Regisztráció  Belépés
2018. június 21. csütörtök | 25. hét | 172. nap | 23:43 | Alajos, Leila
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hanklis (Erdélyi sütemény)
Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
1.5 dkg élesztő + kevés langyos tej
1 tojás sárgája
6 dkg vaj
1 csipetnyi só

Töltelék:

2 dl tejföl
1 tojás
porcukor

Elkészítés:

Összegyúrjuk a lisztet a tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgával, az olvasztott vajjal, egy csipetnyi sóval meg annyi langyos tejjel, hogy rugalmas, nem túl puha tésztát kapjunk.
Megkelesztjük, majd kisujjnyi vastagra nyújtva kibélelünk vele egy kizsírozott tepsit.
A sütőben félig megsütjük, majd sűrűn kirakjuk kimagozott, félbevágott szilvával.
Leöntjük az egész tojás, a tejföl meg annyi porcukor keverékével, hogy közepesen édes legyen, és a sütőben addig sütjük, míg a tejföl meg nem kocsonyásodott.
Nem szabad kiszárítani!

"Régi és új ízek" 1984
F.Nagy Angéla

(Tóth mama tejfölös-meggyese is ilyen!!!)
bkisseva, 2018. június 11. hétfő, 12:07
Címkék: Nagy Angéla, tejben megfuttatott, olvasztott vajjal, csipetnyi sóval, kizsírozott tepsit, sütőben félig,
Kommentek
Tizenkét bemutatót tervez a következő évadban szombathelyi Mesebolt Bábszínház
szombathelyi székesegyház előtti Mindszenty téren mutatják be utoljára a kőszegi várszínházi közös produkcióként született, SuaJorge Luis Borges novellája nyomán készült, felnőtteknek szóló Baltasar Espinosa utolsó üdülése és üdvözlése című passiójátékot, amely 2014-ben elnyerte a legjobb drámai előadásnak járó Arany gúnár díjat, a szlovákiai Körmöcbányán, a humor és a szatíra fesztiválján.

A következő évad darabjai között szerepel felsorolása szerint Michael Ende Ármányos papucs című darabja, Kolozsvári Angéla Pöttöm Panna című meseátirata a Griff Bábszínházzal közös produkcióban, Josef Capek Történetek a Kutyusról meg a Cicusról című meséje, a Körhinta - pöttöm színházi előadás.

Jövőre mutatják be Veres András Kelekótya haramiák című darabját a Ziránó Színház vendégjátékaként, majd szintén Veres András átiratában kerül színre egy klasszikus felújított mesedarab, a Holle anyó, amelyet jónéhány éve már sikerrel játszott a szombathelyi Mesebolt Bábszínház társulata.

Szintén a felújított,
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 13:14
Illegális bevándorlás - Merkel: Németország együtt akar működni Olaszországgal a migráció problémájának megoldá
A kancellár sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy az olasz miniszterelnökkel és a következő hetekben más európai vezetőkkel folytatandó tanácskozásokon arra a kérdésre összepontosítanak majd, hogy miként lehet segíteni az Észak-Afrikából az Európai Unió (EU) területére irányuló illegális migráció legfőbb afrikai kiindulópontjaként számon tartott Líbiát egy stabil kormány létrejöttéhez és az embercsempészek ellen küzdő parti őrség megerősítéséhez.

Hozzátette, hogy a Nemzetközi Migrációs Szervezettel (IOM) és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságával (UNHCR) együttműködve javítani kell a Líbiában tartózkodó menekültek helyzetét, így arról a kérdésről is tárgyalni kell, hogy "adott esetben már ott végezzenek el menedékjogi eljárásokat".

Angela Merkel elmondta, hogy Berlin és Róma között teljes az egyetértés az EU-s külső határ védelmének és a Frontex uniós határ-, és partvédelmi szervezetmegerősítésének kérdésében.

Rámutatott, hogy nagyon sok menedékkérő éppen Olaszország területen éri el az EU-t.
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 21:03
Donald Trump: "nem akarunk olyan helyzetbe kerülni, mint Európa a bevándorlók miatt"
Üzenetében az amerikai elnök úgy vélekedett, hogy a migránskérdés "megrázkódtatja a már amúgy is erőtlen berlini koalíciót".

Donald Trump leszögezte: "Németországban növekszik a bűnözés. Nagy hibát követtek el mindenütt Európában azzal, hogy emberek millióit engedték be, akik erőteljesen és erőszakosan megváltoztatják kultúrájukat".

Az elnök, többes számban fogalmazva, hozzátette: "nem akarjuk", hogy ami a bevándorlás miatt Európában történik, "megtörténjék nálunk is".

Az elnök nem először bírálja egyes európai országok menekültpolitikáját, már a 2016-os elnökválasztási kampánya során is többször ostorozta ezt. Trump többször is bírálta Angela Merkel kancellár menekültpolitikáját.
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 16:33
Illegális bevándorlás - Sajtóértesülések szerint fokozatosan vezetik be a német határigazgatási szigorításokat
A beszámolók szerint a belügyminisztérium úgynevezett mestertervének határigazgatási részéből először azt a szabályt vezetik be, hogy meg kell tagadni a belépést a Németországban már elutasított és belépési tilalommal sújtott, de visszatérni szándékozó menedékkérőktől.

Az ilyen menedékkérők visszafordításáról egyetértés van Horst Seehofer és Angela Merkel, illetve a CSU és a kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) között.

A máshol már regisztrált vagy menedékjogi eljárás alatt álló menedékkérők visszafordítására később utasítja a tárca a határigazgatásért felelős szövetségi rendőrséget. A következő két hetet "áthidaljuk" - mondta az elnökségi ülés egy név nélkül nyilatkozó résztvevője.

A tanácskozás előtt a szigorításokat leginkább sürgető politikusként számon tartott bajor miniszterelnök, Markus Söder újságírók előtt kijelentette, hogy az elnökség a támogatásáról biztosítja majd Horst Seehofer tervét, de a végrehajtásról majd a miniszternek kell döntenie.

A menedékkérők
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 13:32
Formálódik az euróövezet továbbfejlesztéséről szóló német-francia javaslatcsomag
Idézték Bruno LeMaire francia pénzügyminiszter Twitter-bejegyzését, amely szerint a német pénzügyminiszterrel, Olaf Scholz-cal szombaton Hamburgban folytatott megbeszélés révén elérhető közelségbe került a végső megállapodás.

A két miniszter az utóbbi időszakban négyszer egyeztetett, felváltva Németországban és Franciaországban. A zárt ajtók mögött folytatott megbeszélésekről rendre az szivárgott ki, hogy a tárgyalás nehéz, de halad, és addig nem lesz megállapodás, amíg nincs egyetértés minden részletkérdésben.

A szombaton késő estig folytatott utolsó, ötödik tárgyalásról név nélkül nyilatkozó források elmondták, hogy érzékeny ügyekben is nagyot léptek előre, legfőképpen a francia fél által javasolt euróövezeti közös költségvetés témájában.

Az ügyet először Emmanuel Macron vetette fel egy tavaly szeptemberi beszédében, elképzelése szerint az euróövezeti tagországok összesített hazai összterméke (GDP) több százalékának megfelelő nagyságú költségvetést kell összeállítani a zóna gazdasági,
velemenyezd, 2018. június 17. vasárnap, 16:02
Illegális bevándorlás - Német lap: a szakítás gondolatával foglalkozik a CDU és a CSU
Horst Seehofer pártja, a CSU teljes támogatásával sürgeti, hogy a menedékkérők bizonyos csoportjaitól tagadják meg a belépést az országba. Angela Merkel és a CDU nagy része szerint tartózkodni kell az ilyen egyoldalú intézkedésektől, és a határigazgatási szigorítást csak egy európai uniós megoldás részeként, vagy legalább az érintett országokkal egyeztetve szabad bevezetni.

A vita akár szakításhoz is vezethet, és ugyan mindkét párt részéről azt hangsúlyozzák, hogy az egység megőrzésére törekednek, de már megkezdték a felkészülést a testvérpárti kapcsolat felszámolására, legalábbis gondolatban - írta a FAS.

A lap meg nem nevezett vezető CDU-s politikusokat idézve hozzátette, hogy "casus belli", a bajor tartományi párt elleni háború megindítására ürügyet adó lépés lenne, ha Horst Seehofer nem várná be az Angela Merkel által kezdeményezett európai uniós egyeztetéseket és a június 28-án kezdődő EU-csúcsot, hanem a kormányfő egyetértése nélkül, miniszteri hatáskörében utasítaná a határőrizetért
velemenyezd, 2018. június 17. vasárnap, 15:01
Merkel: Németország tovább növeli védelmi kiadásait
A kancellár kiemelte: a folyamatok reális értékelése alapján látható, hogy Németország nem tudja maradéktalanul teljesíteni a 2014-es NATO-csúcson tett vállalást, miszerint a következő tíz évben a szövetség valamennyi tagállamában a GDP 2 százalékának megfelelő szinthez közelítik a védelmi kiadásokat.

Azonban Németország az 1,5 százalékos arány kijelölésével is "erőteljes ígéretet" tett - tette hozzá Angela Merkel, utalva arra, hogy jelenleg a GDP 1,2 százalékának megfelelő összeget fordítanak védelemre.

Németország a kiadásoktól függetlenül is "nagyon elkötelezetten" vesz részt a NATO tevékenységében, ezt mutatja például afganisztáni szerepvállalása - mondta Angela Merkel. Kiemelte, hogy a szövetségnek alkalmazkodnia kell a változó helyzethez, így az ukrajnai Krím félsziget Oroszországhoz csatolása és a kelet-ukrajnai támadások révén a honvédelmet és a tagállamok kölcsönös védelmét kell az előtérbe helyezni.

A NATO következő, július 11-én kezdődő brüsszeli csúcstalálkozójáról szólva
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 17:32
Új nemzeti integrációs akciótervet készít a német kormány
Angela Merkel kancellár a 2006 óta működő fórum 10. tanácskozása után tartott tájékoztatón kiemelte, hogy 20 százalékos az úgynevezett migrációs hátterű - bevándorló vagy bevándorló családból származó - emberek aránya a német társadalomban. Hozzátette, hogy az utóbbi években érkezett sok menekült révén a már régebben Németországban élő migrációs hétterű emberek "nyomás alá kerültek". Nem szabad őket szem elől téveszteni, és az újonnan érkezettekre is figyelmi kell, ezért át kell dolgozni a leguóbbi, 2012-ben elfogadott integrációs akciótervet - mondta.

A legfontosabb egyenlő esélyt biztosítani mindenkinek a lehető legszélesebb értelemben vett társadalmi részvételre. Így például el kell érni, hogy az álláspályázatokon ne számítson, hogy idegen hangzású neve van-e egy jelentkezőnek - fejtette ki a kancellár.

Aláhúzta, hogy a társadalomnak meg kell őriznie a "tartását". Az emberi méltóság és szabadság, a jogállam, a nemi egyenjogúság tisztelete mind olyan érték, amelyekből nem lehet engedni -
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 22:18
Képek, videók
Angéla.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 17:22
angéla névzt.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:39
angéla névz.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:39
angéla névvw.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:36
angéla névv.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:35
angéla név.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:20
Angéla.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 20:36
Szelfi-Angela Merkel.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 16:36
zzz est007Angela.jpg
katka5212
2016. október 15. szombat, 12:06
angela-merkel-migranso k.j
menusgabor
2016. október 05. szerda, 19:11
Fokhagymás tejben pácolt
irmus
2017. január 18. szerda, 19:38
aRANYOSI TEJBEN VAJBAN.jp
erzsikepuskas
2014. szeptember 30. kedd, 14:35
Tejben vajban fürdés.jpg
mbartis
2014. április 30. szerda, 23:17
cic tejben fürdenek.jpg
sarkadykati
2013. szeptember 24. kedd, 04:25
tejben fürdő kiscica.jpg
maroka
2013. április 11. csütörtök, 14:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.