Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 20:20 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Százmilliós baranyai áfacsalási ügyben javasolnak vádemelést
Kuperczkó Adrienn közölte: traktorok és más mezőgazdasági gépek áfájával "ügyeskedő" társasággal szemben zárták le a nyomozást.

A gyanú szerint a csalássorozat irányítói az általuk működtetett cég nevében belföldi megrendelők részére szereztek be közvetlenül a gyártól nagy értékű mezőgazdasági gépeket és gépalkatrészeket, amelyeket papíron először egy általuk létrehozott szlovákiai cégnek exportáltak, közösségi, áfamentes eladásként. Majd a traktorokat a szlovák társaság értékesítette tovább - szintén csak papíron - a magyar megrendelőknek, ugyancsak adómentesen.

A traktorok és gépek valójában Magyarországot nem hagyták el, azok a beszerző cég telephelyén sorakoztak.

A gyanúsítottak a fiktív utaztatásokat szabályosnak tűnő szállítási okmányokkal is alátámasztották, a szállítás költségeit ki is fizettették a vevőkkel - emelte ki Kuperczkó Adrienn, aki jelezte, hogy az elkövetők mintegy százmillió forint kárt okoztak a költségvetésnek.

Mint felidézte, a pénzügyi nyomozók 2016-ban 15 helyszínen - köztük Bács-Kiskun, Baranya és Pest megyékben - tartottak házkutatásokat. Könyvelési anyagokat, számlákat, szerződéseket és egyéb bizonyítékokat foglaltak le, illetve tanúkat hallgattak meg.

A költségvetésnek okozott kár teljes mértékben megtérül a készpénzlefoglalásnak, illetve a nagy értékű ingatlanok és üzletrészek zárolásának köszönhetően - hangsúlyozta a pénzügyőr főhadnagy.

Az ügyben a láncolatot irányító férfi és nő mellett meggyanúsították a hamis okmányokkal "variáló" fuvarozócég ügyvezetőnőjét, valamint a szlovák cég ügyvezetőjét is.

Az üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt akár tíz év szabadságvesztés is kiszabható.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 10:11
Címkék: Kuperczkó Adrienn, gyanú szerint, csalássorozat irányítói, általuk működtetett, gyártól nagy, általuk létrehozott,
Kommentek
Ismét szemünk láttára épül ki egy diktatúra az országban! Te hol állsz: a diktátor mellett, vagy vele szemben?
...Ami ma Magyarországon jelenleg folyik, az egy ósdi - több, mint 70 éve vérgőzösen leszerepelt - ,,játékfilm" egyre gyorsuló ütemű újrajátszása! Az aljasul mocskos idegengyűlöletre és nacionalizmusra építő, ál-keresztényi köntösű hatalommánia reinkarnációja!

...És ha a személytelen tömeg ismét hagyja magát bárgyú módon s szemellenzősen megvezetni, akkor valami hasonló módon is fog folytatódni ez a ,,film", ahogyan anno folytatódott... ...És persze, valami hasonló módon is fog majd megszakadni ez az újrajátszott ,,film", mint anno...
(Csakhogy a ,,film" végén, talán már százmilliós nagyságrendű áldozat-számot kell "elkönyvelni"...)
foxworkinspace, 2018. június 19. kedd, 21:57
Szijjártó: a nemzetközi vállalatok bizalmat szavaztak Magyarországnak
(Fidesz-KDNP) Miskolc polgármestere beszédében azt emelte ki, hogy 18 éve, amióta a Bosch gyárat épített itt, fejlődik és gyarapodik a város, a cég több mint 6,5 ezer embert foglalkoztat, biztos és megbízható partnere a városnak, a kapcsolat kölcsönösen előnyös.

Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. ügyvezető igazgatója a jubileumi termék megünneplésekor úgy fogalmazott: "a teljes egészében kompetencia alapú technológiai törekvéseink eredményének tartjuk, hogy elértük a százmilliós nagyságrendet, és tíz év alatt megnégyszereztük termelési kapacitásunkat".

A kft. 2001. novemberében alakult Miskolcon, és mára nem csupán a cégcsoporton belül, hanem a régióban is meghatározó tényezővé vált, világszerte a Bosch legnagyobb kéziszerszámgyára lett. A több mint 38 ezer négyzetméter területű üzem csaknem 2400 dolgozót foglalkoztat.

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. A konszern idén ünnepli első magyarországi kirendeltsége megnyitásának 100 éves
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 19:22
Halász János: Hadházy Ákos adjon egyenes választ bűncselekménygyanús földügyeire!
Halász János szerdán Debrecenben újságíróknak azt mondta, az LMP-s politikus "kétségbeesetten menekül a felelősségre vonás elől a földügyei miatt".

Hadházy Ákos korábban arról beszélt, ha a Fidesz nyer, akkor be sem ül a parlamentbe, "ehhez képest most már arra készül, hogy felveszi a mandátumát, a mögé bújva akarja megúszni a felelősségre vonást" - mondta Halász János, aki szerint az már hetekkel ezelőtt kiderült, Hadházy Ákosék földügyei felvetik a bűncselekmény gyanúját.

A frakciószóvivő hozzátette: dokumentumok bizonyítják, hogy az ellenzéki politikus apja és anyja egy strómanhálózat tagjaként segített kijátszani a földtörvényt, és valószínűleg egy német üzletember kezére akartak játszani magyar földeket csaknem 800 millió forint értékben.

"Hadházy Ákosék több százmilliós földliciten vettek részt, és strómanszámláról fizették ki a 30 millió forintos előleget" - mondta Halász János, megjegyezve, hogy a gyanús tranzakciók miatt a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet feljelentést tett az
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 12:11
Hévízi mintára fejlesztenék az egyiptomi gyógyturizmust
Viktor miniszterelnök járt az észak-afrikai államban.

Egyiptom gazdasági szempontból is komoly lehetőségeket kínál Magyarországnak, elsősorban a járműipari és mezőgazdasági termékek számára. Egykor a magyar buszok és a vasúti szerelvények jelentős szerepet játszottak Egyiptom közlekedésében, ami miatt máig jó híre van a magyar áruknak.

A nagykövet kitért rá, hogy Magyarország és Európa számára Egyiptom biztonságpolitikai szempontból is kiemelten fontos az észak-afrikai térségben, a több mint százmilliós ország ugyanis az illegális migráció, illetve a terrorizmus megfékezésében rendkívül nagy szerepet játszik. Miután 2015-ben több mint száz illegális migráns lelte a halálát az egyiptomi partoknál elsüllyedt hajóval, ez "riadó" volt az ország számára, ezért azóta szinte hermetikusan lezárták a tengeri határokat.

Egyiptom tranzitországnak számít Afrikában az illegális migráció szempontjából, az országon áthaladva Líbiába, majd onnan Európába tartanak a menekültek, ezért a líbiai határ védelmére
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 10:31
Kálomista Gábor vérezteti ki az egyik legjobb magyar filmet
megbuktatást azonban nemcsak Kovács Gábor, hanem a fentebbi poszt egyik hozzászólásában Janisch Attila filmrendező is említi, sőt, ő reagált legindulatosabban a hírre:

,,Kálomista az egyik legkártékonyabb senki. Sorozatban tesz tönkre filmeket, embereket. Ezek, a filmeket megbuktató cselekményei - Veszettek, Kojot stb. -, ezek (tudatosan) rossz (semmilyen) forgalmazása lényegében kimerítik a hűtlen kezelés vétségének (ilyen nagy összeg esetében bűncselekményének) fogalmát.
Százmilliós állami megbizású, közpénz beketetésű produktumok tönkretételéről van szó ugyanis."


Az elmondottakban lehet igazság, hiszen a Kojot tényleg nem kapta meg azt a figyelmet, amit megérdemelt volna. A film kicsit ,,el lett dugva": kevés támogatást kapott, hiszen a webes promók mellett alig lehetett találkozni a film nevével. Ahogy Kostyál elmondta:

,,Érthetetlen számomra, hogy kitörik egy versenylovuk lábát. De nem ismerem az okokat, erről Helmeczy
tinka1951, 2018. február 09. péntek, 07:27
Gondolkodó...Ha...
Ha miniszterelnöki irodára 4 milliárdot költünk, ha egy külföldi focicsapatra 3 milliárdot költünk, ha egy irodába több százmilliós festményeket veszünk, ha Mongóliának 25 millió dolláros SEGÉLYT küldünk, ha 2000 milliárdért olimpiát akarunk rendezni, akkor miért fagynak halálra gyerekek és emberek Magyarországon? (facebook)
yaskane, 2018. január 31. szerda, 09:45
Kedves nyugdíjasok és járulékot fizető magyar állampolgárok
Magyarországra.
Mivel a 86 éves édesanyám ott él Ukrajnában ma is, és a kiterjedt rokonságom is, így gyakran hazalátogatok hozzájuk. Most jöttünk vissza a rokonlátogatásból Magyarországra. Úgy gondoltam, beszámolok arról az itt élő embereknek, hogy milyen is a kárpátaljai magyarok helyzete.

Itthon a hírekben mindig azt hallom, hogy nagy a baj, mert hatalmas a nélkülözés ott. Mindig hallom, hogy meg kell segíteni szegény külhoni magyarokat. Hallom milyen gondoskodó a magyar állam: százmilliós segélyeket küld, iskolákat újít fel és támogat milliárdokkal, beiskolázó segélyeket osztogat minden ottani gyereknek 3-35 éves korig, fejenként 25 ezer forintot, sőt az ottani gyerekeket idehozzák üdültetni. Sőt hallom azt is, hogy a háború elől menekülő ukránokat be kell fogadni, mert más az ukrán háborús menekült, mint a szír, vagy az afgán menekült. A kormány azt mondja, az utóbbiakat nem kell befogadni, mert miattuk nagy a terrorveszély, vagy azok csak a jobblét miatt jönnek ide.

Hát, én
tinka1951, 2018. január 23. kedd, 09:25
Képek, videók
szazmillio_b_a 001.jpg
brigi1984b
2011. november 19. szombat, 22:34
szazmillio_b_b 001.jpg
brigi1984b
2011. november 19. szombat, 22:33
szazmillio_a 001.jpg
brigi1984b
2011. november 19. szombat, 22:31
szazmillio_b 001.jpg
brigi1984b
2011. november 19. szombat, 22:28
szazmillio_a 002.jpg
brigi1984b
2011. november 19. szombat, 22:26
szazmillio_b 002.jpg
brigi1984b
2011. november 19. szombat, 22:26
szazmillio_a 003.jpg
brigi1984b
2011. november 19. szombat, 22:24
szazmillio_b 003.jpg
brigi1984b
2011. november 19. szombat, 22:23
Adrienn.jpg
agica2004
2018. április 12. csütörtök, 19:31
Színpaletta 2 Adrienne tu
mbartis
2018. január 10. szerda, 20:17
adrienn név.jpg
zsokica45
2017. szeptember 27. szerda, 09:48
Boldog Névnapot Adrienn
irmus
2017. szeptember 10. vasárnap, 16:54
SZKT-Kati és Kiss Adrienn
agica2004
2017. június 28. szerda, 20:38
Adrienn nap.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 21:04
Adrienne Lecouvreur.png
chillik
2016. szeptember 23. péntek, 13:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.