Regisztráció  Belépés
2014. augusztus 30. szombat | 35. hét | 242. nap | 02:10 | Rózsa
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
IV. 19. - Locsolkodós versek - Híres emberek születésnapja,
.................Link -..........................Link -..........Link -.................................................ÁPRILIS 19

Link-FELLNER FERDINÁND SZÜLETÉSNAPJA - 1847
MENTOVICH FERENC SZÜLETÉSNAPJA - 1819
WODETZKY LAJOS SZÜLETÉSNAPJA - 1821
ZSOLNAY VILMOS SZÜLETÉSNAPJA - 1828

..........Link -CÍMEK...............................HÁNYADIK KOMMENTBEN TALÁLOD?......KI GYŰJTÖTTE?

KÉRLEK KATTINTS A KOMMENT FELIRATRA! ...........Link -
nagyuska, 2013. április 28. vasárnap, 06:52
Címkék: születésnapja, locsolkodós, kommentben, gyűjtötte, mentovich, feliratra,
Kommentek
99 éve született Ingrid Bergman háromszoros Oscar-díjas szín
99 éve született Ingrid Bergman (Stockholm, 1915. augusztus 29. - London, 1982. augusztus 29.) háromszoros Oscar-díjas svéd színésznő

Svédország fővárosában, Stockholmban született, evangélikus családban. Két éves volt, amikor édesanyja, a német származású Friedel Adler meghalt. 13 éves koráig édesapja, Justus Bergman nevelte, majd annak halála után rokonokhoz került. A stockholmi Királyi Drámai Színházban tanult. Első kis szerepét 1934-ben kapta az Óváros grófja című filmben. Tucatnyi svéd filmszerep után 1939-ben választotta ki David O. Selznick egy korábbi, 1936-ban készült svéd nyelvű filmje, az Intermezzo angol nyelvű remake-jének főszerepére. A film hatalmas siker lett, és ,,Svédország fényes ajándéka" megérkezett Hollywoodba.

Néhány svéd filmdarab és három sikeres amerikai film után az 1942-es, klasszikussá vált Casablancában Humphrey Bogart oldalán játszott. Két évvel később megkapta az első Oscar-jelölését az 1943-as Akiért a harang szól filmszerepéért. A
ronix, 2014. augusztus 29. péntek, 20:40
Közös fesztivált rendez októberben a Capa Központ és a Mai Manó Ház
Októberben ünnepeljük a Mai Manó Ház megépítésének 120. évfordulóját, és idén 20 esztendeje nyíltak az épületben az első kiállítóterek - emlékeztetett a két Nagymező utcai intézmény közös pénteki sajtótájékoztatóján azok igazgatója, Kőrösi Orsolya.Mint hangsúlyozta, a jubileumokat ünneplő fesztivál célja, hogy minél szélesebb rétegekhez hozza közel a fotográfiát, és tudatosítsa a látogatókban, hogy a fotó olyan nyelv, amelyet művelni és értelmezni lehet és kell.

Kincses Károly, a Mai Manó Ház művészeti főmunkatársa elmondta: október 9-én nyílik az első olyan tárlat, melynek az épület nemcsak helyszíne, hanem tárgya is lesz; kiállítják Mai Manó fennmaradt fotográfiáit, a felső szinten pedig kortárs fotográfusok archaikus technikával készült felvételeiből nyílik tárlat.

Mivel Mai Manó műterméből szinte semmi nem maradt a falakon kívül, az intézmény programot indít az egykori császári és királyi udvari fényképész fotográfiai és tárgyi hagyatékának összegyűjtésére, valamint sírját is rendbe
velemenyezd, 2014. augusztus 29. péntek, 12:13
A kommunista bűnössel haverkodik Orbán
Aszongya nekünk a Kommunizmuskutató Intézet, ők összegyűjtötték a hazai komcsi bűnösöket szép hosszú sorba, hogy megismerhesse őket majd az utókor. Jó, mondjuk nem ment simán, de Orbán alatt ugyan mi ment hiba nélkül? Na ugye.

Akár rajta van a listán Tasnádi László III/akárhanyas rendészeti államtitkár, akár nincs, Pozsgay Imre azért ott díszeleg. Hiába, a rendszernek megfelelés vágya arra elég lehet, hogy az egykori tartótiszt pintérbarát valahogy kifelejtődjön egy ilyen összeállításból, de arra már nem, hogy Pozsgay Imrét meg a disznóságait megszépítse az emlékezet. Az igazi felelősöket nevesítik, mondják az intézetnél, mi meg csak pislogunk, hogy akkor írásba adták,, Orbánnak egy komcsi bűnössel sikerült alkotmányoznia. Aki volt annyira pofátlan, hogy a lázadozóknak beugatva közölje: a társadalom helyeselje az új alkotmányt. Arról nem is beszélve, hogy ennek a komcsi bűnösnek tiszteletvacsorát adott Áder János nyolcvanadik születésnapjára.
Mit lehet erre mondani? Talán annyit,
bordat, 2014. augusztus 27. szerda, 16:27
Titkok
változás a tervben, hogy nemcsak istenek, hanem az istenített király tiszteletére is épült a templom. Innen egy keresztirányú kis előcsarnok nyílik, amit a szentély követ, melyben Ramszesz és a templomban tisztelt másik három istenség szobra áll, előttük oltár. A szentélyt úgy tájolták, hogy a négy szobrot - Ré-Harahti, Ámon, Ptah és Ramszesz szobrát - évente kétszer, február 20-án és október 20-án közvetlenül megvilágítja a felkelő nap fénye. (A két dátum a közhiedelem szerint Ramszesz születésnapja, illetve koronázásának évfordulója, de ezt bizonyíték nem támasztja alá.) Az istenek, akiknek szobruk áll a szentélyben, Egyiptom leghatalmasabb fővárosait képviselik: Ptah kultuszközpontja Memphisz, Ámoné Théba, Ré-Harahtié Héliopolisz. Ramszesz az általa építtetett új fővárost, Per-Ramszeszt képviseli.

A fáraó uralmának 30. évében egy földrengés megrongálta a Nagy Templomot. A megrepedt oszlopok megtámasztásával és az egyik, karját vesztett szobor helyreállításával a kár nagy részét
piroska0101, 2014. augusztus 27. szerda, 09:41
104 éve született Kalkuttai Boldog Teréz-Teréz anya
104 évvel ezelőtt született Kalkuttai Boldog Teréz, közismert nevén Teréz anya (Szkopje, 1910. augusztus 26. - Kalkutta, 1997. szeptember 5.) vlach, pontosabban a mai Albániában és Macedóniában is kisebbségben élő aromán nemzetiséghez tartozó, római katolikus apáca, a Szeretet Misszionáriusai szerzetesrend alapítója, a Nobel-békedíj (1979) és számos magas kitüntetés tulajdonosa, aki Kalkutta szegényei között végzett áldozatos munkájával az egész emberiség elismerését kiváltotta.

Ifjúkora
Teréz anya Agnes Gonxha Bojaxhiu néven Üsküb (ma Szkopje) városában született, ami akkor az Oszmán Birodalom része volt. Édesapja, Nikollë Bojaxhiu (Nicola Boiagi) sikeres albán építési vállalkozó volt, édesanyja, Dranafile Bojaxhiu (Dranafile Boiagi) a háztartást vezette. Ágnesnek még két idősebb testvére volt. A szülők Prizrenből, Koszovó déli részéről költöztek Szkopjébe, és az albán többséggel ellentétben -a mohamedán környezet dacára- katolikus vallásúak voltak. Ágnes 9 éves volt, amikor
ronix, 2014. augusztus 26. kedd, 23:06
A kommunista bűnössel haverkodik Orbán
Aszongya nekünk a Kommunizmuskutató Intézet, ők összegyűjtötték a hazai komcsi bűnösöket szép hosszú sorba, hogy megismerhesse őket majd az utókor. Jó, mondjuk nem ment simán, de Orbán alatt ugyan mi ment hiba nélkül? Na ugye.

Akár rajta van a listán Tasnádi László III/akárhanyas rendészeti államtitkár, akár nincs, Pozsgay Imre azért ott díszeleg. Hiába, a rendszernek megfelelés vágya arra elég lehet, hogy az egykori tartótiszt pintérbarát valahogy kifelejtődjön egy ilyen összeállításból, de arra már nem, hogy Pozsgay Imrét meg a disznóságait megszépítse az emlékezet. Az igazi felelősöket nevesítik, mondják az intézetnél, mi meg csak pislogunk, hogy akkor írásba adták, Orbánnak egy komcsi bűnössel sikerült alkotmányoznia. Aki volt annyira pofátlan, hogy a lázadozóknak beugatva közölje: a társadalom helyeselje az új alkotmányt. Arról nem is beszélve, hogy ennek a komcsi bűnösnek tiszteletvacsorát adott Áder János nyolcvanadik születésnapjára.

Mit lehet erre mondani? Talán annyit, az
bordat, 2014. augusztus 26. kedd, 21:35
67.Születésnapját ünnepli ma Wolf Péter zeneszerző
67.Születésnapját ünnepli ma Wolf Péter (1947. június 21.)magyar zeneszerző.

Wolf Péter 1967-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola karvezetés szakán, majd 1969-ben a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola jazz-zongora szakán, és még abban az évben billentyűsként csatlakozott az Ex Antiquis együtteshez. Közismert, sikeres zeneszerző. Hangszerelői virtuozitását többek között a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjein és lemezein élvezhetjük. Ő hangszerelte Isaac Stern "Kreisler" CD-jét. Televíziós fesztiválok többszörösen meghívott karmestere.

Munkásságát 1995-ben Fényes Szabolcs-díjjal, 2005-ben Erkel-díjjal ismerték el. Most kéne abbahagyni, Sziklaöklű Joe....WUK zenéjének szerzője
ronix, 2014. augusztus 25. hétfő, 22:42
Ifjúsági olimpia - Négy bronzérem a hétfői mérleg
A nap első bronzérme az ökölvívócsarnokban született meg, ahol a 60 kilogrammos egri Könnyű Richárd vasárnapi elődöntős veresége után összeszedett, magabiztos teljesítménnyel, egyhangú pontozással győzte le a japán Hoszaka Gót.

Az atlétikapályán három magyar fiatal volt érdekelt, s mindhárman a dobogó legalsó fokára állhattak fel a nap végén: Bajnok Eszter hármasugrásban, Schmölcz Márk Xavér gerelyhajításban, míg Tóth Lili Anna 2000 méter akadályon végzett a harmadik helyen.

Bajnok, a Favorit AC Kaposvár sportolója nagyszerűen versenyzett, s egyéni csúcsot jelentő 13,01 méteres ugrással szerezte meg a bronzot. A 16. születésnapját szeptemberben ünneplő dombóvári Tóth Lili Anna szintén egyéni rekordot (6:31.92 perc) ért el, méghozzá több mint tíz másodperccel megjavítva eddigi legjobbját, csak egy kenyai és egy etióp futó tudta megelőzni. A tatabányai Schmölz Márk Xavér 72,40 méterig jutott, s lett harmadik.

A csütörtökig tartó II. ifjúsági olimpián Magyarországot 16 sportágban -
velemenyezd, 2014. augusztus 25. hétfő, 15:14
Képek, videók
Kedvesem születésnapjára
bedmarika47
2014. augusztus 19. kedd, 14:43
Feri Születésnapjára gyer
margoboszi
2014. április 10. csütörtök, 13:40
Annának születésnapjára!.
bongyi53
2014. február 14. péntek, 16:40
Vera születésnapjára
stefania51
2014. január 11. szombat, 13:45
Jancsi születésnapja 076.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:25
Jancsi születésnapja 023.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:24
Jancsi születésnapja 022.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:24
Jancsi születésnapja 017.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:23
Jancsi születésnapja 016.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:23
Jancsi születésnapja 014.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:23
Jancsi születésnapja 013.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:22
Jancsi születésnapja 011.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:22
Húsvétra locsolkodó fiút
csalogany13
2011. április 27. szerda, 13:45
Várja a locsolkodókat!
korosigaborne
2010. május 04. kedd, 22:20
a locsolkodó
manolap44
2007. április 24. kedd, 20:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.