Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 10:05 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Epres golyók



Epres golyók

Hozzávalók kb. 20 golyócskához:

1 tubus sűrített tej
2 evőkanál cukor
20 dkg friss eper
kb. 10 dkg darált háztartási keksz
kókuszreszelék
5 gr vaj
kevés piros ételfesték

Elkészítése:

A tisztított epreket apróra vágjuk, majd a cukorral és a vajjal együtt egy lábasban addig melegítjük, míg össze nem esik.

Ekkor belenyomjuk a sűrített tejet és ha szép élénk színt szeretnénk kevés folyékony piros ételfestékkel megszínezhetjük. Sűrű, krémes állaga legyen.

Hagyjuk kihűlni.

Ezután annyi darált kekszet gyúrunk bele, amennyit felvesz ahhoz, hogy gömbölygethető masszát kapjunk. Apró golyókat formázunk és kókuszreszelékbe hempergetjük őket.
irmus, 2018. május 17. csütörtök, 07:29
Címkék: tisztított epreket, vajjal együtt, lábasban addig, sűrített tejet, kókuszreszelékbe, megszínezhetjük,
Kommentek
Accalari Bomba recept
hozzávalók / 6 adag

15 dkg háztartási keksz (darált)
10 dkg dió (darált vagy diópótló)
10 dkg porcukor
6 ek zabkorpa (helyettesíthető keksszel)
2 ek cukrozatlan kakaópor
1.5 dl whiskey (krémlikőr vagy amaretto stb.)
10 dkg mazsola
10 dkg mandula
100 ml karamell öntet (vagy áfonyás vagy epres)

elkészítés

A háztartási kekszet, dióbelet, zabkorpát, porcukrot, mazsolát, mandulát és a kakaóport összegyúrjuka whiskey krémlikőrrel.
Fél órát hűtőben pihentetjük.
Golyókat formálunk a masszából, közepébe mandulát és mazsolát nyomunk, fagylalt öntetbe mártjuk, és darált kekszbe hempergetjük.
http://www.nosalty.hu/recept/accalari-bomba
akiram45, 2014. június 14. szombat, 18:52
x
Kókuszgolyó - zabpehelyből
Hozzávalók : 10 dkg zabpehely, 30 dkg alma, 10 dkg kókuszreszelék, 2 kávéskanál natúr kakaópor, 6 - 8 csepp rumaroma, folyékony édesítő, őrölt fahéj, meggy ( friss vagy fagyasztott )
Elkészítés : a meghámozott, finomra reszelt almát gyúrd össze a zabpehellyel, add hozzá a natúr kakaóport, az édesítőszert , a rumaromát, fahéj és a kókuszreszelék kétharmadát. A masszát célszerű egy kicsit pihentetni, hogy az ízek összeérhessenek. Ezután vizes kézzel diónyi golyókat formálunk belőle és meghempergetjük a maradék kókuszreszelékben.
Cukorbetegeknek finom édesség!!
#3
2009. február 16. 15:47
Válaszolj!





Fehér Ildikó [Ildi, Bódiné]

Pillangó muffin:
Hozzávalók: 10 dkg vaj v. margarin, 2 cs. vaniliáscukor, 13 dkg cukor, 2 tojás, 1 citrom, 20 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 2 dl tej, csipet só, 1 csomag epres Oetker puding 4 dl tejjel elkészítve, kihűtve.
Egy
nagyuska, 2014. június 03. kedd, 11:32
x
dkg cukor
1 egész tojás és 2 tojás sárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
reszelt narancshéj vagy citromhéj
(Mióta van mézesfűszer keverék inkább azt használom.)
Elkészítés: A megmelegített mézben feloldjuk a margarint, hozzáadjuk a többi alapanyagot és simára gyúrjuk. Kb 15 percre betesszük a hűtőbe. Ha lehűlt, könnyen fomázható. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, formákat szaggatunk belőle. Ha puszedlinek sütöm, akkor kis golyókat formázok a tésztából, és ha kihült, gőz felett keményre felvert tojásfehérjébe hempergetem. 170-180 fokon kb 12 percig sütjük.
A tetejét diszitem tetszés szerint.
Megjegyzés:
Nagyon gyorsan elkészül, és nem keményedik meg. Dobozban vagy zacskóban tároljuk.
#83
2008. december 1. 13:25
Válaszolj!





Lázárné Gyulasi Ibolya

Van egy mézes puszedli receptem,ez is 30 éves,de még nem sütöttem meg.
Fél
nagyuska, 2014. május 24. szombat, 19:26
Halgolyók epres salsával
Hozzávalók:
50 dkg halfilé, 15 dkg füstölt halkonzerv,
2 tojás, 1 csokor medvehagyma,
2-3 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, chilipehely;

a sütéshez: 4 dl olaj;

a salátához:
35 dkg eper, 1 uborka, 1 hagyma,
1 csokor menta, 2 evőkanál olívaolaj,
1-2 evőkanál balzsamecet, só, bors

Elkészítése:
A füstölt halkonzervet lecsöpögtetjük, a benne lévő halhúst a halfilével együtt ledaráljuk vagy késes aprítóban összevágjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a megmosott és apróra vágott medvehagymát, megsózzuk, borssal meg chilipehelyel ízesítjük és összedolgozzuk annyi zsemlemorzsával, hogy formázható masszát kapjunk. Olajos kézzel diónyi nagyságú golyókat formázunk és forró olajban, lassú tűzön, aranybarnára sütjük. A salátához az epret megmossuk, kicsumázzuk és kisebb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a megmosott és szintén kisebb darabokra vágott uborkát, az apróra vágott hagymát és mentát. Meglocsoljuk az olajjal, a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk és
suzymama, 2014. május 01. csütörtök, 15:01
Színes keksz
Színes keksz

Hozzávalók

30 dkg puha margarin
12 dkg porcukor
1 kanál vaníliás cukor
30 dkg liszt
3 db különböző ízesítésű (színű) főzős pudingpor

Elkészítés

A hozzávalókból - a pudingpor kivételével - tésztát gyúrunk, és három részre osztjuk. Mindegyik adaghoz hozzágyúrjuk valamelyik pudingport. (Barna kekszhez csokoládés, világos kekszhez vaníliás vagy fahéjas, rózsaszín kekszhez puncsos vagy epres pudingport teszünk.) A tésztából dió nagyságú golyókat formázunk, villával mintát nyomunk a tetejükre, majd sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 180 fokos sütőben, 12-15 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá, hogy ne süssük túl, mert kiszárad! Ha kihűlt, rögtön kínálhatjuk.

Jól záródó dobozban tárolható.

http://szepsegtar.blogspot.com
horvathnemagdi, 2014. január 03. péntek, 15:38
kókuszos epres golyók
Beijinho doce de morango

1 adag 100 cal !

Massza:
Átlag ,150 g eper
1 tubus sűrített tej
7-8 dkg reszelt kókusz
0,2 kanál ( olaj

Töltelék:
18 db közepes eper
kristálycukor

a turmixban összekeverem a süritett tejet, kókusz, olajat.
átteszem egy serpenyőbe , alacsony lángon fözöm , mig egymenű lesz.
leveszem és hülni hagyom , nedves tányérra rakom ki.
a masszát 18 felé elosztom és az eprrel megtöltöm , golyóvá formálom mindet.
a végén cukorban megforgatom .
ibolya58, 2013. július 17. szerda, 12:39
Epres túrógombóc recept
Epres túrógombóc recept

Hozzávalók:

25 dkg túró
1 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
4 k cukor
1 cs vaníliás cukor
5 k búzadara (gríz)
annyi szem eper, ahány a gombóc (8-10 kisebb db)
cukrozott dió és mák a hempergetéshez

Elkészítése:
A túrót villával áttörjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, citrom héját, és a kétféle cukrot. A grízt is hozzákeverjük.

Vizes kézzel kis golyókat formázunk, közepébe epret teszünk. Olajos-sós vízben feltesszük főni, míg a gombócok feljönnek a víz tetejére.

Szűrővel lecsepegtetjük őket, és dióba illetve mákba hempergetjük a gombóckákat.
Ebből a menyiségből 8 szép nagy gombóc lett.

Küldte: Anyakonyha
horvathnemagdi, 2013. június 02. vasárnap, 09:46
Képek, videók
Epres golyók
irmus
2018. május 17. csütörtök, 07:25
szegfugomba_tisztitott .jp
lilagondolatok
2016. május 18. szerda, 05:27
Nah vajjon ki???
hajnaltunder
2007. április 12. csütörtök, 17:57
nah vajjon mit néznek...x
iduka
2007. március 17. szombat, 14:23
Lábasból eszek.jpg
erzsi01
2010. február 28. vasárnap, 17:58
suritettej1.jpg
lilagondolatok
2015. július 11. szombat, 09:47
Sürített levegövel müködö
farkas1945
2013. május 29. szerda, 13:28
Sűrített paradicsom
sarkadykati
2011. augusztus 26. péntek, 05:47
Sürített paradicsom címké
horgasnora
2011. augusztus 09. kedd, 12:04
Sürített paradicsom
horgasnora
2011. augusztus 09. kedd, 12:03
@sűrített tej.jpg
veronika74
2009. április 01. szerda, 19:03
Sűrített tej.jpg
miday
2007. július 16. hétfő, 18:41
Etelfestek.JPG
jegkasa
2007. december 07. péntek, 12:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.