Belépés
2018. október 19. péntek | 42. hét | 292. nap | 15:28 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
5 házilag elkészíthető hajpakolás
Banános, mézes pakolás

Egy jó érett banánra lesz szükséged, amit csak be kell dobnod a turmixba, hozzáadni egy deci vizet és egy kevés langyos vizet, hogy jól kenhető, dús krémet kapj. Ezt vidd fel a benedvesített hajadra, tartsd melegen - törölközővel, alufóliával, sapkával, vagy ahogy neked kényelmes -, majd fél óra után mosd meg a hajad.

Tojásos, olívás pakolás

A hajad hosszától függően variálhatod a mennyiségeket ennél a pakolásnál. A megadott adagok félhosszú hajra elegendőek, de ha nagyon sok hajad van, vagy hosszú, akkor nyugodtan duplázd vagy akár triplázd meg a mennyiségeket. Egy tojássárgájához keverj hozzá két evőkanál jó minőségű olívaolajat. Az olajat apránként keverd hozzá a tojáshoz, mert az csak így tudja felvenni. A sűrű masszához adj egy kevés tejet, hogy kenhetővé váljon. Vidd fel a nedves hajra, és hagyd rajta egy órát, de ha van fürdősapkád, akkor akár egész éjszakára rajta hagyhatod. Samponnal mosd le alaposan, és a szárítás után már érezni is fogod, hogy sokkal selymesebb lett.

Tojásos, mézes pakolás nagyon száraz hajra

Ez a pakolás rendkívül tápláló, ezért akkor érdemes használni rendszeresen, ha tényleg nagyon száraz a hajad. Egy tojássárgájához keverj hozzá három evőkanál mézet - ha hosszú a hajad, itt is szükséged lehet a mennyiség megduplázására. A pakolást nedves hajra kell felvinni, és egy óráig minimum hagyd hatni, de ezzel a pakolással is érdemes lehet egyszer-egyszer átaludni az éjszakát, és csak reggel hajat mosni.

Mézes, olívás pakolás

Ha nem szeretnél tojást kenni a hajadra, viszont tápláló pakolásra van szükséged, akkor három evőkanál mézet keverj össze három evőkanál olívaolajjal, és ezt vidd fel pakolásként. Majd a minimum félórás hatóidő után mosd meg alaposan a hajadat. A sűrű, ragacsos massza lemosásához kétszer biztos meg kell mosni a hajad, de megéri a macerát!

Pakolás háromféle olajból

Ehhez a pakoláshoz a következő, legkönnyebben beszerezhető olajokra lesz szükséged: ricinus, olíva, kókusz. A ricinust patikában tudod megvenni, az olíva és a kókusz a nagyobb áruházakban kapható, de ha ott nem találsz, akkor térj be egy bioboltba. Egyenlő arányban keverd össze az olajokat egy kis tálban, és kend be vele az enyhén benedvesített hajadat. Fél-egy óra után alapos hajmosás következik, majd a hajszárítás után élvezheted az új életre kelt frizurádat.

Link
eva6, 2018. augusztus 10. péntek, 16:22
Címkék: deci vizet, kevés langyos, benedvesített hajadra, hajad hosszától, mennyiségeket ennél, megadott adagok,
Kommentek
Tág pórusú bőr esetén (LINK-ben lesz a lényeg )
Krokett
Csodás ízű finomság és egyszerűen elkészíthető.
Tökéletes főétel, saláták mellé is kínálható.

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell
2 tojás
2 dkg vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál liszt
4 evőkanál főzőtejszín
3 gerezd fokhagyma
só, bors

A panírhoz:

2 tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése:

A megfőtt csirkehúst ledaráljuk, majd összedolgozzuk a liszttel,
a zsemlemorzsával és a vajjal. Hozzáadjuk a tojásokat is és a
főzőtejszínt. Így egy kemény, de formálható masszát kapunk.
Belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd rudakat
formálunk belőle. Vastagon bepanírozzuk és egy tálra halmozzuk.
Alufóliával letakarjuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük, ezt
követően forró olajban kisütjük.
klarika47, 2018. szeptember 30. vasárnap, 13:19
A sertéshúsból nem csak rántott hús készülhet
A sertéshúsból nem csak rántott hús készülhet, ez az étel sokkal finomabb és különlegesebb!

A sertéshúst többféle képen elkészíthetjük. Ma szeretnénk bemutatni nektek, hogy a kiklopfolt sertéshús szeletekből, hogyan készítsetek kiváló ízű töltött hústekercseket, ha unod a rántott húst, ezt érdemes kipróbálnod. Ha szeretnénk egy különleges ízű, szaftosabb húst készíteni, akkor tegyünk a sertéshúsra narancsot vagy aszalt szilvát is, így süssük meg és tálaljuk főtt burgonyával.
Hozzávalók:

500 g sertéshús (karaj, tarja tetszés szerint),
2 - 3 db csemegeuborka,
100 - 130 g sajt,
2 evőkanál citromlé,

őrölt fekete bors ízlés szerint.

Elkészítés:

Mossuk meg a húst, majd vágjuk fel vékony szeletekre és mindegyik darabot
vorosrozsa66, 2018. szeptember 25. kedd, 19:27
Álom szelet, sütés nélküli krémes csoda
Álom szelet, sütés nélküli krémes csoda, 15 perc alatt elkészíthető!


Hozzávalók:

45 dkg háztartási keksz
2 csomag vanília ízű Aranka krémpor (Dr. Oetker - főzés nélküli krém)
6 dl tej
2 dl habtejszín

A tetejére:

15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj

Elkészítése:

Elkészítjük az instant vaníliakrémet. A krémport és a tejet összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú, félretesszük. Felverjük a tejszínhabot és a krémhez kavarjuk. A kekszet három részre osztjuk. Egy tepsibe, vagy sütőformába teszünk egy réteg kekszet, szorosan egymás mellé. A krém felét rákenjük, majd egy újabb réteg keksz kerül rá. A krém másik felét rákenjük és beborítjuk a megmaradt keksszel. A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és a sütemény tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára,
vorosrozsa66, 2018. szeptember 20. csütörtök, 09:50
Lekváros reszelt süti
Lekváros reszelt süti - a sütemény, ami az egész családot elbűvölte!


Ma egy olyan ízletes és egyszerűen elkészíthető sütemény receptjét hoztuk el nektek, amelynek a tésztáját le kell reszelni.

Hozzávalók:

500-550 g liszt,
180-200 g vaj,
2 db tojás,
200-250 g cukor,
2 kannál tejföl,
1 kiskanál szódabikarbóna,
300-500 g lekvár (sűrűbb)

Elkészítés:

Vegyük ki a vajat a hűtőből és hagyjuk melegedni szoba hőmérsékleten. Tegyük a robotgép táljába a puha vajat, a tojást, a cukrot, a tejfölt és a szódabikarbónát, majd keverjük össze. Adjuk hozzá az átszitált lisztet és ismét keverjük össze, egy homogén tésztát kell kapnunk.

Tegyük egy zacskóba a tészta 1/4 részét, a megmaradt részt pedig tegyük egy másikba és rakjuk be mind a két részt
vorosrozsa66, 2018. szeptember 20. csütörtök, 09:13
Amarettós málnakrémleves.
Gyorsan elkészíthető és csak a hűtése igényel több időt, így akár a fogyasztás előtti napon is elkészíthetjük.
Egy kis Amarettoval (mandula likőrrel) nem volt túl édes, viszont kellemesen hideg és krémes.
Na és a pirított mandula a tetején,nagyon finom!

50 dk málna
5 dl víz
2 dl tejszín
1 cs vaníliás cukor
cukor
3 db szegfűszeg
pici őrölt fahéj
4-5 levél citromfű
1 ek keményítő
3 ek Amaretto (mandula likőr)

A málnát a vízzel, az ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a fűszerekkel feltenni főni. Kb. 10 percig lassú tűzőn főzni, majd kiszedni belőle a szegfűszeget és a citromfüvet, majd botmixerrel pépesíteni. Ezután egy szitán átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. Visszaönteni az edénybe, majd ismét feltenni a tűzre. Közben a keményítőt simára keverni a tejszínnel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatni. Végül hozzáadni a likőrt és kevergetve jól kiforralni.
Hűtőbe jól lehűteni, majd
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:15
Szőlős édesség nyerte el az első Budapest Desszertje díjat
desszertek közül a szakemberekből és laikusokból álló zsűri választotta ki Budapest Desszertjét, amelyet szeptember 14. és 16. között kóstolhat meg a közönség a 8. Édes Napok Budapest elnevezésű rendezvényen a Szent István-bazilika előtti téren.

Idén a verseny központi témája a monodesszert, fő alapanyaga a szőlő volt - mondta Rebrus Csaba, a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség elnöke. Hozzátette: emellett fontos szempont volt, hogy a desszert a közízlésnek megfeleljen, bári által otthon is elkészíthető legyen és az eladási ára ne legyen több, mint ezer forint. Elmondta, hogy a versennyel hagyományt szeretnének teremteni.

"Ahogy a somlói galuska is egy nemzetközi verseny eredményeként lett az egyik legnépszerűbb desszert a magyarok körében, abban bízunk, hogy a Budapest Desszertje megalkotásával fel tudunk mutatni egy olyan desszertet, amely legalább ilyen népszerű lesz és nemcsak a cukrászdák kínálatában, hanem a magyar éttermek étlapján is megjelenik majd" - tette hozzá.

Közlése szerint a
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 13:56
Gyorsa elkészíthető, ízletes húsos vendégmarasztaló.
Próbáld ki!

Ha vacsorára vendégek jelentkeztek be, és fogalmad sincs, hogy mivel kínáld meg őket, az alábbi fogás tökéletes lesz. De akkor is megfelel, ha a családot szeretnéd elkápráztatni. Kevés hozzávaló szükséges, gyorsan elkészül, és nagyon különleges.


Hozzávalók:
egy szelet hús, póréhagyma, vagy zöldhagyma, de megteszi a rendes hagyma is, zöld paprika, sajt, majonéz, só, bors, krémsajt.

Elkészítés:
a húst egy kevés olajon pirítsd meg, vágd apró kockákra. A hagymát szintén vágd apróra, majd a paprikával együtt pirítsd meg olajon. Ha póréhagymát használsz, a zöld részéből is vágj bele egy keveset, de mehet hozzá egy-két gerezd fokhagyma is.

Egy hőálló tálban keverj el egy csésze krémsajtot, egy fél csésze majonézzel, és egy fél csésze reszelt sajttal. Egy krumplitörővel pépesítsd, majd add hozzá az apróra vágott húst, és a hagymát, paprikát.

Addig kavard, míg egységes massza lesz belőle, sózd, és borsozd meg, majd
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:42
Képek, videók
Regeneráló hajpakolás tör
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 21:47
Öregedésgátló hajpakolás.
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 21:46
Hajpakolás göndör hajra.j
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 21:41
Örömmel meritek vizet.jpg
katalin_53
2018. július 12. csütörtök, 06:32
vizet árasztok a szomjas.
katalin_53
2018. július 04. szerda, 09:23
szentlászló vízet fakaszt
maroka
2018. június 27. szerda, 12:44
De aki azt a vizet issza,
katalin_53
2018. május 21. hétfő, 19:48
Vizet érintő
sanci81
2018. január 18. csütörtök, 14:41
Örömmel meritek vizet a.j
katalin_53
2017. október 05. csütörtök, 16:04
Mert vizet áraztok a szom
irmus
2017. június 06. kedd, 17:17
Vizet öntők
sanci81
2017. április 09. vasárnap, 20:41
Vizet ivó
sanci81
2016. június 21. kedd, 16:34
teremté Isten a vizet...
erzsikepuskas
2016. május 30. hétfő, 10:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.