Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 21:01 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rogán: új típusú együttműködés kezdődik a Fidesz és a német konzervatívok között
Rogán Antal elmondta: a kormánypárti magyar képviselőcsoport és az ugyancsak kormányzó német konzervatív CDU/CSU pártszövetség frakciója közös munkacsoportot alakít. Az alakuló ülést szerdán tartják Berlinben. Tárgyalnak majd egyebek között az Európai Unió (EU) bővítéséről, és a magyar fél "részletes tájékoztatást ad" a kormány utóbbi két évben végzett munkájáról - mondta Rogán.

Az évente legalább kétszer ülésező testület áttekinti a magyar-német kapcsolatok és az uniós integráció aktuális kérdéseit, és egyezteti a felek álláspontját. A testület munkáját a Fidesz frakcióvezetője és Andreas Schockenhoff, a CDU/CSU-frakció helyettes vezetője irányítja. A napirendet közösen állítják össze. A munkacsoport nem állandó összetételű, a tagságot a napirend alapján válogatják össze. Az első ülésen a Fideszt Rogán mellett Gulyás Gergely, Balla Mihály és Koszorús László képviseli.

Rogán elmondta: frakcióvezetőként Berlinbe vezetett az első hivatalos útja, amivel azt kívánta hangsúlyozni, hogy Németország Magyarország legfontosabb gazdasági partnere, a Fidesz számára pedig a CDU/CSU pártszövetség a legfontosabb politikai partner az Európai Néppártban.

A frakcióvezető a kétnapos látogatás első napján megbeszélést folytatott többek között Volker Kauderrel, a CDU/CSU parlamenti frakcióvezetőjével, és Peter Hintzével, a gazdasági minisztérium CDU-s parlamenti államtitkárával. Mint elmondta, a tárgyalásokon kiemelte, hogy a magyar kormány "az elmúlt két esztendőben mindent megtett azért, hogy saját erejéből oldja meg az örökölt gazdasági és költségvetési problémákat", és nem kérte "a német adófizetők támogatását, ellenben végrehajtott számos fontos gazdasági reformot".

Azt is hangsúlyozta, hogy Magyarország "ahogyan az elmúlt fél évben, úgy a jövőben is ügyelni fog arra, hogy a jogalkotásban megjelenítse az EU és a különféle európai intézmények szempontjait", ugyanakkor fenntartja azt a jogot, hogy a vitás kérdésekben az Európai Bírósághoz fordulhasson. Az MTI kérdésére válaszolva elmondta: látogatása első napján a jegybanktörvényről nem esett szó.

Az adórendszerrel kapcsolatban a megbeszéléseken kifejtette: "Magyarországon hoztunk egy politikai döntést arról, hogy az adósságterhek visszafizetésében tehermegosztást alkalmazunk". Ez német cégeket is sújtott. Az intézkedések "célját német partnereink megértették" - közölte. Hozzátette: azt tapasztalta, hogy "német oldalon fontosnak tartják és örülnek annak, hogy párbeszéd van Magyarország és az EU intézményei között".

Forrás: MTI
velemenyezd, 2012. június 12. kedd, 18:30
Címkék: Rogán Antal, Európai Unió, Andreas Schockenhoff, Fideszt Rogán, Gulyás Gergely, Balla Mihály,
Kommentek
Brexit - Felmérés: először kerültek többségbe egy második népszavazás támogatói
A YouGov közvélemény-kutatásában a megkérdezettek 42 százaléka tartana szükségesnek népszavazást a tagság 2019. március 29-én várható megszűnésének feltételrendszeréről, 40 százalék szerint nincs szükség második referendumra.

Jelentős különbség mutatkozik egy újabb népszavazással kapcsolatban a kilépés, illetve a bennmaradás támogatói között: azok közül, akik az európai uniós tagság megszűnésére voksoltak a 2016-os népszavazáson, mindössze 19 százalék, a tagság fenntartása mellett szavazók táborából viszont 66 százalék tart szükségesnek újabb referendumot.

A pártpreferenciák szerinti megoszlásban is jelentős eltérések mutatkoznak: az ellenzék legfőbb erejét adó Munkáspárt szavazóinak 85 százaléka tartana szükségesnek egy második népszavazást, a szintén ellenzéki Liberális Demokraták támogatóinak 67 százaléka, a kormányon lévő Konzervatív Párt hívei közül viszont csak 21 százalék.

A felmérés a The Times megbízásából készült. A napilap cikke szerint a második népszavazás támogatottsága
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 17:03
Tusványos - Németh Zsolt: az európai projektnek választ kell adnia Trianon problémájára
stratégiai hibának látta az EU-bővítés leállítását. Kijelentette: Európában nem maradhatnak az EU-n kívüli fehér foltok. "Nem tudjuk elképzelni az EU-t a Balkán és a Moldovai Köztársaság nélkül" - jelentette ki a politikus. Ungureanu rendkívül károsnak tartotta, hogy az EU alapító tagállamai úgy nyilvánultak meg, mint akik sajnálják, hogy bővítették az uniót, amikor világossá vált, hogy a kelet-közép-európaiak másként látják a bevándorlás kérdését mint ők.

Radoslaw Fogiel, az Ifjú Európai Konzervatívok tömörülés elnöke azt hangsúlyozta: nagy szükség van az európai államok együttműködésére, és az európai intézményrendszernek éppen ezt kellene előmozdítania. Azt is hozzátette azonban: az Európai Bizottságnak nem kellene erőltetnie a harmonizációt azokban a kérdésekben is, amelyek nem minden tagállam számára előnyösek.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt tartotta a legnagyobb problémának, hogy szakadék tátong az európai polgárok elvárásai és a brüsszeli politikai
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 15:31
Tízezrek vonultak utcára Münchenben a bajor konzervatívok ellen tiltakozva
A rendőrségi jelentés és Süddeutsche Zeitung című müncheni lap legalább 20 ezer résztvevőről ír, de a szervezők ötvenezresre becsülik a tömeget.

Az emberek elsősorban a CSU jobbra tolódása és a közbeszéd eldurvulása ellen emelték fel a hangjukat. A tiltakozást több mint 130 szervezet kezdeményezte, köztük olyanok, amelyek menekültek támogatásával foglalkoznak, béke- és demokráciapárti aktivisták és a szexuális kisebbségek szervezetei is ott voltak a szervezők között. Színházi dolgozók, értelmiségiek, keresztény szervezetek és szakszervezetek is kiálltak az esemény mellett. A szociáldemokraták, a zöldek, a Baloldal nevű párt és a Kalózpárt is csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek jelszava arra utal, hogy a tiltakozóknak elegük van a hecckampányokból. Együtt a félelem politikája ellen - hirdették az esemény honlapján a szervezők.

A kezdeményezők név szerint is kiemelték Horst Seehofert, a CSU vezetőjét, szövetségi belügyminisztert, Markus Söder CSU-s bajor miniszterelnököt és Alexander
velemenyezd, 2018. július 22. vasárnap, 17:25
Rajoy: büszke vagyok, hogy Spanyolország legfontosabb pártjának elnöke lehettem
"Ami naggyá tette a Néppártot, az a felelősség, hogy nem félt meghozni a szükséges döntéseket, még ha azok nem is voltak népszerűek" - fogalmazott.

Beszédében hangsúlyozta kormányának eredményeit, kiemelte a gazdasági krízis leküzdését, a munkanélküliség csökkentését, és a katalán függetlenségi törekvésekkel való szembenézést.

"Jogos büszkeséggel mondhatjuk, hogy Spanyolország ma sokkal jobb, mint mikor kormányra kerültünk" - jegyezte meg.

Mariano Rajoy beszélt arról, hogy a PP az első számú spanyol politikai erő, amely 2009 óta minden választáson győzött, a legtöbb szavazatot elnyert párt volt az országos parlamenti, a helyhatósági és az európai parlamenti választásokon Spanyolországban.

"Ez az, ami folytatódni fog a jövőben is" - jelentette ki, kitérve arra, hogy kormánya több mint másfél hónappal ezelőtti leváltásában nem a spanyolok akarata tükröződik.

"Félreállok, de nem távozom" - mondta a politikus, aki ugyan a politikai szerepvállalástól visszavonul, de több mint 40 éve
velemenyezd, 2018. július 21. szombat, 15:45
Török választások - Erdogan győzelmét ünnepli a kormánypárti török sajtó, az ellenzéki média nem vár érdemi vál
nadrágszíjat". Az igazságszolgáltatásban és a szabadságjogokat illetően nem lesz változás, az emberek ezentúl is ugyanazokkal a kételyekkel és bizonytalanságban élnek majd - tette hozzá.

A Sözcü arról is beszámolt, hogy az ellenzéki pártszövetség együttesen 191 mandátumot szerzett a 600 fős parlamentben, így "halvány a reménye egy erős ellenzéknek". A lap méltatta Ince eredményét, aki nyolc százalékponttal "megelőzte" az őt indító CHP-t, meg tudva szólítani nemcsak kemalistákat, hanem nacionalistákat, konzervatívokat és kurdokat is.

A harmadik legolvasottabb újság, a több mint 70 éves múltra visszatekintő Hürriyet rámutatott: Erdogan még növelni is tudta szavazatainak arányát, hiszen a 2014 augusztusában tartott államfőválasztáson még csak 51,79 százalékot szerzett, most viszont 52,4-et. Ahmet Hakan, a Hürriyet neves publicistája arra emlékeztetett, hogy még ha a kormánypárt szavazatainak száma csökkent is, Erdogan mit sem vesztett népszerűségéből. Hakan ugyanakkor arra kérte a győztes felet, hogy
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 11:31
Sargentini-jelentés - Az EP illetékes szakbizottsága jövő hétfőn szavaz a magyarországi különjelentésről
jelentés nem Magyarország ellen irányul, csak a kormányról szól, s arról, hogy számos szabályt megsértettek. Veszélyesnek nevezte a hajléktalanság kriminalizálását, valamint a menekültekkel dolgozó civil szervezetekre kirótt büntetőadókat. Végezetül kiemelte: szigorúnak kell lenni és világos üzenetet kell küldeni, hogy ezen intézkedések elfogadhatatlanok.

Az osztrák szociáldemokrata Josef Weidenholzer méltatta a jelentést, amely szerinte tényszerű és bizonyítékok alapján készült.

Az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) nevű frakció részéről Marek Jurek azon véleményének adott hangot, hogy a dokumentum csak mélyíti a válságot az EU-n belül és konfliktusokat szül. Aláhúzta: minden nemzetnek joga van kialakítani a saját politikáját, Magyarországon vannak ellenzéki pártok, le lehet váltani a kormányt.

Gál Kinga fideszes képviselő kijelentette: a jelentés tele van valótlanságokkal, ténybeli hibákkal, ráadásul számos olyan ügyet tartalmaz, amelyet már lezártak vagy amely nem is tartozik
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 20:12
Szakértő: akár nagykoalíció is alakulhat a svéd választások után
Flamm László az M1 aktuális csatornán kedden azt mondta: szokatlannak tűnik, de elképzelhető, hogy ez bekövetkezik, és egyértelműen azért, hogy a "populista, szélsőséges" Svéd Demokratákat ne engedjék a hatalom közelébe. Hozzátette: közel azonos a támogatottsága a baloldali koalíciónak és a mérsékelt konzervatívoknak, a Svéd Demokraták pedig 20 százalék felett vannak.

Jelezte: nem tartja reálisnak, hogy kormányra kerüljenek a Svéd Demokraták, mivel mind a baloldal, mint a jobboldali tábor elzárkózik a koalíciótól velük, ezért is röppentek fel hírek a nagykoalícióról.
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 09:16
Mariano Rajoy távozik az spanyol konzervatív Néppárt elnöki posztjáról
nyert választást".

Stigmának nevezte, hogy a baloldali populisták és a katalán szakadárok támogatták a PSOE kormányra kerülését. Ez szerinte elkíséri a szocialista pártot és az új kormányt is. Véleménye szerint a szocialisták eltékozolták örökségüket egy bizonytalan jövőért és "a legrosszabb útitársakért".

Nem a spanyolok váltották le a PP-t, hanem politikai ellenfeleink - hangsúlyozta a politikus, hozzátéve, hogy az emberek mindig a PP-t választották mint első számú politikai erőt, és a konzervatívoké a parlament alsóházának legnagyobb frakciója, illetve a felsőház abszolút többsége.

"Felkészült vezetőink vannak, nincs még egy olyan párttagság, mint a miénk, nincs semmi ok a csüggedésre" - jelentette ki.

A leköszönő pártvezető beszédében rendkívül gyengének nevezte az alakulóban lévő szocialista kormányt, amelynek törékenysége nyugtalanító, amikor "Katalónia messze nem nyugszik".

Mariano Rajoy szerint a katalán válság kezelésében az ország egységét védték, és a helyes döntéseket
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 15:02
Képek, videók
A konzervativok.png
farkas1945
2010. november 14. vasárnap, 11:20
Együttműködés-KŐFAL
1vargaildyko
2015. szeptember 12. szombat, 16:05
Nemzeti Együttműködés.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:58
Együttműködés.jpg
pacsakute
2012. október 21. vasárnap, 10:09
együttműködés papival
agica2004
2012. március 06. kedd, 15:59
Együttműködés...
caris11935
2009. december 11. péntek, 13:18
egyuttmukodes.jpg
penge_4
2006. május 26. péntek, 18:49
Rogán Antal.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:02
Rogán Antal-.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:00
rogan-antal-cecilia-st ory
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:59
Rogán Antal.png
agica2004
2014. május 31. szombat, 17:45
2012072rogan-antal-hab ony
agica2004
2013. március 07. csütörtök, 17:18
Rogán Antal és felesége.j
agica2004
2011. június 09. csütörtök, 15:07
20110202 rogan antal.jpg
agica2004
2011. február 03. csütörtök, 15:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.