Belépés
2018. október 23. kedd | 43. hét | 296. nap | 18:20 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rogán: új típusú együttműködés kezdődik a Fidesz és a német konzervatívok között
Rogán Antal elmondta: a kormánypárti magyar képviselőcsoport és az ugyancsak kormányzó német konzervatív CDU/CSU pártszövetség frakciója közös munkacsoportot alakít. Az alakuló ülést szerdán tartják Berlinben. Tárgyalnak majd egyebek között az Európai Unió (EU) bővítéséről, és a magyar fél "részletes tájékoztatást ad" a kormány utóbbi két évben végzett munkájáról - mondta Rogán.

Az évente legalább kétszer ülésező testület áttekinti a magyar-német kapcsolatok és az uniós integráció aktuális kérdéseit, és egyezteti a felek álláspontját. A testület munkáját a Fidesz frakcióvezetője és Andreas Schockenhoff, a CDU/CSU-frakció helyettes vezetője irányítja. A napirendet közösen állítják össze. A munkacsoport nem állandó összetételű, a tagságot a napirend alapján válogatják össze. Az első ülésen a Fideszt Rogán mellett Gulyás Gergely, Balla Mihály és Koszorús László képviseli.

Rogán elmondta: frakcióvezetőként Berlinbe vezetett az első hivatalos útja, amivel azt kívánta hangsúlyozni, hogy Németország Magyarország legfontosabb gazdasági partnere, a Fidesz számára pedig a CDU/CSU pártszövetség a legfontosabb politikai partner az Európai Néppártban.

A frakcióvezető a kétnapos látogatás első napján megbeszélést folytatott többek között Volker Kauderrel, a CDU/CSU parlamenti frakcióvezetőjével, és Peter Hintzével, a gazdasági minisztérium CDU-s parlamenti államtitkárával. Mint elmondta, a tárgyalásokon kiemelte, hogy a magyar kormány "az elmúlt két esztendőben mindent megtett azért, hogy saját erejéből oldja meg az örökölt gazdasági és költségvetési problémákat", és nem kérte "a német adófizetők támogatását, ellenben végrehajtott számos fontos gazdasági reformot".

Azt is hangsúlyozta, hogy Magyarország "ahogyan az elmúlt fél évben, úgy a jövőben is ügyelni fog arra, hogy a jogalkotásban megjelenítse az EU és a különféle európai intézmények szempontjait", ugyanakkor fenntartja azt a jogot, hogy a vitás kérdésekben az Európai Bírósághoz fordulhasson. Az MTI kérdésére válaszolva elmondta: látogatása első napján a jegybanktörvényről nem esett szó.

Az adórendszerrel kapcsolatban a megbeszéléseken kifejtette: "Magyarországon hoztunk egy politikai döntést arról, hogy az adósságterhek visszafizetésében tehermegosztást alkalmazunk". Ez német cégeket is sújtott. Az intézkedések "célját német partnereink megértették" - közölte. Hozzátette: azt tapasztalta, hogy "német oldalon fontosnak tartják és örülnek annak, hogy párbeszéd van Magyarország és az EU intézményei között".

Forrás: MTI
velemenyezd, 2012. június 12. kedd, 18:30
Címkék: Rogán Antal, Európai Unió, Andreas Schockenhoff, Fideszt Rogán, Gulyás Gergely, Balla Mihály,
Kommentek
Thomas Mann : Vallásról
Az egyház újító szelleme az évszázadok során abban nyilvánult, hogy az életadó gondolatot inkvizíciós módszerekkel kifürkéssze, megölje, máglyák füstjébe fojtsa, ma pedig küldöttei által forradalmi szelleműnek kürtölte ki magát, azzal a megokolással, hogy célja a szabadságot, a műveltséget és a demokráciát barbársággal és a csőcselék diktatúrájával helyettesíteni.


Az egyház, mint a vallási, aszketikus eszme megtestesítője, lényegét tekintve távol áll attól, hogy pártfogója és támasza legyen a megmaradni akarónak, tehát a világi műveltségnek, az állami jogrendnek, hanem épp ellenkezőleg, kezdettől fogva a legradikálisabb, mindent gyökerestül felforgató forradalmiságot írta zászlajára; hogy minden, ami magát megőrzendőnek véli, s amit a lágymelegek, a gyávák, a konzervatívok, a polgárok megőrizni próbálnak, tehát állam és család, világi művészet és tudomány mindig csak a vallásos eszme és az egyház ellenére, azzal tudatosan vagy öntudatlanul
jupiter21, 2018. október 07. vasárnap, 07:01
Gulyás Gergely Münchenben: a bajor CSU továbbra is Magyarország barátja
Angela Merkel kancellár folytatott.

"Természetesen mi azt kívánjuk bajor kereszténydemokrata barátainknak, hogy a lehető legjobban szerepeljenek a választásokon, de soha ilyen nehéz politikai helyzetben nem voltak" - hangsúlyozta Gulyás Gergely.

Hozzátette: a CSU-ban "a berlini politikát teszik felelőssé" a nehézségekért.

Gulyás Gergely Münchenben tárgyalt Markus Blume CSU-főtitkárral és Edmund Stoiber tiszteletbeli pártelnökkel, volt tartományi miniszterelnökkel, és részt vett a Konzervatívok találkozója című konferencián, amelyet a CSU szövetségi parlamenti (Bundestag-) csoportja szervezett.

A mások mellett osztrák, holland és francia konzervatív politikusok részvételével folytatott tanácskozásról szólva kiemelte: "a CSU is keresi azt az utat, hogy miként tudják újradefiniálni egy keresztény-konzervatív politika létjogosultságát Európában", és a közelgő Landtag-választás eredménye bizonyára "elindít majd egy folyamatot" a konzervatív értékek és a konzervatív politika
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:37
Adatvédelmi "bakival" indul a brit konzervatívok pártkongresszusa
A baloldali The Guardian tudósítója hívta fel a figyelmet arra, hogy Boris Johnson volt külügyminiszter nyilvános, parlamenti e-mail címével minden további nélkül be tudott lépni az appba, jelszóra sem volt szükség, és azonnal hozzáfért Johnson több adatához, például a privát mobilszámához is. A BBC is megerősítette, hogy hozzá lehetett férni bárki adataihoz az appon keresztül.

A párt elnézést kért a problémáért. A gondot okozó gombot eltávolították az appból. Brandon Lewis, a párt elnöke vizsgálatot ígért, és mindenkit megnyugtatott, hogy az alkalmazás immár biztonságos.

Ennek ellenére a brit adatvédelmi hatóság érdeklődését is felkeltette az ügy, mert - mint rámutattak - az adatkezelőknek törvényi kötelességük szavatolni a személyes adatok biztonságát. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az új uniós adatvédelmi rendelet értelmében a Konzervatív Pártnak 72 óra áll rendelkezésére, hogy jelezze a hatóságnak, ha olyan adatszivárgás történt, amely mások jogait sértheti.

Az ellenzéki
velemenyezd, 2018. szeptember 30. vasárnap, 07:04
Kihirdették az Európai Parlament Szaharov-díjának idei jelöltjeit
jelölhet valakit.

A legnagyobb képviselőcsoport, az Európai Néppárt jelöltje Oleg Szencov Oroszországban bebörtönzött, hónapok óta éhségsztrájkot folytató ukrán filmrendező, akit 20 év szabadságvesztésre ítéltek terrorcselekmények előkészítésének vádjával.

A szociáldemokrata és a zöldpárti frakció közösen jelölte a Földközi-tengeren bevándorlók életét mentő civil szervezeteket, köztük az Orvosok Határok Nélkült, a Save the Childrent, a Sea Watch-ot és az SOS Mediterranée-t.

Az Európai Konzervatívok és Reformerek frakciója Seyran Ates török származású német ügyvédet terjesztette fel a díjra, aki a politikai és vallási szélsőségességek, valamint a nők elnyomása ellen harcol. Ates számos halálos fenyegetést kapott, miután létrehozta az első olyan mecsetet Németországban, ahol a nők és a férfiak együtt imádkozhatnak.

A liberálisok a CAESAR álnéven publikáló, egykori szíriai katonai fotóst jelölték, aki mintegy 55 ezer, súlyos bűncselekményeket ábrázoló, hiteles fényképet csempészett ki a
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 14:46
Brexit - Corbyn: "nemzeti katasztrófa" lenne a megállapodás nélküli kilépés
tud egyezségre jutni az unióval a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről, vagy ha lesz megállapodás, de azt a brit parlament leszavazza, a Munkáspárt új választások kiírásáért fog kampányolni.

Corbyn szerint a párt támogatni tudna egy olyan megállapodást, amelynek alapján Nagy-Britannia vámuniós kapcsolatrendszerben maradna az EU-val, és így nem lenne szükség a fizikai határellenőrzés visszaállítására Észak-Írország és az unióban maradó Ír Köztársaság között. Ha azonban a konzervatívok nem tudnak elérni egy ilyen megállapodást, akkor át kell engedniük a kormányzást annak a pártnak, amely erre képes - tette hozzá.

A kongresszusi küldöttek által előző nap óriási többséggel elfogadott határozat - amely egyben a Labour új Brexit-stratégiája is - szintén kimondja, hogy ha a parlament elutasítja a konzervatív kormány által az EU-val kötendő Brexit-megállapodást, vagy ha a tory kormány nem tud megállapodásra jutni az unióval, és Nagy-Britannia egyezség nélkül távozik az EU-ból, akkor
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 16:28
Corbyn: a konzervatívok képmutató módon vádolják antiszemitizmussal a Munkáspártot
Corbyn visszautasította ezeket a vádakat és kijelentette: a Munkáspárt a brit zsidóság szövetségese, kormányra kerülve mindent megtesz majd a nagy-britanniai zsidó közösségi és vallási intézmények biztonságának garantálására, és ugyanígy tesz minden más olyan közösség esetében, amelyek gyűlöletteljes megnyilvánulásokkal és fizikai támadásokkal szembesülnek.

A rasszizmus-ellenesség a Munkáspárt belső jellemzője, éppen ezért "nem fogadom el, amikor tory képmutatók bennünket vádolnak antiszemitizmussal, másnap pedig Orbán Viktor keményvonalas jobboldali kormányát karolják fel" - fogalmazott a Labour vezetője.

Hozzátette: a Konzervatív Párt levelet is kapott "az antiszemita és iszlámfóbiás magyar kormánytól", amely megköszönte a brit konzervatívok által tanúsított szolidaritást.

Jeremy Corbyn arra utalt, hogy a brit Konzervatív Párt európai parlamenti (EP-) képviselői nem szavazták meg Judith Sargentini, az EP holland zöldpárti képviselője által a jogállamiság magyarországi helyzetéről
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 15:18
Sargentini-jelentés - Sargentini: az EP-nek kötelessége fellépni a magyarországi jogsértések ellen
lehetnek nézetkülönbségeink, de ha általánosságban azt mondjuk, hogy félni kell a muzulmánoktól vagy általánosságban támadunk egy vallást, akkor a dzsihadisták útjára lépünk, akik megpróbálnak konfliktust szítani a társadalmaink között" - fogalmazott.

Udo Bullmann szociáldemokrata frakcióvezető leszögezte, az EPP-nek döntenie kell végre, hogy Európa vagy Orbán pártján áll, el kell határolódnia a magyar kormánytól, amennyiben nem akarja minden maradék hitelességét elveszíteni.

Az Európai Konzervatívok és Reformerek frakció képviseletében a lengyel kormánypárti Ryszard Legutko elfogultnak nevezte a jelentést, és kiemelte, hogy ismét egy demokratikusan megválasztott kormányt támadnak az EP-ben.

Guy Verhofstadt, a liberálisok vezetője kijelentette, hogy Magyarországot ma nem vennék fel az EU-ba. Hozzátette, a bírálatok nem a magyar nép, hanem kizárólag a kormány ellen irányulnak.

Philippe Lamberts, a zöldpárti frakció társelnöke pedig azt hangoztatta, hogy az uniós tagsággal nem csak jogok és
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 19:23
Sargentini-jelentés - A cseh EP-képviselők többsége nem kívánja megszavazni a dokumentumot
Néppárt (EPP) frakciójának tagja. Zdechovky, aki a KDU-CSL három EP-képviselőjének egyike, úgy vélte: a jelentés célja Magyarország minden áron való lejáratása. "Egyetlen állam demokráciáját sem veszélyeztetheti, ha az országban nem létezik százszázalékos gender-egyenlőség, ha a családot az anya-apa-gyerek jelenti, s ha az állam nem támogatja a fogamzásgátlást és a művi terhességmegszakítást" - tette hozzá Zdechovsky.

A Polgári Demokratikus Párt (ODS) négy európai képviselője, akik az Európai Konzervatívok és Reformerek frakció tagjai, kiállnak Orbán Viktor magyar kormányfő mellett - jegyezte meg a hírportál. "Nem fogunk támogatni semmiféle Magyarország és Lengyelország elleni szankciót. A visegrádi országoknak össze kell tartaniuk, nem engedhetik meg, hogy ilyen támadások megosszák őket. Közép-Európát nem szabad azért büntetni, mert eltérő nézeteket vall, például a migráció kérdésében" - nyilatkozta az iDnes-nek Jan Zahradil, az ODS európai képviselője.

Jaromír Kohlícek, Cseh- és Morvaország
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 14:42
Képek, videók
A konzervativok.png
farkas1945
2010. november 14. vasárnap, 11:20
Együttműködés-KŐFAL
1vargaildyko
2015. szeptember 12. szombat, 16:05
Nemzeti Együttműködés.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:58
Együttműködés.jpg
pacsakute
2012. október 21. vasárnap, 10:09
együttműködés papival
agica2004
2012. március 06. kedd, 15:59
Együttműködés...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:18
egyuttmukodes.jpg
penge_4
2006. május 26. péntek, 18:49
Rogán Antal.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:02
Rogán Antal-.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:00
rogan-antal-cecilia-st ory
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:59
Rogán Antal.png
agica2004
2014. május 31. szombat, 17:45
2012072rogan-antal-hab ony
agica2004
2013. március 07. csütörtök, 17:18
Rogán Antal és felesége.j
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 15:07
20110202 rogan antal.jpg
agica2004
2011. február 03. csütörtök, 15:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.