Regisztráció  Belépés
2018. február 19. hétfő | 8. hét | 50. nap | 17:09 | Zsuzsanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A floridai kormányzó szükségállapotot hirdetett Richard Spencer fehér fajvédő előadása előtt
Spencer, aki az amerikai fajvédő mozgalom egyik ismert figurája, helyi idő szerint csütörtök délután tart előadást a Floridai Egyetem Gainesville-ben lévő kampuszán. Ez lesz az első nagyobb nyilvános rendezvénye Spencernek azóta, hogy nyáron a virginiai Charlottesville-ben a fehérek felsőbbrendűségét hirdető szélsőjobboldali csoportok - csatlakozva egy polgárháborús szobor elmozdítása ellen rendezett jobboldali tüntetéshez - véres utcai összecsapásokat provokáltak. A csoportok szervezésében Richard Spencer is aktívan részt vett.

Scott Brown, Florida kormányzója szükségállapotot rendelt el abban a megyében, ahol a kampusz található. Brown egyúttal mozgósította a Nemzeti Gárdát és megerősítette a helyi rendőri erőket is. "Hiszek az alkotmány által is biztosított szólásszabadságban, de nem nézek el semmiféle erőszakot és továbbra is gondoskodom a floridaiak épségéről" - nyilatkozta a kormányzó az Orlando Sentinel című helyi lapnak.

Richard Spencer az amerikai AP hírügynökségnek azt mondta: "hízelgő" rá nézve a szükségállapot kihirdetése, de szerinte ez túlzás. Spencer ugyanakkor több Twitter-bejegyzésben is azt írta: érkezése olyan lesz, mintha hurrikán sújtaná Floridát. Áprilisban az alabamai Auburn Egyetem közbiztonsági okokra hivatkozva megpróbálta megakadályozni, hogy Spencer előadást tartson az intézményben, ám egy szövetségi bíró a szólásszabadság alkotmányban biztosított jogára hivatkozva elrendelte, hogy az egyetem köteles lehetőséget adni Spencernek a mondandója előadására. Keith Watkins szövetségi bíró akkor azzal érvelt, hogy "bár Richard Spencer álláspontja és üzenete ellentmondásos, de nem szószólója az erőszaknak".

A Cincinnati Egyetem októberben jelezte: kész fogadni Spencert egy előadásra, de több amerikai egyetem - köztük például a michigani, az ohiói, a louisianai, vagy az észak-karolinai egyetem - augusztusban, a Charlottesville-i zavargások után, közleményben szögezte le, hogy nem kívánatos vendég Charles Spencer.

A floridai egyetem diákjait megosztja a fehér fajvédő várható előadása. Nyílt tüntetést biztonsági okokból nem szerveznek, de szimbolikus internetes demonstrációt igen. Az előadásra jegyet kell váltani, Gainesville belvárosának egyik sörözője azonban - annak reményében, hogy minél kevesebben lesznek az előadáson - akciót hirdetett: minden egyes fel nem használt jegyért ingyen sör jár.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 21:54
Címkék: Richard Spencer, Floridai Egyetem Gainesville-ben, Scott Brown, Nemzeti Gárdát, Orlando Sentinel, Auburn Egyetem,
Kommentek
2018. évi történelmi évfordulók 02. 03.
francia védelmi miniszter az Europe 1 rádióban bejelenti, hogy a lázadókkal vívott harcokban életét veszítette Daoud Soumain csádi vezérkari főnök.
Tudományos és gazdasági események[szerkesztés]
1966 - A Luna-9 szovjet holdszonda - első automatikus űrállomásként - leszáll a Hold felszínére.

Egyéb események
1944 - Budapesten 8,6 fokot mértek, amely rekord magas minimum hőmérsékletnek számít.
1959 - Buddy Holly repülőgépre ült egy négyüléses Beechcraft Bonanza gépre J. R Richardsonnal (The Big Bopper) Ritchie Valens-el és a pilótával, Roger Petersonnal, hogy a következő fellépésük helyszínére Moorhead-ba (Minnesota) repüljenek. A repülőgép erős havazásban szállt fel, és néhány mérfölddel távolabb lezuhant. Mindannyian életüket vesztették. Don McLean American Pie című számában emlékszik meg a balesetről a dal híres sorával: "The day the music died" ("...a nap, amikor a zene meghalt").
1998 - A dél-tiroli Cavalesében az amerikai légierő túl alacsonyan szálló Grumman EA-6B
ametiszt54, 2018. február 04. vasárnap, 15:16
2018. évi történelmi évfordulók 02. 03.
1 rádióban bejelenti, hogy a lázadókkal vívott harcokban életét veszítette Daoud Soumain csádi vezérkari főnök.
Tudományos és gazdasági események[szerkesztés]
1966 - A Luna-9 szovjet holdszonda - első automatikus űrállomásként - leszáll a Hold felszínére.

Egyéb események
1944 - Budapesten 8,6 fokot mértek, amely rekord magas minimum hőmérsékletnek számít.
1959 - Buddy Holly repülőgépre ült egy négyüléses Beechcraft Bonanza gépre J. R Richardsonnal (The Big Bopper) Ritchie Valens-el és a pilótával, Roger Petersonnal, hogy a következő fellépésük helyszínére Moorhead-ba (Minnesota) repüljenek. A repülőgép erős havazásban szállt fel, és néhány mérfölddel távolabb lezuhant. Mindannyian életüket vesztették. Don McLean American Pie című számában emlékszik meg a balesetről a dal híres sorával: "The day the music died" ("...a nap, amikor a zene meghalt").
1998 - A dél-tiroli Cavalesében az amerikai légierő túl alacsonyan szálló Grumman
skorpiolilike, 2018. február 04. vasárnap, 15:13
Lengyel külügy: alaptalan a függetlenség napi menetet az ott megjelent rasszista elemekkel azonosítani
jelszavakat skandáltak; a kommunista- és náciellenes transzparensek mellett egyesek az "Európa vagy fehér lesz, vagy néptelen", valamint a "Testvérnemzetek fehér Európája" jelszó alatt vonultak.

Ebben a vonatkozásban a külügyi közlemény aláhúzza azt is, hogy Varsó "határozottan elutasítja a rasszista, az antiszemita és az idegengyűlölő eszméken alapuló nézeteket". A dokumentum felidézi, hogy október végén a tárca vezetői határozottan elutasították az egyik függetlenség napi rendezvényre készülő Richard B. Spencernek, az Egyesült Államok egyik leghírhedtebb fajvédőjének beutazását. Spencert 2014 októberében Magyarországról utasították ki, és három évig nem léphetett be egyetlen schengeni állam területére sem.

A függetlenség menetén felbukkanó rasszista jelszavak kapcsán Patryk Jaki lengyel igazságügyi miniszter-helyettes hétfőn nem zárta ki büntetőjogi következmények levonását, valamint azt sem, hogy adott esetekben provokáció történt.

A legnagyobb lengyel ellenzéki párt, a Polgári Platform
velemenyezd, 2017. november 13. hétfő, 14:15
Heves tiltakozást váltott ki a Floridai Egyetemen egy fehér fajvédő megjelenése
Rendkívül feszült helyzetben, rendőrök és barikádok gyűrűjében tartotta meg előadását Richard Spencer, az Egyesült Államok egyik leghírhedtebb fajvédője, a montanai székhelyű Nemzeti Politikai Intézet (NPI) elnevezésű intézmény igazgatója. A helyzetre jellemző volt, hogy Rick Scott, Florida kormányzója már szerdán rendkívüli állapotot hirdetett abban a megyében, ahol az egyetemi kampusz található, mozgósította a Nemzeti Gárdát és megerősítette a rendőri jelenlétet is. Az egyetemhez vezető utakat csütörtökön lezárták.

Spencert már az egyetem épületéhez vezető úton tüntetők fogadták. "A nácik menjenek haza!" - kiáltották oda a fehérek felsőbbrendűségét hirdető szónoknak. "Én nem megyek el innen, mi erősebbek vagyunk, mint ti, és ezt ti is tudjátok!" - kiáltotta vissza Richard Spencer. Ám az amerikai televíziók helyszíni tudósításai szerint a támogató tüntetők alig egy tucatnyian voltak. A Miami Herald című lap tudósítása szerint a Spencer-támogatók azt skandálták a tüntetőknek: "nem fogtok a
velemenyezd, 2017. október 20. péntek, 09:51
Trump főtanácsadója: küzdelem nélkül nem tudjuk visszaszerezni az országot
Az úgynevezett Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC) minden évben megtartják, befolyásos republikánus, konzervatív politikusok és értelmiségiek vesznek részt rajta. Pénteken Donald Trump elnök mond beszédet.

Bannon Reince Priebusszal, a Fehér Ház kabinetfőnökével együtt tartott panelbeszélgetést, amelyben a sajtóra és a Trump-kormányzatot ellenző erőkre is célozva leszögezte: "Aki azt hiszi, hogy harc nélkül visszaadják az országot, keserűn csalódik. Minden nap küzdelem lesz" - mondta, azzal folytatva, hogy éppen e küzdelem miatt a legbüszkébb Donald Trumpra. "Minden nap jönnek hozzá azzal, hogy 'óh, kicsit mérsékelni kellene magad', aztán nekem és Reince-nek az elnök azt mondja, nem teheti, mert emellett kötelezte el magát, ezt ígérte meg az amerikai népnek, és ennek alapján teljesíti majd ígéreteit" - fogalmazott Bannon. Meglátása szerint a Fehér Ház hosszú ideig tartó konfliktusra rendezkedett be, mert tisztában van azzal, hogy Washington és a jelenlegi világrend átalakítása ezzel jár
velemenyezd, 2017. február 24. péntek, 07:04
Lemondott a jobboldali Breitbart News hírportál republikánusokat is megosztó egyik befolyásos szerkesztője
A megszólalásaival vitákat kavaró, A Twitterről emiatt véglegesen kitiltott és beszédeivel tüntetéseket provokáló Yiannopoulos a nőkről és az iszlámról publikált szélsőséges nézeteivel az úgynevezett alternatív jobboldal egyik "kedvence" volt. Az alternatív jobboldal a bevándorlás-ellenes és a politikai korrektség ellen szónokoló jobboldali csoportok lazán egymáshoz kapcsolódó tábora, amelybe a fehér felsőbbrendűséget hirdető szélsőséges elemek is vegyülnek. Yiannopoulos többször is írt e csoportosulás védelmében.

A 34 éves, görög születésű, brit állampolgárságú újságírót eddig az alternatív jobboldalon kívüli republikánus táborban is sokan kedvelték, a napokban azonban átlépett egy határt, amelynek következtében visszavonták meghívását a CPAC konzervatív konferenciáról, visszamondták egy könyv megírására kötött szerződését és lemondásra kényszerült a Breitbart Newsnál is. A napokban nyilvánosságra került ugyanis néhány, még tavalyi interjúja, amelyben azt fejtegette, hogy a pedofíliát, mint
velemenyezd, 2017. február 22. szerda, 07:05
Szaporodnak a felszólítások Trumphoz, hogy tisztázza viszonyát a fehér felsőbbrendűséget hirdető szélsőjobbolda
részvételével megtartott összejövetelen sokan náci karnyújtással köszöntötték egymást, és náci karlendítéssel üdvözölték Trump elnökké választását is. A résztvevők közül sokan arról beszéltek, hogy "mély kötődést" éreznek Donald Trumphoz, sokan pedig "saját" elnökükként" emlegették őt. A konferencián elhangzottakról a The Atlantic című lap helyszínen felszerelt kamerája révén szerezhetett tudomást a külvilág.

De nyilatkozott a rendezvényről -továbbá a résztvevők felfogásáról, céljairól - a 38 éves bostoni Richard Spencer is, aki a konferencia szervezője volt és a fajgyűlölő mozgalom egyik intézményének, a Nemzeti Politikai Intézetnek az elnöke. Spencer - aki 2014-ben Magyarországon is próbáltfajvédő konferenciát szervezni, de a magyar hatóságok őrizetbe vették- nyilatkozott a közszolgálati rádiónak és a The New York Timesnak is. Mindkét orgánumnak azt állította, hogy Donald Trumpnak nincs köze e szélsőjobboldali mozgalomhoz, de hozzátette: szerinte "olyan mélyebb, lélektani kapcsolat van a mozgalom és
velemenyezd, 2016. november 22. kedd, 20:20
Képek, videók
Mányi Richárd
rushlilly
2017. szeptember 08. péntek, 12:37
Mányi Richárd István öccs
rushlilly
2017. augusztus 30. szerda, 21:47
Szükségállapot
mecsery
2012. január 14. szombat, 00:30
Szükségállapot poster
zsim
2009. november 13. péntek, 15:14
szuksegallapot_hatsobo rit
amialino
2009. november 08. vasárnap, 07:52
szuksegallapot_borito. jpg
amialino
2009. november 08. vasárnap, 07:52
Szükségállapot v2.hu.c.jp
finike
2007. június 20. szerda, 11:50
Szükségállapot.hu.jpg
rambobby
2007. június 02. szombat, 14:12
Szükségállapot.hu.jpg
finike
2007. április 25. szerda, 11:34
Az alaszkai kormányzó és
farkas1945
2013. február 01. péntek, 10:41
Horthy Miklós kormányzó.j
farkas1945
2011. április 08. péntek, 23:43
Fráter György kormányzó.j
farkas1945
2011. április 08. péntek, 23:43
Horthy a kormanyzo.jpg
teamradio
2011. február 27. vasárnap, 14:38
Kormányzó-palota,Quito .pn
farkas1945
2011. február 04. péntek, 13:47
A Kormányzói palota.jpg
farkas1945
2010. november 17. szerda, 15:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.