Regisztráció  Belépés
2017. október 18. szerda | 42. hét | 291. nap | 00:20 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Moody's: jelentősen csökkent a harmadik negyedévben a globális kötvénykibocsátás
A nemzetközi hitelminősítő kimutatása szerint a globális vállalati kötvénypiacon az elmúlt negyedévben 1003 milliárd dollárnyi új kötvény jelent meg, 4 százalékkal kevesebb, mint az idei második negyedben és 7 százalékkal kevesebb a tavalyi azonos időszakban mért kibocsátási értéknél.

A Moody's adatai szerint a fejlett ipari gazdaságok vállalati szektorának kötvénykibocsátási értéke éves összevetésben 5 százalékkal csökkent a szeptemberrel zárult negyedévben, jóllehet az év első felében még erőteljes volt a kibocsátási aktivitás.

Észak-Amerikában a pénzügyi szektoron kívüli vállalatok új kötvénykibocsátásának értéke 4 százalékkal emelkedett ugyan, de a pénzügyi szektor által piacra vitt új adósság értéke 7 százalékkal visszaesett a tavalyi harmadik negyedévhez mérve.

Európában még meredekebben, 16 százalékkal csökkent a vállalati kötvénypiacokon megjelent új kötvényállomány értéke éves összehasonlításban. A pénzügyi szektoron kívüli európai cégek 21 százalékkal, a pénzügyi vállalatok 8 százalékkal kevesebb új kötvényt értékesítettek a harmadik negyedévben, mint egy évvel korábban.

A globális feltörekvő térség vállalati szektorának összesített kötvénykibocsátási értéke 347 milliárd dollár volt az elmúlt három hónapban, 12 százalékkal kevesebb, mint 2016 harmadik negyedében.

A Moody's elemzői szerint a feltörekvő térség legnagyobb elsődleges piacán, Kínában tapasztalható hozamemelkedés továbbra is korlátozza a fejlődő országcsoport nem pénzügyi vállalati szektorainak kötvénykibocsátását, amelynek értéke 18 százalékkal esett vissza egy év alatt.

Londoni iparági elemzők szerint jelentősen lassult az idei év első felében az egyesülési és felvásárlási tevékenység (M&A) is a globális vállalati szektorban, nem utolsósorban a geopolitikai kockázatok miatt.

A világ egyik legnagyobb vállalati jogi tanácsadó cégcsoportja, a Clifford Chance minap Londonban bemutatott féléves összegzése szerint 2017 első felében 24 százalékkal csökkent értéken számolva a globális M&A-aktivitás a tavalyi év második feléhez mérve.

A világgazdasági átlagon belül kirívó az amerikai M&A-piac zsugorodása: a ház adatai szerint az amerikai vállalati szektorban az idei első hat hónapban 34 százalékkal 627 milliárd dollárra csökkent az egyesülési és felvásárlási tranzakciók értéke. A megaügyletek száma is visszaesett: mindössze egy amerikai M&A-tranzakció értéke haladta meg a 25 milliárd dollárt.

A Clifford Chance tanulmánya szerint az ázsiai-csendes-óceáni térségben 31 százalékkal 277 milliárd dollárra esett vissza fél év alatt a vállalati M&A-ügyletek értéke.

A ház kimutatása szerint a világgazdaság legnagyobb erőcentrumai közül egyedül Európa mutatott élénkülést: az európai M&A-piaci tranzakciók értéke az idei év első felében 8 százalékkal 463 milliárd dollárra emelkedett.

A globális M&A-lendület lanyhulását a cég londoni elemzői elsősorban azzal magyarázták, hogy sok multinacionális cég egyelőre kivár, és figyeli a "geopolitikai káosz" fejleményeiről érkező hírfolyamot.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. október 12. csütörtök, 19:27
Címkék: Clifford Chance, harmadik negyedévben, globális kötvénykibocsátás, nemzetközi hitelminősítő, globális vállalati, elmúlt negyedévben,
Kommentek
A Diákhitel Központ nullszaldóval zárta az első fél évet
177 532 szerződést már le is zártak. Diákhitel 2-t 25 856 hallgatónak folyósított a társaság 2012 szeptembere óta, ebből eddig 1305-en zárták le szerződésüket.

A DK a működéséhez szükséges forrásokat - állami készfizető kezességvállalás mellett - a pénz- és tőkepiacokról vonja be. A társaság az első fél évben közel 5,8 milliárd forinttal csökkentette külső adósságportfólióját, a visszafizetések 242 százalékban fedezték az új hitelfolyósításokat. A cég 2017 első fél évére nem tervezett kötvénykibocsátást, tőkepiaci jelenléte azonban továbbra is folyamatos, június 30-án 3 kötvénysorozatával lehetett kereskedni, mintegy 45,8 milliárd forint névértékben.

A hallgatói hitelek kamatbevétele, valamint a pénzügyi műveletek egyéb bevételei 2016 első fél évéhez képest 17 százalékkal, 4,623 milliárd forintra estek a hallgatói hitelek kamatának folyamatos, jelentős csökkenése miatt. Utóbbit többek között az tette lehetővé, hogy az adósságállománnyal kapcsolatos kamat- és kamatjellegű ráfordítások mintegy 22
velemenyezd, 2017. augusztus 24. csütörtök, 19:53
NGM: a központi költségvetés adóssága július végéig 476,1 milliárd forinttal nőtt
növekedés tavaly december vége óta.

A külföldi befektetők állampapír-állománya júliusban 31,9 milliárd forinttal emelkedett az előző hónaphoz képest. A külföldiek kezében lévő állomány 99,4 százaléka, 3353,3 milliárd forint államkötvény és 0,6 százaléka, 21,3 milliárd forint diszkontkincstárjegy. A külföldiek kezén lévő állomány átlagos hátralévő futamideje júliusban nem változott, a hónap végén 5,7 év volt.

Az NGM emlékeztetett, hogy július 27-én Magyarország idén első ízben nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre egymilliárd jüan (127,4 millió euró) értékben Pekingben. A kínai belső piacon kibocsátott Panda-kötvény kibocsátásának főszervezője a Bank of China és a HSBC Bank (China) volt. Ezzel Magyarország az első külföldi kibocsátó, amelynek mindkettő, a belső (Panda) és a külső (hongkongi) piacon kibocsátott jüankötvénye is van.

A deviza-keresztárfolyamok változása 281,5 milliárd forinttal csökkentették az állam partnerkockázatát csökkentő mark-to-market betétállományokat az amerikai
velemenyezd, 2017. augusztus 21. hétfő, 14:32
Magyarország a kínai belső piacon bocsátott ki államkötvényt, 130 millió euró összegben
éves futamidejű, kamata 4,85 százalék, amelyet egy későbbi swapügylet keretében euróra vált a magyar állam, így végül ennél kedvezőbb lesz a Kínában piacra dobott kötvény kamata.

Az államtitkár elmondta: a kibocsátás szimbolikus jellegű, hozzájárul a kínai-magyar gazdasági kapcsolatok erősítéséhez.

Hornung Ágnes kiemelte: a kibocsátás része egy 3 milliárd renminbis (jüan) programnak, a későbbi kibocsátásokat a piaci feltételek alakulásának függvényében hajtják végre.

Kiemelte: a kötvénykibocsátással Magyarország volt az első szuverén kibocsátó idén a panda-kötvények piacán, a kínai belső piacon. Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány az államadósság szintjének folyamatos csökkentése mellett kiemelt célnak tekinti az államadósság devizaarányának mérséklését.

Rámutatott: míg 2011-ben az államadósság szintje a bruttó hazai termékhez (GDP-hez) viszonyítva 80,7 százalék volt, addig 2016 végére ez a mutató 74 százalékra csökkent, 2011-ben az államadósságon belül a devizaarány 52 százalék volt,
velemenyezd, 2017. július 26. szerda, 13:33
Moody's: csökkentek az alacsony besorolású európai vállalatok refinanszírozási kockázatai
A nemzetközi hitelminősítő az európai, közel-keleti és afrikai térséget(EMEA) vizsgálta a 22 oldalas tanulmányban, de ebben a csoportban a legnagyobb súllyal az európai vállalatok szerepelnek. Rajtuk kívül Izrael és Dél-Afrika vállalati szektorai tartoznak még ebbe a csoportosításba.

A Moody's tanulmánya szerint a vizsgálatba bevont 547 nem befektetési besorolású nagyvállalat összesen 997 milliárd dollárnak megfelelő adósságállományából 481 milliárd dollárnyi, vagyis hozzávetőleg 48 százalék a következő négy évben válik esedékessé. Tavaly a négy éven belüli lejáratú adósságállomány aránya még 53 százalék volt ugyanebben a vállalati csoportban.

A fennmaradó 52 százaléknyi adóssághányad négy éven túli lejáratú, és ez 2013 óta a legmagasabb arány - hangsúlyozzák a Moody's londoni elemzői.

A 2018-2021 közötti időszakban évente lejáró adósságállomány zöme a "Ba" osztályzati sávban nyilvántartott vállalati adósok körében koncentrálódik. A "Ba" sáv a nem befektetési ajánlású besorolási kategória
velemenyezd, 2017. július 05. szerda, 11:32
Több mint háromszoros túljegyzés az Eximbank kötvényeire
A bank 83 millió euró névértékben, 0,09 százalékos átlaghozam mellett 2 év 4 hónapos lejáratú, illetve mintegy 7,5 milliárd forint névértékben, 0,91 százalékos átlaghozam mellett 3 év 3 hónapos lejáratú kötvényeket hozott forgalomba.

A kötvénykibocsátás a tavalyihoz hasonlóan a magyar piacon zajlott. A kötvénykibocsátások kizárólagos szervezője és forgalmazója az Erste Bank Hungary. A kibocsátás célja az Eximbank általános forrásszükségleteinek kielégítése, a forrásszerkezet diverzifikálása és az eszköz-forrás lejárati összhang optimalizálása volt a kibocsátási tájékoztató szerint. A kötvényekből eredő fizetési kötelezettségek teljesítéséért a magyar állam felel. Az értékpapírokkal július 5-én indul a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén.

Urbán Zoltán, az Exim vezérigazgatója a közleményben kifejti: az Eximbank a kötvénykibocsátásokon keresztül kedvező finanszírozási forrásokhoz jut, ezáltal a hazai exportáló vállalkozások részére hatékony finanszírozási szolgáltatásokat nyújthat, valamint a
velemenyezd, 2017. július 03. hétfő, 16:43
Egymillió látogató a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban
tervez és forrásokra pályázik egy több mint 900 négyzetméteres, új akváriumrendszer megépítésére és bemutatókra a főépület melletti zöld területen. Az új beruházás értéke mintegy 750 millió forint.

A 2012-ben mintegy 2,2 milliárd forintos beruházással, több mint 1,9 milliárd forintos európai uniós támogatással elkészült központot a poroszlói önkormányzat száz százalékos tulajdonában álló Tisza-tavi Ökocentrum Nonprofit Közhasznú Kft. üzemelteti. A beruházás megvalósításához az önerőt kötvénykibocsátással a község önkormányzata biztosította.

Az üzemeltető társasággal szembeni elvárás volt az európai uniós támogatással megvalósított projektben foglalt mutatószámok teljesítése. Ezek között kiemelt helyen szerepelt a létesítményt felkereső látogatók száma: az elvárás szerint a fenntartási időszak tíz évének valamelyikében a vendégszámnak el kell érniea 200 ezret.

Az ökocentrum a 127 négyzetkilométeres Tisza-tó, a Tisza-völgye és Magyarország őshonos vízi élővilágát mutatja be. Európa legnagyobb,
velemenyezd, 2017. június 17. szombat, 07:03
Moody's: jelentősen élénkült a globális vállalati kötvénykibocsátás az első negyedévben
pénzügyi szektoron kívüli vállalati kör egyaránt rekordot döntött. Az előbbi kibocsátói szegmens az idei első három hónapban 156 milliárd, az utóbbi 288 milliárd dollár névértékben vitt új kötvényeket a piacra, 27 százalékkal, illetve 29 százalékkal többet, mint a tavalyi első negyedévben, és 56 százalékkal, illetve 48 százalékkal többet a tavalyi utolsó negyedévi kibocsátási értéknél - áll a Moody's szerdai összesítésében.

A hitelminősítő kiemeli, hogy az észak-amerikai pénzügyi szektor kötvénykibocsátásának értéke az idei első negyedévben a legmagasabb volt a 2008-ban elhatalmasodott globális pénzügyi válság óta.

A Moody's adatai szerint a globális feltörekvő térség kibocsátási értéke meredeken, éves összevetésben 27 százalékkal, negyedéves alapon 20 százalékkal 245 milliárd dollárra esett, mindenekelőtt a pénzügyi szektoron kívüli kínai vállalati kör kötvénykibocsátási értékének zuhanása miatt.

Ez a kínai vállalati kör éves összevetésben 63, negyedéves összehasonlításban 47 százalékkal
velemenyezd, 2017. április 05. szerda, 17:43
Képek, videók
Negyedév múlva
idgie1975
2008. december 25. csütörtök, 22:21
clifford-christmas-01. jpg
monika0424
2010. augusztus 22. vasárnap, 21:13
clifford.jpg
matricauvegfestes
2010. április 14. szerda, 17:26
clifford9.jpg
matricauvegfestes
2010. április 14. szerda, 17:26
clifford8.jpg
matricauvegfestes
2010. április 14. szerda, 17:26
clifford7.jpg
matricauvegfestes
2010. április 14. szerda, 17:26
clifford6.jpg
matricauvegfestes
2010. április 14. szerda, 17:26
clifford5.jpg
matricauvegfestes
2010. április 14. szerda, 17:26
clifford4.jpg
matricauvegfestes
2010. április 14. szerda, 17:25
clifford3.jpg
matricauvegfestes
2010. április 14. szerda, 17:25
clifford2.jpg
matricauvegfestes
2010. április 14. szerda, 17:25
clifford1.jpg
matricauvegfestes
2010. április 14. szerda, 17:25
clifford.jpg
konoksag
2008. július 07. hétfő, 06:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.