Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 12:18 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kajak-kenu vb - Két arany és egy ezüst a szombati döntőkben
A két első helyet két kajakpáros szerezte: előbb a Balaska Márk, Birkás Balázs duó győzött remek versenyzéssel 200 méteren, majd Farkasdi Ramóna és Medveczky Erika nyert 1000 méteren. Az 500 méteres férfi kajak kettes, Nádas Bence és Tótka Sándor másodikként ért célba.

Az A döntők sorát magyar részről Balla Virág és Takács Kincső nyitotta a női kenupárosok 500 méteres versenyében. A győri kettős, amely a friss olimpiai számban idén két világkupát is nyert, majd júliusban, Plovdivban Európa-bajnoki címet szerzett, a rajt után hamar hátrányba került, féltávnál a negyedik helyen haladt, és később sem tudott feljebb kapaszkodni. A élen kanadai, orosz, fehérorosz volt a sorrend.

A férfiak hasonló számában Korisánszky Dávid és Mike Róbert nem volt harcban az érmekért. Kétszázötvennél is a mezőny hátsó részében lapátoltak, ezen a hajrá sem változtatott, így végül - csakúgy, mint egy hónapja az Eb-n - hetedikként értek célba.

A folytatásban Kopasz Bálint következett kajak egyes 1000 méteren. Az algyőiek 20 éves, Eb-bronzérmes versenyzője pénteken kézsérülést szenvedett, 500-on nem is tudta beverekedni magát a fináléba, de fájó hüvelykujja ellenére is vállalta az indulást az egy kilométeres fináléban. Nem rajtolt rosszul, ennek ellenére az első 200 méter után a 8-9. helyen lapátolt, és bár a táv második felében javított és néhány pillanatig úgy tűnt, akár az éremszerzés sem lehetetlen, végül ötödikként zárt. Az aranyért óriási volt a csata, és ebből végül a német Tom Libscher jött ki győztesen.

"Az egész tegnapi napom ráment erre a sérülésre, és sajnos most is éreztem, hogy fáradtabb vagyok fejben, de úgy gondolom, nem rossz ez az ötödik hely ebben az erős mezőnyben, úgyhogy elégedett vagyok" - nyilatkozott a fiatal sportoló.

A magyar szurkolótábor abban reménykedett, hogy a két 200-as szombati döntő közül az elsőben, férfi K-2-ben végre megszületik az első magyar érem is, hiszen a Balaska, Birkás duó friss Európa-bajnokként érkezett a vb-re. A drukkereknek nem kellett csalatkozniuk, mert miközben elkezdett szakadni az eső, a magyarok parádés rajtot vettek, és lendületük egészen a célig kitartott. A győzelmüket senki nem veszélyeztette, így az Eb után a vb-n is csúcsra értek ebben a számban, amely a közelmúltban lekerült az olimpia műsoráról.

"Nagyon sokat készültünk, nagyon jó pályát mentünk" - mondta Birkás Balázs, a Démász-Szeged 21 éves kajakosa.

"Nekem Balázs a siker kulcsa, neki pedig én. Nagyon sok munka van ebben a diadalban. Remek volt a hangulat, borsódzott a hátunk, amikor vízre szálltunk, köszönjük a biztatást! Első felnőtt világbajnokságunkon aranyérem, ez felfoghatatlan!" - lelkendezett a 20 esztendős Balaska Márk, aki a Honvéd versenyzője.

Az olimpikon Hajdu Jonatán is jól kezdett C-1 200 méteren, de a hajrában többen is elmentek mellette, így a Dunaferr 21 éves kenusa hatodik helyen végzett.

Az 500 méteres kajakpárosok versenyében a plovdivi Eb-n aranyérmes Nádas Bence és Tótka Sándor is remekül rajtolt, féltávnál második volt a spanyolok mögött, és a hajrát is jól bírta. A rivális sem fáradt el azonban az utolsó métereken, így a magyaroknak ezúttal az ezüst jutott.

"Érmet szerettünk volna nyerni és azért jöttünk, hogy menjünk egy tökéletes pályát. Ez sikerült, úgyhogy maximálisan elégedettek vagyunk, mert egy centivel vagy tizedmásodperccel sem tudtunk volna gyorsabban kajakozni" - nyilatkozott az MTI-nek Tótka, az UTE 23 éves kajakosa.

A nők hasonló számában a Vasas duója, Takács Tamara és Vad Ninetta némi meglepetésre nem tudott beleszólni a dobogós helyek sorsába, az idén alakult kettős ötödik helyen ért célba.

A szombat délelőtti programot a két K-2 1000 méteres döntő zárta, ezek közül a női magyar sikert hozott, mégpedig nem is akármilyet. Farkasdi Ramóna és a két napja még betegséggel küzdő Medveczky Erika kettőse nagyszerűen versenyzett, már 500-nál az élen lapátolt, és bár a kazahok a táv második felében megpróbáltak felzárkózni rájuk, nem jártak sikerrel. Farkasdi, aki az Eb-n is megnyerte ezt a számot másik párral, és Medveczky, aki korábban háromszor volt vb-bronzérmes, egyre csak növelte előnyét, a célba már elképesztő, több mint három hajóhossz különbséggel érkezett be.

"Ramónával együtt dolgoztuk végig az egész évet, ráadásul itt, Racicében szobatársak vagyunk, így a szerdai-csütörtöki kálváriámat velem együtt élte át" - nyilatkozott a parton Medveczky. "Ezért is szerettem volna, hogy elérje a célját. Nagy elégtétel számomra is ez a győzelem, mert reggel még magam sem tudtam, hogy ma mire leszek képes."

A férfiaknál a Honvéd párosa, Hufnágel Tibor és Ilyés Róbert nagyszerűen helytállt, negyedik lett.

Medveczky - aki gyomorproblémája után csütörtökön nem tudta magát kvalifikálni a legjobb kilenc közé - a B fináléban harmadikként beérve 12. a helyen végzett K-1 500 méteren, míg a kenus Vasbányai Henrik, aki ugyancsak a "kisdöntőben" szállt vízre szombaton, győzött, így 10. helyen zárt 1000 méter egyesben.

Szombat délután középfutamokat rendeznek a vb-n, öt magyar hajóval. A többi döntőre vasárnap kerül sor.

A további program:

később:200, 500 és 1000 m-es középfutamok 15.25

vasárnap:A döntők 10.00 (férfi K-1 és C-2 200 m, férfi K-1, C-1 és K-4 500 m, férfi C-2, K-4 és C-4 1000 m, női K-1, C-1 és K-2 200 m, női K-4 500 m és női K-1 1000 m) 5000 m-es döntők 14.30

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. augusztus 26. szombat, 13:21
Címkék: Balaska Márk, Birkás Balázs, Farkasdi Ramóna, Medveczky Erika, Nádas Bence, Tótka Sándor,
Kommentek
Kajak-kenu Eb - Tizenöt magyar érem Belgrádban
Az első döntős napon, szombaton egy győzelmet aratott Hüttner Csaba szövetségi kapitány válogatottja, az 500 méteres női kajaknégyes - Kárász Anna, Kozák Danuta, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra - állhatott fel a dobogó tetejére, így a tavalyi évet anyai örömök, illetve sérülés miatt kihagyó Kozák és Kárász is sikeresen tért vissza a nemzetközi porondra.

A két K-1 1000 méteres számban egyformán ezüstérmet szereztek a magyarok Kopasz Bálint és Takács Tamara révén, a Pupp Noémi, Csipes Tamara kajakos duó pedig harmadik lett ezen a távon.

Vasárnap délelőtt, a további 500-as fináléban három aranyat és egy-egy ezüstöt, valamint bronzot gyűjtöttek a magyarok. Kozák a K-1-es, míg a címvédőként indult Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső duó a C-2-es versenyt nyerte meg magabiztosan, a Mozgi Milán, Somorácz Tamás kettős pedig szoros versenyben, meglepetésre bizonyult a leggyorsabbnak K-2-ben.

A nők hasonló számában Medveczky Erika és Csipes második lett, a harmadik helyet pedig a Tótka Sándor,
velemenyezd, 2018. június 10. vasárnap, 18:42
Kajak-kenu Európa-bajnokság - Belgrád 2018 évben
Tamara
- Férfi 4-es 200 m kajak - 1:19.939
.......
Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István
- Férfi 4-es kajak 500 m. 1:01:380
Dudás Miklós; Molnár Péter; Totka Sándor; Kuli István

- Balla Virág 200m kenu
.......
- Férfi 2-es kajak 200 m
Balaska Márk; Birkás Balázs

4. hELY
Lakatos Zsanett 500 m kenu - 2:08.746
Kiss Tamás 1000 m Kenu - 3:52.789
- Női 2-es kajak 37:188
Hagymási Réka; Sazbó Ági
- Férfi kenu 2-es 500 m.- 1:39.480
Hajdu Jonatán ; Fekete Ádám

5. HELY
Férfi 4-es 1000 m kajak - 2:51.211
Ceiner Benjamin; Kammerer Zoltán; Redőssy Csaba;Varga ádám

6. hely Férfi 1000 m 2-es kenu - 3:30.303
Korisánszki Dávid; Mike Róbert.

7. hely
maroka, 2018. június 10. vasárnap, 16:56
Kajak-kenu Eb - Egy arany, egy ezüst és két bronz a mérleg 200 méteren
újra versenyezhet az ellenfelekkel, s pár nap szünet után kezdi a felkészülést a második hazai válogatóra.

A férfiak ugyanezen számában Birkás Balázsnak hasonlóan erős ellenfelekkel, olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmesekkel kellett felvennie a harcot. A 22 éves szegedi kajakos egy jó rajtból "építkezhetett", de a táv második fele nem sikerült számára igazán jól, így végül - talán már a későbbi páros döntőre tartalékolva - a kilencedik helyen ért be a célba.

Később aztán honvédos társával, Balaska Márkkal címvédőként és világbajnokként vízre szállva javított. A remek rajtot követően sokáig az újabb győzelemért is harcban voltak, de végül a tavalyi vb-n második spanyolok és harmadik szerbek mögött néhány centivel lemaradva harmadikként csaptak be a célba.

"Sajnos nem tudtuk megtartani az Európa-bajnoki címünket, de a négyes válogató elvonta a figyelmünket erről a számról, nem tudtunk rá igazán készülni. Reméljük, a vb-n jobban tudunk majd teljesíteni. Ezután csak kétszázazunk, kőkeményen
velemenyezd, 2018. június 10. vasárnap, 14:51
Kajak-kenu Eb - Három arany és összesen öt magyar érem vasárnap délelőtt
Az első fináléban, az új olimpiai számban, férfi K-4-ben a Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István összeállítású magyar egység jól rajtolt, s a világbajnok németekkel, a vb-2. spanyolokkal, valamint az oroszokkal hamar kivált a mezőnyből. Féltáv után aztán a németek és a spanyolok elléptek riválisaiktól, a magyarok pedig tartották a harmadik helyet, s bronzérmesként értek a célba. Az aranyéremről mindössze 14 ezredmásodperc döntött a spanyolok javára.

"Elégedettek vagyunk, várható volt, hogy a németek és spanyolok uralják majd a futamot, ők már régóta együtt versenyeznek" - mondta Kuli.

Tótka szerint jobban teljesítettek, mint az előfutamban - ahol szintén harmadikként értek be a spanyolok és a németek mögött -, és nagyon elfáradtak.

"Tudunk még fejlődni" - jelentette ki ugyanakkor.

A négyes tagjai többfordulós válogatás után kerültek a hajóba, s Hüttner Csaba szövetségi kapitány az Eb előtt azt mondta, a belgrádi teljesítmény alapján dönt arról, egyben marad-e ez a
velemenyezd, 2018. június 10. vasárnap, 12:51
Kajak-kenu Eb - Harminchét fős lesz a magyar csapat Belgrádban
került, így Kozák Danuta, Medveczky Erika, Kárász Anna és Bodonyi Dóra próbálkozhat meg a címvédéssel.

A magyar válogatott szerdán utazik el Belgrádba. Az Európa-bajnokság pénteken reggel az 1000 és az 500 méteres előfutamokkal kezdődik, szombaton és vasárnap a döntő futamokat az M4 Sport élőben közvetíti majd.

A magyar csapat:

férfiak:

K-1:200 m: Birkás Balázs (NKM Szeged)

500 m: Kopasz Bálint (Algyő SE)

1000 m: Kopasz

5000 m: Varga Ádám (KSI SE)



K-2:200 m: Balaska Márk, Birkás (Budapesti Honvéd, NKM Szeged) 500 m: Mozgi Milán, Somorácz Tamás (Graboplast Győr, Atomerőmű SE)1000 m: Hufnágel Tibor, Ilyés Róbert (Budapesti Honvéd)

K-4:500 m: Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós, Kuli István (UTE, Budapesti Honvéd, AVSE, NKM Szeged)1000 m: Kammerer Zoltán, Erdőssy Csaba, Varga, Ceiner Benjámin (Graboplast Győr, Graboplast Győr, KSI SE, Budapesti Honvéd)

C-1:200 m: Takács Mihály (Graboplast Győr) 500 m: Kiss Balázs (Dunaferr)1000 m: Kiss Tamás
velemenyezd, 2018. június 04. hétfő, 18:40
Kajak-kenu Eb - Tótka, Molnár, Dudás és Kuli indul férfi K-4 500 méteren
van. Az Európa-bajnokság azonban már itt van a nyakunkon, döntenem kellett, és jelenleg posztokra lebontva a legegységesebbnek azt a négyest látom, amelyik vasárnap kiválóan szerepelt a világkupán" - mondta. Hüttner a versenyzőkkel és az érintett edzőkkel egyeztetve hozta meg döntését, és elmondása szerint szinte egyöntetű vélemény volt, hogy ennek a négy versenyzőnek kell tovább készülnie az ötszáz négyesre.

A szövetségi kapitány hozzátette, tetszett neki az a hajó is, amelyben Birkás Balázs és Balaska Márk ült Dudás és Kuli előtt, de ők négyen együtt nem nyújtottak annyira kiegyensúlyozott teljesítményt. "Nekik csak a döntőben jött ki a lépés a szegedi világkupán, igaz, ott nagyon" - vélekedett.

Hüttner úgy fogalmazott, a Mozgi Milán, Tótka, Molnár, Somorácz Tamás összetételű hajóban is "nagyon jó erők mozogtak, jó nyomatékkal tudtak együtt evezni". "Abból a négyesből Milán lógott ki egy kicsit, ami rá nézve nem negatív, csak egyszerűen annak az egységnek nem volt meg a sztrókja" -
velemenyezd, 2018. május 28. hétfő, 19:26
Kajak-kenu vk - Hüttner Csaba: elégedettség kis hiányérzettel
feltérképezzék a mezőnyt, azt megtették.

Hangsúlyozta: ez a feltérképezés talán a férfi kajaknégyeseknél volt a legfontosabb, hiszen itt keresik azt az összeállítást, amely jövőre jó eséllyel megszerez majd négy olimpiai kvótát a 2020-as tokiói játékokra.

"Volt két olyan négyesünk, amely felállhatott a dobogóra, tehát van nyolc olyan emberünk, akikből megtalálhatjuk az ideális felállást. A hétvégi, duisburgi vk-n tovább kísérletezünk" - tette hozzá Hüttner Csaba, aki elárulta: a németországi versenyen Balaska Márk és Birkás Balázs mellé Mozgi Milán és Somorácz Tamás kerül, a másik hajóban pedig Tótka Sándor, Molnár Péter, Dudás Miklós és Kuli István ül majd.

A szakember szerint a nőknél K-1 500 méteren nagyon "sűrű" lesz majd a mezőny a válogatón, mert az a szám a négyes szempontjából is nagyon fontos, és nagy baklövés lett volna, ha a versenyzők a mostani hétvégére élesítik magukat. Ezzel együtt szerinte Bodonyi Dóra csúcsteljesítményt nyújtott Szegeden, csak a bombaformában érkezett
velemenyezd, 2018. május 21. hétfő, 11:31
Kajak-kenu vk - Újabb kilenc magyar érem, közte egy arany
mutatva harmadikként ért be az bombaformában lévő új-zélandiak, illetve az ausztrálok mögött. Racskó Fruzsina, Katrinecz Rita, Szabó Ágnes és Gamsjager Lisa-Maria ötödikként lapátolt a célba.

"Jó pályát jöttünk, kihajtottuk magunkat, megvalósítottuk, amit elterveztünk" - értékelt Lucz Dóra, s úgy tűnt, társai is elégedettek az eredménnyel.

A férfiak hasonló versenyében - amely immár ugyancsak olimpiai szám - a Mozgi Milán, Tótka Sándor, Molnár Péter, Somorácz Tamás összeállítású négyes és a Balaska Márk, Birkás Balázs, Dudás Miklós, Kuli István alkotta kvartett is kivette a részét a színvonalas küzdelemből, utóbbi hajó sokáig vezetett is. A hajrát aztán a spanyolok bírták a legjobban, másodikként némi meglepetésre Balaskáék, harmadikként pedig Mozgiék csaptak be a célba.

Ez a nyolc kajakos - más felállásban - a jövő heti, duisburgi vk-n is vízre száll majd.

A Maty-éri verseny - amelyre 60 ország közel 700 sportolója, köztük 62 magyar nevezett - a 14.50-kor rajtoló 5000 méteres döntőkkel
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 14:01
Képek, videók
Balasko.jpg
vrhatos
2009. július 25. szombat, 08:37
Balasko2.jpg
vrhatos
2009. július 25. szombat, 08:37
Balasko1.jpg
vrhatos
2009. július 25. szombat, 08:36
Zei Gyuri+Balaskó Géza
takacsjozsefne
2008. szeptember 24. szerda, 17:53
Balaskóék
takacsjozsefne
2008. szeptember 24. szerda, 17:05
Balaskóné Erzsike.JPG
takacsjozsefne
2008. szeptember 15. hétfő, 15:03
Balaskóék.JPG
takacsjozsefne
2008. szeptember 08. hétfő, 11:15
Balaskó Géza+Rendes Lászl
takacsjozsefne
2008. szeptember 03. szerda, 16:04
Balaskó kápolna.jpg
takacsjozsefne
2008. szeptember 01. hétfő, 16:45
birkasult2.jpg
kis-vakond
2012. augusztus 23. csütörtök, 19:01
Birkás Erzsébet Télapóvár
mester126mari
2010. december 03. péntek, 10:11
szallagavatón birkással
macika_1
2006. szeptember 17. vasárnap, 20:42
Farkas Klára
irmus
2018. augusztus 08. szerda, 15:03
Farkas Erzsébet
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:19
zzz 02 alap Ancus Farkas
katka5212
2018. július 08. vasárnap, 10:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.