Belépés
2018. október 20. szombat | 42. hét | 293. nap | 02:39 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sajtkészítés és bál
A neten olvasom, hogy az egyik '56-tal erősen érintett településen október 26-án, a mosonmagyaróvári sortűz napján a sajtkészítés rejtelmeibe vezetik az érdeklődőket.
Másnap, október 27-én, mikor még a száz fölötti hősi halottat el sem temették, ott fekszenek kiterítve a kórház udvarán, a temető útján, a ravatalozóban, egy másik, '56-tal még erősebben érintett település intézménye meg bált rendez. Hogy ezekben az emberekben se tisztelet, se kegyelet a hősi halottakkal szemben nincs, azt csak én gondolom? Lehet. Különben én ugyanezért többször képtelen voltam elmenni október 26-án, a Gyásznapon, a megemlékezés után a Mosonmagyaróvári '56-os Egyesület állófogadására is. Az eszem értette, hogy miért rendezik, kik mennek oda el, kik találkoznak ott stb ..., de a hősi halottak napján volt, hogy nem bírtam megtenni. De ilyen problémám már nincs mióta kiléptem az egyesületből. Nem is hívnak se oda, se máshova. Se ők, se mások. Ketten maradtam. Én és '56. Naponta beszélünk, naponta találkozunk. Amíg ez van,
azenujsagom, 2018. október 20. szombat, 02:07
A gyász nem múlik el. Nem múlik el, csak körbenövi az élet.
"A gyász nem múlik el. Nem múlik el, csak körbenövi az élet. Először még nincs más, csak a veszteség. Minden pillanatban. Élesen, kímélet nélkül szakít szét testet és lelket. Meg kell bolondulni, bele kell pusztulni a fájdalomba. Úgy érezzük nincs tovább. Ekkora hiánnyal, ekkora űrrel nem lehet tovább élni. Aztán az élet mégiscsak megy tovább. Makacsan halad, pereg az idő. Egyszer csak eljön a pillanat -ez csak később, visszatekintve válik világossá- amikor már nem fáj megállás nélkül. Kezdenek lélegzetvételnyi szünetek lenni a kín addig megállíthatatlannak hitt hömpölygésében. Percek, amikor lehet másra is figyelni. Szusszanásnyi kis szigetek. Aztán ezekből egyre több lesz. Egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy reggelente, álom és ébrenlét határát már nem a jeges felismerés töri át, hogy nincs többé. Aztán, néha már mosolyogni is tudunk, amikor eszünkbe jut: !Hm, emlékszem milyen vicces volt, amikor....!" Az emlékek már nem fájdalmat hoznak, hanem hálát, hogy ő volt. Idővel lesz új öröm, lesz új
koszegimarika, 2018. október 20. szombat, 01:09
Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül


Hozzávalók

A tésztához:

20 dkg darált keksz,
50 dkg gesztenyepüré,
10 ml rumaroma,
5 dkg margarin,
0,5 dl tej.

A krémhez:

2 tasak vaníliás puding,
6 dl tej (en rizstejet használtam, ha valaki nem ihat tejet),
20 dkg margarin,
8 dkg cukor,
400 ml Hulala.
Elkészítés

A pudingot elkészítjük a tejjel majd hűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.

A kekszet összedolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal, rumaromával és a tejjel, majd a tortaformába nyomkodjuk (en 25 cm átmérőjű tortaformát használtam, de lehet egy kisebb tepsibe is csinálni).

Rásimítjuk a pudingos krémet, majd a habbá vert tejszínt.

Én reszelt gesztenyével és reszelt étcsokival megszórva tálaltam.
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:26
Káprázatos sertésragu sajtszósszal és gombával!
Káprázatos sertésragu sajtszósszal és gombával!


Nem egy megszokott ragu, kissé pörköltszerű az íze, a sajtszósz különlegesen finommá teszi! Nem lehet vele betelni, ezért készítünk ilyen nagy adagot belőle! Burgonyával, vagy rizzsel a legfinomabb.
Hozzávalók:

1,5 kg sertéshús (lapocka, comb)
500 g gomba
250 g krémsajt
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré

bors
olaj

Elkészítés:

A húst vágjuk nagyobb kockákra, egy serpenyőbe öntsünk kevés olajat és kezdjük el pirítani.

A gombát tisztítsuk meg és vágjuk kockára.

Ha a hús kifehéredett és levet engedett, adjuk hozzá a gombát és öntsünk rá egy kevés vizet. Ha szaftosabban szeretjük, akkor kicsivel több vizet adjunk hozzá.

Adjuk
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:24
Nem volt kedve töltött káposztát készíteni...
Nem volt kedve töltött káposztát készíteni, ezért kitalált valami sokkal ötletesebbet!


Ha meguntad már a klasszikus ételeket, készítsd el ezt a finomságot.
Hozzávalók:

500 g darált hús,
300 g káposzta,
100 g rizs,
1 db tojás,
só,
őrölt fekete bors.

A szósz hozzávalói:

3- 4 kanál tejföl,
0,5 pohár víz,
2 kanál paradicsom püre.

Elkészítés:

A káposztát szeleteljük fel jó apróra, a rizst főzzük majdnem készre, majd hagyjuk kihűlni.
A darált húst keverjük össze a rizzsel, a tojással, a káposztával, fűszerezzük. Aki szereti tehet bele reszelt répát is. Vizes kézzel formázzunk fasírtokat a húsos keverékből.

Készítsük el a szószt: a tejfölt keverjük össze vízzel és a paradicsompürével, addig
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:20
Majonézes “mindent bele” saláta
Majonézes “mindent bele" saláta - nem, nem franciasaláta, ez annál sokkal finomabb!!


Általában fasírt mellé szoktam tálalni, de mivel nagyon finom, önmagában egy szelet puha kenyérrel is szívesen fogyasztjuk!
Hozzávalók:

2 csirkemell
6 burgonya
8 sárgarépa
2 paszternák
6 savanyú uborka
3 paprika
3 dl majonéz
2 evőkanál natúr joghurt
4 főtt tojás
só, bors

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk és egy edénybe tesszük, a hússal együtt. Fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel ami ellepi és fedő alatt puhára főzzük. Amikor elkészült leszűrjük és kisebb kockákra vágunk minden hozzávalót. A felaprított zöldségeket, a hússal együtt egy tálba tesszük. A savanyú uborkát és a paprikákat is kockára vágjuk és
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:14
Céklából készül a legfinomabb saláta!
Céklából készül a legfinomabb saláta! - Ennek te sem tudnál ellenállni!


húsok mellé fenséges céklasalátákat ajánlunk! Alig van munka ezekkel a finomságokkal, de nem lehet betelni velük!
Céklasaláta

Hozzávalók

50 dkg csíkokra vágott ecetes cékla,
2 kisebb savanyú alma,
1 dl tejszín (1 evőkanál reszelt torma).

A céklát és a hámozatlan almát vékony csíkokra vágjuk, az almát le is reszelhetjük nagy lyukú reszelőn. A tejszínt habbá verjük, s ha szeretjük, tormával ízesítjük. Ezekből a nyersanyagokból összekeverjük a salátát, és hidegen tálaljuk.
Bébi cékla

Hozzávalók

2 kg apró cékla,
2 evőkanál olaj,
4 evőkanál citromlé,
1 mokkáskanál só.

A céklát megmossuk, és héjastul-szárastul egy kevés forrásban levő, sós
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:12
A család már unta a megszokott sült burgonyát...
A család már unta a megszokott sült burgonyát, ezért kitalált valami sokkal finomabbat!


A sült krumplit mindenki szereti és különböző módon készíti el. Ma egy olyan sütőben sült burgonya receptjét hoztuk el nektek, amely rövid idő alatt elkészül és nagyon finom.
Hozzávalók:

1 kg burgonya,
3 kanál olaj,
só,
fél teáskanál pirospaprika,
bors,
apróra vágott zöldpetrezselyem vagy kapor,
fokhagyma granulátum.

Elkészítés:

Hámozzuk meg a burgonyát, szeleteljük fel. Keverjük össze az olajat a fűszerekkel, öntsük a burgonyára és keverjük össze. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, 180 fokra előmelegített sütőben süssük nagyjából 30 percig. Amikor megsült, szórjuk meg apróra vágott zöldpetrezselyemmel vagy kaporral, majd tálaljuk tejfölös
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:01
Drága barátnőm Ecker Kata feledhetetlenül szép,s fájóBÚCSÚJA
"Kata"

>Címzett:charlotteani@tvn.hu
Dátum:2018-10-19 (Pén), 8:48
Téma:Szép őszi hétvégét!
charlotteani, 2018. október 19. péntek, 23:41
Dorosné Éva szép szerkesztései, pénteki jó kívánsága!
2018. OKTÓBER 19.
P 5:43

Szia drága barátnőm !
Kellemes reggelt szép napot kívánok!
Puszi




2018. OKTÓBER 19.
P 18:17

Szia drága barátnőm!
Kellemes estét jó éjszakát kívánok!
charlotteani, 2018. október 19. péntek, 23:33
Dravecz István: Csodás éjszaka...
Dravecz István:
Csodás éjszaka...

Fenyves erdő mélyéről
halk lépést hallok
hamarosan megérkezik
ezt jelzik a hangok
Csendes most minden
a fények játszanak
kisgyermekek arcára
huncut mosolyt
vorosrozsa66, 2018. október 19. péntek, 23:16
Kalina - Álmodj velem
Kalina -
Álmodj velem

Álmodni hívlak most: gyere, jöjj velem;
csak hunyd le két szemed, és fogd meg két kezem.
Rugaszkodj el bátran - lelked könnyű pihe,
s vágyad elég erős, hogy bárhová elvigye.

Múlt emlékeihez... Nem kell már, hogy fájjon;
vagy jövő reményihez, hol kétség sose bántson.
Nincsen mitől félned: álom ez, csak álom:
minden, mi körülvesz, szépségből szőtt bársony.

Álmodni hívlak, mert én is álmodom;
szállok képzeletből kovácsolt szárnyakon,
míg az otthonérzés fel nem támad bennem,
vidáman harsogva: ilyennek kell lennem!

Álom ez, csak álom... A tied, az enyém;
ölelő karjait hívón tárja felém,
míg káprázat fényében tündökölve ragyog.
Gyere, álmodj velem... Mert a tiéd vagyok.
vorosrozsa66, 2018. október 19. péntek, 23:13
1/16
Képek, videók
sajtkészítés3.jpg
maroka
2017. április 28. péntek, 16:38
sajtkészítés2.jpg
maroka
2017. április 28. péntek, 16:38
sajtkészítés1.jpg
maroka
2017. április 28. péntek, 16:38
Olvasom a jó könyvet.
marikaszanto
2015. szeptember 15. kedd, 12:29
olvasom az új leckét!.gif
gosztmagdi
2011. augusztus 22. hétfő, 19:20
most olvasom amit írtál..
szupermami
2011. július 03. vasárnap, 16:04
Olvasom...
sagy
2009. november 08. vasárnap, 22:23
kedves olvasóm.gif
sanci81
2008. szeptember 27. szombat, 22:26
Isten ígéjét olvasom.JPG
barzillai64
2008. július 03. csütörtök, 00:07
olvasomaci.gif
csidar
2006. szeptember 03. vasárnap, 23:00
Mosonmagyaróvár
azenujsagom
2017. október 28. szombat, 05:48
Május 28. Mosonmagyaróvár
azenujsagom
2015. május 28. csütörtök, 05:15
Mosonmagyaróváron
bzsuzsanna
2014. június 18. szerda, 12:19
Mosonmagyaróvár, Csaba u.
apabybe
2014. február 07. péntek, 15:27
mosonmagyaróvár
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.