Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 20. hétfő | 34. hét | 232. nap | 05:19 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nincs Cím
Link

Forrás: http://www.pikanteri.hu/uncategorized/milyen-erzes-oregedni-egy-ir as-amelytol-szeretni-fogod-az-eletkorod/


Milyen érzés öregedni? - egy írás, amelytől szeretni fogod az életkorod

Gyerekként mennyire várjuk, hogy felnőttek lehessünk. Idősebbnek hazudjuk magunkat, hogy menőbbek legyünk, felfelé kerekítünk. Aztán eljön a húsz, meg a harminc, meg a negyven - elkezdünk lefelé kerekíteni, vicceket olvasunk arról, hogy negyven felett már annak is örülnünk kell, ha reggelente felébredünk és nem biztos, hogy jó érzés. Rohan az idő és tényleg kegyetlenül rohan.
Bármennyi éves is vagy, ezt az írást olvasd el. Szeretni fogod, ahogyan az életkorodat is - mert sok benne a bölcsesség és a tapasztalat. Fogadd szeretettel:
Megfontolandó szavak az öregségről.
Egy nap, egy fiatal barátnőm azt kérdezte tőlem, milyen érzés öregedni.
Meghökkentem kérdésén, mert én sosem gondoltam arra, hogy én öreg lennék. Az ifjú hölgy, látván reakciómat, rögtön zavarba jött, de megmagyaráztam neki, hogy számomra ez egy érdekes kérdés, elgondolkodom rajta és majd később válaszolok neki.

Végül is úgy döntöttem, hogy az öregség egy ajándék.

Tulajdonképpen életemben most lehetek először az, aki mindig is szerettem volna lenni. . Persze, nem a testem! Időnként én is kétségbeesem a ráncaim, a táskás szemem, a megereszkedett fenekem miatt. És gyakran meghökkenek azon az öreg nőn, aki visszanéz rám a tükörből /aki pont úgy néz ki, mint az anyám/, de nem sokáig gyötrődöm ezek felett.

Sosem cserélném el az én nagyszerű életemet, a szerető családomat, az én csodálatos barátaimat a kevésbé ősz hajért vagy egy feszes hasért. Ahogy korosodtam, egyre kedvesebb lettem a magam számára és kevésbé kritikus magammal szemben. A saját barátommá váltam. Nem tolom le magam, ha több süteményt eszem a kelleténél, vagy nem vetem be az ágyat, vagy megveszem azt a virágtartót az erkélyre, amire semmi szükség nincs, de jól néz ki. Felhatalmazva érzem magam, hogy élvezkedjek, hogy rendetlen legyek, hogy extravagáns legyek.
Annyiszor megéltem, hogy legkedvesebb barátaim idő előtt elmennek; mielőtt még megérték volna azt a szabadságot, amit az öregség hoz magával.
Ki törődik azzal, hogy hajnali 4 -ig olvasok, vagy játszom a computeren?
Táncolhatok a régi muzsikára, ha úgy tartja a kedvem és sírhatok a régi szerelem emlékén...és meg is teszem.
Sétálok a vízparton egy olyan fürdőruhában, amiben kidomborodnak a testrészeim, és önfeledten vetem bele magam a hullámokba, ha jól esik, és nem törődöm a motorcsónakokból rám vetett sajnálkozó pillantásokkal.

Ők is lesznek öregek, ha elég szerencséjük lesz hozzá!

Tudom, persze, azt is, hogy időnként feledékeny vagyok. És hát van is néha mit, elfelejteni az életből. De azért a legfontosabb dolgokra emlékszem.

Hát igen, életem során azért megtört néhányszor a szívem. Hogyne tört volna meg, amikor elveszítesz valakit, akit szerettél, amikor egy gyerek szenved, vagy elüti a cicádat egy autó? De a megtört szív az, ami erőt ad és megértést és részvétet kelt.
Egy olyan szív, mely sosem szenvedett, érzéketlen maradt minden iránt, az sosem fog örömöt érezni a tökéletlenség felett.

Én nagyon boldog vagyok, hogy elég soká éltem ahhoz, hogy megőszülhessek, hogy a fiatalos nevetésem mély ráncokat mart az arcomra. Oly sokan vannak, akik soha nem nevettek és oly sokan, akik nem érték meg, hogy ősz hajszálaik legyenek.

Ahogy múlnak az évek, úgy egyre könnyebb pozitívnak lenni. Egyre kevesebbet kell törődni azzal, mit gondolnak mások. .

Én nem teszek fel magamnak se kérdéseket. Ráadásul fenntartom magamnak a jogot, hogy ne legyen igazam.
Nos, válaszolva ifjú barátnőm kérdésére, elmondhatom, hogy nem bánom, hogy öregszem. Szabaddá tesz. Szeretem azt, akivé váltam. Nem akarok örökké élni, de amíg itt vagyok, nem fecsérlem olyanra az időmet, mint, hogy mi lett volna ha. vagy azon izgassam magam, mi lesz majd. És minden áldott nap eszem édességet /már ha kedvem van hozzá/.

Mindig mosolyogj és a szívből fakadó igaz barátságokra nagyon vigyázz!
És ajánlom még, hogy mindig nevessetek a saját hülyeségeiteken, mert a nevetés az élet legnagyobb adománya és a kínaiak szerint erősíti az immunrendszert.
/ A szerző ismeretlen/


Link

dorotea55, 2017. július 13. csütörtök, 13:13
Címkék: Nincs Cím, írást olvasd, fiatal barátnőm, ifjú hölgy, érdekes kérdés, táskás szemem,
Kommentek
Meggyes piskóta
Hozzávalók: a tepsi előkészítéséhez vaj és liszt. A piskótához: 8 tojás, 8 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 8 evőkanál porcukor, fél kg kimagozott meggy. A tetejére vaníliás porcukor.
A tepsit vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákhoz porcukrot adunk, amivel habosra keverjük. A fehérjékből kemény habot verünk. A lisztet a sütőporral elkeverjük.
A sárga masszához apránként adagoljuk a lisztet és a habot. Óvatosan bánjunk vele, nehogy a hab összetörjön, hogy szép magas piskótánk legyen.
A tésztát beleöntjük a tepsibe, elegyengetjük benne, és gazdagon megrakjuk meggyel.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon negyven perc alatt megsül. Amikor kivettük, kicsit hűlni hagyjuk, majd vaníliás - esetleg fahéjas - porcukorral megszórjuk, és szeleteljük.
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:17
Szeptemberben avatják boldoggá Antal Veronikát
tanította a gyerekeket.
...........
Brutális támadás volt:
1958. augusztus 24-én Veronika egyedül indult hazafelé a szentmise után. A rózsafüzért imádkozta, mikor útját állta Mocanu Pavel, és szemérmetlen dolgokról beszélt neki. A lány, tisztasági fogadalmára hivatkozva, visszautasította a fiatalembert, aki a kukoricamezőre hurcolta, és erőszakot akart elkövetni rajta. Veronika teljes erejéből ellenállt, a fiú negyvenkét késszúrással megölte őt. Másnap hajnalban a mezei munkára tartók találtak rá: arccal a földre borulva, jobb kezében a rózsafüzérrel feküdt. Testét a szülői házba vitték; az egyik vizsgáló orvos kijelentette: ,,Boldog az az asszony, aki világra hozott, mert tisztaságban jöttél a világra, és szűzen is távozol a világból." 1958. augusztus 27-én temették el szülőfalujában.
- Sírját sokan látogatják, közbenjárását kérik minden szükségben. Sokan megtapasztalják Isten segítségét, melyet
maroka, 2018. augusztus 05. vasárnap, 15:49
Moldova György: Lefelé a lejtőn
túlélem, adok ezer forintot az új Nemzeti Színházra.
Végül megcéloztam egy bokrot, a bokor már nem tudott kitérni, kificamítottam a csuklóm, de az ép kezemmel végre fel tudtam húzni a bugyimat. A hegyi mentők értem jöttek, és lekísértek az elsősegélyhelyre. A bőrkanapén egy öregfiú feküdt ideiglenes kötéssel a törött lábán, síléce roncsaival akkor gyújtottak be a kályhába. Míg az orvosra vártunk, beszélgetésbe elegyedtünk.
- Ön szintén kezdő, uram?
- Én, nagyságos asszonyom? Negyven éve síelek. Alsó-Ausztria többszörös lesiklóbajnoka vagyok és most először sérültem meg.
- Mi történt?
- Ez maga volt a pokol, asszonyom. Siklok lefelé a pályán a magam nyugodt ritmusában, mikor mögülem felbukkan egy boszorkány, a pulóverje a nyakában, az overálja a bokáján, egyébként teljesen meztelen, még a vakbél-operációjának
a helye is látszott - egyébről nem is beszélve. Üvöltve, teljes sebességgel elvágtatott mellettem, annyira megdöbbentem, hogy nekimentem
tinka1951, 2018. július 29. vasárnap, 07:41
Jó büszkének és magyarnak lenni Fatimában
elsősorban azért, hogy a magyar vonatkozásokban is bővelkedő kegyhelyre, Fatimába zarándokoljon. Útjáról július 23-án a videoblogján is beszámolt.
A rövid lisszaboni látogatás után Fatimába zarándokló zenész elmondja, hogy a kegyhelyen gyönyörű szép magyar keresztút vár minket, ahol minden stáció tetején magyar jelképek: a hármas halom és a kettős kereszt látható.
Talán nem sokan tudják, hogy Fatima nem is létezne, legalábbis nem ebben a formában, ha nincs egy magyar pap, Kondor Lajos SVD atya, aki negyven éven keresztül ápolta Fatima szellemét - számol be az alkalmi idegenvezető. - Olyannyira, hogy egy gyönyörű olajligeten keresztül tekergő kálváriát építtetett azoknak a magyaroknak az adakozásából, akik kényszerű módon 1956-ban hagyták el a hazájukat. Minden egyes stációnál egy kis márványlap hirdeti, hogy kinek az adakozásából születhetett meg az adott stáció. Gyönyörű római stílusú dómok alatt állnak ezek a domborművek, egységes, szépséges keresztút ez. Jó büszkének és magyarnak
maroka, 2018. július 25. szerda, 13:09
Magyar autó - Haza - a H betű - Erdélyi kastély című filmből
betű" az autó hátulján. A gyomor tájéki szorításra a határ közeledtével, a román, szlovák, szerb, vagy ukrán egyenruhások összevont szemöldökére - és arra a szeretetre, ami a magyarok lakta településeken fogadta azt, akinek a kocsiján ott volt a ,,varázsjel".

A filmet egyébként a tragikusan fiatalon elhunyt Hunyady Sándornak, a két világháború közötti erdélyi irodalom egyik legtehetségesebb írójának színdarabjából vitte filmre Podmaniczky Félix rendező. A moziban a harmincas-negyvenes évek olyan sztárjai szerepeltek, mint Páger Antal, Mezey Mária, vagy Gózon Gyula. A történet alapvetően egy romantikus dráma, ám a kritikusok szerint magasan kiemelkedik a korszak szerelmes-éneklős-sírós-nevetős tucatfilmjei közül. Érdemes megnézni az egészet. (alfahir.hu)

A film az emberi helytállásról szól a házastársi hűség ürügyén. A magyar gróf nem él zavartalanul feleségével, erdélyi birtokukon. Nemcsak munkalehetőséget kell teremtenie a környékbelieknek, de a házassága is
tinka1951, 2018. július 25. szerda, 07:58
Tündér híd, vagy Xianren híd, Kína
A kínai Tündérhíd - a világ legnagyobb természetes boltív képződménye.

A Tündérhíd, kínai nevén Xian Ren Qiao egy természetes mészkő boltív a Buliu folyó karsztvidékén. Kínában, Guangxi tartomány északnyugati részén, Fengshantól északnyugatra kb. negyven kilométerre található.

A természetes boltív egy geológiai képződmény, mely ott jön létre ahol a sziklaszirtek eróziónak vannak kitéve a tenger, a folyók, a szél romboló munkája által, vagy más mállási hatások érik a sziklákat. Azon természetes boltíveket, melyek alatt folyók vagy patakok csordogálnak, természetes hídnak nevezzük.

A lenyűgöző sziklahíd Kínán kívül sokáig ismeretlen volt. A világ
schuro, 2018. július 24. kedd, 21:02
Dávid életének tanulságai (1)
bíróságon, mert nem tartották szavahihetőnek őket. Mégis mind a mai napig széles körben olvassák a Dávid által írt zsoltárokat.

Értsd meg ezt: ha behívod Istent az életedbe, ő eltörli a múltad adósságait, és újraírja a jövődet. De neked kell döntened amellett, amit Isten számodra választott!

Érdekes különbség van Pál és Dávid között. Pál azelőtt élte az engedetlenség fejezeteit, mielőtt Krisztussal találkozott, utána viszont példás élete volt. Dávid harmincéves korára király lett, és negyvenévi uralkodása alatt megsemmisítő kudarcai voltak, beleértve a házasságtörést és a gyilkosságot is. Két fontos tanulság van ebben.

1) Ne siess az ítélkezéssel! Nincs vége, amíg Isten azt nem mondja, hogy vége! Dávid élete figyelmeztetés a vétkesnek, feddés az önigazultnak, igazolása Isten igazságosságának, mely nem engedi, hogy mentesüljünk bűneink következményei alól, és bizonysága annak, hogy Isten szeretete sohasem mond le rólad.

2) Isten jót tud kihozni a rossznak tűnő
dandej, 2018. július 21. szombat, 15:15
Fagylalt vagy jégkrém?"
vendéglátást és a szezonális egységeket, a gombócos fagylaltokat, fagylaltalapú süteményeket, illetve fagylaltporokat - az utóbbi években meghaladta a 17 milliárd forintot. Adataik szerint a forgalom több mint harmadát tették ki a pálcikás, tölcséres, szendvics, stb. - összefoglaló néven - impulz jégkrémek, kétharmadát pedig a családi, nagy kiszerelésű termékek.

A GfK Hungária Piackutató Intézet a háztartások privát fogyasztását mérő ConsumerScan adatai szerint 2009-ben a magyar háztartások negyven százaléka, míg 2010-ben a magyar háztartások közel fele vásárolt családi kiszerelésű jégkrémet. A hazai jégkrém vásárlási szokásokra jellemző, hogy gyakoribb a nagyobb alapterületű üzletekben történő vásárlás, ahol a termékek ára kedvezőbb, mint a kisebb boltokban. Ilyenkor általában a családi jégkrémek vásárlási gyakorisága magasabb, mint a pálcikás jégkrémeké. Utóbbit inkább a kisebb üzletekben vásárolják. A GfK szerint a fogyasztók körében a vegyes ízesítésű jégrémek a legnépszerűbbek. Az
menusgabor, 2018. július 20. péntek, 18:00
Képek, videók
0 a negyvenes találkozón
lovaszmarika
2018. május 01. kedd, 17:04
Negyvenhat év.jpg
juliabo2i
2016. október 13. csütörtök, 20:22
Negyven évvel.jpg
chillik
2016. február 12. péntek, 04:49
negyven_felett.png
menusgabor
2016. január 13. szerda, 22:13
Negyven év.jpg
scorpionsrose
2015. március 11. szerda, 12:22
negyven_felett.jpg
puszatlaj
2015. január 24. szombat, 11:24
negyvenen túl.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:59
Negyven éves Frakk, a mac
basikele
2012. december 16. vasárnap, 04:34
Túl a negyvenen.jpg
sznejuci
2012. június 05. kedd, 21:42
Negyven fölött
irmus
2011. március 09. szerda, 07:05
Olvasd naponta a Bibliát.
katalin_53
2018. április 06. péntek, 10:30
Olvasd naponta a Bibliát!
katalin_53
2017. november 30. csütörtök, 21:08
Olvasd a Bibliát
sacimama
2016. május 25. szerda, 09:57
olvasd bátran.jpg
yvett789
2015. január 13. kedd, 16:54
olvasd a Bibliát
sacimama
2014. július 08. kedd, 08:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.