Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 18:17 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az avokádó mag jótékony hatásai
Az avokádó mag jótékony hatásai
DR. TIHANYI LÁSZLÓ 2016. ÁPR. 11. 15:25

Az avokádó egyfajta szuperétel, amelyet igen sokan kedvelnek. A gyümölcs húsából isteni finom mártogatós ételeket, szendvicseket, smoothie-kat, krémeket, vagy salátákat készíthet, valamint a híres mexikói guacamole is avokádóból készül. A gyümölcs húsából ráadásul arcmaszkokat is készítenek. A legtöbben kidobják a gyümölcs közepén található nagy magot, nem tudva arról, hogy a gyümölcs magja is ehető, és igen jótékony hatásokkal bír, mivel a gyümölcs húsánál magasabb antioxidáns tartalommal bír, valamint több élelmi rostot és fenolt tartalmaz.
A keserű ízű, összehúzó hatású mag elfogyasztása előtt távolítsa el annak barna héját, majd reszelje le, vagy őrölje porrá azt.

A porrá zúzott avokádó magot keverje salátáiba, leveseibe, főzelékekbe, vagy smoothiejaiba.
Italt is készíthet belőle, forraljon fel két csészényi vízben egy teáskanálnyit a porrá zúzott magból. Hagyja forrni tíz percig, majd hagyja állni öt percig fogyasztás előtt.

Az avokádó mag egészségügyi és szépségápolási hatásai számottevőek, ezért kétszer gondolja meg, kidobja-e azt.

Alább találhatja az avokádó mag legfőbb jótékony egészségügyi hatásait:

1. Erősíti az immunrendszert.

Az avokádó mag erős antiioxidáns hatású, a gyümölcs magja 70%-kal több antioxidánst tartalmaz, mint a gyümölcs húsa.

Az antioxidánsok segítik a szabadgyökök elleni harcot, ezáltal növelik szervezete immunitását a bakteriális- vírus okozta-, vagy gombás fertőzésekkel szemben.

A szingapúri egyetemen elvégzett 2004-es kutatás szerint, amely eredményeit a Food Chemistry szaklapban jelentették meg, az avokádó mag nagyobb mennyiségű antioxidánst tartalmaz, mint a gyakran fogyasztott gyümölcshús. Ez igaz több gyümölcsre is, köztük a mangóra, a marindra, és a jákafára is.

Az avokádó magból készített port naponta fogyassza reggeli smoothie-jába vagy gyümölcslevébe keverve, ezáltal növelheti szervezete immunitását és megvédheti önmagát az influenza és a megfázás időszakaiban is.

2. Csökkenti a koleszterinszintet.

Az avokádó húsa remek egyszeresen telítetlen zsírsav forrás, amely segíti a kis sűrűségű lipoproteinek (LDL, vagy egészségtelen koleszterin) szintjének csökkentését, és a nagy sűrűségű lipoproteinek (HDL, vagy egészséges koleszterin) szintjének növelését.

A mag emellett koleszterinszint csökkentő hatással is bír, mivel antioxidánsokban gazdag olajat tartalmaz, amely hatékonyan csökkenti szervezete koleszterinszintj

Link
tinka1951, 2018. augusztus 08. szerda, 09:09
Címkék: Food Chemistry, avokádó egyfajta, gyümölcs húsából, híres mexikói, legtöbben kidobják, gyümölcs közepén,
Kommentek
Az avokádó mag jótékony hatásai
azt.

Alább találhatja az avokádó mag legfőbb jótékony egészségügyi hatásait:

1. Erősíti az immunrendszert.

Az avokádó mag erős antiioxidáns hatású, a gyümölcs magja 70%-kal több antioxidánst tartalmaz, mint a gyümölcs húsa.

Az antioxidánsok segítik a szabadgyökök elleni harcot, ezáltal növelik szervezete immunitását a bakteriális- vírus okozta-, vagy gombás fertőzésekkel szemben.

A szingapúri egyetemen elvégzett 2004-es kutatás szerint, amely eredményeit a Food Chemistry szaklapban jelentették meg, az avokádó mag nagyobb mennyiségű antioxidánst tartalmaz, mint a gyakran fogyasztott gyümölcshús. Ez igaz több gyümölcsre is, köztük a mangóra, a marindra, és a jákafára is.

Az avokádó magból készített port naponta fogyassza reggeli smoothie-jába vagy gyümölcslevébe keverve, ezáltal növelheti szervezete immunitását és megvédheti önmagát az influenza és a megfázás időszakaiban is.

2. Csökkenti a koleszterinszintet.

Az avokádó
tinka1951, 2018. augusztus 08. szerda, 09:09
A szamóca
miért olyan egészséges a földieper fogyasztása, mik a földieper hatásai:

1. Segít elégetni az elraktározott zsírt
A földeper piros színét az antocianinokat adják, amelyek serkentik a tárolt zsír elégetést. Amikor az állatok egy csoportját magas zsírtartalmú ételekkel etették antocianinokkal együtt, 24 százalékkal kevesebb össztömeget értek el, mint azok az állatok, amelyek antocianinok hozzáadása nélkül fogyasztottak magas zsírtartalmú ételeket. (The Journal of Agriculture and Food Chemistry)

2. Javítja a rövidtávú memóriát
Az antocianinok 100%-kal növelik a rövid távú memóriát nyolc hét alatt. (The Journal of Agriculture and Food Chemistry)

3. Kevesebb kalória, több rost
Egy bögre szamóca csupán 54 kalórát tartalmaz.

4. Gyulladáscsökkentő
A szamóca csökkenti a vér C-reaktív fehérje-szintjét (CRP), ami gyulladást jelzi a szervezetben. Egy vizsgálatban azoknál a nőknél, akik hetente 16 vagy több szem szamócát ettek, 14%-kal kisebb valószínűséggel
lovaszmarika, 2018. május 17. csütörtök, 17:44
Életünk
Életünk is múlhat a vércukorszinten. A krónikus magas vércukor például a szerveket és véredényeket pusztítja, hatására könnyebben alakul ki 2-es típusú cukorbetegség, stroke, idegkárosodás, merevedési zavar vagy vakság is. Szerencsére számos étel segít szabályozni a vércukorszintet.

A cukorbetegség lényege, hogy rendellenesen megemelkedik a vér cukorszintje, mert az ennek fenntartásáért felelős hormont, az inzulint a szervezet nem termeli kellő mennyiségben vagy nem használja megfelelő módon

Áfonya

A Journal of Nutrition szaklap 2010-ben publikált egy tanulmányt, amely szerint az áfonyahatására növekszik az inzulinérzékenység, emellett csökken a cukorbetegség kialakulásának esélye az arra érzékeny emberekben. Ez fontos, mert a túl sok szénhidrát hatására túl sok inzulin termelődhet, ami inzulinrezisztenciához és 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet.

Avokádó

Az avokádó tele van telítetlen zsírsavakkal, amelyek hatására a véráramba lassabban kerül be a
horvathnemagdi, 2017. október 02. hétfő, 15:04
Bőrápoló csodaszer a természetből: almaecet
beszámolt arról, hogy a vízzel kevert almaecet (1:6 arányban) segített bőrük fiatalságát megőrizni. Ha nem ízlik, egyszerűen vattával vigyél fel almaecetet a sötét foltokra, kis visszerekre.

Pihepuha bőrért tetőtől talpig
Legközelebb, amikor fürdőt veszel, a vízbe önts 0,5-1 dl ecetet, így a méreganyagok könnyen távoznak a bőrből. 15-20 percig élvezd, majd törülközz meg, csavard be magad meleg takaróba, és 15 percig maradj bebugyolálva. Egy 2009-ben, a Journal of Agricultural and Food Chemistryben megjelent kutatás szerint, ha egy hónapon keresztül hetente almaecetes fürdőt veszel, megakadályozhatod a zsír lerakódását.

A fényes, selymes tincsekért
Sokszor azzal teszed a legjobbat hajadnak, ha egy kis időre elfelejted a kemikáliákat, és kipróbálsz valami természeteset. Ha almaecetet elkeversz egy kis olívaolajjal, belemasszírozod a hajadba, majd kiöblíted, fényes, könnyen kezelhető tincseket kapsz. Ez serkenti a fejbőr vérellátását, ezáltal a haj növekedését. Egyenes és göndör
suzymama, 2016. június 28. kedd, 12:47
A sörös pác csökkenti a rákkeltő anyagok hatását
étel elkészítése során policiklikus aromás szénhidrogéneknek (PAH) nevezett molekulák jönnek létre, melyek károsítják a DNS-t, és így növelik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Kutatók egy csoportja azonban úgy véli, megtalálta a megoldást a problémára: azt javasolják, grillezés közben használjunk sört.

A megállapítást több kísérlet is megelőzte - hangsúlyozta Isabel Ferreira, a kutatás vezetője és egyben a portugál Porto Egyetem munkatársa a Journal of Agricultural and Food Chemistry nevű szaklapban. A PAH-képződés megállításának egyik módja olyan antioxidánsok alkalmazása, melyek eltüntetik a kialakult szabad gyököket. A sör pedig gazdagon tartalmaz melanoidokat, melyek az árpa pörkölése közben keletkeznek, és csökkenteni tudják ezeknek a káros anyagoknak a hatását. Ferreira és munkatársai tehát kísérletük előtt sörös pácokat készítettek, és vásároltak néhány szelet steaket - írja a The Economist.

Az egyik ilyen pác alapjául Pilsnert, egyfajta halvány világos sört
anna4459, 2015. augusztus 05. szerda, 08:23
Eper
A nyári eperszezon kihasználása nem csak a gyümölcs íze miatt fontos, egészségügyi hatásaiból is profitálhatunk, hiszen több krónikus betegség kialakulása is megelőzhető fogyasztásával.

Ízletes védelmező
Rák, keringési megbetegedések, gyulladás, és cukorbetegség ellen az eper kiváló választás. A Journal of Agricultural and Food Chemistry szaklapban közölt kutatás szerint eperfogyasztással a vastagbél- és a mellrák kockázata is 43-53%-kal csökkenthető, ez a gyümölcs speciális savtartalmának tulajdonítható.

Pozitív hatást akkor láthatunk, ha heti 2-3-szor fogyasztunk epret.

A keringési megbetegedések is kordában tarthatóak eper fogyasztásával, annak antioxidáns tartalma miatt. Így napi fogyasztással csökkenthető a vérnyomás, a vércukorszint, és a krónikus gyulladások mértéke. A Warwick Egyetem kutatói felfedezték, hogy az eper nem csak a szívre van jótékony
pacsakute, 2015. május 27. szerda, 15:08
Képek, videók
food_addiction.jpg
taszat
2017. december 21. csütörtök, 09:49
flipping-food.gif
strongradios
2016. augusztus 16. kedd, 23:28
Fun-with-food-59.jpg
iga
2016. augusztus 04. csütörtök, 20:23
Fun-with-food-06.jpg
iga
2016. augusztus 04. csütörtök, 20:23
food3.jpg
katalin_53
2016. július 01. péntek, 12:14
Food_Drinks_Soft_drink _01
katalin_53
2016. július 01. péntek, 12:14
food_cappuccino_coffee _be
katalin_53
2016. április 12. kedd, 08:34
food_sweet_tea_coffee_ cup
katalin_53
2016. április 12. kedd, 08:33
Karácsonyi-vacsora-Foo die
borigit
2014. december 20. szombat, 12:16
food_177-preview.jpg
boszi0604
2014. május 27. kedd, 13:39
Egyfajta kultúra 01.jpg
chillik
2017. április 04. kedd, 04:13
Egyfajta kultúra 02.jpg
chillik
2017. április 04. kedd, 04:13
Egyfajta kultúra 03.jpg
chillik
2017. április 04. kedd, 04:12
Egyfajta kultúra 04.jpg
chillik
2017. április 04. kedd, 04:12
Egyfajta tintahal
sarkadykati
2009. július 20. hétfő, 20:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.