Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 13:46 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ferenc pápa üzenete a labdarúgó világbajnokságra
...............


2018. június 13. szerda 22:01
Június 13-án a délelőtti általános kihallgatás végén a Szentatya külön köszöntötte mindazokat, akik valamilyen formában részt vesznek a csütörtökön kezdődő labdarúgó világbajnokságon vagy követik annak eseményeit.
,,Holnap kezdődik a labdarúgó világbajnokság Oroszországban. Szeretném szívélyes üdvözletemet küldeni a játékosoknak és a szervezőknek, de mindazoknak is, akik a tömegkommunikációs eszközökön keresztül követik ezt a minden határt átlépő eseményt.
Kívánom, hogy ez a fontos sportesemény alkalmat kínáljon a találkozásra, a párbeszédre és a testvériségre a különböző kultúrák és vallások között, és mozdítsa elő a szolidaritást és a békét a nemzetek között."

Fordította: Tőzsér Endre SP
Magyar Kurír
maroka, 2018. június 13. szerda, 22:29
Címkék: Tőzsér Endre SP, Magyar Kurír, labdarúgó világbajnokságra, délelőtti általános, csütörtökön kezdődő, labdarúgó világbajnokság,
Kommentek
Vb-2018 - Czibor cipője és Puskás-plakát a moszkvai futballmúzeumban
A nemzetközi szövetség (FIFA) zürichi Futballmúzeumának kitelepített tárlatát a szervezet egyik partnere fogadta be az Új Arbat sugárúton található Hyundai Motorstudióban. A megnyitó június 9-én, öt nappal a vb első mérkőzése előtt volt és a kiállítás július 20-ig, ugyancsak öt nappal a vb-zárás utánig látogatható.

A tárlaton egy-egy vitrin emlékeztet az eddigi húsz világbajnokságra. Ezekben Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Diego Maradona meze, Zinedine Zidane futballcipője mellett ott van többek között egy másik pár, amelyben Pelé futballozott az 1958-as svédországi vb-n és egy jobblábas cipő, amelyben Czibor Zoltán rúgta a labdát 1954-ben, Svájcban. Utóbbiban található egy, a németek elleni, 8-3-as magyar sikerrel zárult bázeli csoportmérkőzésre szóló belépő is. A legismertebb magyar játékos, Puskás Ferenc nagy méretű plakáton látható, akció közben.

A kétszintes épületben a látogatók a világbajnokságok történetéről tudhatnak meg érdekességeket, illetve a különböző szurkolói kultúrákról,
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 12:56
Vb-2018 - Szenegáli kapitány: egyszerűen megérdemeltük a győzelmet
futballozzanak, agresszívek voltunk a támadásaik semlegesítésében, és minden alkalommal, amikor labdát vesztettek, képesek voltunk gyorsan támadásba lendülni" - értékelt a 42 éves tréner, majd hozzátette: nagyon fontos egy nagy tornát győzelemmel kezdeni, de egyelőre nincs ünneplés, mert hamar következik a második mérkőzés a japánok ellen.

"Szenegál egyszerűen megérdemelte ma a győzelmet" - szögezte le. "Mi hiszünk abban a munkában, amit elvégeztünk. Büszke vagyok a csapatomra, amely kijutott a világbajnokságra, most pedig megnyerte az első mérkőzését."

Adam Nawalka, a lengyel válogatott szövetségi kapitánya hangsúlyozta, hogy volt tervük a mérkőzésre, de egy dolog, amit elképzelnek és egy másik, amit meg is tudnak valósítani.

"Hiába birtokoltuk többet a labdát, az eredmény számít. Néha hiányzott az együttműködés az elöl játszókkal, és a játék dinamikája sem volt megfelelő. Az első félidő sokkal rosszabb volt, a másodikra javult a helyzet" - vélekedett.

Megemlítette, hogy az ellenfél két
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 20:33
Vb-2018 - Előtérben a biztonság és a tisztaság
meggyőződnek róla, hogy valóban víz van-e a palackban.

Ahhoz, hogy a turisták elégedetten térjenek haza, hozzátartozik az is, hogy a futballélmények mellett pozitív tapasztalatokat szerezzenek az utcákat járván. A fővárosban e tekintetben nagyon jó a helyzet, az elmúlt évek felújításainak köszönhetően új közösségi terek nyíltak, és a korábbiak is rendezettek, bőven van látnivaló. A moszkvai belváros szép és tiszta. Itt élők - újságíró, taxis - azt mondják, egyébként is tiszta, nem csak a világbajnokságra rendeltek el "nagytakarítást". Persze nyilván arra is, a stadionok mellett például reggelente mossák az aszfaltot, az arénákban a mérkőzések után azonnal tisztogatnak, de volt olyan, hogy már közben is.

Hozzátartozik az utcaképhez, hogy kóbor kutyát, macskát sehol nem látni. A The Moscow Times cikke szerint az állatvédők ugyan nem örültek az összes rendező városra kiterjedő begyűjtésnek, ugyanakkor - amint az Moszkvában tapasztalható - az akció eredményes volt.

Ami biztos, emberi
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 12:52
Red Bull Air Race - A hétvégén ismét Budapesten a mezőny
A légi Forma-1-nek nevezett verseny hétfői sajtótájékoztatóján Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a Forma-1 mellett a Red Bull Air Race a másik államilag támogatott verseny, s szerinte ez az egyik legjobb reklámja és turistákat vonzó eseménye a magyar fővárosnak.

Clemens Jaeger versenyigazgató emlékeztetett, hogy két éve Budapesten az időjárás viszontagságaira is reagálniuk kellett, gyors döntéseket kellett hozniuk. Hozzátette, hogy víz felett máshol is rendeznek versenyt, ám a folyó feletti repülés egy belvárosban, egészen más hozzáállást igényel a szervezőktől és a versenyzőktől is.

"Nem könnyű az emberekkel teli belvárost motorsport színhellyé alakítani. Munkánkhoz nagy segítséget kapunk a Magyar Honvédségtől, amely nélkül nem lehetne megvalósítani az eseményt, mert naponta kell felépíteni és lebontani a pályát" - mondta a versenyigazgató kiemelve, hogy megéri a budapesti szervezés a fáradtságot, mert jó látni, hogy sokan kíváncsiak a viadalra.
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 12:25
Focilázban a világ...
Magyarország a 2018-as világbajnokságra nem jutott ki, de így is hazánk labdarúgásáról
szól a a FIFA médiacsatorna vezető híre. Külön megemlékeztek rólunk, merthogy mi magyarok
vagyunk a történelmi listavezetők az egy vb-meccsen elért gólok számában.

36 éve, az 1982. június 15-én a spanyolországi világbajnokságon El Salvador ellen
10-1-re nyert a magyar válogatott.
Jó szurkolást kívánok !
cuppika59, 2018. június 16. szombat, 10:05
Női kézilabda junior-vb - A főtitkár szerint felnőtt színvonalú lesz a torna
a horvát 2CELLOS lesz, amely a Real Madrid-FC Liverpool labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőn is fellépett.

A magyar juniorválogatott csütörtöktől szombatig - Hollandia, Franciaország és Ukrajna társaságában - részt vesz a vb főpróbájának számító Négy Nemzet Tornáján a debreceni Főnix Csarnokban, majd jövő pénteken és szombaton Szlovéniával mérkőzik Siófokon.

A főtitkár a felnőtt férfiválogatottról is beszélt, amely Szlovénia búcsúztatásával kijutott a januári, német-dán közös rendezésű világbajnokságra. Novák András hangsúlyozta, hogy az olimpiai kvalifikációs torna helyeinek nagy többségét a vb-n lehet megszerezni, az első hét közé kerülve. Ezt követően a 2020-as Európa-bajnokságról csak két további válogatott jut ki a selejtezőtornára, de a kibővített mezőny miatt már 23 másik csapattal kell versengeni.

Emlékeztetett rá, hogy a világbajnokság lebonyolítása megváltozik, a nyolc közé jutás, tehát az olimpiai selejtezős helyek sorsa már nem a nyolcaddöntőben, egyetlen mérkőzésen dől el, mivel a
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 17:42
Magyarország adja a foci-vb egyik vezető hírét
Hiába nem jutott ki Magyarország a 2018-as világbajnokságra, mégis rólunk szólnak a hírek. Mint egy korábbi, a világbajnokságot felvezető írásunkban beszámoltunk róla, hazánk a történelmi listavezető az egy vb-meccsen elért gólok számában.
Formation of Hungary's national football team prior to the 1954 FIFA World Cup final against Germany: Ferenc Puskas, Gyula Grosics, Gyula Lorant, Nandor Hidegkuti, Jozsef Bozsik, Jozsef Zakarias, Mihaly Lantos, Jenö Buzanski, Mihaly Toth, Sandor Kocsis and Zoltan Czibor.
Nem vagyunk ott a vb-n, de több rekord is a magyaroké. Az Aranycsapat számos elképesztő csúcsot állított föl, de akad csodacsere is a jelenleg még élő élő magyar vb-rekordok között.
Napra pontosan 36 éve, az 1982. június 15-én vertük a spanyolországi világbajnokságon El Salvadort 10-1-re.. A jeles esemény évfordulójáról a FIFA-médiacsatorna külön is megemlékezett, így elmondhatjuk, ugyan nem vagyunk ott, mégis a nap eddigi egyik vezető hírét Magyarország válogatottja
maroka, 2018. június 15. péntek, 16:25
Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Cristiano Ronaldo
A Marca pénteken azt írta, hogy Cristiano Ronaldo megegyezett a spanyol adóellenőrökkel az adócsalási ügyében, ennek értelmében
kétéves felfüggesztett börtönbüntetést kap és be kell fizetnie 18,8 millió eurót.

A Real Madrid portugál válogatott játékosát azzal vádolta meg a Football Leaks, hogy 150 millió eurós összeget rejtegetett különböző adóparadicsomokban. Egy ideje már zajlottak az egyeztetések, a legutolsó hír az volt vele kapcsolatban, hogy akár nyolc éves börtönbüntetést is kaphat, mert nem fogadták el a 14,5 millió eurós ajánlatát. Pénteken aztán megszületett az egyezség, így nem kerül bíróság elé az ügy.
A 33 éves futballista így már minden idegszálával a világbajnokságra koncentrálhat, az Európa-bajnok Portugália pénteken a spanyolok ellen kezd.
Forrás: 24.hu
maroka, 2018. június 15. péntek, 16:10
Képek, videók
Én, Világbajnokságon!!
nykly
2006. december 16. szombat, 22:59
Tőzsér focisok.jpg
agica2004
2010. október 27. szerda, 15:12
Tozserne_Balazs_Maria_ -_H
reidan
2009. április 15. szerda, 00:30
Tozserne_Balazs_Maria_ -_H
dandej
2009. április 13. hétfő, 21:53
Tozserne_Balazs_Maria_ -_H
dorein
2009. április 13. hétfő, 19:00
A magyar dal 01.jpg
chillik
2018. június 19. kedd, 06:53
A magyar dal 02.jpg
chillik
2018. június 19. kedd, 06:52
A magyar dal 03.jpg
chillik
2018. június 19. kedd, 06:52
A tenger magyar halottja
chillik
2018. június 11. hétfő, 05:16
Magyar elégia.jpg
chillik
2018. június 07. csütörtök, 05:28
A magyar koldus 01.jpg
chillik
2018. június 06. szerda, 05:54
A magyar koldus 02.jpg
chillik
2018. június 06. szerda, 05:54
Bús, délelötti vers 01.jp
chillik
2017. október 01. vasárnap, 03:40
Bús, délelötti vers 02.jp
chillik
2017. október 01. vasárnap, 03:39
Bús, délelötti vers 03.jp
chillik
2017. október 01. vasárnap, 03:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.