Regisztráció  Belépés
2017. január 18. szerda | 3. hét | 18. nap | 00:22 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
IV. 19. - Locsolkodós versek - Híres emberek születésnapja,
.................Link -..........................Link -..........Link -.................................................ÁPRILIS 19

Link-FELLNER FERDINÁND SZÜLETÉSNAPJA - 1847
MENTOVICH FERENC SZÜLETÉSNAPJA - 1819
WODETZKY LAJOS SZÜLETÉSNAPJA - 1821
ZSOLNAY VILMOS SZÜLETÉSNAPJA - 1828

..........Link -CÍMEK...............................HÁNYADIK KOMMENTBEN TALÁLOD?......KI GYŰJTÖTTE?

KÉRLEK KATTINTS A KOMMENT FELIRATRA! ...........Link -
nagyuska, 2013. április 28. vasárnap, 06:52
Címkék: születésnapja, locsolkodós, kommentben, gyűjtötte, mentovich, feliratra,
Kommentek
Amnesty International: jogfosztó a jogvédelemmel indokolt terrorellenes szabályozás az EU-ban
Mint az AI MTI-hez eljuttatott közleményében írják, Kibillenő egyensúly: az egyre fokozódó nemzetbiztonsági helyzet Európában című jelentésük részletezi, hogyan módosítottak és fogadtak el "hihetetlen gyorsasággal rengeteg olyan jogszabályt", amely alapvető szabadságjogokat ás alá és megsemmisíti a nehezen kivívott emberi jogi garanciákat.

A jelentés kiemeli, hogy "a terrorista fenyegetésekre reagáló új törvények és szakpolitikák milyen jogi garanciákat tépáznak meg" - közölték. Úgy látják, néhány országban olyan terrorellenes intézkedésekre tettek javaslatot, illetve fogadtak el, amelyek gyengítik a jogállamot, fokozzák a végrehajtó hatalom szerepét, kiiktatják az igazságszolgáltatás kontrollját, korlátozzák a szabad véleménynyilvánítás kereteit és mindenkit kiszolgáltatnak az ellenőrizetlen tömeges kormányzati megfigyeléseknek.

Az AI szerint több országban alkotmánymódosítások vagy más törvényhozási eljárások teszik könnyebbé a különleges jogrend kihirdetését vagy a nemzetbiztonsági szervek
velemenyezd, 2017. január 17. kedd, 11:13
Meghalt Gábor Zsazsa
A Golden Globe-díjas magyar származású amerikai színésznő 99 éves volt.

Gábor Zsazsa 1917. február 6-án Gábor Sári néven látta meg a napvilágot Budapesten. Nevét Fedák Sári után kapta, akit kislánya szintén Zsazsának hívott, mert nem tudta kiejteni a keresztnevét. Második gyermekként született, testvéreivel (Magdával és Évával) már Magyarországon híressé váltak különleges szépségükkel és extravagáns életmódjukkal. Húgából és nővéréből szintén színésznő lett, Éva az amerikai Green Acres című tévésorozatban vált híressé, Magda pedig, ugyan a szakmai siker elkerülte, gyakran szerepelt talk show-kban, mint a híres Gábor lányok egyike. Éva 1995-ben, Magda pedig 1997-ben halt meg.

Kép megtekintése a Twitteren
Kép megtekintése a Twitteren
Követés
BuzzFeed News ✔ @BuzzFeedNews
“I am a marvelous housekeeper. Every time I leave a man, I keep his house."

— Zsa Zsa Gabor (1917—2016)
00:17 - 2016 Dec 19
5 845 5 845
tinka1951, 2017. január 16. hétfő, 20:18
Martin Luther Kingre, a polgárjogi mozgalom meggyilkolt vezetőjére emlékeznek az Egyesült Államokban
A faji megkülönböztetés ellen és az amerikai feketék jogaiért harcoló amerikai polgárjogi mozgalom vezetőjének a születésnapja szövetségi ünnep az Egyesült Államokban. Az 1968-ban meggyilkolt politikus vasárnap lett volna 88 éves, és hétfőn szerte az országban megemlékeztek róla.

Mintegy kétezren vettek részt a King egykori atlantai baptista templomában rendezett megemlékezésen, ahol Bernice King, a meggyilkolt politikus legkisebb gyermeke és Bernie Sanders vermonti szenátor mondott beszédet.

Bernice King arra bátorította az amerikaiakat, hogy "függetlenül attól, hogy ki van a Fehér Házban", folytassák a küzdelmet mindazért, amiért édesapja is harcolt: a szeretet és az igazságosság érvényesüléséért. Bár közvetlenül nem bírálta Donald Trump megválasztott elnököt, de hangsúlyozta: "a Donald Trumpok jönnek, mennek, de nekünk változatlanul meg kell találnunk azt az utat, amellyel megteremthetjük szeretett közösségünket".

A templom lelkipásztora, Raphael Warnock és a templomban szintén
velemenyezd, 2017. január 16. hétfő, 19:42
Emmi: Oloffson Placid példát adott mindenkinek
A miniszter és az államtitkár azt írták, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szomorúan értesült a tavaly decemberben 100. születésnapját ünneplő Oloffson Károly Placid bencés szerzetes haláláról.

Placid atya hosszú és fordulatos élete a keresztény hit és öröm, a másokért vállalt önzetlen szolgálat, valamint a minden nehézségen felülemelkedni képes evangéliumi lelkiség ragyogó és hiteles példája - emelték ki.

A közleményben felidézték, Oloffson Károly 1916-ban született Rákosszentmihályon, 1933-ban lépett be a bencés rendbe, 1939-ben magyar-német-bölcselet szakos tanári diplomát, majd doktorátust szerzett és pappá szentelték. Gimnáziumi tanár volt, amikor 1946-ban letartóztatták. A szovjet katonai bíróság koholt vádak alapján a Szovjetunió munkatáboraiban letöltendő tíz év szabadságvesztésre ítélte. 1955-ben hazatért a Gulágról. A kommunista diktatúra alatt sem papként, sem tanárként nem működhetett. Gyári munkásként, betegszállítóként, mosodai munkásként, végül mosodavezetőként kereste
velemenyezd, 2017. január 16. hétfő, 14:21
Gulág-emlékév - Rétvári: a legkisebb településekre is eljutottak a programok
Rétvári Bence hozzátette: az emlékév során a határon túli magyarságot is megszólították, hiszen minden olyan elszakított nemzetrész közösségeit bevonták, ahonnan a Gulágra hurcoltak magyarokat.

A Gulág egyik leghíresebb rabja, Olofsson Placid atya halála kapcsán az államtitkár kiemelte: kitartása mindenki számára példát adott. Hozzáfűzet: századik születésnapja alkalmából - amelyet eseménysorozattal is köszöntöttek - megkapta a Magyar Becsület Rend kitüntetést.

"Nagy tisztelettel fogunk rá emlékezni, azt hiszem, példa marad sokak számára nagy nehézségekben való túlélésre, az emberi kitartásra és arra, hogy a hit mekkora erőt adhat valakinek, akár több száz vagy több ezer kilométerre a hazájától" - fogalmazott Rétvári Bence. Jelezte: az atya rabságban töltött éveit képregény formájában is feldolgozták; ezt százezer példányban több mint hatszáz iskolán keresztül juttatták el a közelmúltban a fiatalokhoz. Olofsson Károly, szerzetesi nevén Olofsson Placid bencés szerzetes életének 101. évében
velemenyezd, 2017. január 16. hétfő, 12:22
Meghalt Olofsson Placid bencés szerzetes
Olofsson Károly 1916. december 23-án született Rákosszentmihályon. Az elemi iskola után a budapesti Szent Benedek Bencés Gimnáziumban tanult. Az érettségi vizsgát 1933-ban, 16 évesen tette le, ezt követően lépett be a bencés rendbe. Pannonhalmán teológiát, a müncheni Lajos Miksa Egyetemen német nyelvet tanult, majd 1939-ben Budapesten magyar-német-bölcselet szakos tanári oklevelet és doktorátust szerzett. Ugyanebben az évben szentelték pappá.

Szentelése után Győrszentivánba került káplánnak. 1941-től tizenegy hónapig tábori lelkészként szolgált a komáromi hadikórházban, ezután a rend soproni, pápai, majd budapesti gimnáziumában tanított.

Mivel 1945 őszén részt vett a nemzetgyűlési választási küzdelmekben, a baloldali újságok sajtóhadjáratot indítottak ellene. Elöljárója, hogy elrejtse a támadások elől, Pannonhalmára helyezte, ott tartóztatta le 1946. június 5-én az Államvédelmi Hatóság. Az Andrássy út 60.-ban, ahol az éjszakai kihallgatások során egy nagyszabású koncepciós per megindításához
velemenyezd, 2017. január 16. hétfő, 09:01
Erdő Péter a Margitszigeten tart szentmisét
..............
Erdő Péter bíboros ünnepi szentmisét mutat be Árpád-házi Szent Margit emléknapjához kapcsolódóan ma délelőtt a margitszigeti domonkos kolostor romjainál - közölte Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajtóreferense az MTI-vel.
A szentmisére, amelyen a szent királylány közbenjárását kérik a nemzetért, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is sok száz zarándokot várnak. Az eseményen hagyományosan jelen lesznek a budapesti Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskola diákjai.
Tóth János Csaba elmondta: az utóbbi három és fél évtizedben hagyománnyá vált, hogy a domonkos kolostor romjainál, Szent Margit valószínűsíthető sírja felett misét mutat be januárban a Szent Margit emléknapjához legközelebb eső vasárnapon a mindenkori magyar prímás. Az első ilyen szentmisét Lékai László bíboros mutatta be 1979.
maroka, 2017. január 15. vasárnap, 20:03
Tiltakozások a szentpétervári Izsák-székesegyház egyházi kezelésbe adása ellen
jegorjevi püspök, Moszkva nyugati vikariátusának vezetője szerint nem "ateista", hanem "kulturális" jellegű lesz.

Sajtóértesülések szerint egyébként az Izsák-székesegyház plébánosa Tyihon püspök lesz, akit Vlagyimir Putyin elnök lelkiatyájának tartanak. A katedrális valószínűleg nem a szentpétervári egyházmegye, hanem közvetlenül a pátriárka irányítása alatt működik majd.

A Szent Izsák-székesegyház nevét dalmáciai védőszentjéről kapta, ugyanis a Szentpétervárt megalapító Nagy Péter cár születésnapja Szent Izsák napjára esett. I. Sándor döntése alapján 1818 és 1858 között építették fel, a francia Auguste de Montferrand tervei szerint. Kincstári pénzből készült, az épület a monarchia idején sem képezte az egyház tulajdonát. A Szovjetunióban kisajátítása után múzeumként - 1931 és 1937 között a vallás és az ateizmus múzeumaként - és műemlékként funkcionált. Az orosz kormány rendelete alapján 2012-ben került Szentpétervár kezelésébe.

A jelek szerint a székesegyház sorsa, a kormányzó
velemenyezd, 2017. január 15. vasárnap, 18:42
Képek, videók
75 éves születésnapjára
stefania51
2015. július 08. szerda, 11:08
17.-dik születésnapjára.
sargarozsa15
2015. május 19. kedd, 00:33
egy vadász születésnapjár
stefania51
2015. április 08. szerda, 16:41
Vera születésnapjára
stefania51
2015. január 09. péntek, 09:04
Babinak születésnapjára.j
ildikocsorbane2
2014. november 02. vasárnap, 19:01
Kedvesem születésnapjára
bedmarika47
2014. augusztus 19. kedd, 14:43
Feri Születésnapjára gyer
margoboszi
2014. április 10. csütörtök, 13:40
Annának születésnapjára!.
bongyi53
2014. február 14. péntek, 16:40
Jancsi születésnapja 076.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:25
Jancsi születésnapja 023.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:24
Jancsi születésnapja 022.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:24
Locsolkodók
bedmarika47
2016. március 10. csütörtök, 13:09
Húsvétra locsolkodó fiút
csalogany13
2011. április 27. szerda, 13:45
Várja a locsolkodókat!
korosigaborne
2010. május 04. kedd, 22:20
a locsolkodó
manolap44
2007. április 24. kedd, 20:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.