Regisztráció  Belépés
2016. augusztus 26. péntek | 34. hét | 239. nap | 10:21 | Izsó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
IV. 19. - Locsolkodós versek - Híres emberek születésnapja,
.................Link -..........................Link -..........Link -.................................................ÁPRILIS 19

Link-FELLNER FERDINÁND SZÜLETÉSNAPJA - 1847
MENTOVICH FERENC SZÜLETÉSNAPJA - 1819
WODETZKY LAJOS SZÜLETÉSNAPJA - 1821
ZSOLNAY VILMOS SZÜLETÉSNAPJA - 1828

..........Link -CÍMEK...............................HÁNYADIK KOMMENTBEN TALÁLOD?......KI GYŰJTÖTTE?

KÉRLEK KATTINTS A KOMMENT FELIRATRA! ...........Link -
nagyuska, 2013. április 28. vasárnap, 06:52
Címkék: születésnapja, locsolkodós, kommentben, gyűjtötte, mentovich, feliratra,
Kommentek
Kohut Katalin: "Szerelem, szerelem, átkozott gyötrelem..."
találtam rá, hiszen a nagybetűs érzelmeimet elfogadó ember nem ott élt, ahol én, ezért soha nem készültem arra, hogy valamikor is férjhez megyek.
Lánykoromban már természetessé vált számomra, hogy a görbe, szőrös lábú, csúf lányokat viszik az udvarlók egymás után férjhez. Mikor hajnalban dolgozni mentem, ott árulkodott a jegyességről az ablakokban a májusi virágkosár. Mintha a hatvanas évektől megfordult volna a világ, legalábbis körülöttem. Nálunk az volt divat, hogyha valakinek névnapja, születésnapja volt, apa kora reggel telepakolta a szobát virágokkal. Le volt rakva a szívemben az igénye annak, milyennek kell lennie, apa-hasonmásnak annak az embernek, aki felkeltené a figyelmemet. Igen, fel kellett kelteni, mert én nem vettem észre a fiúkat. Osztálytársaimat ugyanolyannak láttam, mint magamat, teljes egyenjogúságot éreztem velük. A másik oka, hogy eszembe sem jutott férjhez menni, az a titok, amit a szívemben őriztem. Rajongtam a bölcs öregekért, az állatokért, a növényekért, a tiszta hangú
kohlinka, 2016. augusztus 23. kedd, 22:05
Kurtág-, Ligeti- és Haydn-művek a Pannonhalmi Művészeti Fesztiválon
A fesztivál műsorán a kilencvenedik születésnapját ünneplő Kurtág György, a kilencven éve született Morton Feldman, a nyolcvanéves Steve Reich, a tíz évvel ezelőtt elhunyt Ligeti György, valamint Olivier Messiaen, David Lang és Joseph Haydn művei egyaránt elhangzanak, így a program időben egymástól távoli, szellemiségükben mégis párbeszédképes zeneművekkel igyekszik hidakat képezni korszakok és emberek között - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A hat nagy koncertnek ismét a főapátság reprezentatív kulturális terei adnak helyet: a nyitókoncerten Joseph Haydn A teremtés című oratóriuma a felújított bazilikában szólal meg és ugyanott lesz hallható a fesztivál zárónapján Ligeti György tizenhat szólamú kórusra írt, Lux Aeterna című darabja, amely a szerzetesközösség hagyományos gregorián napközi imaóráját követően csendül fel.

A bazilika mellett koncerthelyszínként jelenik meg a Boldogasszony-kápolna, a Szent Márton-év keretében kialakított multifunkcionális koncertterem is,
velemenyezd, 2016. augusztus 23. kedd, 11:51
Három ősbemutató a debreceni Csokonai színház új évadjának műsorában
Csikos Sándor rendezésében láthatja majd a közönség a Szélfútta levél című dokumentumdrámát, amely a Csokonai színház korábbi színésze, Mensáros László 1956-os tevékenységét dolgozza fel. Ugyancsak ősbemutató lesz a Jegesmedve című monodráma Kiss Gergely Máté rendezésében, valamint a népszerű rádiójáték alapján készült Időfutár Gemza Péter rendezésében.

Bemutatja a teátrum Valere Novarina francia író-rendező Imígyen szóla Louis de Funes című monológját, amelyet eddig csak az áprilisi budapesti Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozón láthatott a közönség.

Magyarországon először állítják színpadra a Hogyan nevezzelek? című kortárs francia vígjátékot, amelyet Ilja Bocsarnikovsz rendez. Premierként mutatják be a Bánk Bán című operát, a Varázsfuvolát, az operettek közül a Denevért, tovább a Závada Pál regényéből készült Jadviga párnája című színművet, Moliere vígjátékát, a Dandin György, avagy a megcsúfolt férjet is - sorolta Gemza Péter, a színház művészeti vezetője.

Hozzátette: a
velemenyezd, 2016. augusztus 22. hétfő, 16:12
Öt premierrel készül az új évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház
Simon Lajos, a színházat működtető Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a Black Comedy című bohózatot októberben, A kör négyszögesítése című vígjátékot novemberben, a Fazekas Mihály művén alapuló, Schwajda György által átdolgozott Ludas Matyit januárban mutatják be. Heltai Jenő darabját, A tündérlaki lányokat márciusban, míg az Augusztus Oklahomában című fekete komédiát májusban viszik színre.

Az ötödik évadát kezdő színház az eddigi hét mellett két új bérletsorozatot indít: az 1933-ban Salgótarjánban született Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő, Komlóssy Erzsébet nevét viselő bérlet az operettet, operát és rockoperát tartalmaz majd, a Nemzet Színészei bérletsorozat keretében pedig Almási Éva, Andorai Péter, Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Haumann Péter, Molnár Piroska, Szacsvay László, Tordy Géza és Törőcsik Mari szerepel előadói esten.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy partnerkapcsolatot építettek ki az egri Gárdonyi Géza Színházzal, a
velemenyezd, 2016. augusztus 22. hétfő, 11:22
Robert Redford...........
Meglepődött a gázsiján Robert Redford

Az örökifjú színészóriás, Robert Redford augusztus 18-án ünnepli 80. születésnapját. A kerek évfordulóra igazi csemegével készül a Paramount Channel: a színész legjobb filmjeivel tisztelegnek az ünnepelt előtt. Kedvcsinálóként, íme, néhány izgalmas információ a színész életéről és a tematikus napon látható filmekről.


A fiatal Redford egy TV-s kvízműsorban szerepelt először. A stáb nem tudhatta, hogy éppen egy legenda születik: végül még a szerény, 75 dolláros fizetségét sem adták neki oda, helyette egy horgászbotot kapott a munkáért.

A forgatáson súlyosan megsérült

Csupán tíz nap volt hátra a Verseny a lejtőn című síelős dráma forgatásáig, amikor Redford úgy döntött, hogy kipróbálja az egyik snowmobile-t. Rossz ötlet volt, hiszen óriásit borult a motoros szánnal, aminek következtében térdsérülést és ínszalagszakadást szenvedett. Szerencsére a forgatásig
agica2004, 2016. augusztus 17. szerda, 18:50
Stieg Larsson A tetovált lány
Stieg Larsson A tetovált lány

Negyven éve történt. Az agg milliárdos elveszítette unokahúgát, akit gyermekeként szeretett. S azóta is, évről évre, valaki - mintha az őrületbe akarná kergetni - minden születésnapján emlékezteti az idős urat arra a tragikus napra... Az évek óta tartó nyomozás új lendületet kap, amikor a férfi felfogad egy vesztes sajtóper után állás nélkül maradt, rámenősnek tűnő újságírót, hogy kísérelje meg az igazság kiderítését. Hisz sokan élnek még a rokonságból, akik akkor ott voltak. A gyilkosnak köztük kell lennie... Ugyanakkor egy jó hírű magánnyomozó iroda munkatársnője rááll az újságíróra, s szinte mindent kiderít róla, ahogyan mások sem bízhatnak abban, hogy titkuk rejtve marad a kivételes tehetségű, tetovált lány előtt.

Az Aniumus Kiadó magyar nyelvű könyve.

gogle.hu.
gabfe, 2016. augusztus 17. szerda, 11:46
78 éves Balczó András háromszoros olimpiai bajnok öttusázó
78. születésnapját ünnepli Balczó András (Kondoros, 1938. augusztus 16. -) a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett háromszoros olimpiai bajnok magyar öttusázó, az öttusasport történetének egyik legnagyobb alakja.
ronix, 2016. augusztus 16. kedd, 22:53
82 éves Pierre Richard színművész, filmrendező, borász
Magas szőke férfi felemás cipőben - Ma ünnepli 82. születésnapját Pierre Richard (1934. augusztus 16. -) francia színművész, filmrendező forgatókönyvíró. A színész a mai napig aktívan dolgozik, hobbija a borászat. Húszhektáros szőlőjében évente 80 ezer üveg bort állít elő, emellett egy párizsi étterem tulajdonosa. Melyik filmje a kedvencetek?
ronix, 2016. augusztus 16. kedd, 22:39
Képek, videók
75 éves születésnapjára
stefania51
2015. július 08. szerda, 11:08
17.-dik születésnapjára.
sargarozsa15
2015. május 19. kedd, 00:33
egy vadász születésnapjár
stefania51
2015. április 08. szerda, 16:41
Vera születésnapjára
stefania51
2015. január 09. péntek, 09:04
Babinak születésnapjára.j
ildikocsorbane2
2014. november 02. vasárnap, 19:01
Kedvesem születésnapjára
bedmarika47
2014. augusztus 19. kedd, 14:43
Feri Születésnapjára gyer
margoboszi
2014. április 10. csütörtök, 13:40
Annának születésnapjára!.
bongyi53
2014. február 14. péntek, 16:40
Jancsi születésnapja 076.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:25
Jancsi születésnapja 023.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:24
Jancsi születésnapja 022.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:24
Locsolkodók
bedmarika47
2016. március 10. csütörtök, 13:09
Húsvétra locsolkodó fiút
csalogany13
2011. április 27. szerda, 13:45
Várja a locsolkodókat!
korosigaborne
2010. május 04. kedd, 22:20
a locsolkodó
manolap44
2007. április 24. kedd, 20:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.