Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 03:50 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
38 évesen elhunyt Bakonyi János plébános
2018. május 17. csütörtök 1
Hrabóczki József Sándor megemlékezését adjuk közre Bakonyi János váci egyházmegyés papról, aki május 15-én közlekedési balesetben vesztette életét.
Tragikus hirtelenséggel 38 éves korában közlekedési balesetben halt meg Bakonyi János, Kóka és Tápiószecső plébánosa, korábbi veresegyházi káplán. Szerény emberként a tárgyak, eszközök csak annyira érdekelték, amennyiben munkáját segítették. A focit és a filmeket szerette. Jézust követve önmagát adta az embereknek. Egyik szolgálatából a másikba sietett, amikor a tragédia megtörtént. Néhány személyes élménnyel emlékezünk meg róla, búcsúzunk el tőle.
Odafigyelt a másik emberre. Engedte, amit püspöke mindig kér papjaitól: ,,Engedjétek, hogy az emberek belétek kapaszkodjanak." János atya biztos kapaszkodó volt. A ,,nem érek rá", a ,,nincs időm" ismeretlen fogalmak voltak számára.
Három évig volt gyóntató papom. Bár sokkal fiatalabb volt nálam, mégis igazi atyaként tudtam felnézni rá. Egy gyónásom után penitenciaként Szent Ágoston vallomásait nyomta a kezembe.
Bővebben itt olvasható Link
maroka, 2018. május 17. csütörtök, 12:47
Címkék: Bakonyi János, Hrabóczki József Sándor, Szent Ágoston, filmeket szerette, másikba sietett, tragédia megtörtént,
Kommentek
Díjak átadásával zárult az Operaház évada
Kamaraművésze kitüntetést Földi Lea tánckari művésznek. A Magyar Állami Operaház Kamaraművésze kitüntetésben Tóth Gábor kürtművész részesült.

A gálaest előtti ünnepségen adták át az Opera hagyományos, évadonként odaítélhető díjait. A Ferencsik János-emlékdíjat Rácz János, az Opera zenekarának fuvolaművésze, míg a Komor Vilmos karmester emlékére alapított plakettet Dóczi Áron hegedűművész kapta. A Márk Tivadar-emlékplakett idei díjazottja Zeke Edit látványtervező, az Oláh Gusztáv-emlékplakettet Bakonyi Marcell magánénekesnek, a Gela Lajos emlékére alapított plakettet Kövessy Angéla balettmesternek ítélték oda.

A Richard Wagnert megihlető és általa inspirált szerzők műveit is összegyűjtő szezonban 22 premier, köztük 3 ős- és 5 magyarországi bemutató, valamint 41 repertoárdarab volt látható. Az évad emlékezetes pillanatai közé tartozott a Vidnyánszky Attila rendezte Bánk bán, a Reformáció500 részeként műsorra tűzött A hugenották Szikora János rendezésében, az Olasz nő Algírban Szabó Máté színpadra
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 16:33
Ma kezdődik a 11. Margó Irodalmi Fesztivál
Az idei Margón mutatják be mások mellett Romsics Ignác, Szvoren Edina, Garaczi László új köteteit, valamint Térey János első prózaregényét is, a Káli holtakat. Mán-Várhegyi Réka Mágneshegy, a Német Könyvdíjjal kitüntetett Terézia Mora A szerelem a földönkívüliek között című elbeszéléskötetével érkezik a Margóra. Először írt regényt Krusovszky Dénes is, az Akik már nem leszünk sosem szintén bemutatkozik a fesztiválon.

A Margó-díjas Milbacher Róbert Léleknyavalyák avagy az öngyilkolás és egyéb elveszejtő szerek természetéről című második kötetét mutatja be, de fellép a Margón Babiczky Tibor, Szabó T. Anna, Dunajcsik Mátyás, Bartók Imre, Boldizsár Ildikó, Szilasi László, Wéber Anikó, Bődöcs Tibor, Schäffer Erzsébet, Tompa Andrea, Krasznhorkai László, Mészöly Ágnes, Dániel András és Tolnai Ottó is.

A fesztivál idei újdonsága a Margó Extra sorozat, amelyben olyan művészekkel, közéleti személyiségekkel beszélgetnek, akikre nagy hatással volt az irodalom személyesen és szakmailag is. A sorozat
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 09:23
Pozsonyban, Brnóban és Győrben is fellép júniusban az Operaház balettegyüttese
Az együttes közleménye szerint csütörtökön Pozsonyban lépnek fel, ahol a helyi Magyar Intézet által szervezett Több mint szomszéd - magyar kulturális hét, valamint a Szlovák Nemzeti Színház Eurokontext fesztiválja keretében vendégszerepel a Bartók Tánctriptichon. A fából faragott királyfi ősbemutatójának 100. évfordulójára készült, tavaly májusban bemutatott jubileumi előadásban Rohonczi Viktória, Timofeev Dmitry, Morvai Kristóf és Vila M. Ricardo lép fel a Magyar Nemzeti Balettből a Compagnie Pal Frenak táncosaival. A koreográfiát Frenák Pál készítette.

Az est keretében látható lesz még A csodálatos mandarin Seregi László 1989-ben felújított koreográfiájával és jelmezeivel, amelynek főszerepeit Bajári Levente és Popova Aleszja alakítja, míg zárásként Juhász Zsolt, a Duna Művészegyüttes vezetőjének Táncszvit című alkotásában Bajári Levente és Bakó-Pisla Artemisz látható a néptáncegyüttessel közös produkcióban. Az eltérő tánctechnikák tekintetében is triptichonnak nevezhető est a Szlovák Nemzeti
velemenyezd, 2018. június 03. vasárnap, 21:03
Három helyszín ad otthont az operaházi RingFesztnek
Színház Bernáth büféjében - közölte a dalszínház csütörtökön az MTI-vel.

A május 11-i Örömünnep című előadás a Wagnerre is ható Johann Sebastian Bach világi kantátáit ágyazza színpadi rendezésbe az Ódry Színpadon. A produkció a mester öt kevésbé ismert alkotását mutatja be, az ősbemutató középpontjában a Herkules-kantátaként ismert tanmese áll. A Színház- és Filmművészeti Egyetemmel, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetemmel együttműködésben megvalósuló darabban fellépnek az Opera szólistái, Bakonyi Marcell, Balczó Péter, Busa Gabriella, Cser Krisztián, Ducza Nóra és Rácz Rita, a zenekart Oberfrank Péter vezényli.

Az Ódry Színpadon debütál május 13-án a Siegfried-idill, avagy Egy barátság vége című színmű, amelynek megírására az Opera Szálinger Balázs József Attila-díjas költőt és drámaírót kérte fel. Az alkotás koncepciója Ókovács Szilveszter, rendezői kivitelezése Kálloy-Molnár Péter nevéhez fűződik. Wagner, Nietzsche, Cosima és Elisabeth szerepében Kőrösi András, Csémy Balázs, Schell Judit és
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 14:32
Kiss Manyi.
3:1 a szerelem javára, Pesti mese). A világégést nehezen élte meg, félt a haláltól, azt találta ki, hogy bolondnak tetteti magát, így az ideggyógyintézet zárt falai között átvészelheti a háborút. Így is tett - tökéletesen alakította a szerepet -, ám csak a sárga házban derült ki, hogy a legtöbb bolond hozzá hasonlóan csak megjátssza magát. Később vállalta, hogy magyar katonáknak énekel a fronton. Ezért a háború végeztével tiltólistára került. A fronton ismerte meg a harmadik szerelmét, a katonatiszt Bakonyi Jánost. Mivel 1945 után nem volt jó ajánlólevél, ha valaki tiszt volt Horthy-hadseregében, ezért Kiss Manyi azt találta ki, Bakonyi valójában a sofőrje és a kertésze, összebújni így csak titokban tudtak. Kiss Manyi imádta a vicceket. Egy alkalommal a híres pályatársával, Bilicsi Tivadarral űzött tréfát telefonon. Azzal hívta fel elváltoztatott hangon, hogy ellenőrzik a vonalat a központból és arra kérte Bilicsit, mondja azt a telefonkagylóba, hogy marabu. A színész megtette többször is, sőt, még azt is
lenke1964, 2018. március 13. kedd, 19:21
A magyar kultúra napja - Kiállítások, zenés irodalmi estek Fejér megyében
Bicskén a Fiatalok Házában január 22-én Bicskétől a csillagokig címmel Bajmóczy György és Szűcs Mátyás asztrofotóiból nyílik kiállítás. A tárlatot Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület titkára nyitja meg, közreműködik a Hajnali vándorok népzenei együttes.

Bodajkon január 24-én a református gyülekezeti teremben Jankovich Ferenc-emlékestet rendeznek. Az esemény vendégei az író és költő lányai, Anna, Júlia és Krisztina lesznek.

Dunaújvárosban hétfőn, a magyar kultúra napján adják át az önkormányzat Pro Cultura Intercisae elnevezésű díját. A városháza rendezvénytermében ünnepi koncertet ad a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola tanári kamaracsoportja és a Dunaújvárosi Vegyeskar.

Móron, a Lamberg-kastély Kulturális Központban január 22-én Miklós János keramikus művész, szobrász Magura című kiállítását Nagy Benedek szobrászművész nyitja meg. Másnap Hoztam valamit a hegyekből - Mezei Mária címmel Tóth Auguszta önálló estje lesz az Erzsébet téri Művelődési Házban. A sok zenével,
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 16:24
A hugenották premierjével is ünneplik a reformáció kezdetének 500. évfordulóját az Erkelben
A hugenották című monumentális zenedráma több mint nyolc évtized után látható újra szombaton. Giacomo Meyerbeer nagyoperájában 80 fős kórus, a két szereposztásban 28 szólista, további 26 statiszta és 8 pár táncos is színpadra lép. A széria alkotói, Szikora János rendező, Horesnyi Balázs díszlettervező és Kovács Yvette Alida jelmeztervező úgy döntöttek, hogy stiláris utalásokkal, de meghagyják a 16. századi környezetet, és a nézőkre bízzák, milyen üzeneteket olvasnak ki az előadásból - közölte a dalszínház szerdán az MTI-vel.

A főbb szerepeket Kolonits Klára és Rőser Orsolya Hajnalka, Létay Kiss Gabriella és Kriszta Kinga, Boncsér Gergely és László Boldizsár, Bretz Gábor és Gábor Géza, Haja Zsolt és Sándor Csaba, Balga Gabriella és Heiter Melinda, valamint Cseh Antal és Busa Tamás énekli. A szólisták mellett a premier az utóbbi évek egyik legnehezebb feladata elé állította az Operaház Énekkarát is, a Strausz Kálmán vezette együttest Csiki Gábor tanította be. Az Opera Zenekarát a Jekatyerinburgi
velemenyezd, 2017. október 25. szerda, 14:43
Képek, videók
P.bakonyi.jpg
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:39
bakonyi rántott karajjal
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:01
Tájak bakonyi táj.jpg
megyerimihaly
2015. április 22. szerda, 20:54
94. Bakonyi dal.bmp
marcyt
2015. február 17. kedd, 12:42
bakonyi húsgolyók.jpg
snbela44
2014. november 25. kedd, 09:16
Bakonyi patak
borigit
2014. november 08. szombat, 10:36
bakonyi.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 18:09
bakonyi.jpg
basikele
2012. október 14. vasárnap, 04:31
Bakonyi borjúhere
gzax
2012. augusztus 22. szerda, 20:39
Bakonyi Róbert gyúró 133
gyorkosjozsef
2012. augusztus 15. szerda, 12:32
veszprém bakonyi muzeum
lacipecsenye
2012. április 04. szerda, 19:35
bakonyi lépcső,levelekf.j
kata420
2011. december 27. kedd, 14:20
suli filmekben.jpg
dnemethk
2014. szeptember 30. kedd, 22:20
anime és filmek
elisha24
2014. július 10. csütörtök, 17:43
anime és filmek
elisha24
2014. április 10. csütörtök, 14:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.