Regisztráció  Belépés
2017. október 18. szerda | 42. hét | 291. nap | 00:30 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jelentősen drágulnak a beruházások az elnyert támogatásokhoz képest
Békés megyében Békéscsabán már a 100 millió forinthoz közelít az emiatt szükséges további önerő, és Gyulán is 50 millió forint közelében jár.

Békéscsaba mostanáig 8,8 milliárd forint értékű támogatási szerződést kötött a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Három esetben kényszerült a megyei jogú város közgyűlése a beruházások árának emelésére, hogy azok megvalósulhassanak - tájékoztatta az MTI-t Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. vezetője.

Az erzsébethelyi városrész egészségügyi alapellátó intézményének komplex fejlesztéséhez 350 millió forint támogatást nyertek el, amelyet 58 millióval kell kiegészíteni, a pluszköltséget a jövő évi költségvetésbe tervezik majd. Az egyik középiskola és kollégium energetikai korszerűsítésére az ajánlatkérőnek nettó 147 millió forint állt rendelkezésére, ezt 18,7 millióval kell kiegészíteni a 2017-es költségvetés keretéből. Ugyancsak 17,9 millió forintot kell pluszban biztosítani egy általános iskola energetikai korszerűsítése érdekében a nettó 114 millió forint elnyert forrás mellé.

Békéscsaba közbeszerzést írt ki a városi piac felújítására is, itt azonban valamennyi ajánlat lényegesen meghaladta az elnyert 740 millió forintos keretet, ezért a közgyűlés új eljárást ír ki - mondta Sódar Anita.

Gyulán is több projekthez kellett jelentős mértékű saját erőt biztosítani. Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP) polgármester hangsúlyozta, a problémát részben az okozza, hogy 2015-ben kellett beadni a pályázatokat, akkor végezték el a költségbecsléseket is, ám azokat csak 2017-ben bírálták el; ez idő alatt jelentősen megemelkedtek az építőipari alapanyagok és a munkadíjak.

A város a TOP-ból 125 millió forintot nyert el egy értelmi fogyatékos személyek ellátásával foglalkozó napközi otthon átalakítására és bővítésére, amihez 6,6 milliót kell saját erőből hozzátenni.

Két bölcsőde fejlesztéséhez 253 millió forintot nyertek el, itt 17,6 millió forint pótlólagos forrást kell bevonni; ahogyan 19,9 millióval kell kiegészíteni a házi gyermekorvosi rendelők és felnőtt orvosi ügyelet számára otthont adó épület felújítására elnyert 60 millió forintot.

Nem a TOP-ból, hanem a Magyar Kézilabda Szövetség pályázatán nyert el a város 43 millió forintot az egyik általános iskola tornatermének a felújítására, itt 5,75 millió forint többletforrást biztosítottak annak érdekében, hogy elkészüljön a beruházás.

Szarvas jegyzője az MTI-nek elmondta, a nemrég kiírt közbeszerzéseknél előfordult, hogy az elnyert támogatásnál 50 százalékkal magasabb összegű ajánlat érkezett be.

Melis János elmondta, a Miniszterelnökség bekérte a településektől a várható költségnövekményeket, információi szerint 30 százalék feletti növekedés esetén egyedi elbírálás alapján segítik ki az önkormányzatokat, de 15 és 30 százalék között is "alaposan meg kell indokolni" a drágulás okát. Hozzátette, Szarvas felkészült arra, hogy önerőből kell kiegészítenie az elnyert összegeket.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. október 12. csütörtök, 07:04
Címkék: Településfejlesztési Operatív Program, MTI-t Sódar Anita, Békéscsabai Városfejlesztési Kft, Sódar Anita, Görgényi Ernő, Magyar Kézilabda Szövetség,
Kommentek
Jakab István: elfogadhatatlan az élelmiszerek kettős minősége
térségben. Ezekben a központokban nemcsak a felvásárlás, hanem egyfajta szolgáltatás is elérhető lenne - mondta, és utóbbira példaként a vágópontot említette, ahol a felnevelt baromfit szakszerűen levágnák és szállításra előkészítenék.

Kis Miklós Zsolt a Miniszterelnökség agrár- vidékfejlesztésért felelős államtitkára az őstermelők segítését a minőségi és bioélelmiszerek termelésében kulcsfontosságúnak nevezte. Megjegyezte, hogy ők az Európai Bizottság szabályai szerint nem juthatnának beruházási támogatásokhoz, ezért a néhány ezer négyzetméteren gazdálkodó őstermelőket az állam támogatja: főállású őstermelőkként és vállalva a birtokméretük növelését 15 ezer eurós átalánytámogatást kaphatnak. A rendelkezésre álló ötmilliárdos keretből első körben egymilliárd forintot osztottak ki több mint 230 kisüzem között - tette hozzá.

Az államtitkár fontosnak nevezte az eddig csak alapanyagot előállító, de idővel piaci megjelenést tervező termelők támogatását is. Számukra az élelmiszeripari pályázatok
velemenyezd, 2017. szeptember 29. péntek, 11:41
Kövér László: Magyarország a gyermekegészségügy terén is támogatja Kárpátalját
gyermekek gyógyulását szolgálja, és egyúttal szimbolikus üzenet is, hogy Magyarország szeretne jó kapcsolatokat ápolni Ukrajnával, szeretne a kárpátaljai embereken segíteni, nemzetiségüktől függetlenül - tette hozzá, kiemelve, hogy Magyarország nem hagyja magukra a kárpátaljai magyarokat sem.

Edvi Péter, a több éve tartó kárpátaljai humanitárius segélyakciót lebonyolító Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ügyvezető alelnöke elmondta, az MJVSZ mellett a Kárpátaljára irányuló gyermekegészségügyi támogatásokhoz jelentős mértékben járult hozzá a magyar kormány is. Reményét fejezte ki, hogy a gyermekosztály intenzív részlegének átadott közel egymillió forint értékű életfunkció-kijelző és -fenntartó készülékek nagymértékben hozzájárulnak a súlyosan beteg gyermekek sikeres gyógyításához. Azt is elmondta, hogy a gyermekmentő szolgálat Kárpátalja valamennyi járását ellátta a csecsemők hallásvizsgálatára szolgáló készülékkel, így a megye egész Ukrajnában, a fővárost is beleértve, első helyen áll az újszülöttek
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 15:43
Az Európai Bizottság az uniós pártok finanszírozásának átláthatóbbá tételét javasolja
a tényleges képviselet és a finanszírozás között azáltal, hogy a ténylegesen kapott szavazatok alapján járó finanszírozás arányát a jelenlegi 85 százalékról 95 százalékra emeli. A jelenlegi rendszer szerint a finanszírozás 15 százaléka az összes párt között oszlik el, függetlenül attól, hogy ténylegesen hány szavazót képviselnek.

A feltételeknek eleget tevő politikai pártok és alapítványok lehetőséget kapnak arra, hogy európai jogi személyekké váljanak, így jobban hozzáférhetnek pénzügyi támogatásokhoz. Ennek feltétele, hogy több tagállamban legyenek képviselőik, és programjukban és tevékenységük során tiszteletben tartsák az Európai Unió alapértékeit.

A javaslatokat a 2019-es európai választások előtt el kell fogadni és hatályba kell léptetni - szögezte le Timmermans.

Az uniós bizottság emellett az európai polgári kezdeményezések szervezésének egyszerűsítését javasolja. A javaslat a digitális lehetőségek alaposabb kiaknázása és az akadályok felszámolása révén egyszerűbbé tenné az uniós
velemenyezd, 2017. szeptember 15. péntek, 14:02
Kárpátalja kormányzója: háromezerrel nőtt a magánvállalkozások száma a magyarországi támogatásoknak köszönhetőe
helyi lakosok számára a magyar kormány gazdaságfejlesztési programja keretében nyújtott támogatásoknak köszönhetően jött létre - emlékeztetett a kormányzó.

Hozzátette, az Egán Ede-központ tevékenysége nem csak a Beregszászi, hanem a Nagyszőlősi, Ungvári, Munkácsi, Huszti és Técsői járásokra is kiterjed. Jelezte, a gazdaságfejlesztési központhoz közel háromezer vállalkozó nyújtott be pályázatot, közülük mintegy ezren már hozzá is jutottak a mezőgazdasági, másfélezren a vállalkozásfejlesztési támogatásokhoz, közel félezer vállalkozó pályázata pedig elbírálás alatt van.

A megyevezető bejegyzésében kifejtette: az újonnan létrehozott magánvállalkozások új munkahelyeket, költségvetési bevételeket, új mezőgazdasági gépeket és idegenforgalmi létesítményeket jelentenek, amelyek sehová nem távoznak Ukrajnából, hanem Kárpátalja boldogulását fogják szolgálni. "Azt szeretném, hogy Ukrajna minden régiójában (különösen ott, ahol kevés a munkahely) olyan kedvező mikrohitelezési és pályázati támogatási lehetőségek
velemenyezd, 2017. szeptember 01. péntek, 13:43
Hányszor buktatja meg a baloldali választási esélyeket az Öszödi Böszme?
Akár az is lehet.... Én nem értek hozzá....

Belenézek

-20%
Digitális Figyelő 2017/33
Az 1957-ben alapított Figyelő hamar a gazdasági elit lapjává vált. Több évtizedes múltja a Figyelőt az egyik legbefolyásosabb, mértékadó lappá tette Magyarországon. A Figyelő független gazdasági hetilap, témaválasztásában a gazdaság mellett az üzlet és társadalom kap vezető szerepet. Az állandó témák közé tartoznak a menedzsmentcikkek, egy-egy sikeres vállalkozó bemutatása, a pénz- és tőkepiacok elemzése, a gazdaságpolitikai összefüggések feltárása. Ugyanakkor a lap rendszeresen foglalkozik tudományos, technikai újításokkal, felfedezésekkel is. A Figyelő által szervezett konferenciák célja, hogy az üzleti döntéshozókat, a gazdaság irányítóit közös gondolkodásra hívja az adott a témában. A Figyelő hetilap az általa szervezett konferenciákkal, valamint a TOP200 rendezvénysorozattal méltán szerzett hírnevet magának a magyar gazdasági újságírás területén.
hatibacsi, 2017. augusztus 23. szerda, 23:22
Szijjártó Péter: idén is rekordot dönthetnek a beruházás-ösztönzési rendszerben gondozott befektetések
Ismertette, hogy a HIPA közreműködésével az első fél évben rekordértékben, 47 magyarországi beruházásról született pozitív döntés szemben a tavaly egész évi 71 beruházással. Az idei 47 beruházás 1,3 milliárd euró befektetést jelent, 3 százalékkal többet az előző év azonos időszakinál, és 8502 új munkahelyet hoz létre.

Szijjártó Péter szavai szerint az eredmény annak a stratégiának a sikere, amely a külpolitika középpontjába a külgazdaságot, a magyar gazdaság érdekeinek érvényesítését helyezte.

A miniszter kiemelte, hogy az első fél év adatai alapján továbbra is a német befektetők állnak az első helyen, ugyanakkor megjegyezte, hogy a közepes és nagy magyar vállalatok is tudnak már élni a befektetésösztönzési lehetőségekkel. Összesített részesedésük - 9 magyar vállalat első félévi pozitív döntéseivel - a második helyet biztosítja számukra a rangsorban.

A HIPA tájékoztatása szerint az idén az első fél évben a magyar vállalatok 254,23 millió euró beruházásról döntöttek a befektetés
velemenyezd, 2017. július 25. kedd, 12:12
A takarékok növelnék piaci részesedésüket az agráriumban
milliárd forintos keretből 500 milliárd forint jut az agrárberuházásokra. A Takarék Csoport által készített takarék agrárhangulati index legfrissebb reprezentatív felmérése szerint a mezőgazdasági üzemek 80 százaléka tervez fejlesztést az előttünk álló 12 hónapban.

A közlemény kitér arra is, hogy a takarékok már áprilisban piacra dobták Takarék előleg visszafizetési garancia terméküket annak érdekében, hogy az agrárvállalkozások minél előbb hozzájuthassanak a Vidékfejlesztési Programban elnyert támogatásokhoz, és sikerült a terveket meghaladó növekedést elérniük az uniós támogatások előfinanszírozásában.

A közlemény idézi Mezei Dávid Csaba agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár, aki hangsúlyozta: nagyra értékelik, hogy a Takarék Csoport a kormány megkeresésére a hazai pénzintézetek közül elsőként tette elérhetővé az előlegvisszafizetési-garanciát. A helyettes államtitkár szerint a garancia nemcsak a gazdálkodókat juttatja minél előbb forráshoz, hanem segít abban
velemenyezd, 2017. július 06. csütörtök, 12:19
Képek, videók
Élettársi-támogatások- 201
lenke1964
2015. november 25. szerda, 19:24
Operation_Anchorage_lo go.
pipboy
2010. július 28. szerda, 20:16
operation.gif
ignesis
2006. december 18. hétfő, 18:55
Dangerous Operation
speedofpain
2006. augusztus 25. péntek, 19:15
gyulai-kolbasz-es-soda r-m
erika333
2015. szeptember 10. csütörtök, 19:06
Békéscsabai templom
piriske
2008. március 06. csütörtök, 18:30
békéscsabai koncertjegy.J
erzso0407
2008. január 26. szombat, 17:12
Békéscsabai magyar bajnok
imreszabo
2007. március 15. csütörtök, 20:29
Erdélyi hegyek, Görgényi-
margoboszi
2014. január 08. szerda, 20:57
A Görgényi-havasok.jpg
farkas1945
2014. január 07. kedd, 18:28
Görgényi havasok.jpg
molnarjulia
2009. október 04. vasárnap, 21:36
Görgényi őrmester középen
rozsasandor
2009. szeptember 19. szombat, 06:27
gorgenyi_gabriella5.jp g
mondelusey
2007. március 27. kedd, 16:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.