Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 25. kedd | 39. hét | 268. nap | 15:17 | Eufrozina, Kende
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Verespatak - Folytatódott a tüntetéssorozat
A Mediafax hírügynökség szerint a bányaberuházás ellenzői közül több százan vonultak utcára mindkét városban, annak ellenére, hogy az illetékes parlamenti különbizottság november 11-én elfogadott jelentésében az úgynevezett Verespatak-tervezet elutasítását javasolta a törvényhozásnak.

Arra a kérdésre, hogy ilyen körülmények között miért demonstrálnak, a kolozsvári tüntetők egyike azt mondta: azt követelik, hogy Románia tiltsa be a ciános aranybányászatot, a kormány terjessze fel az UNESCO világörökségi listájára a verespataki római kori bányákat, és mondjon le hivataláról a bányaberuházást támogató kulturális és környezetvédelmi miniszter.

Bukarestben az Egyetem térről a parlament épülete elé vonuló tüntetők több ízben rövid időre elfoglalták az úttestet. A csendőrség időnként megpróbált kordont vonni eléjük, hogy megakadályozza a járműforgalom ismételt megbénítását, de a demonstrálók a járdákon kerülték ki őket.

Szeptember elseje óta minden vasárnap több száz - eleinte több ezer - környezetvédő vonul fel Bukarestben, akadályozva a közlekedést. A tüntetések során a tiltakozók rendszeresen elfoglalják az úttestet. A közösségi portálokon szerveződő tüntetéseket a legritkább esetekben jelentették be előre, de a csendőrség csak akkor helyezett kilátásba határozottabb fellépést, amikor október végén a demonstrálók egy csoportja körbevette és megrongálta Daniel Barbu kulturális miniszter autóját.

A verespataki beruházás ellen tüntetők szokásává vált, hogy rövid időre leülnek az úttestre, majd amikor - a kötelező békés konfliktuskezelési próbálkozás során - a karhatalom előállításukat helyezi kilátásba, felállnak és egy újabb helyszínre mennek tüntetni. A felvonulásaikat bizonyos irányba terelő vagy akadályozó csendőrségi kordonokat többnyire a környező utcákban szétszóródva kerülik ki, hogy később egy másik találkozóhelyen gyülekezzenek.

A "fogócskát" a román csendőrség mindeddig higgadtan kezelte és kerülte az erőszakos fellépést a tüntetőkkel szemben.

A maratoni tüntetéssorozat abban is sajátos, hogy a megmozdulást egyetlen parlamenti párt sem sajátította ki, maguk a demonstrálók pedig a korábbi jobbközép és a mostani szociálliberális kormány politikusait egyaránt elítélik.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2013. november 17. vasárnap, 21:06
Címkék: Daniel Barbu, bányaberuházás ellenzői, illetékes parlamenti, kolozsvári tüntetők, ciános aranybányászatot, kormány terjessze,
Kommentek
Fidesz: Gyurcsány Ferenc és Botka László nyíltan bevándorláspárti politikus
Gyurcsány Ferenc a sikertelen budapesti tüntetések után úgy gondolta, hogy Szeged lesz az a város, ahol országos tüntetéssorozatot szervez. Feltételezhetően azért teszi ezt, mert Botka László nyíltan bevándorláspárti politikus - közölte B. Nagy László.

Mindketten megpróbálják a szegedieket arra biztatni, hogy forduljanak a kormány ellen. Többször is kijelentették, hogy a kerítést le kell bontani. A szegediek, a határ mentén élők azonban pontosan tudják, mi történt ezen a vidéken 2015-ben - hangsúlyozta.

A választásokon a nagy többség arra a politikára szavazott, amely meg akarja védeni a határokat, és nem enged azoknak az erőknek, amelyek nyíltan migránspártiak, és el akarják árasztani ismeretlen származású bevándorlókkal az országot - mondta B. Nagy László.

"Nekünk itt Szegeden különösen fontos a határ védelme" - mondta, hozzátéve: "szeretnénk, ha az ország teljes lakossága átérezné, mi várható, ha megszűnik a határvédelem, ha a brüsszeli bürokraták veszik át az irányítást".
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 19:20
Bűnvádi eljárás indult a román csendőrség vezetői ellen az augusztus 10-i kormányellenes tüntetés ügyében
Az ügyben a legfőbb ügyészség keretében működő katonai ügyészség kezdett vizsgálódni, miután Klaus Iohannis államelnök felszólította a hatóságokat, vizsgálják ki a csendőrség fellépését. Az elnök azzal vádolta a csendőrséget, hogy indokolatlanul alkalmazott erőszakot. A vádhatóságra pénteken beidézték Ionut Catalin Sindile ezredest, a román csendőrség parancsnokát, annak első helyettesét, Gheorghe Sebastian Cucost, valamint Laurentiu Cazan őrnagyot, a bukaresti csendőrség vezetőjét. Tudomásukra hozták, hogy bűnvádi eljárás indult ellenük.

Összesen mintegy 770 tüntető tett feljelentést a csendőrség ellen, akik fizikai bántalmazás vagy a könnygáz által elszenvedett sérülések miatt tettek panaszt. A bukaresti csendőrség vezetőjét hivatali visszaéléssel, Sindilét es Cucost hivatali visszaélésben való bűnrészességgel gyanúsítják.

Korábban a csendőrség is feljelentést tett a szervezett bűnözés elleni ügyészségen (DIICOT) az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló kísérlet, illetve az
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 13:39
Gyurcsány: Orbán fenn akarja tartani a krízis látszatát
Gyurcsány Ferenc az Alkotmány utca és Kossuth tér sarkára "Ellenállás" elnevezéssel meghirdetett tüntetéssorozat szerdai napján azt mondta, hogy korábban volt menekültválság, de ma már nincsen. 2015-ben másfél millió ember érkezett Európába, amire sem Magyarország, sem a kontinens nem volt felkészülve. Idén azonban várhatóan mintegy 45 ezer ember fog érkezni, ami kevesebb, mint a 2015 előtti években - hangsúlyozta a politikus.

A magyar kormányfő azonban folyamatosan migránsveszélyről beszél, és "hazug propagandával" kerítésbontókra és kerítésépítőkre bontja Európát - jelentette ki Gyurcsány Ferenc. A pártelnök azt mondta, hogy Magyarországon a kerítés a biztonság szimbólumává vált, ő pedig nem ismer olyan politikai tényezőt, aki le szeretné bontani. Orbán Viktor arról az európai határőrségről is hazudik, amelynek felállítását korábban ő kérte - folytatta beszédét. Az európai határőrség a kontinens külső határait védené és mindenütt alá lenne rendelve a nemzeti határőrségeknek, "senki nem akarja
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 20:36
A kormánnyal szembeni ellenállást hirdetett meg a DK
Gyurcsány Ferenc az Alkotmány utca és Kossuth tér találkozásához "Ellenállás" elnevezéssel meghirdetett tüntetésen hangsúlyozta: az ellenállásnak nem lehet más célja, nem lehet kevesebbel megelégedni, mint új választási szabályok alapján kiírt, új, tisztességes választások kikényszerítése.

"Harcolni azért kell, hogy a kormány jusson oda ahová való, a magyar történelem poklára" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

A néhány száz tiltakozó részvételével megtartott demonstráción Gyurcsány Ferenc azt mondta: a Fidesz mára elfoglalta a pénzügyi rendszert, a kezükbe került a kereskedelmi bankok többsége, az ügyészség, a bíróságok, ellopták a maradék állami termőföldet, rátették a kezüket az oktatásra, az egészségügyre, vazallusukká tették az egyházakat, felszámolták a sajtószabadságot és egypárti diktátum alapján alkottak új választási rendszert.

Ez nem a nép akarata, hanem a Fidesz csalfaságának következménye, "amit Orbán Viktor csinál, az nem újszerű, nem zseniális, hanem tisztességtelen
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 21:24
Katalán válság - Sajtóértesülés szerint rendőri erősítést küld Katalóniába a spanyol belügyi tárca
Katalóniából. Jelenlétüket egyelőre október 15-ig hosszabbították meg.

Utóbbi döntést a fegyveres testület közlönyében hozták nyilvánosságra a közbiztonság garantálásának érdekére hivatkozva.

Tavaly az alkotmánybíróság által felfüggesztett október 1-i népszavazás megakadályozására több mint hatezer rendőrt és csendőr vezényeltek át Katalóniába az ország más részeiről.

A referendumot mégis megrendezték, a rendőri fellépés pedig erőszakba torkollott, amelyet hónapokig tartó utcai tüntetéssorozat követett.

Jövő héttől kezdve ismétnagyszabású függetlenségi megmozdulásokra lehet számítani Katalóniában.

Quim Torra katalán elnök keddi politikai évnyitó beszédében tömeges részvételre szólított fel a nemzeti ünnepen, továbbá az emberi jogok és szabadság védelme érdekében mostantól folyamatos megmozdulásokra kérte az embereket egészen addig, amíg tartanak a bírósági eljárások a katalán függetlenségi politikusokkal szemben.

Megemlékezéstkészülnek tartani október 1-én, a népszavazás első
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 19:11
Újabb gyanúsítottat keresnek a németországi Chemnitzben kezdődött tüntetéssorozatot kiváltó emberölés ügyében
Hans Strobl Szászország tartományi főügyész a drezdai tartományi gyűlésben (Landtag) elmondta, hogy egy Irakból származó menedékkérőt keresnek, és a chemnitzi városi bíróság utasítására nyilvános körözést adtak ki ellene.

Az emberöléssel eddig két férfit gyanúsítottak meg, az egyiket szíriai, a másikat iraki állampolgárként azonosították. Az ARD beszámolója szerint most ellenőrzik személyazonosságukat.

Az egyik gyanúsított,Alaa S. a szövetségi belügyminisztérium tájékoztatása szerint szíriai állampolgárságot adott meg, amikor 2015 szeptemberében a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) személyes meghallgatás nélküli - egy nyomtatvány kitöltésén alapuló - menedékjogi eljárást folytatott az ügyében és megadta neki a menedékjogot. A BAMF felülvizsgálja az eljárást és ellenőrzi a megadott adatok valódiságát - közölte a belügyminisztérium.

A másik gyanúsított, Yousif A. a menedékjogi eljárása sorántartott meghallgatásán benyújtott egy iraki személyi igazolványt és több más
velemenyezd, 2018. szeptember 04. kedd, 22:02
Ismét ellenzéki tüntetők vonultak a román kormány székháza elé
A szombati megmozduláson a külföldről nyári szabadságukra hazatért román vendégmunkások mellett a tömeg nagyobbik részét a másfél éve kezdődött romániai ellenzéki tüntetéssorozat hangadói tették ki. Létszámukat helyi idő szerint este kilenckor a román közszolgálati Agerpres hírügynökség 15 ezerre, a több ellenzéki médium pedig 20-30 ezerre becsülte.

Bár az előző napi összetűzések feszültsége érzékelhető volt a téren, a péntekinél békésebben indult a szombati demonstráció, eltekintve attól, hogy kora délután, amikor a csendőrök fémkerítésekkel határolták el a tüntetők mozgásterét, hogy ne akadályozzák a járműforgalmat, az egyik tiltakozó megpróbálta ezt meggátolni és emiatt kisebb dulakodás tört ki. A rendbontó megbírságolása után az esti órákig egyetlen biztonsági kockázatról - egy 18 éves fiatalembernél talált késről - számolt be a csendőrség.

A Dancila-kabinet távozását követelő bukaresti tüntetők eltökéltségük jeléül azt skandálták a kormány székháza előtt, hogy "nem távozunk, amíg nem
velemenyezd, 2018. augusztus 11. szombat, 20:45
Dragnea elítélése - A kisebbik kormánypárt elnöke cáfolta, hogy sürgősségi rendelettel módosítanák a büntetőjog
Romániában az ellenzéki szervezetek országszerte tüntetéssorozatba kezdtek az elmúlt hétvégén, tiltakozásul az ellen, hogy az első fokon letöltendő börtönbüntetésre ítélt Liviu Dragnea szociáldemokrata (PSD) pártelnök kilátásba helyezte: a kormánytöbbség most már "radikálisabb" módszerekkel fogja megvalósítani az ellenzék által óvásokkal hátráltatott igazságügyi reformot. Az ellenzék ezt úgy értelmezte: a kormánykoalíció sürgősségi kormányrendelettel akarja megszünteti vagy enyhíti a hivatali visszaélés büntethetőségét, hogy a fellebbviteli tárgyaláson megmentse Dragneát a börtöntől­.

Tariceanu azt mondta: a hétfő reggeli, Viorica Dancila miniszterelnökkel és a PSD elnökével tartott koalíciós egyeztetésen nem merült fel, hogy - azonnal hatályba lépő, a parlament által utólag megvitatandó - sürgősségi kormányrendelettel, vagy úgynevezett kormányzati felelősségvállalással léptessék hatálya a büntetőtörvénykönyv és a büntető eljárás módosításait. Az utóbbi egy olyan törvényhozási eljárás, amikor a
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 14:01
Képek, videók
Így folytatódott.
halaszistvan
2007. október 14. vasárnap, 10:30
És az éj folytatódott...
lied
2007. január 21. vasárnap, 12:59
Boldog névnapot Daniella
irmus
2018. július 21. szombat, 06:49
Daniella.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:54
Dániel.jpg
katolikusokoldala
2018. május 17. csütörtök, 14:59
Jack Daniels Whiskey
irmus
2018. április 18. szerda, 16:01
Gyurta Dániel London aran
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:18
gyurta-daniel-rio-2016 .jp
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:15
Daniel Gottlieb - Minél k
sanci81
2018. január 24. szerda, 17:52
berzsenyi dániel.png
chillik
2017. november 03. péntek, 15:14
Varró Daniel : Október
maria_kadar_148
2017. október 24. kedd, 21:44
Bordács Dániel sírverse.j
chillik
2017. október 03. kedd, 05:18
Tóth Dánielhez 01.jpg
chillik
2017. szeptember 17. vasárnap, 04:39
Tóth Dánielhez 02.jpg
chillik
2017. szeptember 17. vasárnap, 04:38
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.