Belépés
2018. október 20. szombat | 42. hét | 293. nap | 02:34 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egy kis elemzés
Egy kis elemzé...

Az egész világ azt kérdezi, vajon az arab terroristák miért vágynak olyan hevesen az öngyilkosságra?
Elemezzük végig a helyzetet:
01. Tilos a házasság előtti nemi élet.
02. Nincsenek prostituáltak.
03. Tilosak a szeszes italok.
04. Tilosak a bárok.
05. Tilos a tévé.
06. Tilos az Internet.
07. Tilos a sport, a stadionok, az ünnepek stb. (csak a Ramadán)
08. Tilos a házasságtörés.
09. Tilos sertéshúst enni. (Gondoljunk csak a rostonsült csülökre.)
10. Mindenfelé homok és sehol egy terepjáró, hogy lehetne egy kicsit szórakozni.
11. Ruhák helyett csuhák.
12. Csak jobb kézzel lehet enni, mert a ballal a segged törlöd.
13. Tilos a vécépapír, mintha az élet nem lenne enélkül is elég bonyolult.
14. Nem lehet borotválkozni.
15. Nem lehet zuhanyozni.
16. Tilos a külföldi zene.
17. Tilos a rádió.
18. A rostonsült szamárhúsból készül és tevetrágya ég alatta.
19. Az asszonyok zsákformájú ruhát hordanak és mindig fátyol takarja őket.
20. Mások választanak neked feleséget.
21. A feleséged úgy be van csomagolva, hogy csak egy fél év után derül ki róla, hogy szakállas.

És ha valaki elég meggyőzően mondja el neked, hogy ha meghalsz a Paradicsomba kerülsz, ahol
meglesz mindened amit a földön nem kaptál meg...
....hát a jó fenébe most mondd miért ne lenne öngyilkos???!!!
lovaszmarika, 2016. november 23. szerda, 14:26
Címkék: egész világ, házasság előtti, rostonsült csülökre, kicsit szórakozni, külföldi zene, rostonsült szamárhúsból,
Kommentek
Csökkenő forgalomban erősödött a BUX a héten
A részvénypiac heti forgalma 55,4 milliárd forint volt az előző heti 61,1 milliárd forint után, a vezető részvényeka Magyar Telekom kivételével erősödtek.

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzése szerint kedvező hangulatban zajlott a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén a héten, a Mol és a Richter árfolyamának emelkedése támogatta a BUX indexet, pénteken az OTP piacára is megérkeztek a vásárlók. Amennyiben a nemzetközi befektetői hangulat nem romlik el, a jövő hét elején is folytatódhat a kedvező tendencia.

Az elemzésben felidézték, hogy kedden sikeres devizakötvény-kibocsátást hajtott végre az Államadósság Kezelő Központ. A 7 éves, euróban denominált kibocsátással 1 milliárd eurós forrásra tett szert az állam, rendkívül magas befektetői érdeklődés mellett, végül 1,42 százalékos éves kamat alakult ki. A felhasználási célt egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A Richter amerikai partnere, az Allergan szerdán közleményben jelezte, hogy az Amerikai Élelmiszer és
velemenyezd, 2018. szeptember 30. vasárnap, 07:04
Sulyok Tamás: az alkotmányjog oktatásának kapcsolódnia kell a mindennapi élethez
évfolyamokon ismerkedhetnek meg, így az oktatóknak nagy felelősségük van abban, hogy milyen első benyomás alakul ki a diákokban a jog világáról.

Azt mondta, a hallgatókat fel kell készíteni arra, hogy felismerjék az egyes alkotmánybírósági döntések mögött az ideológiai hátteret, képessé kell tenni őket arra, hogy ezeket megértsék és más szemléletmódokkal összevethessék. Hozzátette: ehhez kiváló "alapanyag" az alkotmánybírósági határozat, mert a döntés, a különvélemények, párhuzamos indoklások együttes elemzése több fontos alkotmányos érvrendszert is bemutat.

Olyan korban élünk - mondta Sulyok Tamás -, amikor évtizedes, véglegesnek és lezártnak hitt paradigmák változhatnak meg nagyon gyorsan. Ha nem a múltnak, hanem a jövőnek kívánunk tanítani, akkor érdemes szem előtt tartani, hogy az alkotmányjog folyamatosan változó és alakuló diszciplína - jelentette ki.

Az Ab elnöke felhívta a figyelmet: a jogrendnek értelmet adó értékek, jól csengő fogalmak csak akkor válnak valóban az élet szerves
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 12:07
A darazsakat utálják, a méheket szeretik az emberek, bár egyformán hasznosak
Az Ecological Entomology rovartani szaklap friss számában megjelent írás szerzői szerint a megkülönböztetés "méltánytalan", ezért kampányra lenne szükség, hogy a "darazsakról alkotott negatív képen" változtassanak, valamint védelmükben ugyanolyan intézkedéseket kell tenni, mint a méhekért.

A felmérést 46 ország 750 lakója körében végezték. Az eredmények azt mutatják, a darazsak a "legkevésbé kedvelt" rovarok közé tartoznak - írta a BBC hírportálja.

A résztvevőktől azt kérték, értékeljék a rovarokat egy tízes skálán, mely -5-től +5-ig terjedt. A túlnyomó többség a méheket +3-ra vagy annál többre, a darazsakat -3-ra vagy annál kevesebbre értékelte annak alapján, hogy milyen érzést vált ki belőle a rovar.

Amikor arra kérték őket, keressenek szavakat, amelyek a méhekkel kapcsolatosak, a leggyakoribb szavak a méz, a virágok és a beporzás lettek. A darazsakról leginkább a szúrás, a bosszantó és a veszélyes szavak jutottak a többség eszébe.

A darazsak azonban éppúgy beporozzák a virágokat
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 13:21
A tejtermékek fogyasztása csökkentheti a szívbetegség kockázatát
A The Lancet című brit orvosi folyóiratban ismertetett nagyszabású, 21 ország több mint 130 ezer lakosának adatait feldolgozó kutatás szerint napi három adag tejtermék fogyasztása összefüggött a szív- és érrendszeri megbetegedések és a halálozás alacsonyabb arányával azokhoz képest, akik ennél kevesebbet tejterméket fogyasztottak.

Az elemzésből kiderült, hogy azok körében is csökkent a szívbetegségek és a halálozás aránya, akik naponta három adag zsíros tejet vagy abból készült terméket fogyasztottak azokhoz képest, akik kevesebb mint napi fél adag tejterméket ettek.

Az eredmények egybevágnak korábbi vizsgálatok és klinikai tesztek megállapításaival, azonban ellentmondanak az étrendi ajánlásoknak, amelyek szerint napi 2-4 adag zsírtalan vagy alacsony zsírtartalmú tejtermék fogyasztandó a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése érdekében - olvasható a Medicalxpress.com tudományos hírportálon.

Világszerte vezető halálokok a szív- és érrendszer megbetegedései. A tanulmány szerzői szerint
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 15:42
Növekvő forgalomban csökkent a BUX a héten
A részvénypiac heti forgalma megközelítette a 39,4 milliárd forintot az előző heti közel 38,6 milliárd forint után. A vezető részvények a Mol kivételével gyengültek, a legnagyobb mértékben a Richter, 4,88 százalékkal, a legkisebb mértékben pedig az OTP, 0,29 százalékkal.

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzése szerint továbbra is bizonytalan a nemzetközi befektetői hangulat, de a hét második felére a feltörekvő piacokon némileg megnyugodtak a kedélyek. A BUX a hét közepétől jelentősen felülteljesítette a nemzetközi részvényindexeket, aminek elsősorban a Mol kiváló szereplése volt az oka, miután sikerült áttörnie egy fontos technikai ellenállási szintet.

Az elemzésben kiemelik, hogy a Fitch Ratings augusztus 31-én megerősítette Magyarország BBB- adósbesorolását, és a hozzá rendelt pozitív kilátást. A hitelminősítő közleményében egyebek mellett azt írta, hogy a magyar gazdaság mutatói erőteljesek, ugyanakkor a külső nettó adósságráta még mindig magasabb az optimálisnál
velemenyezd, 2018. szeptember 09. vasárnap, 07:04
Enneagram - Fejlődési szintek / Hogyan fogjunk hozzá?
Don Richard Riso / Russ Hudson - Személyiségtípusok)

A fejlődési szintek

Minden egyes személyiségtípusnak jellegzetes szerkezete van. Amint látni fogjuk, az egyes típusok elemzése az egészséges személyiségvonások leírásával kezdődik, azt követi az átlagos, végül pedig az egészségtelen személyiségvonások ismertetése. Ez a szerkezet adja a személyiségtípust alkotó fejlődési szinteket is.

A szinteket Don Riso fedezte fel 1977-ben, és ezek képezték az alapját az e könyv első kiadásában szereplő típusleírásoknak. A kilenc belső szint elegáns fogalmi keretet alkot az egyes típusok összes vonásának és indítékának befogadásához. A szintek emellett azt is nyilvánvalóvá teszik, melyek az egyes típusok tévesen hozzárendelt, illetve eredendően megfelelő jellegei.

Valamely egyén pontos megértéséhez nem elég alaptípusának és színezetének pontos felismerése, hanem azt is meg kell határozni, hogy az adott alaptípuson belül melyik fejlődési szinten áll. Más szavakkal - nagyon
eposz, 2018. szeptember 05. szerda, 22:15
Brexit - Londoni elemzők: recessziót okozhat a megállapodás nélküli kilépés
A The UK in a Changing Europe (Az Egyesült Királyság a változó Európában) nevű, elsősorban az Európai Unió és Nagy-Britannia gazdasági-kereskedelmi kapcsolatrendszerének kutatására szakosodott londoni elemzőműhely hétfőn ismertetett 34 oldalas tanulmánya szerint megállapodás nélküli Brexit esetén a legaggasztóbb következmények közé tartozna a fogyasztói és az üzleti bizalomra, és ezen keresztül a fogyasztási kiadásokra gyakorolt hatás.

Az elemzés szerint a 2007-2008-as pénzügyi válság idején a brit pénzügyi rendszer kis híján összeomlott, és csak a Bank of England - a brit jegybank - által a bankrendszerbe juttatott likviditásinjekció akadályozta meg a teljes csődöt.

A ház szerint azonban nincs olyan intézmény, amely ugyanígy készen állna a kereskedelmi rendszer megvédésére megállapodás nélküli Brexit esetén, és ebben a helyzetben egyértelműen lehetséges - bár nem elkerülhetetlen - súlyos recesszió kialakulása a brit gazdaságban.

A tanulmány szerint a megállapodás elmaradása az újonnan
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 21:22
Növekvő forgalomban emelkedett a BUX a héten
A részvénypiac heti forgalma meghaladta a 38,5 milliárd forintot az előző heti 34,8 milliárd forint után, valamennyi vezető részvény erősödött, a legnagyobb mértékben a Richter, 4,05 százalékkal, a legkisebb nmértékben pedig a Mol, 1,99 százalékkal.

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzésében kiemelte, hogy a részvényindex alapvetően felfelé tartott a héten, a feltörekvő piaci devizák azonban továbbra is nyomás alatt vannak, elsősorban az argentin válság miatt, másrészt a török gazdaság helyzete sincs megoldva, emiatt gyengült a forint árfolyama is.

A Duna House hétfőn közzétett jelentése szerint az ingatlanokkal foglalkozó cégcsoport működési eredménye 623,21 millió forint volt a második negyedévben, 370 millió forinttal magasabb a tavalyinál, ami éves szinten 146 százalékos emelkedés. A cég fenntartja fenntartja 950 millió-1,150 milliárd forintos adózott eredmény előrejelzését.

Az elemzés szerint a Magyar Telekom célárfolyamát 600 forintról 570 forintra
velemenyezd, 2018. szeptember 02. vasárnap, 10:18
Képek, videók
Auralato es elemzo Zoli
agi56
2008. szeptember 09. kedd, 17:34
Böecsök Tibor közg.elemző
agica2004
2008. április 24. csütörtök, 22:52
Ha az egész világ....jpg
kkm
2015. június 28. vasárnap, 21:21
Az egész világban
sanci81
2015. május 27. szerda, 19:41
Örülj az egész világnak..
pacsakute
2014. július 26. szombat, 20:24
Felszín az egész világ.jp
suzymama43
2014. május 26. hétfő, 12:42
színház az egész világ
agica2004
2013. március 09. szombat, 08:36
9 OV az egész világot rá
lovaszmarika
2012. szeptember 24. hétfő, 14:30
színház az egész világ.jp
agica2004
2011. május 01. vasárnap, 11:51
az egész világon Barát.gi
suzymama43
2010. október 19. kedd, 15:33
az egész világ nő András.
asztrokrisz37
2010. július 24. szombat, 23:19
Az egész világon kerest.
ronix
2010. július 07. szerda, 15:35
őrülj az egész világnak
tereza54
2009. szeptember 28. hétfő, 19:38
világtalan az egész világ
jakabgasparne
2008. október 04. szombat, 08:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.