Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 05:59 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Baleseti miatt lezárták a repülőtéri gyorsforgalmi utat
A repülőtéri gyorsforgalmi úton - az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint a Csévéző utca közelében - eddig tisztázatlan körülmények között két személyautó ütközött össze péntek éjjel, egy ember megsérült.

A baleset miatt nagy mennyiségű olaj folyt az úttestre - közölte az MTI-vel az OKF.

A műszaki mentés és a szemle idejére a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat a Gyömrői útra terelték.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. január 13. szombat, 07:04
Címkék: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, repülőtéri gyorsforgalmi, ember megsérült, baleset miatt, műszaki mentés, szemle idejére,
Kommentek
Megújultak a Duna-Dráva Nemzeti Park állattartó telepei
V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár elmondta: Magyarország az előző európai uniós költségvetési időszakban 2300 milliárd, a mostaniban 2800 milliárd forintot fordít környezet- és természetvédelemre. Utóbbi az agrárium zöldítési programjával együtt mintegy 3300 milliárdot tesz ki.

Ezen belül több mint 60 milliárd forint a zömében nemzeti parkoknak szánt forrás, amelynek legnagyobb része az élőhelyek megőrzését, 5 milliárd az állattartó telepek infrastrukturális fejlesztését szolgálja - tette hozzá. Rámutatott, utóbbi azért fontos, hogy az őshonos állatokat be lehessen vonni a természet karbantartásába, biztosítva a rétek, gyepek, illetve az ott kívánatos ökoszisztéma fennmaradását.

Závoczky Szabolcs, a nemzeti park igazgatója elmondta: az igazgatóság által nyert uniós pályázati pénzből a Barcshoz tartozó Drávaszentesen karámrendszer és szociális létesítmény épült, a szintén somogyi Nagybajom-Homokpusztán racka juhok tartására alkalmas
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 19:02
Négy romániai megyei önkormányzat támogatja a Via Carpatia romániai szakaszának megépítését
mert a Via Carpatia nyomvonala egybeesik romániai autópályák tervével. A pénteki tanácskozást a Bihar megyei önkormányzat kezdeményezésére szervezték, amelyen lengyel, szlovák és magyar hivatalos személyek is részt vettek, írta az Agerpres hírügynökség.

Romániában még nincs pontosan megrajzolva az út nyomvonala, az illetékesek két lehetőséggel számolnak, vagy Szatmár megyén keresztül lép be Romániába, vagy a Bihar megyei Borstól halad majd Arad, Lugos, Karánsebes és Calafat irányába.

A gyorsforgalmi folyosó kiépítéséről szóló szándéknyilatkozatot hét és fél évvel ezelőtt Lengyelországban írták alá hét ország - a kezdeményező Lengyelország, Litvánia, Szlovákia, Magyarország, Románia, Bulgária és Görögország - képviselői.

Emilian Pavel román európai parlamenti képviselő elmondta: a romániai szakasz finanszírozásával kapcsolatban fenntartások vannak, hiszen amennyiben Románia erre a projektre is pénzt költ, túllépi az államháztartási hiányt, ezért közvetlenül uniós finanszírozás lenne a
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 17:41
Választás 2018 - Karácsony: a választás egyik tétje, hogy Magyarországon megálljon a belső és külső migráció
Karácsony Gergely elmondta: ahhoz, hogy külföldről haza csábítsák a fiatalokat,Magyarországon olyan gazdaságfejlesztésre van szükség, ami megszünteti a különbséget kelet és nyugat között, akár európai uniós források felhasználásával, s új munkahelyeket, új lehetőségeket hoz, elsősorban a fiatalok számára. Ehhez elsősorban a családi, kis- és közepes vállalkozásokat kell támogatni, szemben a multinacionális cégekkel, mert azok nem fogják az egész magyar gazdaság szerkezetét úgy átformálni, hogy mindenhol legyen esélye a fiataloknak.

Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök úgy állítja be, hogy az országnak a bevándorlás a legnagyobb problémája. De az igazi probléma az elvándorlás - mondta.

Példaként hozta fel, hogy a soproniak számára azért probléma a belső és külső migráció, mert annyira felduzzadt a város a Kelet-Magyarországról oda költözők miatt, hogy a város annyi embert nem tud eltartani, Kelet-Magyarországnak pedig azért jelent problémát, mert kiürülnek a városok.

Úgy folytatta, hogy
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 14:11
Letették az M2-est a 2-es főúttal összekötő út alapkövét
A alapkő-letételi ünnepségen Dunakeszin Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár elmondta, az út megépülésével 100 ezer ember lélegzik fel, mivel tehermentesíti Dunakeszit, amelyen eddig át kellett autózniuk a Gödieknek és a Dunakeszieknek is, ha Budapest felé indultak el. A beruházás 3,2 milliárd forintból valósul meg - fűzte hozzá.

Az államtitkár közölte, az utóbbi években 600 kilométernyi útszakasz épült meg, amelyből hozzávetőlegesen 380 kilométer volt gyorsforgalmi, a beruházások 1200 milliárd forintba kerültek.

Tuzson Bence elmondta, hogy a kormány tervei szerint 2500 milliárd forintból hozzávetőlegesen 1000 kilométernyi gyorsforgalmi útszakasz fog megépülni Magyarországon, és ezzel Magyarországnak közel annyi gyorsforgalmi útja lesz, mint Ausztriának.

Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa elmondta, hogy az elmúlt időszakban belterületi utak felújítására 53 Pest megyei település nyert megközelítőleg 4 milliárd forintot, átadták az M7-es autópálya érdi
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 13:02
Kezdődhet az M44-es újabb szakaszának kivitelezése
Tóth Andor Nándor elmondta, a következő években a kormány 2500 milliárd forintot fordít közútfejlesztésre, amelyből több mint ezer kilométernyi, elsősorban gyorsforgalmi- és főút épül meg; az összeg felét uniós, felét hazai forrásból finanszírozzák. 2024-re így a jelenlegi 1430 kilométernyi gyorsforgalmi úthálózat 2000-re bővül, amellyel "Magyarország Európa élmezőnyébe tartozik majd".

Hozzátette, a 2500 milliárd forint 80 százalékára már rendelkeznek szerződéssel, így az útépítések hamarosan elkezdődhetnek. Békéscsaba mellett 2022-ig magas szintű közúti kapcsolatot kap Eger, Kaposvár, Szolnok, Sopron és Zalaegerszeg. A helyettes államtitkár elmondta: az M44-es Magyarország kelet-nyugati gyorsforgalmi úthálózatának részét képezi majd, az M5-ösön keresztül az M7-est és az M6-ost összekötő M8-as autópálya-hálózatba kapcsolódik majd be.

Pántya József, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési igazgatója elmondta, az M44-es Békéscsaba-Kondoros szakasza 17,6 kilométer
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 12:55
Az M1-es autópályán augusztusig nehezebb lesz közlekedni felújítás miatt
A közös közlemény szerint emellett a fejlesztési tárca intézkedéseket tesz a tartós megoldás, a sztráda 2x3 sávosra bővítése előkészületeinek felgyorsítására.

A közútkezelő az elmúlt hónapokban is folyamatosan végzett kátyúzási munkákat az autópályán, március első felében pedig megkezdte és augusztusig ütemezetten végzi a lokális és nagyfelületű javításokat a Budapest és Tatabánya közötti szakaszon.

A már zajló beavatkozásokon túl, az országos komplex útfelújítási program részeként, az M1-es Hegyeshalom felé vezető oldalán, 2,5 kilométeres szakaszon Biatorbágy térségében, valamint egy 11,75 kilométeres szakaszon a Herceghalom-Bicske vonalon is végeznek majd sávfelújítást - írták.

Az NFM kiemelte: a kétszer három sávra bővítés jelentene tartós megoldást. A tárca ezért elrendelte a tervezési folyamatok felgyorsítását, hogy a kivitelezés megkezdéséhez szükséges engedélyes tervek akár már két éven belül rendelkezésre álljanak.

Hozzátették, a főváros és Győr közötti, több mint kilencven
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 11:55
Megkezdődött a Cegléd és Abony közötti gyorsforgalmi út építése
Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

A vezérigazgató-helyettes elmondta: a Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft. kivitelezésében megvalósuló beruházásnak köszönhetően biztonságosabb és gyorsabb lesz a közlekedés Cegléd és Abony között, a tervezési sebesség óránként 110 kilométer. A 4-es számú főút érintett szakaszán található települések jobban elérhetőek lesznek és megvalósul a főút melletti települések tehermentesítése - számolt be.

A beruházás részleteiről elmondta: a 17,6 kilométer M4 gyorsforgalmi út építése során kétszer két sávos gyorsforgalmi utat alakítanak ki 3,75 méter széles forgalmi sávokkal, 26,6 méter koronaszélesség biztosítja az autópályává történő fejlesztés lehetőségét és stabilizált üzemi sáv épül.

A meglévő kétszer két sávos nyomvonalat átépítik 6,1 kilométeren, a meglévő kétszer egy sávos szakaszt pedig bővítik kétszer két sávossá 11,5 kilométeren.

Kettő különszintű csomópont és négy új aluljáró épül, valamint felújítanak három aluljárót és egy felüljárót.
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 12:21
Átadták a Győrt keletről elkerülő út harmadik szakaszát
A kormány számára kiemelt stratégiai cél volt az út megépítése, amelynek egyik előnye, hogy a termelési folyamatokhoz kapcsolódó szállítmányoknak nem kell Győr központján keresztülmenniük, miközben csökken a zaj- és légszennyezettség - mondta.

Felidézte, hogy amikor a kormány megalkotta az országos közlekedésfejlesztési stratégiáját, azt a célt tűzték ki, hogy hat év alatt 2500 milliárd forintból megújul az ország gyorsforgalmi úthálózata, és csaknem ezer kilométer út épül a versenyképesség megtartása érdekében.

Felidézte, hogy a keleti elkerülő ötlete már 2010-ben felmerült, amikor az Audival tárgyaltak az autóipari cég fejlődési lehetőségeiről, és megjegyezte, hogy a befektetők meggyőzése érdekében folyamatos fejlesztésekre van szükség.

A miniszter rámutatott: fontos a versenyképes befektetői környezet megteremtése, a versenyképes munkaerő és infrastruktúra megléte. Ma Európában Magyarországon a legalacsonyabbak az adók, a munkanélküliség 3,8 százalékra csökkent 12,8 százalékról nyolc
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 15:22
Képek, videók
Szolnoki Katasztrófavédel
bobci
2011. június 18. szombat, 17:59
katasztrofavedelem.JPG
judy_g
2007. május 02. szerda, 18:40
katasztrofavedelem2.JP G
judy_g
2007. május 02. szerda, 18:40
repülőtéri vámárunyilatko
lacipecsenye
2013. március 04. hétfő, 14:16
0 harmadik a repülőtéri k
lovaszmarika
2012. szeptember 16. vasárnap, 17:04
dzsibuti repülőtéri büfé
msz303
2007. október 07. vasárnap, 15:21
Song Yeon megsérült.gif
pacsakute
2012. november 06. kedd, 19:14
a hurrikánban megsérült d
mecsery
2012. november 03. szombat, 02:12
Megsérült Máté
korosigaborne
2011. június 21. kedd, 15:22
repülőgép baleset 1960..j
agica2004
2017. július 14. péntek, 12:55
71 baleset.jpg
durcimarcika
2017. május 29. hétfő, 18:27
Balesetek díszőrségben
sanci81
2016. augusztus 21. vasárnap, 14:16
Kesjár Csaba balesete
sanci81
2016. június 20. hétfő, 16:43
Mikulás baleset
szicu
2016. június 12. vasárnap, 23:51
baleset.jpg
lenke1964
2016. május 08. vasárnap, 14:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.