Regisztráció  Belépés
2017. október 18. szerda | 42. hét | 291. nap | 00:23 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Se kiállítás, se konferenciakötet
A helyi médiából tudom, hogy egy közelmúltban megjelent mesekönyv kiadója a Hansági Múzeum volt.

Nem tudom, hogy a 2016. november 12-én rendezett 1956-os tudományos konferencia konferenciakötetének elkészítésével és kiadásával hogy állnak.

Sajnálatos, ha sem az állandó '56-os kiállításukat nem állítják október 26-ra vissza, sem a betervezett konferenciakötetet nem adják ki.
azenujsagom, 2017. október 13. péntek, 05:11
Címkék: Hansági Múzeum, helyi médiából, közelmúltban megjelent, konferenciakötet, elkészítésével, kiállításukat,
Kommentek
Október 6.: megemlékezések a nemzeti gyásznapon
Áder János köztársasági elnök mond beszédet és helyez el koszorút.
Konferencia a parlamentben

Az Országházban délelőtt 10 órakor megkezdődik Az első népképviseleti országgyűlés mártírjai elnevezésű konferenciasorozat Batthyány Lajos-emlékülése. Az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága által szervezett rendezvényt Hiller István, a parlament szocialista alelnöke nyitja meg. Az eseményen bemutatják Az 1848-1849. évi országgyűlés mártírjai című konferenciakötetet.

A Fiumei úti temetőben, a Batthyány-mauzóleumnál 11 órától emlékműsort tartanak. Az eseményen részt vesz több száz, a Katonasuli programhoz csatlakozott budapesti iskolákból, a környező kerületek középiskoláiból és a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumból meghívott diák. A nemzeti sírkertben Simicskó István honvédelmi miniszter mond beszédet.
Délután a Petőfi Sándor-laktanyában, Schweidel József tábornok szobránál koszorúzást tartanak. A megemlékezésen részt
vicus54, 2016. október 06. csütörtök, 20:24
Aradi vértanúk - Megemlékezések a nemzeti gyásznapon
tiszteletére rendezett megemlékezésen Áder János köztársasági elnök mond beszédet és helyez el koszorút.Az Országházban délelőtt 10 órakor megkezdődik Az első népképviseleti országgyűlés mártírjai elnevezésű konferenciasorozat Batthyány Lajos-emlékülése. Az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága által szervezett rendezvényt Hiller István, a parlament szocialista alelnöke nyitja meg. Az eseményen bemutatják Az 1848-1849. évi országgyűlés mártírjai című konferenciakötetet.

A Fiumei úti temetőben, a Batthyány-mauzóleumnál 11 órától emlékműsort tartanak. Az eseményen részt vesz több száz, a Katonasuli programhoz csatlakozott budapesti iskolákból, a környező kerületek középiskoláiból és a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumból meghívott diák. A nemzeti sírkertben Simicskó István honvédelmi miniszter mond beszédet.

Délután a Petőfi Sándor-laktanyában, Schweidel József tábornok szobránál koszorúzást tartanak. A megemlékezésen részt vesznek a
velemenyezd, 2016. október 06. csütörtök, 07:04
Konferencia Buda elestének 475. évfordulója alkalmából hétfőn
A tanácskozást a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Történettudományi Intézete, a Szegedi Tudományegyetem klasszika-filológiai és neolatin tanszéke, valamint a Budapesti Történeti Múzeum szervezi.

Kasza Péter szegedi egyetemi oktató elmondta: a 16. század első felében augusztus 29. két évtizeden belül háromszor is a Magyar Királyság "fekete napjává" vált: 1521-ben e napon esett el Nándorfehérvár, 1526-ban pedig súlyos vereséget szenvedett a magyar sereg Mohácsnál, odaveszett az országot irányító elit jelentős része, élén az uralkodóval.

Az ország egysége megrendült, az állam nem tudta megvédeni a területén élőket, a déli és keleti országrészek felett egyre inkább a török dominált, a nyugati területeken pedig fokozatosan kiépült a Habsburg-fennhatóság. Ennek tragikus következménye, hogy a két szembenálló birodalom között kialakuló patthelyzetben a magyarok nemzedékeken át testvérháborúra kényszerültek. Így történt ez például Pest és Buda falainál nemcsak a korszak kezdetén, 1540 és 1542 között,
velemenyezd, 2016. augusztus 28. vasárnap, 12:51
MMA-közgyűlés - Fotó- és Médiaművészeti Nemzeti Szalont is rendeznek jövőre
a Pesti Vigadóban.

A Művészetelméleti Tagozat folytatja a Keddi kaleidoszkóp programsorozatát. Több konferenciát is terveznek, többek között a magyar-francia kulturális kapcsolatokról, Sütő András és Tamási Áron emlékezetéről, valamint - a Népművészeti Tagozattal együttműködésben - a magyar népművészet jelképrendszeréről. Terveik között szerepel a tagozat szakértőinek tanulmányaiból készült monográfiák lektorálása, szöveggondozása, kiadása, új kéziratok megrendelése, Az élet kincsesháza konferenciakötet megjelentetése.

A Népművészeti Tagozat képzőművészeti alkotótáborok és alkotóházak sorát tervezi, többek között az Országos Nemezművészeti Találkozó és Alkotótábort, az Ormánsági Népművészeti Alkotótábort, a Fiatal népművészek és régészek szakmai táborát. Folytatni kívánják a Gyimesbükki népművészeti nevelési programot és a Nemzedékről nemzedékre népművészeti nevelési szakmai programokat is.

A Színházművészeti Tagozat jövő évi terveiben előadóművészeti szakmai konferencia és összművészeti
velemenyezd, 2015. november 05. csütörtök, 15:02
Konferencia és vándorkiállítás a Rómer Flóris-emlékév programjai között
hírű művelőjének emléket állító programsorozat részeként október 7-én tartanak tudományos tanácskozást a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében.

A régészeti ésművészettörténeti szekcióra osztott egynapos konferencián magyar kutatók fognak előadni Rómer Flóris munkásságáról, így többek között a magyar tudományosság intézményesülésében betöltött kiemelkedő szerepéről és az általa szervezett első magyarországi nemzetközi ősrégészeti konferenciáról is. A tanácskozás anyagából a tervek szerint egy konferenciakötet is készül.

A konferencia mellett a programsorozat részeként a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumnak az emlékévre elkészült Szóval, tettel című vándorkiállítása a magyarországi helyszínek - többek között Biharkeresztes és Budapest - mellett angol nyelvű változatban el fog jutni december elején az UNESCO párizsi székházába is, ahol a szintén idén ünnepelt Semmelweis Ignácra emlékező tárlattal együtt lesz látható - emelte ki Visy Zsolt.

Az eseményen bemutatták Valter Ilona régész -
velemenyezd, 2015. szeptember 07. hétfő, 17:32
Határon túli fiatal magyar kutatók eredményeit mutatják be pénteken
A rendezvényen bemutatják többek között a Szlovákiai Magyar Fiatalok Tudományos és Kulturális Társulása (TéKa) által kiadott Nemzet és kisebbség - Társadalomtörténeti változások a XIX-XX. században című tanulmánykötetet, amely egy tavalyi nemzetközi konferencia eredményeit ismerteti.

Megismerkedhetnek a résztvevők az Innováció és kreativitás a tudományban című konferenciakötettel is, amelyben egy Kolozsvárott megrendezett tavalyi tudományos tanácskozás válogatott előadásai olvashatóak. A tanulmányok a bölcsészet- és társadalomtudományi témák mellett természettudományi területeket is érintenek. A kiadványt a Romániai Magyar Doktorandusok és Fiatal Kutatók Szövetsége (RODOSZ) gondozta.

Bemutatják pénteken a vajDasági geneRáció című munkát is, amelyet a Vajdasági Magyar Doktoranduszok és Kutatók Szervezete (VMDOK) jelentetett meg. A kiadványban 127 vajdasági doktoranduszt és fiatal kutatót ismerhet meg az olvasó.

A rendezvényen bemutatják a Kárpátaljai Tudományos Adatbankot is. A kárpátaljai
velemenyezd, 2015. február 12. csütörtök, 17:02
Kutatók éjszakája - Klónozás és csillagmustra Szombathelyen
Az egyetemen a 2015-ben induló gépészmérnökképzés oktatói is bemutatót tartanak majd a tanszéken folyó kutatásokról. Megnyitják az egyetemi laboratóriumokat is a látogatók előtt, ahol izgalmas fizikai és kémiai kísérleteken túl a klónozás rejtelmeibe is bepillanthatnak az érdeklődők. Lesz éjszakai rovarvadászat, a látogatók hallhatnak előadást a száz millió évvel ezelőtti erdők növényvilágának fejlődéséről vagy a trópusi kutatómunka szépségeiről és veszélyeiről, de elektronmikroszkópot használva egy időre akár maguk is kutatókká válhatnak.

Az Iseumban a két világháború közötti szombathelyi zsidóság történetéről hallható előadás, ezt követően pedig a római kori utak és építmények érdekességeiről hallhatnak az érdeklődők, és egy könyvbemutatót is tartanak, amelyen a római korral foglalkozó fiatal kutatók konferenciakötetét ajánlják az érdeklődők figyelmébe.

A szombathelyi Kámoni Arborétumban az energetikai faültetvénnyel, különböző erdeimérőműszerekkel, köztük például a fák belsejének állapotát
velemenyezd, 2014. szeptember 22. hétfő, 14:42
Képek, videók
Hansági Múzeum 3.3
azenujsagom
2015. november 03. kedd, 06:18
Hansági Múzeum 3
azenujsagom
2015. november 03. kedd, 06:17
Hansági Múzeum 2.
azenujsagom
2015. november 03. kedd, 06:16
colorful_world_by_medi abl
winxclubervin
2016. január 08. péntek, 22:21
C 1 Kozelmult 40x50.jpg
gigi55
2013. február 08. péntek, 14:47
Fodor elkészítése
csirip46
2008. április 02. szerda, 09:17
Közös kiállításunk 2011-b
azenujsagom
2014. február 17. hétfő, 06:07
Kiállításunk képei 2009.J
pipatch
2010. január 02. szombat, 22:30
Kiállításunk képei 2009 (
pipatch
2010. január 02. szombat, 22:30
Bethlen -Hága konferencia
agica2004
2017. június 12. hétfő, 20:01
Konferencia meghívó
azenujsagom
2017. március 27. hétfő, 04:50
Klebelsberg-konferenci a
furaila
2015. augusztus 22. szombat, 08:12
Nemzet és... konferencia
furaila
2015. június 21. vasárnap, 00:19
konferencia
janna53
2013. július 20. szombat, 23:41
országház konferencia f.
lacipecsenye
2012. augusztus 09. csütörtök, 21:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.