Regisztráció  Belépés
2018. március 20. kedd | 12. hét | 79. nap | 08:38 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Pireneusi-félszigettől Nyugat-Európán át egészen a Skandináv térségig magasnyomás húzódik, és anticiklon helyezkedik el a Kelet-európai-síkság nagy részén is. Ezeken a területeken csak kisebb körzetekben felhős az ég, de a legtöbb helyen az átlagosnál több fokkal hűvösebb az idő. A Skandináv-félsziget északi felén 10 fok alatti a csúcsérték, Nyugat-Európában pedig 13 és 19 fok közötti a maximum-hőmérséklet. A kontinensen nyárias meleg már csak kevés helyen van, Dél-Spanyolországban, a Balkán délkeleti vidékein, az Égei-tenger térségében melegszik még 30 fok fölé délutánra a levegő. Dél-Olaszországtól a Kárpát-medencén át egészen a Lengyel-alföldig többközéppontú ciklonrendszer található. Hatására sok a felhő, sokfelé esik az eső, záporeső, a ciklon keleti oldalán zivatar is kialakul, több helyről jelentenek 40 mm-t meghaladó napi csapadékösszeget. Ez a ciklon határozza meg csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását is, túlnyomóan borult, csapadékos, hűvös időre számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

-----------------------------------------------------

Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kezdetben főként az ország nyugati felén valószínű többnyire kisebb eső, zápor, majd délkelet felől számíthatunk egyre többfelé- éjszaka már nagyobb mennyiségben is - csapadékra. Csütörtökön főként a Balatontól keletre eső területeken lesz sokfelé eső, zápor, keleten, északkeleten hullhat jelentős mennyiség. Az északi, északnyugati szél eleinte nyugaton, csütörtökön a Dunántúlon és északkeleten gyakran megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 12 és 17 fok között valószínű.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. szeptember 20. szerda, 16:37
Címkék: Pireneusi-félszigettől Nyugat-Európán, területeken csak, legtöbb helyen, átlagosnál több, kontinensen nyárias, ciklon keleti,
Kommentek
Hol szenvednek majd a legjobban a felmelegedés miatt?
felmelegedés hatásainak kivédésére irányuló erőfeszítéseikhez, hangsúlyozta Cynthia Rosenzweg, a jelentés egyik szerkesztője, a NASA kutatója. A kutatás és az ENSZ jelentéstervezete már most figyelmeztet, hogy a globális felmelegedés magasabb lesz, mint a Párizsi Egyezményben kitűzött 1,5 fokos emelkedés.
A szakértők szerint a viharok, árvizek és az éghajlatváltozással kapcsolatos egyéb szélsőséges időjárási tényezők sokkal komolyabban veszélyeztetik majd a városokat, mint ahogy a tudósok előre jelezték.
,,Honnan tudhatnák a városok, hogyan készüljenek fel, ha nem ismerik az előrejelzéseket és azt, várhatóan miként változik majd városuk klímája?" - tette fel a költői kérdést Cynthia Rosensweig.
Nem mindenhol egységes a várható hőmérsékletemelkedés, ezért különböző terveket kell kidolgozniuk - ezt már William Solecki, a New York-i Hunter College kutatója
bordat, 2018. március 17. szombat, 15:59
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Nyugat-Európa fölött nagyméretű, többközéppontú ciklon örvénylik, amelynek hatására arrafelé, valamint a hozzá tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. Ugyanakkor kontinensünk északkeleti részén anticiklon helyezkedik el, területén többnyire napos, száraz az idő, de a magasnyomás peremén sok a felhő, és több helyen alakul ki havazás. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északkeleti harmadán még mindig 0 fok alatt van, általában -1 és -10 fok között változik. Délebbre enyhébb az idő, a középső tájakon 8, 16, délen és nyugaton 17 és 21 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Hétfő estig a Kárpát-medence fölé a nyugat-európai ciklon előoldalán továbbra is enyhe, váltakozó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek, folytatódik az ilyenkor megszokottnál melegebb idő.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

-------------------------------------------------

Vasárnap délután
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 11:26
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Európa északi országaiban döntően anticiklon alakítja az időjárást. Az alacsony szinten meghúzódó nedvesség miatt viszont több helyen felhős az ég, a napsütés ehhez képest kisebb területen jellemző. A hőmérséklet továbbra is a sokéves átlag alatt alakul, délután általában -4, -13 fok közötti csúcsértékek mérhetők. A kontinens más területein mozgalmasabb az időjárás, a Brit-szigetek térségében, az Adriai-tenger felett, illetve a Fekete-tengertől északra egyidejűleg több ciklon is megtalálható. Alapvetően felhős az ég, délebbre eső, másutt havas eső, hó egyaránt előfordul. A hőmérséklet egyre nagyobb területen haladja meg a 0 fokot délután, sőt a Földközi-tenger mentén 20, 21 fok fölé is felmelegszik a levegő. Az enyhébb idő lassan a Kárpát-medencébe is beköszönt, hétfőn délnyugat felől viszont fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és késő délutántól már csapadékra is számíthatunk.Várható időjárás hétfő
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 07:15
Hideg idő - A legmagasabb fokú riasztást léptetik érvénybe Szerbiában
Az Európát is sújtó hideghullám hétfő reggel érte el Szerbiát, amikor a hőmérséklet hirtelen fagypont alá csökkent, és az ország nagy részén azóta is folyamatos a havazás. A legtöbb helyen a hótakaró nem haladja meg a 30 centimétert, ám a hóátfúvások és az erős szél miatt több út is csak nehezen járható. Lezárásokra egyelőre nem kell számítani - közölte a szerbiai autós és motoros szövetség.

A közszolgálati televízió (RTS) információi szerint a váratlan és szokatlanul hideg időjárás miatt halálra fagyott egy idős ember Dél-Szerbiában. A 75 éves férfi hétfőn tűnt el otthonából, és kedden találtak rá egy elhagyott földút mellett.

A szerb meteorológiai szolgálat jelentése szerint felmelegedésre csak szombattól lehet számítani, vasárnap viszont már nulla Celsius-fok fölött lesz a hőmérséklet az ország legnagyobb részén.
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 11:22
2018 után is folytatódik az adócsökkentés
konjunktúra időszakában elsőre a KSH alábecsüli a növekedés mértékét, persze később ezt korrigálják.

Varga Mihály: Szakítani kell azzal az évszázados magyar államigazgatási hagyománnyal, hogy mindenről papírt kérünkFORRÁS: NGM
Egyes elemzők szerint csak egyszeri tételek miatt nőtt 4 százalék fölött a gazdaság 2018-ban?

A gazdasági növekedés több lábra állt az elmúlt években. Mind az építőipar, mind a feldolgozóipar, mind a szolgáltatószektor nagyon jól teljesített, míg az időjárási viszonyoknak kitett mezőgazdaság gyengébben.
A következő években a növekedésnek továbbra is széles alapokon kell állnia, így mind a fogyasztásnak, mind az ipari termelésnek arányosan kell bővülnie.
A várhatóan folytatódó reálbéremelkedések azt mutatják, hogy a fogyasztás területén a következő másfél év tartja majd a mostani ütemet. Mindez jó a hazai szolgáltatóknak is. Szerencsére nemcsak fogyasztanak, hanem megtakarítanak is a családok. További célunk emellett, hogy a termelésbe minél
tinka1951, 2018. február 28. szerda, 09:49
Hideg idő - Három hajléktalan meghalt valószínűleg a nagy fagy következtében Csehországban
"A férfiakat holttestét egy híd alatt találtuk meg, míg a nőt tehervasútállomáson. Mind a három esetben olyan helyekről van szó, ahol máskor is megbújtak a hajléktalanok" - közölte Gabriela Holcáková rendőrségi szóvivő. Hozzátette: a halál pontos okát boncolás fogja megállapítani.

Csehországban már harmadik napja tart a rendkívül hideg időjárás. Számos helyen, főleg a hegyvidékeken, az éjszaka több mint mínusz 20 Celsius-fok alá süllyedt a hőmérséklet.

Az országos meteorológiai intézet jelentése szerint keddre virradóra a 148 meteorológiai mérőállomás közül 15-ben mértek új fagyrekordot. Hasonló volt a helyzet a korábbi napokban is. Az éjjeli átlaghőmérséklet mínusz 14,5 Celsius-fok volt.

Az előrejelzések szerint a következő három éjszaka is rendkívüli hideg - mínusz 15-20 Celsius-fok - várható. A legnagyobb fagyra péntekre virradóra lehet számítani. Prágában, ahol a legnagyobb számban élnek hajléktalanok, a rendőrség ismét felhívta a figyelmüket, hogy a különféle szállásokon elég hely
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 14:53
Két Wizz Air repülőgép is Budapesten szakította meg útját
Az Airportal.hu információi szerint a pilóták mindkét esetben a Szófiából történő felszállás után nem sokkal sürgősségi helyzetet jelentettek, mert bizonytalan sebesség-visszajelzést kaptak a rendszerektől. A Szófia-Tel Aviv járatot teljesítő Airbus A321-essel először Belgrádban próbáltak leszállni, végül a budapesti landolás mellett döntöttek.

Később a Szófia-Milánó járatot teljesítő Airbus A321-ese is a budapesti útmegszakítás mellett döntött, szintén a bizonytalan sebesség-visszajelzés miatt.

Az MTI érdeklődésére a Wizz Air mindkét esettel kapcsolatban azt írta, a járatok műszaki hiba miatt szálltak le Budapesten, a gépek műszaki ellenőrzése megkezdődött.

Szófiában rendkívül télies az időjárás, a legfrissebb jelentések szerint mínusz 6 fok és havazás nehezíti a légiközlekedést.
velemenyezd, 2018. február 26. hétfő, 16:57
Csökkent az új lakások értékesítése az Egyesült Államokban januárban
Elemzők emelkedésre számítottak, miután decemberben a vártnál erősebb csökkenést mértek, amit részben a magas bázis hatásának tudtak be, részben pedig a szokatlanul hideg időjárásnak.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium hétfőn közölt jelentése szerint havi bázison szezonális kiigazítással 7,8 százalékkal csökkent az új lakások értékesítése, így az egész évre kivetített értékesítési darabszám 593 ezerre süllyedt az egy hónappal korábbi, a felülvizsgálat után 625 ezerről 643 ezerre módosított számról.

Elemzők 3,2 százalékos emelkedést, 645 ezres értéket vártak januárra.

Éves összevetésben 1 százalékkal kevesebb újonnan épült lakást értékesítettek az Egyesült Államokban januárban. Egy évvel korábban 599 ezer volt az újlakás-eladások becsült évesített darabszáma.

A januári újlakás-eladások ütemével számolva 6,1 hónapra lenne elég lakás a kereslet kielégítésére az előző havi 5,7 hónap után. Általában hat hónapot tekintenek egészséges mértékűnek a kereslet és a kínálat közötti
velemenyezd, 2018. február 26. hétfő, 16:31
Képek, videók
Rövid időjárás jelentés!.
donmolnarmeister
2017. augusztus 05. szombat, 17:32
Időjárás jelentés
sanci81
2015. március 06. péntek, 17:45
1.Időjárás jelentés....jp
anci-ani
2012. június 26. kedd, 20:18
Időjárás jelentés!.jpg
anci-ani
2012. április 29. vasárnap, 09:06
időjárás jelentés
tomkomi
2006. szeptember 30. szombat, 15:38
Isztriai félsziget
sanci81
2016. február 25. csütörtök, 16:32
Nicoya félsziget Costa Ri
megyerimihaly
2015. március 29. vasárnap, 18:19
Salentói-félsziget...O las
bbbarbara
2013. június 22. szombat, 18:15
A Yucatán-félsziget (Mexi
vargaspace
2012. november 06. kedd, 17:39
Az Arab-félsziget déli ré
vargaspace
2012. november 05. hétfő, 21:31
A Skandináv-félsziget a N
vargaspace
2012. november 05. hétfő, 21:07
Hatcho Dejima félsziget -
farkas1945
2012. október 24. szerda, 13:29
Reykjanes-félsziget,Iz lan
erzsob
2012. szeptember 06. csütörtök, 08:12
tihany_félsziget.jpg
maroka
2012. február 27. hétfő, 20:14
Pejesac félsziget/Horváto
pacsakute
2012. február 07. kedd, 18:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.