Regisztráció  Belépés
2015. október 10. szombat | 41. hét | 283. nap | 08:55 | Gedeon
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
IV. 19. - Locsolkodós versek - Híres emberek születésnapja,
.................Link -..........................Link -..........Link -.................................................ÁPRILIS 19

Link-FELLNER FERDINÁND SZÜLETÉSNAPJA - 1847
MENTOVICH FERENC SZÜLETÉSNAPJA - 1819
WODETZKY LAJOS SZÜLETÉSNAPJA - 1821
ZSOLNAY VILMOS SZÜLETÉSNAPJA - 1828

..........Link -CÍMEK...............................HÁNYADIK KOMMENTBEN TALÁLOD?......KI GYŰJTÖTTE?

KÉRLEK KATTINTS A KOMMENT FELIRATRA! ...........Link -
nagyuska, 2013. április 28. vasárnap, 06:52
Címkék: születésnapja, locsolkodós, kommentben, gyűjtötte, mentovich, feliratra,
Kommentek
Házas embereknek tanulságul
Házasembereknek tanulságul

A feleségem, mikor a tévé előtt ültem, megkérdezte:
- Mit nézel?
- A port ....

Ezután veszekedni kezdtünk.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°
A feleségem azt mondta, ad egy támpontot, hogy mit szeretne
születésnapjára:
Legyen vörös, és menjen 0-ról 100-ra 3 másodperc alatt.
Ajándékoztam neki egy piros fürdőszobamérleget.

Ezután veszekedni kezdtünk...

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°

A feleségem a tükörben magát nézegetve azt mondta: Rettenetesen nézek
ki, öreg, kövér és ráncos vagyok. Most tényleg szükségem volna egy bókodra!
Azt mondtam: De a látásod nagyon jó...

Ezután veszekedni kezdtünk...

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° °°°°

Elkísértem a feleségemet egy osztálytalálkozójára. Egyik volt
osztálytársa egyik poharat a
lovaszmarika, 2015. október 09. péntek, 14:29
Art moments fesztivál és táncszínházi előadások a Várkert Bazárban
A nyolcadik születésnapját ünneplő művészeti fesztivál idén az Art Around Us szlogen köré szerveződik. Október 15. és 31. között arab tematikájú kiállításokat láthat a közönség a Várkertben. Az Art Around Us - Kuwait elnevezésű kiállítás öt kiváló kuvaiti fotóművész a mindennapi élet művészi szépségű pillanatait megörökítő alkotásait vonultatja fel - olvasható a Várkert Bazár sajtóirodája által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A másik arab vonatkozású tárlat, az Art Around Us - Dubai egy különleges válogatás a tizenkét éve Dubajban élő és alkotó Richweisz Péter, valamint az uralkodói család tagja, őfelsége sejka Fatima bin Haza al-Najan képeiből.

A Várkert Bazárban rendezett programok zárásaként október 17-én, az Urban tactics elnevezésű rendezvényen az érdeklődők valós időben láthatják a művészet születését: európai és magyar alkotók élő street art festést mutatnak be - ezzel a performansszal nyílik meg az Art Moments street art galériája.

A Nemzeti Táncszínház három produkciót hoz a
velemenyezd, 2015. október 09. péntek, 14:28
Szíria - Szakértő: Oroszországban az időjárás-jelentésben is téma a katonai beavatkozás
Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának docense az MTI-nek erről azt mondta: az orosz politikában, médiában eddig nem találkozott ilyesmivel. Ugyanakkor kiemelte: Vlagyimir Putyin eddig nagyon jól kezelte a tömegmédiát otthon és globálisan egyaránt. Még az esetleges kudarcait is jól tudta kommunikálni, ezzel együtt már elnöki posztra kerülése óta jól használta a médiát mind az orosz birodalmi ethosz, mind saját imázsa építésére. Utóbbira jó példa a közelmúltból az orosz elnök 65. születésnapja, amellyel mind az orosz, mind a nemzetközi sajtó kiemelten foglalkozott.

A 2008-as gazdasági világválság Vlagyimir Putyin népszerűségét is visszavetette - mondta a szakértő, hozzátéve: volt "néhány feleslegesnek tűnő luxusberuházás", mint a szocsi téli olimpia vagy a Forma-1-es pálya építése, amelyek nem voltak túl népszerűek, de ezzel együtt sem voltak komoly mélypontok az orosz elnök támogatottságában.

Az Oroszországi Föderációban sok muszlim, csecsen és ingus él, továbbá kisebb számban, de
velemenyezd, 2015. október 09. péntek, 11:52
Ma 73 éves Halász Judit! Ilyen gyönyörű volt fiatalon
Néha hajlamosak vagyunk arról megfeledkezni, hogy az idősebb generáció is volt valaha fiatal. A következő képeket olyan magyar színésznőkről gyűjtöttük, akik túl a 70-en is ragyogóan néznek ki, de mégiscsak húszas-harmincas éveikben élték fénykorukat.

Az egyikük Halász Judit, aki ma ünnepli a 73. születésnapját. Várkonyi Zoltán 1965-ben vendégnek hívta a budapesti Vígszínházba, és a következő évadtól leszerződtette. Azóta is a Vígszínház tagja. Közel 40 filmben és számtalan tévéjátékban szerepelt. Nem csak színésznőként ismert, az ország leghíresebb énekesnője, gyereklemezein generációk nőttek fel.
bordat, 2015. október 07. szerda, 20:16
Picasso és kortárs utódai közös kiállítása Párizsban
A Picasso.mania című tárlat azt mutatja be, hogy a kortárs művészek hogyan értelmezték újra a festő műveit, illetve használták fel imázsát, például egy autómárkához, amelynek Bertrand Lavier egy ajtaját állította ki.

A kiállításon, amelynek bejárása több órát igényel, 15 teremben 412 alkotás látható, közülük száz Picasso munkája, a többi 312 mű 78 művésztől származik. A formájukban és tartalmukban is nagyon különböző műveket tematikus és monografikus fejezetekben mutatja be a tárlat.

Amikor 1971-ben a Picasso 90. születésnapjára rendezett kiállításon több mint ötven művész tisztelgett előtte Niki de Saint Phalle-tól Donald Juddegyig, egyikük sem reflektált a művészetére. "Tiszteljük, de nem játszunk vele. Ahhoz az 1980-as évekig kellett várni" - hangsúlyozta Didier Ottinger kurátor.

Az Avignoni kisasszonyok című Picasso-képet sokan a modern művészet kezdetének tekintik, a világon ez az egyik legnagyobb hatású művészeti alkotás. A tárlaton láthatók mindazok a kortárs művek, amelyeket
velemenyezd, 2015. október 07. szerda, 20:01
Hogyan hódítsd és tartsd meg? Csillagjegye elárulja!
Kos (III. 21. - IV. 19.)

Hogy megszerezd a Kos szívét, nincs más dolgod, mint roppant aktívnak és kalandvágyónak mutatkozni. Hívd el kirándulni! Imponál majd neki, ha látja, hogy szereted a sportokat, így nyugodtan elmehettek focimeccsre - ha előrehaladottabb a kapcsolat, nézhettek focit valamelyikőtök lakásán is a kanapén heverészve egy üveg sör társaságában.
Viszont sose felejtsd el a születésnapját, sőt, ha úgy köszöntöd fel, hogy azt sokan látják, el lesz bűvölve. A Kost akkor is ünnepeld, ha fizetésemelést kapott, vagy egyszerűen csak jól parkolt a kocsival.

Bika (IV. 20. - V. 20.)

A Bikának úgy adhatsz jól irányzott döféseket szívbe, ha megajándékozod valamivel, vagy - mivel oda gyakran a gyomrán keresztül vezet az út - elhívod ebédelni, vacsorázni. Fontos, hogy érdeklődő légy, de ne csüngj rajta! A túlzó odafigyelésre elutasítással reagálhat. Természetes és őszinte legyél, ugyanis egy apró kis füllentésed is elbizonytalanítja. Ha hűtlen vagy, búcsút
lenke1964, 2015. október 07. szerda, 16:57
CAFe Budapest - Arvo Pärt Fratres című műve is felcsendül Szergej Krilov és a Litván Kamarazenekar koncertjén
A hegedűre, vonószenekarra és ütőkre írt Fratres az idén 80 éves komponista egyik legismertebb műve. A világon legtöbbet játszott kortárs zeneszerzőnek számító Arvo Pärt munkái a kortárs filmművészetben is meghatározók Hollywoodtól Európáig. Életműve az idei CAFe Budapest fókuszában áll, a szombati koncert a születésnapja tiszteletére világszerte zajló események része.

Az orosz hegedűművész-karmester, Szergej Krilov mindkét minőségben bemutatkozik a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben tartandó koncerten, amelyen Pärt műve mellett Mendelssohn d-moll hegedűversenye, Saint-Saens Bevezetés és rondo capriccioso című műve, valamint Bizet Carmen-szvitje csendül fel Scsedrin átdolgozásában.

Az 1970-ben Moszkvában született Szergej Krilov ötévesen kezdett hegedülni, és tízévesen már első zenekari turnéjára indult orosz, kínai, finn és német hangversenytermekbe.

Krilov, akinek művészetében az orosz és az olasz hegedűiskola legjava ötvöződik, olyan zenekarokkal és karmesterekkel dolgozott
velemenyezd, 2015. október 07. szerda, 12:10
Kis színházi közegben nagyszínházi produkciók az idei Kalászi Kortárs Tánctalálkozón
A szentendrei kistérség egyik meghatározó fesztiválján fellép a Forte Társulat A nagy füzettel, a Nagyvárad Táncegyüttes a Pomádé király új ruhájával és az Elektrával, valamint a Duna Táncműhely a Madárasszonyok című produkciójával. Az idén tizenkettedik születésnapját ünneplő rendezvényt az Eichinger-Kéri kortárs gitárduó programja, a Bartókra hangolva teszi még izgalmasabbá - olvasható a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ismertetőben.

A fesztivál idejére a budakalászi kultúrház bálterme alakul át színházzá. Ennek a fesztiválnak az a különlegessége, hogy komolyabb színpadi alkotásokat is elérhetővé tesz olyan közönség számára, amelynek nincs lehetősége egy-egy színházi estért a fővárosba utazni - idézte a közlemény a fesztivált szervező Juhász Zsoltot, a Duna Művészegyüttes és a Duna Táncműhely művészeti vezetőjét.

Budakalászon már negyven éve működik a Lenvirág gyermeknéptánc-együttes, és húszéves múltra tekinthet vissza a Kalász Táncegyüttes. Időközben több formáció, például szerb
velemenyezd, 2015. október 07. szerda, 10:30
Képek, videók
75 éves születésnapjára
stefania51
2015. július 08. szerda, 11:08
17.-dik születésnapjára.
sargarozsa15
2015. május 19. kedd, 00:33
egy vadász születésnapjár
stefania51
2015. április 08. szerda, 16:41
Vera születésnapjára
stefania51
2015. január 09. péntek, 09:04
Babinak születésnapjára.j
ildikocsorbane2
2014. november 02. vasárnap, 19:01
Kedvesem születésnapjára
bedmarika47
2014. augusztus 19. kedd, 14:43
Feri Születésnapjára gyer
margoboszi
2014. április 10. csütörtök, 13:40
Annának születésnapjára!.
bongyi53
2014. február 14. péntek, 16:40
Jancsi születésnapja 076.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:25
Jancsi születésnapja 023.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:24
Jancsi születésnapja 022.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:24
Húsvétra locsolkodó fiút
csalogany13
2011. április 27. szerda, 13:45
Várja a locsolkodókat!
korosigaborne
2010. május 04. kedd, 22:20
a locsolkodó
manolap44
2007. április 24. kedd, 20:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.