Regisztráció  Belépés
2017. június 25. vasárnap | 25. hét | 176. nap | 22:49 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az Alteo 1,1 milliárd forintos kutatás-fejlesztési projektbe kezd
Az Alteo a közlemény szerint közel 500 millió forintot nyert akkumulátoros energiatároló innovatív alkalmazási modelljének kidolgozására a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) pályázatán. A támogatásnak köszönhetően egy olyan, közel 1,1 milliárd forint értékű kutatásfejlesztési projektbe kezdhet bele a vállalat, melyben az időjárásfüggő energiaforrások hasznosításának tervezhetőbbé tételét vizsgálják majd.

Az NKFIH innovatív, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák házon belüli kifejlesztésére írt ki pályázatot 2016 májusában. A kiírásra az Alteo Nyrt. egyik leányvállalata nyújtott be pályázatot azzal a céllal, hogy olyan fejlesztéseket indítson el, melyek elősegítik az energiatermelési rendszerek megújulását, így hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez és a klímaváltozás elleni küzdelemhez.

Ma még egyes megújuló energiaforrások, mindenekelőtt a szél- és napenergia hasznosításának terjedését nagyban gátolja, hogy az ezen alapuló erőművek termelése nehezen tervezhető. A 2015-ben az Alteo által akvirált Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft. pályázatának egyik kiemelt célja ezért egy olyan akkumulátoros villamosenergia-tároló fejlesztése, amely számos dimenzióban segítheti a magyar villamosenergia-rendszer működését, illetve az időjárásfüggő termelők piaci alapú integrációját.

Az Alteo kapcsolt hő- és villamosenergia-termelő kiserőműveit irányító szabályozó központ bővítésével, fejlesztésével és a csatlakoztatott létesítmények (szélturbinák, villamosenergia-tároló architektúra) integrációjával egy olyan - Magyarországon egyedülállóan nagy diverzitású - intelligens rendszer jön létre, mely a termelési és piaci szinergiák kihasználási lehetőségén túl pozitív hatást gyakorol a magyar villamosenergiarendszerre is - írja közleményében a társaság.

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek, a papír hétfői záróára 4785 forint volt, az elmúlt egy év alatt a legmagasabb ára 5200 forint, a legalacsonyabb 4251 forint volt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 19:24
Címkék: Nemzeti Kutatási, Innovációs Hivatal, Alteo Nyrt, Sinergy Energiaszolgáltató, Tanácsadó Kft, Alteo Energiaszolgáltató Nyrt,
Kommentek
Megalakult a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési Innovációs Hivatal (NKFIH) pályázat keretében mintegy 4 milliárd forint támogatást ad az innovációs alapból, az együttműködésben részt vevő vállalatok pedig 2 milliárd forintot biztosítanak a központ munkájához.

Pálinkás József, az NKFIH elnöke a központot bemutató csütörtöki konferenciát megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta, az elmúlt két évben jelentős forrást fordítottak célzottan a vállalatok, kutatóintézetek, felsőoktatási intézmények együttműködésére. Hozzátette, hogy remélhetően a BME Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ tevékenysége hozzájárul az ország gazdasági növekedéséhez, versenyképességéhez.

Az NKFIH elnöke kiemelte, hogy a vállalati és az egyetemi együttműködésből olyan eredmények születnek a tudomány fejlődése mellett, amelyek a gyakorlatban hasznosíthatók. Szerinte a központ sikeres működése vonzza majd a legjobb kutatókat, az egyetem is vonzóbbá válik.

Csiba Péter, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója rámutatott arra, hogy az
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 15:52
Roncsolásmentes módszerekkel kutatnak újkőkori települést Tolna-Mözsnél
módszerekkel, magnetométerrel, drónfelvételek segítségével 2011-ben, 2013-ban majd 2016-ban folytatták. A munkák során kiderült, hogy a Kr. e. 6. évezred második felében lakott település jóval kiterjedtebb lehetett, mint azt korábban feltételezték: összesen mintegy 150 épületet sikerült azonosítani. A magnetométeres felméréssel felfedezett régészeti jelenségek közül három-három, egyenként 3 méterszer 15 méteres szelvényben egy újabb épület részletének maradványait is feltárják egy, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által támogatott, négyéves program keretei között.

A korszak házainak jellegzetessége, hogy sűrű oszlopszerkezettel megépített, nyeregtetős konstrukciók voltak, hasonló egykorú épületeket Kelet-Európától a Párizsi-medencéig hatalmas területen ismer a régészet.

Az új módszerek előnye az autópálya építését megelőző feltárással szemben, hogy finomabb eljárásokkal pontosabb információkhoz lehet velük jutni. A drónnal készült, nagy felbontású digitális képek adataiból
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 14:44
Varga Mihály: az egészségügy terén is erősíteni kell az együttműködést Kínával
bővüléssel számolhat - tette hozzá.

Varga Mihály kiemelte: a régió az egészségipar terén is jól teljesít, Magyarországon pedig nemcsak jövője, de hagyománya is van az ágazatnak, hiszen az ipari gyógyszergyártást az elsők között indította el, a 20-as évekre pedig a világ egyik legjelentősebb gyógyszergyártó-kapacitását építette ki.

Magyarországon az ipar ágazatai között az egy főre jutó hozzáadott értéket tekintve az egészségügy a harmadik helyet foglalja el, emellett egyre több kutatás-fejlesztési központ jön létre országszerte - mondta.A gyógyszerpiacot belátható időn belül mind mennyiségi, mind minőségi szempontból Kína uralhatja, ezért a két ország együttműködésének erősítése ezen a téren is különösen fontos - hangsúlyozta Varga Mihály.

Li Pin, a Kínai Népköztársaság egészségügyi és családtervezésiminisztere kijelentette, hogy Kína a térség államait az Európai Unió fejlődési motorjának tekinti. Hozzátette, hogy az egészségügyi együttműködéseket többek között a szabályozás és a
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 12:53
NGM-államtitkár: Magyarországon az egészségipar adja a GDP közel 10 százalékát
nemzetgazdasági miniszter és kínai kollégája kedden írnak alá egy szándéknyilatkozatot az egészségipari együttműködésről, ezen felül pedig megállapodásokat kötnek még egyetemek közti és vállalati együttműködésekről, utóbbiak konkrét beruházásokat jelentenek. A gyógyszeripar, az egészségipar óriási beruházásokat igényel, ezért mindenképpen meg kell találni azokat a financiális lehetőségeket, amelyekkel ezek a beruházások megvalósíthatóak - mondta. Egyúttal arra is rámutatott, hogy Magyarországon a kutatás-fejlesztési ráfordítások mintegy fele a gyógyszeriparban történik.

Lepsényi István közölte: Magyarország és Kína azért tud együttműködni az egészséggazdaságban, azon belül a gyógyszeripar, az orvosi műszergyártás, a genetika és a biotechnológia területén, mert hasonló a két ország piaci szerkezete.

Az államtitkár kiemelte: a magyar fejlesztések és termékek a világon mindenhol versenyképesek. Az orvosi műszergyártásban több mint 200 magyar vállalkozás dolgozik, ez az ágazat adja a magyar export 3
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 09:21
A magyar tudomány régiós szerepéről tárgyalt a miniszterelnök és az MTA elnöke
Az MTA elnöke több konkrét javaslatot is tett az akadémiai kutatóhálózat és az egyetemek erősítése érdekében a csütörtöki megbeszélésen, amelyen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Freund Tamás, az MTA alelnöke és Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) elnöke is - közölte az MTI-vel pénteken az akadémia.

Tudatták: Lovász László tájékoztatta Orbán Viktort a magyar kutatóknak a nemzetközi tudományos pályázatokon elért kiemelkedő regionális eredményeiről, továbbá az MTA nemzetközi tudománydiplomáciai sikereiről.

Ezekre is építve, reális cél lehet, hogy Magyarország, illetve Budapest legyen a kelet-közép-európai régió tudományos-innovációs központja - hangsúlyozta a kommüniké.

Az akadémia elnöke a megbeszélésen elmondta, hogy e cél eléréséhez sokkal több kiemelkedő külföldi oktatót és kutatót szükséges Magyarországra hívni; ehhez pedig meg kell szüntetni azokat az adminisztratív akadályokat, amelyek a külföldi oktatók, kutatók
velemenyezd, 2017. június 17. szombat, 07:06
A miniszterelnök az Akadémia újraválasztott elnökével tárgyalt
Az Országházban tartott megbeszélésen részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Freund Tamás, az MTA alelnöke és Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke is.

Szóba került, hogy a magyar akadémiai és egyetemi rendszer miként vonzhat még több külföldi hallgatót és tudóst hazánkba. Az MTA elnöke tájékoztatást adott a folyamatban lévő fejlesztésekről és programokról, melyeket a miniszterelnök támogatásáról biztosított. A megbeszélésen kiemelt figyelmet kapott az akadémiai kutatási programok közvetlen ipari hasznosításának témája - ismertette a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 16:55
Együttműködés a pénzügyi tudatosság fejlesztéséért
Az ÁSZ, valamint a közművelődési ágazat stratégiai fejlesztő és szolgáltató szervezeteként működő művelődési intézet már 2015 óta együttműködik a felnőtt lakosság pénzügyi ismereteinek bővítése érdekében. A csütörtökön aláírt megállapodásban a két intézmény megerősítette, egyben újabb területekre terjesztette ki az együttműködést - közölték.

A közleményben felidézték: az ÁSZ 2016-ban átfogó kutatási jelentést készített a magyarországi pénzügyi kultúra fejlesztési programokról. Tanulmányában egyebek mellett arra a következtetésre jutott, hogy bár a képzésekre jelentős közpénzt használnak fel, a tematikák, tananyagok gyakran nem megismerhetők, a képzések legtöbbje középiskolásoknak vagy a felsőoktatásban tanulóknak szól, és a képzések eredményességét sem mérik.

A számvevőszék tapasztalatai szerint szükség van a magyar felnőtt lakosság pénzügyi tudatosságának és közpénzügyi ismereteinek fejlesztésére, a két intézmény együttműködése ehhez járul hozzá - mondta Domokos László, az ÁSZ elnöke a
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 16:25
Képek, videók
fejlesztés-alatt-3.png
menusgabor
2015. február 23. hétfő, 23:05
fejlesztés.jpg
tantus
2014. szeptember 18. csütörtök, 10:32
Újabb jelentős fejlesztés
basikele
2013. február 15. péntek, 05:21
Fejlesztés alatt!!! 2.jpg
pazpeti
2008. szeptember 25. csütörtök, 13:56
Magyar fejlesztésű Kalasn
richardbodo
2008. március 08. szombat, 19:48
fejlesztés
erikac
2008. február 14. csütörtök, 09:08
KNORR fejlesztés Tósakiva
kismotor
2007. szeptember 26. szerda, 17:36
térkép fejlesztés magyar
szidi001
2007. április 06. péntek, 11:24
Vidék fejlesztés
atkaguru
2006. november 14. kedd, 10:54
Kutatási hipotézisek
furaila
2013. január 14. hétfő, 23:04
Polgármesteri hivatal.jpg
idvelkei
2015. július 01. szerda, 09:46
Itt a hivatalos tavasz
iole
2015. március 22. vasárnap, 11:05
KossuthL.u.Posta hivatal
bodajne
2013. május 24. péntek, 06:54
Polgármesteri Hivatal fel
furaila
2013. január 13. vasárnap, 22:14
Polgarmesteri-Hivatal. jpg
nemethgyorgyi
2012. április 29. vasárnap, 19:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.