Regisztráció  Belépés
2018. május 25. péntek | 21. hét | 145. nap | 14:44 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nincs Cím
Link

Forrás: http://www.pikanteri.hu/uncategorized/milyen-erzes-oregedni-egy-ir as-amelytol-szeretni-fogod-az-eletkorod/


Milyen érzés öregedni? - egy írás, amelytől szeretni fogod az életkorod

Gyerekként mennyire várjuk, hogy felnőttek lehessünk. Idősebbnek hazudjuk magunkat, hogy menőbbek legyünk, felfelé kerekítünk. Aztán eljön a húsz, meg a harminc, meg a negyven - elkezdünk lefelé kerekíteni, vicceket olvasunk arról, hogy negyven felett már annak is örülnünk kell, ha reggelente felébredünk és nem biztos, hogy jó érzés. Rohan az idő és tényleg kegyetlenül rohan.
Bármennyi éves is vagy, ezt az írást olvasd el. Szeretni fogod, ahogyan az életkorodat is - mert sok benne a bölcsesség és a tapasztalat. Fogadd szeretettel:
Megfontolandó szavak az öregségről.
Egy nap, egy fiatal barátnőm azt kérdezte tőlem, milyen érzés öregedni.
Meghökkentem kérdésén, mert én sosem gondoltam arra, hogy én öreg lennék. Az ifjú hölgy, látván reakciómat, rögtön zavarba jött, de megmagyaráztam neki, hogy számomra ez egy érdekes kérdés, elgondolkodom rajta és majd később válaszolok neki.

Végül is úgy döntöttem, hogy az öregség egy ajándék.

Tulajdonképpen életemben most lehetek először az, aki mindig is szerettem volna lenni. . Persze, nem a testem! Időnként én is kétségbeesem a ráncaim, a táskás szemem, a megereszkedett fenekem miatt. És gyakran meghökkenek azon az öreg nőn, aki visszanéz rám a tükörből /aki pont úgy néz ki, mint az anyám/, de nem sokáig gyötrődöm ezek felett.

Sosem cserélném el az én nagyszerű életemet, a szerető családomat, az én csodálatos barátaimat a kevésbé ősz hajért vagy egy feszes hasért. Ahogy korosodtam, egyre kedvesebb lettem a magam számára és kevésbé kritikus magammal szemben. A saját barátommá váltam. Nem tolom le magam, ha több süteményt eszem a kelleténél, vagy nem vetem be az ágyat, vagy megveszem azt a virágtartót az erkélyre, amire semmi szükség nincs, de jól néz ki. Felhatalmazva érzem magam, hogy élvezkedjek, hogy rendetlen legyek, hogy extravagáns legyek.
Annyiszor megéltem, hogy legkedvesebb barátaim idő előtt elmennek; mielőtt még megérték volna azt a szabadságot, amit az öregség hoz magával.
Ki törődik azzal, hogy hajnali 4 -ig olvasok, vagy játszom a computeren?
Táncolhatok a régi muzsikára, ha úgy tartja a kedvem és sírhatok a régi szerelem emlékén...és meg is teszem.
Sétálok a vízparton egy olyan fürdőruhában, amiben kidomborodnak a testrészeim, és önfeledten vetem bele magam a hullámokba, ha jól esik, és nem törődöm a motorcsónakokból rám vetett sajnálkozó pillantásokkal.

Ők is lesznek öregek, ha elég szerencséjük lesz hozzá!

Tudom, persze, azt is, hogy időnként feledékeny vagyok. És hát van is néha mit, elfelejteni az életből. De azért a legfontosabb dolgokra emlékszem.

Hát igen, életem során azért megtört néhányszor a szívem. Hogyne tört volna meg, amikor elveszítesz valakit, akit szerettél, amikor egy gyerek szenved, vagy elüti a cicádat egy autó? De a megtört szív az, ami erőt ad és megértést és részvétet kelt.
Egy olyan szív, mely sosem szenvedett, érzéketlen maradt minden iránt, az sosem fog örömöt érezni a tökéletlenség felett.

Én nagyon boldog vagyok, hogy elég soká éltem ahhoz, hogy megőszülhessek, hogy a fiatalos nevetésem mély ráncokat mart az arcomra. Oly sokan vannak, akik soha nem nevettek és oly sokan, akik nem érték meg, hogy ősz hajszálaik legyenek.

Ahogy múlnak az évek, úgy egyre könnyebb pozitívnak lenni. Egyre kevesebbet kell törődni azzal, mit gondolnak mások. .

Én nem teszek fel magamnak se kérdéseket. Ráadásul fenntartom magamnak a jogot, hogy ne legyen igazam.
Nos, válaszolva ifjú barátnőm kérdésére, elmondhatom, hogy nem bánom, hogy öregszem. Szabaddá tesz. Szeretem azt, akivé váltam. Nem akarok örökké élni, de amíg itt vagyok, nem fecsérlem olyanra az időmet, mint, hogy mi lett volna ha. vagy azon izgassam magam, mi lesz majd. És minden áldott nap eszem édességet /már ha kedvem van hozzá/.

Mindig mosolyogj és a szívből fakadó igaz barátságokra nagyon vigyázz!
És ajánlom még, hogy mindig nevessetek a saját hülyeségeiteken, mert a nevetés az élet legnagyobb adománya és a kínaiak szerint erősíti az immunrendszert.
/ A szerző ismeretlen/


Link

dorotea55, 2017. július 13. csütörtök, 13:13
Címkék: Nincs Cím, írást olvasd, fiatal barátnőm, ifjú hölgy, érdekes kérdés, táskás szemem,
Kommentek
A Boldogasszony-zarándokvonat útja 05.18
10:20
A csíksomlyói búcsúba tartó Boldogasszony-zarándokvonat Nagyváradot, Kolozsvárt és Marosvásárhelyet érintette május 17-én. A zarándokokat minden állomáson ünnepélyesen köszöntötték
A nagyváradi állomásra csütörtökön délben futott be a Boldogasszony-vonat. A zarándokokat Böcskei László megyéspüspök és Fodor József általános helynök fogadta. A főpásztor a zarándokok imájába ajánlotta a nagyváradi egyházmegyét, és Isten áldását kérte további útjukra és életükre.
A vonat délután, több mint negyven perces késéssel érkezett Kolozsvárra, ahol tánccal és pogácsával köszöntötték a zarándokokat. Veres Stelian plébániai kormányzó úgy fogalmazott, ez a találkozás ,,mindannyiunkat megerősít keresztény hitünkben, nemzetünk tudatában és az összetartozás érzésében". Hozzátette: ,,Napjainkban hatványozottan szükségünk van a Boldogasszony, a Magyarok Nagyasszonyának oltalmára, valamint a hitre, a reményre, a szeretetre, mert a csüggedés sokszor vesz erőt nemzetünkön.
Oláh Emese,
maroka, 2018. május 18. péntek, 22:13
A teremtés......
túl sok - mondta a majom. Én nem majomkodnék annyit. A kutya visszaadott Neked tíz évet, én is ezt teszem. És ebbe is beleegyeze az Úr.

Harmadik napon Isten megteremtette a szarvasmarhát. És mondá: járj ki a földekre a gazdáddal nap mint nap, izzadj a Nap heve alatt, fialj borjakat, és adj tejet a gazdádnak. Hatvan évnyi élettartamot adok neked mindehhez.

Azt mondja a marha: Ez meglehetősen kemény sors hatvan éven keresztül. Inkább vállalnék csak húszat és visszaadnék Neked negyvenet. És lőn: ebbe is beleegyezé az Úr.

Negyedik napon Isten megteremtette az embert. És mondá: Egyél, aludj, játssz és élvezd az életet. Minderre húsz évet adok neked.

Azt mondja az ember: Mi? Csak húsz év? Ha lehet, kérem még azt a negyvenet, amit a szarvasmarha adott vissza Neked, meg azt a tízet, amit a majom és azt a tízet is, amit a kutya utasított vissza.

Legyen! - mondá az Úr.

Hát így esett, hogy életed első húsz évében eszel, alszol és játszol, a
agica2004, 2018. május 18. péntek, 18:36
Öngyilkos merénylők robbantottak több keresztény templomnál
2018. május 14. hétfő 13:10
A támadások Indonézia második legnépesebb városában, Surabayában történtek három templomnál szinte egyszerre, május 13-án, vasárnap reggel. Tizenhárman meghaltak és több mint negyven ember megsebesült a robbantásokban. Az akciót egy család hat tagja követte el - adta hírül az indonéz rendőrség.
Az elkövetők egy család tagjai voltak: az apa egy autóba rejtett robbanószerkezetet hozott működésbe, 16 és 18 éves fiaik egy motorbiciklit használtak, az anya pedig a 9 és 12 éves kislányaikkal együtt robbantotta fel magát. A merénylet az Iszlám Állam terrorszervezethez kötődő Jamaah Ansharut Daulah nevű indonéziai szervezettel hozható összefüggésbe. A család korábban Szíriában járt, nemrég tértek vissza Indonéziába.
Három keresztény, köztük egy katolikus templomot ért támadás. A merénylők még három, házilag készített robbanószerkezetet nem tudtak felrobbantani, ezeket tűzszerészek semmisítették meg. A rendőrség vasárnapra bezáratta a városban az összes
maroka, 2018. május 15. kedd, 10:30
Urunk mennybemenetele 05.12
velünk - imádkozzuk az ünnepen. De vajon mit is jelent ez? Milyen életét osztja meg, hogyan, és mi lesz ennek az eredménye? A homília forrása a napi evangélium, más szentírási szakaszok és a liturgikus szövegek is. Ezekből merítünk most.
A mennybemenetel ünnepének két prefációját találjuk a misekönyvben. A második tömören megfogalmazza, mi is történt: ,,Ő feltámadása után tanítványainak valóságosan megjelent, majd szemük láttára fölemelkedett a mennybe." A valóságos megjelenések negyven napját egy csodálatos cselekedet zárta le, amely egyszerre volt valóságos és szimbolikus. Jézus még negyven napig tanította az apostolokat a feltámadás valóságosságára. Vajon e tettével mit akar ránk bízni?
Az első prefáció bővebben kifejti a misztériumos mondanivalót. A mennybe ment Jézus feladata hármas: közbenjár Istennél az emberekért mint valóságos ember, majd onnét visszatérve megítéli a világot, a végidőben pedig elnyeri az egész világ fölötti uralmat.
Mi a tanítványok és a mai hívő
maroka, 2018. május 12. szombat, 22:04
Nótári Tamás
ítélkezés - és ennek keretében a vizsgálódásunk tárgyát képező lélekmérés - a következőképpen zajlott. Egy hatalmas teremben, a két Maat[68] termében, amelynek tetőzete lángnyelvekből és az igazság jeleiből állott, trónolt Osiris, előtte Anubis és a Horus-fiak állottak, valamint egy külsejében krokodil, oroszlán és víziló vonásokat ötvöző szörnyeteg, aminek az volt a feladata, hogy az ítéletben esetlegesen bűnösnek talált vádlottat felfalja. A terem hátsó részében ült az Osiris által megbízott negyvenkét bíró (számuk Egyiptom kerületeinek számát szimbolizálta), a terem elülső részében pedig azon mérleg állott, amelyre majd a halott szívét ráhelyezik. Az igazság istennője (Maat) fogadta a terembe lépő elhunytat, akinek szívét Horus és Anubis a mérleg egyik serpenyőjébe helyezte - a másik serpenyőbe egy toll, vagy egy szem (mindkettő a maat jelképe) került -, és megmérték, hogy könnyebb-e, mint az igazság. Ha a mérleg nyelve nem lengett ki, akkor a mérés szerencsés kimenetelűnek
eposz, 2018. május 06. vasárnap, 20:53
Fekete István: Lótusz
ellen szól.
Nem tagadom, nagyon szeretek kihágni, így feltettem feleségemnek a kérdést, hogy: vagy cigarettára gyújtok, vagy lótuszt tépek. Természetesen: neki!
- Csak gyújtson rá - mondta valami végtelen fitymáló mozdulattal -, régen volt az, amikor maga virágot lopott nekem...
- Vagyok én még olyan legény...
Erre már nem is szólt, csak belebújt abba a kalodába, amibe az úszni nem tudók kapaszkodnak, és elevezett a forrás felé, ahol állítólag (én nem léptem le) negyven méter mély a víz. Rossz volt nézni.

Nem is néztem sokáig, mert egy vezérigazgató külsejű úr ereszkedett a vízbe - közvetlenül a gyönyörűen kinyílt lótuszvirág mellett - és mint a vezérek általában, egyetlen, de nagyon határozott mozdulattal leszakította a virágát. Jó hosszú szárral.
- Elvira, ide nézzen!
Az Elvira nevezetű hölgy nemcsak odanézett, de fel is ugrott, és a deszka széléről dühösen sziszegte:
- Aladár, dobja vissza a virágot...
- De mért,
lenke1964, 2018. május 04. péntek, 08:53
Az ,,emberarcú szocializmus"
kenyér" - olvasható a Hajdú-Bihar című albumban, amit a megyei tanács és az Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó Vállalat jelentetett meg.

Dr. Szabó Imre tanácselnök a mű előszavában leszögezte: ,,Ezért indult meg a felszabadulás után a megye ipari fejlesztése, épült fel a Biogal Gyógyszergyár, a Magyar Gördülőcsapágy Művek, a Konzervgyár, a Hajdúsági Iparművek, az Orvosi Műszergyár, a berettyóújfalui ELZETT - hogy csak a legjelentősebbeket említsem. Ma már ötven vállalat és negyvenöt ipari szövetkezet működik a megyében, s az iparban foglalkoztatottak száma több mint hatvanezer."


A kiadványból a Debrecent bemutató fotók közül válogattunk. Galériánkban a lakótelep-építések, a Merkur-telep, a Fényes udvar, valamint a Híradó Mozi és Kádár János látogatásának egy-egy pillanata is viszontlátható. Kattints a fenti nyílra, jó múltidézést!

A 6-os Volán székháza a Szoboszlói úton

DBKL

(Az itt megosztott fotókat se a netről
tinka1951, 2018. május 01. kedd, 10:20
Kemény nyarat jósol a Dávid naptár
EDDIG 90% - ba BEJÖTTEK AZ IDŐS DÁVID ÚR JÓSLATAI
A nyíregyházi mérnök több mint negyven éve készíti napra lebontott meteorológiai prognózisát, amit Dávid-naptárnak hívnak. Nyáron elviselhető lesz a meleg, és a jó idő szeptember végéig kitart - jósolja 2018-ra Dávid Mihály, a több mint 40 éve hosszú távú időjárás-előrejelzéssel foglalkozó nyíregyházi mérnök. Lehet néhány fagyos éjszaka még májusban is, ami a gyümölcstermesztőknek és nekünk sem túl jó hír, mivel lefagyhatnak a virágok. Ráadásul a mezőgazdasággal foglalkozók jövőre is készülhetnek öntözni: 2018-ban sem lesz több csapadék, mint idén. Csapadékosnak csak a május és a június közepe tűnik - ez utóbbi időszak viszont akár július elejéig is eltarthat.
A mérnök azt mondja, 2019 - től jön majd egy olyan időszak, amikor lényegesen több csapadék fog hullani a Délkelet-Alföldön is.
maroka, 2018. április 29. vasárnap, 13:34
Képek, videók
0 a negyvenes találkozón
lovaszmarika
2018. május 01. kedd, 17:04
Negyvenhat év.jpg
juliabo2i
2016. október 13. csütörtök, 20:22
Negyven évvel.jpg
chillik
2016. február 12. péntek, 04:49
negyven_felett.png
menusgabor
2016. január 13. szerda, 22:13
Negyven év.jpg
scorpionsrose
2015. március 11. szerda, 12:22
negyven_felett.jpg
puszatlaj
2015. január 24. szombat, 11:24
negyvenen túl.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:59
Negyven éves Frakk, a mac
basikele
2012. december 16. vasárnap, 04:34
Túl a negyvenen.jpg
sznejuci
2012. június 05. kedd, 21:42
Negyven fölött
irmus
2011. március 09. szerda, 07:05
Olvasd naponta a Bibliát.
katalin_53
2018. április 06. péntek, 10:30
Olvasd naponta a Bibliát!
katalin_53
2017. november 30. csütörtök, 21:08
Olvasd a Bibliát
sacimama
2016. május 25. szerda, 09:57
olvasd bátran.jpg
yvett789
2015. január 13. kedd, 16:54
olvasd a Bibliát
sacimama
2014. július 08. kedd, 08:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.