Regisztráció  Belépés
2018. február 19. hétfő | 8. hét | 50. nap | 17:11 | Zsuzsanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Viccek - magyaroknak
Csak magyaroknak! Más nyelvre lefordíthatatlan. Aki nem érti, annak a "Magyarja már kissé megkopott. "

Mi a szabadesés ?
Ahogy esik, úgy puffan.

Kik laknak az üveg alján ?
Buborék.

Hogyan segít a jó férj a házimunkában ?
Felemeli a lábát, hogy az asszony alatta is ki tudjon porszívózni.

Ki követi el a legtöbb összeadási hibát ?
Az anyakönyvvezető.

Hogyan kerülhető el a másnaposság ?
Részegnek kell maradni.

Meddig beszélgetnek a süketnémák ?
Lámpaoltásig.

Mit lehet enni az üzemi konyhán ?
Üzemi koszt.

Mit mond a kannibál leánykéréskor ?
Légy az eleségem !

Mit eszik a vegetáriánus kannibál ?
Zöldségest.

Miben hasonlít egymásra a könnyűbúvár és a lapos elem ?
Ha a sarkait összekötik, mindkettő hamar lemerül.

Miért keverik az ausztrálok balra, az amerikaiak jobbra a kávét ?
Hogy elolvadjon a cukor.

Miért megy a párna orvoshoz ?
Mert huzatot kapott.

Miért élnek tovább a nők ?
Mert nincs feleségük. (ma már lehet!)

Mi az: drót végén van és fekete ?
Kezdő villanyszerelő.

Mi van a villanyszerelő sírjára írva?
Jó vezető volt.

Hogyan lehet víz segítségével fényt előállítani ?
Le kell mosni az ablakot.

Hogyan készül a gyerek ?
Leül az asztalhoz és megírja a leckéjét.

Halott ember fekszik a sivatagban, mellette a zsákja. Ha a zsákot előbb
kinyitotta volna, még ma is élhetne. Mi van a zsákban ?
Ejtőernyő.

Mit mond a kéményseprő a tükör előtt ?
A koromhoz képest jól nézek ki.

Mit mond a nyuszi, amikor megtámadja a hóembert ?
Ide a répát, vagy hozom a radiátort !

Ki jött rá először, hogy asszony kell a házhoz ?
Kőmíves Kelemen.

Miért nincs a halnak haja ?
Úgysem száradna meg soha.

Mi a különbség a véletlen és az üvegtál között ?
A véletlen lehet fatális.

Mi a különbség a kutya és a disznó között ?
Kutyából nem lesz szalonna.

Mit tettek az ősmagyarok a nyereg alá ?
A lovat.

Miért szopik csukott szemmel a kismalac ?
Hogy ne lássa, milyen disznó az anyja.

Miért kering a sas a hegy felett ?
Mert alatta nem tud.

Hogy hívják a láb nélküli lovat ?
Hasonló.

Van egy lovunk és egy tehenünk. Hogyan lehet megállapítani, hogy melyik a ló ?
Egymás mellé kell őket állítani, és amelyik a ló mellett áll, az a tehén.

Mi van a halleány ajtajára írva ?
Gyere be halkan !

Apa, nézhetem a tévét ?
Igen, de ne kapcsold be !
lovaszmarika, 2017. október 30. hétfő, 12:39
Címkék: Kőmíves Kelemen, üveg alján, asszony alatta, legtöbb összeadási, üzemi konyhán, kannibál leánykéréskor,
Kommentek
Ukrán oktatási törvény - Az EBESZ kisebbségi főbiztosa Kárpátalja vezetőivel egyeztetett
Európai Unió nyelvein beszélő őshonos nemzeti kisebbségek anyanyelvű középiskolai oktatását, ezekből ugyanis Ukrajnában kevés van.

Barta József, a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) első elnökhelyettese, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) alelnöke azt emelte ki, hogy a kárpátaljai magyarok meg akarják tanulni az államnyelvet, de meg kell érteni, hogy az ukrán és a magyar különböző nyelvcsaládokhoz tartozik, ezért módosítani kell az államnyelv oktatásának módszertanát, mivel a magyaroknak nem lehet anyanyelvként tanítani az ukránt, amely számukra idegen nyelv. Rámutatott, hogy a kárpátaljai magyar közösséggel az oktatási törvényről annak elfogadása előtt, és nem utána kellett volna konzultálni, hiszen az nem az ukránok, hanem a kárpátaljai magyarok számára jelent problémát. "Azt kérjük, hogy ebben a kérdésben hallgassanak meg és támogassanak bennünket, mert vannak javaslataink a probléma megoldását és a helyzet javítását illetően, ugyanis mi meg akarjuk őrizni önazonosságunkat" - mondta
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 18:03
Indulatokat váltott ki a Fehér megye határát jelző kétnyelvű tábla Romániában
törvényben előírt küszöbértéket. Az önkormányzat arra figyelmeztette Florin Roman képviselőt, hogy a közúti táblák megrongálása bűncselekménynek számít.

Kedden Florin Roman a román parlamentben is felszólalt a megyetábla ügyében, és üdvözölte, hogy a Maros megyei önkormányzat belátta a hibáját, és levetette a táblát. A politikus kijelentette: Maros megye csak a saját nevét írhatja ki a területe határain, és nem tehet ki táblákat más közigazgatási egységek neveivel. Azt is hozzátette: a romániai magyaroknak csak annyi autonómia jár, amennyit Magyarország nyújt az ott élő románoknak.

Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat elnöke kedden olyan állásfoglalást tett közzé táblaügyben, amelyben nem tisztázta, hogy az általa vezetett intézmény távolíttatta-e el a megyehatár-táblát. Szégyenletesnek és a román centenáriumi évhez méltatlannak tartotta, hogy egyes román politikusok magyarellenes üzenetekkel próbálnak maguknak politikai tőkét kovácsolni. Úgy vélte, egy kétnyelvű útjelző tábla felszerelése a
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 13:42
Davis Kupa - Győzelem párosban, szépítettek a magyarok
kiszerválta a játszmát.

Szűk másfél óra elteltével jöhetett a harmadik felvonás, melyben a házigazdák a hatodik bréklabdájukat sem tudták értékesíteni. Bemelmans szervájánál Balázs kerettel ütött, szerencsés fogadásával ismét összejött a magyar brék (3:2), csakhogy a belgák ezúttal kiegyenlítettek. Fej fej mellett haladt tovább a két duó egészen a rövidítésig, amelyben a finomabb megoldásokat szorgalmazó magyarok sokat rontottak, így a bátran játszó ellenfél szépített.

A negyedik szettben a magyaroknak labdájuk volt a 3:1-hez, de nem éltek a lehetőséggel. Az eksztázisban küzdő, minden pontnál az öklét rázó ellenfél viszont 4:4-nél igen, miután Fucsovicsék sokadszorra is üresen hagyták a tenyeres oldalt. De Loore két bréklabdát - az egyiket egy 214 km/órás ásszal - hárítva kiszerválta a játszmát, így 3 óra 16 percnél következett az utolsó szett. A vendégek 3:1-re elléptek, ám a belga kettős azonnal visszabrékelt, s a meccs hajrájában heroikus csata zajlott a pályán: egyik fél sem lankadt, mindkét
velemenyezd, 2018. február 04. vasárnap, 07:18
DK: a kormány luxusnyugdíjjal venne szavazatot ukrán állampolgároktól
Varju László, az ellenzéki párt alelnöke, országgyűlési képviselő szombaton, budapesti sajtótájékoztatón kifejtette: korábban azzal a kérdéssel fordultak a kabinethez, hogy milyen céllal fordítottak 210 millió forint közpénzt kárpátaljai ukrán állampolgárok nyelvoktatására, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pedig válaszában azt közölte, magyarul nem beszélő határon túli magyaroknak szerveztek tanfolyamokat.

Az ellenzéki politikus szerint ezzel a válasszal a "nemzetieskedő Fidesz" egyszerre alázta meg a határon túl élő magyarokat és leplezte le, hogy a kormány közpénzból tanít ukrán állampolgárokat a magyar állampolgárság megszerzéséhez.

"Nyelvében él a nemzet" - fogalmazott Varju László, aki hazaárulónak minősítette a kormány "szavazatimportját". Megjegyezte, a kormány válasza alapján akár több tízezer olyan ukrán állampolgár is szavazhat a tavaszi választáson, aki soha nem élt vagy fizetett adót Magyarországon.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője ugyanitt megerősítette, Gyurcsány Ferenc, a
velemenyezd, 2018. február 04. vasárnap, 07:08
Szijjártó: a migráció veszélyes és megállítható!
hogy a migráció pozitív és, hogy megállíthatatlan. Magyarország nem ért egyet ezzel az állítással. "A migráció veszélyes és megállítható" - fejtette ki Szijjártó Péter. Megerősítette korábbi nyilatkozatát, amely szerint, ha az ENSZ február 5-én egy migrációpárti javaslatot ad ki, akkor Magyarország ki fog lépni az ENSZ globális migrációs csomagjának tárgyalásáról.

Szijjártó köszönetet mondott a cseheknek azért a segítségért, amelyet a migrációs hullám megállítása érdekében korábban nyújtottak a magyaroknak. "Ezzel közösen bebizonyítottuk, hogy a migráció megállítható és a határok védhetőek" - fejtette ki a miniszter.

A tárcavezető ugyancsak hangsúlyozta, hogy meg kell erősíteni a határok védelmét, mert az utóbbi időben ismét szaporodnak a határsértések. Naponta az illegális migránsok tucatjai, olykor százai, próbálnak meg betörni az országba.

Úgy vélte, hogy az ENSZ globális migrációs csomagja gyengíteni akarja a határvédelmet, s azt szeretné, hogy ez ne minősüljön bűncselekménynek. "Mi
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 17:03
Orbán: harcolni fogunk az Ausztriában dolgozókért
A két kormányfő közös keddi, bécsi sajtótájékoztatóján a magyar miniszterelnök kijelentette: azt kérte, hogy a magyaroknak, akik itt dolgoznak, tisztességes eljárásban legyen részük, ha befizették a szociális hozzájárulást, kapják meg, ami megilleti őket.

Ha valaki Magyarországon befizeti, amit be kell fizetnie adóként és szociális hozzájárulásként, akkor mindent megkap, amit a magyarok megkapnak. Magyarországon fair eljárás van, eztszeretnénk itt is: ha a magyarok befizetik, amit be kell fizetni, kapják meg azt, ami az osztrákoknak is jár - jelentette ki. Hozzátette, hogy harcolni fognak ezért.

A kormányfő kifejtette: az Európai Bizottság feladata a szerződések védelme, és ha az uniós testület olyat tapasztal, ami ellentétes az uniós alapszerződéssel, hivatalból fel kell lépnie. Brüsszel teszi a dolgát, uniós szinten lesz döntés az ügyben, és ezt "mi tudomásul vesszük" - közölte.Orbán Viktor aláhúzta a két ország közötti autópálya-összeköttetések jelentőségét, továbbá kiemelte a
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 18:23
Simicskó: bátorságával, hazaszeretetével példát mutatott Görgei Artúr
azt Görgeiék is tették. Szeretnünk kell hazánkat - fogalmazott a miniszter, megjegyezve: a hazaszeretet tevékeny törődést, cselekvő hazafiságot jelent.

A budai Várban megemlékezéssel, néma főhajtással, koszorúzással tisztelegtek az 1818. január 30-án született Görgei Artúr lovas szobránál. A megemlékezésen Varga Antal (Fidesz-KDNP), a budavári önkormányzat alpolgármestere köszöntőjében azt emelte ki: katonák, vezérek mindig is voltak, most is vannak szerte a világon, de "honvédek" csak nekünk magyaroknak vannak. A honvéd több mint fegyveres katona vagy zsoldos, olyan hős, aki a hazáját akár az élete árán is képes megvédeni - fogalmazott.

A kétszáz éve született Görgei Artúr előtt tisztelegve a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban emlékkonferenciát tartottak az egykori honvédtábornok és hadügyminiszter életéről, munkásságáról, valamint bemutatták a Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott Görgei Artúr-emlékérmet.

Az emlékérmék előoldalán ábrázolt jelenetben a forradalom egyik győztes csatája
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 12:41
Miklósi Ádám
A magyarok ismét alkottak: ez a találmány oldhatja meg a világ egyik legnagyobb gondját!
Miklósi Ádám zseniális elgondolása igazi zöld forradalmat indíthat a világban.

Egy magyar férfi találmánya mentheti meg a világot. nem túlzás ugyanis azt állítani, hogy ez egy nagyon fontos forradalmi változást hozhatna az egész világon.

Olyannyira, hogy mindenki életét meg tudná változtatni, és ez a változás a hétköznapjainkban is érzékelhető lenne.

Napjaink egyik legfőbb problémája ugyanis a klímaváltozás mellett a szmog és a levegőszennyezés.

Az utóbbi évben rengeteg nagyobb városban rendeltek ez szmogriadót. A szmog ugyanis rátelepedett ezekre a városokra, és a megálló légáramlás nyomán a fullasztó levegő a városlakókra telepedett.

A WHO legújabb felmérése pedig valósággal sokkoló. Az adatok és statisztikák szerint ugyanis a Föld lakosságának 92%-a él olyan helyen, ahol levegő szennyezett, vagy erősen szennyezett.

Egy levegőt termelő
horvathnemagdi, 2018. január 30. kedd, 12:04
Képek, videók
A magyaroknál az Igazság
sz719eszter
2016. június 18. szombat, 13:58
itt magyaroknál
lee88
2007. május 17. csütörtök, 06:35
a magyaroknál.jpg
agica2004
2006. május 19. péntek, 22:24
Új Kömíves Kelemen.jpg
chillik
2016. február 10. szerda, 05:45
Kőmives Kelemen
jakabgasparne
2009. november 14. szombat, 05:42
Zendülés váram alján 01.j
chillik
2016. augusztus 03. szerda, 05:57
Zendülés váram alján 02.
chillik
2016. augusztus 03. szerda, 05:56
Rangsor alján
sanci81
2015. december 06. vasárnap, 09:14
Hargita alján...
dorotea55
2015. szeptember 18. péntek, 14:18
fogkrém alján lévő csík
irmus
2015. augusztus 16. vasárnap, 14:06
Virginia Satir asszony
sacimama
2017. december 30. szombat, 15:04
gyógyitó asszony.jpg
sz719eszter
2017. december 16. szombat, 16:47
A fekete asszonyhoz 01.jp
chillik
2017. december 06. szerda, 05:38
A fekete asszonyhoz 02.jp
chillik
2017. december 06. szerda, 05:38
A fekete asszonyhoz 03.jp
chillik
2017. december 06. szerda, 05:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.