Belépés
2018. október 23. kedd | 43. hét | 296. nap | 18:20 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sertésszeletek vadász módra
Sertésszeletek vadász módra


Hozzávalók:

8 vékony szelet sertés karaj
15 dkg gomba
1 hagyma
babérlevél
1 kiskanál pirospaprika
só, fehér bors
1,5 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
0,5 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyemzöld





Elkészítése:

A karajszeleteket nagyon vékonyra veregetjük mindkét oldalukon. Bedörzsöljük sóval, borssal, pirospaprikával, majd a felhevített vaj és olaj keverékén hirtelen elősütjük. Kivesszük a szeleteket , és melegen tartjuk.

A visszamaradt pecsenyezsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt gombát, majd ráfektetjük a hússzeleteket.

Felöntjük a borral, beledobjuk a babérlevelet, és lefedve pároljuk még 15 percet. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, a babérlevelet eldobjuk, és meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel.
vorosrozsa66, 2018. május 17. csütörtök, 08:14
Címkék: Meggle Mesterkrém, karajszeleteket nagyon, visszamaradt pecsenyezsírban, apróra vágott, felszeletelt gombát, babérlevelet eldobjuk,
Kommentek
x
Ferencné Fehér Éva [Éva...

Megkóstoltuk a tagnap elkészített Emeletes élvezet névre hallgató sütit (139). Ajánlom mindenkinek, főleg, aki vendégeket vár!!!!
#182
2010. szeptember 11. 16:07
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Sertésszelet zöldborsóval:
Hozzávalók:
4-5 szelet csontnélküli sertéskaraj
6dkg, zsír
80dkg. zöldborsó
4dkg. liszt
Elkészítése: A sertésszeleteket kiverjük, besózzuk és lisztbe mártva, forró zsíron mindkét oldalán átsütjük. A visszamaradt zsírjából, kevés vízzel pecsenyelevet készítünk, és a szeleteket visszahelyezve tovább pároljuk. A párolt zöldborsót a húshoz öntjük, kis vizet öntünk alá, és pár perc alatt összefőzzük. párolt rizst adunk hozzá.
#181
2010. szeptember 11. 07:47
Válaszolj!





Hidegkuti Józsefné [Marcsi, ...

Ez finom lehet, ki fogom poróbálni!:)
nagyuska, 2014. május 20. kedd, 01:06
Sertésszelet dijoni módra
Sertésszelet dijoni módra


Hozzávalók 4 személyre:
4 sertésszelet (egyenként 1,5 cm vastag, összesen kb. 700 g)
2 evőkanál margarin
1 1/2 teáskanál aprított friss kapor, vagy 1 teáskanál szárított kaporlevél
1 evőkanál dijoni mustár
1 gerezd fokhagyma
kaporlevél ízlés szerint

fekete bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A sertéshússzeleteket 2 fólia közé helyezzük, és nagyjából 0,5 cm vastagságúra kiklopfoljuk.
A fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk, és elkeverjük a mustárral és a kaporral, és a hús
mindkét oldalát bevonjuk ezzel a keverékkel. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál margarint, beleteszünk 2 szelet húst, majd mindkét oldalon közepes hőmérsékleten 2 percig sütjük, utána kivesszük és melegen tartjuk. A másik két szeletet a maradék margarinon sütjük meg.

Ezután a
skorpiolilike, 2014. január 12. vasárnap, 09:40
Sertésborda szilva raguval
10 dkg vaj
30 dkg szilva
1 tk mézeskalács fűszer
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 kanál méz
1 kanál liszt
5 ek étolaj
8 szelet karaj
1 csipet fűszersó

A sertésszeleteket megfűszerezem és egy kicsit kiklopfolom őket. A szilvákat kimagozom és félbevágom. Vajon átpárolom és fűszerezem. Liszttel megszórom és felöntöm vízzel, majd alaposan kiforralom. A serpenyőben megmelegítem az olajat és megsütöm benne a karajszeleteket. Mikor megsült a hús összeforralom a mártással.

Kifőtt tésztával tálalom.
pokollady, 2013. december 11. szerda, 20:15
tenkes kedvence !
sióagárd !

70 dkg marhabélszín
70 dkg sertéshús
30 dkg szárnyasmáj
30 dkg zsír
40 dkg vöröshagyma
1 csipet törött bors
1 csipet pirospaprika
5 dkg só
20 dkg füstölt szalonna
10 dkg gomba
3 db tojás
12 dkg liszt
Elkészítés:

A hizlalt bélszín egész külső felületét beolajozzuk, és zsírpapírba csavarva 2-3 napig pihentetjük. 1-2 órával a felhasználás előtt lefejtjük róla fényes borítóhártyáját.

Mind a bélszínt, mind a sertéshúst egyenlő szeletekre vágjuk, és jól kiverjük, hogy minél nagyobb felületet kapjunk. A füstölt szalonnát vékonyra metéljük, megsütjük és leszűrjük. Zsírjában megpirítjuk a kis kockákra vágott szárnyas májat, majd hozzáadjuk a hasonlóképpen összevágott gombát, és sóval, borssal készre pároljuk. Ezután ráütjük a tojást, és óvatosan kevergetve addig tartjuk a tűzön, amíg jól megköt.

A tölteléket a bélszínszeletek közepére arányosan elosztjuk, ráborítjuk a sertésszeleteket, majd
ibolya58, 2012. augusztus 28. kedd, 13:59
Fokhagymás rántott szelet sült burgonyával recept
Hozzávalók:

60 dkg sertés karaj
3 db tojás
15 dkg liszt
15 dkg zsemlemorzsa
1 dl tej
2-3 db fokhagymagerezd
1 kiskanál fokhagymapor

bors
0,5 kg burgonya
olaj sütéshez

Elkészítés:

A felszeletelt sertéskarajt fél centiméteres vastagságúra klopfoljuk. A 1 dl tejbe ízlés szerint reszelt fokhagymát, sót és borsot teszünk. A húst ebben a pácban állni hagyjuk körülbelül 15-20 percig.
Amíg a hús pácolódik, addig a burgonyákat meghámozzuk és hosszúkás szeletekre vágjuk.A pácolás után a sertésszeleteket felitatjuk papírtörlővel, majd előbb a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. A szeletek mindkét oldalát szép, aranybarnára sütjük az olajban, közepes lángon.
A burgonyákat szintén aranybarnára, és ropogósra sütjük.
jamborlulu, 2012. július 01. vasárnap, 13:25
Alföldi sertésszelet recept
Hozzávalók:

50 dkg sertéskaraj
1 fej vöröshagyma
1 pár lecsókolbász
15 dkg füstölt szalonna
1 db paradicsom
1 db paprika
2 dl tejföl
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint bors
1 kevés liszt
1 kevés étolaj

Elkészítés:

A húst szeleteljük föl, klopfoljuk ki. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk meg. A sertésszeleteket forgassuk lisztbe és forró olajban, félig süssük ki, majd tegyük félre. A visszamaradt olajban, pirítsuk üvegesre a korábban összevágott hagymát és a füstölt szalonnát. Szórjunk rá egy kevés pirospaprikát és jól keverjük össze vele. Ha kész, tegyük hozzá a kisült hússzeleteket és keverjük össze az egészet. A húsok tetejére, karikázzuk rá a debreceni kolbászt, a paprikát és a paradicsomot. Öntsünk alá egy kevés vizet és az egészet, fedő alatt, kb. 30-40 perc alatt, pároljuk puhára. (Aki szereti a lecsós hússzeleteket az már eheti így is.) Ha minden megpuhult, öntsük hozzá a 2 dl tejfölt, keverjük össze és még
kovacs_zsoka, 2012. június 01. péntek, 21:22
Cseresznye, az istenek eledele
fej hagyma, citromlé, babérlevél, olívaolaj, borókabogyó, só, őrölt fekete bors, ecet, cukor

Elkészítés: Az almát és a káposztát csíkokra vágjuk, összedolgozzuk, és meglocsoljuk citromlével. A kockára vágott hagymát pici olajon megpároljuk, hozzákeverjük a káposztás almát. Ehhez adjuk a bort, a babérlevelet, a borókabogyót, a sót, a borsot, és körülbelül egy órán át az egészet lassú tűzön pároljuk. Az utolsó pár percben hozzáadjuk a cseresznyét, végül a cukrot és az ecetet. Eközben a sertésszeleteket sóval, borssal natúr megsütjük. Főtt burgonyával tálaljuk.
Sztrapacska cseresznyésen

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg cseresznye, 3 nagyobb burgonya, 2 dl tejföl, zsemlemorzsa, só, olaj, őrölt fahéj, porcukor

Elkészítés: A kimagozott cseresznyét ledaráljuk, a burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük, majd hozzáadjuk a lisztet, ízlés szerint sót, és az egészet galuskatésztává összedolgozzuk. Forró vízbe szaggatjuk, kifőzzük. Olajon pirított zsemlemorzsára kiszedjük a tésztát,
horvathnemagdi, 2012. május 28. hétfő, 09:21
Képek, videók
vecsési sertésszelet Anik
snbela44
2014. május 31. szombat, 18:52
Sertésszelet dijoni módra
skorpiolilike
2014. január 12. vasárnap, 09:41
Rántott_sertésszelet.j pg
sztana45
2010. december 04. szombat, 20:41
A szerelem az a mesterkul
suzymama43
2014. augusztus 06. szerda, 07:34
Évi azsúros mesterkéje. 0
neccakedvenc
2011. február 27. vasárnap, 19:04
Zsuzsa mesterkéje. 017.jp
neccakedvenc
2011. február 27. vasárnap, 19:04
1. mesterkém.jpg
rece-fice
2009. július 02. csütörtök, 15:03
mesterke a rámán
agota_nagy
2008. november 13. csütörtök, 15:01
Nagyon Szeretem
imi40
2018. október 21. vasárnap, 20:46
Nagyon hosszú ruha
pacsakute
2018. október 21. vasárnap, 16:06
Hiányod fáj nagyon!
sargarozsa15
2018. szeptember 28. péntek, 18:44
HÁTTÉR, NAGYON SZÉP,20-iK
rochlitzne
2018. szeptember 20. csütörtök, 20:26
Igaz, de nagyon nehéz.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 08. szombat, 08:40
NAGYON nagyra !!
alvaro-hopihe
2018. szeptember 07. péntek, 13:16
Nagyon Igaz.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 06. csütörtök, 07:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.