Regisztráció  Belépés
2018. április 24. kedd | 17. hét | 114. nap | 01:22 | György
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Polgármester: viharkárok miatt nem lesz tanítás január első hetében a polgárdi iskolában
Nyikos László elmondta: a tankerülettel egyeztetve az iskolavezetés úgy döntött, hogy január 3-5. között rendkívüli oktatási szünetet rendelnek el.

A polgárdi általános iskolában az oktatás három épületben zajlik, a vihar a tornacsarnokban és az azzal egybeépült iskolarészben okozott több tíz millió forintos, egyes becslések szerint a százmilliós nagyságrendet is elérő károkat - mondta.

A polgármester szerint az iskola 400 tanulójából 160 diák elhelyezését kell megoldani közel egy hónapra, amíg helyreállítják az épületet. Ezt helyben, átcsoportosításokkal és a környező egyházi intézmények által felajánlott közösségi terekben tudják megvalósítani.

A nagyobb problémát Nyikos László szerint a tornacsarnok helyzete jelenti. A diákok mindennapos testnevelésének biztosítása mellett a település egyetlen sportcsarnokaként itt zajlik a városi sportélet, itt készül fel az asztalitenisz- és a labdarúgó-csapat is, és egyelőre kérdéses, mikor lesz újra használható az épület.

Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a városvezetéssel együttműködve szakembereket küldenek a helyszínre, akik a további károk megelőzése érdekében megkezdik a megmaradt tetőszerkezet megerősítését.

Az iskola honlapján Kárpátiné Frank Éva Lilla iskolaigazgató közölte: a tanítási szünet idejére, igény esetén, az iskola egyik sértetlenül maradt épületében 6.30 és 17 óra között felügyeletet biztosítanak a diákoknak, a kiesett tanítási napokat a tanév második félévében szombatonként pótolják majd.

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András közösségi oldalán jelentette be, hogy a város legalább ötmillió forinttal támogatja a megsérült iskolaépület helyreállítást.

Fejér megyében Polgárdi mellett Gánton és Székesfehérváron is komoly károkat okozott a vihar. Farkas-Bozsik Gábor, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: csütörtök este Gánton egy családi házra dőlt egy húszméteres fenyőfa.

A szóvivő közölte: péntek reggel az erős szél kettétörte a székesfehérvári Városház téren felállított karácsonyfát is, amely az adventi díszletekre dőlt. A székesfehervári önkormányzat tájékoztatása szerint a kidőlt 18 méteres fenyőfa összetörte a kisvonatot tároló házikót, és megrongálta a díszleteket is.

A katasztrófavédelem és a helyi városgondnokság által feldarabolt fát szociális tűzifaként hasznosítják - tették hozzá.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. december 29. péntek, 15:02
Címkék: Nyikos László, Török Szabolcs, Székesfehérvári Tankerületi Központ, Kárpátiné Frank Éva Lilla, Cser-Palkovics András, Farkas-Bozsik Gábor,
Kommentek
Tallóztam
értek Geliboluban. A híres magyar származású ágyúöntő, Macar Orbán tiszteletére kopjafát emeltünk a trákiai Demirköy (Vasfalva) főterén - így téve emlékezetessé a magyar múlt relikviáit Törökországban.
- Mondjon néhány nevet, akik Julianus-díjban részesültek.
- Gáspár Györgydeák Lajos, csíkménasági plébános (az első kitüntetett), Orbán Viktor, Farkas Árpád, dr. Eva Maria Barki, Vetési László, Böjte Csaba, Kallós Zoltán és az utolsó kitüntettet, a századik: Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere. Azoknak fejezzük ki elismerésünket, akik megítélésünk szerint itthon vagy bárhol a nagyvilágban a legtöbbet tettek-cselekedtek a szórványmagyar vagy magyar ügy érdekében. És nemzeti-erkölcsi magatartásuk példamutató!
- Idén ünneplik az egységes román állam százéves évfordulóját. Hogyan látja ezt földrajzos-történész szemmel?
- A jelenlegi állapot az egész ország számára kedvezőtlen. Ezért egy olyan Románia létrehozásának kellene a célnak lennie, ahol mindenki jól érzi magát. A 16
horvathnemagdi, 2018. április 21. szombat, 07:42
Az, meg mi, hogy miután emberéletet mentettél, NEM TUDHATOD MEG, HOVÁ VITTE A MENTŐ, MERT NEM VAGY ROKONA...!?
Kedves Endre!

"Hallom emberektől, hogy nem találni munkát, rohadjon meg a kormány. !

Semmiköze ehez a kormánynak, csak ha állami alkalmaztott
akarsz lenni! (Katona, rendör, tüzoltó, hivatalnok, stb.) Mikor
fogjatok már fel, hogy a munkahelyekért a cégek és munkaadók
a felelösek. Cégek meg munkaadók meg csak oda mennek, ahol
van INFRASTRUKRÚRA! Ezért meg megint csak a helyi lakosok
fellenek, mert ök válaszanak pl. polgarmestert! Ugyan igy a fizetések
is a cégek dolgai, de a kényszer minimálbér nem segitség, mert ez
megtorpedózta a bérszintet! Ennyit KELL fizetni, akkor nem is fizet
többet! (Az meg csak hab a tortán, hogy sokszor meg sem teremlik
a minimálbért igy a munkaadó ráfizet!)

Ahogy emlitettem! Van lehetöség jó kereetre söt a késöbbi jó
nyugdijra is. Mi a nejemmel két különbözö nyugati cégnek
dolgozunk s közel 5000 eurónk van netó (havonta). Van, hogy
több de nem jellemzöen! Itthon a Dunántulon ajánlottak
decotext, 2018. április 16. hétfő, 13:01
Facéról tallóztam
most jó érzés. Vagy afféle. Biztos nincs benned zavarodottság, vagy az a fura átvertek-feeling, pedig viccből megpróbáltad, de nem találtad Soros György nevét a szavazólapon. Nincs benned kétely, hiszen jó helyre szavaztál, és lám, nincsenek sehol a migránsok. Nincs benned kétely, pedig a falvak és kis népsűrűségű területek leszavaztak a Fideszre 80% általános arányban, és fogalmad nincs, ez mit jelent. Az eddig kialakult feudális életviszonyaidat most konzerváltad tizenéves távlaton. Faluban a polgármester a munkaadó, közmunkás a falu, se képzettség, se nyelvtudás, egy minden szempontból röghöz kötött kényszerpálya. Lényegében az önrendelkezési jogát adta fel a falu népe. Hogy dönthessen róla, mi a munkája, hol és miben lakik, mi az életformája, időbeosztása. Hova jár, és jár-e a gyerek, satöbbi. Milliós létszámú emberről beszélünk, aki a saját kényszeréletére szavazott. Mi több, ezekben a falvakban a leggyakoribb, hogy alapítványok segítenek tanulni, hoznak háztartási gépet, ruhát, kis képzést, ételt,
aranyag, 2018. április 12. csütörtök, 20:28
Nem az én írásom, de nagyon találó
parlamentben, valójában ők vannak kisebbségben.

Azt hinni pedig hogy semmin sem lehet változtatni és ezzel sem a fenti pontok egyikét, sem mást nem érhetünk el, kishitűség. Az ellenpélda: 2015 Október 30-án a bukaresti Colectiv nevű klubban tűz ütött ki, amiben 64 ember halt meg. Az ok: nem tartottak be semmiféle tűzvédelmi előírást. Országszerte korrupcióellenes tüntetések törtek ki, Bukarestben 35.000-en vonultak utcára, tartósan. 5 nappal később a miniszterelnök, a teljes kormány és a körzet polgármestere is lemondott. Sajnos ehhez 64 ember halálát kellett okozza a korrupció. De ennél ma Magyarországon több ember halálát okozza a korrupció évente. Az egészségügyben emberek halnak meg a rossz ellátás vagy az ellátás hiánya, az orvoshiány, a kosz és fertőzések miatt. Emberek halnak meg az utakon is a kritikán aluli úthálózat miatt. Csak ezek az emberek nem egyszerre, nem látványosan, nem egy nagy tragédiában halnak meg. Hanem sok kicsiben. És ez csak a jéghegy csúcsa.

Na és hányan
yaskane, 2018. április 11. szerda, 07:26
2018. évi történelmi évfordulók 04. 10.
1912)
1847 - Joseph Pulitzer (eredetileg Pulitzer József) magyar származású újságíró, a modern amerikai újságírás atyja, sajtómágnás, a Pulitzer-díj alapítója (+ 1911)
1857 - Henry Dudeney angol matematikus, matematikai, geometriai rejtvényeket szerkesztett (+ 1930)
1861 - Hints Elek marosvásárhelyi orvos, kórházigazgató; a Bolyai család rokonaként a két Bolyai közös sírba való temetésének kezdeményezője (+ 1919)
1864 - Bernády György gyógyszerész, jogász, politikus, Marosvásárhely polgármestere 1900-1912 és 1926-1929 között (+ 1938).
1873 - Kyösti Kallio finn köztársasági elnök (+ 1940)
1875 - Bér Dezső magyar festő, grafikus, karikaturista és plakáttervező (+ 1924)
1883 - Sámuel Kornél magyar szobrászművész (+ 1914)
1887 - Bernardo Houssay Nobel-díjas argentin fiziológus, biokémikus (+ 1971)
1897 - Eric Knight angol író (+ 1943)
1901 - Consuelo Suncín Sandoval Zecena, salvadori művésznő, Antoine de Saint-Exupéry felesége (+ 1979)
1902 - Darvas Lili
ametiszt54, 2018. április 10. kedd, 10:24
2018. évi történelmi évfordulók 04. 10.
Pulitzer (eredetileg Pulitzer József) magyar származású újságíró, a modern amerikai újságírás atyja, sajtómágnás, a Pulitzer-díj alapítója (+ 1911)
1857 - Henry Dudeney angol matematikus, matematikai, geometriai rejtvényeket szerkesztett (+ 1930)
1861 - Hints Elek marosvásárhelyi orvos, kórházigazgató; a Bolyai család rokonaként a két Bolyai közös sírba való temetésének kezdeményezője (+ 1919)
1864 - Bernády György gyógyszerész, jogász, politikus, Marosvásárhely polgármestere 1900-1912 és 1926-1929 között (+ 1938).
1873 - Kyösti Kallio finn köztársasági elnök (+ 1940)
1875 - Bér Dezső magyar festő, grafikus, karikaturista és plakáttervező (+ 1924)
1883 - Sámuel Kornél magyar szobrászművész (+ 1914)
1887 - Bernardo Houssay Nobel-díjas argentin fiziológus, biokémikus (+ 1971)
1897 - Eric Knight angol író (+ 1943)
1901 - Consuelo Suncín Sandoval Zecena, salvadori művésznő, Antoine de Saint-Exupéry
skorpiolilike, 2018. április 10. kedd, 10:06
Minek nevezhető aki nem békés és törvényes eszközökkel küzd politikai célokért?
...Ami pedig a kérdésedet illeti, az ÚGY HAZUG, AHOGY VAN!...
Hetek óta másról sem szól a közélet Magyarországon, mint FIDESZES VÁLASZTÁSI CSALÁSOKRÓL! :((

Ezekeben a percekben is FOLYAMATOSAN ÉRKEZNEK A FIDESZES VÁLASZTÁSI CSALÁSOKRÓL A HÍREK, VIDÉKRŐL, ahol a teteves Fidesz-es polgármester ZSAROLJA A POLÁGROKAT, hogy amennyiben nem a Fidesz-bagázsra szavaznak és nem fotózzák le a szavazólapjukat, akkor NEM KAPNAK KÖZMUNKÁT!

...Ezek után, MI A FEKETE BÁNTRÓL VARTYOGSZ, rohadék?!...
(De tényleg...)

BUKNI FOGTOK, TETVEK!
foxworkinspace, 2018. április 08. vasárnap, 12:49
2018. évi történelmi évfordulók 04. 07.
Lennart Torstenson svéd tábornok, hadmérnök (* 1603)
1762 - Pietro Guarneri olasz hangszerkészítő mester (* 1695)
1789 - I. Abdul-Hamid az Oszmán Birodalom 28. szultánja (* 1725)
1803 - Toussaint L'Ouverture, Haiti forradalmár (* 1743)
1823 - Jacques Charles francia fizikus (Charles-törvény) (* 1746)
1850 - Ábrányi Emil földbirtokos, költő, újságíró, 1848-as politikus, miniszteri titkár, kormánybiztos (* 1820)
1894 - Házmán Ferenc magyar jogász, politikus, Buda utolsó polgármestere (* 1810)
1902 - Parádi Kálmán zoológus, tanár, filozófiai szakíró (* 1841)
1941 - Finkey József bányamérnök, az MTA tagja (* 1889)
1947 - Henry Ford amerikai autógyáros, a Ford Motor Company alapítója (* 1863)
1954 - Zachár Imre olimpiai ezüstérmes úszó, vízilabdázó (* 1890)
1966 - Walt Hansgen (Walter Hansgen) amerikai autóversenyző (* 1919)
1968 - Jim Clark brit autóversenyző, a Forma-1 kétszeres világbajnoka (1963, 1965) (* 1936)
1973 - Taróczy Nándor magyar
ametiszt54, 2018. április 07. szombat, 14:20
Képek, videók
A bogaras polgármester
furaila
2016. november 29. kedd, 14:59
Polgármesteri hivatal.jpg
idvelkei
2015. július 01. szerda, 09:46
Kisvejkei Polgármesteri H
debrecenizoltan
2014. szeptember 24. szerda, 16:38
Polgármester beötőzve
wob
2014. április 14. hétfő, 11:09
Polgármester asszony ünne
herkliantal
2013. augusztus 20. kedd, 18:57
Polgármesteri Hivatal fel
furaila
2013. január 13. vasárnap, 22:14
A temesvári polgármesteri
farkas1945
2012. szeptember 17. hétfő, 11:15
Boldva polgármester.jpg
kicsoda57
2012. július 07. szombat, 16:58
Polgarmesteri-Hivatal. jpg
nemethgyorgyi
2012. április 29. vasárnap, 19:32
babak_mihaly_polgarmes ter
lizbet01
2011. július 01. péntek, 17:17
Polgármesteri-hivatal
horvathnemagdi
2011. január 10. hétfő, 11:26
Orosz Nyikolaj Patrusev B
megyerimihaly
2014. június 22. vasárnap, 09:20
Tyereskova-Adrijan Nyikol
agica2004
2012. június 07. csütörtök, 15:26
20110815nyikór.gif
drciccancs
2011. augusztus 15. hétfő, 23:41
Nyikolaj Rimszkij_Korszak
aranyibarbara
2009. február 12. csütörtök, 18:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.