Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 12:48 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hanklis (Erdélyi sütemény)
Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
1.5 dkg élesztő + kevés langyos tej
1 tojás sárgája
6 dkg vaj
1 csipetnyi só

Töltelék:

2 dl tejföl
1 tojás
porcukor

Elkészítés:

Összegyúrjuk a lisztet a tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgával, az olvasztott vajjal, egy csipetnyi sóval meg annyi langyos tejjel, hogy rugalmas, nem túl puha tésztát kapjunk.
Megkelesztjük, majd kisujjnyi vastagra nyújtva kibélelünk vele egy kizsírozott tepsit.
A sütőben félig megsütjük, majd sűrűn kirakjuk kimagozott, félbevágott szilvával.
Leöntjük az egész tojás, a tejföl meg annyi porcukor keverékével, hogy közepesen édes legyen, és a sütőben addig sütjük, míg a tejföl meg nem kocsonyásodott.
Nem szabad kiszárítani!

"Régi és új ízek" 1984
F.Nagy Angéla

(Tóth mama tejfölös-meggyese is ilyen!!!)
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 12:07
Címkék: Nagy Angéla, tejben megfuttatott, olvasztott vajjal, csipetnyi sóval, kizsírozott tepsit, sütőben félig,
Kommentek
Államtitkár: a migráció a legfontosabb biztonságpolitikai kihívás Európában
Az államtitkár a német fővárosban a közmédiának elmondta, hogy a Gondoljuk újra Európa biztonságpolitikáját! című tanácskozáson kifejtette: Európa előtt az a legnagyobb biztonságpolitikai kihívás, hogy milyen válaszokat ad a migrációs nyomásra, Magyarország pedig "letette az asztalra a megoldási javaslatát, hiszen kezdetektől fogva a külső határok védelmét és a schengeni rendszer tiszteletben tartását tűztük ki célul".

"Örömmel látjuk, hogy ez már a fősodratú európai politikának is részévé vált" - tette hozzá Varga Judit. Megjegyezte, hogy nem is kapott kritikát a résztvevőktől a magyar migrációs politikával kapcsolatban.

Hozzátette: nemzetközi felmérések is azt mutatják, hogy az európai polgárok a migrációs nyomást tartják a legnagyobb veszély, és leginkább az erre adott válaszok és a kapcsolódó biztonsági kérdések foglalkoztatják őket.

Elmondta, hogy a magas rangú német politikusok, katonák és szakértők részvételével tartott konferencián, amelyet Heiko Maas német külügyminiszter
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 20:31
Megújulást sürget a német CDU/CSU új parlamenti frakcióvezetője
Ralph Brinkhaus a JU Kielben tartott kongresszusának második, záró napján elmondott beszédében az utóbbi hónapok heves belső vitáira utalva kiemelte, hogy nagyobb egységre van szükség a két párt között, ezért nem szabad "dühből és haragból" politizálni és minden vitatott szakpolitikai ügyből elvi, erkölcsi kérdést csinálni.

A CDU/CSU néppárt, "talán az utolsó néppárt Németországban", így sokféle véleményt képvisel, és ennek természetes velejárója a vita, de a vitákat le is kell zárni - figyelmeztetett.

A CDU elnöke, Angela Merkel kancellár előző napi beszédének iránymutatásához csatlakozva hangsúlyozta, hogy a pártszövetségnek a politikai spektrum közepét kell elfoglalnia, és a társadalmi összetartás megerősítésén kell dolgoznia.

Ezért az utóbbi időszak gyakorlatával szakítva kezdeményezően kell fellépni, "ki kell jönni a defenzívából" és a jövőbe mutató témákat, például a digitalizáció ügyét kell a középpontba állítani - mondta a CDU/CSU frakcióvezetője.

A 13 éve folyamatosan
velemenyezd, 2018. október 07. vasárnap, 17:31
Wolfgang Schäuble: biztos Angela Merkel megerősítése a CDU elnöki tisztségében
A szövetségi parlament (Bundestag-) elnöke a Bild am Sonntag című lapban közölt interjúban azzal kapcsolatban, hogy szeptember végén leváltották a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös parlamenti frakciójának éléről a kancellár bizalmasaként számon tartott Volker Kaudert, elmondta, hogy régóta "szorongó, rossz hangulat" tapasztalható a pártszövetségben, és meglehet, hogy a váltás a frakcióvezetői tisztségben a feszültséget kieresztő "szelep" szerepét töltötte be.

Ezért Volker Kauder leváltása és a pártelnök-kancellár kifejezett óhaja ellenére a tisztséget megpályázó Ralph Brinkhaus megválasztása "stabilizálhatja" Angela Merkelt - mondta Wolfgang Schäuble.

Arra a kérdésre, Angela Merkel miként akadályozhatja meg, hogy a párt vagy a választók "elhajtsák hivatalából", azt mondta, hogy ez a kifejezés alkalmatlan a demokrácia működésének leírására, Angela Merkel pedig tudja, hogy kormányfői tisztséget egyszer majd át kell adnia másnak.

Ez három módon lehetséges;
velemenyezd, 2018. október 07. vasárnap, 12:41
EP-választás - Barnier nem indul az Európai Néppárt csúcsjelölti tisztségéért
Barnier az üzenetéhez csatolt, Joseph Daulnak, az Európai Néppárt (EPP) elnökének írt levelében azzal indokolta a döntést, hogy kötelessége és felelőssége végigvezetni Nagy-Britannia uniós kiválásának tárgyalásait a lehető legjobb eredmény elérésével, amely az unió és a szigetország jövőbeli kapcsolatainak alapját képezi majd.

Az Európai Parlament (EP) legnagyobb létszámú pártcsaládja Helsinkiben, november 7-én és 8-án tervezett csúcstalálkozóján dönt a listavezető, az úgynevezett csúcsjelölt személyéről, aki majd az Európai Bizottság következő elnöki pozícióját foglalhatja el.

A 67 éves volt francia külügyminiszter, Barnier visszalépésével a néppártnak az eddigi információk szerint négy jelöltje maradhat.

Egyikük Manfred Weber, a párt jelenlegi európai parlamenti (EP) frakcióvezetője. A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) 46 éves elnökhelyettesét a testvérpárt német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, Angela Merkel kancellár is támogatja. Elemzők szerint ellene szólhat kormányzati
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 16:24
Kiss J. László: Folytatódik Angela Merkel hatalmának lassú eróziója
Kiss J. László emlékeztetett arra, hogy már fél éve van hatalmon a jelenlegi, a CDU/CSU-ból és a szociáldemokrata SPD-ből álló nagykoalíciós kormány, de az elmúlt fél évben is két, egyaránt a menekültválsághoz kötődő, "egzisztenciális válság" történt. Mindkettő a CDU és a CSU közötti konfliktusból származott, ugyanakkor megkérdőjelezte a hatalmon lévő koalíció stabilitását. A közvélemény-kutatási adatok a nagykoalíció számára katasztrofálisak, azt jelzik ugyanis, hogy a két koalíciós párt, a CDU/CSU és az SPD együtt már kevesebb mint 50 százalékos támogatással rendelkezik, míg a második legerősebb párttá a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD ) párt lépett elő.

Mindez a szakértő szerint megnövelte a frakcióvezető-választás jelentőségét is, különös tekintettel arra, hogy a választásban - lévén szó közös frakcióról - mind a CDU, mind a CSU érintett volt. Volker Kauder leváltása, illetve Ralph Brinkhaus megválasztása nem csupán Angela Merkel, de a CSU-elnök, belügyminiszter Horst
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 18:08
Angela Merkel nem kér bizalmi szavazást a CDU/CSU-frakció vezetőjének leváltása miatt
Steffen Seibert tájékoztatóján kijelentette: egy "nagyon egyértelmű nem" a válasz arra a kérdésre, hogy a kancellár szükségesnek tart-e bizalmi szavazást a CDU/CSU pártszövetség képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választás után.

Kiemelte, hogy Angela Merkel továbbra is "minden nap teljes erővel dolgozik a kormány céljaiért, egy olyan politikáért, amely az emberek javát szolgálja", és "magáért beszél", hogy a lehető legszorosabb együttműködést ajánlotta fel a CDU/CSU-frakció új vezetőjének.

A kormányszóvivőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy két ellenzéki párt, a liberális Szabad Demokrata Párt és a CDU/CSU-val kormányzó Német Szociáldemokrata Párttól (SPD) balra álló Baloldal (Die Linke) felszólította a kancellárt, hogy kérjen bizalmi szavazást a Bundestagtól. Arra hivatkoztak, hogy a kormányfő bizalmasaként számon tartott Volker Kauder leváltása a frakcióvezetői tisztségből azt jelenti, hogy Angela Merkel elveszítette az ellenőrzést a kormánya legfőbb törvényhozási támaszát
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 15:58
A német sajtó Angela Merkel vereségeként értékeli a vezetőváltást a CDU/CSU-frakcióban
A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap a Merkel, a béna kacsa című kommentárjában kiemelte: a keddi frakcióvezető-választáson, amelyen a 13 éve, Angela Merkel kancellárságának kezdete óta hivatalban lévő Volker Kaudert legyőzte a kevéssé ismert Ralph Brinkhaus, valószínűleg az a politikai jelenség mutatkozott meg, hogy egy vezető tekintélye szükségszerűen süllyed, ha közeleg pályafutása vége.

Ez a jelenség Amerikában a lame duck - béna kacsa - néven ismert, és a Angela Merkelnek "a frakcióban elszenvedett vereségével elkezdődik a vita arról, hogy meddig kell tartania ennek a béna állapotnak".

A Die Welt című konzervatív lap az Egy korszak vége című kommentárjában kiemelte: Volker Kauder veresége újabb jele a "kancellár alkonyának", amely a "híres-hírhedt 2015-ös kölni szilveszter óta érezhető", és feltartóztathatatlan.

"Minden, ami ezentúl jöhet, már csak gyámoltalan próbálkozás a lopakodva terjedő vérmérgezés ellen", amelyről az orvostudomány megállapította, hogy "a
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 12:47
A Munkáspárt jelöltje modern és élhető városrésszé tenné a XV. kerületet
fejlesztené az úthálózatot, megoldaná a parkolást, felújítaná a vásárcsarnokot és a piacot, nyári gyerektábort szervezne és kezdeményezné az 1-es metró vonalának meghosszabbítását, hogy az érintse a Pólus Centert, a temetőt és a városházát.

A helyi egészségügy rendbetételéért és a megfelelő szakellátás biztosításáért együttműködne a fővárossal, és a lehető leghamarabb újraindítaná a Deák utcai orvosi rendelő építését - tette hozzá.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, többen jelezték neki, hogy Németh Angéla - a Rászorulókat Támogatók Egyesülete (RÁTE) és a Magyar Szolidaritás Mozgalom jelöltjeként induló, jelenleg polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármester - "súlyos" mondatait tartalmazó szórólapokat juttattak el a háztartásokba, amelyek szerint nem fejlesztené a kerület egészségügyi rendszerét. Németh Angéla "egy civil szervezet mögé bújik", de a Demokratikus Koalíció (DK) és az MSZP is támogatja, így kérdés, hogy kinek a politikáját folytatja majd - mondta Kerezsi László.

Elmondta, hogy a X.
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:34
Képek, videók
Angéla.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 17:22
angéla névzt.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:39
angéla névz.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:39
angéla névvw.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:36
angéla névv.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:35
angéla név.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:20
Angéla.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 20:36
Szelfi-Angela Merkel.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:36
zzz est007Angela.jpg
katka5212
2016. október 15. szombat, 12:06
angela-merkel-migranso k.j
menusgabor
2016. október 05. szerda, 19:11
Fokhagymás tejben pácolt
irmus
2017. január 18. szerda, 19:38
aRANYOSI TEJBEN VAJBAN.jp
erzsikepuskas
2014. szeptember 30. kedd, 14:35
Tejben vajban fürdés.jpg
mbartis
2014. április 30. szerda, 23:17
cic tejben fürdenek.jpg
sarkadykati
2013. szeptember 24. kedd, 04:25
tejben fürdő kiscica.jpg
maroka
2013. április 11. csütörtök, 14:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.