Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 02:12 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fokhagymás krumpli
Hozzávalók:

1 kg kis méretű burgonya
5 ek liszt
1 ek pirospaprika

2 fej fokhagyma (ízlés szerint)
1 csokor petrezselyem
olaj

Elkészítése:

A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk.

Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforgatjuk a burgonyát.

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, beleszórjuk a lisztes burgonyát, amit rázogatva megpirítunk. Az utolsó 2 percben reszelt fokhagymát és apróra vágott petrezselymet szórunk rá. Alaposan átforgatjuk és szükség esetén még sózzuk.
Link
suzymama, 2018. április 16. hétfő, 12:21
Címkék: megtisztított burgonyát, szűrőben leszűrjük, nagyobb darabokat, nagyobb serpenyőben, lisztes burgonyát, pirospaprikával,
Kommentek
Krumplistészta fokhagymás csirkével
Mai csirke: ami egyben tészta is. Krumplis tészta. Ki ne ismerné? Viszont: nem kerülne ide, ha nem lenne benne valami más.

Hozzávalók
60 dkg csirke,
1 fej fokhagyma,
rozmaring, só, bors,
fűszerpaprika,
30 dkg kockatészta,
30 dkg burgonya,
1 fej hagyma,
1 db paradicsom,
petrezselyem


A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon lepirítjuk.

Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, majd felöntjük vízzel, újra megpirítjuk, és ezt ismételgetjük egészen addig, amíg szét nem fő a hagyma.

Ha szétfőtt, akkor visszapirítjuk, és hozzáadjuk a fûszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk.

A burgonyát előre megfőzzük, burgonyatörővel áttörjük, és összeforgatjuk az alappal. Közben kifőzzük a tésztát.

A csirkét bedörzsöljük sóval, vágott rozmaringgal, fokhagymával, majd olívaolajjal. Kicsit állni hagyjuk, és kevés olajban kisütjük.

A
suzymama, 2018. február 01. csütörtök, 19:44
Roma konyha
töltelékhez: 1 kg krumpli, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 tojás, só, bors ízlés szerint, 1-2 ek. liszt, 2 ek. olaj + a tepsi kikenéséhez, kb. 70 dkg füstölt oldalas (gloncska). A héjában főtt, megtisztított, áttört krumplit összekeverjük tojással, sóval, borssal, pici liszttel, zúzott fokhagymával, kevés olajjal. A disznóbélbe töltjük, s olajozott tepsire rakva a sütőben megsütjük. A tetejét megszurkáljuk tűvel, lekenjük olajjal. Ha ropogósra sült, rézsút kb. 10 cm-es darabokra vágjuk. Közben az oldalast fokhagymás sós vízben, lassú forralással megfőzzük. Ha kész, lecsepegtetjük, meglocsoljuk olajjal, és 20-25 percre forró sütőbe tesszük. A töltött csucsogóval - amelyet magában is fogyaszthatunk - kínáljuk.

Üres csucsogó
Hozzávalók: Alaposan megmosott vastag disznóbél, só, majoránna, olaj. A belet forró sós vízzel többször átmossuk, áztatjuk, majd hideg vízzel kiöblítjük. Ha tiszta, szagtalan, 5-6 cm-es darabokra vágjuk, s a darabokat hosszában is felhasítjuk. Olajon
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 14:37
Fokhagymás hal ropogós bundában
1 kg szálkamentes halfilé (tonhal, hekk....)
fokhagyma
tej
finomliszt

A "panírhoz":
fél csésze étkezési keményítő
fél csésze finomliszt
2 tojássárgája
só és jéghideg víz
A sütéshez: sütőolaj

A halszeleteket kicsit besózzuk (a tengeri halat óvatosan, mert eleve sós). Egy kiló halhoz 1 nagy vagy 2 kisebb fej fokhagymát pucolunk. Egy zárható tetejű műanyag tálba larakunk egy réteg halszeletet, rádobálunk néhány fokhagymagerezdet, aztán megint jön egy réteg hal, majd újra fokhagyma. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az összes halfilét bele nem raktuk a tálba. Végül annyi tejet öntünk rá, hogy teljesen ellepje a halat.
Ezután a tálat lezárjuk, és egy éjszakára (de legalább két órára) hűtőbe tesszük.
Pácolás után a halszeleteket kivesszük a fokhagymás tejből, lecsöpögtetjük, és lisztben megforgatjuk.
A keményítőből, lisztből, kicsi sóból és tojássárgából tésztát keverünk annyi vízzel, hogy tejfölsűrűségű legyen. (Nem kell
taszat, 2018. január 06. szombat, 23:26
GYÓGYMÓDOK A VILÁGBÓL - megfázásra és égési sérülésre
CSEHORSZÁG
A megfázás ellen mézlevest készítenek, amelyhez hagymát adnak tojássárgájával és egy csöpp alkoholt.

ROMÁNIA
A megfázás gyógyítására citromkompótot készítenek, mézzel.

FINNORSZÁG
Az influenza kezdetén néhány hagymát raknak két-három éjszakára az ágy mellé.

LENGYELORSZÁG
Hűlés ellen fokhagymás kenyeret esznek.

FRANCIAORSZÁG
Torokgyulladás ellen langyos, sós vizet a legjobb
.
JAPÁN
A kezdődő influenza ellen meleg vízből, gyömbérből és mézből készült keveréket javasolnak.

MAGYARORSZÁG



ALGÉRIA
Égési sérülésre nyers krumplit karikáznak a fájdalom csökkentése érdekében.

TUNÉZIA
Az égési sérülések nyugtatására lisztből és vízből nyúlós tésztát készítenek, és az égett felületre tapasztják.
lizawolf, 2017. december 12. kedd, 11:19
Tepsis rakott karaj,
maradék karaj szeleteket melyeket egy pici olajjal szintén meg csepegtethetünk.


8. lépés
Alufóliával fedjük a tepsinket, majd 180-200 Celsius fokon (légkeverés nélkül), kb. 50-60 percig pároljuk a készülő ételt.


9. lépés
Amíg a sütőben párolódik az ételünk, elkészítjük
a fokhagymás kapros tejfölös öntetet amit majd a tepsiben lévő hús tetejére kenünk.
A tejfölhöz ízlés szerint sót, négyszínű bors mixet őrölünk, fokhagymát vagy szárított fokhagyma port teszünk, végül egy kis zöld kaprot aprítunk. Ezeket alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.


10. lépés
Ha letelt a párolási idő, kivesszük a tepsinket a sütőből, majd levesszük róla az alufóliát.
Felkarikázunk
nanoka72, 2017. december 10. vasárnap, 18:46
Simányi Józsefnek köszönöm - e páratlan kincset !
naponta kétszer-háromszor. Fültisztító pálcikára kakukkfűtea, ezzel kitisztítani kétszer-háromszor és a kövirózsának a levét belecseppenteni, egy-két-három cseppet. Ha a fültőmirigy is be van gyulladva, akkor hátul körömvirág kenőccsel bekenem. Ez általában jól működik. Magának a hallásnak a javítására is jól működik ez a módszer.

GERINCSÉRV

A gerincsérvnél az a gond, hogy a két csigolya összecsúszik, hiányzik a síkosító anyag kettőjük közül, és el van meszesedve. Ahogy mondtam fokhagymás almaecettel be kell kenni, lemosni a meszet róla, utána étkezési

zselatint elkészíteni, rákenni, rászárad, lemosni (naponta kétszer legalább), a vékony hártyát nem szabad lemosni, és fekete nadálytő krémmel bekenni, és be fog épülni 6-8 hét múlva a zselatin a két porc közé.

És ha kicsi a gerincsérv még vissza is húzódik.

GYOMOR

problémák gyomorfekély, nyombélfekély, reflux, nyelőcsőfekély. Mindenképpen az alapbajt kell meggyógyítani. Az alapbaj pedig a
bedmarika47, 2017. november 23. csütörtök, 17:59
Krumplis palacsinta
Laktató, és nagyon finom és jobb, mint az egyszerű palacsinta!

Ezt a palacsintát egyszer kell elkészítened, és gyorsan a kedvenceddé válik. Nem az a tipikus lekváros palacsinta, de nagyon ízletes a megpirult burgonyától!

Hozzávalók:
500 gramm burgonya
1 csésze joghurt
3 evőkanál liszt
1 tojás
0,5 teáskanál só
0,5 teáskanál szódabikarbóna (1/2 teáskanál ecetben feloldva)
⅓ teáskanál szárított koriander
⅓ teáskanál bors
Elkészítés:
1.tisztítsuk meg a burgonyát, mossuk meg, majd reszeljük le. Csavarjuk ki a levét.
2.Adjuk hozzá a joghurtot.
3.Majd adjuk hozzá a lisztet, és keverjük el.
4.Adjuk a masszához a tojást, a koriandert, a borsot, a sót, és a feloldódott szódabikarbónát.
5.Öntsünk egy kevés olajat a felforrósított serpenyőbe, majd süssünk kisebb palacsintákat.
6.Egy evőkanálnyi massza elég lesz hozzá, nem kell túl vastag legyen. Süssük mind a két oldalát szép aranybarnára.
7.Fogyaszthatjuk
suzymama, 2017. november 17. péntek, 10:45
Képek, videók
FOKHAGYMAS KRUMPLI.jpg
jozso2ro
2013. június 20. csütörtök, 13:53
Télapóra - Megtisztította
jucinenadov
2016. december 02. péntek, 00:54
csillát leszúrják
tercsike
2007. február 27. kedd, 17:05
varrjuk körbe a darabokat
katusom
2007. december 25. kedd, 01:17
serpenyőben.jpg
agica2004
2011. április 14. csütörtök, 15:33
burgonyatál készen
ibolya58
2009. szeptember 19. szombat, 19:14
burgonyatál sütés előtt
ibolya58
2009. szeptember 19. szombat, 19:13
pirospaprika.gif
zskadi
2016. február 16. kedd, 03:59
pirospaprika.jpg
liza1
2013. május 02. csütörtök, 19:01
pirospaprika :)
beatrice
2010. január 26. kedd, 08:25
PIROSPAPRIKA.jpg
tormamarti
2009. október 11. vasárnap, 15:01
5 Összekeverjük.jpg
jozsef_olah_9843
2015. július 08. szerda, 13:20
Petrezselymes burgonya
irmus
2017. július 17. hétfő, 16:20
petrezselymes-mézes
sanci81
2015. november 14. szombat, 20:03
Petrezselymes-mézes
sanci81
2015. június 14. vasárnap, 12:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.