Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 04:24 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Pireneusi-félszigettől Nyugat-Európán át egészen a Skandináv térségig magasnyomás húzódik, és anticiklon helyezkedik el a Kelet-európai-síkság nagy részén is. Ezeken a területeken csak kisebb körzetekben felhős az ég, de a legtöbb helyen az átlagosnál több fokkal hűvösebb az idő. A Skandináv-félsziget északi felén 10 fok alatti a csúcsérték, Nyugat-Európában pedig 13 és 19 fok közötti a maximum-hőmérséklet. A kontinensen nyárias meleg már csak kevés helyen van, Dél-Spanyolországban, a Balkán délkeleti vidékein, az Égei-tenger térségében melegszik még 30 fok fölé délutánra a levegő. Dél-Olaszországtól a Kárpát-medencén át egészen a Lengyel-alföldig többközéppontú ciklonrendszer található. Hatására sok a felhő, sokfelé esik az eső, záporeső, a ciklon keleti oldalán zivatar is kialakul, több helyről jelentenek 40 mm-t meghaladó napi csapadékösszeget. Ez a ciklon határozza meg csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását is, túlnyomóan borult, csapadékos, hűvös időre számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

-----------------------------------------------------

Erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kezdetben főként az ország nyugati felén valószínű többnyire kisebb eső, zápor, majd délkelet felől számíthatunk egyre többfelé- éjszaka már nagyobb mennyiségben is - csapadékra. Csütörtökön főként a Balatontól keletre eső területeken lesz sokfelé eső, zápor, keleten, északkeleten hullhat jelentős mennyiség. Az északi, északnyugati szél eleinte nyugaton, csütörtökön a Dunántúlon és északkeleten gyakran megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 12 és 17 fok között valószínű.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. szeptember 20. szerda, 16:37
Címkék: Pireneusi-félszigettől Nyugat-Európán, területeken csak, legtöbb helyen, átlagosnál több, kontinensen nyárias, ciklon keleti,
Kommentek
Médiahatóság: a tévéműsorok túlnyomó többségénél teljesült a médiatörvényben előírt akadálymentesítés
Az NMHH Kommunikációs Igazgatósága pénteken MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hatóság azt vizsgálta, hogy a hét országos közszolgálati és a két nagy kereskedelmi televízió műsorszámai mennyire voltak befogadhatók a hallássérült nézők számára.

Az eredmény szerint a több mint ötezer vizsgált műsorórában a kínált műsorok hozzávetőleg 83 százaléka elérhető volt a hallássérültek számára, ez a közszolgálati televíziók esetében 86,2, míg a kereskedelmi televíziók esetében 71,3 százalék volt.

A segédlettel kötelezően ellátandó műsoridő 99,9 százalékában valóban teljesült az akadálymentesítés, az M1, az M3 és az M4 esetében maradéktalanul - olvasható a közleményben.

A szolgáltatók elsősorban - 99,6 százalékban - feliratot alkalmaztak, a jelnyelvi tolmáccsal ellátott műsorszámok aránya minimális, 0,4 százalék volt. Minden magyar nyelvű zenei és sportprogram, illetve élő műsor hozzáférhetővé vált, de anomáliák - felirathiány, tartalmi vagy időbeli pontatlanság - továbbra is előfordultak
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 11:46
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Az Izland térségében elhelyezkedő magasnyomás és az Oroszország északi részén örvénylő ciklon közös áramlási rendszerében hideg levegő halad a Fekete-tenger irányába. Útját erős szél és záporok kísérik, egészen északon hózápor is előfordul, arrafelé a csúcshőmérséklet a 10 fokot sem éri el. Szintén az átlagosnál hűvösebb van a Skandináv-félszigeten és Európa óceáni partvidéke közelében. Kontinensünk másik felén ugyanakkor nyári meleg uralkodik, Oroszország déli tájain, Közép- és Dél-, Délkelet-Európa nagy részén délutánra általában 25, 32 fokig melegszik fel a levegő. Markáns légköri frontok hiányában döntően helyi hatások alakítják az időjárást; a gomolyfelhő-képződés erősségét, a záporok, zivatarok kialakulását. Csütörtök estig a Kárpát-medencében nem várható érdemi változás, erőteljes gomolyfelhő-képződésre és többfelé záporra, zivatarra számíthatunk.

Várható időjárás az ország területén csütörtök
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 15:50
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa középső és déli területeit továbbra is elkerülik a lényeges változást okozó időjárási frontok. Az Alpok országaiban, a Germán-Lengyel-alföldön, a Kárpát-medencében, az Appennini- és a Balkán-félszigeten a sok napsütést többnyire csak nappali gomolyfelhő-képződés zavarja, és elsősorban délután, este alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. A felsorolt területeken a hőmérséklet csúcsértéke többnyire 24 és 32 fok között változik, de például Macedóniában 34, Szicíliában 36 fokot is mérnek. Kánikulai meleg van Norvégia és Svédország déli részén is, ahol délutánra 33 fokig is felmelegszik a levegő. Hűvösebb az idő a Pireneusi-félsziget északnyugati felén, ahol egy öregedő ciklon hátoldalán hidegebb levegő áramlik, Oroszország északi felén pedig nagy területen marad 15 fok alatt a csúcsérték. Kedd estig a Kárpát-medencében marad a meleg, labilis állapotú levegő; napos idő várható szórványosan záporral, zivatarral.

Várható
velemenyezd, 2018. június 04. hétfő, 16:30
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Kontinensünk északnyugati részén többközéppontú ciklon helyezkedik el. Hatására arrafelé, valamint a hozzá tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, több helyen fordul elő eső, záporeső. Szintén sekély ciklon található a Pireneusi-félszigettől északra, emiatt Spanyolország északi részén és Portugáliában többször megnövekszik a felhőzet, és helyenként zápor is kialakul. Szárazföldünk többi területének időjárását jellegtelen nyomási mező alakítja, a több-kevesebb napsütés mellett erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és szórványosan fordul elő zápor, zivatar, néhol felhőszakadás. A legmagasabb nappali hőmérséklet Északkelet-Európában általában 8 és 22, Nyugat-Európában pedig 21 és 27 fok között változik. A legmelegebb továbbra is a középső tájakon van, errefelé 28 és 33 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Hétfő estig a Kárpát-medence térségében lényeges időjárás-változás nem várható, folytatódik a többnyire napos, meleg idő záporokkal,
velemenyezd, 2018. június 03. vasárnap, 21:01
Hogyan tarthatod meg a lelkesedésed
optimizmusba belebeszélni magad, nem elég.

Ahhoz, hogy élethosszig lelkes maradhass, vizsgáld meg a lelkesedés szót. A lelkesedés (angolul enthusiasm) szó az en Theos görög kifejezésből származik. Az ,,en" azt jelenti, hogy ,,-ban, -ben", a ,,Theos" pedig ,,Isten". Az ,,en Theos" jelentése: ,,Istenben".

Amikor Istenben vagy, akkor lelkes leszel. Ez az a fajta lelkesedés, amelyre nincs hatással sem a gazdaság, sem az időjárás, sem a körülményeid. Örök, mert az örök Istenhez vagy kötve. Krisztusban vagy.

A Róma 12:11-12-ben Pál elmondja számunkra, hogyan tegyük ezt: ,,Soha ne legyetek lelkesedés híján, őrizzétek meg a lelki buzgóságotokat miközben az URat szolgáljátok. Legyetek örvendezők a reménységben, türelmesek a nyomorúságban, kitartóak az imádságban!" (NIV fordítás).

Ha el akarod érni a céljaidat, Isten erejéhez kell kapcsolódnod azáltal, hogy a reménységben örvendező, a nyomorúságban
dandej, 2018. június 02. szombat, 13:03
Bizakodó a világgazdaság növekedési kilátásaiban az OECD
Az OECD - évente kétszer kiadott - prognózisában a tavalyi 3,7 százalék után az idei érve 3,8 százalékos, 2019-re pedig 3,9 százalékos világgazdasági növekedést jelzett előre közel negyven éve a legalacsonyabb munkanélküliségi ráta mellett.

Az idei növekedési előrejelzését az OECD olyan átmeneti tényezőkre, mint időjárási hatásokra hivatkozva 0,1 százalékponttal csökkentette a legutóbbi előrejelzéséhez képest. Az idei és jövő évi világgazdasági növekedés mindazonáltal az OECD szerint erőteljesnek tekinthető és közel áll a négy százalék körüli hosszú távú átlaghoz.

Az OECD prognózisában felhívja a figyelmet a növekedésre elsősorban külkereskedelemi konfliktusok és a pénzpiacok sérülékenysége, valamint az emelkedő olajárak formájában leselkedő kockázatokra is. Felszólítja egyúttal a kormányokat, hogy már közép távon fordítsanak több figyelmet az életkörülmények fenntartható javítására.

Az alacsony, de kissé már emelkedő kamatkörnyezet és a számos országban követett laza monetáris politika
velemenyezd, 2018. május 30. szerda, 12:25
Időjárás-jelentés
Időjárási helyzet Európában

---------------------------Nem változott Európa időjárási képe. Északkeleten, döntően a Kelet-európai-síkság térségében nagyméretű magasnyomás helyezkedik el, amelytől délnyugatra, Délnyugat-Európa felett sekély ciklonális mező található. A Germán-Lengyel-alföldön, az Alpok és a Kárpátok vidékén, az Appennini- és a Balkán-félszigeten nyáriasan meleg az idő, a hőmérséklet csúcsértéke többfelé 30 fok közelében alakul, de még helyenként a Skandináv-félszigeten is 25 fok fölé melegszik délutánra a levegő. Szokatlanul hűvös van viszont a Pireneusi-félsziget északi részén, ahol 20 fok alatt marad a csúcsérték. Jelenleg a legalacsonyabb maximumokat az Ural előterében mérik, ahol 10, néhol 5 foknál nincs melegebb. Az említett sekély ciklonális mező területén a délutáni, esti órákban záporok, zivatarok is kialakulnak, néhol felhőszakadás kíséretében. Szerda estig a Kárpát-medencében azonban már kevesebb helyen számíthatunk ilyen csapadéktevékenységre.

Várható
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 15:21
Képek, videók
Rövid időjárás jelentés!.
donmolnarmeister
2017. augusztus 05. szombat, 17:32
Időjárás jelentés
sanci81
2015. március 06. péntek, 17:45
1.Időjárás jelentés....jp
anci-ani
2012. június 26. kedd, 20:18
Időjárás jelentés!.jpg
anci-ani
2012. április 29. vasárnap, 09:06
időjárás jelentés
tomkomi
2006. szeptember 30. szombat, 15:38
Isztriai félsziget
sanci81
2016. február 25. csütörtök, 16:32
Nicoya félsziget Costa Ri
megyerimihaly
2015. március 29. vasárnap, 18:19
Salentói-félsziget...O las
bbbarbara
2013. június 22. szombat, 18:15
A Yucatán-félsziget (Mexi
vargaspace
2012. november 06. kedd, 17:39
Az Arab-félsziget déli ré
vargaspace
2012. november 05. hétfő, 21:31
A Skandináv-félsziget a N
vargaspace
2012. november 05. hétfő, 21:07
Hatcho Dejima félsziget -
farkas1945
2012. október 24. szerda, 13:29
Reykjanes-félsziget,Iz lan
erzsob
2012. szeptember 06. csütörtök, 08:12
tihany_félsziget.jpg
maroka
2012. február 27. hétfő, 20:14
Pejesac félsziget/Horváto
pacsakute
2012. február 07. kedd, 18:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.