Regisztráció  Belépés
2017. október 23. hétfő | 43. hét | 296. nap | 11:49 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kökénylikőr
Talán még nem késő szedni az erdők széléről, árkok partjáról dércsipte kökényt. Szervezhetük egy remek kirándulást a családdal és még összekötjük a kellemest is a hasznossal.


Hozzávalók

2 kg érett, dércsípte kökény,
0,5 kg méz,
4 db fahéj,
1 l jó minőségű gyümölcspálinka (jelen esetben alma).

A kökényt akkor jó szedni, amikor már megcsípte a dér. A kökényt megmosom, kicsit szemenként összenyomom kézzel, majd egy 5 literes, vagy több kisebb nagyobb szájú, zárható befőttes üvegbe teszem. Ráöntöm a pálinkát és a fahéjat közzé szúrom. Meleg helyen (20-25o tartom 5-6 hétig. A konyha a legalkalmasabb erre a célra, mivel itt mindig meleg van. Tegyük szem elé, hogy ne felejtsük el naponta 2-3-szor összerázni az üveg tartalmát.
Az idő eltelte után leszűröm sűrű szövésű kendőn akár kétszer is, hogy szép tiszta likőrt kapjak. Szűrés után gőz fölött hozzáadom a mézet, majd alaposan elkeverem. Üvegekbe töltöm és kihűlés után hideg helyre teszem.
Nem fog sokáig tartani, mivel nagyon finom.
Link
suzymama, 2017. október 10. kedd, 12:21
Címkék: erdők széléről, remek kirándulást, kökényt akkor, kökényt megmosom, fahéjat közzé, legalkalmasabb erre,
Kommentek
Kökény
megszüntetésére is alkalmazhatjuk. Fájából sétapálcát és golfütőt készítenek.

Házi alkalmazása:
A termésekből készített lekvár, bor, pálinka vagy likőr betegségek után kiváló roboráló szer, immunrendszer- és idegerősítő.
Teakészítés: 1 evőkanálnyi szárított virágot 2 dl forrásban lévő vízzel leforrázunk, 20 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Naponta 3x2 dl tea fogyasztása ajánlott. Hólyag- és vesebántalomnál társíthatjuk cickafarkfűvel, orbáncfűvel és aranyvesszővel.

Kökénylikőr:

A fáradságos munkával leszedett kökényterméseket megmossuk és megszárítjuk. Kb. 1,5 kg érett kökényt befőttesüvegbe teszünk, 1,5 kg cukrot teszünk hozzá, jól összekeverjük. 4-5 rúd fahéjjal, 2 rúd félbevágott vaníliával ízesítjük, 40 százalékosra hígított gyógyszertári alkohollal vagy igazi gyümölcspálinkával felöntjük. 5-6 hétig érleljük, majd leszűrjük. A hideg téli napokon 1 kis pohárnyi kökénylikőr felmelegít, sült húsok mellé készített szószokba is tehetjük vagy
lenke1964, 2015. október 18. vasárnap, 13:09
A kökény
idegerősítő. Zsírcsökkentő hatású, fogyókúra esetén nélkülözhetetlen. Méregtelenítő és vértisztító hatása miatt bőrkiütések megszüntetésére is alkalmazhatjuk. Fájából sétapálcát és golfütőt készítenek.

Házi alkalmazása

Teakészítés: 1 evőkanálnyi szárított virágot 2 dl forrásban lévő vízzel leforrázunk, 20 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Naponta 3x2 dl tea fogyasztása ajánlott. Hólyag- és vesebántalomnál társíthatjuk cickafarkfűvel, orbáncfűvel és aranyvesszővel.

Kökénylikőr:
A fáradságos munkával leszedett kökényterméseket megmossuk és megszárítjuk. Kb. 1,5 kg érett kökényt befőttesüvegbe teszünk, 1,5 kg cukrot teszünk hozzá, jól összekeverjük. 4-5 rúd fahéjjal, 2 rúd félbevágott vaníliával ízesítjük, 40 százalékosra hígított gyógyszertári alkohollal vagy igazi gyümölcspálinkával felöntjük. 5-6 hétig érleljük, majd leszűrjük. A hideg téli napokon 1 kis pohárnyi kökénylikőr felmelegít, sült húsok mellé készített szószokba is tehetjük vagy vendégeknek desszert
lenke1964, 2015. október 16. péntek, 20:35
Sült-alma-likőr házilag
Sült-alma-likőr házilag
Kaldeneker György

Nincs annál izgalmasabb, amikor a saját készítésű likőröddel kínálhatod meg barátaidat, rokonaidat ismerőseid. Meglátod, ízleni fog nekik.

Az elmúlt évben már készítettem narancsos vodkalikőrt, dió- és kökénylikőrt, valamit a nyár elején fekete-cseresznye likőrt. Ezeknek nagy sikere volt, karácsony tájékán mind egy kortyig elfogyott. Kaptak belőle barátaim, ismerőseim és rokonaim karácsonyra. Még nem késő nektek is elkészíteni, helyes kis üvegekbe tölteni, és ezzel megajándékozni kedveseiteket.

Sült-alma-likőr házilag

Az almalikőr készítése nagyon egyszerű. Vásároljatok 4-5 db savanykás almát, vágjátok cikkekre, és a magházát távolítsátok el. Tegyétek egy sütőpapírral borított tepsire, minden egyes almára szórjatok két evőkanálnyi barna cukrot, vagy nagy szemű úgynevezett kandis cukrot. Tegyetek rá 4-5 db egész fahéjat, 5-6 darab csillagánizst, és tegyétek be a sütőbe.

Sült-alma-likőr házilag

20
horvathnemagdi, 2014. november 06. csütörtök, 16:53
Sültalma likőr házilag
................
Kaldeneker recept
Sültalma-likőr házilag


Nincs annál izgalmasabb, amikor a saját készítésű likőröddel kínálhatod meg barátaidat, rokonaidat ismerőseid. Meglátod, ízleni fog nekik.

Az elmúlt évben már készítettem narancsos vodkalikőrt, dió- és kökénylikőrt, valamit a nyár elején feketecseresznye likőrt. Ezeknek nagy sikere volt, karácsony tájékán mind egy kortyig elfogyott. Kaptak belőle barátaim, ismerőseim és rokonaim karácsonyra. Még nem késő nektek is elkészíteni, helyes kis üvegekbe tölteni, és ezzel megajándékozni kedveseiteket.

Az almalikőr készítése nagyon egyszerű.

Vásároljatok 4-5 db savanykás almát, vágjátok cikkekre, és a magházát távolítsátok el. Tegyétek egy sütőpapírral borított tepsire, minden egyes almára szórjatok két evőkanálnyi barnacukrot, vagy nagy szemű úgynevezett kandis
nanoka72, 2014. november 04. kedd, 19:13
Botanikai tudnivalók
fogyasztható, hidegen és melegen egyaránt.

A kérgéből készült főzet nyugtató, lázcsillapító hatású. Fája nagyon kemény, sétapálcát, golfütőt is készítenek belőle.

Ellenjavallatok

A termés magja csonthéjas, a benne lévő cseranyagok nagyobb mennyiségben gyomorirritáló hatásúak, ezért mértékkel fogyasszuk. A különösen keserű magokat, bogyókat pedig inkább ne együk meg. Itt is igaz, hogy csak kis mértékben orvosság, és hogy figyeljünk szervezetünk jelzéseire.

Kökénylikőr:
1.
A fáradságos munkával leszedett kökényterméseket megmossuk és megszárítjuk. Kb. 1,5 kg érett kökényt befőttesüvegbe teszünk, 1,5 kg cukrot teszünk hozzá, jól összekeverjük. 4-5 rúd fahéjjal, 2 rúd félbevágott vaníliával ízesítjük, 40 százalékosra hígított gyógyszertári alkohollal vagy igazi gyümölcspálinkával felöntjük. 5-6 hétig érleljük, majd leszűrjük. A hideg téli napokon 1 kis pohárnyi kökénylikőr felmelegít, sült húsok mellé készített szószokba is tehetjük vagy vendégeknek desszert
suzymama, 2014. augusztus 24. vasárnap, 12:55
Kökénylikőr
A kökényt október végén, november elején kell szedni, amikor már megcsípte a dér, mert akkor kicsit veszít a fanyarságából és édesebb lesz. Mi sokkal hamarabb szedtük, ezért 2 órára betettem a fagyasztóba és utána használtam fel. Természetesen előtte megmostam és megszárítottam.

1 kg kökényt egy 4 literes üvegkannába tettem és kézzel kissé összenyomkodtam a szemeket. Felöntöttem 1 liter 52 fokos gyümölcspálinkával és néha felráztam. 5 hét után leszűrtem, 5 dl vizet felforraltam 40 dkg cukorral, és miután kihűlt rátöltöttem a pálinkára. Minél többet áll, annál jobb. Gyönyörű színe lett és finom, aromás íze van.

A kökény C-vitaminban gazdag , a belőle készített bor, pálinka vagy likőr betegségek után kiváló roboráló szer, immunrendszer- és idegerősítő. Méregtelenítő és vértisztító hatása miatt bőrkiütések megszüntetésére is alkalmazhatjuk. Daganatos betegségekben is ajánlott fogyasztani.
suzymama, 2013. november 08. péntek, 11:37
Csipkegrappa, kökénylikőr, galagonyás vörösbor
Vadgyümölcsös "itókák" - Csipkegrappa, kökénylikőr, galagonyás vörösbor...

Kökénylikőr:
Hozzávalók: 50 dkg kökény, 50 dkg cukor, 6 dl Gin
A kökényt tegyük széles szájú üvegbe. Szórjuk a kökény tetejére a cukrot, majd öntsük fel a Ginnel. Naponta egyszer rázogassuk meg, hogy a cukor szép lassan feloldódjon. Október és november hónapban tudjuk elkészíteni, ami pont karácsonyra lesz fogyasztható. Felhasználás előtt szűrjük le a kész kökénylikőrt, majd töltsük jól zárható likőrösüvegekbe. Remekül illik gyümölcsből készült fagylalthoz, tejszínhez vagy olvasztott csokoládéból készült édességekhez. Karácsonyi ajándéknak a legjobb választás.

Kökényes ,,szíverősítő":
A kökény remek ízt kölcsönöz az alkoholos italoknak, például a vodkának, a pálinkának, a ginnek, de a vörös- és fehérbornak is. Egyszerű áztatással finom gyógyital készíthető a gyümölcsből, a bornak ráadásul különleges, gyümölcsös ízt ad, s bár a kökény kissé fanyar, furcsamód némileg ellensúlyozza is a bor
yaskane, 2013. október 26. szombat, 18:31
Képek, videók
Talán a kihivás.gif
nagyika67
2017. október 07. szombat, 18:54
Panaszkodjam talán 01.jpg
chillik
2017. október 02. hétfő, 04:58
Panaszkodjam talán 02.jpg
chillik
2017. október 02. hétfő, 04:58
Panaszkodjam talán 03.jpg
chillik
2017. október 02. hétfő, 04:57
Talány.jpg
chillik
2017. szeptember 21. csütörtök, 04:27
TALÁN----.gif
bobecili
2017. szeptember 14. csütörtök, 14:19
Talán felejtek emlékeket,
cuppika59
2017. augusztus 25. péntek, 17:38
Talán a vízözön 01.jpg
chillik
2017. augusztus 09. szerda, 05:22
Talán a vízözön 02.jpg
chillik
2017. augusztus 09. szerda, 05:21
Talán a vízözön 03.jpg
chillik
2017. augusztus 09. szerda, 05:21
Talán a vízözön 04.jpg
chillik
2017. augusztus 09. szerda, 05:20
szélerőmű , Komárom
zsuzsimami
2010. december 28. kedd, 17:11
Inotai szélerőmű.jpg
dnemethk
2010. november 30. kedd, 23:54
Keszül a szelerömü
vidorfodi
2010. október 26. kedd, 15:13
szélerőmű
capaitoth
2009. október 11. vasárnap, 16:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.