Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 18:17 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A káposzta bőrre, hajra és egészségre gyakorolt hatása
A káposzta bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása

Ez a kerek és sokleveles növény a Földközi-tenger északi részéről és Kis-Ázsiából származik. Egész évben beszerezhető a boltokban.

Káposztafajták:

Számos káposztafajtából lehet választani, amelyek fogyaszthatóak nyersen vagy megfőzve. A káposzta íze, a fajtától függően, lehet sósabb vagy édesebb. Ezenkívül a káposzta gazdag vitaminokban, vasban és káliumban.

A káposzta a Brassica nemzetségébe tartozik, csak úgy, mint a brokkoli, kelbimbó és a karfiol.

1. Zöld káposzta:

Ez a leggyakrabban használt fajta. Sima levei szorosan simulnak egymáshoz, ezért a káposzta egy kerek labdára hasonlít. Néha fehér káposztának is nevezik, és kisebb méretben is megvásárolható.

2. Vörös káposzta:

Ez a fajta sűrűbb, mint a zöld káposzta, és kissé csípősebb ízű. A zöld fajtánál sokkal táplálóbb.

3. Kelkáposzta:

Ennek a nagyobb, kerek káposztának lazább, sötétebb külső levelei vannak, amelyek lehetnek simák vagy hullámosak is. Ezeket a leveleket kiválóan meg lehet tölteni. Ez a fajta lehet világos vagy kékeszöld.

4. Kínai kel:

Ez a fajta alapvetően ovális alakú és fehér erezetű, ráncos levelei vannak. Halványzöld színű és kisméretű zöldség.

A káposzta tápanyagértéke:

Egy csésze káposzta biztosítja a napi K-vitamin bevitel 91,7%-át, valamint a napi C-vitamin bevitel 50,3%-át. A káposzta nagy mennyiségben tartalmaz még B6-vitamint, mangánt, folsavat, B2- és B1-vitamint, valamint káliumot, kalciumot, magnéziumot és A-vitamint. Ezenkívül kis mennyiségben cink, mangán és vas található benne.

A káposzta bőrre gyakorolt jótékony hatása
A leveles zöldek mindig nagyon jó hatással vannak a bőrre, ezért a káposzta sem kivétel. A káposzta olyan erős antioxidáns vegyületet tartalmaz, amely a máj méregtelenítéséért felelős. Ezáltal a bőrre is jó hatással van, mivel eltávolítja a méreganyagokat, amelyek a vérben felgyűlve fakóvá teszik a bőrt.

1. Öregedésgátló:

A káposzta és más keresztes virágú zöldségek rendszeres fogyasztása öregedásgátlóként hat a bőrre. Mivel ez a zöldség gazdag C-vitaminban, a bőr fiatalos marad tőle, és az öregedés folyamata is késleltethető. Ezenkívül a káposztalében lévő A- és D-vitamin tisztává és egészségessé teszi a bőrt, valamint meggátolja a bőr károsodását, ha azt UV sugárzás éri.

2. Bőrproblémák:

A káposzta kiválóan gyógyítja a bőrproblémákat. Borogatásként használva hatékonyan kezelhető vele az olyan bőrkiütés, mint az ekcéma, övsömör, pattanás, kiütés, rovarcsípés, lábfekély és sebek, valamint az ízületgyulladás. A borogatás elkészítéséhez reszelje le a káposztát vagy turmixolja össze. Ezt aztán egy kis vízzel tegye egy konyharuhába, majd helyezze az érintett területre körülbelül 15 percre. Ha szeretné, törje össze a leveleket és közvetlenül tegye őket az érintett területre. A borogatás rendszeres használatával és a káposzta fogyasztásával a bőre gyorsabban gyógyul majd.

3. Szép bőr:

A pattanásokra és más bőrirritációkra a káposzta a megoldás. Ehhez párolja meg a káposzta külső leveleit és távolítsa el belőlük az ereket. Tegye a leveleket vászon és pamut közé, hogy puhák és simák legyenek. Tegye a borogatást egy éjszakára az érintett területre, így bőre reggelre megszépül.

4. Bőrszín:

A káposzta leve szebbé teszi a bőrszínt is. A benne lévő kálium létfontosságú a szervezet és a bőr méregtelenítése szempontjából. Továbbá, mivel nagy mennyiségű A-vitamint tartalmaz, megfiatalítja a szöveteket, míg a kén megszabadít a fertőzésektől. Az E-vitamint gyakran használják bőrápoló termékekben.

5. A kén megakadályozza a pattanások kialakulását:

A kén szárítja a bőrt, ezért hatékonyan leszárítja a pattanásokat. Ezenkívül a keratin szintézisében játszik fontos szerepet, amely egy fontos protein, mivel részt vesz a haj, köröm és bőr egészségének megőrzésében. Továbbá tisztítja a vért és eltávolítja a baktériumokat és a méreganyagokat a szervezetből.

6. Tisztító hatású:

A káposztalé kiválóan tisztítja a szervezetet, mivel gazdag C-vitaminban. Ezért aztán a pattanások hatékonyan eltüntethetőek azzal, ha káposztalevet fogyaszt. A káposztalé megszünteti a fogínygyulladást is.

A káposzta hajra gyakorolt jótékony hatása

Mivel tele van olyan vitaminokkal, mint a kalcium, kén, vas és magnézium, a káposzta nagyon jó hatással van a hajra.

7. Serkenti a hajnövekedést:

A többi zöldséghez hasonlóan a káposzta is nagy mennyiségben tartalmaz A-vitamint, amely erős antioxidánsként serkenti a haj növekedését. Vigyen fel főtt káposzta és frissen facsart citromlé keveréket a fejbőrére, így serkentheti a hajnövekedést. Egy másik módszer, ha összetör fél csésze főtt káposztát és 1/8-ad csésze friss citromlevet ad hozzá, majd összeturmixolja őket. Ezt a keveréket masszírozza a fejbőrébe, hagyja fent 30 percig, majd samponnal mosson hajat és használjon kondicionálót. Ismételje hetente kétszer.

8. Sima és egészséges haj:

A káposzta táplálja a hajat, így az selymes és ragyogó lesz. Vigyen fel káposztalevet a fejbőrére és a hajtövekre. Egy óra múlva samponnal mosson hajat, így haja sima és selymes lesz.

9. Megakadályozza a hajhullást:

A nyers káposzta és uborkalé gazdag szilíciumban és kénben, két olyan ásványi anyagban, amelyek serkentik a hajnövekedést és megakadályozzák a hajhullást. Vigyen fel 30 ml káposztalé és 30 ml uborkalé keveréket a fejbőrére és a hajtövekre, és jól masszírozza bele a keveréket 10-15 perccel lefekvés előtt, majd másnap reggel mosson hajat. A legjobb hatás elérése érdekében ismételje hetente háromszor.

10. Kondicionálja a száraz hajat:

A nyers káposztalé jó hatással van a száraz hajra, mivel puhává és fényessé teszi azt. Keverjen össze 80 ml nyers répa és uborkalevet, valamint 40 ml nyers káposztalevet. Igya meg a keveréket, így a haja egészséges és gyönyörű lesz.

A káposzta egészségre gyakorolt jótékony hatása
11. Megakadályozza a rák kialakulását:

A káposztával lévő anyagok és vegyületek felveszik a harcot a rákot okozó sejtekkel.

12. Erősíti az immunrendszert:

A káposzta gazdag C-vitaminban, így erősíti az immunrendszert és elpusztítja a szabadgyököket.

13. Gyulladásgátló hatású:

Mivel gazdag aminosavakban, a káposzta felveszi a harcot a gyulladással is.

14. Szürkehályog:

A káposzta béta-karotint tartalmaz, amely megakadályozza a makula degeneráció kialakulását, így megelőzi a szürkehályog kialakulását is.

15. Alzheimer-kór:

A legutóbbi kutatások szerint a káposzta (kifejezetten a vöröskáposzta) fogyasztásával megakadályozható az Alzheimer-kór kialakulása. A káposzta nagy mennyiségben tartalmaz K-vitamint, amely a kór megelőzéséért felel.

16. Gyomorfekély:

A gyomorfekély gyógyítható a káposzta fogyasztásával. A káposztalé fekélygátló hatású, mivel gazdag glutaminban.

17. Fogyás:

A káposzta kiváló zöldség azoknak, akik fogyni szeretnének. Egy egész csésze főzött káposzta csupán 33 kalóriát tartalmaz, ezért a káposztaleves diétával akármennyit is fogyaszthat a levesből, mégsem fog hízni.

18. Székrekedés:

A megfelelő emésztést a rostok segítik, a káposzta pedig gazdag rostokban, így enyhíti a székrekedést.

19. Megfelelő bőrápolás:

Mivel a káposzta nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, így megvédi a bőrt a szabadgyököktől, amelyek az öregedés jeleinek kialakulásáért felelnek.

20. Izomláz:

A káposztában tejsav található, amely tudvalevőleg hatékonyan enyhíti az izomlázat.

A káposzta kiválasztása és tárolása
Kiválasztás:

• A boltokban különböző káposztafélék találhatóak egész évben. Mindig válassza az olyan káposztát, amely nagy fejű és sűrű levelű. A fej legyen nehéz, a levelei pedig fényesek, ropogósak és színesek, ne legyenek rajtuk repedések, rovar okozta károk és sérülések.
• A friss káposztának általában sok a külső levele. A zöldségesek néha eltávolítják a hervadt külső leveleket, így a zöldség frissebbnek tűnik.
• Ne vásároljon olyan káposztát, amelyek pihések/bolyhosak, vagy a külső leveleit eltávolították.
• Nézze meg a káposzta alját, hogy a levelek szorosan illeszkednek-e egymáshoz.
• Ha a levelek kezdenek elválni a torzsától, akkor a káposzta már nem a legfrissebb.
• A zöld- és vöröskáposzta levelei legyenek fényesek és tömöttek.
• Ne vásároljon elfelezett vagy előre felvágott káposztát, mivel az már veszített az értékes C-vitamin tartalmából.

Tárolás:

• Tároláskor mindig legyen bizonyos, hogy a káposzta friss marad és megőrzi a C-vitamin tartalmát, ezért tartsa hűtőben.
• A lazább levelű káposzta nem áll el sokáig, ezért tárolja hűvös, sötét helyen.
• A káposztafejet tartsa műanyag zacskóban, így hűtőben akár 1-2 hétig is eláll.
• A zöld- és vöröskáposzta két hétig áll el, míg a kelkáposzta csak egy hétig.
• Az idő elteltével a káposzta szaga és íze erősödik, de a zöldség friss marad, ha nem vágják fel. A meglazult levelek gyorsan elveszítik a frissességüket.
• Ha csak egy fél fej káposztára van szüksége, a maradék vágott felére cseppentsen vizet, helyezze műanyag zacskóba, és tegye a hűtőbe. Így a megmaradt fél néhány napig még eláll.
• A káposztát le is fagyaszthatja. Ehhez a káposztát vágja durva darabokra és vízben főzze elő 2 percig. Csöpögtesse le és hagyja kihűlni a leveleket, majd helyezze őket légmentesen zárt zacskóba és tegye a fagyasztóba.
• A megfőzött káposzta is lefagyasztható egy tároló dobozban, de csak négy napig tárolható.

Felhasználási tippek:

• A főzés előtt mindenképp tisztítsa és mossa meg a zöldséget. A káposztánál kezdje eltávolítani a külső leveleket és vágja fel őket.
• A káposztát folyó vízzel mossa meg, majd áztassa sós vagy ecetes vízbe 15-20 percre, így eltávolíthatja az esetleg benne lévő kukacokat és rovarokat.
• Érdemes főzés előtt megmosni és felvágni a káposztát, így az megőrzi C-vitamin tartalmát.
• Mindig használjon rozsdamentes acél kést, mivel a zöldségben lévő fitovegyületek reakcióba lépnek a szénacéllal, és a levelek megfeketednek.
• Ha kis darabokra szeretné felvágni, először negyedelje el, majd távolítsa el a torzsát.

Főzési tippek:

A káposzta számtalan mód elkészíthető zöldség, így saláták, levesek és raguk hozzávalója is lehet. Figyeljen arra, hogy a káposztát ne főzze túl, mivel a túlfőzéssel intenzívebb lesz a káposzta szúrós szaga. Ehelyett azonban párolhatja vagy sütheti is, vagy fogyaszthatja nyersen.

A káposzta kiválóan illik a burgonyához, hagymához és répához, a húsok közül pedig a marhahússal, baconnel, disznóhússal és kolbásszal a legfinomabb. Jól ízesíthető zellerrel, szerecsendióval, dióval, fokhagymával, mustármaggal, kaporral, tárkonnyal, feketeborssal és kakukkfűvel.

• A lila- vagy vöröskáposzta leveleivel díszíthetőek az ételek vagy saláták, a kivájt káposztafejben pedig kiválóan tálalhatóak a hideg szószok.
• A kelkáposzta süthető fokhagymával, gyömbérrel és csilivel, valamint egy csipet szójaszósszal, így igazán finom lesz.
• A zöldkáposzta keverhető répával, pirított mogyoróval és meglocsolható olívaolajjal és citromlével, így finom salátaként fogyasztható.
• A fehérkáposztához adjon feldarabolt érett mangót, hagymát és diót, majd locsolja meg ecettel.
• A káposztát meg is főzheti. Ehhez forraljon vizet és adja hozzá a felszeletelt káposztát, cukrot, valamint húsfűszert. Párolja körülbelül 35 percig.
• A töltött káposzta elkészítéséhez távolítsa el a torzsát és töltse meg a káposztát más zöldségekkel. Főzze 3 percig, amíg megpuhul, majd tálalja szósszal.
• A vöröskáposztát felszeletelheti kis darabokra, majd ízesítheti feldarabolt almával és ecettel. Ezután főzze 1 percig.
• Kevés kalóriát tartalmazó káposztás étel elkészítéséhez közepes tűzön főzze meg a káposztaleveleket uborkalével és mustárral.
• Apróra felszeletelt káposztát pároljon meg más zöldségekkel, míg a káposzta egy kicsit ropogós nem lesz.
• A káposztát megfőzheti tejben is (3-4 perc), majd sózza és borsozza.

forrás: drtihanyi.com






skorpiolilike, 2018. augusztus 08. szerda, 13:07
Címkék: káposzta bőrre, fajtától függően, káposzta gazdag, leggyakrabban használt, kerek labdára, fajta sűrűbb,
Kommentek
Nagyanyáink bölcsességei a konyhából!!!
Nagyanyáink bölcsességei a konyhából!!!

A bélflóra visszaállítása: Káposzta
Agyműködés: Banán
Agyvérzés: Páfrány fenyő
Alacsony és magas vérnyomásra: Spenót (csak nyersen)
Alacsony vércukor: Alma, Csicsóka,
Alacsony vérnyomás: Vizitorma, Gránátalma, Meggy
Alhasi fájdalom: 5 Birsalma
Alkohol okozta májbetegség: Káposzta
Alkoholizmus: Cékla répa
Allergia, bőrpanasz: Sütőtök, Lucerna, Petrezselyem, Zeller
Álmatlanság ellen: Passiflóra, Datolya
Anyagcserezavar: Datolya
Egészség javító: Ribizli
Tisztító: Kékparadicsom
Vízhajtó: Csalán
Alvászavarok: Saláta
Anémia Lucerna
Antibiotikum hatása: Karalábé
Antioxidáns: Mandula, Meggy Paprika Passiflóra
Aranyér: Gránátalma Vizitorma
Aranyeres vérzésre: Fehér répa
Arcpakolás: sárgabarack
Arterioszklerózis: Fokhagyma, Napraforgó mag, Narancs, Őszibarack
Arthritisz: Avokadó
Asztma, allergia, tüsszögés: Vizitorma
Asztma:
vorosrozsa66, 2018. június 07. csütörtök, 13:46
arcpakolások
hatású.

Élesztős pakolás
Egy-két deka élesztőt langyos tejjel péppé keverünk. Felkenjük az arcra és tizenöt-húsz perc múlva lemossuk. Hideg vízzel is öblítsük le a bőrt. Tisztátalan, pattanásos arcbőrre különösen jó.

Uborkapakolás
Nyers uborkaszeletekkel vagy a vastagon hámozott uborka héjával befedjük az arcot. Húsz perc múlva leszedjük. Tágpórusú bőrnek különösen jó.

Hatásos pakolások pattanásos, mitesszeres bőrre
1. Hozzávalók:

kamillatea,
burgonya
fehérkáposzta
A pattanásos bőrre az egyik legjobb gyógymód a burgonya. Nyers burgonyát pépesítsünk robotgéppel és keverjünk hozzá apróra vágott fehér káposzta levelet, kenjük az arcbőrre és hagyjuk rajta 20 percen keresztül, majd langyos kamillateával mossuk le a pakolást a bőrről. Minden nap ismételjük meg a pakolást, hogy a bőr minél hamarabb megtisztuljon és elmúljanak a pattanások.

2. Hozzávalók:

ecetes torma,
víz.
A pattanásos bőr kezeléséhez
faciendum, 2018. május 31. csütörtök, 00:25
Dédapáink étrendje
Dédapáink öröksége: így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül
A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult,de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat. Fő táplálékuk volt telente; bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is ? Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. ? savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, a vastagbél normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak piros paprikát. Ezzel pótolták a C-vitamint.

Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (A prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről ma már ismert, hogy tápláló, és tisztítja a vért. A szegény embernek nem telt cukros ételekre, a gyerekeket sem tömték édességgel. Így, ha a fertőző
lovaszmarika, 2018. május 02. szerda, 11:04
Ezzel gyogyitottak nagyanyaink az egyes betegsegeket
Itt a teljes lista ezzel gyogyitottak nagyanyaink az egyes betegsegeket

admin | február 27, 2018 | Érdekes Dolgok | Nincs hozzászólás

A bélflóra visszaállítása: Káposzta

Agyműködés: Banán

Agyvérzés: Páfrány fenyő

Alacsony és magas vérnyomásra: Spenót (csak nyersen)

Alacsony vércukor: Alma, Csicsóka,

Alacsony vérnyomás: Vízitorma, Gránátalma, Meggy

Alhasi fájdalom: 5 Birsalma

Alkohol okozta májbetegség: Káposzta

Alkoholizmus: Cékla répa

Allergia, bőrpanasz: Sütőtök, Lucerna, Petrezselyem, Zeller

Álmatlanság ellen: Passiflóra, Datolya

Anyagcserezavar: Datolya

Egészség javító: Ribizli

Tisztító: Kékparadicsom

Vízhajtó: Csalán

Alvászavarok: Saláta

Anémia Lucerna

Antibiotikum hatása: Karalábé

Antioxidáns: Mandula, Meggy Paprika Passiflóra

Aranyér: Gránátalma Vizitorma

Aranyeres
tinka1951, 2018. március 12. hétfő, 05:41
Dédapáink öröksége:
Marikától kaptam....

Dédapáink öröksége: így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül



A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult,de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat. Fő táplálékuk volt telente; bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is — Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. — savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, a vastagbél normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak piros paprikát. Ezzel pótolták a C-vitamint.

Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (A prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről ma már ismert, hogy tápláló, és tisztítja a vért. A szegény embernek nem telt
gabfe, 2017. december 29. péntek, 13:31
Dédapáink öröksége
DÉDAPÁM ÖRÖKSÉGE: ÍGY GYÓGYÍTOTTAK A RÉGIEK ORVOSSÁGOK NÉLKÜL

Az 1920-as évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát.

A parasztember a kertjéből gyógyult, de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat !!!
Fő táplálékuk volt telente: bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is — Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került
tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. Savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, ezzel a
vastagbél normális működését támogatták. A háziasszonyok bőven használtak piros paprikát. Ezzel pótolták a C-vitamint.

Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök, a tökmag (a prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos
metélt. Reggelire
lilagondolatok, 2017. november 23. csütörtök, 12:50
Katalán népszavazás - A nemzetközi sajtó szerint Puigdemont tárgyalással akarja elérni az önrendelkezést
lépte át teljesen a Rubicont". A konzervatív lap szerint ez "különös eljárás, amely megnyithatja az utat a feszültség csökkentéséhez, amennyiben Madrid elfogadja ezt a retorikát". A lap ugyanakkor ellenzi Katalónia függetlenségét, mert "a régiók Európája Európa halála lenne, amelynek már a nemzetek közösségeként is sok dolga akad".

A L,Obs című francia politikai magazin honlapján megjelent írás szerint a katalán elnök keddi beszédével azt szerette volna elérni, hogy "a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon", olyan retorikát használt, amellyel "megpróbált kievickélni abból a csapdából, ahova beleesett". A lap szerint ugyanakkor a kezdetektől ugyanazt a stratégiát követi: "a lehető legnagyobb nyomást gyakorolni a spanyol kormányra, azt remélve, hogy az belemegy az önrendelkezésről szóló népszavazás törvényes megtartásába, ami az igazi cél lenne, és amennyiben az nem sikerül, elérni, hogy az Európai Unió vagy a nemzetközi közösség közvetítőként lépjen fel a konfliktusban". A L,Obs szerint
velemenyezd, 2017. október 11. szerda, 13:02
Képek, videók
Töltött káposzta
irmus
2018. május 29. kedd, 15:54
Rakott káposzta
vorosrozsa66
2018. május 21. hétfő, 15:36
harcsas_savanyu_kaposz ta.
taszat
2017. december 27. szerda, 23:21
Erdélyi rakott káposzta
irmus
2017. május 22. hétfő, 08:21
csokor káposzta levélben
eva6
2017. május 11. csütörtök, 10:47
Káposzta.jpg
pacsakute
2017. március 06. hétfő, 20:16
Savanyú káposzta.jpg
pacsakute
2017. január 28. szombat, 21:49
székely káposzta.jpg
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:10
káposzta húsgombóccal.jpg
bodaaniko
2016. szeptember 03. szombat, 18:05
Egészségre ártalmas!
zgawab
2013. április 25. csütörtök, 09:04
egészségre
rneckernusz
2010. július 21. szerda, 15:37
Káros az egészségre!
szalai0913
2010. július 04. vasárnap, 14:19
fajta.leiras.kep.kozep re.
charlotteani
2016. november 03. csütörtök, 19:47
A fajtám takarója.jpg
chillik
2016. október 17. hétfő, 03:03
Fájdalom a fajtám.jpg
chillik
2016. október 15. szombat, 05:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.