Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 04:25 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyarországot mondhatjuk a paprika hazájának?
Igen, 'Donald', ez mind igaz! De a szomoronc Piktorkát nem is az ösztönözte a Kérdés feltevésére, hogy megtudja: ŐShazája-e a paprikának Magyarország, hanem inkább az indította, hogy HOVÁ LETT a boltokból a híres-neves MAGYAR paprika?!... :)

Ami azt illeti, a szőlő sem őshonos magyarföldön, mégis tudjuk, hogy a Földkerekség legjobb borait vizslató világversenyeken a Tokaji Aszú mindig előkelő helyet ér el a desszert és fehérborok kategóriájában, és a badacsonyi és villányi borvidék vörösbor nedűi sem vallanak szégyent! Nyilván nem habokra állította a Napkirály — akinek az aszú-boros palackokon lévő jelmondatot: 'Vinum Regnum Rex vinorum' köszönhetjük —, hogy a Tokaji aszú a világ legjobb bora! Nekünk, magyaroknak pedig az is marad!
Ennek titka pedig Magyarország területi elhelyezkedése Európa kontinensén! Vagyis az, hogy noha a Kárpát-medanszé éppenséggel a szőlő-növény termőterületének északi határvidéke, ám kontinentális éghajlati viszonyaink, "kicentizetten" a legmegfelelőbbek közé tartoznak!: viszonylag enyhe telek, viszonylag csapadékos tavaszok és őszök, és FŐKÉNT, viszonylag száraz és hosszú, napos nyarak.

De szintén a kontinentális elhelyezkedésünk és időjárási viszonyaink miatt hasonlóan jó minőségűek a burgonyáink, valamint a kukoricáink is, holott ezek a kultúrnövények sem őshonosak nálunk.

Ámde, manapság MAGYAR burgonyát sem igen találsz, sem a piacon, sem a bótban, mert AZT IS nagyrészt exportálják!...
foxworkinspace, 2017. február 09. csütörtök, 00:23
Címkék: Tokaji Aszú, Vinum Regnum Rex, paprika hazájának, szomoronc Piktorkát, paprikának Magyarország, híres-neves MAGYAR,
Kommentek
Levél 6.24
Szép napot!
Bolond az időjárás. Olyan aluszékony. Álomkóros az Ember.
Ma, Iván napja van. Isten éltese e nevű Ismerőseimet!

Reggel felkeltem reggeliztem, lefeküdtem, aludtam 1,5 órát, felkeltem, visszafeküdtem, és így megy tovább. Tv nézés (persze bekapcsolt állapotban).
Egyre izgalmasabb a VB! Ma, lehet kedvünkre választani sport műsorokat. VB, Forma 1, és a többit ami nem nyilvános. Használjuk ki a pihenő napot!

Szép, napot Mindenkinek!
Isten, Áldja meg Magyarországot!

Érd. 2018-06-24
bossi, 2018. június 24. vasárnap, 12:16
Szájer: Brüsszel nyolc éve támadja rágalmakkal Magyarországot
A kormánypárti politikus a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában elmondta, Európában sorra kikerülnek a hatalomból azok a politikusok, akik a bevándorlás kérdésében nem hallják meg az emberek hangját.

Kiemelte továbbá, Brüsszel immár nyolc éve támadja rágalmakkal Magyarországot, a vádak elhangzása után pedig alkalmat sem adnak a védekezésre. Példaként említette erre az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) szerdai ülését, ahol a Magyarországgal szembeni álláspontot fél órában fejthették ki a magyar jogállamiság helyzetéről szóló Sargentini-jelentés vitájában, míg a védekezésre alig 4-5 perc jutott.

Szájer József ezzel összefüggésben kijelentette, a brüsszeli baloldali politikusok percenként hivatkoznak a jogállamiságra, miközben annak legelemibb feltételeit sem teljesítik, tulajdonképpen diktátorokként viselkednek.

A Sargentini-jelentés készítői például bejelentették, az európai jogon túli kérdéseket is vizsgálnak, noha az Európai
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 07:41
Párttá alakul a Mi hazánk mozgalom
A Jobbikból kizárt politikus a szervezet zászlóbontó nagygyűlésén azt mondta, a bajtársi közösséget a haza felemelése hozta össze. Céljuk pozitív jövőképet nyújtani, olyan országot építeni, ahonnan nem elmennek, hanem ahová visszaköltöznek a magyarok.

"Olyan Magyarországot szeretnénk Európában, amely fehér szigetként megmarad, ha lesz Európai Unió, akkor is, ha eltűnik, akkor is" - hangsúlyozta Toroczkai László.

Úgy fogalmazott, hogy a mozgalom programját az elmúlt 20 év határozta meg, de alapja Szabó Dezső egy gondolata: "Minden magyar felelős minden magyarért!".

Toroczkai László a megoldandó feladatok közt említette a többi közt a népesség fogyásának megállítását, a kivándorlás okainak megszüntetését, az Európa iszlamizációja elleni fellépést, sarcok helyett az igazságos közteherviselés megteremtését, a devizahitelesek, a bankok által megkárosított százezrek ügyének rendezését.

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közölte, a Mi hazánk képviseletében kész vállalni a munkát a
velemenyezd, 2018. június 23. szombat, 21:22
Alapjogokért Központ: politikai realitása van, pénze még nincs Toroczkai László új mozgalmának
Kovács István erről az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában beszélt. Mint mondta, a jelek szerint a Jobbikon belül működött egy másik Jobbik is, hiába próbált meg Vona Gábor korábbi elnök középre helyezkedni. Szerinte mindig is volt egy kemény mag, és a szavazók többsége inkább az őáltaluk képviselt politikai nézetekkel szimpatizált, ezért van politikai realitása a pártnak.

Elmondta még, hogy kérdéses a párt Európai Unióhoz való viszonya, mivel ez az európai intézmény népszerű Magyarországon, a Jobbik korábbi politikájának viszont egyik fontos eleme volt, hogy kiléptetnék az unióból Magyarországot.
velemenyezd, 2018. június 23. szombat, 21:02
Levél 6.23
Szép , napos jó reggelt, ma Szombaton 23-án!

Nem hiszem el, hogy kegyes az időjárás, hozzánk. Süt a Nap! Igaz, hogy most picit hűvös van, csak + 13 C fok, de ez még melegedni fog.

Szeretettel köszöntöm Zoltán, és Édua nevűeket. Igaz, hogy Zoltán, nem ma van, hanem Nő napkor, de valahogy idekerült. Sebaj, Isten éltesse Őket! Ez, egy kicsit fura.
Szombat, pihenő nap, használjuk ki, lazítsunk, mert ránk fér.

Tegnapi meccsekről, csak annyi, hogy az első félidőt nem volt értelme nézni, csak a másodikat. Mind két találkozó jó volt. Focit láttunk!

Szép napot Mindenkinek, jó pihenést!

Isten, Áldja meg Magyarországot!

Érd. 2018-06-23
bossi, 2018. június 23. szombat, 06:39
Az EU a költségvetési strukturális hiány javítására szólította fel Magyarországot
A tanács határozatában megállapította, hogy a 2017-es adatok szerint a bevételi intézkedések és egyszeri tételek nélkül számított államháztartási kiadások növekedése jóval meghaladta a 2017-re vonatkozó referenciaértéket, jelentős - a GDP 2,4 százalékának megfelelő mértékű - eltérést mutatva az előírt strukturális kiigazítástól.

A GDP 1,8 százalékának megfelelő 2016-os strukturális hiány 2017-ben a GDP 3,1 százalékára nőtt, ami jelentősen, 1,6 százalékponttal eltér a GDP 1,5 százalékában meghatározott középtávú költségvetési célkitűzéstől.

A tanács ajánlásai között szerepel az is, hogy az elsődleges államháztartási kiadások nettó nominális növekedése 2018-ban ne haladja meg a 2,8 százalékot, ami a GDP 1 százalékát kitevő éves strukturális kiigazításnak felel meg, így álljon Magyarország a középtávú költségvetési cél eléréséhez vezető megfelelő korrekciós pályára.

A tanács azt ajánlja továbbá, hogy Magyarország az összes rendkívüli bevételt a hiány csökkentésére használja fel. A
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 16:42
Hollik: a Soros-alapítvány dróton rángatja az Európai Bizottságot
Soros György Brüsszelbe járt eligazítást tartani az Európai Bizottság vezetőinek. Ezek a megbeszélések soha sem nyilvánosak, noha számos esetben kérték, tegyék azzá őket, de ez nem történt meg - jegyezte meg Hollik István.

Hozzátette: azt is látták, hogy Soros Györgynek mindenhol megvannak az emberei, akik teljesítik a kéréseit, így a brüsszeli bizottságban, az Európai Parlamentben, az ENSZ-ben és más nemzetközi, uniós intézményekben is.

Ez a dróton rángatott Soros-hálózat azért támadja Magyarországot, mert "mi nem vagyunk hajlandóak végignézni, hogy Magyarországból bevándorlóországot csináljanak", ahogy azt sem, hogy Európában népességcserét hajtsanak végre - értékelt.

Mi megvédjük magunkat, ezért is fogadta el az Országgyűlés az illegális migráció szervezését büntető "Stop Soros" törvénycsomagot és a migránsok betelepítését tiltó alaptörvény-módosítást - hangoztatta Hollik István.

Megerősítette: emellett adóügyi eszközökkel is fel kívánnak lépni a bevándorlás ellen, és bevándorlási
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 11:53
Levél 6.22
Jó, reggelt!

Igaz, hogy + 20 C fok van, de esőre ébredtünk, nagyon friss a levegő, végre kimosta a szmogot!
Nem bántom, e név viselőit, de kissé kiakadtam e neven, Paulina! Persze, nincs nekem semmi bajom, de kicsit fura. Tudom, ma, már mindent lehet!

Néztem az esti mérkőzést, szerintem egy úgy nevezet ,,Világ sztárra" nem lehet építeni egy csapatot. Csóri, Messinek semmi nem jött be. Jó, játékos, de nem megszokott társaság. Szerintem ez okozta, hogy nem úgy sikerült nekik a mérkőzés.
Boldog vagyok, mert Gyermekeim elérték azt a célt, amit régebben szerettek volna. Így, látom, hogy Ők Boldogok, és ez nekem/nekünk is jó, mint Szülőknek!

Péntek, utolsó munka nap. Szép napot Mindenkinek!
Isten, Áldja meg Magyarországot!

Érd. 2018-06-22
bossi, 2018. június 22. péntek, 07:13
Képek, videók
keresd magyarországot.jpg
dnemethk
2012. május 12. szombat, 17:22
kisebb Magyarországot.jpg
agica2004
2010. szeptember 23. csütörtök, 14:14
Kis Magyarországot!.jpg
imrmol
2009. május 20. szerda, 06:59
A Tokaji aszu
lovaszmarika
2012. július 04. szerda, 12:53
Maroka Tokaji aszú
irmus
2009. szeptember 14. hétfő, 09:19
tokaji_aszu_uvegek.1.s ok
oella
2009. február 21. szombat, 16:19
tokaji_aszu_uvegek.2.j pg
oella
2008. február 23. szombat, 17:39
Regnum Marianum-templom,V
farkas1945
2011. január 31. hétfő, 16:48
Log_Regnum_Hungaricum. jpg
dandej
2009. április 17. péntek, 22:58
A költö hazája 01.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:48
A költö hazája 02.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:48
A költö hazája 03.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:47
A költö hazája 04.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:47
A költö hazája 05.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:47
A költö hazája 06.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.