Regisztráció  Belépés
2018. május 25. péntek | 21. hét | 145. nap | 14:47 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kajak-kenu vb - Két arany és egy ezüst a szombati döntőkben
A két első helyet két kajakpáros szerezte: előbb a Balaska Márk, Birkás Balázs duó győzött remek versenyzéssel 200 méteren, majd Farkasdi Ramóna és Medveczky Erika nyert 1000 méteren. Az 500 méteres férfi kajak kettes, Nádas Bence és Tótka Sándor másodikként ért célba.

Az A döntők sorát magyar részről Balla Virág és Takács Kincső nyitotta a női kenupárosok 500 méteres versenyében. A győri kettős, amely a friss olimpiai számban idén két világkupát is nyert, majd júliusban, Plovdivban Európa-bajnoki címet szerzett, a rajt után hamar hátrányba került, féltávnál a negyedik helyen haladt, és később sem tudott feljebb kapaszkodni. A élen kanadai, orosz, fehérorosz volt a sorrend.

A férfiak hasonló számában Korisánszky Dávid és Mike Róbert nem volt harcban az érmekért. Kétszázötvennél is a mezőny hátsó részében lapátoltak, ezen a hajrá sem változtatott, így végül - csakúgy, mint egy hónapja az Eb-n - hetedikként értek célba.

A folytatásban Kopasz Bálint következett kajak egyes 1000 méteren. Az algyőiek 20 éves, Eb-bronzérmes versenyzője pénteken kézsérülést szenvedett, 500-on nem is tudta beverekedni magát a fináléba, de fájó hüvelykujja ellenére is vállalta az indulást az egy kilométeres fináléban. Nem rajtolt rosszul, ennek ellenére az első 200 méter után a 8-9. helyen lapátolt, és bár a táv második felében javított és néhány pillanatig úgy tűnt, akár az éremszerzés sem lehetetlen, végül ötödikként zárt. Az aranyért óriási volt a csata, és ebből végül a német Tom Libscher jött ki győztesen.

"Az egész tegnapi napom ráment erre a sérülésre, és sajnos most is éreztem, hogy fáradtabb vagyok fejben, de úgy gondolom, nem rossz ez az ötödik hely ebben az erős mezőnyben, úgyhogy elégedett vagyok" - nyilatkozott a fiatal sportoló.

A magyar szurkolótábor abban reménykedett, hogy a két 200-as szombati döntő közül az elsőben, férfi K-2-ben végre megszületik az első magyar érem is, hiszen a Balaska, Birkás duó friss Európa-bajnokként érkezett a vb-re. A drukkereknek nem kellett csalatkozniuk, mert miközben elkezdett szakadni az eső, a magyarok parádés rajtot vettek, és lendületük egészen a célig kitartott. A győzelmüket senki nem veszélyeztette, így az Eb után a vb-n is csúcsra értek ebben a számban, amely a közelmúltban lekerült az olimpia műsoráról.

"Nagyon sokat készültünk, nagyon jó pályát mentünk" - mondta Birkás Balázs, a Démász-Szeged 21 éves kajakosa.

"Nekem Balázs a siker kulcsa, neki pedig én. Nagyon sok munka van ebben a diadalban. Remek volt a hangulat, borsódzott a hátunk, amikor vízre szálltunk, köszönjük a biztatást! Első felnőtt világbajnokságunkon aranyérem, ez felfoghatatlan!" - lelkendezett a 20 esztendős Balaska Márk, aki a Honvéd versenyzője.

Az olimpikon Hajdu Jonatán is jól kezdett C-1 200 méteren, de a hajrában többen is elmentek mellette, így a Dunaferr 21 éves kenusa hatodik helyen végzett.

Az 500 méteres kajakpárosok versenyében a plovdivi Eb-n aranyérmes Nádas Bence és Tótka Sándor is remekül rajtolt, féltávnál második volt a spanyolok mögött, és a hajrát is jól bírta. A rivális sem fáradt el azonban az utolsó métereken, így a magyaroknak ezúttal az ezüst jutott.

"Érmet szerettünk volna nyerni és azért jöttünk, hogy menjünk egy tökéletes pályát. Ez sikerült, úgyhogy maximálisan elégedettek vagyunk, mert egy centivel vagy tizedmásodperccel sem tudtunk volna gyorsabban kajakozni" - nyilatkozott az MTI-nek Tótka, az UTE 23 éves kajakosa.

A nők hasonló számában a Vasas duója, Takács Tamara és Vad Ninetta némi meglepetésre nem tudott beleszólni a dobogós helyek sorsába, az idén alakult kettős ötödik helyen ért célba.

A szombat délelőtti programot a két K-2 1000 méteres döntő zárta, ezek közül a női magyar sikert hozott, mégpedig nem is akármilyet. Farkasdi Ramóna és a két napja még betegséggel küzdő Medveczky Erika kettőse nagyszerűen versenyzett, már 500-nál az élen lapátolt, és bár a kazahok a táv második felében megpróbáltak felzárkózni rájuk, nem jártak sikerrel. Farkasdi, aki az Eb-n is megnyerte ezt a számot másik párral, és Medveczky, aki korábban háromszor volt vb-bronzérmes, egyre csak növelte előnyét, a célba már elképesztő, több mint három hajóhossz különbséggel érkezett be.

"Ramónával együtt dolgoztuk végig az egész évet, ráadásul itt, Racicében szobatársak vagyunk, így a szerdai-csütörtöki kálváriámat velem együtt élte át" - nyilatkozott a parton Medveczky. "Ezért is szerettem volna, hogy elérje a célját. Nagy elégtétel számomra is ez a győzelem, mert reggel még magam sem tudtam, hogy ma mire leszek képes."

A férfiaknál a Honvéd párosa, Hufnágel Tibor és Ilyés Róbert nagyszerűen helytállt, negyedik lett.

Medveczky - aki gyomorproblémája után csütörtökön nem tudta magát kvalifikálni a legjobb kilenc közé - a B fináléban harmadikként beérve 12. a helyen végzett K-1 500 méteren, míg a kenus Vasbányai Henrik, aki ugyancsak a "kisdöntőben" szállt vízre szombaton, győzött, így 10. helyen zárt 1000 méter egyesben.

Szombat délután középfutamokat rendeznek a vb-n, öt magyar hajóval. A többi döntőre vasárnap kerül sor.

A további program:

később:200, 500 és 1000 m-es középfutamok 15.25

vasárnap:A döntők 10.00 (férfi K-1 és C-2 200 m, férfi K-1, C-1 és K-4 500 m, férfi C-2, K-4 és C-4 1000 m, női K-1, C-1 és K-2 200 m, női K-4 500 m és női K-1 1000 m) 5000 m-es döntők 14.30

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. augusztus 26. szombat, 13:21
Címkék: Balaska Márk, Birkás Balázs, Farkasdi Ramóna, Medveczky Erika, Nádas Bence, Tótka Sándor,
Kommentek
Kajak-kenu vk - Újabb kilenc magyar érem, közte egy arany
mutatva harmadikként ért be az bombaformában lévő új-zélandiak, illetve az ausztrálok mögött. Racskó Fruzsina, Katrinecz Rita, Szabó Ágnes és Gamsjager Lisa-Maria ötödikként lapátolt a célba.

"Jó pályát jöttünk, kihajtottuk magunkat, megvalósítottuk, amit elterveztünk" - értékelt Lucz Dóra, s úgy tűnt, társai is elégedettek az eredménnyel.

A férfiak hasonló versenyében - amely immár ugyancsak olimpiai szám - a Mozgi Milán, Tótka Sándor, Molnár Péter, Somorácz Tamás összeállítású négyes és a Balaska Márk, Birkás Balázs, Dudás Miklós, Kuli István alkotta kvartett is kivette a részét a színvonalas küzdelemből, utóbbi hajó sokáig vezetett is. A hajrát aztán a spanyolok bírták a legjobban, másodikként némi meglepetésre Balaskáék, harmadikként pedig Mozgiék csaptak be a célba.

Ez a nyolc kajakos - más felállásban - a jövő heti, duisburgi vk-n is vízre száll majd.

A Maty-éri verseny - amelyre 60 ország közel 700 sportolója, köztük 62 magyar nevezett - a 14.50-kor rajtoló 5000 méteres döntőkkel
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 14:01
Kajak-kenu vk - Mind a négy magyar kajaknégyes döntős
első helyről, most azonban javított, megnyerte versenyét. Mögötte Racskó Fruzsina, Katrinecz Rita, Szabó Ágnes és Gamsjager Lisa-Maria érkezett be másodikként, így ők is ott lesznek a legjobb kilenc között.

A férfiak hasonló küzdelmében - amely immár ugyancsak olimpiai szám - a Mozgi Milán, Tótka Sándor, Molnár Péter, Somorácz Tamás összeállítású négyes, szintén minimális különbséggel lett pénteken második, ezúttal azonban szinte végig vezetve megszerezte az első helyet. A másik magyar kvartett - Balaska Márk, Birkás Balázs, Dudás Miklós és Kuli István - harmadik lett a középfutamában, így szintén vízre szállhat a fináléban.

A többi vasárnapi magyar középfutamos közül K-1 200 méteren Lucz Dóra futamgyőzelemmel biztosította a helyét a fináléban, míg testvére, Lucz Anna negyedik helyével a B döntőbe került, és hasonló volt a szereposztás a férfiaknál is, Apagyi Levente (2.) bejutott az éremcsatába, Csizmadia Kolos (3.) pedig a kisdöntőben folytatja. C-1 200 méteren Hajdu Jonatán, Korisánszky Dávid és
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 10:51
Kajak-kenu vk - Balszerencsés magyar kajaknégyesek
középfutam is, csakúgy, mint a másik magyar hajóra, amelyben Racskó Fruzsina, Katrinecz Rita, Szabó Ágnes és Gamsjager Lisa-Maria ül. Utóbbi harmadik lett első pályáján.A férfiak K-4 500 méteres versenyében - amely immár olimpiai szám - szintén csak az első hely ért egyből finálét, s a Mozgi Milán, Tótka Sándor, Molnár Péter, Somorácz Tamás összeállítású négyes csupán 17 ezreddel maradt le erről a pozícióról. Győztek a spanyolok, a hazai egység pedig - hasonlóan az oroszok mögött második Balaska Márk, Birkás Balázs, Dudás Miklós, Kuli István kvartetthez - a középfutamból harcolhatja ki a fináléba kerülést.

K-1 200 méteren Lucz Dórára (az előfutamban 1.) és testvérére, Lucz Annára (2.), valamint Csizmadia Kolosra (5.) és Apagyi Leventére (2.), C-1 200 méteren Hajdu Jonatánra (5.)és Korisánszky Dávidra (2.), C-1 500 méteren Nagy Biankára (2.) és Lakatos Zsanettre (1.), illetve Bodonyi Andrásra (6.) és Kiss Balázsra (5.) is középfutam vár vasárnap délelőtt.

Szombaton este a korábban ezer
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 07:18
Kajak-kenu vk - Kialakult a magyar válogatott kerete
kialakítani a keretet, az a világkupa időrendje, amely kizár több ideális lehetőséget" - magyarázta a kapitány.

Példaként említette, hogy Bodonyi Dóra nem tud 500 és 1000 egyesben is rajthoz állni a sűrű program miatt, az 500 méteres férfi kajak négyesbe bekerült nyolc ember pedig más versenyszámban nem indulhat.

"Most az a legfontosabb, hogy megtaláljuk a legjobb négyest" - szögezte le Hüttner.

Az egyik férfi négyest Tótka Sándor, Molnár Péter, Mozgi Milán és Somorácz Tamás, a másikat pedig Balaska Márk, Birkás Balázs, Dudás Miklós és Kuli István alkotja.

A rangsorolón még betegséggel küzdő versenyzők közül Lucz Dóra tudja vállalni a 200 egyest, akárcsak Mike Róbert az 1000 párost. Lucz Dóra mellett testvére, Lucz Anna indul még a sprintszámban.

A magyar válogatott kerete:

férfi kajak:

------------K-1 200 m: Csizmadia Kolos, Apagyi LeventeK-1 500 m: Kopasz Bálint, Noé ZsomborK-1 1000 m: Kopasz Bálint, Ceiner BenjáminK-1 5000 m: Boros Adrián, Noé BálintK-2 200 m: Csizmadia
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 16:53
Kozma Dominik győzött úszásban a Szilveszteri vizesgálán
elnevezésű, kieséses úszóversenyen Kozma mögött a vb-ezüstérmes, Európa-bajnok Verrasztó Dávid (FTC) végzett a második helyen, míg a harmadik az olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh László (Egri UK) lett.

A nők párosversenyében az Európa-bajnok Jakabos Zsuzsanna (Győr USE) diadalmaskodott a junior Európa- és világbajnoki aranyérmes Késely Ajnával (Kőbánya SC) szemben.

A Kajakfutam bajnokokkal nevet viselő váltóversenyben a Szabó Ágnes, Medveczky Erika, Kopasz Bálint, Balaska Márk, Birkás Balázs összetételű egység győzött a csupa olimpiai bajnokból összeállt Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Storcz Botond, Dombi Rudolf kvartett előtt, amelynek utolsó tagja dupla távot teljesített.

A vizesgálán egy kispályás találkozón megmérkőzött egymással az elmúlt két évtized világeseményein érmet nyert magyar vízilabdázókból kialakított két alkalmi csapat is. Medencébe ugrott többek között Kásás Tamás, Kiss Gergely, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián illetve Gangl Edina is. A
velemenyezd, 2017. december 30. szombat, 18:43
Kajak-kenu ob - Takács kilenc arannyal zárt, ezúttal Vad is triplázott
méteren egyformán három diadalt arató - Takács az utolsó számot, az 5000 métert is megnyerte, így összesen kilenc arannyal zárta az ob-t. Vasasos klubtársa, Vad hétszer állhatott fel a dobogó tetejére.

A női kenusoknál a papírformát igazolva a múlt heti, racicei világbajnokságon bronzérmes Devecseriné Takács Kincső győzött 200 méteren.

A férfi kajakosoknál több szám is emlékfutam volt. A K-4 200 métert, illetve K-2 200 métert a tíz éve elhunyt Séra Miklós emlékére rendezték, a számok győztesei (a Balaska Márk, Birkás Balázs, Molnár Péter, Tótka Sándor négyes, illetve a Molnár, Balaska duó) a díszes serleg mellett egy a mesteredző arcképével díszített pólót kaptak és pénzjutalomban részesültek.

A férfi K-1 5000 méter mostantól Janza Risa emlékversenyként szerepel a bajnokság műsorában, az idén fiatalon elhunyt kiváló kajakosra, Janza Richárdra emlékezik ezzel a szövetség. Minden induló emlékpólót kapott, a dobogósok pénzjutalmat, a győztes - Solti László - ezeken felül vándorserleget vehetett
velemenyezd, 2017. szeptember 03. vasárnap, 16:53
Kajak-kenu ob - Takács Tamara 500 méteren is triplázott
döntőket.

A szombati dobogósok (a szövetség eredményközlője alapján):

500 m:

férfiak:

--------

K-1:1. Noé Zsombor (Dunafüred) 1:38.727 p 2. Hérics Dávid (Graboplast Győr) 1:39.095 3. Bogár Gábor (Közgép SE) 1:39.427

K-2:1. Hufnágel Tibor, Ilyés Róbert (BHSE) 1:31.136 2. Nádas Bence, Birkás Balázs (Démász Szeged) 1:31.309 3. Koleszár Mátyás, Németh Viktor (BHSE) 1:32.172

K-4:1. Pauman Dániel, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Tótka Sándor (UTE) 1:25.025 2. Ceiner Benjámin, Balaska Márk, Koleszár, Németh (BHSE)1:25.525 3. Kugler Attila, Bogár, Gál Péter, Noé Zs. (Közgép SE, Dunafüred) 1:25.751

C-1:1. Kiss Tamás (Csepeli KKE) 1:50.598 2. Fekete Ádám (UTE) 1:50.987 3. Bodonyi András (Démász Szeged) 1:52.029

C-2:1. Kiss Balázs, Slihoczki Ádám (Dunaferr) 1:44.858 2. Vasbányai Henrik, Mike Róbert (KSI SE) 1:44.942 3. Korisánszky Dávid, Némedi Konrád (KSI SE) 1:45.321

C-4:1. Varga Dávid, Mike, Korisánszky, Vasbányai (Graboplast Győr, KSI SE) 1:39.792 2. Pálfi Márió, Dóri
velemenyezd, 2017. szeptember 02. szombat, 19:03
Kajak-kenu világbajnokság 2017 - sok érmet szereztek .....
Kajak-kenu világbajnokság 2017 - sok érmet szereztek a Magyarok
Szombaton kilenc magyar érdekeltségű döntőt rendeztek a csehországi kajak-kenu világbajnokságon, és ezekben összesen három magyar érem jött össze.
2017.08.26.-án Két arany, egy ezüst érem a magyarok mérlege.
ARANYÉREM
Balaska Márk és Birkás Balázs kajakpárosa szállította 200 méteren.30.912 mp idővel
...............
Farkasdi Ramóna és Medveczky Erika - 1000 m kajak párosa állt rajthoz éremeséllyel, és nagyon megverték a végére a mezőnyt. 3:37.149 perc
............
EZÜSTÉREM
Nádas Bence és Tótka Sándor a kajakpárosok 500 méteres döntőjében.
.........

Pontszerző
maroka, 2017. augusztus 27. vasárnap, 21:16
Képek, videók
Balasko.jpg
vrhatos
2009. július 25. szombat, 08:37
Balasko2.jpg
vrhatos
2009. július 25. szombat, 08:37
Balasko1.jpg
vrhatos
2009. július 25. szombat, 08:36
Zei Gyuri+Balaskó Géza
takacsjozsefne
2008. szeptember 24. szerda, 17:53
Balaskóék
takacsjozsefne
2008. szeptember 24. szerda, 17:05
Balaskóné Erzsike.JPG
takacsjozsefne
2008. szeptember 15. hétfő, 15:03
Balaskóék.JPG
takacsjozsefne
2008. szeptember 08. hétfő, 11:15
Balaskó Géza+Rendes Lászl
takacsjozsefne
2008. szeptember 03. szerda, 16:04
Balaskó kápolna.jpg
takacsjozsefne
2008. szeptember 01. hétfő, 16:45
birkasult2.jpg
kis-vakond
2012. augusztus 23. csütörtök, 19:01
Birkás Erzsébet Télapóvár
mester126mari
2010. december 03. péntek, 10:11
szallagavatón birkással
macika_1
2006. szeptember 17. vasárnap, 20:42
tescos farkas erzsi.jpg
zsokica45
2018. május 12. szombat, 17:26
Üvöltő farkas
sanci81
2018. április 02. hétfő, 18:35
Szakállas farkas 01.jpg
chillik
2018. március 08. csütörtök, 02:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.