Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 11:25 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Polgármester: viharkárok miatt nem lesz tanítás január első hetében a polgárdi iskolában
Nyikos László elmondta: a tankerülettel egyeztetve az iskolavezetés úgy döntött, hogy január 3-5. között rendkívüli oktatási szünetet rendelnek el.

A polgárdi általános iskolában az oktatás három épületben zajlik, a vihar a tornacsarnokban és az azzal egybeépült iskolarészben okozott több tíz millió forintos, egyes becslések szerint a százmilliós nagyságrendet is elérő károkat - mondta.

A polgármester szerint az iskola 400 tanulójából 160 diák elhelyezését kell megoldani közel egy hónapra, amíg helyreállítják az épületet. Ezt helyben, átcsoportosításokkal és a környező egyházi intézmények által felajánlott közösségi terekben tudják megvalósítani.

A nagyobb problémát Nyikos László szerint a tornacsarnok helyzete jelenti. A diákok mindennapos testnevelésének biztosítása mellett a település egyetlen sportcsarnokaként itt zajlik a városi sportélet, itt készül fel az asztalitenisz- és a labdarúgó-csapat is, és egyelőre kérdéses, mikor lesz újra használható az épület.

Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a városvezetéssel együttműködve szakembereket küldenek a helyszínre, akik a további károk megelőzése érdekében megkezdik a megmaradt tetőszerkezet megerősítését.

Az iskola honlapján Kárpátiné Frank Éva Lilla iskolaigazgató közölte: a tanítási szünet idejére, igény esetén, az iskola egyik sértetlenül maradt épületében 6.30 és 17 óra között felügyeletet biztosítanak a diákoknak, a kiesett tanítási napokat a tanév második félévében szombatonként pótolják majd.

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András közösségi oldalán jelentette be, hogy a város legalább ötmillió forinttal támogatja a megsérült iskolaépület helyreállítást.

Fejér megyében Polgárdi mellett Gánton és Székesfehérváron is komoly károkat okozott a vihar. Farkas-Bozsik Gábor, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: csütörtök este Gánton egy családi házra dőlt egy húszméteres fenyőfa.

A szóvivő közölte: péntek reggel az erős szél kettétörte a székesfehérvári Városház téren felállított karácsonyfát is, amely az adventi díszletekre dőlt. A székesfehervári önkormányzat tájékoztatása szerint a kidőlt 18 méteres fenyőfa összetörte a kisvonatot tároló házikót, és megrongálta a díszleteket is.

A katasztrófavédelem és a helyi városgondnokság által feldarabolt fát szociális tűzifaként hasznosítják - tették hozzá.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. december 29. péntek, 15:02
Címkék: Nyikos László, Török Szabolcs, Székesfehérvári Tankerületi Központ, Kárpátiné Frank Éva Lilla, Cser-Palkovics András, Farkas-Bozsik Gábor,
Kommentek
Cinka Hanna levelei
munkanélkülivé válunk, mint maga, kedves asszonyom.

Tanácsoljuk, keresse fel a városi munkaügyi hivatalt, s amennyiben munkához jut, becsülje meg magát, tartson ki minimum tizennyolc hónapig, hogy ha netalán újból állás nélkül maradna, munkanélküli-segélyt kérhessen.

Születendő gyermekéhez sok sikert, boldogságot kíván az igazgatóság és dolgozóink nevében

Szegény Árpád, a szövőgyár személyzeti oszt. Főnöke

***

1990. okt 11

Igen tisztelt polgármester úr

Nevem Cinka Hanna. Negyvenéves vagyok, négy gyermek annya az ötödik most van útba. Azal a kérései fordulok magáho utaltason ki a polgármester úr a családomnak valami járadékot, mer a családi pótlékból mik nem tudunk megélni. Legaláb munkanélküli segéjt adjanak. az is töb a seminél. így csak guberálunk pedig érek én is anyit mint Vacakné a szomszédból aki szintén munkanélküli mégis óton jár vásárolni a piacra. Igaz hogy csak egyszerű cigány vagyok meg szakmám sincs azér nekem is
suzymama, 2018. július 19. csütörtök, 20:00
Honvédtemető : Debrecen
róhassák le a tiszteletüket a magyar forradalom és szabadságharc hősei előtt. Az első, ünnepségek megtartására is alkalmas térség a város központjában, a Nagytemplom és a Kollégium közötti Emlékkertben jött létre. Itt leplezték le azt a haldokló oroszlánt mintázó monumentális emlékművet 1867. augusztus 2-án, amelyet évekig Vecsey Imre építőmester Piac utcai kőfaragó műhelyébe befalazva bújtattak el a hatóságok elől. Az eredetileg a Hosszúpályi országút melletti honvédsírra szánt szobrot a Simonffy Imre polgármester vezetésével megalakult bizottság 1879-ben a Csigekert melletti, akkor már Honvédtemetőnek nevezett sírkertbe akarta áthelyezni az Emlékkertből. A hősi temető szépítésére és az odavezető mai Honvédtemető utca rendezésére létrejött testület kimondta, hogy a temetődomb tetejére olyan téglaalapozás készüljön, amelyre méltó honvédemlék helyezhető el. Azonban a ,,Haldokló oroszlán" kifaragására pénzt adományozók véleményére tekintettel végül úgy döntöttek, hogy Marschalkó János szobrász
szatucsek, 2018. július 18. szerda, 09:47
Megújul a magyar Alföld egyik gyöngyszeme, a Bugaci Csárda,
vissza.
...........
Számos betyártörténet kapcsolódik a puszta emblematikus épületéhez, de Petőfi Sándor is több versében megemlékezik a híres csárdáról. A helyi védettség alatt álló épület azonban hosszú évek óta üresen áll. Az önkormányzat azért vásárolta meg néhány évvel ezelőtt, hogy megmentse az enyészettől. Felújítására pályázaton nyertek támogatást - tudtuk meg Szabó László polgármestertől.
Elmondta, a hosszú évek óta üresen álló épület állaga rohamosan romlott, ezért sürgető volt a felújítása. A szakemberek azonban már javában dolgoznak a csárda megmentésén. Az épületet eredeti arculatának megőrzése mellett újítják fel. A településképi arculatot meghatározó épületek fejlesztésére kiírt pályázaton ötvenmillió forintot nyert a község a beruházásra, az önkormányzat további húszmillió forint önerőt biztosít hozzá.
Ebből az összegből megújul a nádtető, a homlokzat, a fűtés, az
maroka, 2018. július 08. vasárnap, 12:42
Lehet javaslatot tenni
kimagasló módon hozzájárul Mosonmagyaróvár közösségi életéhez és a város jó hírének ápolásához.
A díj adományozására beérkező javaslatokat a Társadalmi Kapcsolatok Bizottság bírálja el, és dönt a képviselő-testület elé terjesztendő személyről vagy szervezetről.
A kitüntető díjazásban évente egy személy vagy szervezet részesíthető.
A díj 2018. október 6-án a Mosonmagyaróvári Civil Napon kerül átadásra.
Javaslatot a következő személyek tehetnek:
város polgármestere,
önkormányzati képviselő,
mosonmagyaróvári székhelyű társadalmi és civil szervezetek.
A javaslatokat 2018. augusztus 31-ig kell megküldeni Mosonmagyaróvár Város Polgármesterének címezve (9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.).
A részletes javaslatnak tartalmaznia kell az ajánlott személy vagy szervezet pontos adatait, valamint az adományozás alapjául szolgáló tevékenység leírását.
A díj adományozásával kapcsolatosan további tájékoztatást Fehérné dr. Bodó Mariann, Mosonmagyaróvár
azenujsagom, 2018. július 08. vasárnap, 05:58
Világi hívők hősies erényeit ismerte el Ferenc pápa
szemináriumban tanult, de betegsége miatt haza kellett térnie. A Katolikus Akció tagja és harmadrendi ferences volt. Nagy tisztelettel fordult az Oltáriszentség és Szűz Mária felé. Tanulmányainak szentelte magát, de nem feledkezett meg a szeretetcselekedetekről és az emberek iránti szeretetről sem.
-Elismerték továbbá Isten szolgája Giorgio La Pira világi hívő hősies erényeit, aki az olaszországi Pozzallóban született 1904-ben és Firenzében halt meg 1977-ben. 1951-1957 és 1961-1965 között Firenze polgármestere volt. Alapvetően fontos volt számára, hogy ,,kenyeret és kegyelmet" vigyen az embereknek, vagyis hogy válaszoljon a hit kérdéseire és az anyagi szükségletekre. Egyetemi tanár, tudós, a Keresztény Demokrata párt képviselője, miniszter, a hit és ima embere volt. 1951-ben közbenjárt Sztálinnál a koreai békéért, 1964-ben pedig az USA-ba utazott az etnikai kisebbségek polgári jogairól szóló törvény miatt. 1965-ben Hanoiban Ho Shi Minnel találkozott a vietnami béke érdekében. Mindenkit
maroka, 2018. július 06. péntek, 14:23
A víz és az élet
Kollégium (Győr, Egyetem tér 1.)

Tervezett program:

Július 1. (vasárnap)

15.00 Beérkezés, regisztráció a szálláshelyen
18.00 Jótékonysági Est a Széchenyi Egyetem éttermében

Július 2. (hétfő)

7.30 - 8.30 R e g g e l i

9.00 - 9.45 Az Országos Honismereti Akadémia ünnepélyes megnyitása, a résztvevők köszöntése
Néma Sándor, elnök, Szülőföldünk Honismereti Egyesület
Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere
Debreczeni-Droppán Béla, elnök, Honismereti Szövetség

9.45 - 10.45 Nyitó előadás: Áder János: A víz jelentősége múlt- jelen-jövő időben

Szünet

11.00 - 12.30 Kitüntetések, díjak átadása

12.30 - 14.00 E b é d

14.00 - 17.00 Faültetés, városnézés szakmai vezetéssel

19.00 - 22.00 V a c s o r a - fogadás

Július 3. (kedd)

7.30 - 8.30 R e g g e l i

9.00 -
zoldkaszino, 2018. július 04. szerda, 07:11
Kásler: Semmelweis életműve csak a görög hősökéhez hasonlítható
A Pest megyei településen Semmelweis-napi ünnepség keretében adták át a felújított rendelőt, amely bővíti az ellátást. A megnyitón Kásler Miklós felidézte Semmelweis Ignác életművét, hangsúlyozva, a dualizmus korának kiemelkedő orvosprofesszora német származása ellenére is magyarnak vallotta magát.

Elmondta: Semmelweis Ignác a világon először bizonyította a statisztika módszerével orvosi felfedezését, amelynek kiemelkedő szerepe volt a gyermekágyi láz leküzdésében. A klórmész-oldatos kézmosást antiszeptikumként ajánlotta kollégáinak Semmelweis Ignác, aki nem élhette meg felfedezésének elterjedését, általános használatát - tette hozzá Kásler Miklós.

Csutoráné Győri Ottilia (Fidesz-KDNP) polgármester arról beszélt, hogy összefogással újították fel a szakorvosi rendelőt, amely tíz új rendelővel - köztük neurológiaival - bővíti az ellátást.

A polgármester kitért arra, hogy életmód-tanácsadás keretében az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet szakemberei segítik a dohányzásról
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:23
Felmentette első fokon a Hargita megyei törvényszék Gyergyószentmiklós volt polgármesterét
A törvényszék honlapján elérhető információk szerint a Magyar Polgári Párt (MPP) színeiben korábban kétszer is megválasztott volt polgármestert felmentették a hivatali visszaélés, a zsarolás, valamint a sikkasztásra való felbujtás vádja alól.

Az ügyben felmentették Barabás Évát is, aki a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal jegyzője volt. A perköltségek az államot terhelik. Az érintett felek a kiértesítéstől számított tíz napon belül fellebbezhetnek.

A volt elöljáró ellen 2015 januárjában indult eljárás, a korrupcióellenes ügyészség (DNA) ugyanazon év májusában emelt vádat.

A vádhatóság azért vádolta hivatali visszaéléssel a volt polgármestert, mert szerinte Mezei János a város nevében eladott egy olyan telket, amely a gyergyószentmiklósi és a budapesti V. kerületi önkormányzat közös cégének, a Monturist Kft.-nek a tulajdonában volt. A DNA szerint a Gyilkos-tó melletti 400 négyzetméteres telek nem lett volna eladható a magyarországi többségi tulajdonos beleegyezése nélkül.

Mezei
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:16
Képek, videók
DSCN0073Polgármesteri Hiv
irmus
2018. június 29. péntek, 09:56
DSCN0011Polgármesteri Hiv
irmus
2018. június 07. csütörtök, 06:46
A bogaras polgármester
furaila
2016. november 29. kedd, 14:59
Polgármesteri hivatal.jpg
idvelkei
2015. július 01. szerda, 09:46
Kisvejkei Polgármesteri H
debrecenizoltan
2014. szeptember 24. szerda, 16:38
Polgármester beötőzve
wob
2014. április 14. hétfő, 11:09
Polgármester asszony ünne
herkliantal
2013. augusztus 20. kedd, 18:57
Polgármesteri Hivatal fel
furaila
2013. január 13. vasárnap, 22:14
A temesvári polgármesteri
farkas1945
2012. szeptember 17. hétfő, 11:15
Boldva polgármester.jpg
kicsoda57
2012. július 07. szombat, 16:58
Polgarmesteri-Hivatal. jpg
nemethgyorgyi
2012. április 29. vasárnap, 19:32
Orosz Nyikolaj Patrusev B
megyerimihaly
2014. június 22. vasárnap, 09:20
Tyereskova-Adrijan Nyikol
agica2004
2012. június 07. csütörtök, 15:26
20110815nyikór.gif
drciccancs
2011. augusztus 15. hétfő, 23:41
Nyikolaj Rimszkij_Korszak
aranyibarbara
2009. február 12. csütörtök, 18:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.