Regisztráció  Belépés
2018. február 19. hétfő | 8. hét | 50. nap | 17:09 | Zsuzsanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egy kis elemzés
Egy kis elemzé...

Az egész világ azt kérdezi, vajon az arab terroristák miért vágynak olyan hevesen az öngyilkosságra?
Elemezzük végig a helyzetet:
01. Tilos a házasság előtti nemi élet.
02. Nincsenek prostituáltak.
03. Tilosak a szeszes italok.
04. Tilosak a bárok.
05. Tilos a tévé.
06. Tilos az Internet.
07. Tilos a sport, a stadionok, az ünnepek stb. (csak a Ramadán)
08. Tilos a házasságtörés.
09. Tilos sertéshúst enni. (Gondoljunk csak a rostonsült csülökre.)
10. Mindenfelé homok és sehol egy terepjáró, hogy lehetne egy kicsit szórakozni.
11. Ruhák helyett csuhák.
12. Csak jobb kézzel lehet enni, mert a ballal a segged törlöd.
13. Tilos a vécépapír, mintha az élet nem lenne enélkül is elég bonyolult.
14. Nem lehet borotválkozni.
15. Nem lehet zuhanyozni.
16. Tilos a külföldi zene.
17. Tilos a rádió.
18. A rostonsült szamárhúsból készül és tevetrágya ég alatta.
19. Az asszonyok zsákformájú ruhát hordanak és mindig fátyol takarja őket.
20. Mások választanak neked feleséget.
21. A feleséged úgy be van csomagolva, hogy csak egy fél év után derül ki róla, hogy szakállas.

És ha valaki elég meggyőzően mondja el neked, hogy ha meghalsz a Paradicsomba kerülsz, ahol
meglesz mindened amit a földön nem kaptál meg...
....hát a jó fenébe most mondd miért ne lenne öngyilkos???!!!
lovaszmarika, 2016. november 23. szerda, 14:26
Címkék: egész világ, házasság előtti, rostonsült csülökre, kicsit szórakozni, külföldi zene, rostonsült szamárhúsból,
Kommentek
Érdekesség
azonban kiderült, a Google viszont azt állítja, hogy ezeket az adatokat nem használták fel, de ennek ellenére a lebukás után azonnal leállították a nyomon-követést.

A cég szerint erre azért volt szükség, hogy gyorsabban megkapjuk az értesítéseket és az üzeneteket, azonban állításuk szerint ezeket az adatokat más célokra nem használták fel, bár ezt nehéz elhinni azok után, hogy a cég elmondta, hogy miután felfedezték ezt a kis apróságot, azóta le is állították ezt a funkciót.

Az elemzés szerint ezzel a módszerrel 6-7 kilométeres pontossággal lehetett tudni, hogy a mobil tulajdonosa merre jár, de városokban ennél is pontosabb helymeghatározást tett lehetővé.

Természetesen ez elég nagy felháborodást keltett, még annak ellenére is, hogy a legtöbbe tisztában voltak ezzel a dologgal, de ugye eddig nem állt rendelkezésre döntő bizonyíték.

Ezen kívül az is kiderült, hogy ez a funkció nem csak akkor működött, ha ki volt kapcsolva minden helymeghatározási beállítás, hanem
kirscha, 2018. február 13. kedd, 11:18
A tengerek óriásait veszélyeztetik a műanyag mikroszemcsék
A mikroszemcsék öt milliméternél kisebb műanyagdarabkák, melyek az óceánok és tengerek élővilágát veszélyeztetik.

A tudósok olyan kutatásokat sürgetnek, amelyek kimutatják a műanyag mikroszemcsék hatását az úgynevezett szűrögető állatokra, melyek a tengervízből szűrik ki a kis méretű táplálékot, rákokat, planktont - olvasható a BBC híroldalán.

Amerikai, ausztrál és olasz tudósok a Trends in Ecology and Evolution című szaklapban megjelent friss elemzésükben azt írták, a legnagyobb figyelmet a Mexikói-öböl, a Földközi-tenger, a Bengáli-öböl és a délkelet-ázsiai Korall-háromszög térségére kell fordítani.

A friss elemzés olyan adatokat vizsgált meg, amelyek a nagy testű szűrögetőkre leselkedő mikroszemcse-szennyezésről szólnak.

Ez a szennyeződés tovább csökkentheti a nagy tengeri planktonevők számát a tudósok szerint, ám a kockázatokat eddig alig vizsgálták.

A lehetséges veszélyek közé tartozik a csökkent tápanyagfelvétel és az emésztőrendszer sérülése - mondta Elitza Germanov, az
velemenyezd, 2018. február 05. hétfő, 11:01
Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten
A héten a részvénypiac forgalma 56,82 milliárd forint volt, szemben az előző heti 82,40 milliárd forinttal. A vezető részvények gyengültek.

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez pénteken eljuttatott tőzsdei elemzése szerint a magyar részvénypiacon a hét elején ismét negatív korrekció volt látható, majd a hét közepétől érkeztek a vevők, és a BUX-indexnek a pénteki kereskedési napot kivéve sikerült 40 ezer pont felett maradnia. Mindeközben a nemzetközi befektetői hangulat is jelentősen romlott, ennek az elemzés szerint a kötvénypiaci hozamok emelkedése az oka.

A BÉT-en a vezető részvények mozgása továbbra is széttartó, az OTP viszonylag jól tartotta magát, a Mol pedig fontos támaszról fordult a hét közepén.

A héten Magyarországon történt makrogazdasági események közül kiemelték a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának keddi ülését, amelyen a kamatszinteket változatlanul hagyták, és új bejelentést sem tettek. Az ülést követően megjelent közlemény azonban egy fontos újdonságot tartalmazott,
velemenyezd, 2018. február 04. vasárnap, 07:11
Brit statisztikai felmérés: a leggazdagabb 10 százalék ötször vagyonosabb, mint a legszegényebb 50 százalék
font összvagyona volt; eza teljes háztartási vagyontömeg 9 százaléka.

Az ONS számításai szerint ahhoz, hogy egy brit háztartás bekerüljön a leggazdagabb egy százalék csoportjába, legalább 3,23 millió font vagyon kell. A háztartások legszegényebb tíz százaléknak viszont legfeljebb 14 100 font vagyona van.

A statisztikai hivatal felmérése szerint a brit háztartási szektor teljes adósságállománya 1230 milliárd font, ebből 1120 milliárd font az ingatlanhitel.

Egy másik, nemrégiben ismertetett elemzésben a brit pénzügyi szektor felügyeleti hatósága, a Financial Conduct Authority (FCA) 13 ezer fős lakossági mintán elvégezett vizsgálat alapján kimutatta, hogy jelenleg 4,1 millió brit - a felnőtt lakosság 8 százaléka - él súlyos pénzügyi szükséghelyzetben.

Az FCA kritériumai szerint ez azt jelenti, hogy e csoport tagjai az elmúlt fél évben három vagy ennél több hónapban nem tudták törleszteni esedékes hitel- és közműtartozásaikat.

A felmérés kimutatta azt is, hogy 6,5 millió britnek
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 19:33
Brexit - Kiadja a brit kormány a képviselőknek a Brexit hatásairól szóló kiszivárgott tanulmányt
vitanapon hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a tanulmány továbbra is bizalmas, a kormány gesztusa "kivételes jellegű", és nem tekinthető precedensnek a jövőbeni hasonló esetekre nézve.

Walker szerint alapvetően minden olyan kiszivárogtatás elítélendő, amely gyengítheti a brit kormány tárgyalási pozícióit a Brexit-folyamat során.

A konzervatív párti kormány azután egyezett bele a tanulmány kiadására a képviselőknek, hogy az ellenzék legnagyobb ereje, a Munkáspárt sürgősségi indítványban követelte az elemzés ismertetését, és a támogatottsági erőviszonyok alapján a kormány valószínűleg alulmaradt volna, ha az indítványt szavazásra bocsátják.

A kormány azonban továbbra is csak abba egyezett bele, hogy a tanulmányt egyelőre csak a képviselők láthatják.

A brit kormányzati szakértők által a DExEU számára készített tanulmány előző nap jutott el először a Buzzfeed amerikai hírportálhoz, majd rövid időn belül az egész brit média átvette.

A tanulmány megismert részletei meglehetősen borús képet
velemenyezd, 2018. január 31. szerda, 18:43
Levegő útján is terjedhet az influenza egy új kutatás szerint
magyarázta Donald Milton, a Marylandi Egyetem közegészségügyi karának professzora, a kutatás vezetője.

Hozzátette, hogy ha valakit legyűrt az influenza, annak haza kell mennie, nem szabad a munkahelyén maradnia, ahol megfertőzhet másokat is.

Milton és kutatócsoportja 142 influenzás páciens kilégzésében lévő vírusokat elemezte. A mintákat természetes légzés, beszéd, spontán köhögés és tüsszentés közben vették, majd felmérték a bennük előforduló influenzás aeroszolok fertőzőképességét.

Az elemzés eredménye alapján az influenzás betegek jelentős része rendszeresen ürít fertőzőképes vírusokat olyan apró aeroszolokba, amelyek a levegővel való terjedés kockázatát hordozzák.

A köhögés nélküli 23 aeroszolmintából 11 - vagyis 48 százalék - tartalmazta a vírus RNS-ét, a 11 közül 8-ban találtak fertőző vírust, ami arra utal, hogy nem kell ahhoz köhögni, hogy fertőző aeroszolok szülessenek.

A tüsszentéssel keletkezett - kisebb és nagyobb - aeroszolokban nem volt nagyobb számú a vírus RNS-einek
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 17:24
A hiábavaló előadásokról
,,Tömeges kitelepítések, kényszermunkatáborok" c. előadásában beszélt arról, amiről én is emlegettem a Magyarok Szövetsége számára írt programomban még 2008-2009-ben és amit megírtam később a NEHÉZ-SORSÚSÁG... c. tényfeltáró sorozatomban:
*
*
1. NEHÉZ-SORSÚSÁG KERESZTJE A MÚLTBAN ÉS A JELENBEN
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=128978&n=furaila&blog

Negatívdiszkriminációk sora ért minket már születésünk óta...

*
Nagyon jó és főleg IGAZ elemzést hallottunk Dr. Horváth Attila, docenstől az 1949-es alkotmányról...
Csakhogy, erről a témáról is oly sok előadást hallottam már és én is írtam róla, hogy a rendszerváltozást valójában az 1949-es alkotmány megszüntetésével kellett volna kezdeni! Így, utólag, egy NEGYED ÉVSZÁZAD ELTELTÉVEL kimondani mindazt róla, amit, hát nem is tudom... Talán, olyan esemény utáni tabletta-hatást éreztem az előadás közben...
*
2010-ben létrehoztunk egy TAHSZ-civil szervezetet...11 pontban
furaila, 2018. január 19. péntek, 16:32
Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten
A részvénypiac heti forgalma 34,44 milliárd forint volt az előző kereskedési héten elért 15,94 milliárd forint után, a vezető részvények árfolyama a Richter kivételével erősödött.

Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzésében úgy értékelte, jelentős hazai hír hiányában a nemzetközi trendeket követve erősödött a BUX 2018 első hetében. A magyar részvényindex a 40 000 pontos pszichológiai szintet "tesztelheti" a közeljövőben.

Az elemzésben felidézték: a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) kedden tette közzé, hogy a feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index értéke 60 pontra emelkedett a novemberi 58,6 pontról. A 60 pontos érték rekord, és azt jelenti, hogy nagyon erős feldolgozóipari konjunktúra várható, az új rendelések indexe és a vásárolt készletek lényegesen bővültek a közelmúltban - mutatott rá az Equilor.

A vállalati hírek kapcsán kiemelték: az OTP csütörtökön jelentette, hogy tőkét emelt szerb leánybankjában. Szintén csütörtökön
velemenyezd, 2018. január 07. vasárnap, 07:05
Képek, videók
Auralato es elemzo Zoli
agi56
2008. szeptember 09. kedd, 17:34
Böecsök Tibor közg.elemző
agica2004
2008. április 24. csütörtök, 22:52
Ha az egész világ....jpg
kkm
2015. június 28. vasárnap, 21:21
Az egész világban
sanci81
2015. május 27. szerda, 19:41
Örülj az egész világnak..
pacsakute
2014. július 26. szombat, 20:24
Felszín az egész világ.jp
suzymama43
2014. május 26. hétfő, 12:42
színház az egész világ
agica2004
2013. március 09. szombat, 08:36
9 OV az egész világot rá
lovaszmarika
2012. szeptember 24. hétfő, 14:30
színház az egész világ.jp
agica2004
2011. május 01. vasárnap, 11:51
az egész világon Barát.gi
suzymama43
2010. október 19. kedd, 15:33
az egész világ nő András.
asztrokrisz37
2010. július 24. szombat, 23:19
Az egész világon kerest.
ronix
2010. július 07. szerda, 15:35
őrülj az egész világnak
tereza54
2009. szeptember 28. hétfő, 19:38
világtalan az egész világ
jakabgasparne
2008. október 04. szombat, 08:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.