Regisztráció  Belépés
2018. január 20. szombat | 3. hét | 20. nap | 12:12 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Polgármester: viharkárok miatt nem lesz tanítás január első hetében a polgárdi iskolában
Nyikos László elmondta: a tankerülettel egyeztetve az iskolavezetés úgy döntött, hogy január 3-5. között rendkívüli oktatási szünetet rendelnek el.

A polgárdi általános iskolában az oktatás három épületben zajlik, a vihar a tornacsarnokban és az azzal egybeépült iskolarészben okozott több tíz millió forintos, egyes becslések szerint a százmilliós nagyságrendet is elérő károkat - mondta.

A polgármester szerint az iskola 400 tanulójából 160 diák elhelyezését kell megoldani közel egy hónapra, amíg helyreállítják az épületet. Ezt helyben, átcsoportosításokkal és a környező egyházi intézmények által felajánlott közösségi terekben tudják megvalósítani.

A nagyobb problémát Nyikos László szerint a tornacsarnok helyzete jelenti. A diákok mindennapos testnevelésének biztosítása mellett a település egyetlen sportcsarnokaként itt zajlik a városi sportélet, itt készül fel az asztalitenisz- és a labdarúgó-csapat is, és egyelőre kérdéses, mikor lesz újra használható az épület.

Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a városvezetéssel együttműködve szakembereket küldenek a helyszínre, akik a további károk megelőzése érdekében megkezdik a megmaradt tetőszerkezet megerősítését.

Az iskola honlapján Kárpátiné Frank Éva Lilla iskolaigazgató közölte: a tanítási szünet idejére, igény esetén, az iskola egyik sértetlenül maradt épületében 6.30 és 17 óra között felügyeletet biztosítanak a diákoknak, a kiesett tanítási napokat a tanév második félévében szombatonként pótolják majd.

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András közösségi oldalán jelentette be, hogy a város legalább ötmillió forinttal támogatja a megsérült iskolaépület helyreállítást.

Fejér megyében Polgárdi mellett Gánton és Székesfehérváron is komoly károkat okozott a vihar. Farkas-Bozsik Gábor, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: csütörtök este Gánton egy családi házra dőlt egy húszméteres fenyőfa.

A szóvivő közölte: péntek reggel az erős szél kettétörte a székesfehérvári Városház téren felállított karácsonyfát is, amely az adventi díszletekre dőlt. A székesfehervári önkormányzat tájékoztatása szerint a kidőlt 18 méteres fenyőfa összetörte a kisvonatot tároló házikót, és megrongálta a díszleteket is.

A katasztrófavédelem és a helyi városgondnokság által feldarabolt fát szociális tűzifaként hasznosítják - tették hozzá.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. december 29. péntek, 15:02
Címkék: Nyikos László, Török Szabolcs, Székesfehérvári Tankerületi Központ, Kárpátiné Frank Éva Lilla, Cser-Palkovics András, Farkas-Bozsik Gábor,
Kommentek
Nem egy ufó fosta ide ezt a Német Szilárdot?
#22.
Tudod, mostanság sok mindenki vagyok/voltam: Önkormányzati képviselő. (mondjuk az valóban voltam, de akkor még ez a fórum sehol sem volt) Aztán voltam Alizka, meg polgármester. Most pedig geptop. :)
Speciel azt bevállalnám, ha nem csalódtam volna benne. Könnyen bedobta a törülközőt. Nem tudta kezelni a provokációt. :(
putnok7882, 2018. január 18. csütörtök, 00:07
Mit keres a vallás és papság a politikában?
wrist A felsoroltak soha nem keverték össze a kettőt és itt ez a hatalmas mondhatni ÓRIÁSI különbség egyikük sem a szó székről prédikálta hogy aki nem fityiszes azt kiátkozza az egyház meg hogy menjetek istenhírével és szavazatok a fityiszre.Ha ők megtették volna olyan botrányt csapot volna az orbi hogy csak na.Mivel azonban ezek kulturált emberek ezért ilyen gyalázatot nem követtek el.Vagy linkeld ide mint a mostanit.
https://index.hu/belfold/2018/01/14/hodmezovasarhely_kampany_templ om_polgarmester_valasztas/
De ez nem új dolog ezt már egyszer elkövette Nyíregyházán is csak akkor senki nem hitte hogy ilyen lehet.Az igazi felszentelt pap vagy lelkész,vagy rabbi a hit gyülekezet lelkével és a hit megtartásával esküvőkkel keresztelőkkel temetéssekkel kenne hogy foglalkozzon undorító hogy vissza él a helyzetével.Ez nem pap fityiszes agitátor le a reverendával.
pikasso, 2018. január 17. szerda, 23:34
Múzeummá alakítják Josip Broz Tito egykori jugoszláv elnök legendás luxushajóját
meg, aki luxushajót akart varázsolni belőle, gazdag üzletemberek számára. A Galebet az észak-dalmáciai Viktor Lenac hajógyárba vontatták, ahol felújításra várt, de pénzhiány és egyéb más körülmények miatt nem sikerült véghezvinni a tervet. Rijeka városa egy árverésen vette meg a hajót 2009-ben, 150 ezer dollárért.

Később a Galeb Horvátország védett kulturális örökségé vált, ezért a hajót az örökségvédelmi előírásokkal összhangban kellett hasznosíthatóvá tenni.

Vojko Obersnel, Rijeka polgármestere elmondta: a Galeb azokat az időket és rezsimeket fogja bemutatni, amelyet a hajó is képvisel. Hozzátette: ezen kívül múzeum, szálláshelyek, konferenciaterem, étterem és rekreációs központ is helyet kap benne.

"A hajó egy olyan múzeum lesz, amely a saját történelmén kívül és mindenféle idealizálás nélkül az összes totalitárius rezsimet bemutatja, amelyet Rijeka megélt" - magyarázta.

A Galeb kereskedelmi hajóként kezdte 1938-ban Genovában. A 2. világháborúban kisegítő cirkálóként használták,
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 20:14
A Kadafalvi Polgárőr Bállal kezdetét vette a 2018-as báli ..
másoknak, másokon. Hogy visszakapják-e? Reméljük, igen!

A szombati este is erről szólt. Hogy összefogjanak ők maguk, a polgárőrök, és azok, aki szeretnék meghálálni áldozatos munkájukat, segíteni őket a továbbiakban. És Kadafalván ma (szombat) este úgy tűnt, igen sokan vannak így.

Az, hogy mindez az év első báljával volt összekapcsolva, már csak hab a tortán!

Az eseményt megtisztelte jelenlétével dr. Salacz László országgyűlési képviselő; Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere; Balogh Károly, Helvécia polgármestere; Somogyi Lajos, Ballószög polgármestere; Duzmath György, Ballószög alpolgármestere és Somogyi Sándor, a polgárőrség megyei koordinátora.

A nyitóbeszédek sorát dr. Salacz László országgyűlési képviselő kezdte.

- 2017 novemberében a Magyar Országos Polgárőr Szövetség elindított egy fórumot, melynek nyitórendezvénye Kecskeméten volt. A szövetség elnöke, dr. Túrós András ezen a rendezvényen elmondta, hogy a polgárőrség életében az elmúlt hét év
vicus54, 2018. január 17. szerda, 18:37
Get Closer - Dzsesszfesztivál harmadszor a Hegyvidéken
Örömteli, hogy Budapesten felpezsdült a dzsesszélet, az pedig számomra különösen kedves, hogy a XII. kerületben a Get Closer szervezésében nemcsak fesztivált rendeznek, hanem egész évben világhírű előadókat lehet látni és hallani - mondta Pokorni Zoltán, a kerület polgármestere a szerdai budapesti sajtóbeszélgetésen.

Mint elhangzott, a Get Closer fesztiválon három aktuális amerikai sztár, Nicholas Payton trombitás, James "Blood" Ulmer gitáros és Lizz Wright énekesnő is fellép zenekarával.

Payton április 6-án az Afro-Caribbean Mixtape-pel lép színpadra. Új albumán a be-bopot, a szvinget, a New Orleans-i örökséget, a soult, az R&B-t, a hiphopot és a különböző afrikai, közép-amerikai és karibi népzenei dialektusokat fűzi össze. Másnap ad koncertet a James "Blood" Ulmer Odyssey Trio abból az alkalomból, hogy 35 éve jelent meg az Odyssey Band Odyssey című albuma. Utóbbit a modern dzsesszavantgárd egyik klasszikus művének tartják. A trió az eredeti felállásban lép fel Budapesten, Ulmer mellett
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 16:24
Másfél milliárd forintos városfejlesztési program indul Komáromban
Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a fejlesztések jelentős része - mintegy 400 millió forint - a Jókai ligetben és a mellette lévő gimnáziumban valósul meg. Az iskolában teljes körű energetikai korszerűsítést végeznek el 2020 végéig, a Jókai ligetet rendezvénytérré alakítják, valamint felújítják a környék utcáit és parkolóit.

Molnár Attila (Fidesz-KDNP) polgármester hozzátette: az "Esély Otthon" program keretében az önkormányzat 197 millió forintot fordíthat húsz bérlakás felújítására.

Egy Duna menti településeket tömörítő konzorcium tagjaként Komárom 460 millió forintot nyert humán szolgáltatások fejlesztésére. Ez lehetővé teszi a közösségi ház felújítását, valamint a humán közszolgáltatások és a civil szervezetek eszközparkjának bővítését.

Az önkormányzat egy másik pályázat nyerteseként 400 millió forintot fordíthat kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztésére és helyi közösségszervezésre - ismertette a polgármester.
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 13:33
A magyar kultúra napja - Zenés és irodalmi estekkel, tárlatokkal ünnepelnek Bács-Kiskun megyében
20-án és 23-án anyanyelvi és kvízjátékokkal várják a magyar kultúra napja alkalmából.

Négy évszak és más címmel Horgas Eszter és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar közös koncertjére várják az érdeklődőket január 23-án a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központba.

Kiskunfélegyházán Az Élet Mű című, Gubcsi Attila helyi festőművész alkotásaiból nyíló tárlatot Gubcsi Lajos, a Magyar Művészetért Díj kuratóriumának elnöke nyitja meg. A városi könyvtár rendezvényén január 18-án Csányi József polgármester mond köszöntőt.

Szintén a Hattyúház ad otthont az általános iskolások himnuszmondó versenyének január 22-én. A magyar kultúra napja és a Petőfi-emlékév alkalmából Petőfi: A Szőlőszem című monodrámára várják az érdeklődőket Turek Miklós Versszínháza előadásában a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központba január 22-én.

A kiskunhalasi Közösségek Házában zajló programsorozat január 22-én a Halasról származunk című beszélgetéssel kezdődik, amelynek vendégei Tallér Edina író és Gerner
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 12:47
Forraltbor- és kocsonyapikniket rendeznek szombaton Vácrátóton
Spiegelhalter László, a település polgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy immár negyedik alkalommal rendezik meg a forralt borok és kocsonyák mustráját. Aki szeretne az általa készített különleges ízesítésű forralt borral vagy nem mindennapi kocsonyával benevezni a versenybe, annak a rendezvény helyszínén, a Petőfi téren 14 órától lesz erre lehetősége.

A polgármester elmondta, hogy az előző évek tapasztalatai alapján egyre népszerűbb a rendezvény, idén is több tucatnyi nevezőre számítanak. A különleges forralt borokat és kocsonyákat a Merczi Gábor, a Gundel étterem executive séfje által vezetett szakmai zsűri bírálja majd el.

Spiegelhalter László felidézte, hogy a tavalyi pikniken lehetett például hal-, gyümölcs- és alkoholkocsonyákat is kóstolni.

Hozzátette, hogy mint minden évben, idén is készülnek zenei programmal: ezúttal Dér Heni énekesnő lép fel a vácrátóti forraltbor- és kocsonyapikniken.

A gasztronómiai rendezvény fővédnöke Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 12:37
Képek, videók
A bogaras polgármester
furaila
2016. november 29. kedd, 14:59
Polgármesteri hivatal.jpg
idvelkei
2015. július 01. szerda, 09:46
Kisvejkei Polgármesteri H
debrecenizoltan
2014. szeptember 24. szerda, 16:38
Polgármester beötőzve
wob
2014. április 14. hétfő, 11:09
Polgármester asszony ünne
herkliantal
2013. augusztus 20. kedd, 18:57
Polgármesteri Hivatal fel
furaila
2013. január 13. vasárnap, 22:14
A temesvári polgármesteri
farkas1945
2012. szeptember 17. hétfő, 11:15
Boldva polgármester.jpg
kicsoda57
2012. július 07. szombat, 16:58
Polgarmesteri-Hivatal. jpg
nemethgyorgyi
2012. április 29. vasárnap, 19:32
babak_mihaly_polgarmes ter
lizbet01
2011. július 01. péntek, 17:17
Polgármesteri-hivatal
horvathnemagdi
2011. január 10. hétfő, 11:26
Orosz Nyikolaj Patrusev B
megyerimihaly
2014. június 22. vasárnap, 09:20
Tyereskova-Adrijan Nyikol
agica2004
2012. június 07. csütörtök, 15:26
20110815nyikór.gif
drciccancs
2011. augusztus 15. hétfő, 23:41
Nyikolaj Rimszkij_Korszak
aranyibarbara
2009. február 12. csütörtök, 18:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.