Belépés
2018. október 21. vasárnap | 42. hét | 294. nap | 02:07 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Török puccskísérlet - Hatodszor is meghosszabbítják majd a rendkívüli állapotot
Bozdag elmondta, hogy a kérdés még a nemzetbiztonsági tanács következő ülésének napirendjén is szerepelni fog. Az ügyben később a kormány hozza meg a döntést, amelyet végül a parlament léptet érvénybe - tette hozzá.

A rendkívüli állapotot a 2016-os puccskísérlet után öt nappal, július 20-án vezették be Törökországban. Azóta eddig öt alkalommal hosszabbították meg: 2016 októberében, 2017 januárjában, áprilisában, júliusában és októberében.

Bozdag korábban azzal magyarázta a helyzet fenntartásának szükségességét, hogy a gyors határozathozatalnak és a döntések gyors végrehajtásának köszönhetően Ankara hatékonyabban tud fellépni a Törökországot veszélyeztető terrorszervezetek ellen.

Ankara e jogkörökkel élve a hatalomátvételi kísérletért felelőssé tett gülenista mozgalom, az 1984 óta fegyveres függetlenségi harcot vívó Kurdisztáni Munkáspárt (PKK), a szélsőbaloldali Forradalmi Népi Felszabadítási Párt-Front (DHKP-C), illetve a dzsihadista Iszlám Állam (IÁ) ellen lépett fel.

A török alkotmány kiköti, hogy kiterjedt erőszakos cselekmények, a demokratikus rend szétzilálása vagy a közrend szétesése esetén rendelhető el rendkívüli állapot, amelynek keretében kijárási, járműforgalmi tilalom vezethető be, betilthatók gyűlések és demonstrációk, a biztonsági erők járműveket és ingatlanokat kutathatnak át és foglalhatnak le, valamint ellenőrizhetik a szárazföldi, a légi és a vízi közlekedést. A hatóságok továbbá korlátozhatnak vagy betilthatnak sajtóorgánumokat az intézkedés idején.

Törökországban 2016. július 15. óta több mint 134 ezer embert vettek őrizetbe, legalább 50 ezret - köztük katonákat, rendőröket, bírákat, ügyészeket, egyetemi tanárokat, üzletembereket, újságírókat és minisztériumi alkalmazottakat - pedig előzetes letartóztatásba is helyeztek azzal a gyanúval, hogy közük lehet az Amerikában élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok vezette nemzetközi hálózathoz vagy a többi terrorszervezethez.

Gülen tagadja, hogy bármi köze lett volna a puccskísérlethez.

Az Európai Unió több vezető politikusa szerint a törökországi tisztogatások túlzóak, a kormányzati fellépés az összes kritikus hang elhallgattatására irányul, ami által Ankara egyre inkább távolodik az európai értékektől.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. január 08. hétfő, 17:12
Címkék: Kurdisztáni Munkáspárt, Forradalmi Népi Felszabadítási Párt-Front, Iszlám Állam, Fethullah Gülen, Európai Unió, rendkívüli állapotot,
Kommentek
Illegális bevándorlás - Egyetért a válsághelyzet meghosszabbításával a szakbizottság
Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta: a migrációs helyzet nem oldódott meg, a migráció veszélye továbbra is fennáll, s a migrációt támogató szervezetek továbbra is figyelik a magyar határok helyzetét. Ezért döntött úgy a kormány, hogy Magyarország biztonsága és határvédelme érdekében 2019. március 6-ig meghosszabbítják a válsághelyzetet.

"A biztonság nem játék" - fogalmazott az államtitkár, hozzátéve: egy percig sem szabad védtelenül hagyni Magyarországot, a magyar embereket. Ezért szükség van arra a jól működő rendszerre, amely a magyar emberek számára semmilyen hátrányt, csak előnyt jelent.

Balogh János országos rendőrfőkapitány ismét megerősítette, az Európába irányuló illegális migráció nem szűnt meg, annak Magyarországot érinteni kívánó útvonala sem szűnt meg. A Magyarországon keresztüljutó illegális migránsok száma minimális, de ennek alapvető feltétele többek között a magyar-szerb, a magyar-horvát, a magyar-román határok erős ellenőrzése.

A
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 14:43
Ukrán válság - Diplomáciai források: meghosszabbítják az orosz és oroszbarát személyek elleni uniós szankciókat
Névtelenséget kérő illetékesek elmondták, hogy megállapodás született a büntetőintézkedések meghosszabbításáról, de ezt hivatalosan csak később fogadják majd el.

Az Európai Unió 155 természetes és 44 jogi személy ellen tart érvényben korlátozásokat, melyek keretében zárolták az érintettek vagyonát az EU-ban - ez főként a bankszámláikra, de bizonyos esetekben például az ingatlanaikra is vonatkozik. A természetes személyek ezen túlmenően nem utazhatnak be az unióba. A listáról hamarosan minden bizonnyal le fog kerülni Olekszandr Zaharcsenko donyecki szakadár vezető neve, aki múlt héten vesztette életét pokolgépes merényletben.

Az EU Ukrajna szuverenitásának, területi épségének aláásása, veszélyeztetése, megsértése miatt rendelt el a büntetőintézkedéseket a listán lévőkkel szemben. Nem ebbe a szankciócsoportba tartoznak az Oroszországgal szemben érvényesített, egyes szektorokat - egyebek közt az olajipart - célzó gazdasági korlátozások, amelyeknek a hatályát már júliusban
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 14:19
Kamatdöntés - Elemzők: a jövő év közepéig nem változnak a laza monetáris kondíciók
nagyobb bejelentésre leghamarabb a szeptember 18-i kamatdöntő ülésen lehet számítani, ugyanis ekkor jelenik meg a friss inflációs jelentés.

Rámutatott: a magyar jegybank természetesen szorosan követi a nagyobb jegybankok monetáris politikáját is, itt elsősorban az Európai Központi Bank és a Fed politikája hangsúlyos. Az EKB e hét csütörtökön tart kamatdöntő ülést, ahol nem várnak érdemi változást, mivel a legutóbbi, június 14-i közleményben a jegybank jelezte, hogy várhatóan december végéig meghosszabbítják az eszközvásárlási programot, havi 15 milliárd eurós keretösszeg mellett, ezt követően azonban megszűnhet. A jegybankárok várakozása szerint legalább 2019 nyár végéig a jelenlegi kamatszintek maradhatnak érvényben. Az amerikai jegybank az idén már 2-szer emelt kamatot, a következő szigorító lépés szeptember 26-án várható, majd - amennyiben a jelenlegi gazdasági folyamatok fennmaradnak - még egy 25 bázispontos emelés jöhet idén - jelezte Varga Zoltán.

Horváth András, a Takarékbank elemzője
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 17:22
Ingyenes képernyőolvasó és -nagyító szoftverek látássérült embereknek
foglalkoztató jogi személyek.

Hajzer Károly kiemelte: kormányzati cél és európai uniós előírás is, hogy az akadálymentesítés révén a látássérülteknek is kezelhetővé váljanak az elektronikus felületek. Az előzetes számítások szerint ezek a programok 300 ezer állampolgárnak könnyíthetik meg a tájékozódását és az ügyintézését az elektronikus világban - mondta.

Kérdésre válaszolva a helyettes államtitkár közölte, a szoftvereket egy évig lehet ingyenesen használni, ugyanakkor ezt nyilvánvalóan meghosszabbítják majd. A határozott idő csak azért kell, mert még nem tudni, hogy a technológia hogyan változik majd.

Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, hiába vannak jogszabályok és egyezmények, azt tapasztalják, hogy a webfejlesztők ezzel nem foglalkoznak, a mai napig nem tudták elérni, hogy betartsák az erre vonatkozó szabványokat. Ugyanakkor, bízik abban, hogy a fejlesztők megértik a problémáikat és a kormánnyal, valamint az
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 16:41
Augusztus végéig pótlóbuszok járnak az 1-es villamos egy szakaszán
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint olyan vágányszakaszt érintenek a munkálatok, amelyen pár éve ugyan volt felújítás, de akkor csak a megállóhelyeket korszerűsítették. Most mindkét szakaszon a villamossín cseréjén kívül megerősítik a földműveket és a sínágyazatot, valamint felújítják a vágányokat keresztező útátjárókat is.

A két nagyobb építési ütemben zajló rekonstrukció első, várhatóan háromhetes időszakában az 1-es villamos a Fehérvári út/Etele út felől a Közvágóhíd H megállóhelyig, a Bécsi út/Vörösvári út felől pedig a Puskás Ferenc Stadion megállóhelyig közlekedik.

A második, augusztus végéig tartó időszakban Óbuda felől már a Népligetig járnak a villamosok, míg Dél-Buda felől továbbra is a Közvágóhídig lehet villamossal utazni. Ebben az időszakban a 103-as autóbusz a Népligetig viszi majd az utasokat. Az Infopark és környéke jobb kiszolgálása érdekében a 153-as busz útvonalát a villamospótlás teljes idejére meghosszabbítják a
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 17:42
Díjemelésekről döntött a pécsi közgyűlés
igen és 5 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett megszavazott előterjesztés szerint az ellátás jelenlegi díja "indokolatlanul alacsony", annak összege 2012 óta nem emelkedett.

A parkolási tarifák emeléséről Decsi István (Fidesz-KDNP) alpolgármester közölte: az üzemeltető Biokom Nonprofit Kft. 2011 óta nem emelt árat, miközben szükségessé vált a kizárólag érmés fizetésre lehetőséget biztosító - csaknem húszéves élettartamú - jegykiadó-automaták korszerűsítése.

A belvárosban egyúttal meghosszabbítják a díjköteles időszakot. Erről az ott lakók javaslatai alapján döntöttek - tette hozzá, kiemelve, hogy Pécsen öt év alatt 10 százalékkal nőtt a személyautók száma.

Az előterjesztésben az áll, hogy az egyes díjzónában a parkolás óránkénti díja augusztus elsejétől 300-ról 400 forintra, a kettes zónában 160-ról 200 forintra, a harmadik díjkörzetben 100-ról 120 forintra nő.

Páva Zsolt a szavazás előtt utalt arra, hogy a jövőben bővíteni kell a parkolóhelyeket.

A javaslatot egyórás vita után,
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 17:15
Román centenárium - A román közvéleményt alig foglalkoztatják az évfordulós rendezvények
A Művelődéskutató és Felnőttoktató Országos Intézet hétfőn mutatta be Bukarestben a kulturális barométer felmérés eredményeit, melyet 2017 végén készítettek országos reprezentatív mintán, és amelyben kiemelten foglalkoztak a román centenáriumi év kérdéseivel.

A megkérdezettek fele válaszolta, hogy az utóbbi öt évben soha nem vett részt a román nemzeti ünnep alkalmából szervezett rendezvényeken, 28 százalék mondta, hogy egyszer vagy kétszer, 16 százalék majdnem minden évben, és csak hat százalék válaszolta, hogy rendszeresen részt vesz. A részvételi arány a fővárosban magasabb. A televíziókban a megkérdezettek 21 százaléka nézte évről évre a nemzeti ünnep rendezvényeit - idézte az eredményeket az Agerpres hírügynökség.

A közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek elsősorban a településük közösségével azonosultak (65 százalék), másodsorban a megyéjükkel (51), és csak harmadsorban az ország közösségével (40).

Arra a kérdésre, hogy mi jut eszébe a nagy egyesülés centenáriuma kapcsán 47
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 19:34
Évi 80 milliós utasforgalom elérése a madridi repülőtér fejlesztésének célja
a repülőtér jelenlegi kapacitásnál.

A tervezett beruházások mind a négy terminált érintik. Az első három terminál esetében ez korszerűsítést, a nagyobb repülőgépek fogadásának lehetővé tételét, valamint a biztonság fokozását jelenti.

A fejlesztési terv első fázisa 530 millió euróba (164 milliárd forint) kerül - tette hozzá.

2022-től kezdődően a projekt második szakaszában a 2006-ban átadott 4-es terminálon egyebek mellett bővítik a csomagfeladási és a biztonsági zónát, illetve meghosszabbítják a hozzátartozó szatellit terminált hét új beszállókapuval, elsősorban nagy, interkontinentális járatok számára.

A miniszter hangsúlyozta: a madridi Barajas repülőtér forgalmát tekintve az Európai Unió ötödik legnagyobb légikikötője, míg a dél-amerikai és európai kontinens összeköttetését nézve az elsőnek számít.

A repülőtér termeli a madridi régió GDP-jének 9,3 százalékát - jegyezte meg.

A politikus egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy 2026-ra új szatellit terminállal bővül a
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 17:21
Képek, videók
az-eletet-meghosszabbi to-
sarkadykati
2013. március 18. hétfő, 06:48
Az életet meghosszabbító
pacsakute
2013. március 16. szombat, 05:30
Meghosszabbitott f.kar ??
raczandris
2007. január 29. hétfő, 20:07
Én meghosszabbítva
anita21fodrasz
2007. január 25. csütörtök, 18:51
kurdisztán
kurdish
2007. február 10. szombat, 22:05
Trianon- ezen Kurdisztán
limondesz
2006. június 25. vasárnap, 11:43
Felszabadítás
pvse
2007. november 03. szombat, 21:16
Az iszlám állam bevezeti
megyerimihaly
2015. szeptember 02. szerda, 21:09
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
Rendkivüli dolog az.....j
pacsakute
2014. június 30. hétfő, 11:03
népszabadság rendkivüli k
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:46
Rendkívüli december
taltos1
2012. december 11. kedd, 16:25
Rendkívüli szépségek.jpg
mailona
2012. szeptember 06. csütörtök, 22:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.