Regisztráció  Belépés
2018. július 15. vasárnap | 28. hét | 196. nap | 22:48 | Henrik, Roland
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Baleseti miatt lezárták a repülőtéri gyorsforgalmi utat
A repülőtéri gyorsforgalmi úton - az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint a Csévéző utca közelében - eddig tisztázatlan körülmények között két személyautó ütközött össze péntek éjjel, egy ember megsérült.

A baleset miatt nagy mennyiségű olaj folyt az úttestre - közölte az MTI-vel az OKF.

A műszaki mentés és a szemle idejére a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat a Gyömrői útra terelték.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. január 13. szombat, 07:04
Címkék: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, repülőtéri gyorsforgalmi, ember megsérült, baleset miatt, műszaki mentés, szemle idejére,
Kommentek
A tervek szerint halad az M44-es gyorsforgalmi út építése
Az M44-es Kondoros és Tiszakürt közötti középső szakaszát a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) szóvivőjének tájékoztatása szerint várhatóan 2019 harmadik negyedévében adják át.

Dankó Béla elmondta: a Békés megye fejlődése szempontjából stratégiai jelentőségű útszakasz építése során a nyár végére befejeződnek a nagy földmunkálatok, megszűnik a hatalmas teherforgalom, így lényegesen biztonságosabb lesz közlekedni a 44-es főúton.

Ismertette, hogy jelenleg az új út nyomvonalát keresztező vasúti pályák felüljáróinak építési munkálatai is zajlanak,Csabacsűdnél például a már elkészült pillérekre hétfőn elhelyezikaz áthidaló elemeket.

Jól haladnak az építők a Hármas-Körösre tervezett híd beruházásával is - tájékoztatott. Folyik a fémszerkezetek hegesztése, és várhatóan a nyár végén a hídpályát is beépítik, ezt egy szerkezetben készíti el a kivitelező, és úgy csúsztatja a folyó fölé.

Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője emlékeztetett arra, hogy a teljes nyomvonal kiépítését hazai
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 13:22
Modern városok - Gyopáros Alpár: jól halad a megvalósítás Sopronban
Gyopáros Alpár hozzátette: az állami támogatás mellett további tízmilliárd forint európai uniós forrást is a fejlesztésekre szánnak. Ezen felül az M85-ös kétszer két sávos gyorsforgalmi út építése Csorna és Sopron, valamint Sopron és az országhatár között, mintegy 260 milliárd forintba fog kerülni. Ez teljes mértékben állami pénzből valósul meg.

A kormánybiztos kitért arra is, hogy a 2015. március 25-én Sopronban meghirdetett Modern városok program több mint 250 projektet tartalmaz mintegy 3500 milliárd forint értékben mind a 23 megyei jogú várost érintve.

Emlékeztetett arra is, hogy a kormány meghirdette a Modern falvak és kisvárosok programot is, aminek az alapkoncepciója várhatóan ez év végén kerül a kormány elé, jövőre pedig konkrét forrásokat is rendelhetnek mellé.

Fodor Tamás (Fidesz-KDNP), Sopron polgármestere a belváros megújításáról azt mondta, hogy a végéhez közeledik a közmű- és burkolatcsere, közbeszerzés alatt van a Szent Mihály-templom turisztikai fejlesztése és a
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 16:43
Szilágyi: sikeresek a külhoni gazdaságfejlesztési programok
tudunk legkönnyebben átkelni, tíz kilométerenként található közúti átkelőhely, de szavai szerit még így is elmaradunk a nyugat-európai átlagtól.

A helyettes államtitkár jelezte, hogy egy közös európai uniós pályázat támogatásával hamarosan megvalósulhat a Lendvadedes-Dedeskecskés-Dolga Vas (Lendvahosszúfalu) és az Orfalu és Budinci (Büdfalva) közötti közútkapcsolat, így 2019-re már 12 közúti átkelő lesz a magyar-szlovén határon.

Régóta várt fejlesztésként valósul meg 2019 végéig az M70-es gyorsforgalmi út 2x2 sávosra bővítése - hangoztatta. Arról is beszélt, hogy Magyarország elkötelezett a Rédics-Lendva vasútvonal újjáépítése iránt, melynek megvalósíthatósági tanulmánya hazai költségvetési forrásból várhatóan az év végéig elkészül.

Ropos Márton, a Magyarországi Szlovén Önkormányzat elnöke a tanácskozás szünetében az MTI-nek azt hangsúlyozta: a nemzetiségi oktatás és kultúra fenntartása mellett kiemelt fontosságú a gazdasági kapcsolatokban rejlő lehetőségek minél jobb kihasználása. Mindehhez
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 12:52
Szijjártó: 2022-ig 4000 milliárd forintot fordít a kormány közúti és vasúti fejlesztésekre
A Magyar Export-Import Bank és Magyar Exporthitel Biztosító (Exim) szervezésében tartott rendezvényen a miniszter ismertette, hogy a következő években 2500 milliárd forintból fejlesztenek 900 kilométer gyorsforgalmi utat. Az összeg 55 százalékát a magyar költségvetés, 45 százalékát uniós forrás biztosítja - tette hozzá.

Vasúti fejlesztésekre 1500 milliárd forintot fordítanak, ebből 900 kilométer vasúti pályát korszerűsítenek. Ismertetése szerint a fejlesztésekkel 45 ezer új férőhely-kapacitás jön létre, és új teherszállítási eszközök jelennek meg a magyar vasútvonalakon. Hozzátette, hogy a Magyarországon villamosított vasútvonalak hossza így el fogja érni a 3300 kilométert.

Szijjártó Péter megemlítette az ország logisztikai potenciáljának bővítésére szolgáló, már lezárult vagy folyamatban lévő fejlesztéseket, köztük a szlovéniai Koper kikötőjét Budapesttel összekötő vasútvonal teljes villamosítását. Elmondta, hogy már építik az új komáromi Duna-hidat is, amelyet teherszállításra 2020 első
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 13:31
Félpályás lezárás mellett újul meg a Szent István Tisza-híd Szolnokon
A közlemény szerint ahídon kicserélik a burkolatot, javítják a dilatációs szerkezetet és hídszerkezeti elemeket.

A híd Budapest felé vezető oldalát mintegy hétszáz méteren teljesen lezárják. A félpályás lezárás során a váltakozó irányú forgalmat reggel 6 óra és este 20 óra között jelzőőrök, 20 óra és 6 óra között forgalomirányító fényjelző készülékek irányítják - közölték.

AMagyar Közút Nonprofit Zrt. alternatív útvonalak - M3-M35-42, illetve M5-44-47-42, valamint M5-M43 - választását javasolja a közlekedőknek.

Ezekre a lehetséges útvonalakra az M0 gyorsforgalmi úton változtatható jelzésképű táblák, az ártándi határátkelőhely környezetében pedig térképes terelőtáblák hívják fel a figyelmet.
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 14:32
Zalaegerszegen tartja ülését a Magyar-Izraeli Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság
Palkovics László hozzátette: Izrael és Magyarország sok üzleti, kutatási, akadémiai területen tud együttműködni. A zalaegerszegi kétnapos tanácskozás kiemelt témaköre az autonóm járművekkel kapcsolatos kérdéskör lesz: a napirendi pontok közt jogi és szakmai kérdések is szerepelnek.

Ohad Cohen, az izraeli Gazdasági és Ipari Minisztérium kereskedelmi biztosa elmondta: a tesztpálya épületében tartott tanácskozáson a kormány képviselői és az üzleti élet szereplői vesznek részt. "A kormány feladata, hogy megteremtse az üzleti élet számára a környezetet és az üzletembereken múlik, hogy abból mit tudnak felhasználni" - emelte ki Ohad Cohen.

Hozzátette: a zalaegerszegi tesztpálya építése jó ütembe halad. Izraelből az autonóm autófejlesztéssel foglalkozó cégek képviselő is eljöttek Zalaegerszegre. A helyszínen tekintik meg az létesítményt, ami nagy lehetőséget jelent számukra, hiszen világszinten is kevés lehetőség van az autonóm járművek tesztelésére.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 16:12
Magasságkorlátozó kapuba rohant egy emeletes autóbusz a ferihegyi repülőtérre vezető úton
Hozzátette, hogy a külföldi rendszámú buszon az első információk szerint közel ötvenen utaztak.

Négy sérültet a tűzoltóknak kellett kiemelniük tűzoltólétra segítségével. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata és mentők is érkeztek a helyszínre, és megkezdték a sérült utasok ellátását.

A baleset a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunál történt, a XIX. kerületében. A kapu gyakorlatilag leborotválta a busz tetejét.

Megerősítette a hírt a rendőrség is a police.hu honlapon kiadott közleményben. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek nyilatkozva hozzátette, hogy a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

A mentési munkálatok idejére a gyorsforgalmi út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták a Gyula utca és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér D portája között. A szervízúton ugyanakkor folyik a forgalom.

Az MTI információi szerint a busz ukrán rendszámú.
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 07:04
A keleti országrész autópályáinak megépítéséért tüntetett több száz autós Romániában
A résztvevők, akik járműveikre "Moldva autópályát akar" és "Együtt az A8-asért" feliratú plakátokat ragasztottak és nemzeti színű lobogókat tűztek, két menetoszlopba szerveződve indultak különböző moldvai és erdélyi városokból Bukarestbe, ahova késő délután érkeztek meg.

A tüntetők létszáma napközben folyamatosan változott, voltak, akik csak rövidebb útszakaszon, szolidaritásból csatlakoztak a menetoszlopokhoz, de nem mentek el a fővárosig - magyarázta az egyik résztvevő.

A több száz kilométeres út megtétele után az időközben egyesült menetoszlopot a csendőrség megállította Bukarest bejáratánál és a tüntetőket csak gyalog engedték tovább, mert a hatóság szerint nem volt engedélyük arra, hogy járműveikkel megbénítsák a közlekedést a kormány székháza előtti Győzelem téren.

A tüntetők azt nehezményezik, hogy a moldvai megyékben eddig egyetlen méternyi autópálya sem épült, és a többször beígért, a Keleti-Kárpátokat a Gyergyói-medencénél átszelő, Marosvásárhelyt Jászvásárral összekötő (és a
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 07:19
Képek, videók
Szolnoki Katasztrófavédel
bobci
2011. június 18. szombat, 17:59
katasztrofavedelem.JPG
judy_g
2007. május 02. szerda, 18:40
katasztrofavedelem2.JP G
judy_g
2007. május 02. szerda, 18:40
repülőtéri vámárunyilatko
lacipecsenye
2013. március 04. hétfő, 14:16
0 harmadik a repülőtéri k
lovaszmarika
2012. szeptember 16. vasárnap, 17:04
dzsibuti repülőtéri büfé
msz303
2007. október 07. vasárnap, 15:21
Song Yeon megsérült.gif
pacsakute
2012. november 06. kedd, 19:14
a hurrikánban megsérült d
mecsery
2012. november 03. szombat, 02:12
Megsérült Máté
korosigaborne
2011. június 21. kedd, 15:22
Sinan balesete.jpg
durcimarcika
2018. április 22. vasárnap, 16:11
repülőgép baleset 1960..j
agica2004
2017. július 14. péntek, 12:55
71 baleset.jpg
durcimarcika
2017. május 29. hétfő, 18:27
Balesetek díszőrségben
sanci81
2016. augusztus 21. vasárnap, 14:16
Kesjár Csaba balesete
sanci81
2016. június 20. hétfő, 16:43
Mikulás baleset
szicu
2016. június 12. vasárnap, 23:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.