Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 19. szerda | 38. hét | 262. nap | 18:52 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Eső esik...
Gergely István:

Eső esik...

eső esik lelkedben
könnyű eső könnyű eső
porból felhőt elrebbent
bársony szellő bársony szellő

eső esik lelkedben
nehéz eső nehéz eső
lehúz bénít elrettent
sanda erő sanda erő

eső esik lelkedben
ha sírni kell hát sírni kell
ember légy az emberben
ha megbékélsz hát békét lelaranyoslila, 2018. március 13. kedd, 20:43
Címkék: Gergely István, megbékélsz, elrebbent, lelkedben, elrettent, emberben,
Kommentek
Megnyílt az Ars Sacra Fesztivál
hogy közelebb vigyék az emberekhez a tudást. Célkitűzésük itt találkozik az Ars Sacra Fesztivállal, amelynek programjain bárki rácsodálkozhat a teremtett világra, a szakralitásra.

Dragonits Márta, az Ars Sactra Alapítvány elnöke közölte: az idei programsorozat mottója az ószövetségi Jób könyvéből való mondat: "Tekints az égre, és lásd meg!" A fesztivál programjain ugyanis "a láthatatlant szeretnénk meglátni és megláttatni" - fogalmazott.

Az Ars Sacra kiemelt programjai között szerepel Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész szombat esti koncertje a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban, ahol Chopin- és Liszt-műveket játszik.

Vasárnap délután a Szent István-bazilikában rendezik meg a történelmi egyházak közös zenés áhítatát.

A Kaláka együttes Kányádi Sándor-estjével lép fel a fesztiválon hétfő este az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban. Az operairodalom legszebb imái hangoznak el a Kossuth-díjas énekes, Sass Sylvia és növendékeinek tolmácsolásában jövő kedden a Budavári
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 18:32
Gyermekelőadásokat, vígjátékokat, klasszikus és kortárs drámákat mutatnak be az erdélyi magyar színházak az új
produkciót Tóth-Páll Miklós rendezi. A társulat szilveszteri bemutatóját, a Hippolyt, a lakájt Bessenyei István jegyzi rendezőként. Tavasszal láthatja a közönség Lendvai Zoltán rendezésében Székely Csaba Semmit sem bánok című tragikomédiáját ősbemutatóként, majd Bocsárdi László a Scapin, a szemfényvesztő című Moliére-darabot álltja színpadra. Az évad folyamán Sardar Tagirovszkij is fog rendezni Szatmárnémetiben, ő szintén egy ősbemutatón dolgozik majd, amelynek címét még nem közölték.

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színháznál két bemutató van előkészületben. Az első jövő pénteken lesz, Csábi Anna az Apró kozmikus félreértés című produkciót rendezi, amely Forgách András 12 nő voltam című műve nyomán készült. A színház októberben Alan Alexander Milne Micimackó című művét mutatja be Kedves Emőke rendezésében.

A csíkszeredai Csíki Játékszín az új évadban prózai, zenés, magyar és világirodalmi műveket egyaránt bemutat. Az évadot Carlo Goldoni-Hamvai Kornél A főnök meg én meg a főnök című
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 14:31
Októberben indul az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc-bérlete
A Csupa romantika című koncerten Bogányi Gergely zongoraművész és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadásában Schubert Varázshárfa nyitánya, Schumann a-moll zongoraversenye és Prokofjev Rómeó és Júlia szvitje hangzik el - mondta el ifjabb Major István, a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatója a műsorban.

Kiemelte, hogy a Farkas Ferenc-bérletet igyekeztek úgy összeállítani, hogy a klasszikus szimfonikus hangversenyek mellett operaest is szerepeljen benne. A Két hang, két lélek című esten Rost Andrea szoprán egyebek mellett Gounod-, Mozart- és Puccini-áriákat ad elő, míg lánya, Harazdy Eszter Tarr Bernadettel közösen komponált modern hangzású zenéit mutatja be.

A beszélgetésen az igazgató felhívta a figyelmet az újévi koncertre is, amelyen filmzenék, mások mellett John Williams, Ennio Morricone, Hans Florian Zimmer, Rózsa Miklós és Deák Tamás művei szólalnak meg nagyzenekari előadásban.

A bérlet negyedik részében a Savaria Szimfonikus Zenekar ad koncertet Domenico
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 12:21
Az identitás a szatmárnémeti TranzitFeszt színházi fesztivál fókuszában
workshop Szardar Tagirovszkij rendező vezetésével, valamint könyvbemutatók, szakmai beszélgetések színesítik a programkínálatot.

Bessenyei Gedő István, a szatmárnémeti Harag György Társulat művészeti igazgatója a magyar nyelvű előadások válogatójaként elmondta: számos értékes magyar nyelvű előadást láthat a szatmári közönség, egyebek mellett a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában.

A programban szerepelnek még a chicagói Trap Door Theatre és a chisinaui Eugen Ionesco Színház előadásai, illetve két olyan színházi műhely, amelyek román és magyar nyelven játsszák előadásaikat. Így az identitás fogalmát több szemszögből vizsgálják meg, külön hangsúlyt fektetve a román-magyar együttélésre - mondta a művészeti igazgató.

Ovidiu Caita, a román tagozat művészeti igazgatója is azt emelte ki, hogy a fesztiválra meghívott előadások az identitás alaptéma
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 18:43
Gulyás: szolgáló és szolgáltató közigazgatás épült ki Magyarországon
Gulyás Gergely az ünnepségen arról beszélt, nyolc évvel ezelőtt a legfontosabb feladat a "minden eresztékében recsegő-ropogó" magyar állam megújítása volt annak érdekében, hogy az ismét hatékonyan szolgálhassa az embereket. Ezt a célt szolgálta a 2011-ben elindított, Magyary Zoltánról elnevezett közigazgatás-fejlesztési program is.

"A közigazgatásnak a jog csak eszköze és kerete, de nem célja, a közigazgatás feladata a cselekvés" - idézte Magyary szavait a miniszter, hozzátéve, ennek az elvnek az alapján az államnak nem intéznie, hanem elintéznie kell az állampolgárok ügyeit.

Gulyás Gergely történelmi visszatekintésében arról beszélt, a rendszerváltoztatás nemzedéke két államfelfogás hiányosságait tapasztalhatta meg. A szocializmus idején a totális állam mindent ellenőrizni és szabályozni akart, valamint el akarta osztani a társadalom által megtermelt javakat, saját kegye szerint kívánt munkát és megélhetést adni.

Ezzel nemcsak a gazdasági fejlődés veszett el, de a szabadsággal együtt az
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 08:58
Kormánypártok: ha az ellenzéken múlna, nem védené kerítés a határt
vezetője támadott.

Rámutatott, noha a déli határzár szüntette meg az illegális bevándorlók balkáni útvonalát, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke 2015-ben értelmetlennek nevezte annak megépítését és még tüntetett is a helyszínen. Vona Gábor, a Jobbik korábbi vezetője hatalmas bukásnak minősítette a határzárat. A szocialisták az idei választási kampányban is elmondták, hatalomra kerülve lebontanák a kerítést, az LMP eddigi társelnöke, Szél Bernadett is azt bizonygatta, semmire sem jó a határzár, Karácsony Gergely pedig azt mondta, semmiképp ne épüljön meg az - sorolta.

A kormánypárti politikus szerint az ellenzék még ma is támadja a kabinet bevándorláspolitikáját és "egy követ fúj a bevándorláspárti Brüsszellel" és a "Soros-hálózattal".

Kiemelte, Brüsszel Magyarország kezdeményezésére egy év huzavona után hajlandó 54 millió euróval hozzájárulni a magyar határvédelmi költségekhez, ennek ellenére tudni kell, hogy a "brüsszeli politika továbbra is egyértelműen migránspárti". Most éppen a bevándorlási
velemenyezd, 2018. szeptember 02. vasárnap, 13:59
Gulyás: már megérkeztek az iskolakezdéshez kapcsolódó támogatások
Gulyás Gergely elmondta azt is: elsőtől a 9. osztályig ingyenesen jutnak tankönyvekhez a tanulók - több mint egymillióan -, így 2013 óta összesen 6 milliárd forinttal csökkentek a szülők tankönyvkiadásai. Jövőre ez tovább mérséklődik, 2019-ben már 11 milliárd forintot fordít erre a célra a büdzsé, kétharmaddal többet, mint 2010-ben.

A mögöttünk lévő tanévben több mint 600 ezer gyermek jutott ingyenes vagy kedvezményes étkezéshez az iskolákban, miközben 2010-ben csupán 300 ezren - sorolta. Erre az állam 8 éve szűk 38 milliárd forintot költött, jövőre már ennek két és félszeresét, több mint 72 milliárdot.

Szólt az iskolatej- és gyümölcsprogramról, amelynek keretében 430 ezer gyermek heti négy alkalommal jut tejtermékhez, 560 ezer gyermek pedig gyümölcshöz, zöldséghez és gyümölcsléhez. Míg 8 éve erre 1,2 milliárd forintot fordítottak, a jövőben 6,6 milliárdot.

Beszámolt arról is, hogy a főváros kérésének megfelelően a kormány 7 milliárd forinttal támogatja a Lánchíd és a mellette lévő
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 13:23
Kövér: abszurditás mindenki befogadását követelni
jelentő problémákat, de ezeket a kérdéseket nem nemzeti keretek között, hanem nemzetek között, nemzetközi fórumokon kell megvitatni - fogalmazott Kövér László.

Megjegyezte, a nemzetközi fórumoknak "nem az lenne a dolguk", hogy rákényszerítsék a nemzetállamokat a tömeges migráció elfogadására, hanem az, hogy miként tudnak nemzetközi akciókat, programokat szervezni, lehetővé téve az életfeltételek javítását azon országokban, ahonnan milliók menekülnek el.

A házelnök a konferencia keretében Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterrel és Bogárdi Szabó István püspökkel, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnökével migrációs témában folytatott kerekasztal-beszélgetésen szólt arról is, hogy a kereszténységgel, keresztény mivoltunkkal összeegyeztethető, ha azt mondjuk: meg kell védenünk Európát, meg kell védenünk Magyarországot, a családjainkat, a jövő generáció esélyeit, hogy keresztény európaiként legyenek magyarok, azoktól, aki csellel, fortéllyal, erőszakkal akarnak
velemenyezd, 2018. augusztus 23. csütörtök, 23:13
Képek, videók
Gergely István.jpg
bbbarbara
2015. november 11. szerda, 20:50
Gergely István Mindent.jp
mester126mari
2014. október 03. péntek, 08:44
Gergely István: MIndent
mester126mari
2009. november 19. csütörtök, 09:41
Gergely István: Élvezd!
mharpia
2009. február 18. szerda, 15:51
Kulcs a megbékélt élethez
sacimama
2015. május 16. szombat, 01:36
Megbékélés Istennel
sacimama
2012. november 23. péntek, 00:11
Megbékélés
herkliantal
2012. február 17. péntek, 09:42
250px-Nemzeti_Megbékél és_
ezerjo
2010. június 03. csütörtök, 15:45
77. Elrebbent vers.bmp
marcyt
2015. augusztus 16. vasárnap, 20:42
bízz a lelkedben.jpg
sz719eszter
2018. május 26. szombat, 13:36
Lelkedben a csoda
anna4459
2015. február 11. szerda, 22:38
Béke a lelkedben.jpg
anci-ani
2014. január 06. hétfő, 15:09
Béke a lelkedben - v. kép
anci-ani
2013. november 26. kedd, 11:35
Szeretet legyen lelkedben
anci-ani
2013. március 19. kedd, 14:10
lelkedben_hely.jpg
moncsimail
2012. április 20. péntek, 13:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.