Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 07:42 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lakatos István:Hangok a kertben
Lakatos István:Hangok a kertben

Itt van az éj! Csörög a patak a ködben,
fák susogó levele legyezi. Zöld
álmok iramlanak a buja bokorban,
májusi rém-had üli meg a tetőt.

Két kisegér fut a paradicsom-ágyban,
egyet a macska bekap elevenen.
Észre se véve megy egyedül az első;
ágon az alma didereg: ,,Iszonyú!"

Füst szaga száll fanyarul a levegőben,
kintfeledett kanyarog a gumicső,
alszik amott a kavicson a gereblye...
ámde beszéd nesze kerekedik. A!

,,Ejha - kiált föl a bagoly a diófán -
furcsa, de füstöl a cica feneke!"
,,Az csak a farka, mi kijön a cicából,
ostoba!" - szól dühösen a denevér.

Hullik a rózsa. Sose jön el a reggel?
Könnyes a pázsit, a lugas, a faház:
Éva, ha este megemelik a szoknyád,
térded a szél körülöleli - vigyázz!


gabfe, 2015. április 26. vasárnap, 18:09
Címkék: Lakatos István, buja bokorban, macska bekap, alma didereg, cica feneke, szél körülöleli,
Kommentek
Asztalitenisz Eb-selejtező - Győzelemmel folytatná szereplését a magyar válogatott
bravúros győzelmet aratott Ausztria csapata felett, amely megverte az ibériaiakat.

A 2015-ben Európa-bajnok portugálok a világ élvonalába tartozó játékosokkal érkeznek a borsodi megyeszékhelyre, a csapatnak tagja lesz Marcos Freitas, aki a 15., Tiago Apollonia, aki a 36., és Joao Geraldo, aki a 106. helyen áll a világranglistán.

A magyar válogatott vezetői ugyanakkor biztatónak találják, hogy a világ száz legjobbja közé bekerült Majoros Bence és Ecsedi Nándor. Rajtuk kívül a keretben van még Lakatos Tamás és Szudi Ádám.

A fiatal, huszonéves játékosok a sajtótájékoztatón jelezték: a győzelemre hajtanak.

Aranyosi Péter hozzátette, a magyar női és férfi válogatott mérkőzéseit általában Budapesten rendezik, többnyire teltházas nézőtér előtt, de a szövetség vezetése tisztában van azzal, hogy vidéken is sok olyan város van, ahol nagyon szeretik a sportágat. Miskolci az asztalitenisz többszörös világbajnoka Jónyer István, itt kezdte pályafutását az Európa-bajnok Kriston Zsolt, és a város volt a
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 14:42
Új hangversenysorozatot indít a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara
is folytatódik a Konzervatóriumi Esték, amely novemberben a Sounus ütőhangszeres együttes műsorával a 18. évadát nyitja majd meg. A kar folytatja az általános iskolásoknak szóló Hang-Játék-Zene élménykoncert-sorozatát és az egyetemistákat célzó Lélekmelengető programot is, amelyen hallgatók játszanak a hallgatóknak. Az idei évadban sem marad el a Vasárnapi Muzsika, havonta egy alkalommal a kar növendékei ingyenes koncertet adnak a Kölcsey Központban - beszélt a részletekről a művészeti menedzser.

Lakatos Péter, a zeneművészeti kar dékánja a programok közül kiemelte Johann Sebastian Bach, Carl Heinrich Graun és Georg Philipp Telemann korabeli passióját, amelynek 2019. április 7-én a Debreceni Egyetem Aulájában lesz a magyarországi bemutatója. Fellép a Purcell Kórus, az Orfeo Zenekar korabeli hangszereken játszik, a karmester pedig Vashegyi György lesz.

Bartha Elek, a DE oktatási rektorhelyettese a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az intézmény zeneművészeti karára idén a tavalyinál 25 százalékkal
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 13:21
Kajak-kenu vb - Magyar arany, ezüst és bronz a vasárnapi döntőkben
Mindhárom magyar dobogós hely olimpiai számban és 500 méteren született.

A női kajaknégyes, Kárász Anna, Kozák Danuta, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra óriási csatában szerezte meg az első helyet, míg Balla Virág és Takács Kincső a kenu kettesek versenyében lett második. A harmadik hely a férfi kajaknégyes - Tótka Sándor, Dudás Miklós, Molnár Péter és Kuli István - nevéhez fűződik.

A program a legrövidebb táv, a 200 méter négy fináléjával kezdődött, ezek közül háromban lehetett magyar egységnek is szurkolni, s az erőviszonyok ismeretében leginkább férfi K-1-ben kínálkozott éremszerzési esély.

A szombaton Balaska Márkkal párosban aranyérmes Birkás Balázs megnyerte az elő- és a középfutamát is, s a döntőben is végig harcban volt a dobogóért, de a szoros befutó után negyediknek írták ki a nevét. Mindössze hat századmásodperccel szorult a harmadik orosz Jevgenyij Lukancov mögé, míg az arany a júniusi Eb-n is győztes spanyol Carlos Garrote, az ezüst pedig a litván Arturas Seja nyakába
velemenyezd, 2018. augusztus 26. vasárnap, 15:22
Kajak-kenu vb - Ötből négy továbbjutó vasárnap délelőtt
A rövidebb távon a szombaton Balaska Márkkal párosban aranyérmes kajakos Birkás Balázs ugyanolyan meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő, mint egy nappal korábban az előfutamban, s egy újabb győzelemmel lépett a legjobb kilenc közé. A nők hasonló számában ugyanakkor a tavaly Európa-bajnok, vb-nyolcadik Lucz Dórának nem sikerült beverekednie magát a fináléba, negyedik lett, miközben csak az első három hely ért döntőt.

"Nem sikerült túl jól a rajtom, majd az edzőmmel még ki kell elemeznünk, hogy mi történt" - mondta a parton az UTE 23 éves versenyzője, aki láthatóan nagyon elkeseredett a történtek miatt. Hozzátette: reggel nem érezte magát túl jól, nem volt százszázalékos állapotban, de nem akarja erre fogni a kudarcot.

"A döntőbe így is be kellett volna jutnom" - jelentette ki az MTI-nek nyilatkozva.

Birkáshoz hasonlóan - kellemes meglepetést okozva - megnyerte középfutamát a nemrég még az ifjúsági vb-n szerepelt fiatal szegedi egység, a Nagy Bianka, Molnár Csenge kenupáros is, míg
velemenyezd, 2018. augusztus 26. vasárnap, 15:20
Ismét van ivóvíz Sárospatakon
Lakatos István tájékoztatása szerint egy Sátoraljaújhely határában bekövetkezett csőtörés miatt csütörtök estétől akadozott és sok helyen meg is szűnt a vízellátás a 13 ezer lakosú városban, és néhány környékbeli településen is gondok voltak.

A hibát nem sokkal éjfél utánra sikerült elhárítani a szakembereknek, így ismét mindenhol zavartalan a szolgáltatás - mondta az ügyvezető.
velemenyezd, 2018. augusztus 24. péntek, 07:47
Csőtörés miatt akadozik a vízszolgáltatás Sárospatakon és környékén
Lakatos István elmondta: Sátoraljaújhely határában, Károlyfalva településrész közelében eltört egy vízcső, emiatt Sárospatak jelentős részén szünetel vagy akadozik a vízszolgáltatás, de a környékbeli kisebb településeken is akadhatnak problémák.

Ez több mint tízezer embert érint - tette hozzá.

Kiemelte: szakembereik azonnal hozzákezdtek a hiba elhárításához, reményeik szerint éjfélre helyre tudják állítani a szolgáltatást.
velemenyezd, 2018. augusztus 23. csütörtök, 21:33
Mága Zoltán jótékonysági koncertjének bevétele 11 millió forint
A Szent István-bazilika előtti téren tartott fellépés egy száz állomásból álló koncertsorozat kiemelt eseménye volt. A rendezvényen mintegy tízezer ember vett részt - írták a szervezők szerdán az MTI-nek.

A közlemény szerint a hegedűművész a 2009 és 2011 között szervezett első jótékonysági koncertsorozatát követő újabb, "100 templomi ökumenikus jótékonysági misszióját" Marosvásárhelyen kezdte idén március 19-én. Célja az volt, hogy a teljes Kárpát-medencét bejárva, Erdély, Felvidék, a Vajdaság és Magyarország katolikus, református és evangélikus templomaiban, zsinagógáiban tartandó koncertjeivel a hátrányos helyzetben élő gyermekeknek, rászoruló embertársainknak és közösségeknek nyújtson segítséget. A koncertkörút előadásain csaknem 15 millió forint gyűlt össze, abból gyógyulásra váró gyermekek, felnőttek, valamint kórházak, hátrányos helyzetű gyermekek, árvák részesültek, valamint templomok felújításához is hozzájárultak.

Az augusztus 21-i díszelőadásból támogatják a kárpátaljai
velemenyezd, 2018. augusztus 22. szerda, 15:31
Augusztus 20. - Kormányszóvivő: több ezer ember gondoskodik a biztonságról
Kovács Zoltán azt mondta, hogy a rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs - amelynek ő az elnöke - a hosszú hétvégén is folyamatosan azon dolgozik majd, hogy mindenki méltón, biztonságban tudja megünnepelni az ország születésnapját.

Augusztus 20-án országszerte több mint 340 rendezvényt tartanak - ismertette a sajtótájékoztatón Lakatos Tibor, az ORFK közrendvédelmi főosztályának vezetője. Hozzátette: a hosszú hétvége miatt számos településen már korábban megtartják az ünnepi rendezvényeket.

A fővárosban négy, a gyülekezési jog hatálya alá tartozó rendezvény lesz, amelyeket "a szükséges létszámban" biztosítanak. Feladatuk elsősorban a forgalomirányítás, a közlekedés rendjének fenntartása, az állampolgárok segítése. "Nyugodt, méltóságteljes" ünnepre készülnek - közölte.

Lakatos Tibor azt is elmondta, hogy 358 tűzijátékot jelentettek be az országban. Ezek helyszíni vizsgálatát az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal (OKF) közösen végezték el.

Hajdu
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:32
Képek, videók
Lakatos István-r.jpg
erzsikepuskas
2014. március 01. szombat, 09:55
bokorban:)
vodkababa
2007. április 22. vasárnap, 09:41
Maffi a bokorban
szandoretta
2006. július 30. vasárnap, 10:41
0 macskás - jobb széle vá
lovaszmarika
2018. augusztus 22. szerda, 15:48
macskás-Pannika tuto.jpg
53ilona
2018. június 21. csütörtök, 22:14
0 a macska Vidám kikapcso
lovaszmarika
2018. június 11. hétfő, 18:49
MACSKA ÉS EGÉR.PNG
rochlitzne
2018. április 24. kedd, 11:12
0 hétvégére macskás lp59k
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 14:34
0 fekete macskás kép hall
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 13:32
fekete macskák3.jpg
53ilona
2018. április 10. kedd, 15:58
vona-gabor-macska.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 19:47
Macska golyóval
sanci81
2018. április 02. hétfő, 11:51
0 a kutya-macska barátság
lovaszmarika
2018. március 17. szombat, 19:34
0 a a a Kutya, macska bar
lovaszmarika
2018. március 15. csütörtök, 19:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.