Regisztráció  Belépés
2014. október 25. szombat | 43. hét | 298. nap | 10:42 | Blanka, Bianka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
IV. 19. - Locsolkodós versek - Híres emberek születésnapja,
.................Link -..........................Link -..........Link -.................................................ÁPRILIS 19

Link-FELLNER FERDINÁND SZÜLETÉSNAPJA - 1847
MENTOVICH FERENC SZÜLETÉSNAPJA - 1819
WODETZKY LAJOS SZÜLETÉSNAPJA - 1821
ZSOLNAY VILMOS SZÜLETÉSNAPJA - 1828

..........Link -CÍMEK...............................HÁNYADIK KOMMENTBEN TALÁLOD?......KI GYŰJTÖTTE?

KÉRLEK KATTINTS A KOMMENT FELIRATRA! ...........Link -
nagyuska, 2013. április 28. vasárnap, 06:52
Címkék: születésnapja, locsolkodós, kommentben, gyűjtötte, mentovich, feliratra,
Kommentek
Már 18 éve nincs közöttünk Irma néni
Már 18 éve nincs közöttünk Irma néni ... akit mindenki így hívott és nagyon szeretett Cegléden! (is!)

Patkós Irma (Cegléd, 1900. március 8. - Cegléd, 1996. október 24.) magyar színésznő, primadonna, érdemes művész. Férje Sziklai Jenő, az Operettszínház egykori igazgatója volt.

100. születésnapját már nem érhette meg, 96 évesen, 1996. október 24-én, ahogyan élt, csendesen távozott. 1996. október 31-én helyezték örök nyugalomra szülővárosában, a református öregtemetőben. Szerénysége, emberi és színészi méltósága, becsületessége példaértékű az utókor számára is, s egy emberöltőt meghaladó életkora bölcsességének vágya: a tisztelet újjáélesztése az emberek között, még megvalósításra vár.

"Mindig is béketűrő, szerény voltam, hajlottam a megalkuvásra. Nem tudtam haragot tartani senkivel. Pedig néhányan csúnyán visszaéltek a barátságommal. De hát azért vagyunk, hogy megbocsássunk.
Szerettem és szeretem az embereket a hibáikkal, gyarlóságaikkal együtt..."

"A
ronix, 2014. október 24. péntek, 22:52
75. Születésnapján köszönthetjük F. Murray Abraham
75. Születésnapján köszönthetjük F. Murray Abraham (1939. október 24.) Oscar-díjas amerikai színészt.
A karrierjében nagy áttörést hozó Amadeus című film főszerepét, II. József császár udvari komponistáját, Antonio Salieri-t is csupán egy véletlen folytán formálhatta meg, hiszen a válogatás során egy kisebb szerepre jelentkezett, de a rendező, Milos Forman alkalmasnak találta a főszerepre is. A középszerűség szentjeként, Salieri-ként 1984-ben megkapta a Golden Globe-ot és a legjobb főszereplőnek járó Oscar-díjat is.
ronix, 2014. október 24. péntek, 21:31
Tallóztam
Hogy hódíthatsz meg pl. egy vízöntőt vagy nyilast vagy kost vagy más jegy szülötteit és hogy szakíthatsz vele, hogy ne nagyon fájjon!

Hódítsd meg a Vízöntőt!
Csodáld és kápráztasd el! Avantgárd, okkult, vagy számítástechnikai témákról beszélgess vele, vidd koncertekre, vagy kortárs előadásokra, kiállításokra. Figyelj és légy nagyon művelt, mert kevés, ha csak annak látszol! Szórakoztasd, légy vele nagyon elbűvölő! Nemes gondolkodással, nagy szociális érzékkel is leveheted a lábáról. Maradj a jó ízlés határain belül, de extravagáns. A legfontosabb, hogy a víz folyását nem szabályozhatod, mert amint erre készülnél, azon nyomban kifolyik a kezed közül! Imádja a teaházakat és az ezoterikus klubokat is.

Szakítás a Vízöntővel:
Bíráld, korlátozd a szabadságát és légy rá féltékeny! Ha ez együtt áll, azonnal eltűnik, mint a pára, hiszen az egész lénye a levegővel azonos! A közönséges, durva emberek és a nyárspolgárok is kihozzák a sodrából, de egy ideig tolerálja őket, ha
horvathnemagdi, 2014. október 24. péntek, 13:11
Újranyílik szombaton a párizsi Picasso Múzeum
Az újjávarázsolt múzeumot, amelynek avatása október 25-én, Pablo Picasso születésnapján lesz, Francois Hollande francia államfő fogja megnyitni.

A Picasso Múzeumnak helyet biztosító 17. században épült Hotel Salé nevű ötszintes villa munkálatai a Párizs szívében található Marais negyedben április 30-án fejeződtek be.

"Csodálatos hely, az egyik legszebb villaépület Franciaországban, a méretei fantasztikusak és most már kiválóan megfelelnek Picasso műveinek" - hangsúlyozza Laurent Le Bon, a múzeum újonnan kinevezett igazgatója, aki korábban a Pompidou Központ metzi fiókintézményét vezette.

A felújítás miatt öt éve bezárt intézmény megnyitását egyébként a munkálatok csúszása miatt már többször elhalasztotta a kulturális tárca, s a korábbi igazgatót, Anne Baldassarit is menesztették májusban, mert megromlott a kapcsolata az intézmény dolgozóival. Az új igazgató ugyanakkor elődjét kérte fel a nyitótárlat megrendezésére, miután Baldassari a spanyol festőművész egyik legelismertebb
velemenyezd, 2014. október 24. péntek, 12:21
Kohut Katalin: Szomorú vasárnap
Kohut Katalin: Szomorú vasárnap

,,Szomorú vasárnap, száz fehér virággal vártalak kedvesem
templomi imával. Álmokat kergető vasárnap délelőtt,bánatom hintaja nélküled visszajött. Azóta szomorú mindig a vasárnap,
könny csak az italom, kenyerem a bánat. Szomorú vasárnap." Seress Rezső

Mulatós nép a magyar, szomorú lelke mélységét megérteni lehetetlen, s míg naponta hajnalig húzatja a cigánnyal, gond nélkül nótázik, otthon a család nélkülöz és tűr. Nem vesz virágot kedvesének, halvány fogalma sincs a romantikáról, s nem jut el a tudatáig dalainak szövege sem, pedig nagy beleéléssel énekeli, néha még könny is kicsordul a szeméből, amikor saját boldogtalanságát siratja.

Zsiga már kisfiú korától kocsmában múlatta az időt minden vasárnap. Ez volt az egyedüli szórakozás a faluban. Az asszonynak kuss volt a neve, az volt a dolga, hogy a kapuban várja részegen hazatérő férfi rokonait, s miután a családfő jól eltángálta, mert lesni merészelte, ágyba is
kohlinka, 2014. október 24. péntek, 07:03
Hódíts és szakíts különböző jegyűekkel
Hogy hódíthatsz meg pl. egy vízöntőt vagy nyilast vagy kost vagy más jegy szülötteit és hogy szakíthatsz vele, hogy ne nagyon fájjon!

Hódítsd meg a Vízöntőt!
Csodáld és kápráztasd el! Avantgárd, okkult, vagy számítástechnikai témákról beszélgess vele, vidd koncertekre, vagy kortárs előadásokra, kiállításokra. Figyelj és légy nagyon művelt, mert kevés, ha csak annak látszol! Szórakoztasd, légy vele nagyon elbűvölő! Nemes gondolkodással, nagy szociális érzékkel is leveheted a lábáról. Maradj a jó ízlés határain belül, de extravagáns. A legfontosabb, hogy a víz folyását nem szabályozhatod, mert amint erre készülnél, azon nyomban kifolyik a kezed közül! Imádja a teaházakat és az ezoterikus klubokat is.

Szakítás a Vízöntővel:
Bíráld, korlátozd a szabadságát és légy rá féltékeny! Ha ez együtt áll, azonnal eltűnik, mint a pára, hiszen az egész lénye a levegővel azonos! A közönséges, durva emberek és a nyárspolgárok is kihozzák a sodrából, de egy ideig tolerálja őket, ha nem
jupiter21, 2014. október 23. csütörtök, 06:14
Megkezdődött a Zeneszüret fesztivál Pécsett
Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az eseménysorozat megnyitóján hangsúlyozta, hogy a baranyai megyeszékhely az elmúlt években megbecsült város lett Európa kulturális térképén, az itt működő Kodály Központ pedig szimbolizálja, hogy Magyarország Budapesten kívül elbír egy olyan kulturális centrumot, mint Pécs.

Szamosi Szabolcs orgonaművész, a fesztivált szervező Filharmónia Magyarország Kft. ügyvezetője arról szólt, hogy évi több mint kétszáz helyszínen megtartott koncertjeiket átlagosan 288 ezer ember látogatja, a diákoknak szóló hangversenyeknek 250 ezres közönsége volt. Tavaly 109 együttesnek, 329 szólistának biztosítottak fellépési lehetőséget, és fél tucat a nemzetközi zenei életben számon tartott fesztivált is rendeznek.

Decsi István, Pécs fideszes önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy a hazai középosztályból egyre többen érdeklődnek a komolyzene iránt.

Márta István, a Zsolnay Örökségkezelő Kft. ügyvezetője, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke hangoztatta, hogy a
velemenyezd, 2014. október 22. szerda, 19:23
Elhunyt Keresztény Béla, a Szélkiáltó együttes tagja
"Mindig hálás szívvel fogunk gondolni rá, mert pályája során minden területen nagyon sokat tett az együttesért. Sajnos nem érhette meg a Szélkiáltó 40. évfordulóját. Utoljára szeptember 20-án játszottunk együtt Pécsett a Sétatéren, a Pécsi Napok alkalmából" - írta a zenekar honlapján Fenyvesi Béla, a Szélkiáltó tagja.

Mint a bejegyzésben olvasható, Keresztény Béla 1954. január 7-én született Mosonmagyaróváron. Itt vé­gez­te ál­ta­lá­nos iskoláit is, majd a helyi gimnázium matematika-fizika tagozatán érettségizett 1972-ben.

A Pécsi Pollack Mihály Műszaki Főiskolán szerzett dip­lo­mát, ahol annak idején a szintén verseket éneklő Marcipán együttesben játszott. 1981 óta volt tagja a Szélkiáltónak, énekelt, ritmushangszereken és gitáron játszott.

A Szélkiáltó 1974-ben alakult a Pécsi Tanárképző Főiskola magyar-ének szakos hallgatóiból. Az akusztikus hangszereken énekelt verseket előadó együttesben Lakner Tamás hegedül, gitározik és mandolinon játszik, Fenyvesi Béla gitározik, tamburicán és
velemenyezd, 2014. október 22. szerda, 13:33
Képek, videók
Kedvesem születésnapjára
bedmarika47
2014. augusztus 19. kedd, 14:43
Feri Születésnapjára gyer
margoboszi
2014. április 10. csütörtök, 13:40
Annának születésnapjára!.
bongyi53
2014. február 14. péntek, 16:40
Vera születésnapjára
stefania51
2014. január 11. szombat, 13:45
Jancsi születésnapja 076.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:25
Jancsi születésnapja 023.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:24
Jancsi születésnapja 022.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:24
Jancsi születésnapja 017.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:23
Jancsi születésnapja 016.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:23
Jancsi születésnapja 014.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:23
Jancsi születésnapja 013.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:22
Jancsi születésnapja 011.
ujnemarika
2013. november 01. péntek, 19:22
Húsvétra locsolkodó fiút
csalogany13
2011. április 27. szerda, 13:45
Várja a locsolkodókat!
korosigaborne
2010. május 04. kedd, 22:20
a locsolkodó
manolap44
2007. április 24. kedd, 20:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.