Regisztráció  Belépés
2018. június 22. péntek | 25. hét | 173. nap | 20:37 | Paulina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
LMP: az ellenzéknek egységesnek kell maradnia a plakáttörvénnyel kapcsolatban
Szél Bernadett társelnök-frakcióvezető hétfői budapesti sajtótájékoztatóján leszögezte: pártja a héten minden olyan munkában részt vesz - így a pénteki rendkívüli parlamenti ülésen, valamint az ötpárti egyeztetésen is -, amelyet az átlátható párt- és kampányfinanszírozás érdekében végeznek.

Két dolgot azonban nem tesznek - folytatta -, nem vesznek részt az oligarchaháborúban és abban sem, hogy a Fidesz más pártokkal összefogva a saját érdekei szerint rajzolja át a politikai versenyt.

Szerinte a kormánypárt nem a korrupciós kockázatot akarja csökkenteni javaslatával, csupán olyan terepet alkotni a politikai verseny számára, ahol ők az erősek. Megjegyezte: "ha exoligarchájuk művelődési házakat vett volna, akkor feltehetően most a fórumokat tiltanák be".

Hangsúlyozta: bár "buzgó egyeztetés zajlik" a kérdésben, a kormánypártiak "győzködik az ellenzékieket" javaslatuk hasznosságáról, az ellenzéknek fel kell készülnie arra, hogy a Fidesz a legjobb szándékú javaslatot is saját céljaira használja majd fel.

Kérdésre elmondta: az LMP alapítványa, az Ökopolisz 150 plakátot helyezett ki a közelmúltban a nyárra, ezekért listaáron 12 millió forintot fizetett saját költségvetéséből, hitel felvétele nélkül.

Áder János államfő múlt csütörtökön küldte vissza a Háznak megfontolásra a burkolt pártfinanszírozást megakadályozását célzó javaslatot, amelyet várhatóan pénteken tárgyal ismét az Országgyűlés. A parlament múlt szerdán fogadta el az előterjesztés azon részeit, amelyek egyszerű többséggel is megszavazhatók voltak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 17:30
Címkék: Szél Bernadett, Áder János, ellenzéknek egységesnek, plakáttörvénnyel kapcsolatban, héten minden, pénteki rendkívüli,
Kommentek
Alstom-ügy - Fidesz: a metróberuházás kenőpénzei az MSZP és az SZDSZ kasszájába kerültek
igaz, hogy a fiatal lány nem rendelkezett az adott országba szóló biztosítással, azonban az Európa Unió területére szóló biztosítással igen, így a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő a sürgősségi ellátás vonatkozásában állni fogja a költségeket. Hozzátette: a követség már felvette a kapcsolatot azzal a légitársasággal, amely a szállítást el tudja végezni.

Az LMP és a Jobbik választójoggal kapcsolatos elképzeléséire reagálva azt mondta: a választójogi törvény "úgy jó, ahogy van".

A plakáttörvénnyel kapcsolatos kérdésre a fideszes politikus közölte: nincs tudomása a szabályozás további szigorításáról, és azt nem is látja indokoltnak. Arra, hogy a napokban megjelent béruniós plakátokat nem tartják-e a törvény kijátszásának, úgy reagált: kérdés, hogy kié a plakáthely, ki fizet érte és miből. Hozzátette: szerinte a törvény nem kijátszható, de biztos, hogy vannak vagy lesznek próbálkozások arra, hogy kijátsszák a szabályozást. Megjegyezte: a Jobbik vesszőparipája a bérunió, de nem állítja, hogy ők
velemenyezd, 2017. augusztus 08. kedd, 13:23
Benyújtotta a Jobbik a plakáttörvénnyel kapcsolatos beadványát az Ab-nek
Staudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese az ezt megelőző budapesti sajtótájékoztatóján közölte: 57 parlamenti képviselő írta alá az ívet, ami elegendő és a politikai akaratot is kifejezi. A Jobbik mellett 4 LMP-s, 25 MSZP-s és 4 független képviselő támogatta aláírásával az utólagos normakontroll iránti igényt.

A politikus három érvet hozott az úgynevezett plakáttörvény alaptörvény-ellenessége mellett. Értékelése szerint közjogi érvénytelenség áll fenn, mert az Országgyűlés nem a köztársasági elnök által megfogalmazott aggályokra reagált, hanem teljesen új jogszabályt alkotott.

Emellett feles többséggel fogadtak el pártok gazdálkodására vonatkozó passzusokat, miközben szerinte ez minősített többséget igényelt volna.

Staudt Gábor indokai között szerepelt az is, hogy a - kormányzati hierarchiába tartozó - kormányhivatalok kaptak lehetőséget a pártok gazdálkodásának ellenőrzésére, az Állami Számvevőszék helyett.

Noha a beadvány elbírásának nincs időbeli korlátja, a
velemenyezd, 2017. július 14. péntek, 12:21
MSZP: a dolgozók hetven százaléka "alulról nézi" a háromszázezres átlagkeresetet
Gúr Nándor, az ellenzéki párt alelnöke, országgyűlési képviselő kedden Budapesten sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy a többi visegrádi országban a minimálbér is magasabb és annak nettó összege is nagyobb, mint Magyarországon: Lengyelországban 82, Szlovákiában 85, Csehországban 89 százalékát kapják meg a dolgozók.

Az ellenzéki politikus szerint Orbán Viktor miniszterelnök egyik legnagyobb bűne, hogy odáig jutott az ország, most már a bolgárok és a románok fizetéséhez kell méregetni a magyart.

Magyarország Európa Bangladesévé vált - fogalmazott.

Gúr Nándor kijelentette, Orbán Viktornak távoznia kell. Hozzátette: a 2018-as kormányváltást követően az MSZP Botka Lászlóval bevezeti a megélhetési minimumot és megduplázza a nyugdíjminimumot.

Arra a kérdésre, támogatni fogják-e a Jobbik plakáttörvénnyel kapcsolatos alkotmánybírósági beadványát, Gúr Nándor azt mondta, hogy személyes véleménye szerint igen, és várhatóan ezt a döntést hozza meg az MSZP elnöksége a hét végén vagy
velemenyezd, 2017. június 27. kedd, 11:01
EU-csúcs - Orbán Viktor: a Klebelsberg-féle megemlékező beszéd "minden szavát tartom"
törvényeket pontosan betartva működik minden európai uniós döntés. A törvények világosan rendelkeznek arra nézve, hogy ki mit tehet. A törvényeket be kell tartani - hangsúlyozta.

A miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy ezeket a törvényeket és az azokból fakadó gazdasági és erkölcsi szabályokat mindenki "akkurátusan betartja". Az újságírói kijelentésre reagálva Orbán Viktor aláhúzta, édesapjának cégei "állami megrendeléseket nem teljesítenek".

A magyar Országgyűlésben pénteken elfogadott plakáttörvénnyel kapcsolatban elmondta, Magyarországon a törvények hatálybalépésének világos rendje van. A megalkotást követően azt meg kell szavazni, a házelnöknek alá kell írnia, majd a köztársasági elnöknek ellen kell jegyeznie és közzé kell tennie. Végül, ha nem találják az alkotmánnyal egybehangzónak az adott törtvényt, akkor különböző jogorvoslati fórumokhoz, például az Alkotmánybírósághoz lehet fordulni, amelynek joga van arra, ha helyt adjon a kifogásnak, visszaküldje, megsemmisítse, és az átalakítására
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 17:42
LMP: céghálózatok specializálódtak az egyetemeknek szánt pénzek lenyúlására
amely csaknem félmilliárd forintot tudott elnyerni egy a Szent István Egyetem valamint az IBS Management Kft. által kiírt, vízgazdálkodással összefüggő pályázaton.

Hadházyi Ákos tapasztalatait úgy összegezte: a négy nagy egyetemi pénzköltő hálózat mindegyikére jellemző, hogy hirdetmény nélküli, meghívásos pályázatokon indultak, a meghívottak ugyanahhoz a hálózathoz tartoztak, de a szakértelem hiányzott náluk. Ez szerinte felveti a hűtlen kezelés kérdését is.

A képviselő kérdésre a plakáttörvénnyel kapcsolatban azt mondta: szerinte a miniszterelnök azért kívánta a plakátok kihelyezését szigorítani, mert dührohamot kapott egyes plakátoktól, de inkább "emelni kellene a nyugtató dózisát", nem törvényt hozni arra, hogy ne legyenek plakátok.

Alapvető problémának tartotta, hogy a kormány milliárdokat költ propagandára. Hozzátette: a plakáttörvénnyel is a Fidesz járna jól, ezért az ellenzéknek el kell utasítania azt. Szerencsére a "vesegörcs nem ragályos" - fogalmazott, hozzátéve: bízik abban, hogy
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 12:32
Dömötör: folytatódhatnak a béremelések és az adócsökkentések, ehhez egy erősödő gazdaság ad stabil hátteret
Péter Benő szerint érdemi kiadásnövekedéssel kalkulálnak az oktatás és az egészségügy területén is, 116,8 milliárd forintos és 221,2 milliárd forintos többlettel a jövő évi költségvetésben.

Kitért arra, hogy 2010 óta a közszférában foglalkoztatott mintegy 700 ezer munkavállalóból 556 ezer embernél valósul vagy valósult meg jelentős, érdemi béremelés.

Összességében a jövő évi költségvetés 142 milliárd forint többlet bérkiadással számol - mondta Banai Péter Benő.

Dömötör Csaba a plakáttörvénnyel kapcsolatos újságírói kérdésre azt mondta, a Jobbik a piaci ár töredékéért jutott plakátfelületekhez, így fennáll a burkolt pártfinanszírozás és más gazdasági bűncselekmények gyanúja.

Ez új információ, és még egy ok arra, hogy a kormánypártok újból megpróbálják elfogadtatni az Országgyűléssel a törvényt, amely egyenlő viszonyokat teremtene a pártok között - közölte.

Az államtitkár bízik abban, hogy az ellenzék támogatja az előterjesztést, amely szerinte fontos lépés a korrupció elleni
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 14:43
A Fidesz-frakció szóvivője lát lehetőséget arra, hogy elfogadják a plakáttörvényt
Halász Jánost az M1 aktuális csatorna műsorában kedden arról kérdezték, hogy a Fidesz még tanulmányozza, a KDNP nem zárkózik el az MSZP plakáttörvénnyel kapcsolatos javaslatainak egy részétől a hétfői ötpárti egyeztetés után.

Halász János úgy fogalmazott: "úgy néz ki, körvonalazódik egy lehetőség arra", hogy el tudják fogadni a plakáttörvényt. Jelezte: a szocialisták javaslatát hétfőn ismerték meg hivatalosan, péntekre alakítják ki álláspontjukat, és ha szükségesnek látják, kezdeményeznek további egyeztetést, ez szerdára kiderül.

Közölte: ha nem lesz kétharmad a parlamentben, nem érdemes elfogadni az egész törvényt, hogy "ne legyen olyan zagyvaság", mint amilyen előbb született.

Hangsúlyozta: minél előbb szeretnék a pártok finanszírozásának átláthatóságát biztosítani és megszüntetni azt a "fekete finanszírozást", amelyet lehet látni például "a Jobbiknál, amikor Simicska támogatja" a pártot különböző plakáthelyekkel.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a tiszta választási kampány,
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 08:51
Kósa: pénteken egyetlen napirendi pontként szerepelhet a plakáttörvény a rendkívüli parlamenti ülésen
hirdetőoszlopuk van.

Véleménye szerint a plakátkampány - listaáron számolva - több mint félmilliárd forintba kerülhetett. Emlékeztetett arra, hogy a Jobbik korábban azt mondta, 150 millió forintos hitelt vettek fel a kampányra, illetve azt is mondták, 25 millió forintot fizetnek havonta a kampányért.

Hozzátette: egészen biztos, hogy megvalósulni látszik a több százmillió forintra elkövetett költségvetési csalás azzal, hogy a szolgáltatást jóval a piaci ár alatt nyújtották.

A plakáttörvénnyel kapcsolatos kérdésre elmondta, amennyiben a szocialisták vagy mások valamilyen javaslattal állnak elő, akkor a törvényalkotási bizottság pénteki ülésén ki kell dolgozni egy módosító indítványt.

Kósa Lajos egy másik kérdésre közölte: nem tartja "butaságnak" az MSZP azon javaslatát, hogy lajstromozzák a pártok, a kormány plakátjait.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a parlament tavaszi ülésszakának egyik legfontosabb eredménye, hogy az Országgyűlés hozzájárult ahhoz, hogy a kormány meg tudja védeni
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 17:32
Képek, videók
Kapcsolatban
janna53
2013. július 04. csütörtök, 13:13
Azért vagy kapcsolatban.j
pacsakute
2013. március 01. péntek, 19:38
Az emberi kapcsolatban.jp
cserkata
2010. március 23. kedd, 07:51
Vona-ellenzék.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 19:48
ellenzek_montazs_fb.jp g
menusgabor
2018. január 13. szombat, 15:48
ellenzék légiereje.bmp
meki77
2011. szeptember 30. péntek, 14:54
Szél Bernadett.jpg
megyerimihaly
2015. február 26. csütörtök, 07:43
herceg anita ader janos.j
agica2004
2015. február 19. csütörtök, 18:33
Áder János.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 15:55
Áder János horgászik.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 15:55
Áder Jánosnak is üzentünk
basikele
2013. június 15. szombat, 01:03
20120502-ader-janos-pa rla
agica2004
2012. június 07. csütörtök, 15:29
ader-janos.jpg
agica2004
2012. május 09. szerda, 15:17
85445 Áder János.jpg
megyerimihaly
2012. április 18. szerda, 18:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.