Regisztráció  Belépés
2018. március 18. vasárnap | 11. hét | 77. nap | 20:14 | Sándor, Ede
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Háztartási praktikák almával
Az alma az egyik legkedveltebb gyümölcs, bármikor hozzájuthatunk, finom és egészséges. Készíthetünk belőle finom pitét és számtalan finomságot. Azonban az alma nem csak egy gyümölcs, ami finom és egészséges!

Háztartási praktikák, amihez felhasználhatod:
Puhán tartja a süteményeket. Akár te sütötted, akár a boltban vetted a süteményt, tegyél mellé egy fél almát és úgy tedd be a hűtőbe. Tovább marad puha és ízletes.

Megmentheted vele a túl sós leveseket. Bárkivel előfordul, hogy túl sok sót tesz a levesbe, ilyenkor általában egy burgonyát szoktak hozzáadni, mert az csökkenti a sós ízt. Próbáld ki, hogy néhány almakarikát teszel a levesbe, forrald fel, hagyd főni 10 percig és tökéletes lesz!

Éretlen gyümölcsök is megérnek tőle. Ha olyan gyümölcsök vannak otthon, amelyek éretlenek, tedd egy papírtáskába almával együtt és hamar megérnek. Az ananász és a narancs esetében nem működik.

Összeállt a barna cukor. A cukor párás környezetben könnyen összeáll, tedd egy tasakba és rakj mellé egy szelet almát, pár nap alatt újra kristályos cukor lesz belőle.
A húsok is finomabbak lesznek tőle. Amikor csirkét sütsz, tegyél bele egy almát, ha feldarabolva sütöd, tegyél mellé egy félbevágott almát.
Forrás: bidista.com illetve : Link
pacsakute, 2018. január 08. hétfő, 22:54
Címkék: egyik legkedveltebb, boltban vetted, burgonyát szoktak, papírtáskába almával, narancs esetében, barna cukor,
Kommentek
kert
szolgálatot tehetnek a konyhában:

Petrezselyem - A magyar konyha nélkülözhetetlen fűszere.
Bazsalikom - Univerzális dísz-, fűszer- és gyógynövény. Kiválóan alkalmas levesek, saláták, főzelékek, szószok, sültek elkészítéséhez, sőt szörpök és öntetek ízvilágát is megbolondítja.
Borsmenta - Szörpök, teák , saláták, hústöltelékek, sültek ízesítésére, és még sok egyéb hasznos dologra is felhasználhatjuk a háztartásban.
Citromfű - A borsmenta mellett az egyik legkedveltebb teanövény. Friss levelét felhasználhatjuk salátákba, levesekbe, szószokba, de fűszerezhetünk vele húsokat és szárnyasokat is, és készíthetünk belőle karmelita vizet is.
Levendula - A konyhában főleg előételekhez és desszertekhez illik, de készíthetünk még belőle, teát, szörpöt, likőrt és még fagylaltot is.
Majoranna - Az egyik legnépszerűbb fűszer, libasültekhez, vagdalt húsokhoz, máj mellé, egytálételekhez, valamint a paradicsomhoz is illik, de a krumplifőzelék is
faciendum, 2018. március 17. szombat, 20:39
Aokigahara, az öngyilkosok erdeje
Aokigahara vagy másik ismert nevén Dzsukai - A fák tengere, Japánban, a Fudzsi Hegy tövében elterülő mintegy 35 km2-es erdő. Számos turistalátványossággal rendelkezik, többek közt sziklás, jeges barlangokkal. Az erdő környékén fekszik három település: Nariszava, Asivada és Kamikuisiki.

Az erdő jelentős szerepet játszik a japán mitológiában, mint a démonok lakhelye, emellett az egyik legkedveltebb hely az öngyilkosok körében; 2002-ben 78 holttestet találtak mindazok ellenére, hogy az erdő számos pontján japán illetve angol nyelvű táblák buzdítanak arra, hogy gondolják át szándékukat. A fák sűrűségének és az állatok kis számának köszönhetően az erdő hátborzongató csendjéről is ismert, ezen tulajdonsága miatt kapta a "fák tengere" nevet.

A legutóbbi 1707-es kitörésben ezt a
schuro, 2018. március 16. péntek, 21:08
Nemzeti Dal - gyerekek előadásába
7 éves kisfiú szaval videó

Tanítványom, Róth Előd mondja a verset - első osztályos, Vécsey Károly Általános Iskola, Nyíregyháza
A felvételt készítette: Orosz Józsefné Adrienne, tisztelt Kollégám.
Szakady Katalin videója

9 éves, 3. osztályos fiú verset mond - A Nemzeti dal Petőfi Sándor egyik legismertebb verse, amely -- Illyés Gyula szerint -- magának a költőnek is egyik legkedveltebb költeménye volt.
Petőfi a verset 1848. március 13-án, két nappal a forradalom kitörése előtt írta, eredetileg arra a népgyűlésre, melyet március 19-ére tervezett a pesti ifjúság. A bécsi forradalom hírére azonban felgyorsultak az események. 15-én először Pesten, a Pilvax kávéházban olvasta fel a verset.
Sárkány Tibor videója

Biró Árpád Bendegúz 5 éves Videó

Mármarossziget - Előadja Jóna Bálint
maroka, 2018. március 14. szerda, 11:43
20 éve hunyt el Wass Albert
Valaki tévedett, a Kard és kasza.

Soha nem lehetett magyar állampolgár (még a posztumusz állampolgárság sem “illette meg"). A magyar politikai elit kitaszítottjaként műveivel harcolt az igazságért, a nemzet fennmaradásáért, előbbre jutásáért.

Wass Albert a rendszerváltozásig Magyarországon szinte teljesen ismeretlen volt, művei csak azóta jelenhetnek meg. Népszerűsége folyamatosan növekszik, A funtineli boszorkány A Nagy Könyv című tévéműsorban bekerült a tizenkét legkedveltebb regény közé.

Az író 1993-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét, 1999-ben posztumusz Magyar Örökség-díjat, 2003-ban alternatív Kossuth-díjat kapott. Megítélése még ma is ellentmondásos: a hivatalos irodalomtudomány szinte tudomást sem vesz róla, miközben a legolvasottabb magyar írók közé tartozik.

Alakja és művei köré mítoszok és legendák
menusgabor, 2018. február 17. szombat, 15:00
Karády Katalin
1990. február 7-én halt meg Karády Katalin a harmincas-negyvenes éves egyik legkedveltebb filmszínésze és énekese.
1910. december 8-án született Kanczler Katalin néven. Szülei Kőbányán laktak.
Kiskorában egy jótékonysági akció révén 1921-ben néhány hónapot Svájcban, 1923-ban Hollandiában töltött.
Az erőszakos családi légkörből húszon évesen egy házasságba menekült, de ez nem tartott sokáig, három év múlva már el is vált.
A színház iránt való vonzódása egy társaságban feltűnt Egyed Zoltán hírlapírónak, és a különös szépségű lányt a szárnyai alá vette. Ő adta neki a Karády művésznevet nevet, ő vitte el Aczél Ilonához, a Nemzeti Színház művészéhez, aki olyan tehetségesnek találta Katalint, hogy ingyen is vállalta a tanítását.

Karády Katalin 1939-től játszott a Pesti Színházban és ebben az évben forgatta első filmjét, a Halálos tavaszt, ami a legsikeresebb filmjei közé tartozik. A filmben eljátszott ártatlanul romlott figurája egy csapásra híressé tette, a ,,Ez lett a
lizawolf, 2018. február 11. vasárnap, 11:27
Német kormányalakítás - Angela Merkel és Martin Schulz pártját is megrázkódtatta a koalíciós megállapodás
zuhant, amióta Angela Merkel 2000-ben átvette a párt irányítását.

Az SPD-ben elismeréssel adóznak Martin Schulznak, amiért erőteljesen szociáldemokrata jellegű koalíciós szerződést harcolt ki, és megszerzett három kulcstárcát a pártnak. A politikus így egy komoly sikerrel búcsúzik a pártelnökségtől. Az viszont széles körben visszatetszést keltett, hogy bejelentette, átveszi a külügyminisztériumot az SPD előző elnökétől, Sigmar Gabrieltől, aki csekély támogatottságú pártelnökből az ország egyik legkedveltebb közéleti személyiségévé, és a legnépszerűbb szociáldemokrata politikussá küzdötte fel magát, amióta tavaly tavasszal a német diplomácia vezetője lett.

A bírálatok szerint Martin Schulz a pártszavazás sikerét fenyegeti azzal, hogy a koalíciós szerződés tartalmáról személyi ügyekre tereli a figyelmet, és kiszorítja a kormányból Sigmar Gabrielt. Az ellenállás végül megtörte Martin Schulzot, aki pénteken bejelentette, hogy mégsem tart igényt a külügyminiszteri tisztségre. Közleményében kiemelte,
velemenyezd, 2018. február 10. szombat, 12:54
Barack pálinka szódával?
Írta: petrasgabriella 2018-01-26

Értelmezhetetlen magyar pálinka reklám külföldön.

Az 1920-as évekből származó retro reklám az egyik legkedveltebb hungarikumunkat, a pálinkát népszerűsítette. A kezdeményezés dicséretes, de az utolsó sorok láttán garantáltan felszalad a szemöldököd: a hirdetés szódával vegyítve kínálta a barackpálinkát.

De miért?

Nem tudni, hogy a magyar ember számára teljességgel értelmezhetetlen kombináció mekkora sikert aratott a gyanútlan külföldiek körében, de azt sejtjük, óvatosságból ajánlották a hígítást, amivel pont a pálinka egyik lényege veszik el. Gyanítjuk, hogy a pálinka long drinkké történő alacsonyítását egy jóérzésű honfitársunk sem ünnepelte.

https://www.youtube.com/watch?v=-CinPyf08a4

forrás:magyarorszagkul.nlcafe.hu
anna4459, 2018. január 27. szombat, 22:07
A tél kedvelt gyógynövényei és fűszerei
Vannak olyan gyógynövények és fűszernövények, amelyeket tipikusan egy-egy évszakban használunk többet. Gondoljunk csak a mentára vagy a citromfűre, amelyekből leginkább nyáron készítünk hűsítő italokat. Vannak kifejezetten téli fűszer- és gyógynövények. Ilyenek a gyömbér, a fahéj, a borsmenta, a szerecsendió vagy éppen a vanília.

A gyömbér az egyik legfontosabb fűszernövény a hideg téli hónapokban. A gyömbér nemcsak az emésztésünket támogatja meg, de a testünket is pillanatok alatt képes felmelegíteni. Nemcsak gyógyító hatását, de kellemes ízét is megtapasztalhatjuk, és karácsonykor is nagyon sokféle és remek ételeket készíthetünk ezzel a gyógynövénnyel. A gyömbér antibakteriális, antivirális és gombaölő hatásokkal rendelkezik. Nemcsak az emésztésre van kedvező hatással, de a gyomor- és bélfájdalmat is csökkenteni tudja. Jó szolgálatot tesz lázas megbetegedés idején, csillapítja a hányingert, csökkenti a gyulladást és hozzájárul az immunrendszer megerősítéséhez.

A
pacsakute, 2018. január 11. csütörtök, 21:29
Képek, videók
Ungvár, háztartási eszköz
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:40
1. háztartási keksz.jpg
sarkadykati
2010. október 19. kedd, 03:17
háztartási gépek
aranytojas
2009. január 10. szombat, 17:51
háztartási.jpg
szidi001
2007. október 26. péntek, 12:52
háztartási keksz torta
szokimoki
2007. július 04. szerda, 13:34
Talán ez a legkedveltebb
cesy
2007. június 30. szombat, 17:28
Boltban
sanci81
2015. szeptember 29. kedd, 16:38
Bébiétel boltban.jpg
pacsakute
2012. szeptember 18. kedd, 09:15
Dó-nál a boltban 2012.09.
dnemethk
2012. szeptember 04. kedd, 10:07
boltban.JPG
bartokiovi
2010. május 30. vasárnap, 20:09
Disney boltban!!!
macsek65
2009. augusztus 03. hétfő, 01:32
en a boltban 1..jpg
steinhart
2008. június 20. péntek, 11:31
en a boltban zorka.jpg
steinhart
2008. június 19. csütörtök, 16:55
boltban.JPG
moszkvicszsukslusz
2007. március 23. péntek, 08:11
boltban3.JPG
moszkvicszsukslusz
2007. március 23. péntek, 08:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.