téli szezon küszöbén tartott megbeszélések várható elhúzódása, valamint a partnerrel szemben kialakult bizalomvesztés miatt a társaság nem vállalja annak kockázatát, hogy káoszba fulladjon, vagy meghiúsuljon a szolgáltatás.

Terzakis aláhúzta, a társaság célja továbbra is az, hogy összekösse Belgiumot Ázsiával, ezt pedig változatlanul a dél-belgiumi repülőtérről képzeli el. A vezérigazgató kiemelte, az alkalmazottak munkája nincs veszélyben, márciusig valamennyiüket a British Airways foglalkoztatja.

A belga légitársaság június elején indította menetrendszerinti
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 17:49
Magyar postás
Becsönget a postás a házba. Kijön egy nő, átveszi a levelet, majd csodálkozva látja, hogy a postás odaugrik egy kis csigához, ami a lába mellett mászik, rátapos és ezt kiabálja:
- Na, most megkaptad te undorító, csúszómászó korcs!
- Ezt meg miért csinálta? - kérdi a nő.
- Ez a kis rohadék követett egész nap!
eva6, 2018. szeptember 21. péntek, 17:48
Vonatrablás
A nemzetközi gyors első osztályú fülkéjében egyetlen utas ül. Hirtelen felpattan az ajtó, s egy fegyveres, álarcos gengszter lép be:
- Gyerünk, adja ide a pénzét! - parancsol az utasra.
- De hiszen nekem egy vasam sincs!
- Akkor meg miért reszket ennyire?
- Mert azt hittem, hogy a kalauz jön. Ugyanis jegyem sincs.
eva6, 2018. szeptember 21. péntek, 17:46
Lassult az amerikai magánszektor növekedése szeptemberben
Az amerikai szolgáltatási szektor beszerzésimenedzser-indexe (BMI) az elemzők által várt 55 ponttól elmaradva 52,6 pontra süllyedt szeptemberben az előző havi 54,8 pontról. A szeptemberi, nem végleges adat 18 havi mélypontot jelent.

A feldolgozóipari BMI négyhavi mélypontra, 55,6 pontra nőtt az augusztusi 54,7 pontról. Szakértők kevésbé javuló mutatóra, 55 pontra számítottak.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokból képzett, összetett BMI 17 hónapja a legalacsonyabb értékre, 53,4 pontra süllyedt az augusztusi 54,7 pontról. Az elemzői várakozások átlagában 55 pont szerepelt.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált ágazat vagy alszektor növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását jelzi. Az előzőnél magasabb 50 pont feletti érték a növekedés ütemének gyorsulását, az alacsonyabb pedig a lassulását tükrözi.
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 17:39
Balesetben meghalt egy motoros az 1-es főúton Bicskénél
A motorkerékpár személyautóval ütközött, vezetőjének életét a mentők már nem tudták megmenteni; a motoros helyszínen meghalt - olvasható a közleményben.

A baleset a főút 29-es kilométerénél történt, a műszaki mentés idejére az érintett szakaszt teljesen lezárták, a forgalmat Bicskén keresztül terelik.
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 17:39
Ukrán politikus: nincs jogalap a magyar útlevél elvételére az ukrán állampolgároktól
Jaroszlav Halasz furcsának nevezte, hogy ilyen nagy visszhangja lett annak a titokban készült videónak, amelyen a magyar állampolgársági eskütétel látható a beregszászi magyar konzulátuson.

Az Ungváron és Beregszászon működő főkonzulátuson és konzulátuson már hét éve adnak magyar állampolgárságot ukrán állampolgárságú kárpátaljai lakosoknak. Ezért kissé furcsa, hogy miért most váltott ki ekkora visszhangot a videofelvétel - tette hozzá.

Úgy vélte, Ukrajnának el kell döntenie, engedélyezi-e a kettős állampolgárságot vagy megtiltja.

Az ország hét éve válaszúton áll, hiszen egyfelől az alkotmányban az áll, hogy egy (vagy egységes) ukrán állampolgárság van, de nincs törvényben szabályozva, mi legyen azokkal, akik második állampolgárságot szereznek - fejtette ki. Megjegyezte, ha az alaptörvény ezt tiltja, azt világosan törvénybe kell foglalni azzal a mechanizmussal együtt, amely meghatározza, mit kell tenni a kettős állampolgárok esetében.

Jaroszlav Halasz azt is elmondta, hogy a kettős
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 17:33
Rúzsnyomok
Egy középiskolában nagyon elterjedt az a szokás, hogy a lányok a mosdóban kirúzsozzák a szájukat, majd megcsókolva a tükröt, ott hagyják az ajaklenyomatukat.
A takarítónő szól az igazgatónak, így az összes lányt, akinek rúzsos a szája, tanítás után behívják a mosdóba.
A takarítónő elmeséli nekik, hogy milyen nehéz is a rúzst lemosni a tükörről, majd tart egy bemutatót. Fogja a felmosórongyot, belemártja a legközelebbi WC kagylóba, és elkezdi letörölni a rúzsfoltokat.
Na, ez volt az utolsó nap, amikor a lányok rúzsnyomokat hagytak a tükrön...
eva6, 2018. szeptember 21. péntek, 17:30
Javaslatokat dolgozott ki a készpénzforgalom csökkentésére a Nézőpont Intézet
Magyarországon rekordmagas a készpénzállomány, az elmúlt tíz évben több mint duplájára nőtt a készpénzforgalom, ami rontja az ország versenyképességét - hangsúlyozta megnyitójában Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője. Elmondta: három nagy témakörben hét-hét javaslatot dolgoztak ki a készpénzmentes gazdaság elérése érdekében.

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára előadásában kiemelte: 2015-17-ben teret nyertek az elektronikus megoldások, egyebek mellett az elektronikus közúti áruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer), az online pénztárgépek, valamint az online számlaadat-szolgáltatás is a gazdaság fehérítését szolgálja.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a tervek szerint 2019-től olyan képzéseket indít, amelyek segítenek a kis- és középvállalkozásoknak a digitális hátrányok leküzdésében - mondta el György László, a tárca gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Izer Norbert kifejtette: a pénzügyi tárca törekszik az
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 17:29
Matolcsy: kilenc szellemi műhely működik majd a "bölcs várban"
A jegybank elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta: "jelképes téren, jelképes helyen, jelképes időben" adták át a korábban már majdnem teljesen lerombolt épületet.

Az épület is azt jelképezi, hogy Magyarország 2010 után megtalálta helyét a világban, Kelet és Nyugat között jelképes hídfőállást teremtett - mutatott rá Matolcsy György.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kiemelte: korunkban kulcskérdés az innováció, a másként, megújulva gondolkodás képessége, lehetősége. "Ezzel fontos élnünk, ha azt szeretnénk, hogy Magyarország és Budapest Európa innovációs központja legyen" - mondta a miniszter.

Az innovációs és technológiai miniszter elmondta: már most a negyedik ipari forradalom korát éljük, ennek megértéséhez és elfogadásához a társadalom innovációra való képességét is erősíteni kell. El kell fogadtatni, hogy már a közeljövőben a mesterséges intelligencia a mindennapok része lesz, könnyen elképzelhető, hogy robotok lesznek a "munkatársaink". Nem kell félni a
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 17:29
UDMR cere schimbarea ministrului Educaţiei Valentin Popa
Kelemen a spus că în ultimele săptămâni ministrul a luat decizii privind învăţământul în limba maghiară, fără a consulta UDMR sau secretarul de stat responsabil de învăţământul în limba minorităţilor. Pe de o parte, susţine preşedintele UDMR, a dat peste cap sistemul predării limbii române în învăţământul primar printr-o ordonanţă, pe de altă parte, la iniţiativa sa, guvernul a luat o hotărâre care ia drept fapt împlinit fuziunea dintre Universitatea "Petru Maior" şi Universitatea de Medicină şi Farmacie, ambele din Târgu-Mureş.

"Din punctul nostru de vedere încrederea pe care am avut-o faţă de ministru nu mai există. Cerem să fie schimbat, deoarece nu vedem garanţia faptului că în următoarele săptămâni sau luni vom putea lucra corect şi eficient cu acest ministru" - a anunţat Hunor Kelemen.

Întrebat de corespondentul MTI, dacă are încredere că după cererea de schimbare a ministrului, guvernul va anula ordonanţa privind predarea limbii române în ciclul primar, Hunor Kelemen a spus că da,
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 17:29
1/53
Képek, videók
Lenke -kisebbség.jpg
marcsip49
2014. május 31. szombat, 18:58
Kisebbség..jpg
mailona
2012. március 12. hétfő, 18:49
Kisebbség
lovaszmarika
2011. április 09. szombat, 15:13
Cigány kisebbség-fő a lec
magdaseppa
2007. szeptember 11. kedd, 12:12
kisebbségi gomba.jpg
agnia
2007. január 17. szerda, 18:31
KOMÁROMI CIGÁNY KISEBBSÉG
vivoo
2006. június 26. hétfő, 19:18
2002 Nemzetiségi nap - Ta
blackfeet
2010. november 14. vasárnap, 18:36
2002 Nemzetiségi nap - Li
blackfeet
2010. november 14. vasárnap, 18:36
múzeum a nemzetiségi park
kopornyikcsilla
2007. március 13. kedd, 13:00
Munkácsy Kárpátalján.jpg
dnemethk
2009. augusztus 04. kedd, 16:34
Magyarfalu Kárpátalján
bakfity
2008. január 06. vasárnap, 13:07
Andrejeva Anete.jpg
picurcica
2009. december 29. kedd, 20:34
Szolgálati közlemény.jpg
basikele
2012. november 04. vasárnap, 03:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.