Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 10:05 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A mézes-mustáros pakolás az ízületi fájdalmak ellen kiváló!
Évszázados népgyógyászati tapasztalat alapján.

Az öregedés okozta problémák között élen jár a mindenféle ízületi fájdalom. Főként a térd okozhat gondot, de a vállak, és könyök is a fájdalom forrás lehet. Az orosz népi gyógyászatban használják a mézes-mustáros pakolást, ami hatásosan csillapítja az ilyen típusú fájdalmakat.
Mézes-mustáros gyógykence összetevői:
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál víz
- 1 evőkanál finom só

Használhatjuk a boltban vásárolt mustárt, de sokkal jobb, ha mustármagot veszünk, és abból készítjük. A bolti mustár ugyanis sok adalékanyagot és tartósítószert is tartalmaz.
Keverjük össze a hozzávalókat, míg homogén állagú krémet nem kapunk. Ezután tegyük bele egy üres műanyag dobozba, és tároljuk hűtőben.
A fájó testrészekre kell tenni egy keveset a krémből, majd folpackkal tekerjük körbe. Végül tekerjük be egy meleg sállal. Kössük meg a sálat, de szorosan!
1-2 óra múlva langyos vízzel mossuk le a krémet. Már az első nap után érezni fogjuk az enyhülést, de a kezelés sikerességének érdekében 4-5 napon keresztül alkalmazzuk az eljárást.

Készíthetünk mustáros tapaszt vagy főzetet. Ez utóbbihoz öntsünk egy pohárnyi forrásban lévő vizet 1 teáskanálnyi őrölt mustármag­ra, hagyjuk 5 percig állni, majd áztassunk bele egy rongyot. Tegyük a borogatást az érzékeny területre.
A kevés mustárporral kevert forró lábfürdő serkenti a lábfej vérkeringését, aminek köszönhetően többféle problémára nyújthat enyhülést. Hozzájárulhat például az orr­dugulás megszüntetéséhez, segíthet levinni a lázat, és csillapíthatja a fejfájást azáltal, hogy csökkenti a vérerekre nehezedő nyomást a fejben.

A mustár hatása
A mustárt a ,,bőrvörösítő" (rubefaciens) gyógynövények közé sorolják, ami annyit jelent, hogy a bőrre alkalmazva enyhülést nyújtó vérbőséget vált ki. A cayenne-i borshoz vagy a csípős paprikához hasonlóan a mustár is kiüríti az idegsejtekből a P-anyagot. Ez az a vegyület, amely a fájdalomjeleket továbbítja az agyba.

Mustár készítése házilag
Fél csésze mustármagot egy csésze vízzel és 1 dl ecettel összekeverünk egy nem fém tálban. Hagyjuk ázni egy éjszakán át.
A következő reggel már kellemes illata lesz! Tegyük bele az egészet egy turmixgépbe, és addig pépesítsük, amíg sűrű pasztát nem kapunk.
Ezután jöhet a fűszerezés: 1 gerezd zúzott fokhagyma, egy csipet paprika, fél teáskanál só és egy teáskanál kurkuma.
Keverjük össze, majd forraljuk fel. Vigyázzunk, mert a forrásban lévő massza nagyon köpköd!
Pár perc forralás elég. Ezután tegyük tiszta üvegbe. Hűtőben tárolva sokáig eláll. A fűszerezés során lehetünk kreatívak!
Link
suzymama, 2018. május 11. péntek, 16:27
Címkék: mézes-mustáros pakolás, ízületi fájdalmak, öregedés okozta, mindenféle ízületi, térd okozhat, fájdalom forrás,
Kommentek
Mézes-mustáros oldalas
Mézes-mustáros oldalas

Hozzávalók

1 kg sertésoldalas
5-6 gerezd fokhagyma
3 ek méz
2 ek mustár (lehetőség szerint magos)
3 ek napraforgó olaj
só, bors

Az oldalast tetszés szerint daraboljuk fel. húst megtisztítjuk, és a csontok mellett darabokra vágjuk. Keverjük össze a pácot: a fűszereket, a fokhagymát, a mézet és a mustárt, valamint az olajat. Jól forgassuk meg benne a húst, és tegyük pár órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe.

A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Az oladalasokat helyezzük el egy tepsiben, ízlés szerint lehet még sózni, borsozni. Fedjük le, és süssük legalább egy órát így. Ha megpuhult, akkor vegyük fel a sütőt 210 fokra, és gyakran locsolgatva süssük ropogósra.
evavicus, 2018. február 01. csütörtök, 00:00
Mézes-mustáros szűz papardellével
60 dkg szüzpecsenye
4 ek dijoni mustár
2 ek méz
1 dl fehérbor
1 db piros kaliforniai paprika
3 dl tejszin
só, bors,
1 gerezd fokhagyma
2 dl tej
1 ek keményítő
50 dk papardelle ( szélesmetélt ) tészta


Feltesszük a vizet forrni a tésztának. Ma a tészta nem főétel lesz, hanem köret, de természetesen most is, mint mindig, fogkeményre főzzük.

A szűzből érmét vágunk, sózzuk, borsozzuk és megsütjük. Figyelem: fokhagymás tejbe pácolva még finomabb lesz a hús.

A kaliforniai paprikát apró kockára vágjuk, így szép mozaikot fog alkotni a mártásban. Mézet karamellizálunk. A mustárt kicsit lepirítjuk benne, beleöntjük a bort és a tejszínt, hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, a sót és a borsot. A keményítőt vízzel összekeverem, ezzel sűrítem a mártást.

Papardellével (szélesmetélttel) tálaljuk. Villára feltekerünk egy adag tésztát, letoljuk, már kész is a rózsa. Mellé kerül a hús, a mártás, kevés mártást a tésztára
suzymama, 2018. január 13. szombat, 15:04
Emlékszel mi volt ebben eredetileg?
Írta: petrasgabriella 2018-01-10

Még ma is ilyen poharakból iszunk!

A '80-as évek sok szempontból meghatározó volt, és az akkori használati tárgyak egy része a mai napig megtalálható szüleink konyhájában, nappalijában. Ilyen a mézes és a mustáros pohár is, ami biztos, hogy nem egy háztartásban még ma is napi használatban van.

A régi mézes pohárból még ma is iszunk!

Ezekben a poharakban eredetileg mézet vagy mustárt kaphattunk a helyi közértben néhány forintért cserében, majd, ha kiürültek, egyből vizespohárrá léptettük elő őket. Imádtuk ezeket a vastag üvegből készült poharakat, mert egykönnyen nem törtek el, és a házi málnaszörp, vagy a Traubi is ebből esett a legjobban. Nektek megvan még ez a retro pohár?

A mustáros pohár is sok mai háztartásban ott
anna4459, 2018. január 10. szerda, 20:19
Mézes-mustáros oldalas
Mézes-mustáros oldalas, hagymás krumpliágyon

A férjem kért finom oldalast! Íme.
Nagy-Dörmő Bettina

Hozzávalók

500 g sertés oldalas
3 db közepes krumpli
2 fej közepes hagyma
6 gerezd fokhagyma

A páchoz:
1 kanál méz
0,5 kanál mustár
0,5 kanál balzsamecet
ízlés szerint só
ízlés szerint bors

Elkészítés

A megtisztított feldarabolt oldalasba betűzzük a fokhagymát.

A pácot összekeverjük és az oldalasdarabokra kenjünk. (Ha sütés előtti napon csináljuk, jobban átjárják az ízek a husit.)

A krumplit és a hagymát megpucoljuk, majd hasábokra vágjuk.

A hasábokat egy kb. 20 cm átmérőjű jénai tálba tesszük, utána sózzuk és borsozzuk.

Rátesszük az oldalast. Majd lefedve 200 C-on alsó felső sütéssel kb. 1,5 órát sütjük (amíg az oldalas meg nem puhul).

Ha megpuhult a husi, utána még kb. negyed
horvathnemagdi, 2017. augusztus 19. szombat, 21:29
Mézes-mustáros csirkecomb
Hozzávalók:

6 csirkecomb (alsó, felső tetszés szerint)
1 teáskanál pirospaprika
fél teáskanál só
fél teáskanál őrölt bors
3 evőkanál méz
1 teáskanál mustár
6 gerezd fokhagyma
100 g liszt
olaj
Elkészítése:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A lisztet, paprikát, a sót és a borsot keverd össze. A húsokat forgasd bele a fűszeres keverékbe és tedd kiolajozott tepsibe. Keverd össze a mézet, a mustárt, 2 evőkanál olajat és a zúzott fokhagymát, öntsd rá a húsra. A tepsit fedd le alufóliával, tedd be a sütőbe és süsd 30 percig. Majd vedd le a fóliát és süsd tovább még nagyjából 15 pericg, hogy szépen megpiruljanak a csirkecombok.
bkisseva, 2017. május 26. péntek, 09:28
Ezt vidd ebédre a munkahelyedre!
büfében.

Egyre nagyobb divat a befőttes üvegben vitt, házilag összerakott egészséges ebéd

Mindig készíts salátaöntetet! Pár gyors recept. A mennyiség 2 befőttesüveghez elég!

Édes-savanyú

1/2 citrom leve
1 kanál méz
5 kanál olivaolaj
só, bors, kurkuma és egyéb fűszerek, zöldfűszerek ízlés szerint

Mézes-mustáros

4 kanál olivaolaj
3 kanál ecet
2 kanál mustár
2 kanál méz
só, bors ízlés szerint

Ínyenc ázsiai mogyoróvajas öntet

2 kanál mogyoróvaj
1 kanál szójaszós
1 kanál méz
1 kanál ecet vagy citromlé
egy kevés reszelt gyömbér

Így helyezd az üvegbe a rétegeket. Természetesen olyan dolgokat tegyél bele amit szeretsz, és lehetőleg válassz idény jellegű
nanoka72, 2017. május 22. hétfő, 10:40
Mézes mustáros oldalas hagymás krumpli ágyon
Mézes mustáros oldalas hagymás krumpli ágyon

Hozzávalók:
2,5 kg sertésoldalas, 1 fej fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 3 kanál méz, 2 kanál mustár, 1 kanál étolaj, 1 kanál balzsamecet, 2 kg krumpli, 5 fej vöröshagyma

Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a mézet, a sót, és a borsot összekeverjük, majd egyenletesen bekenjük vele az oldalast minden oldalán.

Közben a krumplit megtisztítjuk, és a tepsepsibe sorakoztatjuk. A krumpli hasábok közé negyedelt hagymát teszünk.

Megsózzuk, kevés borsot teszünk rá, majd a tetejére tesszük a bepácolt oldalast. (Ha van rá idő, előző éjszaka kenjük be az oldalast, mert akkor még jobban átjárják az
lebo, 2016. november 27. vasárnap, 19:14
Képek, videók
Mézes mustáros ragu.jpg
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:38
mezes_mustaros_szossza l_t
szelidszeder
2014. december 19. péntek, 16:54
mézes-mustáros lazac.jpg
szelidszeder
2014. december 07. vasárnap, 15:44
mezes-mustaros-csirkem ell
sarkadykati
2012. október 26. péntek, 11:10
mezes mustaros csirke2.jp
klarcsika
2011. november 03. csütörtök, 03:47
mezes-mustaros-csirke- pat
bubszi
2010. szeptember 13. hétfő, 04:59
mézes-mustáros-pulyka. jpg
bubszi
2010. augusztus 09. hétfő, 07:27
nem aq fájdalmak.jpg
sz719eszter
2018. április 08. vasárnap, 15:25
Fájdalmak éjszakája - v..
anci-ani
2017. január 23. hétfő, 16:59
Fájdalmak 01.jpg
chillik
2016. november 30. szerda, 05:37
Fájdalmak 02.jpg
chillik
2016. november 30. szerda, 05:37
Nagy fájdalmakra
sanci81
2016. július 11. hétfő, 17:15
Az emberi fájdalmakra
sanci81
2015. augusztus 18. kedd, 18:21
Nem a fájdalmak....JPG
pacsakute
2012. október 25. csütörtök, 17:28
Könnyet nem a fájdalmak s
kiskirro
2010. november 15. hétfő, 23:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.