Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 21:30 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
John Bolton: az iráni kérdést csak a rezsimváltás oldhatja meg
"Az ajatollahok jelentik a legfőbb fenyegetést a nemzetközi békére és biztonságra, illetve a Közel-Keletre" - jelentette ki Bolton csütörtökön az amerikai Breitbart News hírportálnak nyilatkozva.

Bolton szerint az ajatollahok eltávolításával nem oldódna meg egy csapásra minden probléma, de a legnagyobb fenyegetés eltűnne.

"Úgy gondolom, az iráni nép vágyik a rezsimváltásra. Ez látható volt 2009 nyarán, amikor tiltakozók az utcákra vonultak Mahmúd Ahmadinezsád (elnök) elcsalt újraválasztása miatt" - mondta a volt ENSZ-nagykövet a jobboldali hírportálnak.

A republikánusokhoz közel álló hírportál felvetésére Bolton nem kívánt nyilatkozni arról, hogy vállalna-e tisztséget a most formálódó Trump-kormányzatban.

John Bolton 2005 és 2006 között volt ENSZ-nagykövet, George W. Bush elnöksége alatt.

A CNN hírtelevízió néhány nappal ezelőtt úgy értesült, Donald Trump megválasztott elnök Richard Armitage volt külügyminiszter-helyettessel, Henry Paulson bankárral, volt pénzügyminiszterrel, Newt Gingrich volt házelnökkel és John Bolton volt ENSZ-nagykövettel tárgyal a külügyminiszteri tárcáról. Amerikai kommentátorok körében csütörtökön feltűnést keltett, hogy Trump a hétvégén Mitt Romney-val, a négy évvel ezelőtti elnökválasztáson indult republikánus jelölttel készül találkozni, és sajtóhírek szerint neki kínálhatja fel a külügyi tárcát.

Iránban az 1979-es "iszlám forradalom" után Khomeini ajatollah vezetésével létrejött teokrata állam az élet minden terén az iszlám előírásait érvényesítette. Irán ellenséges viszonyba került mindkét akkori világhatalommal, az Egyesült Államokkal és a Szovjetunióval, és 1980-tól 1988-ig véres háborút vívott arab szomszédjával, Irakkal. Khomeini 1989-es halála után kettévált a politikai és a vallási hatalom gyakorlása, a vezetésben azóta a Khomeini szellemét követő radikálisok és a modern kor követelményeit az iszlámmal összeegyeztetni akaró pragmatikusok küzdenek egymással.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. november 18. péntek, 12:32
Címkék: John Bolton, Breitbart News, Mahmúd Ahmadinezsád, George, Donald Trump, Richard Armitage,
Kommentek
Donald Trump elnöki rendeletet írt alá a választásokba történő beavatkozások szankcionálásáról
Az elnöki rendelet értelmében büntető intézkedésekkel sújtják azokat a külföldi országokat vagy személyeket,illetve vállalatokat, amelyek megpróbálnak beavatkozni az amerikai választási folyamatba.

A szükségesnek vélt szankciók mértékére és formájára a külügyminisztérium és a pénzügyi tárca tesz majd javaslatot - közölte John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó újságírókkal egy telefonon bonyolított sajtókonferencián.

A büntető intézkedésekkel nem csupán a választási folyamatba történő beavatkozást sújthatják, hanem az Egyesült Államokra vonatkozó dezinformációs és propagandaanyagok terjesztését is. Ehhez az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) által végzett rendszeres ellenőrzésre és külföldi beavatkozási kísérlet észlelése setén a belbiztonsági minisztérium és az igazságügyi tárca jelentéseire van szükség.

"Fontosnak tartottuk annak demonstrálását, hogy az elnök kézbe vette ezt az ügyet, és elsődleges fontosságú a számára választásaink és alkotmányos folyamatunk sérthetetlensége" -
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 20:24
Szíria - Orosz parancsnokság: megrendezett vegyitámadás-videó készült Idlíbben
végrehajtott vegyi támadás után eljátszották a helyi lakosoknak való segélynyújtást. A felvételek "természetességéhez", valamint a fehérsisakosok későbbi talajmintagyűjtésének biztosítására Dzsiszr-es-Sugúrba Herbet-al-Dzsaúz településről kéttartálynyi klóralapú méreganyagot szállítottak.

Az orosz katonai vezetés az elmúlt hetekben többször is azt állította, hogy a kormányellenes erők kezén lévő Idlíbben provokáció készül, amely ürügyet szolgáltat majd nyugati országoknak egy Szíria elleni támadáshoz. John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó hétfőn bejelentette, hogy az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország megállapodott: a korábbi légicsapásokhoz képest "jóval keményebb válaszban" részesítik Szíriát, ha - mint fogalmazott - Damaszkusz ismét vegyi fegyvereket vet be a lázadók ellen.

Az Egyesült Államok tavaly Tomahawk manőverező robotrepülőgépekkel támadta a szíriai légierő sajráti légi támaszpontját, ahonnan Washington szerint az Idlíb tartománybeli Hán Sejkún település elleni
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 17:53
Szíria - Párizs szerint Idlíb ostroma esetén a dzsihadisták Európa biztonságát fenyegethetik
"Van egy biztonsági kockázat abból a szempontból, hogy ebben a térségben található nagyon sok, elsősorban az al-Kaidához tartozó dzsihadista, a számuk 10-15 ezer körül lehet, és akik a jövőben kockázatot jelenthetnek a biztonságunkra" - mondta kedden a francia diplomácia vezetője a BFM hírtévének. Köztük "néhány tucat" francia állampolgár is lehet a tárcavezető szerint.

"Szétszóródhatnak, ha a szíriai és az orosz offenzíva megindul olyan körülmények között, ahogy azt jelenleg képzeljük" - figyelmeztetett a külügyminiszter.

Jean-Yves Le Drian egy humanitárius katasztrófa kockázatáról is beszélt a tartományban, ahol mintegy 3 millióan élnek. Úgy vélte, hogy az aleppói precedens, a lázadóknak a 2016 decemberében a rezsim által visszafoglalt székhelyén kialakult válság "semmi lenne ahhoz a szörnyűséghez képest, amit ez jelenthet".

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa kedden ismét rendkívüli ülést tart az Idlíbben kialakult helyzetről, ahol az ENSZ a század "legrosszabb humanitárius katasztrófájától"
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 20:13
Szíria - Orosz parancsnokság: Idlíbben elkezdték egy "megrendezett" vegyi támadás forgatását
végrehajtott vegyi támadás után eljátsszák a helyi lakosoknak való segélynyújtást. A felvételek "természetességéhez", valamint a fehérsisakosok későbbi talajminta-gyűjtésének biztosítására Dzsiszr-es-Sugúrba Herbet-al-Dzsaúz településről két tartálynyi klóralapú méreganyagot szállítottak.

Az orosz katonai vezetés az elmúlt hetekben többször is azt állította, hogy a kormányellenes erők kezén lévő Idlíbben provokáció készül, amely ürügyet szolgáltat majd nyugati országoknak egy Szíria elleni támadáshoz. John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó hétfőn bejelentette, hogy az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország megállapodott: a korábbi légicsapásokhoz képest "jóval keményebb válaszban" részesítik Szíriát, ha - mint fogalmazott - Damaszkusz ismét vegyi fegyvereket vet be a lázadók ellen.

Az Egyesült Államok tavaly Tomahawk manőverező robotrepülőgépekkel támadta a szíriai légierő sajráti légi támaszpontját, ahonnan Washington szerint az Idlíb tartománybeli Hán Sejkún település elleni
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 15:12
A palesztinok nemzetközi büntetőbírósághoz fordulnak egy ciszjordániai beduin falu áttelepítése miatt
Száeb Erekat palesztin főtárgyaló kedden Hágához benyújtott vádiratában izraeli háborús bűnnek nevezte a Jeruzsálem közelében lévő, beduinok lakta falu lerombolását és áttelepítését, amelyre várhatóan szerdán kerül sor.

Erekat bejelentése egy nappal azután született, hogy John Bolton, az Egyesült Államok kormányának nemzetbiztonsági tanácsadója illegitimnek nevezte a nemzetközi bíróságot, és figyelmeztette, hogy ne járjanak el amerikai vagy izraeli tisztviselők elleni esetleges közel-keleti háborús bűnös ügyekben.

Az Erekat által benyújtott dosszié Kan al-Ahmarra összpontosít, erőszakos áttelepítéssel, etnikai tisztogatással és civil tulajdon lerombolásával vádolja az izraeli hatóságokat. A Palesztinai Felszabadítási Szervezet hivatalos Twitter oldalán közé tett videó üzenetében a palesztin főtárgyaló arra szólította fel a nemzetközi bíróságot, hogy vizsgálják meg a falu helyzetét, és tanácskozzanak a falu képviselőtestületével.

Egy héttel ezelőtt az izraeli legfelsőbb bíróság
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 14:42
John Bolton: Washington figyelmen kívül hagyja a Nemzetközi Büntetőbíróság fenyegetését
A hágai bíróság kilátásba helyezte, hogy nyomozást indít amerikai katonák Afganisztánban az emberiesség ellen elkövetett, feltételezett bűntettei miatt.

John Bolton hétfőn erre válaszként fogalmazta meg éles kritikáját egy konzervatív jogász és közpolitikai szervezet tanácskozásán, hangoztatva, hogy - mint fogalmazott - a Nemzetközi Büntetőbíróság "halott a számunkra".

A konzervatív Federalist Society washingtoni konferenciáján a nemzetbiztonsági tanácsadó közölte: az amerikai kormányzat "bármilyen szükséges eszközt" igénybe vesz, hogy megvédje az Egyesült Államok és szövetségesei állampolgárait. Bolton "törvénytelennek" minősítette a Nemzetközi Büntetőbíróságot és leszögezte, hogy "egy illegitim bíróság igazságtalan büntető eljárásától" védi meg saját és szövetségesei állampolgárait.

Bolton védelmébe vette Washington döntését is, miszerint bezárja a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) washingtoni irodáját. Mint fogalmazott: az amerikai szuverenitás része, hogy külpolitikai
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 20:42
Amerikai különmegbízott: a Teheránnak nyújtott európai segítség "rossz üzenet"
Hook sürgette Brüsszelt, hogy segítsen Washingtonnak az amerikai álláspont szerint a globális stabilitást veszélyeztető iráni fenyegetés elhárításában.

"Az európai adófizetők pénzéből nyújtott segítség csak állandósítja a rezsim képességét arra, hogy ne is vegye figyelembe saját népe szükségleteit, és egyúttal elfojtja az érdemleges politikai változásokat" - fogalmazott Brian Hook. A különmegbízott szerint az Egyesült Államoknak és az Európai Uniónak együtt kellene működnie annak érdekében, hogy olyan tartós megoldást találjon, amely valóban segíti az iráni népet és véget vet annak a fenyegetésnek, amelyet az iráni rezsim jelent a térségre és a világra.

Hook megjegyezte: "az iráni nép a saját kormányának korrupciója, rossz gazdálkodása és a külföldi konfliktusokban résztvevő terroristáknak nyújtott támogatása miatt igazi gazdasági nyomással néz szembe".

Brian Hook hangsúlyozta azt is: "még több pénz az iráni ajatollahoknak azt jelenti, hogy még több pénz jut az európai országokban
velemenyezd, 2018. augusztus 25. szombat, 07:04
Orosz külügy: Moszkva nem kapitulál Washington előtt
személyekre vonatkozó amerikai feketelistákra. Mint mondta, az amerikai szankciók jelenleg mintegy 450 orosz gazdasági szereplőt sújtanak.

Ugyanakkor leszögezte, hogy nem áll le sem az orosz rakétahajtóművek szállítása az amerikai űrprogram számára, sem az amerikai repülőgépiparban felhasznált titán kivitele. Rjabkov kijelentette, hogy egy ilyen exportstop egyenértékű lenne az önkezűleg elkövetett lábon lövéssel.

Beszámolója szerint Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára és John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó csütörtöki genfi tárgyalásai érintik Irán szíriai jelenlétének kérdését is. Hangot adott álláspontjának, miszerint Bassár el-Aszad szíriai elnök távozására vonatkozó amerikai követelés akadályozza a rendezést az arab országban.

Kijelentette, hogy Oroszország kész tárgyalni az Egyesült Államokkal a kiberbiztonság kérdéséről, ha Washington kevésbé ideologizálja át a kérdést. Kifogásolta, hogy az amerikai fél ezt a témát kizárólag az amerikai választásokba való
velemenyezd, 2018. augusztus 23. csütörtök, 14:12
Képek, videók
Michael Bolton 57.jpg
farkas1945
2011. március 07. hétfő, 13:07
bolton
rolland008
2009. december 11. péntek, 20:32
En Boltonban
tecasztvnhu
2009. június 06. szombat, 19:56
Husvet 2009 Bolton
tecasztvnhu
2009. május 31. vasárnap, 16:51
Troy Bolton
szanaeszter
2008. január 22. kedd, 16:15
Ne tegyél fel kérdést....
csalogany13
2016. november 10. csütörtök, 19:47
Oak Tree at Dawn, Oldham
csabikuca
2008. július 07. hétfő, 07:20
a szeretet azt jelenti.jp
sz719eszter
2018. szeptember 11. kedd, 00:29
A hit azt jelenti,.jpg
katalin_53
2018. augusztus 03. péntek, 08:16
a hit azt jelenti.jpg
sz719eszter
2018. június 30. szombat, 16:51
A szeretet azt jelenti...
cuppika59
2017. augusztus 23. szerda, 16:00
szeretni nem azt jelenti.
yvett789
2015. május 27. szerda, 21:08
A siker azt jelenti
pacsakute
2014. augusztus 05. kedd, 21:01
A kudarc nem azt jelenti.
pacsakute
2014. július 23. szerda, 21:11
A megbánás azt jelenti.jp
pacsakute
2013. szeptember 25. szerda, 06:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.