Regisztráció  Belépés
2017. április 30. vasárnap | 17. hét | 120. nap | 18:34 | Katalin, Kitti
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szabályosnak minősítette a táblabíróság a Horváth Anna volt kolozsvári alpolgármester elleni eljárást
Horváth Annát befolyással való üzérkedés és pénzmosás vádjával állította bíróság elé a DNA tavaly decemberben, arra hivatkozva, hogy hatvan fesztiválbérletet fogadott el a júniusi választási kampányban tevékenykedő önkéntesei számára egy ingatlanfejlesztőtől, cserében pedig állítólag megsürgette számára a városházán egy építési engedély kiadásához szükséges jóváhagyások kibocsátását.

A DNA Fodor Zsolt kolozsvári üzletember ellen is vádat emelt az ügyben: őt befolyás vásárlásával és pénzmosással gyanúsítják. A bizonyító eljárás szabályosságát megkérdőjelező kifogásokat az ő esetében is elutasította a kolozsvári táblabíróság.

A per előzetes szakaszában hozott végzés ellen három napon belül lehet fellebbezni. Ha a pénteki határozat jogerőre emelkedik, megkezdődhet a per érdemi tárgyalása.

Horváth Anna ellen tavaly októberben indult bűnvádi eljárás, azóta hatósági felügyelet alatt áll, az ügyészség pedig eltiltotta hivatala gyakorlásától. Miután a kényszerintézkedést másodszor is meghosszabbították, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusa márciusban lemondott a kolozsvári városházán betöltött alpolgármesteri tisztségéről, helyére pedig az RMDSZ által jelölt Oláh Emese önkormányzati képviselőt választotta a városi tanács.

Horváth Anna közösségi oldalán korábban közölte: nem feljelentés, hanem egy tavaly februárban kezdődött "teljes körű nemzetbiztonsági megfigyelése" alapján, a "lehallgatások értelmezéseinek ürügyén" indult ellene ügyészségi eljárás.

Az RMDSZ következetesen kiállt megvádolt tisztségviselője mellett. Horváth Anna lemondásakor Kelemen Hunor szövetségi elnök úgy vélekedett: a DNA karaktergyilkosságot hajtott végre, semmi sem indokolta az elöljáró eltiltásának öt hónapi fenntartását. Az RMDSZ elnöke megmagyarázhatatlannak nevezte, hogy a kolozsvári alpolgármester ellen a DNA és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) együttműködése alapján indult eljárás, noha az alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette a két intézmény együttműködését.

Romániában az alkotmánybíróság tavaly februárban döntött arról, hogy el kell különíteni a titkosszolgálatok által nemzetbiztonsági céllal, illetve az ügyészek és rendőrök által bűnügyi nyomozások érdekében végzett titkos megfigyeléseket és lehallgatásokat. A testület a döntés részletes indoklása során rámutatott: bár rendelkezésének nincs visszamenőleges hatálya, a bíróságok a folyamatban lévő peres ügyeknél már nem vehetik figyelembe azokat a bizonyítékokat, amelyek titkosszolgálati megfigyeléseken, lehallgatásokon alapulnak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 17:21
Címkék: Horváth Anna, Horváth Annát, Fodor Zsolt, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Oláh Emese, Kelemen Hunor,
Kommentek
Kihirdették a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál európai versenyprogramját
A KAFF-fal párhuzamosan, új név alatt futó 10. Európai Animációs Játékfilm és TV-film Fesztiválon az európai egészestés animációk, tv-speciálok mellett idén először a tv-sorozatok is megmérettetnek.

Az egészestés animációs versenyprogramba a háromtagú előzsűri - Csenkiné Túri Edit, a kecskeméti Otthon Mozi vezetője, Orosz Anna Ida filmteoretikus és Lukács Péter Benjámin sound designer - hét, köztük három, itthon korábban már bemutatott, Oscar-díjra jelölt filmet választott. A vörös teknős, az Életem Cukkiniként és a Fantomfiú mellett bekerült a versenyprogramba a francia Jean-Francois Laguionie új filmje, a Louise a parton című, valamint a szintén francia Sébastien Laudenbach A levágott kezű lány című Grimm-mese feldolgozása. Beválasztották továbbá a román Anca Damian új animált dokudrámáját, a Varázshegyet is, valamint a Magyarországon először a KAFF-on látható Ethel & Ernest című családi animációs filmet, a brit Roger Mainwood alkotásában.

A kibővült európai versenyprogram további két
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 12:21
Női kosárlabda Eb - Kihirdette keretét Stefan Svitek
A 16 nevet tartalmazó listát - a két tartalékkal együtt - kedden hozta nyilvánosságra a szakvezető. A szlovák tréner a Ceglédből, a PEAC Pécsből és az Uniqa Sopronból is három-három játékosnak küldött meghívót. Ott lesz a felkészülés kezdetén az amerikai születésű, Törökországban légióskodó Courtney Vandersloot is, mellette a szintén a törököknél játszó Krivacevic Tijanát, valamint az Egyesült Államokban kosarazó Szamosi Amadeát hívta be a kapitány.

A magyar csapat tavaly novemberben csoportelsőként, 5/1-es győzelmi mérleggel jutott ki az Európa-bajnokságra.

A válogatott a házigazda Csehországon kívül az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Budapesten Eb-harmadik spanyolokkal, valamint az ukránokkal került azonos csoportba. A mérkőzéseket Királyváradon (Hredec Kralove) játsszák.

A keret május 14-én találkozik Székesfehérváron, az Eb-t június 16. és 27. között rendezik.

A magyar válogatott kerete:

--------------------------Dubei Debóra (Uniqa Sopron), Fegyverneky Zsófia (Uniqa
velemenyezd, 2017. április 11. kedd, 21:14
Beiktatták a kolozsvári alpolgármesteri tisztségbe Oláh Emesét
foglalhatja el az alpolgármesteri tisztséget. Az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének a közleménye szerint a jogász-politikus kijelentette: azt tekinti a legsürgetőbb feladatának, hogy újra megnyissa azokat a csatornákat, amelyeken keresztül a kolozsvári magyarok elérhetik a városházi adminisztrációt. "A lehető legrövidebb időn belül újraindítjuk a fogadóórákat és igyekszünk megoldást találni a betelefonálós tanácsadás újraindítására is" - idézte a közlemény Oláh Emesét.

A Transindex portálnak nyilatkozva a Horváth Anna által elkezdett projektek folytatását, a műemléképületek felújítását, a bicikliutak építését és a városközpont forgalmának az enyhítését tartotta a kiemelt feladatának. Munkáját az öttagú kolozsvári RMDSZ-frakció tagjaként fogja támogatni Horváth Anna korábbi alpolgármester. A frakció kedden Nistor Dániellel egészült ki, aki a parlamenti képviselővé választott és ezért lemondott Csoma Botond helyét foglalta el.

A 27 tagú kolozsvári önkormányzati testületben a Nemzeti Liberális Párt
velemenyezd, 2017. április 04. kedd, 14:53
Huszonhárman részesültek állami zenei ösztöndíjban
bemutatkozásának segítése. A CAFé Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál pedig a Kodály Zoltán- és a Lakatos Ablakos Dezső-ösztöndíjasoknak ad lehetőséget.

Fischer Annie-ösztöndíjban 13 hangszeres és énekes szólista, Kodály Zoltán-ösztöndíjban 7 zeneszerző, zenetudós, Lakatos Ablakos Dezső-ösztöndíjban 3 fiatal dzsesszmuzsikus részesült. Az ösztöndíj időtartama 12 hónap, 2017. január 1-jétől december 31-áig szól.

Kodály Zoltán-ösztöndíjban részesült Alpár Balázs zeneszerző, Bíró Viola muzikológus, Kekkné Horváth Adél muzikológus, Szabó Ferenc János muzikológus, Virágh András Gábor zeneszerző, Bukáné Kaskötő Marietta muzikológus és Ránki András muzikológus.

Fischer Annie-ösztöndíjat vehetett át Csabay Domonkos zongoraművész, Molnár Anna mezzoszoprán énekművész, Osztrosits Eszter hegedűművész, Nyári László hegedűművész, Szabó Marcell zongoraművész, Baranyai Barnabás gordonkaművész, Duleba Lívia fuvolaművész, Janca Dániel ütőhangszeres művész, Kalafszky Adriána szoprán énekművész, Mészáros Zsolt
velemenyezd, 2017. április 03. hétfő, 20:53
Az RMDSZ a kisebbségvédelmi keretegyezmény folyamatos megsértéséről tájékoztatta az egyezmény szakértőit
struktúrájában működő Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának az észrevételeit sem vette figyelembe.

Magyari Tivadar oktatásért felelős ügyvezető alelnök arról tájékoztatta a küldöttséget, hogy a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen (MOGYE) annak ellenére sem kapott döntéshozási jogköröket a magyar tagozat, hogy 2012. január elsejétől törvény írja ezt elő. A szakpolitikus a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium működését ellehetetlenítő hatósági intézkedésekről is tájékoztatott.

Horváth Anna, az RMDSZ önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnöki tisztségének a várományosa arról tájékoztatta a szakértőket, hogy a helyi közigazgatásban is súlyos problémák észlelhetőek: az intézményekről magyar feliratokat távolítanak el, hiányoznak a kétnyelvű utca- és helységnévtáblák, formanyomtatványok, a közérdekű információkhoz magyarul nem lehet hozzáférni, és az ügyintézést sem lehet magyarul végezni. Elmondta: bár két bírósági döntés kötelezi Kolozsvár polgármesteri hivatalát a kétnyelvű
velemenyezd, 2017. április 03. hétfő, 12:11
Oláh Emesét jelöli az RMDSZ a kolozsvári alpolgármesteri tisztségre
Az alpolgármester-jelöltet az RMDSZ kolozsvári szervezete választotta ki, és a Kolozs megyei szervezet állandó tanácsa hagyta jóvá egyöntetű szavazattal pénteken. A 35 éves jogász 2012 óta tagja a kolozsvári önkormányzati testületnek. A kolozsvári RMDSZ arról is döntött, hogy a decemberben parlamenti képviselővé választott, s így önkormányzati képviselői tisztségéről lemondott Csoma Botond helyét Nistor Dániel építőmérnök veheti át az önkormányzati testületben.

"Horváth Anna munkabírásának és városvezetői képességeinek köszönhetően a kolozsvári magyarok visszanyerték a városvezetésbe vetett bizalmukat. Ezt a bizalmat továbbra is meg kell őriznünk. A tisztség, melyre ma megbízást kaptam, hatalmas felelősséggel és sok munkával jár. Az elmúlt öt év városházi tapasztalatai segítenek a felelősség felvállalásában, és az öttagú frakció, Horváth Annával az élen segít majd a munkában. Csak így, csapatban tudunk érvényt szerezni a kolozsvári magyarok érdekeinek" - idézte az RMDSZ hírlevele Oláh
velemenyezd, 2017. április 01. szombat, 15:12
Földeáki-Horváth Anna : Vigyázz rám, s én táncolok
Földeáki-Horváth Anna : Vigyázz rám, s én táncolok


Óriás tenyered szélcsöndes barázdáiban megbújni vágyom.
Ott szeretném élni életem parányi barátaim között.
Nem is érzékelnéd jelenlétem, miközben puszta léteddel őrködnél fölöttem.
Védett, biztonságos tenyered - melyet nem baj, ha néha összecsuknál - lenne az otthonom.
Arra azonban vigyázz, ne szoríts erősen a markodba,
mert abba belehalok.
Ha nyitva tartod tenyered, de legalábbis időnként kinyitod,
örökre ott maradok.
S ha szükséged lenne társaságomra,
csak fújj rám háromszor.
Én máris felébredek,
megszépítkezem, kifényesítem szárnyaimat, felszállok tenyeredből,
s gyönyörű táncot járok örömödre a levegőben.
Azt akarom, hogy boldog légy, mert vigyázol rám.
Ha beteltél a látványom nyújtotta örömmel, ismét visszaszállok otthonomba,
s
lilagondolatok, 2017. március 24. péntek, 06:25
Képek, videók
SzKT- Horváth Zsolt Morzs
agica2004
2017. február 05. vasárnap, 16:32
Borbélyné Horváth Zsuzsan
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:50
Erzsébet Horváth.jpg
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:48
Éva Horváth Drága Juciká
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:47
Kata Horváthné Kiss Bold
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:41
Kata Horváthné Kiss.jpg
jucinenadov
2017. január 03. kedd, 21:17
Éva Horváth.jpg
jucinenadov
2017. január 03. kedd, 21:15
Éva Horváth Köszönöm szép
jucinenadov
2017. január 03. kedd, 21:15
Éva Horváth Boldog újévet
jucinenadov
2017. január 03. kedd, 21:14
Erzsébet Horváth Számotok
jucinenadov
2017. január 03. kedd, 21:14
Alpolgarmester
margareta51
2008. január 24. csütörtök, 23:17
Beres J.alpolgarmester
margareta51
2008. január 19. szombat, 01:07
Viniczai alpolgármester
herkliantal
2008. január 12. szombat, 21:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.