Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 10:51 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Eső esik...
Gergely István:

Eső esik...

eső esik lelkedben
könnyű eső könnyű eső
porból felhőt elrebbent
bársony szellő bársony szellő

eső esik lelkedben
nehéz eső nehéz eső
lehúz bénít elrettent
sanda erő sanda erő

eső esik lelkedben
ha sírni kell hát sírni kell
ember légy az emberben
ha megbékélsz hát békét lelaranyoslila, 2018. március 13. kedd, 20:43
Címkék: Gergely István, megbékélsz, elrebbent, lelkedben, elrettent, emberben,
Kommentek
Bőköz Fesztivál harmadszor az Ormánságban
aktivitásokra és az ökoturizmusra épül. Márta István úgy vélte, a fesztivál fontos feladata a hídépítés a szomszédos kultúrák között. A szimbolikus cél megvalósulása érdekében hídkoncertet is terveznek a Dráván a magyar-horvát határon, magyar és horvát előadók közös fellépésével.

A rendezvény fellépői között lesz a Vujicsics Együttes Szörényi Leventével és Tolcsvay Lászlóval, a Csík Zenekar, Bereményi Géza és Másik János, a Sebő Együttes, Hobo, a Muzsikás Együttes, a Talamba Ütőegyüttes, Rákász Gergely orgonaművész, Szirtes Edina Mókus "hangkertész", a Hagyományok Háza táncosai és zenészei, a Vivat Bacchus Énekegyüttes, a Hoppál Mihály Band, Csernik Szende mesemondó, a Filharmónia Magyarország és mások.

A Magyar Állami Operaház szólistái, kórusa és zenekara a Gördülő Opera projekt keretében a Bőköz Fesztivál zárónapján, augusztus 26-án vasárnap Donizetti Szerelmi bájitalát adja elő egy nyilvános főpróba keretében Toronykőy Attila rendezésében, Cser Ádám vezényletével.

Márta István elmondta,
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 16:11
Tapasztalt játékosokkal jutna előrébb a Honvéd férfi kosárcsapata
A klub szerdai sajtótájékoztatóján Gergely István ügyvezető elnök arról beszélt, hogy a kosárlabda egykor vezető szakosztálya volt a Honvédnak, ám az utóbbi két évtizedben inkább az utánpótlás-nevelésre helyeződött a hangsúly. Ugyanakkor - szavai szerint - fontos számukra a sportág, ezért a vezetőség arra az elhatározásra jutott, hogy a magas szintre jutott fiatal játékosok mellé megpróbálják visszacsábítani a klub néhány korábbi remek játékosát, így erősítve a csapatot, mely fokozatosan haladhat előre a ranglétrán.

Mészáros István szakosztály-igazgató kiemelte: egyértelmű céljuk, hogy hamarosan a Honvéd legyen a fővárosi férfi kosárlabdacsapat.

Az érkezők közül a nagyobb név egyértelműen a 90-szeres válogatott Horváth Ákos, aki zalaegerszegi kitérő után tér vissza anyaegyesületéhez. Mellette az egykori MAFC-os Debreceni Dániel érkezett, másodedzőnek pedig Mócsai Milán.

"Erőm teljében érzem magam, szeretnék megfelelni a bennem bízóknak és felemelni a Honvédot" - mondta a sajtótájékoztatón
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 12:51
Krónika 3. rész (napirend, interpellációk)
a kasszák beszerzéséhez.

A kasszák által az is látható, ha valaki nem jelenti be munkavállalóit - ismertette. A 2014-es bevezetés óta feleakkora az adóelkerülés Magyarországon, mint a régió országaiban. Kijelentette azt is: az online pénztárgépekhez kapcsolódó hatósági árak árcsökkentését tervezik a jövőben.

A képviselő nem fogadta el a választ, a Ház azonban megszavazta azt, 113 igen szavazattal, 31 nem voks mellett, 1 tartózkodással.

A DK egy tankönyv ellen emelt szót

Arató Gergely (DK) arra kérdezett rá: meddig lesz cigányok elleni uszítás az egyik magyar tankönyvben. Felidézett egy szócikket, amely "félkóbor cigányokról" szól és amely szerint esetükben egy kis kegyetlenséget el kell követni a humanitás nevében. Szerinte ezzel a rasszizmust terjesztik, újabb területeken korbácsolják fel az indulatokat.

A szöveg nélkülözi a forráskritikát - kifogásolta, és színvonaltalannak, szakmaiatlannak nevezte azokat a könyveket, amelyeket az iskolákra kényszerítenek.

Rétvári Bence,
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 16:42
Tóth Bertalan: a tradicionális baloldali értékeket képviselő MSZP-re van szükség
Tóth Bertalan megválasztása után a kongresszus előtt azt mondta, olyan MSZP-t akar, amely hisz a szolidaritásban, az igazságosságban, az esélyegyenlőségben és az egységesülő nemzetben. Hozzátette: olyan MSZP-t akar, amely cselekvőképes, valódi közösségként működik, amely reményt ad azzal, hogy védelmet biztosít a hatalom üldözötteinek.

Közölte, olyan MSZP-t akar, amely a kormányváltás motorja lehet azzal, hogy kérlelhetetlen bírálója az orbáni hatalomnak és az emberek valódi problémáira kínál valódi megoldásokat.

Beszámolt arról is, még a nap folyamán összehívja a párt országos elnökségét, hogy elkezdjék a felkészülést a jövő évi - európai parlamenti (EP-) és önkormányzati - választásokra. Megkezdik a kampánystratégia kidolgozását, javaslatot tesznek az önkormányzati képviselőjelöltek kiválasztásának elveire, dönteni fognak a helyi szervezetek megerősítéséről - sorolta a feladatokat.

Az új pártelnök úgy fogalmazott: "kompromisszumok nélkül fellépünk azokkal szemben, akik ezeket a célokat
velemenyezd, 2018. június 17. vasárnap, 17:52
Emléknap - MSZP-Párbeszéd: Nagy Imre szellemi örökösei vagyunk
Karácsony Gergely keserédes évfordulóról beszélt, mondván, az 1956 után eltiporni akart szellem 1989-ben feltámadt, mert "újra hittünk abban, hogy Magyarországon szabadság lesz, és újra köztársaságban élhetünk".

Hozzátette: napjainkban "a zsarnokság újra és újra feléledő erőivel szemben újra meg kell védenünk a köztársaságot és a szabadságot".

Szavai szerint a kormány arra készül, hogy Nagy Imrét kiretusálja a történelemkönyvekből, a Fidesz pedig elvitetné az országház tőszomszédságából a szobrát. Közölte, "akkor tulajdonképpen Nagy Imre szellemét is el akarják távolítani".

Elmondta, éppen ő volt az egyetlen 20. századi politikus, akit minden magyar polgár a történelem jó oldalára sorol. Így ha a cél az volna, hogy a történelem egybeforrassza a magyarokat, akkor Nagy Imre az egyik alkalmas személy volna erre - fejtette ki.

Hiller István az eseményen arról beszélt: a mai hatalom törekvése ellenkezik 1989 szellemiségével, "itt arról van szó, hogy Nagy Imrét akarják arrébb tenni a
velemenyezd, 2018. június 16. szombat, 12:51
Kihirdették az MNB egyetemi ötlepályázatának eredményét
fogyasztók pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztésébe. A jegybank az immár másodszor meghirdetett pályázat legjobb javaslatait beépíti a pénzügyi kultúra és tudatosság erősítését célzó fejlesztései közé is.

A szakmai bíráló bizottság a helyszíni döntőkön az egyes egyetemek 5 legjobb pályaműve közül választotta ki, és részesítette pénzjutalomban egyetemenként az első három helyezettet.

A Budapesti Corvinus Egyetem részéről Vései Viktor, a Budapesti Gazdasági Egyetemről Dzsida Gergely, Huber Péter és Lengyel Sára Ágnes alkotta trió bizonyult a legjobbnak.

A Miskolci Egyetem diákjai közül Szobota Péter, a kecskeméti Neumann János Egyetem részéről Csányi Dániel, Pöszmet Vivien és Zámbó József javaslata nyerte el leginkább a zsűri tetszését.

A Szegedi Tudományegyetemen Köteles Dávid, Kuruczleki Éva és Rácz Tamás csapata, a győri Széchenyi István Egyetemen pedig Lerner Dorottya és Kasza Krisztián párosa győzedelmeskedett.

A kiemelt hallgatói érdeklődésre és a
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 11:41
Bokrétaünnepet tartottak a kaposvári Csiky Gergely Színházban
kivitelezők munkáját is. A kivitelezők "(.) figyelnek és figyelni is fognak arra, hogy megőrizzék a múltból azt, amit meg kell tartani" - fogalmazott, majd azt hangsúlyozta: az 1911-ben elkészült teátrum az "ország legszebb szecessziós épülete". Annak kora ugyanakkor magával hozta azokat a gondokat és problémákat, amelyekkel egy műemléképület rekonstrukciója során találkozni lehet - tette hozzá.

Szita Károly a somogyi megyeszékhely csütörtöki közgyűlésén született döntésre utalva gratulált a Csiky Gergely Színházat a következő öt évben is direktorként irányító Fülöp Péternek. Utalt rá, hogy a "nagyon szép épületet" a színház társulatának kell tartalommal megtöltenie.

Peresztegi Imre, a kivitelező ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója közölte, hogy az 5700 négyzetméteres bővítéssel a teátrum hasznos alapterülete csaknem 10 ezer négyzetméterre nő.

A színházépület történetére is kitérve emlékeztetett: jelentős bontással kezdődött a felújítás, új kiszolgáló épületrészt létesítettek a teátrum
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 16:12
A keresztény kultúra védelme is bekerülhet az alaptörvénybe
tartózkodás tilalmával kapcsolatban. Az MSZP, a DK és a Párbeszéd képviselői azt hangoztatták: a keresztény kultúra védelmének alaptörvénybe emelése ellenkezik a lelkiismereti és vallásszabadság, valamint az állam és az egyház elkülönítésének szabályával is, valamint felvetették a javaslat gyakorlati alkalmazásának nehézségeit is. Harangozó Tamás, a bizottság MSZP-s alelnöke azt vetette fel, hogy vajon kivel szemben, a zsidókkal, vagy nem hívőkkel szemben kell megvédeni a keresztény kultúrát, míg a DK-s Arató Gergely azt kérdezte: majd teológust és kulturális antropológust rendelnek minden tűzoltó mellé, esetleg hivatal állapítja majd meg, hogy mi tartozik a keresztény kultúrához? A Párbeszéd nevében Burány Sándor a keresztény fundamentalizmus felé tett lépésként értékelte a javaslatot, Keresztes Lóránt László, az LMP képviselője pedig a keresztény kultúra kormányzati politikában való megjelenését kérte számon.A kormánypárti képviselők, így a fideszes Bajkai István viszont azzal érvelt: a
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 14:11
Képek, videók
Gergely István.jpg
bbbarbara
2015. november 11. szerda, 20:50
Gergely István Mindent.jp
mester126mari
2014. október 03. péntek, 08:44
Gergely István: MIndent
mester126mari
2009. november 19. csütörtök, 09:41
Gergely István: Élvezd!
mharpia
2009. február 18. szerda, 15:51
Kulcs a megbékélt élethez
sacimama
2015. május 16. szombat, 01:36
Megbékélés Istennel
sacimama
2012. november 23. péntek, 00:11
Megbékélés
herkliantal
2012. február 17. péntek, 09:42
250px-Nemzeti_Megbékél és_
ezerjo
2010. június 03. csütörtök, 15:45
77. Elrebbent vers.bmp
marcyt
2015. augusztus 16. vasárnap, 20:42
bízz a lelkedben.jpg
sz719eszter
2018. május 26. szombat, 13:36
Lelkedben a csoda
anna4459
2015. február 11. szerda, 22:38
Béke a lelkedben.jpg
anci-ani
2014. január 06. hétfő, 15:09
Béke a lelkedben - v. kép
anci-ani
2013. november 26. kedd, 11:35
Szeretet legyen lelkedben
anci-ani
2013. március 19. kedd, 14:10
lelkedben_hely.jpg
moncsimail
2012. április 20. péntek, 13:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.