Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 21. kedd | 34. hét | 233. nap | 00:38 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nagyon veszélyes rovar jelent meg Magyarországon!
Nagyon veszélyes rovar jelent meg Magyarországon! Nemrég repült be Ez az ablakomon! Egyre jobban terjednek hazánkban! Ha ilyet látsz, menj tőle minél távolabb! Innen tudod, ha megcsípett: Osszátok!

Vérrel táplálkoznak. A szem és száj körüli részét támadják meg az embereknek és állatoknak egyaránt, miközben alszanak.

Sajnálatos tény, hogy nekünk, magyaroknak is meg kell ismerkednünk a gyilkos poloskával (Triatominae). Angolul úgy nevezik ezt a bogarat, hogy “csókolózó bogár". Ártalmatlanul hangzik, azonban ezeknek a parazitáknak a terjedése halálos lehet az emberekre és állatokra egyaránt. Nem csoda, hogy ezt a poloskát gyilkos poloskának nevezik. És most jön az igazán ijesztő rész: ez a fajta poloska egykor még meglehetősen ritkán fordult elő, azonban napjainkban a számuk rohamosan növekedik. Dél-Amerikában és az Egyesült Államokban emberek ezreit fertőzte meg. Több mint 300.000 ember már fertőzött csak az Egyesült Államokban, és Texasban eddig körülbelül 400 kutya halt bele a fertőzésbe.

Ezek a poloskák vérrel táplálkoznak. A szem és száj körüli részét támadják meg az embereknek és állatoknak egyaránt, miközben alszanak. A széklet is tartalmazhatja ezeket a halálos parazitákat. A probléma az, hogy nagyon könnyen szaporodnak és terjednek, hiszen a fertőzött kutyák széklete bármilyen más állatot is megfertőzhet. A korai tüneteket nehéz felismerni, ezért néma gyilkosnak is nevezik, mert egészen tünetmentes lehet mindaddig, ameddig hirtelen megjelennek a tünetek.

Lehetséges tünetek:

gyengeség
egyensúly elvesztése
görcsök
remegés
hasmenés
puffadás, étvágytalanság
depresszió
szapora szívverés
Igaz, hogy ezek a tünetek elég gyakoriak más egészségügyi problémák esetében is, de ha mégis váratlanul észleled ezeket a tüneteket, akkor időben kezelheted a problémát.

Eredet: Link
lilagondolatok, 2018. május 17. csütörtök, 07:42
Címkék: Egyesült Államokban, gyilkos poloskával, terjedése halálos, poloskát gyilkos, igazán ijesztő, fajta poloska,
Kommentek
Mit ünnepelünk augusztus 20.-án
tart.

A Szent István-rend első beiktatási ceremóniája a Schönbrunn-i kastélyban 1764-ben, Martin van Meytens festményén

XIV. Kelemen pápa 1771-ben csökkentette az egyházi ünnepek számát, és a Szent István-nap megülése is kimaradt a sorból. Mária Terézia szinte ugyanekkor a pápa hozzájárulásával elrendelte, hogy a szent király ünnepe, augusztus 20. Magyarországon nemzeti ünnep legyen, és a naptárakba felvétessék. Ugyancsak

1771-ben Raguzából (Dubrovnik) Bécsbe, majd Budára hozatta István kézfejereklyéjét, a Szent Jobbot, amelyet ettől kezdve minden év augusztus 20-án körmenetben vittek végig a városon.

A legenda szerint István ereklyéjét 1083-as szentté emelésekor épen találták meg koporsójában. Valószínűleg a tatárjárás vagy a török idők alatt veszett el, majd 1590 körül a raguzai dominikánus kolostorban találtak rá. A Szent
lilagondolatok, 2018. augusztus 20. hétfő, 11:43
Van-e valaki köztetek, aki megtapasztalt már ENNYIRE TRÓPUSI augusztust, eddigi életében...?
...Egyrészt, az a baj az augusztusi hőség ,,védelmével", hogy nem korrekt!... Magyarországon ugyanis, augusztusban, nem ,,megszokott", hogy A TELJES HÓNAP FOLYAMÁN MEGSZAKÍTÁS NÉLKÜL 30 °C-T MEGHALADÓ LEGYEN A NAPPALI MAXIMUM-HŐMÉRSÉKLET! Az ilyesmi, július hónapban ,,komilfó", Magyarországon... Az augusztus, az inkább már ,,lecsengő" nyári hónap szokott lenni. E-helyett, ez a hónap lett (lesz) az év leg-,,nyarabbja"!... Hiszen, a hónap elején voltak a 36-37-38 °C-ok, de az előrejelzések szerint, az augusztus 20-a utáni napokon sem fog 30 °C alá esni a hőmérők higanyszála a nappalok során!...
És persze, az idei tavasz és a kora-nyár sem volt hűvös... Éppen az volt idén a másik ,,nóvum", hogy MINDEN korábban érett be, mint eddig, bármikor! És ez is - mármint a Föld klímájának általános enyhülése, azon belül pedig a nyarak korai ,,beütése" és ,,elnyúlása" - annak a jele, hogy valami nem stimmel a
foxworkinspace, 2018. augusztus 20. hétfő, 01:26
Augusztus 20-a az egyik legrégebbi magyar ünnep
egyházfő azt is elrendelte, hogy Buda töröktől való visszafoglalásának évfordulóján az egész katolikus világ minden évben emlékezzen meg Szent István ünnepéről, amelyet az egyetemes egyház 1969 óta augusztus 16-án (egy nappal Nagyboldogasszony napja után) tart.

XIV. Kelemen pápa 1771-ben csökkentette az egyházi ünnepek számát, és a Szent István-nap megülése is kimaradt a sorból. Mária Terézia szinte ugyanekkor a pápa hozzájárulásával elrendelte, hogy a szent király ünnepe, augusztus 20. Magyarországon nemzeti ünnep legyen, és a naptárakba felvétessék. Ugyancsak 1771-ben Raguzából (Dubrovnik) Bécsbe, majd Budára hozatta István kézfejereklyéjét, a Szent Jobbot, amelyet ettől kezdve minden év augusztus 20-án körmenetben vittek végig a városon. A legenda szerint István ereklyéjét 1083-as szentté emelésekor épen találták meg koporsójában. Valószínűleg a tatárjárás vagy a török idők alatt veszett el, majd 1590 körül a raguzai dominikánus kolostorban találtak rá. A Szent Jobbot, amelynek ereklyetartóját
taltos1, 2018. augusztus 20. hétfő, 00:26
Van-e valaki köztetek, aki megtapasztalt már ENNYIRE TRÓPUSI augusztust, eddigi életében...?
...Én viszont, 1964. augusztusában mérhettem volna, akár 400 °C-t is, amikor a kertünk végibe' nagyítóval fókuszáltam rá a napfényt a földből éppen akkor kiaveszoló, óvatlan lótetüre!... :))

Ne röhögtess!... 42 °C-os nappali hőmérséklet (pontosabban: 42,2 °C) utoljára, 1921-ben volt Magyarországon, Szerep-községben!...

Különben meg, leírtam már: nem a szélsőértékek eseti (korábbi) megvalósulása a lényeg, hanem A TREND! Pontosabban az ilyen esetek egyre gyakoribbá válása! Még pontosabban: a Föld átlaghőmérséklet-emelkedésének felgyorsulása, és az ezzel járó egyéb klimatikus hatások (az emberi tevékenység okán előálló klimatikus hatások), nyomán várható klíma-katasztrófa bekövetkezési esélyének növekedése!...
A Föld átlaghőmérséklete, KIMUTATHATÓAN 1 °C-t emelkedett az ipari forradalom kezdete (cca. 1850.) óta! És NEM SZABAD 3 °C FÖLÉ emelkednie! Márpedig pont az a probléma, hogy minden jel szerint, nem leszünk képesek ezt megakadályozni... :((

(A hazai búzatermést sem én
foxworkinspace, 2018. augusztus 19. vasárnap, 18:45
Magyar alkotás az Európai Filmdíjra jelölhető dokumentumfilmek között
Az alkotás egy Magyarországon rabszolgasorban élő 52 éves nő helyzetét ábrázolja, aki tíz éve szolgál fizetés nélkül egy magyar családot - hangzott el az M5 kulturális csatorna péntek esti híradójában.

A film Maris mindennapjait és a szabadulásról szőtt tervét mutatja be. Tuza-Ritter Bernadett filmjét a Magyar Média Mecenatúra Ember Judit pályázatán nyert támogatásból készítette.

A forgatás másfél éve alatt ketten voltunk, a főszereplő meg én, nem is gondoltunk arra, hogy ebből valaha ekkora siker lesz. Abban bíztunk, hogy egyszer levetítik valahol a filmet és ott megtapsolják. Egészen fantasztikus egy ilyen elismerés és a film nemzetközi sikere - mondta Tuza-Ritter Bernadett.

A rendező kitért arra, hogy az Egy nő fogságban az MTVA támogatásából készült, emellett német koproducerek is voltak, de így is kis költségvetésű produkcióról van szó.
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:48
Sok gyalogost gázolnak zebrán - Figyelemfelhívó videót tett közzé a rendőrség
A térfigyelő kamera felvételén látható, hogy több ember - köztük egy gyermek - lép le a járdáról. A belső sávban közlekedő autó a gyalogátkelőhely előtt megállt, míg a másik - ráadásul a külső sávban közlekedő - autó elgázolta az úton átkelni szándékozókat. A felvétel alapján a gyalogosok nem sérültek meg súlyosabban.

A rendőrség a videó mellett annyit írt: "ebből most nem lett tragédia, de ez nem a sofőrön múlt". A felvétel idén augusztusban készült Magyarországon.

A Kommentár nélkül című, 18-as karikával közzétett videó megtekinthető a http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/baleset-megelozes/akt ualis/kommentar-nelkul oldalon.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére kiemelte: a hatályos KRESZ szerint a járművezetőknek a kijelölt gyalogos átkelőhelynél elsőbbséget kell adniuk a gyalogosoknak. Azt a helyet pedig, ahol a gyalogosoknak elsőbbségük van, a járművek vezetőinek mindig fokozott óvatossággal és olyan sebességgel kell megközelíteniük, hogy
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:45
Átadták az osztrák ADA-cégcsoport bútorgyártó üzemcsarnokát Körmenden
Az osztrák ADA-konszern összesen 5,2 milliárd forintot fordít a Magyarországon (Körmenden, Zalaegerszegen és a Zala megyei Nován) működő üzemeinek bővítésére. A fejlesztéssel a már meglévő 1300 munkahely mellett további százat hoznak létre - emelte ki köszöntőjében Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Hozzátette, hogy a projekteket a magyar kormány 1,05 milliárd forinttal támogatja. Az ADA-konszern döntésében - mely szerint a fejlesztéseket Magyarországon valósítja meg - az is közrejátszott, hogy a magyar gazdaság van olyan erős, hogy előállítsa azokat a forrásokat, amelyekkel az országban lehet tartani a kulcsfontosságú beruházásokat - hangsúlyozta az államtitkár.

Vas megye kiemelt célpontja azon törekvéseknek, hogy világszínvonalú ipar telepedjen le a térségben, a helyiek pedig számíthatnak a kormány további támogatására - mondta.

Szabó Ferenc, az ADA Hungária Bútorgyár Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a körmendi csarnokbővítés központjában
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:40
Farmer Expo - Agrárminiszter: a nyúlhúsnál nincs egészségesebb hús
idei kampánytól is.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a nyúlhús semmilyen allergén anyagot nem tartalmaz, ezért is közkedvelt alapanyaga a bébiételeknek.

A jövőt tekintve fontosnak nevezte, hogy minél nagyobb feldolgozottsági szintű, megfelelő konyhatechnikával előkészített nyúlhús kerülhessen a háziasszonyok asztalára, amit a két hazai nyúlvágóhíd biztosítani tud.

Ugyanakkor Nagy István szerint növelni kell a nyúlhúsnak az önellátásban betöltött szerepét. "Fontos cél, hogy a vidék-Magyarországon újra visszahozzuk a kertekbe, a családokhoz a nyulat" - mondta, hozzátéve: egy-két anyaállattal egy egész család hússzükségletét fedezni lehet olcsón és egészségesen.

Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője hozzátette: ma Magyarországon 0,2 kilogramm az átlagos egy főre jutó nyúlhúsfogyasztás, az Európai Unió átlaga 2 kilogramm, a mediterrán országoké 8 kilogramm.

Az országos kampányban felhívják a figyelmet azokra az összetevőkre, amelyek biztosítják, hogy a nyúlhús a
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:40
Képek, videók
Baglyok magyarországon.jp
dnemethk
2017. február 19. vasárnap, 16:31
Itt Magyarországon
sanci81
2016. február 01. hétfő, 17:44
Sarki fény Magyarországon
pacsakute
2015. március 20. péntek, 07:40
Magyarországon lassan mi
1951anna
2013. április 12. péntek, 07:17
tito magyarországon
lacipecsenye
2013. március 07. csütörtök, 21:29
Ételosztás Magyarországon
megyerimihaly
2012. december 31. hétfő, 11:21
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Gyilkos poloska a kezemen
noebarkaja
2010. október 01. péntek, 12:20
indián ló terjedése
orsi1
2007. június 10. vasárnap, 06:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.