Regisztráció  Belépés
2018. május 27. vasárnap | 21. hét | 147. nap | 23:44 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rogán: új típusú együttműködés kezdődik a Fidesz és a német konzervatívok között
Rogán Antal elmondta: a kormánypárti magyar képviselőcsoport és az ugyancsak kormányzó német konzervatív CDU/CSU pártszövetség frakciója közös munkacsoportot alakít. Az alakuló ülést szerdán tartják Berlinben. Tárgyalnak majd egyebek között az Európai Unió (EU) bővítéséről, és a magyar fél "részletes tájékoztatást ad" a kormány utóbbi két évben végzett munkájáról - mondta Rogán.

Az évente legalább kétszer ülésező testület áttekinti a magyar-német kapcsolatok és az uniós integráció aktuális kérdéseit, és egyezteti a felek álláspontját. A testület munkáját a Fidesz frakcióvezetője és Andreas Schockenhoff, a CDU/CSU-frakció helyettes vezetője irányítja. A napirendet közösen állítják össze. A munkacsoport nem állandó összetételű, a tagságot a napirend alapján válogatják össze. Az első ülésen a Fideszt Rogán mellett Gulyás Gergely, Balla Mihály és Koszorús László képviseli.

Rogán elmondta: frakcióvezetőként Berlinbe vezetett az első hivatalos útja, amivel azt kívánta hangsúlyozni, hogy Németország Magyarország legfontosabb gazdasági partnere, a Fidesz számára pedig a CDU/CSU pártszövetség a legfontosabb politikai partner az Európai Néppártban.

A frakcióvezető a kétnapos látogatás első napján megbeszélést folytatott többek között Volker Kauderrel, a CDU/CSU parlamenti frakcióvezetőjével, és Peter Hintzével, a gazdasági minisztérium CDU-s parlamenti államtitkárával. Mint elmondta, a tárgyalásokon kiemelte, hogy a magyar kormány "az elmúlt két esztendőben mindent megtett azért, hogy saját erejéből oldja meg az örökölt gazdasági és költségvetési problémákat", és nem kérte "a német adófizetők támogatását, ellenben végrehajtott számos fontos gazdasági reformot".

Azt is hangsúlyozta, hogy Magyarország "ahogyan az elmúlt fél évben, úgy a jövőben is ügyelni fog arra, hogy a jogalkotásban megjelenítse az EU és a különféle európai intézmények szempontjait", ugyanakkor fenntartja azt a jogot, hogy a vitás kérdésekben az Európai Bírósághoz fordulhasson. Az MTI kérdésére válaszolva elmondta: látogatása első napján a jegybanktörvényről nem esett szó.

Az adórendszerrel kapcsolatban a megbeszéléseken kifejtette: "Magyarországon hoztunk egy politikai döntést arról, hogy az adósságterhek visszafizetésében tehermegosztást alkalmazunk". Ez német cégeket is sújtott. Az intézkedések "célját német partnereink megértették" - közölte. Hozzátette: azt tapasztalta, hogy "német oldalon fontosnak tartják és örülnek annak, hogy párbeszéd van Magyarország és az EU intézményei között".

Forrás: MTI
velemenyezd, 2012. június 12. kedd, 18:30
Címkék: Rogán Antal, Európai Unió, Andreas Schockenhoff, Fideszt Rogán, Gulyás Gergely, Balla Mihály,
Kommentek
Devolúció
sokkal bonyolultabbnak és törékenyebbnek bizonyult, mint máshol, ugyanis az ír kérdésnek a húszas évek eleji formális rendezését követően (1921 és 1972 között Írországban törvényhozói devolúció valósult meg) a hetvenes évek közepéig a politikai devolúció expressis verbis eltűnt a brit belpolitikai életből.

Ezekben az időkben történtek meg a pártok azon “helyfoglalásai" a brit belpolitikai életben, amelyek nagyban meghatározták az utóbbi években elfoglalt helyeiket is. Így a konzervatívok Közép- és Délkelet Angliában, Nagy-Londonban, míg a Munkáspárt Skóciában, Walesben és Anglia észak-északnyugati régióiban tett szert máig ható befolyásra.

A skót és a walesi kerületek választási eredményei világosan jelzik, hogy nagyfokú regionális polarizáció ment végbe a brit belpolitikában. A konzervatívok lassan, de biztosan kezdték elveszíteni uralmukat az olyan területek felett, amelyek addig egyértelműen őket támogatták, a Munkáspárt pedig szépen lassan egyre nagyobb hatalomra tett
eposz, 2018. május 06. vasárnap, 11:07
Az EP-képviselők Selmayr kabinetfőnöki kinevezése miatt bírálták az Európai Bizottságot
az uniós intézmények az állampolgárokhoz tartoznak, ezért biztosítani kell az átláthatóságukat, különben óhatatlanul csorbát szenved az EU hitelessége.

Arndt Kohn szociáldemokrata képviselő kijelentette, hogy a helyzet rendkívül rossz fényt vet a bizottságra, különösen amikor a populista erők az európai projekt aláásásán dolgoznak. Mint mondta, fontos lenne a bizalom helyreállítása, az ilyen ügyek ugyanis komoly ellenérzéseket váltanak ki a polgárok részéről.

Jan Zahradil, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakció politikusa kiemelte, nem csak az számít, hogy a lépéssel megsértették-e a konkrét szabályokat, hanem az is, hogy az milyen benyomást kelt az emberekben.

Sophia in 't Veld liberális képviselő elképesztőnek nevezte, hogy egy közhivatalnok az "orruknál fogva vezet és megfélemlít huszonnyolc uniós biztost". Elmondta továbbá, hogy süket fülekre találtak a panaszaik, márpedig a kinevezést vissza kell vonni.

Nigel Farage, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája (EFDD)
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 20:37
Lengyel László: Utolsó kör
Jeszenszky Géza, Martonyi János, Mellár Tamás, Prőhle Gergely, Stumpf István és általában az az értelmiségi és szakértői kör, akiket polgári Magyarországként emlegettek. Nincs már Tölgyessy Péter vagy Sólyom László, hogy a jogállam szabályaira figyelmeztessenek. Az Orbán-rendszer nemcsak a szociálliberális, hanem a konzervatív elitet is öreg, idejétmúlt, használhatatlan és fölösleges elitnek tekinti, akiknek tudására, tapasztalatára egyáltalán nem tart igényt. Amit a szociálliberálisok büntetésből, a konzervatívok jutalmul kapják: kívül tágasabb, ez nem a ti országotok!

És hol vannak ma már a 2010-ben megemeltek, Navracsics Tiborok, Fellegi Tamások és Gál András Leventék, az új-régi oligarchák, Spéder Zoltánok, Lantos Csabák, Csák Jánosok? Spéder Zoltán ügye után van oka félnie valamennyi régi-új és új-régi oligarchának Csányi Sándortól Hernádi Zsoltig, Andy Vajnától Habony Árpádig. Ahogy növekszik a központosított államhatalom a helyi hatalom kárára, vele növekszik a királyi uradalom az oligarcha
kirscha, 2018. március 04. vasárnap, 18:29
Az Európai Parlament új alelnököt választott a lengyel Zdzislaw Krasnodebski személyében
A parlamenti sajtószolgálat tájékoztatása szerint a lengyel kormánypárti Krasnodebski 2014 óta EP-képviselő az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakció tagjaként.

Brüsszelben óriási felháborodást váltott ki, hogy Ryszard Czarnecki januárban a náci kollaboránsokhoz hasonlította Róza Thun lengyel néppárti képviselőt, miután ez utóbbi bírálta a jelenlegi varsói kormányt. Czarneczkit Krasnodebskihez hasonlóan a lengyel kormánypárt színeiben választották EP-képviselővé.

Az Európai Parlament házbizottságaként működő úgynevezett Elnökök Konferenciája kimondta, hogy a képviselő ezzel "súlyos kötelességszegést követett el".

Az EP-nek 14 alelnöke van, az elnök az ő segítségükkel irányítja a parlamentet, valamint vezeti a vitákat a plenáris üléseken.
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 13:42
Számos képviselő bírálta a lengyel jogállamisági helyzetet az Európai Parlamentben
lengyel kormány kevés választást hagyott számunkra" - hangsúlyozta, felszólítva Varsót, hogy ne fordítson hátat Európának.

A szociáldemokrata Josef Weidenholzer is hasonló véleményének adott hangot. Aláhúzta, hogy a részleges kormányátalakítással puhult valamelyest a helyzet, azonban lényegében semmi nem változott.

Rámutatott: a lengyel nép megérdemli a tisztességes, független bírói rendszert, és ehhez az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás az "utolsó eszköz".

Az Európai Konzervatívok és Reformerek frakció képviseletében a lengyel kormánypárti Ryszard Legutko azt hangoztatta, hogy a legtöbbeknek szerinte fogalmuk sincs arról, miről szólnak ezek a reformok, Timmermans sincs jól tájékoztatva.

Kijelentette, "korábban rosszul működött az igazságszolgáltatási rendszer, nagy volt az összefonódás a politika és a bírák között, s az alkotmánybíróság sem volt független, egy baráti kör igazgatta az igazságszolgáltatást", de erre az európai közösség semmit nem reagált.

Sophia in 't
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 21:13
Ötlet - új adóféleségekkel kapcsolatosan
adókat vezet be a kormány:

Élenjáróknak: hangadó
Gyászolóknak: hamvadó
Figyelmetleneknek: lankadó
Öngyilkosjelölteknek: feladó
Narkolepsziásoknak: szunnyadó
Alváshiányban szenvedőknek: fáradó
Zenészeknek, énektanároknak: Cé a dó
Karmestereknek, karnagyoknak: hang-adó
Túlsúlyosoknak: puffadó, dagadó, has-adó
Rohanó életmódot folytatóknak: szaladó
Könyvelőknek, matematikusoknak: számadó
Kissé sem konzervatívoknak: haladó
Extrém stílust követőknek: sikkadó
Divatdiktátoroknak: mérvadó
Mosodai alkalmazottaknak: száradó
Szakmunkásoknak: szakadó
Örömlányoknak: lyukadó
Szégyenlősöknek: sápadó
Fagyizóknak: olvadó
Szomjasoknak: tikkadó
Horgászoknak: hal-adó
Szülő nőknek: életadó
Atomfizikusoknak: hasadó
Visszafogottaknak: mértékadó
Karosszérialakatosoknak: horpadó
Vendéglátósoknak: fogadó, vigadó
Rádiós, tévés szerkesztőknek:
lovaszmarika, 2018. január 27. szombat, 17:49
Részleges kormányátalakításba kezdett a brit miniszterelnök
A kormányátalakítással egy időben, de attól függetlenül, egészségi okokból lemondott tisztségéről James Brokenshire, az Észak-Írországért felelős tárca eddigi vezetője.

A hétfő délutánig bejelentett legfontosabb változtatások alapján a kormányzó Konzervatív Párt elnöki tisztségét Brandon Lewis, a belügyminisztérium eddigi bevándorlásügyi államtitkára veszi át Sir Patrick McLoughlintól.

McLoughlin a párt elnökeként személyesen felügyelte a konzervatívok stratégiájának kidolgozását a tavaly júniusi előrehozott parlamenti választások előtt.

A választások meghirdetett célja a kormány mandátumának megerősítése volt a Brexit-tárgyalások végigvitelére, ám a Konzervatív Párt addigi csekély alsóházi többségét is elvesztette, és azóta csak eseti külső támogatással tud kormányozni.

A Konzervatív Párt mindenkori elnöke tárca nélküli miniszteri tisztségben a kabinet tagja, ha a párt kormányon van.

David Lidington eddigi igazságügyi minisztert Theresa May a kabinetirodát vezető miniszterré
velemenyezd, 2018. január 08. hétfő, 17:13
Évértékelő - Nagy-Britannia 2017: "a Brexit Brexitet jelent" - de mit jelent a Brexit?
arra mutatnak, hogy a fiatal felnőtt korosztály, amely erőteljesen EU-párti, az idei választásokon jóval nagyobb létszámban vett részt, mint a tavalyi EU-népszavazáson, és bosszút állt a tory kormányon a kemény Brexit tervei miatt. A YouGov közvélemény-kutató cég vizsgálata szerint tavaly a 18-24 év közötti brit választók 71 százaléka voksolt arra, hogy Nagy-Britannia az Európai Unió tagja maradjon, az idei előrehozott választásokon viszont ennek a korosztálynak csak a 19 százaléka szavazott a konzervatívokra.

A súlyos választási fiaskó után számos elemző annak a véleményének adott hangot, hogy Theresa May pozíciójának végletes meggyengülése egyben a kemény Brexit politikájának végét is jelenti.

A felszínen ennek nem sok jele mutatkozik - Nagy-Britannia hivatalosan továbbra is ki akar lépni az EU egységes belső piacáról és vámuniójából -, ám az apró betűs szövegrészekben sok az árulkodó jel arra, hogy például a kemény Brexit gazdasági hatásaitól rettegő üzleti szektor hangja is jobban érvényesül a
velemenyezd, 2017. december 25. hétfő, 08:01
Képek, videók
A konzervativok.png
farkas1945
2010. november 14. vasárnap, 11:20
Együttműködés-KŐFAL
1vargaildyko
2015. szeptember 12. szombat, 16:05
Nemzeti Együttműködés.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:58
Együttműködés.jpg
pacsakute
2012. október 21. vasárnap, 10:09
együttműködés papival
agica2004
2012. március 06. kedd, 15:59
Együttműködés...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:18
egyuttmukodes.jpg
penge_4
2006. május 26. péntek, 18:49
Rogán Antal.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:02
Rogán Antal-.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:00
rogan-antal-cecilia-st ory
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:59
Rogán Antal.png
agica2004
2014. május 31. szombat, 17:45
2012072rogan-antal-hab ony
agica2004
2013. március 07. csütörtök, 17:18
Rogán Antal és felesége.j
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 15:07
20110202 rogan antal.jpg
agica2004
2011. február 03. csütörtök, 15:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.