Regisztráció  Belépés
2018. március 19. hétfő | 12. hét | 78. nap | 00:27 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Miképpen lehetne megállapítani, hogy a lakásban fellelhető hőmérők közül melyik közelíti meg legjobban a valót?
Tailor.... Még mindig nem akar beférni a buksiba....Vannak pontosabb hétköznapi eszközök....Pld a lázmérő....Pld egy digitális multiméter, ami hitelesített.... Ha te veszel 100 db kisiparos által házilag gyártott hőmérőt, aminek még az alkohol tartama sem egyértelmű, akkor hiába átlagolod.

A Sode által felvetett módszert én már leírtam előbb, amiben a forráspontot jelöltem meg kritikusnak.... Az a hőmérő, ami nem éli túl a nulla fokot, vagy a vizes közeget, alkalmatlan a feladatra, tehát nem hőmérő, hanem dísz a nagymama falán!

Tailor, nem tragédia ha téved az ember, velem is előfordult már....Pld elhittem Für Lajosnak, hogy magyar ember önként még sohasem szavazott a baloldalra.... Nos Horn Gyula kent egy pofont az arcomra...És megértettem, hogy a dogmák nem visznek előre....

Ugyan így a szakmai gőg is megbosszulta magát....Ott is mondtam, hogy ilyen nincs, és még is volt.....:D

Tehát ha nincs viszonyítási pontod, nincs mérés! Nem tudom mi a szakmád, én kb 1982 óta mérek valamit....Hol ezt, hol azt....Tehát némi rutinom van benne.... Amiért Archimédesz sírt, hogy egy fix pontot akar, az nincs meg az erő világában. Hiszen akkor sarkaiból kifordítaná a földet....:D

Ám mérés enélkül nem létezik! Fix pont amit Sode írt, a víz fagyás pontja! Fix pont egy hitelesített műszer....Az átlagolás akkor használható, ha hiteles műszerekről van szó....

Képzeld el, hogy átlagolással akarsz emberekre jellemző dolgokat statisztikázni! Nos, ha te megkérdezel ezer embert, aki városban , falun, fővárosban, nagyvárosban él, meg különböző végzettséggel bír, akkor talán rajzolódni fog egy körkép. Ám ha egyetlen falu ezer nyugdíjasát kérdezed meg, az összességében egy kalap szart nem ér! Ugyan így, ha egy vásárban vett, egy ember által gyártott hőmérőkkel akarsz átlagolni, nagyon csúfi eredmény születhet....:D
hatibacsi, 2018. január 04. csütörtök, 10:04
Címkék: Horn Gyula, Amiért Archimédesz, lakásban fellelhető, digitális multiméter, alkohol tartama, forráspontot jelöltem,
Kommentek
Étel-allergia - nem árt tudni
javítsák az ételek kinézetét, ízét és állagát, fokozzák eltarthatóságát és eladhatóságát, vagyis alkalmazásuk elsősorban a gyártók érdekeit szolgálja. Az EU több évtizede kidolgozta az engedélyezett adalékanyagok azonosító rendszerét. Ezeknek a pontos kémiai elnevezéséhez kapcsolták az úgynevezett E-számokat. Jelenleg több mint 700-féle engedélyezett adalékanyagot használnak az élelmiszeriparban. Ezeknek a feltüntetése a csomagoláson kötelező.

A táplálékallergiát akkor lehet biztosan megállapítani, ha a szóban forgó étel teljes elvonását követően tünetmentesség tapasztalható, majd az adott étel visszaadására ismét jelentkeznek az allergiás tünetek. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy az allergiát melyik étel váltotta ki, akkor a ,,gyanús" táplálékféléket egyesével kell megvonnunk, majd újból bevezetnünk az étrendbe.

Ugyancsak hasznos lehet a pulzusteszt: üljünk le, és néhány perces pihenés után mérjük meg a pulzusunkat, majd fogyasszunk a ,,gyanúsított" ételből.
lovaszmarika, 2018. március 14. szerda, 17:51
Ahmed H. pere - Bárándy Péter szerint védence hivatalos személy elleni erőszakban bűnös
átlépése és állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettével vádolja az ügyészség.

Bárándy Péter perbeszédében kifejtette, a Cipruson élő Ahmed H. útlevelével valóban beléphetett volna bármely határátkelőn, de szüleivel, testvérével és annak gyerekeivel érkezett 2015. szeptember 16-án a magyar határhoz, az ő menekülésüket próbálta segíteni.

A vádlottnak valóban sokféle vallomása van, ezek alapján nem lehet megállapítani, hogy követelései lettek volna a magyar rendőrökkel szemben. A valóban objektív video- és hangfelvételek alapján a vádlott igyekszik a kerítéstől elküldeni az embereket. Semmi olyan nem hangzik el a férfitól, amit követelésként lehetne értékelni, szavaiból és gesztusaiból a támadólag fellépő emberektől való elkülönülés tükröződik - mondta az ügyvéd.

Bárándy Péter álláspontja szerint a határzár tiltott átlépése bűncselekményt csak az követheti el, akinek nincs joga átlépni a határt, így ez alól a
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 13:21
Választás 2018 - LMP: az ügyészség nem árulja el, milyen megállapításokat tett az OLAF
Hadházy Ákos hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az ügyben közérdekű adatigényléssel fordult az ügyészséghez.

A törvényi határidőn túl megküldött válaszból viszont nem derül ki, hogy pontosan milyen esetekben tett ajánlásokat a hivatal, mert a levélben nem szerepelnek az uniós projektazonosítók, csak az OLAF-jelentések száma - közölte.

Hozzátette: ezek alapján viszont nem lehet megállapítani, hogy a csalás elleni hivatal milyen ügyekben készített jelentéseket.

A politikus kitért Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatára is. Hangsúlyozta, hogy korábban feltárt egy ügyet, amelynek során a Száz Magyar Falu Kft. mintegy harmincmillió forintot kapott azért, hogy írjon meg egy kísérleti tananyagot a nyúltenyésztésről. Hangsúlyozta, hogy a cég akkor néhány nap alatt lebukott, mert kiderült, hogy egy már létező amerikai tananyagot fordítottak le.

Ehhez a céghez köthető az a Farkas József, aki a sajtóhírek szerint kifizette Semjén Zsolt svédországi
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 13:41
Miért próbálja a baloldali szavazótábor a Gyurcsány-Bajnai éra alatt keletkezett problémákat a Fideszre kenni?
Ez a cikk csak azért sántít, mert leginkább nem azok a devizahitelesek kerültek bajba akik 2001-ben vettek fel hitelt......
Hanem azok akik a Gyurcsány Bajnai éra alatt tették ezt meg.
De sebaj...a Fidesz segített sok családon. Többek között a rokonságban is voltak olyanok.
Kvázi nem csupán híresztelés alapján lehetett megállapítani, hogy segítettek a bajba jutottakon, hanem a szemem láttára történt meg a segítség.
Aki ezt tagadja az mély sötétségben él és nem méltó még a vitára sem...mert egész egyszerűen hazudik.
wheels, 2018. március 11. vasárnap, 22:11
Választás 2018 - Az NVB megállapította a regisztrált nemzetiségi választópolgárok számát
jelentősége, mert a Magyar Államkincstár ennek alapján határozza majd meg az egyes nemzetiségi önkormányzatok kampánytámogatását. Az NVB a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szerdai adatai alapján döntött.

A nemzetiségi névjegyzékben szerdán mintegy 57 ezer regisztrált választópolgár szerepelt a Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett adatok szerint, az NVB ennek alapján hozott határozatot.

A testületnek a törvény értelmében az országos listaállítás másnapján, azaz szerdán kellett megállapítania az összes, valamint az egyes nemzetiségi választópolgárok számát.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a nemzetiségiek névjegyzékbe vétele lezárult volna, erre még március 23-án délután 4 óráig van lehetőség.

Az NVI szerdai adatai szerint a bolgároknak 159, a görögöknek 242, a horvátoknak 2074, a lengyeleknek 235, a németeknek 29 229, az örményeknek 276, a romáknak 20 132, a románoknak 835, a ruszinoknak 989, a szerbeknek 409, a szlovákoknak 1663, a szlovénoknak 222, míg az ukránoknak 507
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 17:23
Újrakezdődött a felesége feldarabolásával vádolt hentes pere Tatabányán
határozat szerint az elsőfokú bíróság például azt sem derítette fel teljeskörűen, mikor hol volt a vádlott.

N. János az első tárgyalási napon a bíró kérdésére kijelentette, nem érzi magát bűnösnek, nem kíván vallomást tenni és kérdésekre sem válaszol. A tárgyalás további részében tanúként hallgatták meg a gyanúsított és az áldozat hozzátartozóit.

Korábban, a felmentő ítélet indoklásakor a bíró elmondta, a halál okát a szakértők nem tudták megjelölni, emiatt az emberölést nem lehetett megállapítani. A darnózseli réten talált emberi maradványok DNS-azonosításához a mintákat az áldozat testvérétől szerezték be, így az azonosság nem bizonyítható kétséget kizáróan.

A vád szerint N. János még 2011-ben rajtakapta feleségét a szeretőjével. Ezt követően az asszony válópert kezdeményezett és elköltözött otthonról, viszont annyira hiányoztak a gyermekei, hogy bejelentette hazaköltözését.

N. János minden lehetséges alkalommal tagadta az emberölés elkövetését. A felmentő ítélet előtt az utolsó szó
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 11:11
Semmi sem ad akkora megbecsülést...
-....könnyű a gyógyítás a baj elején, noha nehéz a felismerés, míg idő múltával, ha nem ismerik fel, és nem gyógyítják, könnyű lesz a bajt megállapítani, de sokkalta nehezebb az egészséget helyreállítani.

- A bölcs uralkodó...ne legyen szótartó, ha ez a magatartás kárára válik, s ha az okok, melyek miatt ígéretet tett, megszűntek.

- A szerencse olyan, mint az asszony,... a fiatalokat kedveli, akik nincsenek rá tekintettel, vérmesek, és merészen parancsolgatnak neki.

- ...semmi sem ad akkora megbecsülést az újonnan feltörekedettnek, mint ha új törvényt és rendet vezet be.

- ...saját fegyverei nélkül egyetlen birodalom sem lehet biztonságban.

- ...az emberek félelmükben vagy gyűlölettől vezettetve támadnak.

- A leghasznosabb erődítmény... a nép szeretete.

- ...ahol jók a feltételek, semmi nem jár nehézséggel...

(Niccoló Machiavelli)
(1469. május 3. - 1527. június 21.)
firenzei filozófus, történész, zeneszerző,
skorpiolilike, 2018. március 04. vasárnap, 21:01
Hideg idő - Kilencre nőtt a fagyhalálok száma Csehországban
házaspár a morva-sziléziai Frydek-Místekhez közeli Bocanovice falu mellett fagyott meg, miközben gyalog hazafelé tartottak egy ünnepségről. Holttestüket szerdán találták meg a helyi lakosok. Az éjszakai hőmérséklet akkor a településen mínusz 20 Celsius-fok alá süllyedt. Egy 54 éves férfi megfagyott holttestére pedig szintén a régióbeli Karviná-Frystát település egyik házának lépcsője alatt találtak rá szerdán. A rendőrség szerint ők nem hajléktalanok voltak, haláluk pontos okát boncolás során fogják megállapítani.

A nyugat-csehországi As peremén egy 44 éves hajléktalan fagyott meg, míg egy másik hasonló halálesetet Karlovy Varyból jelentett a cseh elektronikus média. A majdnem mínusz húsz fokos hidegben csütörtökre virradóra Prágában is megfagyott egy hajléktalan.

Csehországban csütörtökre virradóra a hegyekben néhány helyen mínusz 25 Celsius-foknál hidegebbet is mértek. A meteorológiai állomások többsége mínusz 15-20 fok közötti hideget jelentett. A fagyok enyhülését szombatra jelzik a cseh
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 12:01
Képek, videók
édes kis megállapítás
bodajne
2013. április 30. kedd, 08:18
Egy megállapítás tőlem
1951anna
2013. április 12. péntek, 07:00
Bölcs megállapítás.jpg
pacsakute
2013. február 15. péntek, 07:25
O.V. -Horn Gyula.jpg
agica2004
2017. május 19. péntek, 20:13
4 Horn Gyula.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 16:49
O.V.-Horn Gyula.jpg
agica2004
2014. március 21. péntek, 15:53
Horn Gyula--2013.07.08..j
agica2004
2013. július 15. hétfő, 11:38
Horn Gyula 2013.07.08..jp
agica2004
2013. július 15. hétfő, 11:38
Horn Gyula 1932-2013..jpg
agica2004
2013. július 15. hétfő, 11:38
20130708-horn-gyula-te met
agica2004
2013. július 15. hétfő, 11:37
20130619-horn-gyula.jp g
agica2004
2013. június 24. hétfő, 15:16
Horn Gyula.jpg
06mohild
2012. október 08. hétfő, 04:38
Horn gyula
megyerimihaly
2012. szeptember 07. péntek, 22:09
4.Horn-Gyula1[4].jpg
gigi55
2011. szeptember 26. hétfő, 21:07
Horn-Gyula.png
tinka1951
2011. július 06. szerda, 06:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.