Regisztráció  Belépés
2018. január 22. hétfő | 4. hét | 22. nap | 09:12 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szabályosnak minősítette a táblabíróság a Horváth Anna volt kolozsvári alpolgármester elleni eljárást
Horváth Annát befolyással való üzérkedés és pénzmosás vádjával állította bíróság elé a DNA tavaly decemberben, arra hivatkozva, hogy hatvan fesztiválbérletet fogadott el a júniusi választási kampányban tevékenykedő önkéntesei számára egy ingatlanfejlesztőtől, cserében pedig állítólag megsürgette számára a városházán egy építési engedély kiadásához szükséges jóváhagyások kibocsátását.

A DNA Fodor Zsolt kolozsvári üzletember ellen is vádat emelt az ügyben: őt befolyás vásárlásával és pénzmosással gyanúsítják. A bizonyító eljárás szabályosságát megkérdőjelező kifogásokat az ő esetében is elutasította a kolozsvári táblabíróság.

A per előzetes szakaszában hozott végzés ellen három napon belül lehet fellebbezni. Ha a pénteki határozat jogerőre emelkedik, megkezdődhet a per érdemi tárgyalása.

Horváth Anna ellen tavaly októberben indult bűnvádi eljárás, azóta hatósági felügyelet alatt áll, az ügyészség pedig eltiltotta hivatala gyakorlásától. Miután a kényszerintézkedést másodszor is meghosszabbították, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusa márciusban lemondott a kolozsvári városházán betöltött alpolgármesteri tisztségéről, helyére pedig az RMDSZ által jelölt Oláh Emese önkormányzati képviselőt választotta a városi tanács.

Horváth Anna közösségi oldalán korábban közölte: nem feljelentés, hanem egy tavaly februárban kezdődött "teljes körű nemzetbiztonsági megfigyelése" alapján, a "lehallgatások értelmezéseinek ürügyén" indult ellene ügyészségi eljárás.

Az RMDSZ következetesen kiállt megvádolt tisztségviselője mellett. Horváth Anna lemondásakor Kelemen Hunor szövetségi elnök úgy vélekedett: a DNA karaktergyilkosságot hajtott végre, semmi sem indokolta az elöljáró eltiltásának öt hónapi fenntartását. Az RMDSZ elnöke megmagyarázhatatlannak nevezte, hogy a kolozsvári alpolgármester ellen a DNA és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) együttműködése alapján indult eljárás, noha az alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette a két intézmény együttműködését.

Romániában az alkotmánybíróság tavaly februárban döntött arról, hogy el kell különíteni a titkosszolgálatok által nemzetbiztonsági céllal, illetve az ügyészek és rendőrök által bűnügyi nyomozások érdekében végzett titkos megfigyeléseket és lehallgatásokat. A testület a döntés részletes indoklása során rámutatott: bár rendelkezésének nincs visszamenőleges hatálya, a bíróságok a folyamatban lévő peres ügyeknél már nem vehetik figyelembe azokat a bizonyítékokat, amelyek titkosszolgálati megfigyeléseken, lehallgatásokon alapulnak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 17:21
Címkék: Horváth Anna, Horváth Annát, Fodor Zsolt, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Oláh Emese, Kelemen Hunor,
Kommentek
Napi evangélium
vallásgyakorlásáért.
A szabad vallásgyakorlat említésével, a hit megélésével már meg is érkeztünk a negyedik elváráshoz. A keresztény családnak az is feladata, hogy miközben előmozdítja a társadalom céljait, az Egyházat is építse, Isten országát is megvalósítsa. Ez a pont tulajdonképpen összefoglalja mindazt, amit az előző három tartalmaz, azaz a családnak fel kell fedeznie, hogy mi az Istentől kapott küldetése és azt meg kell valósítania. Legyen minden család a hit megélésének és továbbadásának helye!

Horváth István Sándor

Imádság:

Mennyei Atyánk, te úgy rendelted, hogy egyszülött Fiad egy szegényes istállóban jöjjön e világra, egy üres istálló legyen a Szent Család menedéke. Tudom és érzem, hogy helyet kérsz számukra az én szívemben, az én életemben is. Talán még van egy parányi hely a lelkemben, amit fel tudok ajánlani, amit nem foglalnak le evilági gondjaim, talán még akad egy üres lap életem naplójában, ahova beírhatod nevedet és igazságodat. Jézus, Mária és József,
katolikusokoldala, 2017. december 31. vasárnap, 12:59
A román legfelsőbb bíróság jogerősen megszüntette Horváth Anna hatósági felügyeletét
A végzés eredményeként a korrupcióval vádolt politikus 14 hónap után elhagyhatja az országot, találkozhat az ügyében tanúként beidézett, vagy vádlott személyekkel, és nem kell már hetente jelentkeznie a kolozsvári rendőrségen. E megszorítások tették korábban lehetetlenné, hogy ellássa alpolgármesteri teendőit, ezért kényszerült a tisztségről való lemondásra március 21-én.

A DNA befolyással való üzérkedéssel és pénzmosással vádolja a volt alpolgármestert, aki lemondása óta a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnökeként tevékenykedik. A bíróságra tavaly, karácsony előtt benyújtott vádirat szerint Horváth Anna hatvan fesztiválbérletet fogadott el a 2016. júniusi választási kampányban tevékenykedő önkéntesei számára egy ingatlanfejlesztőtől, cserében pedig megsürgette számára a városházán egy építési engedély kiadásához szükséges jóváhagyások kibocsátását.
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 11:21
Kihirdették a Diákhitel Központ képzőművészeti pályázatának győzteseit
A 6. Képző pályázat történetében első alkalommal fordult elő, hogy nem a legnagyobb hírű művészeti egyetemek hallgatói diadalmaskodtak a versenyen - írta közleményében a Diákhitel Központ Zrt.

Prakfalvi Anna, a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatója Think different című grafikájával érdemelte ki az első helyet. Másodikként Barta Babett, az Eszterházy Károly Egyetem diákja végzett Tudás fája című festményével. Králik Dániel, a Pázmány Péter Tudományegyetem hallgatója a dobogó harmadik fokát szerezte meg Felhő című fotójával.

A győztesek egymillió forint értékben kaptak ajándékot, amely hasznos kiegészítőül fog szolgálni művészeti tevékenységükhöz.

A Milyen hatással van a technológia mindennapi életünkre? kérdést boncolgató idei versenyre több tucat intézményből 240 pályázó nyújtott be csaknem 400 képzőművészeti alkotást.

A beküldött pályamunkákat Pásztor Anna (Anna and the Barbies) fővédnök, Tóth Andrej festőművész, grafikus, Horváth Judit, az A38 Hajó Kiállítótermének kurátora és
velemenyezd, 2017. december 08. péntek, 12:21
Instanţa a ridicat controlul judiciar în cazul fostului viceprimar din Cluj-Napoca, Anna Horváth
Procesul Annei Horváth a continuat joi cu audierea martorilor. DNA a solicitat în primul rând audierea unor oameni de afaceri care au sprijinit campania electorală a fostului viceprimar, şi care i-au solicitat acesteia sprijinul în diverse probleme legate de activitatea lor în afaceri.

Aproape toţi martorii acuzării au vorbit despre faptul că au apreciat foarte mult activitatea viceprimarului, acesta fiind motivul pentru care în perioada premergătoare alegerilor au sprijinit cu donaţii în bani UDMR şi candidatul acesteia. Martorii apărării au spus că Anna Horváth a ajutat orice persoană care apela la ea pentru sprijin în rezolvarea problemelor, şi nu doar pe oamenii de afaceri.

Avocatul Annei Horváth a solicitat ridicarea controlului judiciar motivând că după audierea martorilor nu mai există nimic care să justifice această măsură. Politicianul a adus în discuţie şi faptul că, în calitate de vicepreşedinte executiv al UDMR, trebuie să călătorească regulat în străinătate. În cele din urmă
velemenyezd, 2017. december 07. csütörtök, 21:20
A bíróság feloldotta Horváth Anna volt kolozsvári alpolgármester hatósági felügyeletét
A portál szerint a végzés nem jogerős, és a korrupcióellenes ügyészség (DNA) jelezte is, hogy fellebbez ellene. Horváth Anna pere a tanúk meghallgatásával folytatódott csütörtökön. A DNA elsősorban olyan vállalkozók meghallgatását kérte, akik támogatták a volt alpolgármester választási kampányát, és segítséget is kértek tőle az üzleti tevékenységükhöz kapcsolódó kérdésekben.

A vád tanúinak szinte mindegyike arról beszélt, hogy nagyra értékelte az alpolgármester tevékenységét, ezért segítette pénzadományokkal a választások előtt a szövetséget és jelöltjét. A védelem tanúi arról beszéltek, hogy Horváth Anna nemcsak a vállalkozóknak nyújtott segítséget ügyes-bajos dolgaik intézésében, hanem bárkinek, aki hozzá fordult.

Horváth Anna ügyvédje arra hivatkozva kérte a hatósági felügyelet feloldását, hogy a tanúk kihallgatása után már semmi nem indokolja a kényszerintézkedést. A politikus azt is felhozta, hogy az Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető alelnökeként rendszeresen kell
velemenyezd, 2017. december 07. csütörtök, 18:30
Az én Mikulásom
TÉGED


HEGYEN, VÖLGYÖN MÉLY A HÓ

Dalszöveg

Hegyen, völgyön mély a hó -
lassan lépked Télapó.
Ősz szakállán dér rezeg,
Messzi földről érkezett.
Kampós botja imbolyog -
Puttonyába mit hozott?
Mindenféle földi jót:
Dundi diót, mogyorót.
Lassan lépked, mély a hó -
Siess jobban, Télapó!


Horváth P. Pál: TÉLAPÓ

Pilinkélnek kósza pelyhek,
betakarnak rétet berket,
mindent beföd puha hó,
készülődhet Télapó.

Csengettyűs szán vígan csusszan,
hat rénszarvas nagyot szusszan,
s fölröppen, mint víg rigó,
útnak indul
menusgabor, 2017. december 05. kedd, 13:30
Az Angelica Leánykar ad koncertet a Zeneakadémián
Elsőként Debussy La Damoiselle élue című kantátája hangzik el, bemutatva egy üdvözült leány sóvárgását földön maradt szerelme után. A beteljesülés reményét Lajtha László gyengéd és alázattal megszólaló, női karra és orgonára írt Magnificatja csillantja fel, végül Saint-Saëns Karácsonyi oratóriuma mondja el a beteljesedés történetét advent kezdetének előestéjén.

Az esten közreműködik Deák Andrea (szoprán), Sáfár Orsolya (szoprán), Kiss Judit Anna (mezzoszoprán), Rajk Judit (alt), Horváth István (tenor), Kiss András (basszus) és Tóka Ágoston (orgona) - közölte a Zeneakadémia az MTI-vel.

A koncert fővédnöke Hercegh Anita, a köztársasági elnök felesége.
velemenyezd, 2017. november 25. szombat, 07:51
Győri Könyvszalon - Sándor György kapja az alkotói díjat
megnyitóján vehet át a Kossuth-díjas előadóművész, humorista, korábban mások mellett Dragomán György, Jókai Anna, Szabó Magda, Závada Pál és Jankovics Marcell is megkapta. Az előadóművész Lebó Ferenc szobrászművész kisplasztikáját veheti át, s aznap este a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy-termében jubileumi stílusparódiáit mutatja be nyilvános főpróbán.

A háromnapos seregszemlén könyvbemutatók, író-olvasó találkozók, drámaíróverseny, koncertek, színházi előadások és játszóház várja a látogatókat.

Horváth Sándor Domonkos, a programot szervező Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója elmondta, hogy harminc könyvkiadó mutatkozik be a színházban.

Az író-olvasó találkozókon, amelyeket a színházban és a könyvtárban tartanak, részt vesz mások mellett Boldizsár Ildikó, Gerlóczy Márton, Háy János, Karafiáth Orsolya, Kónya Imre, Kukorelly Endre, Nyáry Krisztián, Szulák Andrea, Tóth Krisztina, Vásáry Tamás, V. Kulcsár Ildikó és Zalán Tibor.

Csütörtökön rendezik az Arany
velemenyezd, 2017. november 14. kedd, 13:33
Képek, videók
Lázár Horváth Zsuzsanna :
maria_kadar_148
2017. december 01. péntek, 22:29
Éva Horváth Szép estét ki
jucinenadov
2017. november 08. szerda, 00:27
horváth imre.png
chillik
2017. november 07. kedd, 14:08
horváth imre 002.png
chillik
2017. november 07. kedd, 14:07
‎Horváth RóbertR
dandej
2017. szeptember 17. vasárnap, 08:25
Éva Horváth.jpg
jucinenadov
2017. július 01. szombat, 22:48
SZKT-Kati és Horváth Ilon
agica2004
2017. június 28. szerda, 20:39
Éva Horváth SZép estét ki
jucinenadov
2017. június 21. szerda, 23:21
horvath-eva-fasszal-po zol
anonymus987
2017. június 17. szombat, 16:14
071_Eva_Horvath_For.jp g
anonymus987
2017. június 17. szombat, 16:13
Horváthné Anett
irmus
2017. május 04. csütörtök, 07:17
Alpolgarmester
margareta51
2008. január 24. csütörtök, 23:17
Beres J.alpolgarmester
margareta51
2008. január 19. szombat, 01:07
Viniczai alpolgármester
herkliantal
2008. január 12. szombat, 21:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.