Regisztráció  Belépés
2018. március 20. kedd | 12. hét | 79. nap | 08:50 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Március 15. - Balog Zoltán művészeti középdíjakat adott át
Az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából adta át az elismeréseket. Balog Zoltán összesen 84 alkotót díjazott, tizenkilenc kategóriában.

"1848 márciusához hasonlóan most ismét nekünk kell meghozni a döntést jövőnkről, a szabadságunkról. Nekünk kell döntenünk arról, hogy megmaradjon a szabadságunk, hogy ne más döntsön, és arról, milyen legyen ez a szabadság. El kell döntenünk, vállaljuk-e a munkát, a küzdelmet ennek a közösségnek a megmaradásáért és gyarapodásáért. El kell dönteni, fontos-e számunkra ez a közösség, vagy engedjünk azoknak, akik azt mondják, nem kellenek már közösségek, család, nemzet, haza sem" - hangsúlyozta beszédében Balog Zoltán.

Megemlítette, hogy a Pesti Vigadó, a díjak átadásának helyszíne 1848-49-nek köszönheti pusztulását és az újra létrejöttét is. Hozzátette: ezen a helyen állt a pesti Redoute, amely otthont adott az Országgyűlésnek, itt kezdték meg a képviselők a munkát. "Itt mondta Kossuth Lajos, hogy önök felálltak, +én pedig leborulok a nemzet nagysága előtt+. Ezekét a szavakért rombolták le az osztrák csapatok 1849-ben az épületet, hogy aztán, még a kiegyezés előtt a Pesti Vigadó újjáépítése nemzeti üggyé váljon".

Balog Zoltán kiemelte: 1848 elismerése és tapasztalata az volt, hogy a nemzet közösség. Mint mondta, március 15-én újjászületett a magyar nemzet, a sorsközösségből és kulturális közösségből politikai közösség lett, önmaguk sorsát alakító, azért kiálló szabad embereké. Úgy vélte, 1848-49 egyszerre örökség, amelyet tovább kell adnunk, munka, amelyet el kell végeznünk és lehetőség, amellyel élhetünk.

"Mi most önöknek, a díjazottaknak köszönjük azt, amivel elgondolkodtatják, felemelik, megnevettetik az embereket, és hozzásegítenek minket ahhoz, hogy szebb, teljesebb életet élhessünk" - mondta a miniszter.

A tárcavezető Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár társaságában nyolc alkotónak nyújtott át kiváló művész címet, tizenhárman érdemes művész elismerést, hárman pedig Babérkoszorú díjban részesültek. Balog Zoltán emellett nyolc-nyolc művésznek Jászai Mari- és József Attila-díjat, hétnek Munkácsy Mihály-díjat adományozott, a Liszt Ferenc- és a Ferenczy Noémi-díjat öten-öten érdemelték ki. Balázs Béla- és Martin György-díjban négyen, Bánffy Miklós- és Harangozó Gyula-díjban hárman, Balogh Rudolf- és Erkel Ferenc-díjban ketten-ketten részesültek.

Németh Lajos-díjat, Hortobágyi Károly-díjat és Szabolcsi Bence-díjat egy-egy, szakmájában kiváló teljesítményt nyújtó személynek ítéltek oda, a Táncsics Mihály-díjat idén hárman kapták meg, akárcsak a Máté Péter-díjat, amelyet első alkalommal ítéltek oda.

Egy alkotó távollétében tanítványa, egy másik művész esetében családtagja vette át a díjat, ketten egy későbbi időpontban teszik ezt meg.

Az ünnepi műsorban fellépett a Gubás Gabi és az Éjszakai Nesz zenekar. Az ünnepségen jelen volt mások mellett Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Fekete György, az MMA tiszteletbeli elnöke, Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára, Hammerstein Judit, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külföldi magyar intézetekért és nemzetközi oktatási kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 11:51
Címkék: Balog Zoltán, Pesti Vigadó, Kossuth Lajos, Orbán Viktor, Hoppál Péter, Jászai Mari-,
Kommentek
2018. évi történelmi évfordulók 03. 19.
államfő (* 1901)
1965 -- Kuncz Ödön jogtudós, közgazdász, az MTA tagja (* 1884)
1987 -- Louis de Broglie Nobel-díjas francia fizikus (* 1892)
1989 -- Gelley Kornél magyar színész, érdemes művész (* 1932)
1989 -- Valérie Quennessen francia színésznő (* 1957)
1995 -- Trevor Blokdyk (John Trevor Blokdyk) dél-afrikai autóversenyző (* 1935)
2003 -- Karl Kling német autóversenyző (* 1910)
2008 -- Sir Arthur C. Clarke angol tudományos-fantasztikus író (* 1917)
2009 -- Breyer Zoltán magyar színész, szinkronszínész, gyártásvezető (* 1963)

Nemzeti ünnepek, emléknapok, világnapok
1911 -- Első alkalommal tartják meg a nemzetközi nőnapot Ausztriában, Dániában,
Németországban és Svájcban.
Szent József ünnepe, aki a szentek ünnepkörében Szűz Mária férje, Jézus nevelőapja,
a Szent Család feje
A cigányság világnapja
Apák napja Spanyolországban (Día del Padre), Olaszországban (Festa del Papà), Andorrában
(Dia del Pare), Belgiumban
ametiszt54, 2018. március 18. vasárnap, 10:46
2018. évi történelmi évfordulók 03. 19.
1901)
1965 -- Kuncz �--dön jogtudós, közgazdász, az MTA tagja (* 1884)
1987 -- Louis de Broglie Nobel-díjas francia fizikus (* 1892)
1989 -- Gelley Kornél magyar színész, érdemes művész (* 1932)
1989 -- Valérie Quennessen francia színésznő (* 1957)
1995 -- Trevor Blokdyk (John Trevor Blokdyk) dél-afrikai autóversenyző (* 1935)
2003 -- Karl Kling német autóversenyző (* 1910)
2008 -- Sir Arthur C. Clarke angol tudományos-fantasztikus író (* 1917)
2009 -- Breyer Zoltán magyar színész, szinkronszínész, gyártásvezető (* 1963)

Nemzeti ünnepek, emléknapok, világnapok
1911 -- Első alkalommal tartják meg a nemzetközi nőnapot Ausztriában, Dániában,
Németországban és Svájcban.
Szent József ünnepe, aki a szentek ünnepkörében Szűz Mária férje, Jézus nevelőapja,
a Szent Család feje
A cigányság világnapja
Apák napja Spanyolországban (Día del Padre), Olaszországban (Festa del Papà), Andorrában
(Dia del Pare), Belgiumban
skorpiolilike, 2018. március 18. vasárnap, 10:43
2018. évi történelmi évfordulók 03. 14.
zeneszerző és trombitás többszörös Grammy-díjas
1939 - Yves Boisset francia filmrendező, forgatókönyvíró
1939 -- Bertrand Blier francia filmrendező, színész, forgatókönyvíró
1939 -- Szegedi Molnár Géza magyar színész, parodista (+ 2008)
1942 -- Héjja Sándor magyar színész (+ 1996)
1944 -- Máger Ágnes magyar festőművész, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Miskolci Területi Csoportjának tagja
1948 -- Billy Crystal amerikai színész, író, producer
1950 -- Seregély Zoltán magyar filmrendező, producer, alkalmazott grafikus
1951 -- Szakály Ágnes Liszt-díjas magyar cimbalomművész
1953 -- Komjáthy Ágnes magyar közgazdász, egykori fotómodell. Korábban a Skála áruház reklámarcaként vált ismertté.
1958 -- II. Albert monacói herceg
1958 -- Szász János Balázs Béla-díjas magyar színházi és filmrendező, dramaturg, forgatókönyvíró, egyetemi tanár, érdemes és kiváló művész
1960 -- Quintus Konrád magyar színész
1961 -- Borsos Balázs az MTA
ametiszt54, 2018. március 17. szombat, 16:00
A Nemzet ZÁSZLÓJA
végig Budapesten az Andrássy úton az Opera és a Hősök tere között, sajnos eléggé mostoha körülmények között, végig szakadó esőben.

A zászlóvivők zömében magánszemélyek, idősek és fiatalok, civil szervezetek, iskolák, egyesületek, családok, önkormányzatok, cserkészcsapatok, külhoni és magyarországi-, határon túli és a világban szétszórt magyar közösségek voltak.

A Hősök terén ünnepi köszöntővel várták a zászlóvivőket és az ünneplő közönséget.

Az esemény védnökei: Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és a zászlóanya, Wittner Mária, '56-os forradalmár.

Ötletgazda, szervező: Szilágyi Ákos ( '56 Lángja alapítvány, Magyar Trikolór Kft.) Ötletgazda: Franka Tibor (Kerepes polgármestere)

Az 1848 méteres zászlót közadakozásból és a zászlóvivők “nevezési díjából" lett megvalósítva, bizonyítva, hogy mennyire becsüljük nemzetünket, szeretjük zászlónkat hagyományainkat és
menusgabor, 2018. március 16. péntek, 20:00
2018 Március 15
z 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelgő nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a Miniszterelnökség szervezésében Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt kitüntetések átadására kerül sor.

A kitüntetéseket Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést adományozta:

DR. ANGELI ISTVÁNNAK, a fizikai tudomány doktorának, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Fizikai Intézete Kísérleti Fizika Tanszéke nyugalmazott egyetemi tanárának a magfizikával kapcsolatos előadásai mellett a magfizikai mérőmódszerek, valamint a mérési eredmények kiértékelésével kapcsolatos tantárgyak tematikájának kidolgozását is magába foglaló, nagy hatású oktatói munkája elismeréseként;
DR. BORSOS BALÁZSNAK, a Magyar Tudományos Akadémia doktorának, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi
kirscha, 2018. március 15. csütörtök, 20:32
Választás 2018 - Balog: a választás tétje, hogy kié lesz Magyarország
erőforrások minisztere szerint a választás kérdése, hogy "meg akarjuk-e védeni" Magyarország kultúráját, rendjét, "amihez hozzászoktunk" vagy "elfogadjuk, hogy jönnek olyanok, akiknek ez nem érték, és más módon rendezik be ezt az országot".

A fideszes politikus úgy fogalmazott: ha az elmúlt négy évben semmit nem csináltak volna jól, csak azt, hogy megépítették a kerítést, ellenálltak annak, hogy Magyarországot migrációs célországgá tegyék, "már akkor is érdemes lenne" őket választani.

Balog Zoltán szerint egy olyan nemzetközi hálózat akarja Magyarországra erőltetni az akaratát, akinek erre nincs joga és reményeik szerint lehetősége sem.

Kitért arra: a visegrádi országok már megtapasztalták, milyen, amikor mások döntetnek a sorsukról, ezért is ilyen fontos nekik, hogy megőrizzék önállóságukat.

Hozzátette: nem az egyházakat akarják helyettesíteni, amikor a keresztény Európát féltik, hanem a keresztény érékek mentén kialakult életformát akarják megőrizni, és úgy látják, hogy
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 22:12
Balog Zoltán: építkező kormány szeretnénk lenni
Balog Zoltán elmondta: 2010 óta 471 iskola újult meg 130 milliárd forintból, 2019-ig 398 településen 527 iskola rekonstrukciója zárul le, ebből 329 a leghátrányosabb térségekben. Mindez az iskolások ötödét, mintegy 200 ezer tanulót érint - mondta a miniszter.

2006 és 2010 között 381 iskolát zártak be - fűzte hozzá.

Az elmúlt nyolc év biztosan nem volt hibátlan, voltak mulasztások, de az alapvető kérdésre, hogy meg akarjuk-e őrizni keresztény hiten és kultúrán alapuló életünket, jó választ adtunk - hangoztatta Balog Zoltán.

Németh Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője az alapkőletétellel kapcsolatban kijelentette: "Értéket teremtünk és hagyunk hátra. Ez a mi reformátusságunk." Dél-Budán az elmúlt harminc évben egyetlen iskolabezárás sem volt, a városrész hatalmas lendülettel fejlődik - tette hozzá.

Nyugat-Európa egyes országaiban bezárnak templomok, biciklitárolók, diszkó vagy éppen mecset épül a helyükön. Nálunk azonban, a szabadság azt jelenti, hogy szabad templomba
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 18:32
Képek, videók
Balogh Zoltán.png
agica2004
2014. augusztus 31. vasárnap, 15:45
Balogh Zoltán
agica2004
2014. április 02. szerda, 13:39
erőforrás
dandej
2016. január 10. vasárnap, 20:24
Hatalmas erőforrás....jpg
pacsakute
2013. július 19. péntek, 19:06
30 hétvégét Nemzeti Unnep
agnesst
2015. március 13. péntek, 15:48
Március 15 nemzeti ünnepü
marika_godone
2015. március 13. péntek, 14:16
nemzeti ünnepen
orban47
2013. szeptember 05. csütörtök, 22:27
Nemzeti Múzeum ünnep.jpg
agica2004
2011. március 21. hétfő, 14:16
Március 15 -Nemzeti ünnep
szoszimama48
2011. március 15. kedd, 08:22
nemzeti ünnepre.gif
klara50
2011. március 15. kedd, 00:21
a nemzeti ünnep után
mecsery
2010. február 27. szombat, 22:54
Van-e-jovonk.png
menusgabor
2016. október 04. kedd, 18:42
A jövőnk múlhat rajta ...
sarkadykati
2011. július 30. szombat, 06:54
jövőnk fizetőeszköze.jpg
dnemethk
2011. január 31. hétfő, 13:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.