Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 18:56 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szabályosnak minősítette a táblabíróság a Horváth Anna volt kolozsvári alpolgármester elleni eljárást
Horváth Annát befolyással való üzérkedés és pénzmosás vádjával állította bíróság elé a DNA tavaly decemberben, arra hivatkozva, hogy hatvan fesztiválbérletet fogadott el a júniusi választási kampányban tevékenykedő önkéntesei számára egy ingatlanfejlesztőtől, cserében pedig állítólag megsürgette számára a városházán egy építési engedély kiadásához szükséges jóváhagyások kibocsátását.

A DNA Fodor Zsolt kolozsvári üzletember ellen is vádat emelt az ügyben: őt befolyás vásárlásával és pénzmosással gyanúsítják. A bizonyító eljárás szabályosságát megkérdőjelező kifogásokat az ő esetében is elutasította a kolozsvári táblabíróság.

A per előzetes szakaszában hozott végzés ellen három napon belül lehet fellebbezni. Ha a pénteki határozat jogerőre emelkedik, megkezdődhet a per érdemi tárgyalása.

Horváth Anna ellen tavaly októberben indult bűnvádi eljárás, azóta hatósági felügyelet alatt áll, az ügyészség pedig eltiltotta hivatala gyakorlásától. Miután a kényszerintézkedést másodszor is meghosszabbították, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusa márciusban lemondott a kolozsvári városházán betöltött alpolgármesteri tisztségéről, helyére pedig az RMDSZ által jelölt Oláh Emese önkormányzati képviselőt választotta a városi tanács.

Horváth Anna közösségi oldalán korábban közölte: nem feljelentés, hanem egy tavaly februárban kezdődött "teljes körű nemzetbiztonsági megfigyelése" alapján, a "lehallgatások értelmezéseinek ürügyén" indult ellene ügyészségi eljárás.

Az RMDSZ következetesen kiállt megvádolt tisztségviselője mellett. Horváth Anna lemondásakor Kelemen Hunor szövetségi elnök úgy vélekedett: a DNA karaktergyilkosságot hajtott végre, semmi sem indokolta az elöljáró eltiltásának öt hónapi fenntartását. Az RMDSZ elnöke megmagyarázhatatlannak nevezte, hogy a kolozsvári alpolgármester ellen a DNA és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) együttműködése alapján indult eljárás, noha az alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette a két intézmény együttműködését.

Romániában az alkotmánybíróság tavaly februárban döntött arról, hogy el kell különíteni a titkosszolgálatok által nemzetbiztonsági céllal, illetve az ügyészek és rendőrök által bűnügyi nyomozások érdekében végzett titkos megfigyeléseket és lehallgatásokat. A testület a döntés részletes indoklása során rámutatott: bár rendelkezésének nincs visszamenőleges hatálya, a bíróságok a folyamatban lévő peres ügyeknél már nem vehetik figyelembe azokat a bizonyítékokat, amelyek titkosszolgálati megfigyeléseken, lehallgatásokon alapulnak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 17:21
Címkék: Horváth Anna, Horváth Annát, Fodor Zsolt, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Oláh Emese, Kelemen Hunor,
Kommentek
Evezős ob - Győzött a Juhász, Simon kormányos kettes
A szövetség tájékoztatása szerint az erős szélben megtartott versenyeken a két női számban - kormányos nélküli négyes és könnyűsúlyú négypár - a csepeliek diadalmaskodtak, igaz, utóbbi számban az U23-as magyar válogatott ért elsőként a célba, de a kiírás értelmében országos bajnoki címet nem nyerhettek.

A nap negyedik aranyérmét a győriek könnyűsúlyú kormányos nélküli négyese érdemelte ki.

A csütörtöki győztesek:

férfiak:kormányos kettes: Juhász Adrián, Simon Béla, kormányos: Kolláth Vanda (Szolnoki Tisza Evezős Egylet)könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes: Győri Athlétikai Club (Forrai Dávid, Révész Zoltán, Lovass Márk, Szigeti Roland)

nők:kormányos nélküli négyes: Csepel Evezős Klub (László Éva, Papp Zsófia, Magassy Alexa, Sugár Fanni)könnyűsúlyú négypár: Csepel Evezős Klub (Horváth Anna, Juhász Adél, Pichler Orsolya, Kanász Dorina)
velemenyezd, 2017. július 13. csütörtök, 22:45
Katonatemető : Lovasberény
Később a magyarok mellé német katonák is kerültek, míg az orosz halottakat a kápolna nyugati oldalán tömegsírba temették el.

Jelenleg a Lovasberény területén a II. világháborúban elesett és eltemetett katonákról a következőket tudjuk:

19 magyar katona esett el a harcokban.
14 magyar és egy német katona a magyar katonatemetőben nyugszik:

Marácz András levente
(Jámbor Mária, 1925.12.15. Székesfehérvár, 1944.12.16. Lovasberény)
Szimcsik Géza őrvezető
(Horváth Anna, 1913.12.05. Onód, 1944.12.12. Lovasberény)
Braun Ádám honvéd
(Strifler Lujza, 1911.10.22. Elek, 1944.12.11. Lovasberény)
Debreczeni Kiss Gyula honvéd
(anyja neve és születési helye ismeretlen, született 1920-ban, meghalt 1944.12.20. Lovasberény)
Kiss Ernő honvéd
(Jobbágy Erzsébet, 1920.01.08. Ladánybene, 1944.12.13. Lovasberény)
Csapó István honvéd
(anyja neve, születési éve ismeretlen, meghalt 1944.12.13. Lovasberény)
Rose Emil
szatucsek, 2017. június 28. szerda, 10:27
VOLT Fesztivál - Átadták a Petőfi Zenei Díjakat
zenekar.

Az év együttese a Halott Pénz lett, díjukat Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya adta át.

Az év női előadója Lábas Viki (Margaret Island), az év férfi előadója Marslakó Dávid (Halott Pénz), akik Palvin Barbara divatmodelltől és Miskovits Márton műsorvezetőtől vették át díjaikat.

Az év videoklipjéért járó elismerést a Halott Pénz kapta az Élnünk kellett volna című dalért, amelyet Csillag Mano vágótól vettek át.

Az év felfedezettje a Soulwave lett, a díjat Horváth Charlie adta át.

Az év dj-jének Lotfi Begit választották, aki ef Zámbó István Munkácsy-díjas képzőművésztől vette át díját.

Az év koncertjéért a Petőfi Zenei Díjat a Quimby kapta. A szobrot Bentzik Réka, az MVM Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatója adta át az együttesnek Micsodaország című, tavaly november 26-án a Papp László Budapest Arénában tartott koncertjéért.

A kategóriadíjak után kiosztott Életműdíjat Demjén Ferenc kapta, aki a VOLT Fesztivál
velemenyezd, 2017. június 26. hétfő, 23:34
Múzeumok éjszakája - Divatbemutató és workshop az Iparművészeti Múzeumban
Az Iparművészeti Múzeum Üllői úti főépülete a felújítás előtt utoljára vesz részt a Múzeumok éjszakája programsorozatban, mivel a jelenleg látható kiállítások szeptember 3-án bezárnak. A zárt kapuk mögött pedig megkezdődik a múzeum kiürítése, felkészítése a teljes körű rekonstrukcióra - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

A szombati eseményen az érdeklődők időszaki fotókiállításon és filmvetítésen ismerkedhetnek meg a múzeum 121 éves múltjával az 1896-os átadástól napjainkig, valamint a rekonstrukciós tervekkel. A rendezvényen fiatal magyar művészek mutatkoznak be termékeikkel, és workshopok segítségével vonják be az érdeklődőket az alkotó folyamatokba.

A Forrai Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, valamint a Jelky András Iparművészeti Szakgimnázium vizsgaanyagának öltözékeit divatbemutatón tekintheti meg a közönség, a ruhákat a múzeum épülete inspirálta. Az alkotóműhelyben különleges szecessziós lámpák készülnek majd, a Színekre hangolva című kiállításban játékos századfordulós
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 18:12
Július 29-én rendezik meg a 192. balatonfüredi Anna-bált
honos tőkés réce egy tollának színe jelenik meg. A bál királynője Royal Garden-mintával ellátott díszserleget kap - ilyen mintájú nászajándékot küldött Magyarország Vilmos brit herceg esküvőjére - az első udvarhölgy Rotschild-mintára épülő, madaras mintázatú, a második udvarhölgy pedig türkiz-platina Apponyi-mintás vázát kap. A vacsorát csaknem 60 millió forint értékű, 3500 darabos kék Apponyi-mintás étkészletben tálalják - tette hozzá.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával. Az Anna-naphoz legközelebb eső szombaton rendezett balatonfüredi bálok, ahol a bálkirálynőt 1862 óta aranyalmával is jutalmazzák, hamar országos hírűvé lettek, a nemzeti öntudat zsinóros dolmányokban, gyöngyös pártákban is kifejezésre jutott. Az egykoron neves személyiségeket -
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 13:03
Könyvhét - Jókai Anna új kötetét mutatták be a Vörösmarty téren
fikció".

Szintén a Széphalomnál jelent meg Kemsei István 40 év - 40 könyv című kritikai esszégyűjteménye, amely az elmúlt évtizedek irodalmi termésének keresztmetszetét nyújtja. A szerző kiemelte: mivel az irodalomtörténész munkájában a kritikákra támaszkodik, ezért a kritikus óhatatlanul irodalomtörténetet is ír.

Az irodalmi piramis csúcsán állókról nem érdemes írni, mert róluk úgyis írnak. Írni a tisztes, értékes középmezőnyről kell, akiket e nélkül nagyon gyorsan elfelejt a köztudat - hangsúlyozta.

Horváth (Eö) Tamásnak Akárcsak a történelem címmel jelent meg kötete a Könyvhétre. Elmondta: "szimbólumregénye" a történelem hajnalán játszódik, egy város megalapításakor. Hőse az alacsonyról induló városalapító, aki még megéli megapolisszá alakuló települése végső bukását.

Fenyő Márta fizikussal, a polarizált fényterápia feltalálójával Fény címmel készült interjúkötet. A könyvbemutatón úgy fogalmazott: nagyon küzdelmes, de sikeres és boldog életet tudhat maga mögött, a kötet ennek a
velemenyezd, 2017. június 09. péntek, 14:12
Könyvhét - Átadták a Szép Magyar Könyv 2016 verseny díjait
Szent István Társulat Az imaórák liturgiája című sorozata oklevelet nyert. A 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál és az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ látogatóinak szavazatai alapján a közönségdíjat az Arany János balladái Zichy Mihály rajzaival (Kossuth) című kiadvány nyerte.

A verseny zsűrijében a szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) megbízásából E. Csorba Csilla elnökletével Barna Imre, Lafferton Kálmán és Keresztury Tibor, valamint Kurucz Dóra tipográfus, Horváth Ildikó grafikus és Igor Lazin illusztrátor kapott helyet.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) különdíját idén a Toppantós - Legkisebbek mondókás- és verseskönyve (Cirkabella) című gyermekkönyv illusztrációiért Kismarty-Lechner Zita, a Nagas, Birds, Elephants című kiadvány (Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum) tipográfiai megformálásáért Bárd Johanna, valamint a Fejedelemasszonyok és vallásszabadság Erdélyben (Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény) című kiadvány megtervezésért Vári
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 19:13
Könyvhét - Író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, kiállítások Szolnokon
Szolnok alpolgármestere az eseményről szóló keddi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a könyvhét kiemelkedő jelentőségű a magyar kulturális életben. Szabó István megemlékezett az életének 85. évében hétfőn elhunyt Jókai Anna Kossuth Nagydíjas és Kossuth-díjas íróról, a nemzet művészéről.

Horváth László, a szolnoki Damjanich János Múzeum igazgatója arról beszélt, hogy a könyvhét idején - hétfő kivételével - a múzeum összes kiállítása ingyenesen lesz megtekinthető. Csütörtökön nyílik Az 500 éves protestantizmus Jász-Nagykun-Szolnok megyében című kiállítás a Szolnoki Galériában, pénteken rendhagyó könyvvásár és a Damjanich János Múzeum új kiadványainak bemutatója kezdődik a múzeum épületében. Megismerkedhetnek az érdeklődők például a Madaras László-Bagi Gábor szerzőpáros Szolnok középkori időszakát felelevenítő hiánypótló tanulmánykötetével - említette.

Csütörtökön mutatják be a Jász-Nagykun-Szolnok megye értékeit megjelenítő, az ott élő gyerekek történetei alapján készült Tiszai mesevirágok című
velemenyezd, 2017. június 06. kedd, 17:59
Képek, videók
Éva Horváth.jpg
jucinenadov
2017. július 01. szombat, 22:48
SZKT-Kati és Horváth Ilon
agica2004
2017. június 28. szerda, 20:39
Éva Horváth SZép estét ki
jucinenadov
2017. június 21. szerda, 23:21
horvath-eva-fasszal-po zol
anonymus987
2017. június 17. szombat, 16:14
071_Eva_Horvath_For.jp g
anonymus987
2017. június 17. szombat, 16:13
Horváthné Anett
irmus
2017. május 04. csütörtök, 07:17
SzKT- Horváth Zsolt Morzs
agica2004
2017. február 05. vasárnap, 16:32
Borbélyné Horváth Zsuzsan
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:50
Erzsébet Horváth.jpg
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:48
Éva Horváth Drága Juciká
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:47
Kata Horváthné Kiss Bold
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:41
Alpolgarmester
margareta51
2008. január 24. csütörtök, 23:17
Beres J.alpolgarmester
margareta51
2008. január 19. szombat, 01:07
Viniczai alpolgármester
herkliantal
2008. január 12. szombat, 21:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.