Regisztráció  Belépés
2017. június 23. péntek | 25. hét | 174. nap | 00:04 | Zoltán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
LMP: az ellenzéknek egységesnek kell maradnia a plakáttörvénnyel kapcsolatban
Szél Bernadett társelnök-frakcióvezető hétfői budapesti sajtótájékoztatóján leszögezte: pártja a héten minden olyan munkában részt vesz - így a pénteki rendkívüli parlamenti ülésen, valamint az ötpárti egyeztetésen is -, amelyet az átlátható párt- és kampányfinanszírozás érdekében végeznek.

Két dolgot azonban nem tesznek - folytatta -, nem vesznek részt az oligarchaháborúban és abban sem, hogy a Fidesz más pártokkal összefogva a saját érdekei szerint rajzolja át a politikai versenyt.

Szerinte a kormánypárt nem a korrupciós kockázatot akarja csökkenteni javaslatával, csupán olyan terepet alkotni a politikai verseny számára, ahol ők az erősek. Megjegyezte: "ha exoligarchájuk művelődési házakat vett volna, akkor feltehetően most a fórumokat tiltanák be".

Hangsúlyozta: bár "buzgó egyeztetés zajlik" a kérdésben, a kormánypártiak "győzködik az ellenzékieket" javaslatuk hasznosságáról, az ellenzéknek fel kell készülnie arra, hogy a Fidesz a legjobb szándékú javaslatot is saját céljaira használja majd fel.

Kérdésre elmondta: az LMP alapítványa, az Ökopolisz 150 plakátot helyezett ki a közelmúltban a nyárra, ezekért listaáron 12 millió forintot fizetett saját költségvetéséből, hitel felvétele nélkül.

Áder János államfő múlt csütörtökön küldte vissza a Háznak megfontolásra a burkolt pártfinanszírozást megakadályozását célzó javaslatot, amelyet várhatóan pénteken tárgyal ismét az Országgyűlés. A parlament múlt szerdán fogadta el az előterjesztés azon részeit, amelyek egyszerű többséggel is megszavazhatók voltak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 17:30
Címkék: Szél Bernadett, Áder János, ellenzéknek egységesnek, plakáttörvénnyel kapcsolatban, héten minden, pénteki rendkívüli,
Kommentek
Dömötör: folytatódhatnak a béremelések és az adócsökkentések, ehhez egy erősödő gazdaság ad stabil hátteret
Péter Benő szerint érdemi kiadásnövekedéssel kalkulálnak az oktatás és az egészségügy területén is, 116,8 milliárd forintos és 221,2 milliárd forintos többlettel a jövő évi költségvetésben.

Kitért arra, hogy 2010 óta a közszférában foglalkoztatott mintegy 700 ezer munkavállalóból 556 ezer embernél valósul vagy valósult meg jelentős, érdemi béremelés.

Összességében a jövő évi költségvetés 142 milliárd forint többlet bérkiadással számol - mondta Banai Péter Benő.

Dömötör Csaba a plakáttörvénnyel kapcsolatos újságírói kérdésre azt mondta, a Jobbik a piaci ár töredékéért jutott plakátfelületekhez, így fennáll a burkolt pártfinanszírozás és más gazdasági bűncselekmények gyanúja.

Ez új információ, és még egy ok arra, hogy a kormánypártok újból megpróbálják elfogadtatni az Országgyűléssel a törvényt, amely egyenlő viszonyokat teremtene a pártok között - közölte.

Az államtitkár bízik abban, hogy az ellenzék támogatja az előterjesztést, amely szerinte fontos lépés a korrupció elleni
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 14:43
A Fidesz-frakció szóvivője lát lehetőséget arra, hogy elfogadják a plakáttörvényt
Halász Jánost az M1 aktuális csatorna műsorában kedden arról kérdezték, hogy a Fidesz még tanulmányozza, a KDNP nem zárkózik el az MSZP plakáttörvénnyel kapcsolatos javaslatainak egy részétől a hétfői ötpárti egyeztetés után.

Halász János úgy fogalmazott: "úgy néz ki, körvonalazódik egy lehetőség arra", hogy el tudják fogadni a plakáttörvényt. Jelezte: a szocialisták javaslatát hétfőn ismerték meg hivatalosan, péntekre alakítják ki álláspontjukat, és ha szükségesnek látják, kezdeményeznek további egyeztetést, ez szerdára kiderül.

Közölte: ha nem lesz kétharmad a parlamentben, nem érdemes elfogadni az egész törvényt, hogy "ne legyen olyan zagyvaság", mint amilyen előbb született.

Hangsúlyozta: minél előbb szeretnék a pártok finanszírozásának átláthatóságát biztosítani és megszüntetni azt a "fekete finanszírozást", amelyet lehet látni például "a Jobbiknál, amikor Simicska támogatja" a pártot különböző plakáthelyekkel.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a tiszta választási kampány,
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 08:51
Kósa: pénteken egyetlen napirendi pontként szerepelhet a plakáttörvény a rendkívüli parlamenti ülésen
hirdetőoszlopuk van.

Véleménye szerint a plakátkampány - listaáron számolva - több mint félmilliárd forintba kerülhetett. Emlékeztetett arra, hogy a Jobbik korábban azt mondta, 150 millió forintos hitelt vettek fel a kampányra, illetve azt is mondták, 25 millió forintot fizetnek havonta a kampányért.

Hozzátette: egészen biztos, hogy megvalósulni látszik a több százmillió forintra elkövetett költségvetési csalás azzal, hogy a szolgáltatást jóval a piaci ár alatt nyújtották.

A plakáttörvénnyel kapcsolatos kérdésre elmondta, amennyiben a szocialisták vagy mások valamilyen javaslattal állnak elő, akkor a törvényalkotási bizottság pénteki ülésén ki kell dolgozni egy módosító indítványt.

Kósa Lajos egy másik kérdésre közölte: nem tartja "butaságnak" az MSZP azon javaslatát, hogy lajstromozzák a pártok, a kormány plakátjait.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a parlament tavaszi ülésszakának egyik legfontosabb eredménye, hogy az Országgyűlés hozzájárult ahhoz, hogy a kormány meg tudja védeni
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 17:32
Alapjogokért Központ: a pártok által kitett plakátoknak nincs politikai haszna
A szakértő elmondta, vannak olyan vélemények, amelyek szerint a plakát az elmúlt század terméke és napjainkra kicsi a mozgósító ereje, azonban az látszik, hogy Magyarországon a klasszikus kampánytevékenységen és -időszakon kívül felértékelődött az óriásposzterek szerepe. "Azonban ezen politikai plakátok meggyőző ereje nem túl nagy" - tette hozzá.

Az úgynevezett plakáttörvénnyel kapcsolatban Kovács István azt mondta, szerinte nem feltétlenül bukott el a jogszabály azzal, hogy nem sikerült megszavazni a törvényt, hiszen véleménye szerint a köztársasági elnök nem fogja azt aláírni, így a dokumentum visszakerül ősszel a parlament elé.
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 10:01
Képek, videók
Kapcsolatban
janna53
2013. július 04. csütörtök, 13:13
Azért vagy kapcsolatban.j
pacsakute
2013. március 01. péntek, 19:38
Az emberi kapcsolatban.jp
cserkata
2010. március 23. kedd, 07:51
ellenzék légiereje.bmp
meki77
2011. szeptember 30. péntek, 14:54
Szél Bernadett.jpg
megyerimihaly
2015. február 26. csütörtök, 07:43
herceg anita ader janos.j
agica2004
2015. február 19. csütörtök, 18:33
Áder János.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 15:55
Áder János horgászik.jpg
agica2004
2014. június 04. szerda, 15:55
Áder Jánosnak is üzentünk
basikele
2013. június 15. szombat, 01:03
20120502-ader-janos-pa rla
agica2004
2012. június 07. csütörtök, 15:29
ader-janos.jpg
agica2004
2012. május 09. szerda, 15:17
85445 Áder János.jpg
megyerimihaly
2012. április 18. szerda, 18:10
minden héten háború
elisha24
2014. január 10. péntek, 13:14
Minden Héten Háború.hu.jp
rambobby
2007. május 09. szerda, 04:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.