Regisztráció  Belépés
2018. május 27. vasárnap | 21. hét | 147. nap | 23:47 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
38 évesen elhunyt Bakonyi János plébános
2018. május 17. csütörtök 1
Hrabóczki József Sándor megemlékezését adjuk közre Bakonyi János váci egyházmegyés papról, aki május 15-én közlekedési balesetben vesztette életét.
Tragikus hirtelenséggel 38 éves korában közlekedési balesetben halt meg Bakonyi János, Kóka és Tápiószecső plébánosa, korábbi veresegyházi káplán. Szerény emberként a tárgyak, eszközök csak annyira érdekelték, amennyiben munkáját segítették. A focit és a filmeket szerette. Jézust követve önmagát adta az embereknek. Egyik szolgálatából a másikba sietett, amikor a tragédia megtörtént. Néhány személyes élménnyel emlékezünk meg róla, búcsúzunk el tőle.
Odafigyelt a másik emberre. Engedte, amit püspöke mindig kér papjaitól: ,,Engedjétek, hogy az emberek belétek kapaszkodjanak." János atya biztos kapaszkodó volt. A ,,nem érek rá", a ,,nincs időm" ismeretlen fogalmak voltak számára.
Három évig volt gyóntató papom. Bár sokkal fiatalabb volt nálam, mégis igazi atyaként tudtam felnézni rá. Egy gyónásom után penitenciaként Szent Ágoston vallomásait nyomta a kezembe.
Bővebben itt olvasható Link
maroka, 2018. május 17. csütörtök, 12:47
Címkék: Bakonyi János, Hrabóczki József Sándor, Szent Ágoston, filmeket szerette, másikba sietett, tragédia megtörtént,
Kommentek
Kiss Manyi.
3:1 a szerelem javára, Pesti mese). A világégést nehezen élte meg, félt a haláltól, azt találta ki, hogy bolondnak tetteti magát, így az ideggyógyintézet zárt falai között átvészelheti a háborút. Így is tett - tökéletesen alakította a szerepet -, ám csak a sárga házban derült ki, hogy a legtöbb bolond hozzá hasonlóan csak megjátssza magát. Később vállalta, hogy magyar katonáknak énekel a fronton. Ezért a háború végeztével tiltólistára került. A fronton ismerte meg a harmadik szerelmét, a katonatiszt Bakonyi Jánost. Mivel 1945 után nem volt jó ajánlólevél, ha valaki tiszt volt Horthy-hadseregében, ezért Kiss Manyi azt találta ki, Bakonyi valójában a sofőrje és a kertésze, összebújni így csak titokban tudtak. Kiss Manyi imádta a vicceket. Egy alkalommal a híres pályatársával, Bilicsi Tivadarral űzött tréfát telefonon. Azzal hívta fel elváltoztatott hangon, hogy ellenőrzik a vonalat a központból és arra kérte Bilicsit, mondja azt a telefonkagylóba, hogy marabu. A színész megtette többször is, sőt, még azt is
lenke1964, 2018. március 13. kedd, 19:21
A magyar kultúra napja - Kiállítások, zenés irodalmi estek Fejér megyében
Bicskén a Fiatalok Házában január 22-én Bicskétől a csillagokig címmel Bajmóczy György és Szűcs Mátyás asztrofotóiból nyílik kiállítás. A tárlatot Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület titkára nyitja meg, közreműködik a Hajnali vándorok népzenei együttes.

Bodajkon január 24-én a református gyülekezeti teremben Jankovich Ferenc-emlékestet rendeznek. Az esemény vendégei az író és költő lányai, Anna, Júlia és Krisztina lesznek.

Dunaújvárosban hétfőn, a magyar kultúra napján adják át az önkormányzat Pro Cultura Intercisae elnevezésű díját. A városháza rendezvénytermében ünnepi koncertet ad a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola tanári kamaracsoportja és a Dunaújvárosi Vegyeskar.

Móron, a Lamberg-kastély Kulturális Központban január 22-én Miklós János keramikus művész, szobrász Magura című kiállítását Nagy Benedek szobrászművész nyitja meg. Másnap Hoztam valamit a hegyekből - Mezei Mária címmel Tóth Auguszta önálló estje lesz az Erzsébet téri Művelődési Házban. A sok zenével,
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 16:24
A hugenották premierjével is ünneplik a reformáció kezdetének 500. évfordulóját az Erkelben
A hugenották című monumentális zenedráma több mint nyolc évtized után látható újra szombaton. Giacomo Meyerbeer nagyoperájában 80 fős kórus, a két szereposztásban 28 szólista, további 26 statiszta és 8 pár táncos is színpadra lép. A széria alkotói, Szikora János rendező, Horesnyi Balázs díszlettervező és Kovács Yvette Alida jelmeztervező úgy döntöttek, hogy stiláris utalásokkal, de meghagyják a 16. századi környezetet, és a nézőkre bízzák, milyen üzeneteket olvasnak ki az előadásból - közölte a dalszínház szerdán az MTI-vel.

A főbb szerepeket Kolonits Klára és Rőser Orsolya Hajnalka, Létay Kiss Gabriella és Kriszta Kinga, Boncsér Gergely és László Boldizsár, Bretz Gábor és Gábor Géza, Haja Zsolt és Sándor Csaba, Balga Gabriella és Heiter Melinda, valamint Cseh Antal és Busa Tamás énekli. A szólisták mellett a premier az utóbbi évek egyik legnehezebb feladata elé állította az Operaház Énekkarát is, a Strausz Kálmán vezette együttest Csiki Gábor tanította be. Az Opera Zenekarát a Jekatyerinburgi
velemenyezd, 2017. október 25. szerda, 14:43
Hat bemutatója lesz az évadban a veszprémi Pannon Várszínháznak
Vándorfi László elmondta, hogy bemutatják Szirmai Albert-Bakonyi Károly-Gábor Andor Mágnás Miska című operettjét, Bernard Slade Jövőre, veled, ugyanitt című romantikus vígjátékát, Békeffi István-Stella Adorján Janika című vígjátékát, F. M. Dosztojevszkij Bűn és bűnhődés című művét és a Vad Fruttik közreműködésével Likó Marcell-Géczi János Béke presszó című zenés vígjátékát.

Grecsó Krisztián-Hrutka Róbert Stop című darabja elsősorban a fiatal korosztálynak szól majd.

Az igazgató hozzátette: a színház kezdeményezésére meghívott művészvendégek anekdotáznak majd a színművészet egykori nagy alakjairól a közönség előtt, a jövő tavasszal induló sorozatnak Veszprémben és Budapesten is lesznek előadásai.

Vándorfi László közölte: az előttük álló, 18. évadban mintegy ezerrel több bérletes nézője lesz a színháznak, mint az előző szezonban.

A társulat két új taggal bővül, a színház arculata is megújul, fiatalos, lendületes elemeket felvonultatva - fűzte hozzá.

Felidézte: a június közepe és
velemenyezd, 2017. szeptember 15. péntek, 13:02
Átadták a Városmajori Színházi Szemle díjait
Bán Teodóra, a Budapesti Nyári Fesztivált működtető Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a fesztivál keretében június 22. és július 11. között megrendezett szemlén hat város színházának előadásait mutatták be, a darabokat teltház előtt játszották.

A Budapesti Nyári Fesztivál záróeseményeként megrendezett díjátadón kitért arra is, hogy a szezonban mintegy 70 produkciót láthatott a közönség a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Koncerteket, gyerekelőadásokat, zenés és prózai színházi produkciókat tűztek műsorra.

A szezon elején lezajlott színházi fesztiválon hat nem budapesti színház hat előadása mutatkozott be a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Az idei programot az elmúlt évad legjobb zenés, szórakoztató előadásaiból Stuber Andrea, Papp Tímea és Urbán Balázs kritikus válogatta - mondta Bán Teodóra.

A csíkszeredai, szabadkai, miskolci, kecskeméti, szombathelyi és nyíregyházi társulatok produkcióit idén is szakmai zsűri kísérte figyelemmel, amelynek tagja Ullmann Mónika
velemenyezd, 2017. szeptember 04. hétfő, 13:02
Bodajk festője: Peske Géza
a kidolgozásban. Egy másik képe A tűzhelynél, a berendezés eleganciájával keltett figyelmet. Ezen kipirult arcú, piros-pozsgás paraszt lányt látunk a tüzelő mellett. A főalak a háttér közepéből emelkedik ki, míg az előtér két oldalát a készülő ebédhez szükséges gyümölcsök, és zöldségek borítják. Az eleven hatású kép, gazdag csendéleti részletekben anélkül, hogy túlterheltnek mondhatnánk.

Kortársai voltak: Munkácsi Mihály, Feszti Árpád, Spányi Béla és Iványi Grünwald Béla.

Bakonyi Kovács István 1980-ban így emlékezett a bodajki művészekre (Peske G., Spányi B.): "Ha reálisan ítélem meg helyüket a magyar művészeti életben, akkor úgy gondolom, hogy egyikük sem tartozik a festők élvonalába, de korukban mindketten tekintélyes alkotóknak számítottak. Életművüket az utókor büszkeséggel vállalhatja. Különösen a bodajkiak, a helybeliek, akik még őrzik emlékeiket. Mindkét művész háza áll és laknak benne." Bodajk Nagyközségi Közös Tanács 1985ben emléktábla elhelyezését kezdeményezte a Fejér
kirscha, 2017. június 11. vasárnap, 23:12
Június közepén tartják Veszprémben a 24. Kabóciádé Családi Fesztivált
a Kereplő Színház előadásában, majd a Kalimpa Színház lép színre A királykisasszony cipője című, népdalokkal kísért bábelőadással. Déltől a fesztiválon megjelenő királyi párral piknikezhetnek a gyermekek, a Kabóca Bábszínház bábszínészei, Boróka királyné és Habakuk király desszerttel és zenei csemegékkel várja a legkisebbeket.

Vasárnap délután a Kabóca Bábszínház Békakirály című marionett produkciója látható, majd a Kiscsőszi Hunyorgók gyermek bábcsoport mutatja be a Savanyú Jóska és a tizenkét bakonyi betyár című előadását. A fesztivált a Zabszalma Együttes Izgő-mozgó című koncertje zárja.

Székely Andrea elmondta azt is, hogy látható lesz majd fesztiválon egy életnagyságú textilből késztett elefánt, amely korábban a Fővárosi Nagycirkusz előadásában lépett színre. A Kabóca Bábszínházban készült óriásbábnak a fesztiválon tartják a névadó ünnepségét.

Az igazgató beszélt arról is, hogy a Kabóca Bábszínház előadásai nyáron is láthatók majd. Prágában a Kinizsi Pál című produkciót, a Városmajori
velemenyezd, 2017. június 02. péntek, 11:42
Képek, videók
Bakonyi kirándulás Zsuzsa
rushlilly
2017. szeptember 08. péntek, 15:12
Bakonyi kirándulás
rushlilly
2017. szeptember 08. péntek, 15:11
Bakonyi kirándulás.2
rushlilly
2017. szeptember 08. péntek, 15:10
Bakonyi kirándulás.1
rushlilly
2017. szeptember 08. péntek, 15:10
Bakonyi kirándulás.4
rushlilly
2017. szeptember 08. péntek, 15:10
Bakonyi kirándulás.3
rushlilly
2017. szeptember 08. péntek, 15:09
P.bakonyi.jpg
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:39
bakonyi rántott karajjal
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:01
Tájak bakonyi táj.jpg
megyerimihaly
2015. április 22. szerda, 20:54
suli filmekben.jpg
dnemethk
2014. szeptember 30. kedd, 22:20
anime és filmek
elisha24
2014. július 10. csütörtök, 17:43
anime és filmek
elisha24
2014. április 10. csütörtök, 14:07
Vannak filmek....jpg
pacsakute
2013. október 20. vasárnap, 07:34
avatar_verseny_filmek
nllaci
2011. augusztus 20. szombat, 13:36
Vin Diesel-es filmek.jpg
ria6406
2011. január 16. vasárnap, 17:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.