Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 15. szerda | 33. hét | 227. nap | 23:17 | Mária
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egy kis elemzés
Egy kis elemzé...

Az egész világ azt kérdezi, vajon az arab terroristák miért vágynak olyan hevesen az öngyilkosságra?
Elemezzük végig a helyzetet:
01. Tilos a házasság előtti nemi élet.
02. Nincsenek prostituáltak.
03. Tilosak a szeszes italok.
04. Tilosak a bárok.
05. Tilos a tévé.
06. Tilos az Internet.
07. Tilos a sport, a stadionok, az ünnepek stb. (csak a Ramadán)
08. Tilos a házasságtörés.
09. Tilos sertéshúst enni. (Gondoljunk csak a rostonsült csülökre.)
10. Mindenfelé homok és sehol egy terepjáró, hogy lehetne egy kicsit szórakozni.
11. Ruhák helyett csuhák.
12. Csak jobb kézzel lehet enni, mert a ballal a segged törlöd.
13. Tilos a vécépapír, mintha az élet nem lenne enélkül is elég bonyolult.
14. Nem lehet borotválkozni.
15. Nem lehet zuhanyozni.
16. Tilos a külföldi zene.
17. Tilos a rádió.
18. A rostonsült szamárhúsból készül és tevetrágya ég alatta.
19. Az asszonyok zsákformájú ruhát hordanak és mindig fátyol takarja őket.
20. Mások választanak neked feleséget.
21. A feleséged úgy be van csomagolva, hogy csak egy fél év után derül ki róla, hogy szakállas.

És ha valaki elég meggyőzően mondja el neked, hogy ha meghalsz a Paradicsomba kerülsz, ahol
meglesz mindened amit a földön nem kaptál meg...
....hát a jó fenébe most mondd miért ne lenne öngyilkos???!!!
lovaszmarika, 2016. november 23. szerda, 14:26
Címkék: egész világ, házasság előtti, rostonsült csülökre, kicsit szórakozni, külföldi zene, rostonsült szamárhúsból,
Kommentek
Enneagram - Fejlődési szintek / Hogyan fogjunk hozzá?
Don Richard Riso / Russ Hudson - Személyiségtípusok)

A fejlődési szintek

Minden egyes személyiségtípusnak jellegzetes szerkezete van. Amint látni fogjuk, az egyes típusok elemzése az egészséges személyiségvonások leírásával kezdődik, azt követi az átlagos, végül pedig az egészségtelen személyiségvonások ismertetése. Ez a szerkezet adja a személyiségtípust alkotó fejlődési szinteket is.

A szinteket Don Riso fedezte fel 1977-ben, és ezek képezték az alapját az e könyv első kiadásában szereplő típusleírásoknak. A kilenc belső szint elegáns fogalmi keretet alkot az egyes típusok összes vonásának és indítékának befogadásához. A szintek emellett azt is nyilvánvalóvá teszik, melyek az egyes típusok tévesen hozzárendelt, illetve eredendően megfelelő jellegei.

Valamely egyén pontos megértéséhez nem elég alaptípusának és színezetének pontos felismerése, hanem azt is meg kell határozni, hogy az adott alaptípuson belül melyik fejlődési szinten áll. Más szavakkal - nagyon
eposz, 2018. augusztus 08. szerda, 14:57
zsálya
A zsálya egy csodálatos gyógynövény, amely különleges ízt ad a leveseknek, salátaönteteknek és gyümölcsleveknek. A gyógynövény gyulladáscsökkentő és erős emlékezet erősítő. A vizsgálatok során, még kis mennyiségű zsálya fogyasztásakor is kimutatták, hogy az jelentősen növelheti a memóriát. Az is ismert már 2003 óta, hogy a kínai zsálya vagy Danshen, hatóanyaga nagyon hasonlít az Alzheimer-kór kezelésére használt gyógyszer hatóanyagára. A gyógynövényt több mint 1000 éve használják agyi problémák kezelésére. A zsályáról bebizonyosodott, hogy támogatja az agy interkonnektivitását vagyis az agy részeinek összeköttetéseit. Ez mindenki számára fontos lehet, annak is aki Alzheimer-kórban szenved, vagy sem.
A ZSÁLYA - MEGOLDÁS BESZŰKÜLT AGYEREKRE!
July 31, 2018 Kat. Egészség
HirdetésA zsálya egy csodálatos gyógynövény, amely különleges ízt ad a leveseknek,
faciendum, 2018. augusztus 05. vasárnap, 20:51
Mustgáz: megfelelő elővigyázatossággal
pincékben összegyűlik, kiszorítja a levegőt, így teremtve oxigén-hiányos állapotot. A szén-dioxid kis koncentrációban a légzőközpontot izgatja, nagyobb koncentrációban az oxigénhiány miatt fulladást okoz. Hat a központi idegrendszerre, amelynek jelei a szédülés, hányinger, illetve mentális zavar. Ezért tapasztalható, hogy az újbor forrásának időszakában gyakran lesznek rosszul a pincékben.
A must erjedésének idején a rosszullét, fulladás megelőzése érdekében előzetes szellőztetés és légtér-elemzés nélkül a borospincékbe szigorúan tilos lemenni!

A gázérzékelő riasztók felszerelésén túl a tragédiák megelőzésére a pinceajtó nyitásához rendelt reteszelt mesterséges szellőző rendszer használata ad megfelelő megoldást.
Önmagában az úgynevezett ,,gyertyapróba" alkalmazása nem tekinthető megbízhatónak! A gyertyapróba lényege az, hogy a pincébe égő gyertyával mennek le, ha ez elalszik, akkor ott feltehetően nagy koncentrációban mustgáz van jelen. A gyertya lángja
bordat, 2018. augusztus 03. péntek, 17:06
Növekvő forgalomban erősödött a BUX-index a héten
A részvénypiac heti forgalma meghaladta a 29,12 milliárd forintot az előző heti 45,19 milliárd forint után, a vezető részvények erősödtek.

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzésében kiemelte, hogy jelentősen javult a nemzetközi befektetői hangulat a hét második felében, miután szerdán Donald Trump amerikai elnök és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke megállapodtak, hogy törekednek a vámmentességre és a kereskedelmi akadályok megszüntetésére. Erre a hírre a magyar részvénypiacon főként az OTP árfolyama reagált, a bankpapír árfolyama elérte a 10 400 forintos szintet, a következő időszakban további emelkedés várható az elemzés szerint.

Az elemzés szerint érdemes figyelni a Richter árfolyammozgására, mivel sikerült megkapaszkodnia a 4700-4900 forintos, hosszabb távon is kiemelt jelentőségű támasz-zónában, így a jelenlegi mozgás akár egy hosszabb távú pozitív fordulat előfutára is lehet.

Kedden tartott kamatdöntő ülést a Magyar Nemzeti Bank (MNB)
velemenyezd, 2018. július 29. vasárnap, 07:04
Az iskolázottsággal összefüggésben álló csaknem 1300 génvariációt azonosítottak a kutatók
az iskolázottsággal összefüggő génvariációk jelentős része az agyfejlődés gyakorlatilag összes szakaszában, valamint az agyi idegsejtek közti kommunikációban is jelentős szerepet játszik" - mondta Peter Visscher, az ausztrál Queenslandi Egyetem professzora, a tanulmány egyik szerzője.

A szakember szerint az újonnan azonosított 1271 génvariáns együttvéve az emberek közötti iskolázottságbeli különbségek mindössze nagyjából 4 százalékára ad magyarázatot. "A genomban lévő számos génvariáció hatásának elemzése azonban azt mutatta, hogy ezek együttvéve ugyanolyan mértékben képesek előre jelezni egy személy várható iskolai végzettségét, mint a különböző demográfiai tényezők" - mondta a kutató.

Wedow ugyanakkor hangsúlyozta, hogy bár kutatási szempontból kétségtelenül hasznos eszköz a "poligenetikus pontrendszer", azonban semmiképpen sem szabad a való életre alkalmazni. "Az alacsony poligenetikus pontszám egyáltalán nem azt jelenti, hogy valakinek esélye sincs magas iskolai végzettséget szerezni" - mondta
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 13:20
Megtalálták a mozis kasszasiker receptjét
bejáró, érzelmi zuhanást ábrázoló filmek (Psycho); az "ember a gödörben", bukást követő felemelkedést ábrázoló filmek (A keresztapa); az Ikarusz, vagyis emelkedés-zuhanás történet (A rakparton); a Hamupipőke-történet, avagy az érzelmi emelkedést, zuhanást és emelkedést bemutató film (Babe); valamint az Ödipusz-történet zuhanás, emelkedés és zuhanás ívvel (Mindent anyámról).Ezt követően fel tudták térképezni, hogy 21 műfajban mely csoport bizonyult a legnagyobb kasszasikernek a moziban. Az elemzés kimutatta, hogy az ember a gödörben-sztorik a maguk boldogság-szomorúság-boldogság ívével minden műfajban a legsikeresebbek. Átlagosan 40,5 millió dolláros (11 milliárd forintos) költségvetéssel készülnek és átlagosan 54,9 millió dolláros (15 milliárd forintos) bevételt termelnek.

Az életrajzi filmeknél ugyan a szegénységből a gazdagságba vezető utat ábrázoló sémák végeztek az élen, ám a krimikben és thrillerekben ez a recept sokkal kevésbé sikeres. A vígjátékok közül pedig azok a legkevésbé
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 12:50
Átverés az omega-3?
Átverés az omega-3?

2018. Július 18.

Nem védik a szívet az omega-3 zsírsavas étrend-kiegészítők egy nagyszabású új kutatás adatai szerint.

A kutatói több mint százezer, klinikai tesztekben részt vett ember adatait elemezték. Mint írták, egy az ezerhez az esélye annak, hogy az omega-3-készítmények jelentős egészségi előnyökkel járnának - idézte a BBC hírportálja.

Az elemzés során főként az omega-3 tartalmú étrend-kiegészítők hatását vizsgálták, a halfélék fogyasztását kevésbé.

Az omega-3 elnevezésű zsírok közé tartozik az alfa-linolénsav (ALA), melyet a szervezet nem tud előállítani, de megtalálható a növényi olajokban, a dióban, a mogyoróban és hüvelyesekben is.

Ide tartozik az eikozapentoén-sav (EPA) és a dokozahexoén-sav (DHA), melyeket a szervezet az ALA-ból elő tud állítani, de halakban, halolajban is megtalálható.

Lee Hooper, a kutatás vezetője, a Kelet-Angliai Egyetem tudósa elmondta, átfogó és szisztematikus elemzésük adatai
evavicus, 2018. július 18. szerda, 14:42
Ismét szemünk láttára épül ki egy diktatúra az országban! Te hol állsz: a diktátor mellett, vagy vele szemben?
#29
Soha senki nem mondta (én sem), hogy az EU demokratikus!
Az EU a világ egyik legnagyobb (legális) gazdasági diktatúrája.

Valamiben nagyon nagy tévedésebn, vagy kedves Kispap úr!
S ne feledd mi népszavazással vállaltuk az EU-t, nos annak
nem csak elönyeit kell zsebre rakni, hanem a felelösséget is
vállalni kell, s a szükséges akkor segiteni másokon! Most az
elemzések alapján 71%-a az EU-nak az elosztás mellett van, s
csak a maradek nem! Föleg azok nem, akiknek eddig sem jutott!

Vannak országok amelyek belefulladnak a menekült áradatba.
Különösen a délebbi államok! Nekünk csak mázlink van, hogy
nincs tengerünk!

Foglalkozz a saját anyáddal ki vérfertözésböl hozott a világra!
Egyebként a 94.500/hó egyéltalán nem olcsó. Sokaknak még
a nyugdijuk/keresetük is sokkal kevesebb. S ha egy kicsit is
informálnád magad akkor tudnád, hogy egy schweizi idösek
otthonába csak akkor helyezhetsz el valakit, ha ottani lakos
decotext, 2018. június 25. hétfő, 07:05
Képek, videók
Auralato es elemzo Zoli
agi56
2008. szeptember 09. kedd, 17:34
Böecsök Tibor közg.elemző
agica2004
2008. április 24. csütörtök, 22:52
Ha az egész világ....jpg
kkm
2015. június 28. vasárnap, 21:21
Az egész világban
sanci81
2015. május 27. szerda, 19:41
Örülj az egész világnak..
pacsakute
2014. július 26. szombat, 20:24
Felszín az egész világ.jp
suzymama43
2014. május 26. hétfő, 12:42
színház az egész világ
agica2004
2013. március 09. szombat, 08:36
9 OV az egész világot rá
lovaszmarika
2012. szeptember 24. hétfő, 14:30
színház az egész világ.jp
agica2004
2011. május 01. vasárnap, 11:51
az egész világon Barát.gi
suzymama43
2010. október 19. kedd, 15:33
az egész világ nő András.
asztrokrisz37
2010. július 24. szombat, 23:19
Az egész világon kerest.
ronix
2010. július 07. szerda, 15:35
őrülj az egész világnak
tereza54
2009. szeptember 28. hétfő, 19:38
világtalan az egész világ
jakabgasparne
2008. október 04. szombat, 08:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.