Regisztráció  Belépés
2018. március 20. kedd | 12. hét | 79. nap | 08:37 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyarországot mondhatjuk a paprika hazájának?
Igen, 'Donald', ez mind igaz! De a szomoronc Piktorkát nem is az ösztönözte a Kérdés feltevésére, hogy megtudja: ŐShazája-e a paprikának Magyarország, hanem inkább az indította, hogy HOVÁ LETT a boltokból a híres-neves MAGYAR paprika?!... :)

Ami azt illeti, a szőlő sem őshonos magyarföldön, mégis tudjuk, hogy a Földkerekség legjobb borait vizslató világversenyeken a Tokaji Aszú mindig előkelő helyet ér el a desszert és fehérborok kategóriájában, és a badacsonyi és villányi borvidék vörösbor nedűi sem vallanak szégyent! Nyilván nem habokra állította a Napkirály — akinek az aszú-boros palackokon lévő jelmondatot: 'Vinum Regnum Rex vinorum' köszönhetjük —, hogy a Tokaji aszú a világ legjobb bora! Nekünk, magyaroknak pedig az is marad!
Ennek titka pedig Magyarország területi elhelyezkedése Európa kontinensén! Vagyis az, hogy noha a Kárpát-medanszé éppenséggel a szőlő-növény termőterületének északi határvidéke, ám kontinentális éghajlati viszonyaink, "kicentizetten" a legmegfelelőbbek közé tartoznak!: viszonylag enyhe telek, viszonylag csapadékos tavaszok és őszök, és FŐKÉNT, viszonylag száraz és hosszú, napos nyarak.

De szintén a kontinentális elhelyezkedésünk és időjárási viszonyaink miatt hasonlóan jó minőségűek a burgonyáink, valamint a kukoricáink is, holott ezek a kultúrnövények sem őshonosak nálunk.

Ámde, manapság MAGYAR burgonyát sem igen találsz, sem a piacon, sem a bótban, mert AZT IS nagyrészt exportálják!...
foxworkinspace, 2017. február 09. csütörtök, 00:23
Címkék: Tokaji Aszú, Vinum Regnum Rex, paprika hazájának, szomoronc Piktorkát, paprikának Magyarország, híres-neves MAGYAR,
Kommentek
Szijjártó az ENSZ Emberi Jogi Bizottságában: a biztonság mindenek előtt
olyan biztonságban élni, hogy ne kelljen rettegniük terrortámadásoktól, hogy megóvják magukat a párhuzamos társadalmak létrejöttének biztonsági kockázataitól" - mondta, majd emlékeztetett arra, hogy 2015-ben 400 ezer illegális bevándorló vonult keresztül Magyarországon alapvetően fittyet hányva a nemzetközi és nemzeti szabályokra, a magyar viselkedési, morális normákra. Ezért Magyarországra kormánya nemet mond minden olyan kezdeményezésre, amely az illegális bevándorlást segíti, ösztönzi. Emiatt Magyarországot nagyon sok nemzetközi támadás érte és éri, hiszen nemet mondott az Európai Unió kötelező kvótarendszerére, és jelenlegi formájában nem támogatja az ENSZ migrációs kompaktját sem - tette hozzá.

A magyar kormány garantálja a magyar embereknek a biztonsághoz való jogot, nem enged be és nem is fog beengedni illegális bevándorlókat - folytatta, emlékeztetve az utóbbi két év nyugat-európai terrorcselekményei és a bevándorlás közti összefüggésre. Hozzátette, hogy a magyar kormány biztosította a
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 18:12
Választás 2018 - Karácsony Brüsszelben: Magyarország helye egy megújuló és szociális Európában van
Karácsony Gergely az Európai Parlament (EP) brüsszeli székházában tartott sajtóértekezletén elmondta, kétnapos látogatásának egyik célja, hogy "megvédje a magyar társadalmat a károkozástól, amelyet saját kormánya okozott neki Európában, hogy elmondja, április 8-án a magyar választópolgárok olyan kormányt juttathatnak hatalomra, amely nem ellopni, hanem felhasználni akarja az uniós pénzeket, és amely nem állítja azon hamis dilemma elé Magyarországot, hogy Brüsszel vagy Budapest".

"Pontosan tudjuk, hogy mind a kettő mi vagyunk" - fogalmazott.

Hangsúlyozta, véleménye szerint az EU-t érő egyik legnagyobb kihívás "az a fajta betegség, amit leginkább orbánizmusnak lehetne nevezni, amely különböző, nemzeti érdekeknek álcázott részérdekek mentén megpróbálja a populizmus erejét felhasználva szétverni az európai egységet".

Mint mondta, a megoldást azonban nem a status quo megőrzése jelenti, az EU-nak tovább kell mennie azon az úton, ahol a gazdasági és politikai egységet társadalmi egység is
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 17:02
Marosvásárhelyi iskolaügy - Elbukta az alkotmányossági kontrollt a tanintézmény újraalapításáról rendelkező tör
kérte.

Az óvás előterjesztői úgy értékelték: sérti a hatalmi ágak szétválasztásának alkotmányos elvét az, hogy a parlament iskolaalapítóként lép fel, holott a közoktatási intézményeket az önkormányzatok javaslatára miniszteri rendelettel kellene alapítani. A panaszosok szerint ezzel a törvényhozás önkényesen elbitorolja a végrehajtó hatalom hatáskörét.

A jobbközép ellenzéki pártok a nyilvánosság előtt nem jogi érvekkel, hanem magyarellenes előítéletekre alapozva, nacionalista szólamokkal támadták Magyarországot, az RMDSZ-t és az azzal együttműködő bukaresti szociálliberális kormánykoalíciót. Az alkotmányossági óvás beterjesztésekor Eugen Tomac, a PMP képviselőházi frakcióvezetője azt mondta: a törvény általi iskolaalapítás mögött Magyarország áll, amely "meg akarja alázni Romániát a centenárium évében".

Az RMDSZ azt követően terjesztett törvénytervezetet a parlament elé a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium alapításáról, hogy bebizonyosodott: az egymásra mutogató helyi hatóságoktól nem
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 15:22
Választás 2018 - Szájer: sorsdöntő választásra készülünk
Szájer József a Fidesz választási kampányának solti állomásán kiemelte: egy hazába tartozunk, valamennyien magyaroknak valljuk magunkat, és most ezt fenyegeti veszély. A választás pedig azért sorsdöntő, mert nem csak négy évre, hanem jóval hosszabb időre szól. Ha ugyanis egy bevándorlási hullám elsöpri Magyarországot, Európát, azt már "nem lehet visszacsinálni. Ezt a dolgot egyszer lehet elrontani" - hangsúlyozta.

A fideszes politikus szerint valamennyi ellenfél valamilyen formában le akarja bontani a határkerítést és valamilyen formában támogatja azt a brüsszeli, strasbourgi elképzelést, hogy Magyarországra kötelező elosztási rendszer szerint idegeneket telepítsenek be.

Szájer József az egyik legfontosabb tényezőnek az erőt nevezte, amely miatt meg tudott maradni az ország a 2015-ös válság kezdete óta. Magyarország erős kormányának köszönhető, hogy "ellent tudunk állni és, hogy most már Európa egy része bennünket követ, még ugyan nem elegen, de már egyre többen" - fogalmazott.

Beszélt
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 21:53
Szijjártó: hivatalosan is kérni fogja a kormány a The Jerusalem Post által hivatkozott hangfelvételt
Szijjártó Péter elmondta, hogy az izraeli The Jerusalem Post hangfelvételen alapuló cikke egyértelműen bizonyítja, a Soros-hálózat európai kormányokat akar egymásnak ugrasztani azért, hogy az illegális bevándorlók befogadását előmozdíthassa. Hozzátette: felháborítónak tartják, hogy azért járatják le Magyarországot, mert nem hajlandó illegális bevándorlókat befogadni.

Az is elfogadhatatlan, hogy "soha senki által meg nem választott NGO-k magyar emberek munkahelyeit, magyar emberek kiszámítható megélhetését sodorják veszélybe" - fűzte hozzá a külügyminiszter.

Szijjártó Péter vasárnapi sajtótájékoztatóján az angol nyelvű izraeli újság pénteki cikkére reagált, amelyben a lap, egy hangfelvétel alapján, arról írt, hogyan lobbizik a magyar törvénykezés ellen egy a Soros-alapítvány támogatásával 2017-ben elindult nemzetközi szervezet (Civil Liberties Union for Europe) magyar vezetője, Dénes Balázs.

A külgazdasági és külügyminiszter kitért arra, a hangfelvételen elhangzik, hogy Németország
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 17:12
A határzárat a világ bármely országa megirigyelhetné - vide
Orbán Viktor: A határzárat a világ bármely országa megirigyelhetné - videó

Orbán Viktor miniszterelnök legújabb Facebook-videójában felidézte, hogy milyen "rossz érzés volt kiszolgáltatottnak érezni a hazát", amikor 2015-ben "a feltartóztatás minden esélye nélkül" zúdult be a migránsáradat az országba. Aztán viszont megépült a kerítés a szerb-magyar határon, amely "fizikai erőszak nélkül megvédi Magyarországot."

ERRŐL TUDNIA KELL

Iskolában tanítják a szélsőséges muszlim tanokat Franciaországban

Így hullámzott a hatalmas tömeg a Békemeneten - VIDEÓ

Újabb lélegzetelállító videók a Békemenetről

FORRÁS: ORBÁN VIKTOR - FACEBOOK
A miniszterelnök Tompán járt ma, ahol találkozott a határon szolgálatot teljesítő rendőrökkel és katonákkal. Azt mondja a videóban, hogy jó érzéssel megy vissza Budapestre, kiválóan kiképzett, felkészített és kötelességtudó emberek teljesítenek szolgálatot a határon,

köszönetet mondott nekik azért, hogy
tinka1951, 2018. március 18. vasárnap, 10:01
Magyar vagyok...
Pósa Lajos:

Magyar vagyok...


Magyar vagyok, magyar; magyarnak születtem,
Magyar nótát dalolt a dajka felettem,
Magyarul tanított imádkozni anyám
És szeretni téged, gyönyörű szép hazám!

Lerajzolta képed szívem közepébe;
Beírta nevedet a lelkem mélyébe,
Áldja meg az Isten a keze vonását!
Áldja meg, áldja meg magyarok hazáját!

Széles e világnak fénye, gazdagsága
El nem csábít innen idegen országba.
Aki magyar, nem tud sehol boldog lenni!
Szép Magyarországot nem pótolja semmi!

Magyarnak születtem, magyar is maradok,
A hazáért élek, ha kell meg is halok!
Ringó bölcsőm fáját magyar föld termette,
Koporsóm fáját is magyar föld növelje.
aranyoslila, 2018. március 17. szombat, 21:05
Választás 2018 - Kövér: Európa érdeke is, hogy a kormány folytatni tudja munkáját
nemzeti hagyományainkból, kultúránkból, a saját hazánkból, vagy sem" - közölte. Emlékeztetett rá, 2015-ben a tömeges migrációval, "vagy inkább beáramoltatással 400 ezer ember csörtetett át hívatlanul az országon, amíg a déli határt meg nem erősítettük".

Kövér László úgy vélte, ha ezt a választást az immár egyre nyilvánvalóbban a Gyurcsány Ferenc által vezetett ellenzéki "káoszkoalíció" nyerné, akkor egyfajta bábként, minden brüsszeli követelésnek eleget téve bevándorlóországgá alakítanák Magyarországot. E folyamat végső célja egy európai egyesült államok kialakítása, amelyben a nemzetállamok elveszítenék a jelentőségüket, hatásköreiket. "Ha ezt sikerül megvalósítani, választástól függetlenül csak bábkormányok kerülhetnek a tagállamok, így Magyarország élére is" - jelentette ki.

A házelnök azt mondta, Magyarország és az európai politikában megkerülhetetlen tényezővé vált visegrádi négyek együttműködése ellenáll ennek a törekvésnek, ráadásul "fordul a szél": Ausztriában a migrációs politikában
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 20:33
Képek, videók
keresd magyarországot.jpg
dnemethk
2012. május 12. szombat, 17:22
kisebb Magyarországot.jpg
agica2004
2010. szeptember 23. csütörtök, 14:14
Kis Magyarországot!.jpg
imrmol
2009. május 20. szerda, 06:59
A Tokaji aszu
lovaszmarika
2012. július 04. szerda, 12:53
Maroka Tokaji aszú
irmus
2009. szeptember 14. hétfő, 09:19
tokaji_aszu_uvegek.1.s ok
oella
2009. február 21. szombat, 16:19
tokaji_aszu_uvegek.2.j pg
oella
2008. február 23. szombat, 17:39
Regnum Marianum-templom,V
farkas1945
2011. január 31. hétfő, 16:48
Log_Regnum_Hungaricum. jpg
dandej
2009. április 17. péntek, 22:58
A költö hazája 01.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:48
A költö hazája 02.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:48
A költö hazája 03.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:47
A költö hazája 04.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:47
A költö hazája 05.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:47
A költö hazája 06.jpg
chillik
2017. október 30. hétfő, 05:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.