Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 26. szerda | 39. hét | 269. nap | 06:52 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Uniós tárgyalók a megújuló energiaforrások felhasználásának növeléséről állapodtak meg
A tájékoztatás szerint az uniós bizottság javaslatában az szerepelt, hogy a megújuló energia aránya 2020-ig 20 százalékra, 2030-ig pedig 27 százalékra emelkedjen, a megújuló források költségeinek jelentős csökkenése azonban magasabb célszámok megvalósítását teszi lehetővé a költségvetések növelése nélkül.

Az uniós jogszabály arra szólít fel, hogy a tagországok fokozatosan szüntessék meg a főként Délkelet-Ázsiából származó pálmaolaj importját, és számolják fel a megújuló energiaforrások felhasználásának a kistermelők előtt álló akadályait.

Az intézkedések segíteni kívánják az Európai Uniót abban, hogy az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását az 1990-es szinthez képest legalább 40 százalékkal csökkentse 2030-ig. Célja egyebek mellett, hogy előtérbe helyezze az energiahatékonyságot, világszinten vezető szerephez juttassa az uniót a megújuló energiák terén, valamint, hogy méltányos feltételeket biztosítson a fogyasztóknak - közölték.

A megállapodás követi a párizsi klímaegyezményben rögzített célkitűzést, hogy a Föld légkörének felmelegedését 2 Celsius-fok alatt kell tartani az iparosodás előtti mértékhez képest, és folytatni kell az erőfeszítéseket, hogy a felmelegedés legfeljebb 1,5 fokos legyen - tették hozzá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 13:11
Címkék: Európai Uniót, megújuló energiaforrások, tájékoztatás szerint, uniós bizottság, megújuló energia, megújuló források,
Kommentek
Nincs Cím
és 2016 közötti gazdálkodását ellenőrizte.

I. AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK SZERINT NEM KÜZDENEK ELÉGGÉ A KORRUPCIÓ ELLEN A KÓRHÁZAK
Hozzátette: valamennyi intézményben szabálytalan volt a belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése, valamint a pénzügyi és a vagyongazdálkodás. A "korrupciós veszélyek ellen védelmet biztosító kontrollrendszert" sem a kockázatokkal arányosan építették ki a vizsgált kórházak.

II. AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK NAGY HANGSÚLYT FEKTET A KÖZPÉNZEK FELHASZNÁLÁSÁNAK ELLENŐRZÉSÉRE
Salamon Ildikó tervezési vezető elmondta: a kórházak, mint a központi alrendszer intézményei meghatározó súlyt képviselnek a közpénzek felhasználásában és az állami vagyonnal való gazdálkodásban, ezért az ÁSZ nagy súlyt fektet az ellenőrzésükre. Annál is inkább, mert a gazdálkodási szabálytalanságok a szakmai feladatellátás biztonságát is veszélyeztethetik - fűzte hozzá.

IV. AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK NEM NYOMOZÓHATÓSÁG
Emlékeztetett arra, hogy az ÁSZ csupán korrupciós
foldinefehereva, 2018. szeptember 14. péntek, 19:33
Mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek együttműködését kezdeményezi a kormány
lehet a digitális technológiai fejlődés kiaknázásában, hiszena területen nem az egyes ország nagysága, gazdasági ereje számít, sokkal inkább a szellemi kapacitásokra ötletekre van szükség.

Szólt arról, hogy folytatni kívánják a 2030-ig szóló Digitális Jólét Programot, bővítenék tartalmát. A fő célok közé továbbra is az állampolgárok digitális felhasználói képességeinek növelése, a kis- és középvállalkozások megerősítése a digitális technológiák alkalmazásában, valamint a digitális eszközök felhasználásának elősegítése az oktatásban.

Palkovics László hangsúlyozta: még mindig jelentős a hiány Magyarországon informatikusokban, bár a felsőoktatásban szavai szerint egyre többen választják az informatikai szakokat, de nagy a lemorzsolódás. Növelni kellene az informatikai cégek részvételéta duális rendszerű felsőoktatási képzésben, mértékeugyanis egyelőre még csak 11 százalék - hozta példaként.

A miniszter kijelentette: szeretnék elérni, hogy a felsőoktatásba jelentkező hallgatók 40 százaléka
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 14:32
Nagy István: együtt kell küzdeni a gazdákkal minden eurócentért
eredmények mielőbb beépülhessenek a termelésbe és javítani tudják annak hatékonyságát.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke elmondta, hogy a gazdák összefogása kényszerítheti csak rá a terményeket felvásárló multinacionális cégeket, hogy tisztességes árat fizessenek és ne csak a saját extraprofitjukat lássák minden felvásárlásban.

A Magosz elnöke szólt arról is, hogy a jövő jobb gazdálkodásának a záloga a korszerű vízgazdálkodás, a fúrt kutak és felszíni vizek felhasználásának rendezése. Felszíni vizeket csak ott lehet rendszeresen használni, ahol elég mennyiségben rendelkezésre állnak - fűzte hozzá az elnök.

Jakab István felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes hangsúlyozni a Magyarországon előállított húsok tekintetében, hogy azok, úgy, mint a növények, GMO-mentesek.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke az elmúlt évek agrárpolitikai sikerei között említette, hogy a növekedési hitelprogramból a magyar gazdák is részesülhettek, valamint, hogy
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 17:34
ÁSZ: az ORÖ nem hajtotta végre az intézkedési tervben foglaltakat
Az ÁSZ az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta, az ORÖ 2011. január 1. és a 2014. június 30. közötti időszakra vonatkozó - gazdálkodásának, a belső kontrollrendszer kialakításának és működésének, az államháztartásból nyújtott támogatás, illetve az államháztartásból meghatározott célra ingyenesen juttatott vagyon felhasználásának - ellenőrzését 2015-ben végezte el a számvevőszék.

Az Országos Roma Önkormányzat a hiányosságok, szabálytalanságok megszüntetésére intézkedési tervet készített, ám az utóellenőrzés megállapította, hogy a meghatározott 24 feladat közül határidőre egyet sem hajtott végre - közölte a szervezet.

Az ÁSZ megállapította: 14 feladatot nem végeztek el, öt - szabályzatkészítésre vonatkozó - feladatot pedig határidőn túl valósítottak meg. Két feladat - amelyek megvalósítására szintén nem került sor - jogszabályi változások miatt okafogyottá vált. Három feladatot részben végrehajtott az önkormányzat. Az Országos Roma Önkormányzat Hivatala az ÁSZ javaslatai alapján
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 12:13
Súlyos atomreaktor-balesetek a világon
Csernobili atomerőmű-baleset - 1986. április 26-án.

A baleset az ukrajnai (akkor a Szovjetunió tagállama) Pripjaty és Csernobil városok melletti Vlagyimir Iljics Lenin atomerőműben történt. Hajnali 1:23:58-kor a csernobili atomerőmű 4-es reaktora gőzrobbanás következtében kigyulladt, és robbanások sorozata után bekövetkezett a nukleáris olvadás. Ez az eset volt az atomenergia felhasználásának történetében a majaki 1957-es Kistim-tragédia után a legsúlyosabb katasztrófa. Nehéz megítélni, pontosan hány ember halálát okozta a katasztrófa, mert sokan csak később haltak meg a szövődményekben (például rákban), és vannak, akik még ma is élnek, de nem lehet eldönteni, betegségüket a katasztrófa okozta-e. A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség 56 közvetlen áldozatot tart nyilván: 47 munkást és 9 gyermeket, akik pajzsmirigyrákban haltak meg; valamint úgy becsüli, hogy körülbelül 4000 ember hal meg a
schuro, 2018. július 31. kedd, 21:40
Krónika 3. rész (napirend, interpellációk)
Szűcs Lajos jegyző Áder János államfő államtitkárok kinevezéséről szóló átiratait ismertette, majd Kövér László házelnök elmondta: az igazságügyi bizottság fenntartotta az előző ciklusban a szemléltetésekről született határozatot.

A Ház ezt követően változtatás nélkül fogadta el az előzetesen közzétett napirendi javaslatot.

Interpellációk

Jobbik: mit tesz a kormány az elvándorlás ellen?Rig Lajos (Jobbik) azt fejtette ki, hogy szerinte sokakat a düh kerítette hatalmába a választási eredmény után. "Mindenki tudja, hazugságok, megfélemlítés és könyöradomány nélkül nem tudtak volna győzni" - fogalmazott. Hozzátette ugyanakkor, hogy képviselni kell azokat is, akik itthon kívánják látni gyermekeiket, unokáikat, ezért feltette a kérdést: mit tesz a kormány az elvándorlás visszaszorításáért és azért, hogy visszacsábítsa a külföldön rekedt embereket.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára normálisnak nevezte, hogy az ellenzéki pártok rosszul viselik a
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 16:42
ÁSZ: szabályszerű és átlátható volt az időközi választások és a kvótareferendum pénzügyi lebonyolítása
Az ÁSZ internetes oldalán, a www.aszhirportal.hu-n közölte pénteken, hogy befejezte a 2015-ös és 2016-os időközi választásokra fordított pénzek felhasználásának ellenőrzését. 2015-ben két országgyűlési és 178 önkormányzati időközi választás volt, 2016-ban pedig 200 önkormányzati időközi választást tartottak.

Az ellenőrzés célja az volt, hogy megállapítsa, szabályszerű volt-e az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a helyi nemzetiségi önkormányzati képviselők időközi választására fordított pénzeszközök tervezése, felhasználása, elszámolása és annak ellenőrzése. Az ÁSZ megállapította, hogy az NVI a rábízott közpénzt a választások céljára használta fel, kontrollkörnyezetének kialakítása biztosította a szabályszerű, átlátható és elszámoltatható közpénzfelhasználás feltételeit. A fejezeti kezelésű előirányzat terhére teljesített kifizetések során az NVI a pénzeszközöket az időközi választások előkészítése és lebonyolítása érdekében, a jogszabályi
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 11:31
Képek, videók
Az uborka felhasználása.j
pacsakute
2013. szeptember 01. vasárnap, 19:01
minták felhasználása
katusom
2008. augusztus 27. szerda, 19:56
Egyedi energiaforrás.gif
pacsakute
2012. október 23. kedd, 09:19
eladások növelése.jpg
lenke1964
2016. január 06. szerda, 19:28
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.