Regisztráció  Belépés
2017. szeptember 26. kedd | 39. hét | 269. nap | 09:30 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szabályosnak minősítette a táblabíróság a Horváth Anna volt kolozsvári alpolgármester elleni eljárást
Horváth Annát befolyással való üzérkedés és pénzmosás vádjával állította bíróság elé a DNA tavaly decemberben, arra hivatkozva, hogy hatvan fesztiválbérletet fogadott el a júniusi választási kampányban tevékenykedő önkéntesei számára egy ingatlanfejlesztőtől, cserében pedig állítólag megsürgette számára a városházán egy építési engedély kiadásához szükséges jóváhagyások kibocsátását.

A DNA Fodor Zsolt kolozsvári üzletember ellen is vádat emelt az ügyben: őt befolyás vásárlásával és pénzmosással gyanúsítják. A bizonyító eljárás szabályosságát megkérdőjelező kifogásokat az ő esetében is elutasította a kolozsvári táblabíróság.

A per előzetes szakaszában hozott végzés ellen három napon belül lehet fellebbezni. Ha a pénteki határozat jogerőre emelkedik, megkezdődhet a per érdemi tárgyalása.

Horváth Anna ellen tavaly októberben indult bűnvádi eljárás, azóta hatósági felügyelet alatt áll, az ügyészség pedig eltiltotta hivatala gyakorlásától. Miután a kényszerintézkedést másodszor is meghosszabbították, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusa márciusban lemondott a kolozsvári városházán betöltött alpolgármesteri tisztségéről, helyére pedig az RMDSZ által jelölt Oláh Emese önkormányzati képviselőt választotta a városi tanács.

Horváth Anna közösségi oldalán korábban közölte: nem feljelentés, hanem egy tavaly februárban kezdődött "teljes körű nemzetbiztonsági megfigyelése" alapján, a "lehallgatások értelmezéseinek ürügyén" indult ellene ügyészségi eljárás.

Az RMDSZ következetesen kiállt megvádolt tisztségviselője mellett. Horváth Anna lemondásakor Kelemen Hunor szövetségi elnök úgy vélekedett: a DNA karaktergyilkosságot hajtott végre, semmi sem indokolta az elöljáró eltiltásának öt hónapi fenntartását. Az RMDSZ elnöke megmagyarázhatatlannak nevezte, hogy a kolozsvári alpolgármester ellen a DNA és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) együttműködése alapján indult eljárás, noha az alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette a két intézmény együttműködését.

Romániában az alkotmánybíróság tavaly februárban döntött arról, hogy el kell különíteni a titkosszolgálatok által nemzetbiztonsági céllal, illetve az ügyészek és rendőrök által bűnügyi nyomozások érdekében végzett titkos megfigyeléseket és lehallgatásokat. A testület a döntés részletes indoklása során rámutatott: bár rendelkezésének nincs visszamenőleges hatálya, a bíróságok a folyamatban lévő peres ügyeknél már nem vehetik figyelembe azokat a bizonyítékokat, amelyek titkosszolgálati megfigyeléseken, lehallgatásokon alapulnak.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 21. péntek, 17:21
Címkék: Horváth Anna, Horváth Annát, Fodor Zsolt, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Oláh Emese, Kelemen Hunor,
Kommentek
Kajak-kenu ob - Takács kilenc arannyal zárt, ezúttal Vad is triplázott
A kajakos Vad egyesben, párosban és négyesben is elsőként ért célba a legrövidebb távon. Párosban és négyesben Takács volt a versenyzőtársa, utóbbi számban még Hagymási Réka és Bodonyi Dóra ült a hajóban. A hétvégén hibátlan teljesítményt nyújtó - 1000 és 500 méteren egyformán három diadalt arató - Takács az utolsó számot, az 5000 métert is megnyerte, így összesen kilenc arannyal zárta az ob-t. Vasasos klubtársa, Vad hétszer állhatott fel a dobogó tetejére.

A női kenusoknál a papírformát igazolva a múlt heti, racicei világbajnokságon bronzérmes Devecseriné Takács Kincső győzött 200 méteren.

A férfi kajakosoknál több szám is emlékfutam volt. A K-4 200 métert, illetve K-2 200 métert a tíz éve elhunyt Séra Miklós emlékére rendezték, a számok győztesei (a Balaska Márk, Birkás Balázs, Molnár Péter, Tótka Sándor négyes, illetve a Molnár, Balaska duó) a díszes serleg mellett egy a mesteredző arcképével díszített pólót kaptak és pénzjutalomban részesültek.

A férfi K-1 5000 méter mostantól Janza
velemenyezd, 2017. szeptember 03. vasárnap, 16:53
Megnyílt a Jókai Anna Szalon Budapesten az I. kerületben.
Az Iskola utca 28. szám alatt található épületben irodalmi estek, komolyzenei koncertek, közösségi összejövetelek, pódium-előadások és könyvbemutatók is várják az érdeklődőket.

"A szalon ötletének megvalósításakor többet képzeltünk el mint egy újabb közösségi teret: ennek a helynek küldetést szántunk, hogy legyen lelki, szellemi otthona annak a spiritualitásnak, amelyet Jókai Anna képviselt és művein keresztül átadott nekünk" - hangsúlyozta Nagy Gábor Tamás Budavár polgármestere, a szalon ötletgazdája a pénteki megnyitón.

Hozzátette, ez a ház a tanulás és a találkozás helye lesz, amely megörökíti Jókai Anna emlékét.

Felidézte, hogy Jókai Anna többször vett részt a kerület eseményein: sokszor volt vendége a most is zajló Budavári Könyvünnepnek, de együtt emlékeztek meg az 1956-os forradalom 50-ik évfordulójáról is és a tavalyi költészet napján is megosztotta gondolatait.

"Az I. kerület nem szeretné kisajátítani Jókai Annát, ő mindannyiunké, akik magyarul gondolkodunk, beszélünk itt
velemenyezd, 2017. szeptember 01. péntek, 20:43
Kajak-kenu ob - Takács Tamara triplázott 1000 méteren
A Vasas SC kajakozója egyesben Medveczky Erika és Fazekas-Zur Krisztina előtt nyert, míg párosban klubtársával, Vad Ninettával lett első. A négyesben Fazekas-Zur és Vad mellett a szolnoki Bodonyi Dóra volt a társa.

A férfiaknál Varga Dávid és Vasbányai Henrik duplázott, a két kenus párosban együtt, négyesben pedig Mike Róberttel és Korisánszky Dáviddal kiegészülve állhatott fel a dobogó tetejére. Az egyesben bajnok szegedi Bodonyi András négyesben ezüst-, míg párosban bronzérmet szerzett.

A férfi kajakozóknál Pauman Dániel, a Tóth Dávid, Kulifai Tamás duó és a Közgép SE, Graboplast Győr, Dunafüred versenyegyesülés, azaz Kugler Attila, Bogár Gábor, Gacsal Ákos és Noé Zsombor nyerte az egy kilométeres versenyt.Az ob vasárnapig tart, szombaton 15 órától (500 m), a zárónapon pedig 11.30 (200 m) és 14.30 órától (5000 m) rendezik a döntőket.

A pénteki dobogósok (a szövetség eredményközlője alapján):

1000 m:

férfiak:

--------

K-1:1. Pauman Dániel (UTE) 3:28.410
velemenyezd, 2017. szeptember 01. péntek, 18:53
A sors madara---Vilhelem Margareta[2.rész]
Én nem bánom hány óra van ott ,én most akarok beszélni vele.
-Nem értitek mennyire sürgős nekem.
Másnap Horváth doktornő,a megfelelő órában hívta fel az Angliai Szemészeti Klinikát
és sikerült beszélni dr Mullerrel,lévén hogy pozitív választ kapott a műtéttel kapcsolatban sietett
elmondani Annának is.
Korán reggel belépett Anna kórtermébe és vidáman üdvözölte ,majd egyből kertelés nélkül
mondta:
-Anna kedves sikerült beszélnem Dr Mullerrel,de sajnos csak két hét múlva
lehet szó műtétről,de jönni fog és sok sikert kiván már előre .
_Micsoda ?fortyant fel Anna, és én addig mit csinálok ,várom hogy vakuljak meg ?
-Már úgyis mind homályosabban látok.
Erre a a Papa azt javasolta hogy nincs miért itt üljenek ,a legjobb lenne haza vinni Annát.
Ebben benne volt Anna is ,és máris készülődött, .Otthon legalább nem gondol a betegségére.
Valóban otthon Anna egy kissé nyugodtabb lett ,Józsi is mind gyakrabban látogatta és mint soha
oly szerelmes
babumargareta, 2017. augusztus 29. kedd, 17:35
Universiade - Ezüstérmes a női vízilabda-válogatott
harmadszor lett ezüstérmes az Universiadén. A női vízilabdázók a tajvani magyar küldöttség tizennegyedik érmét szerezték meg, az ötödik ezüstöt.

A férfi kosarasok is befejezték szereplésüket, ők a 18. helyen végeztek, miután a helyosztón hétpontos vereséget szenvedtek az oroszoktól.

Eredmények (az Universiade honlapjáról):

női vízilabda, döntő:Egyesült Államok-Magyarország 16-9 (5-2, 5-1, 3-3, 3-3)-----------------------------------------------------magyar gólszerzők: Parkes 3, Gurisatti 2, Horváth B. 2, Garda, Szilágyi D.

férfi kosárlabda, a 17. helyért:

Oroszország-Magyarország 74-67 (24-9, 18-21, 14-27, 18-10)-----------------------------------------------------------a magyarok legjobb pontszerzői: Bus 13, Kovács Á. 11, Vágvölgyi 10

A magyar dobogósok:

aranyérmesek:Szatmári András (vívás, kard)Márton Anna (vívás, kard)Kreiss Fanni (vívás, tőr)Olasz Anna (nyíltvízi úszás, 10 km)Baji Balázs (atlétika, 110 m gát)

ezüstérmesek:Bányai Zsombor (vívás, párbajtőr)Bányai
velemenyezd, 2017. augusztus 29. kedd, 15:43
Jókai Anna Szalon nyílik az I. kerületben
"Azt gondolom, hogy mind irodalmi alkotásaival, mind személyes példájával és hitvallásával olyan irányt mutatott egy irányvesztett korban, amelyre oda kell figyelnünk" - mondta a Kossuth Nagydíjas íróról Nagy Gábor Tamás polgármester, a szalon ötletgazdája a keddi sajtótájékoztatón.

Hozzátette, ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy nem csupán rendbe hozza ezt az épületet, hanem egy Jókai Annáról elnevezett és az ő szellemiségét ápolni hivatott szalont ad át a közösségnek.

"Befogadóhely lesz, ahol mindenki otthonra lelhet, akinek fontos volt mindaz, amit Jókai Anna képviselt" - emelte ki a polgármester.

Nagy Gábor Tamás szerint a Budavári Önkormányzat mint a szalon életre hívója és fenntartója, vállalta továbbá, hogy elérhetővé teszi Jókai Anna életművét a szalon honlapján, amelynek tartalma reményeik szerint mások hozzájárulásával is gyarapodni fog.

"A honlap platformot, fórumot teremt arra, hogy Jókai Anna emlékét ápolhassuk; hogy összegyűjtsük a visszaemlékezéseket, személyes
velemenyezd, 2017. augusztus 29. kedd, 12:31
A sors madara---Vilhelem Margareta
Anna.
Tudja -e ,hogy a retina leválást és retina daganatot sikeresen operálják a nyugati országokban ?
-Akkor egyértelmű a műtét ,kotyogta Anna.
-így van , de magácska egy kicsit későn jött és nem garantálja senki sem a műtét sikerét.
-Megsúgom magácskának ,hogy találtam egy híres orvost Hollandiában dr Brouwer a neve.
-Sok embert gyógyított meg ingyen is .Anna szomorúan legyintett .
Az éjszakai álom után nagyon magabiztosan ébredt fel szinte izgatottan.
Reggel amikor Dr Horváth belépett a kórterembe Anna egyből így kezdte .
-Dr Brouwet akarom de hozza azonnal !Megszokta a parancsoló módon való beszédet
az anyagi háttere miatt.
-Azt akarom ,hogy csak velem törődjön és azonnal induljon.
-Sajnos most épp Angliában műt de ha.. .
Anna meg sem várta a választ ,rögtön replikáit .
- És akkor mi a baj ,én nem mehetek Angliába?
Éppen akkor lépett be Anna dúsgazdag Papája.
-Apa hallottad a jó hírt?
-Nem de miről
babumargareta, 2017. augusztus 28. hétfő, 22:55
Tizenöt bemutatóval készül új évadjára a miskolci teátrum
A direktor azt mondta: a társulat igazi közösséggé kovácsolódott, büszkék lehetnek mindazok, akik a miskolci színházban dolgoznak. Megfogalmazása szerint az eddigi szakmai és minőségbeli szintet meg kell haladni az új szezonban.

A miskolci színház az új évadban 15 bemutatóval készül, ebből az első hat darabot szeptember végén és októberben láthatja a közönség. A megszokott műfaji sokszínűség idén is jellemző az évadra. Opera, balett, musical, operett, mesejáték, klasszikus és kortárs színdarabok egyaránt színpadra kerülnek.

Szeptember 22-én a Marica grófnő nyitja meg az évadot a Nagyszínházban, az operettet Szabó Máté rendezésében láthatja a közönség. A Kamaraszínházban gyermekelőadással, a Minden egér szereti a sajtot című zenés mesejátékkal indul az évad szeptember 29-én, amelyet Keszég László rendez, míg a Játékszínben Szőcs Artur állítja színpadra szeptember 30-án Bertolt Brecht színművét, A kaukázusi krétakört.

Szeptember 16-án a korábbi évek nagy sikerére való tekintettel ismét
velemenyezd, 2017. augusztus 22. kedd, 15:03
Képek, videók
‎Horváth RóbertR
dandej
2017. szeptember 17. vasárnap, 08:25
Éva Horváth.jpg
jucinenadov
2017. július 01. szombat, 22:48
SZKT-Kati és Horváth Ilon
agica2004
2017. június 28. szerda, 20:39
Éva Horváth SZép estét ki
jucinenadov
2017. június 21. szerda, 23:21
horvath-eva-fasszal-po zol
anonymus987
2017. június 17. szombat, 16:14
071_Eva_Horvath_For.jp g
anonymus987
2017. június 17. szombat, 16:13
Horváthné Anett
irmus
2017. május 04. csütörtök, 07:17
SzKT- Horváth Zsolt Morzs
agica2004
2017. február 05. vasárnap, 16:32
Borbélyné Horváth Zsuzsan
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:50
Erzsébet Horváth.jpg
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:48
Éva Horváth Drága Juciká
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:47
Alpolgarmester
margareta51
2008. január 24. csütörtök, 23:17
Beres J.alpolgarmester
margareta51
2008. január 19. szombat, 01:07
Viniczai alpolgármester
herkliantal
2008. január 12. szombat, 21:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.