Regisztráció  Belépés
2017. október 21. szombat | 42. hét | 294. nap | 23:02 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az Alteo 1,1 milliárd forintos kutatás-fejlesztési projektbe kezd
Az Alteo a közlemény szerint közel 500 millió forintot nyert akkumulátoros energiatároló innovatív alkalmazási modelljének kidolgozására a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) pályázatán. A támogatásnak köszönhetően egy olyan, közel 1,1 milliárd forint értékű kutatásfejlesztési projektbe kezdhet bele a vállalat, melyben az időjárásfüggő energiaforrások hasznosításának tervezhetőbbé tételét vizsgálják majd.

Az NKFIH innovatív, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák házon belüli kifejlesztésére írt ki pályázatot 2016 májusában. A kiírásra az Alteo Nyrt. egyik leányvállalata nyújtott be pályázatot azzal a céllal, hogy olyan fejlesztéseket indítson el, melyek elősegítik az energiatermelési rendszerek megújulását, így hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez és a klímaváltozás elleni küzdelemhez.

Ma még egyes megújuló energiaforrások, mindenekelőtt a szél- és napenergia hasznosításának terjedését nagyban gátolja, hogy az ezen alapuló erőművek termelése nehezen tervezhető. A 2015-ben az Alteo által akvirált Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft. pályázatának egyik kiemelt célja ezért egy olyan akkumulátoros villamosenergia-tároló fejlesztése, amely számos dimenzióban segítheti a magyar villamosenergia-rendszer működését, illetve az időjárásfüggő termelők piaci alapú integrációját.

Az Alteo kapcsolt hő- és villamosenergia-termelő kiserőműveit irányító szabályozó központ bővítésével, fejlesztésével és a csatlakoztatott létesítmények (szélturbinák, villamosenergia-tároló architektúra) integrációjával egy olyan - Magyarországon egyedülállóan nagy diverzitású - intelligens rendszer jön létre, mely a termelési és piaci szinergiák kihasználási lehetőségén túl pozitív hatást gyakorol a magyar villamosenergiarendszerre is - írja közleményében a társaság.

Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek, a papír hétfői záróára 4785 forint volt, az elmúlt egy év alatt a legmagasabb ára 5200 forint, a legalacsonyabb 4251 forint volt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 19:24
Címkék: Nemzeti Kutatási, Innovációs Hivatal, Alteo Nyrt, Sinergy Energiaszolgáltató, Tanácsadó Kft, Alteo Energiaszolgáltató Nyrt,
Kommentek
Pálinkás József: az innovációs források a versenyképességet szolgálják
legnagyobb helyi vállalkozásokat tömörítő Napló TOP 100 Klub rendezvényén az innovációs források odaítélésénél a legfontosabb feltételnek nevezte, hogy a befektetés mielőbb megtérüljön és ténylegesen újdonságokat finanszírozzon. Azt is vizsgálják a források kihelyezésekor, hogy a leírt fejlesztéseknek, kutatási programoknak lesz-e várható gazdasági eredményük.

Pálinkás József kiemelte: hazai forrásból évi 80-90 milliárd forint áll rendelkezésre a vállalkozások, egyetemek, kutatóintézetek kutatás-fejlesztési támogatására.

További évi mintegy 100 milliárd forintot az aktuális európai uniós költségvetési ciklusban a strukturális alapokban rendelkezésre álló összesen 750 milliárd forint forrásból biztosítanak a kutatási programok támogatására - ismertette, megjegyezve: ebből 500 milliárd forint vissza nem térítendő befektetés.

Közvetlen brüsszeli forrásokból további 48,3 milliárd forinthoz jutottak a pályázók - jelezte.

Pálinkás József ismertetése szerint a befektetési rendszernek három
velemenyezd, 2017. október 20. péntek, 21:04
Szél: kis Svájc tudnánk lenni
Szél Bernadett kiemelte: a tudásalapú társadalommal "kis Svájc tudnánk lenni" Kelet-Közép-Európában; ehhez az innovációs és kutatás-fejlesztési szektort, valamint az oktatást kellene fejleszteni. Magyarországnak erre megvannak a lehetőségei - mondta.

A politikus szerint egész Európa felült arra a vonatra, amely "iszonyatosan gyorsan száguld az okos forradalom szárnyain". A választás tétje pedig az - folytatta -, hogy Magyarország be tud-e csatlakozni vagy végérvényesen lemarad, és egy olyan harmadik világ lesz az EU-n belül, ahol a munkavállalók nem tudnak megélni, ezért folyamatosan mennek el az országból.

Hozzátette: pártja száz költségvetési forintból huszat az oktatásra szeretne fordítani, az oktatás átalakítása lesz a legfontosabb feladat kormányra kerülésük esetén.

Beszélt arról is, hogy az innovációra és kutatásfejlesztésre jutó forrásokat bővíteni kell. Kifejtette: jelenleg egy, legfeljebb két forintot költ erre a kormány száz költségvetési forintból, "aminek jelentős részét el
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 19:44
Szijjártó Péter újranyitotta a limai magyar nagykövetséget
melyeket Peru beenged piacára a szerdán kötött megállapodások értelmében.

"Magyarország megbecsültsége magas Peruban" tekintettel arra, hogy a legutóbbi el Nino-jelenség okozta szélsőséges időjárás után Magyarország azonnal segített, és víztisztító berendezést küldött, ami meg is alapozta a magyar vízipari technológiák iránti keresletet.

A két ország együttműködése a nemzetközi politikában is rendkívül harmonikus és hatékony, Magyarország támogatja Peru felvételét a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetbe (OECD), és a két ország támogatja egymást az ENSZ-ben a jelöléseknél. Mindkét ország elkötelezett a terrorizmus elleni küzdelem mellett, Perunak komoly terrorfenyegetettséggel kellett az elmúlt időszakban szembenéznie, és miután most Európában is ez a helyzet, a terrorizmus elleni együttműködést is szorosabbra fűzzük - hangoztatta Szijjártó Péter.

A minisztert Limában fogadta Pedro Pablo Kuczynksi elnök, Ricardo Luna külügyminiszter, Luis Galareta, a kongresszus elnöke, Eduardo
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 08:51
Bemutatták a legfrissebb Jó Állam Jelentést
Patyi András, az NKE rektora köszöntőjében kiemelte: a 150 mutatószám alapján készült jelentés 57 esetben mutat javulást, 65 esetben szinten maradást, míg 28 indikátornál mértek romlást. A most harmadik alkalommal készített jelentésnél némileg változtattak az indikátorokon, hogy azok minél jobban mutassák be a társadalmi folyamatokat.

A jelentés az igazság bemutatására törekszik, akár kritikusan is, hogy valószerű képet mutassanak a magyar kormányzatról - mondta a rektor, hozzátéve: egy ambiciózus kormányzatnak szüksége van olyan visszajelzésre, értékelésre, amely nem arra törekszik, hogy manipulatív adatokkal vagy "helyes adatból levont manipulatív következtetésekkel" a politikai ítéletet segítse, hanem "igaz, érthető és értelmes legyen".

Patyi András felidézte, 2013-ban döntötték el, hogy megalakítják a Jó Állam Kutatóműhelyt, amely megalapozza a kormányzati munka és teljesítményindex tudományos hátterét.

A jelentésben bemutatott, 150 indikátor alapján készített "jó állam mozaik"
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 12:41
Varga: nemzetközi együttműködésekkel fejleszthető a magyar járműipar
A miniszter hangsúlyozta, hogy a járműipar fejlesztése szerteágazó feladat, egyszerre érinti a gyártókat, a beszállítókat, az energetikai szektort, a kutatási és fejlesztési ágazatot, valamint a kormányt és az önkormányzatokat. Magyarországnak minden adottsága megvan ahhoz, hogy mások előtt járjon ezen a téren, de aki nem reagál elég gyorsan a változó körülményekre, lemarad az autóipar világméretű versenyében - tette hozzá.

Varga Mihály kiemelte, hogy a kormány 2020-ig 3 milliárd eurót költ kutatási és fejlesztési innovációs területekre, az összeg jelentős része a járműipart fogja segíti.

A kormány emellett támogatja a magasabb hozzáadott értéket előállító vállalatokat és segíteni kívánja az innovációvezérelt termelést, a termelékenység és a hatékonyság javítását - tette hozzá. Az iparfejlesztés érdekében hozott intézkedések közül megemlítette többek között a kiemelt járműipari központok kijelölésést és a duális képzés bevezetését a szakképzésben. Utóbbit - mint fogalmazott - a felsőoktatásra
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 11:31
Három év alatt 40 százalékkal növeli eladásait a Mitsubishi
márciussal zárt pénzügyi évben eladott 926 ezernél - jelentette be Maszuko Oszamu a Mitsubishi Motors vezérigazgatója közleményben. Az értékesítési árbevétel ezzel párhuzamosan a tervek szerint 31 százalékkal, 2,5 ezer milliárd jenre (22,28 milliárd dollár) növekszik az elmúlt pénzügyi évben elért 1,91 ezer milliárd jenről.

A termelés felfuttatása érdekében a Mitsubishi 2020 áprilisáig 60 százalékkal, 137 milliárd jenre (1,22 milliárd dollár) növeli éves eszközberuházásainak értékét, kutatás-fejlesztési kiadásait pedig 50 százalékkal, 133 milliárd jenre (1,19 milliárd dollár) emeli.

A következő három évben a Mitsubishi 11 új modellt mutat be.

Az Egyesült Államokban 30 százalékkal, 130 ezerre tervezi növelni éves eladásait három év alatt a Mitsubishi, Kínában pedig duplájára, 220 ezerre emeli. Délkelet-Ázsiában eladásai 50 százalékos növelésével, 310 ezer autó eladásával tíz százalékos piaci részesedést célzott meg a Mitsubishi. Európában három év múlva 220 ezer autót tervez eladni, a
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 10:41
Illegális bevándorlás - Migrációkutató: sokat segítenének az afrikai hotspotok
A kutatás eredményeit összegző, az MTI-hez kedden eljuttatott sajtóanyagban az intézet azt írta: az elmúlt hónapokban az afrikai migrációs folyamatok egyre inkább az érdeklődés középpontjába kerültek. Az Európai Unió és tagállamai több találkozón próbáltak válaszokat adni az Afrikából Európa felé tartó vándorlásra. Ezek részeként a fejlesztési segélyezés, a helyi gazdaságélénkítés, valamint a katonai és a rendőri segítségnyújtás mellett mind gyakrabban esik szó a kontinensen kialakítandó hotspotokról.

A Migrációkutató Intézet szerint megállapítható, hogy a hosszú távú kedvezőtlen trendek (például a túlnépesedés) ellenére helyi erőfeszítésekkel jelentősen csökkenteni lehetne az Európába illegálisan érkezők számát. A líbiai stabilizációra tett - eddig mérsékelt eredményekkel járó - kísérletek mellett az európai államok az arab országtól délre, a Száhel-övezetben igyekeznek kiépíteni új védelmi vonalakat Niger, Csád, Etiópia és más államok bevonásával - tették hozzá.

Ez a folyamat már legalább
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 18:16
Lepsényi: a Knorr-Bremse Budapesten építette fel a világ legnagyobb vasúti fékgyárát
Magyarország jó helyzetben van, mivel a politikai stabilitás hosszú ideje jellemzi az országot, a gazdaságpolitika jól meghatározott célokat követ, és az elért gazdasági eredményekben a nemzetközi nagyvállalatoknak is komoly szerepe van - szögezte le.

Rámutatott: a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest a mostani, ötmilliárd forintot meghaladó beruházásával a világ legnagyobb vasúti fékegység-gyártó és fejlesztő vállalatává válik. Kiemelte: a Knorr-Bremse elsőként csatlakozott a kormány beszállító-fejlesztési programjához, a most átadott tanműhely megvalósításához a kormány 153 millió forinttal járult hozzá.

Az NGM államtitkára elmondta: a magyarországi Knorr-Bremse vasúti járműrendszerekkel foglalkozó gyára a világ 17 országába - közöttük az Egyesült Államokba és Japánba is - exportálja a csúcstechnológiát képviselő vasúti fékrendszereit, a cégcsoporton belül meghatározóvá vált a magyarországi termelés. A Knorr-Bremse több ezer magyar munkavállalót alkalmaz, közöttük magasan képzett szakembereket, és
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 17:26
Képek, videók
fejlesztés-alatt-3.png
menusgabor
2015. február 23. hétfő, 23:05
fejlesztés.jpg
tantus
2014. szeptember 18. csütörtök, 10:32
Újabb jelentős fejlesztés
basikele
2013. február 15. péntek, 05:21
Fejlesztés alatt!!! 2.jpg
pazpeti
2008. szeptember 25. csütörtök, 13:56
Magyar fejlesztésű Kalasn
richardbodo
2008. március 08. szombat, 19:48
fejlesztés
erikac
2008. február 14. csütörtök, 09:08
KNORR fejlesztés Tósakiva
kismotor
2007. szeptember 26. szerda, 17:36
térkép fejlesztés magyar
szidi001
2007. április 06. péntek, 11:24
Vidék fejlesztés
atkaguru
2006. november 14. kedd, 10:54
Kutatási hipotézisek
furaila
2013. január 14. hétfő, 23:04
Polgármesteri hivatal.jpg
idvelkei
2015. július 01. szerda, 09:46
Itt a hivatalos tavasz
iole
2015. március 22. vasárnap, 11:05
KossuthL.u.Posta hivatal
bodajne
2013. május 24. péntek, 06:54
Polgármesteri Hivatal fel
furaila
2013. január 13. vasárnap, 22:14
Polgarmesteri-Hivatal. jpg
nemethgyorgyi
2012. április 29. vasárnap, 19:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.