Regisztráció  Belépés
2018. január 18. csütörtök | 3. hét | 18. nap | 20:44 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Háztartási praktikák almával
Az alma az egyik legkedveltebb gyümölcs, bármikor hozzájuthatunk, finom és egészséges. Készíthetünk belőle finom pitét és számtalan finomságot. Azonban az alma nem csak egy gyümölcs, ami finom és egészséges!

Háztartási praktikák, amihez felhasználhatod:
Puhán tartja a süteményeket. Akár te sütötted, akár a boltban vetted a süteményt, tegyél mellé egy fél almát és úgy tedd be a hűtőbe. Tovább marad puha és ízletes.

Megmentheted vele a túl sós leveseket. Bárkivel előfordul, hogy túl sok sót tesz a levesbe, ilyenkor általában egy burgonyát szoktak hozzáadni, mert az csökkenti a sós ízt. Próbáld ki, hogy néhány almakarikát teszel a levesbe, forrald fel, hagyd főni 10 percig és tökéletes lesz!

Éretlen gyümölcsök is megérnek tőle. Ha olyan gyümölcsök vannak otthon, amelyek éretlenek, tedd egy papírtáskába almával együtt és hamar megérnek. Az ananász és a narancs esetében nem működik.

Összeállt a barna cukor. A cukor párás környezetben könnyen összeáll, tedd egy tasakba és rakj mellé egy szelet almát, pár nap alatt újra kristályos cukor lesz belőle.
A húsok is finomabbak lesznek tőle. Amikor csirkét sütsz, tegyél bele egy almát, ha feldarabolva sütöd, tegyél mellé egy félbevágott almát.
Forrás: bidista.com illetve : Link
pacsakute, 2018. január 08. hétfő, 22:54
Címkék: egyik legkedveltebb, boltban vetted, burgonyát szoktak, papírtáskába almával, narancs esetében, barna cukor,
Kommentek
Itt a Márka – Itta már ma? Régi idők üdítőitalai
Írta: petrasgabriella 2017-10-16

Amikor még a kóla kapitalistának számított, itt volt nekünk a meggy Márka, a Bambi és a Traubisoda!

Az első Bambit 1947-ben palackozták, és bár a csatos változat él a köztudatban, az első, kézzel töltött Bambik koronazárasak voltak. Bambit ivott a párttitkár és Bambit ivott a falusi búcsúban kaucsuk babáról álmodozó kislány is. Talán kevesebben emlékeznek, de az eredeti retro narancs íz mellett később puncs és erdei gyümölcs ízű Bambit is kortyolhattunk.

Bambi, gyerekkorunk üdítőitala Forrás: www.pctrs.network.hu

A valódi mustból készülő Traubisoda 1971-ben debütált kicsiny hazánkban, és kifejezetten jó minőségű üdítőitalnak számított magas gyümölcstartalma miatt. Az osztrák receptúra alapján készülő szénsavas üdítőt Balatonvilágoson gyártották, és innen került a boltok polcaira, majd a szocialista tervgazdálkodás sikeréért dolgozók
anna4459, 2018. január 10. szerda, 20:24
Érdekesség
Emma volt a legkedveltebb név a 2016-ban született kislányoknak, és ez nem anomália. Ez a név olyan típusú névre emlékeztető, hogy az új szülők jelenleg megszállottak: rövid, nőies nevek, amelyek "a" -on végződnek. A tavalyi év legnépszerűbb nevei közé tartozik az Ava, a Mia, az Ella, az Olivia, a Sophia és az Aria. Az ilyen nevekkel rendelkező újszülöttek valószínűleg találkoznak legalább még néhány hasonló nevű baráttal egész gyermekkorukban, és valószínűleg sokkal többet, akinek nevei a sajátjukkal rímelnek. És míg a bonyolultabb nevek (hello, bébi Kehlanis !) Kezdik felemelni a népszerűségi grafikonokat, ezek a nevek nem megyek ki a stílusból. Az Ava népszerűsége a negyedik számtól a harmadikig nőtt az elmúlt évben. Lehet, hogy a legjobb helyre készül?

Bár a "hang" -on végződő nevek a kislányok dühei, nem jutottak el ugyanolyan mértékben a gyermekfiúknál. Azonban a Noah név egyezik ezzel a tendenciával, és a  legnépszerűbb fiú neve  2016-ban. A név másik változata, Noa, szintén növekszik a
kirscha, 2018. január 09. kedd, 20:45
110 éve született Gróf szentegyedi Wass Albert író és költ
110 éve született Gróf szentegyedi és cegei Wass Albert (Válaszút, 1908. január 8. - Astor, Florida, 1998. február 17.) erdélyi magyar író és költő.

Magyarországon csak halála után fedezték fel Wass Albertet mint az erdélyi magyar irodalom nagyját. Ő a magyar irodalom egyik legellentmondásosabb alakja; a hivatalos irodalomtörténet mintha tudomást sem venne róla, miközben vannak, akik a legnagyobbak között emlegetik, és masszív, politikai felhangoktól sem mentes kultusz alakult ki körülötte mind Erdélyben, mind Magyarországon. Egyik leghíresebb könyve a Kard és kasza, amelyben több generáción keresztül tekinti át a magyar történelmet, 1050-től egészen a jelenkorig, a saját, ősi nemzetségének történetén keresztül.
Wass Albert 1944-től Németországban, majd 1952-től haláláig az Amerikai Egyesült Államokban élt. Nicolae Ceaușescu zsarnoksága éveiben Romániában betiltották a könyveit, 1985 őszén pedig értesítést kapott az Interpoltól, hogy a ,,Kárpátok Géniusza"
ronix, 2018. január 08. hétfő, 20:58
VÍZKERESZT ÜNNEPE - Január 6.
Ezen a napon vezette a csillag a bölcsőhöz a bölcseket, ma változott borrá a víz és ma keresztelte meg János Jézust, hogy megváltson minket.

A vízkereszt az egyik legrégebb, dátumhoz kötött keresztény ünnep, csak a IV. században különült el karácsonytól.
Az egyházatyák tanítása nyomán a messziről jött bölcsek, a távoli országok királyai a pogányokat, sőt az egész emberiséget is jelképezték, ezért ábrázolták egyiküket fekete bőrűnek. Ez ma is az egyik legkedveltebb elképzelés a napkeleti bölcsekről.

A római katolikus egyház a vízkereszt utáni vasárnapon emlékezik meg Jézus megkeresztelkedéséről, ám a két ünnep szorosan összekapcsolódik.
A víz szimbólumrendszere is nagy hatással volt a Jordánban való megkeresztelkedésre. A víz minden kultúrában az élet bölcsőjeként jelent meg és a megtisztulást hordozója is. Jézus nem azért merült alá Jordánban, hogy megtisztuljon, hanem az egész emberiség bűneiért, amelyet magára vett.
lizawolf, 2018. január 08. hétfő, 03:11
110 éve született Wass Albert
beosztásokat látott el. A II. világháború utolsó szakaszát katonatisztként élte át. Nem várta meg Észak- Erdély újbóli román elfoglalását, 1945 tavaszán átlépte a nyugati határt, az emigrációt választotta. 1951-ig Németországban élt, majd az Amerikai Egyesült Államokban.

Magyarországon csak halála után fedezték föl, műveit a rendszerváltás óta jelentetik meg, korábban szinte ismeretlen volt. Leghíresebb könyve a Kard és kasza. 2005-ben A Nagy Könyv című magyarországi felmérésben az egyik legkedveltebb magyar írónak bizonyult, A funtineli boszorkány című művét az olvasók a legnépszerűbb 12 magyar regény közé választották, az 50 legnépszerűbb magyar regény között pedig további két műve is szerepel az Adjátok vissza a hegyeimet! és a Kard és kasza.

Wass Albert a trianoni magyarság nagy nemzedékének nagy személyisége, nagy idők koronatanúja
- az Erdélyi Világszövetség volt Társelnöke - Írói, költői munkásságának minden értéke a Magyar Örökség része.

Kiállt és küzdött a
menusgabor, 2018. január 07. vasárnap, 14:00
Kurkuma - méregtelenítésre
Az egyik legkedveltebb indiai fűszer, a kurkuma egy rendkívül erős gyulladáscsökkentő. Szakértők kifejezetten ajánlják májbetegség, illetve a máj fokozott terhelése esetén. Tudományos kutatások is megerősítették, hogy a kurkuma tisztítja és védi a májat, kiválóan alkalmazható különféle májproblémák (zsírmáj, májzsugorodás) természetes kezelésére.

A University of Maryland Medical Center szerint a kurkuma stimulálja az epe termelését, amivel a máj méregtelenítő funkcióját segíti. Kiváló diuretikum (vízhajtó), ezért támogatja a vesék munkáját is.
Forrás :
pacsakute, 2018. január 07. vasárnap, 07:52
Gyógyfürdők ,gyógyvíz kezelések
kialakult vizenyők, nyiroködémák csökkentésére, és nem utolsósorban a narancsbőr kezelésére is.

A kryoterápiás készülékünk segítségével heveny gyulladásos folyamatokat, akut ideggyulladások okozta fájdalmakat tudunk csökkenteni: pl. akut köszvényes roham, zúzódás, rándulás okozta fájdalom, isiász stb.

Gyógymasszázs-kezelések

Rehabilitációs kúrában, társadalombiztosítás terhére orvosi masszázst alkalmazunk. Az orvosi vagy gyógymasszázs minden fürdőhelyen a betegek legkedveltebb kezelési formája. A masszázs során az orvos által előírt testrész kezelését végezzük a klasszikus svédmasszázs alapfogásaival.

A kezelés célja a feszes, görcsös izomzat lazítása, a vérellátás fokozása, amely hatására az izomfájdalom csökken, az izomzat ereje nő. Fontos azonban tudni, hogy sohasem helyettesíti a gyógytornát.

Leggyakrabban a nyaki, háti, ágyéki gerinc izomfeszességgel járó, krónikus megbetegedésekben alkalmazzuk. Csípő- és térdízületi kórképek esetén a környező
suzymama, 2018. január 04. csütörtök, 16:05
Képek, videók
Ungvár, háztartási eszköz
margitmama2
2012. augusztus 31. péntek, 21:40
1. háztartási keksz.jpg
sarkadykati
2010. október 19. kedd, 03:17
háztartási gépek
aranytojas
2009. január 10. szombat, 17:51
háztartási.jpg
szidi001
2007. október 26. péntek, 12:52
háztartási keksz torta
szokimoki
2007. július 04. szerda, 13:34
Talán ez a legkedveltebb
cesy
2007. június 30. szombat, 17:28
Boltban
sanci81
2015. szeptember 29. kedd, 16:38
Bébiétel boltban.jpg
pacsakute
2012. szeptember 18. kedd, 09:15
Dó-nál a boltban 2012.09.
dnemethk
2012. szeptember 04. kedd, 10:07
boltban.JPG
bartokiovi
2010. május 30. vasárnap, 20:09
Disney boltban!!!
macsek65
2009. augusztus 03. hétfő, 01:32
en a boltban 1..jpg
steinhart
2008. június 20. péntek, 11:31
en a boltban zorka.jpg
steinhart
2008. június 19. csütörtök, 16:55
boltban.JPG
moszkvicszsukslusz
2007. március 23. péntek, 08:11
boltban3.JPG
moszkvicszsukslusz
2007. március 23. péntek, 08:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.