Regisztráció  Belépés
2018. június 21. csütörtök | 25. hét | 172. nap | 23:50 | Alajos, Leila
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
John Bolton: az iráni kérdést csak a rezsimváltás oldhatja meg
"Az ajatollahok jelentik a legfőbb fenyegetést a nemzetközi békére és biztonságra, illetve a Közel-Keletre" - jelentette ki Bolton csütörtökön az amerikai Breitbart News hírportálnak nyilatkozva.

Bolton szerint az ajatollahok eltávolításával nem oldódna meg egy csapásra minden probléma, de a legnagyobb fenyegetés eltűnne.

"Úgy gondolom, az iráni nép vágyik a rezsimváltásra. Ez látható volt 2009 nyarán, amikor tiltakozók az utcákra vonultak Mahmúd Ahmadinezsád (elnök) elcsalt újraválasztása miatt" - mondta a volt ENSZ-nagykövet a jobboldali hírportálnak.

A republikánusokhoz közel álló hírportál felvetésére Bolton nem kívánt nyilatkozni arról, hogy vállalna-e tisztséget a most formálódó Trump-kormányzatban.

John Bolton 2005 és 2006 között volt ENSZ-nagykövet, George W. Bush elnöksége alatt.

A CNN hírtelevízió néhány nappal ezelőtt úgy értesült, Donald Trump megválasztott elnök Richard Armitage volt külügyminiszter-helyettessel, Henry Paulson bankárral, volt pénzügyminiszterrel, Newt Gingrich volt házelnökkel és John Bolton volt ENSZ-nagykövettel tárgyal a külügyminiszteri tárcáról. Amerikai kommentátorok körében csütörtökön feltűnést keltett, hogy Trump a hétvégén Mitt Romney-val, a négy évvel ezelőtti elnökválasztáson indult republikánus jelölttel készül találkozni, és sajtóhírek szerint neki kínálhatja fel a külügyi tárcát.

Iránban az 1979-es "iszlám forradalom" után Khomeini ajatollah vezetésével létrejött teokrata állam az élet minden terén az iszlám előírásait érvényesítette. Irán ellenséges viszonyba került mindkét akkori világhatalommal, az Egyesült Államokkal és a Szovjetunióval, és 1980-tól 1988-ig véres háborút vívott arab szomszédjával, Irakkal. Khomeini 1989-es halála után kettévált a politikai és a vallási hatalom gyakorlása, a vezetésben azóta a Khomeini szellemét követő radikálisok és a modern kor követelményeit az iszlámmal összeegyeztetni akaró pragmatikusok küzdenek egymással.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. november 18. péntek, 12:32
Címkék: John Bolton, Breitbart News, Mahmúd Ahmadinezsád, George, Donald Trump, Richard Armitage,
Kommentek
Trump-Kim csúcstalálkozó - Fehér Ház: az előkészítő tárgyalások már megkezdődtek, gyorsabban haladnak a vártnál
A nyilatkozat nem pontosította, hogy milyen jellegű előrehaladást sikerült elérni a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető kedd hajnali találkozóját előkészítő tisztségviselők között.

A Fehér Ház szerint az amerikai elnök valószínűleg a tervezettnél előbb távozik Szingapúrból: kedden egész nap tárgyal, és nem szerdán, hanem helyi idő szerint már kedden este indul vissza Washingtonba.

Az egynapos csúcstalálkozó programjában szerepel munkaebéd és szélesebb körű tárgyalás is, amelyen a két vezető mellett munkatársaik is részt vesznek. Amerikai részről a tárgyaláson jelen lesz Mike Pompeo külügyminiszter, John Kelly, a Fehér Ház kabinetfőnöke, John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó és Sung Kim az Egyesült Államok Fülöp-szigeteken akkreditált nagykövete, aki korábban részt vett a csúcstalálkozót előkészítő egyeztetéseken is.

Szintén a Fehér Ház bejelentése szerint a csúcstalálkozó végeztével Donald Trump sajtótájékoztatót tart.

Hétfőn Donald Trump arról
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 16:42
Iráni atomprogram - Bolton szerint szankciókkal sújthatnak európai cégeket, Pompeo együttműködésre törekszik az
John Bolton a CNN televízió Az Unió állapota című szokásos vasárnap délelőtti vitaműsorában leszögezte: az európai cégek elleni esetleges szankciók az egyes európai kormányok "viselkedésétől" is függenek majd. "Úgy gondolom, hogy az európaiak végül belátják, az ő érdekük is hozzánk csatlakozni" - fogalmazott a nemzetbiztonsági tanácsadó.

Bolton kifejtette: Európában mintha valóban meglepődtek volna azon, hogy az Egyesült Államok kilépett az Iránnal kötött többhatalmi nukleáris egyezményből, és "igazán meglepődtek a szigorú szankciók bevezetésén. De ez el fog tűnni, és meglátjuk, hogy akkor mi történik majd". Emlékeztetett arra, hogy Mike Pompeo külügyminiszter bízik abban, hogy Washington és európai szövetségesei tető alá hozhatnak egy új nukleáris megállapodást Teheránnal.

Mike Pompeo vasárnap a republikánusokhoz közelálló Fox televízióban azt hangoztatta, hogy nem irányult az európaiak ellen Washington döntése az atomalku felmondásáról, és az amerikai kormányzat továbbra is együttműködik
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 11:49
Szkripal-ügy - A Kreml sajnálja az EU-nagykövet visszarendelését
Salisbury városának kórházába. Szkripal az orosz katonai hírszerzés ezredeseként a brit külső hírszerzés (MI6) ügynöke volt, ami miatt hazájában elítélték, de ügynökcsere keretében elengedték. London a merénylettel az orosz vezetést gyanúsította meg, amit Moszkva visszautasított. A vádak és viszontvádak nyomán a két ország kölcsönösen kiutasított 23 diplomatát. A nyugati országok nyilatkozataikban felsorakoztak Nagy-Britannia mögött. Moszkva felajánlotta együttműködését az ügy kivizsgálásában.

John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadóvá történt kinevezésével kapcsolatban a Kreml szóvivője újságíróknak telekonferencián nyilatkozva kifejezte reményét, hogy az amerikai vezetésben egyre többen lesznek olyanok, akik el tudnak vonatkoztatni az oroszellenességnek az Egyesült Államokon átsöprő hullámától. A szóvivő elmondta, hogy Boltont ismerik a Kremlben, de nem kívánt válaszolni az amerikai tisztségviselő személyes tulajdonságait feszegető kérdésekre.

Peszkov az RT-nek adott interjújában reményét
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 15:11
Iráni atomprogram - Nikki Haley: az Egyesült Államok egyelőre nem mondja fel az egyezményt
rögtön közölte, hogy a cél annak semlegesítése, amit a Trump-kormányzat Teherán destabilizáló tevékenységének tart. A szóvivő a ballisztikus rakéták fejlesztési programját, a szabad hajózási útvonalak fenyegetését, az EgyesültÁllamok, Izrael és Washington térségbeli szövetségesei elleni kibertámadásokat és Teherán Izrael-ellenességét emelte ki.A Politico című lap értesülései szerint éppen Nikki Haley ENSZ-nagykövet volt az, aki a legerőteljesebben szorgalmazta az Irán elleni fellépést és John Bolton volt ENSZ-nagykövet támogatását élvezve aktívan részt vett az Iránnal kapcsolatos új politika kidolgozásában. Rex Tillerson külügyminiszter és James Mattis védelmi miniszter ugyanis ellenezte, hogy Trump ne írja alá az igazolást, de Haley már júliusban - egy, a Fehér Házban tartott megbeszélésen - arra kérte az elnököt: hagyja, hogy ő "megteremtse az alapokat" az igazolás elutasításához. Ezután elutazott még Bécsbe is, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) tisztségviselőihez, arra kérve a
velemenyezd, 2017. október 15. vasárnap, 17:32
Donald Trump Herbert McMastert nevezte meg nemzetbiztonsági főtanácsadójául
leendő nemzetbiztonsági főtanácsadót "fantasztikusan tehetséges" és "fantasztikusan tapasztalt" szakembernek nevezte. A vasárnap óta szintén Mar-a-Lagóban lévő McMaster megköszönte az elnöknek a lehetőséget, s leszögezte: "kiváltság, hogy továbbra is a nemzetet szolgálhatja". Hangsúlyozta azt is, hogy minden tőle telhetőt megtesz "az amerikai nép érdekeinek védelméért".

Trump elnök azon meggyőződésének is hangot adott, hogy a McMaster-Kellogg páros kiváló munkát végez majd. Közölte egyúttal, hogy John Bolton, volt ENSZ-nagykövet - aki szintén az egyik jelölt volt a nemzetbiztonsági főtanácsadó posztjára - valamilyen formában részt vesz majd a Nemzetbiztonsági Tanács munkájában.

Az 54 éves Herbert McMaster jelenleg az Egyesült Államok hadseregének harci képességeit összehangoló központ igazgatója és a hadsereg elméleti és kiképző főparancsnokságának helyettes főparancsnoka. Részt vett az 1991-es Öböl-háborúban, azután az afganisztáni, majd az Irak ellen indított háborúban is. 2003-ban kutatóként
velemenyezd, 2017. február 20. hétfő, 22:20
Floridai gyűlésén Donald Trump megerősítette híveinek korábbi ígéreteit
A Florida középső részén fekvő Melbourne-ben néhány tüntető és az elnök rengeteg híve jelent meg. Donald Trump mellett ezúttal ott volt a first lady, Melania Trump is, aki a gyűlés kezdetén bemutatta férjét, majd elmondott egy imádságot, és ígéretet tett arra, hogy a nőkre és a gyermekekre vonatkozó kezdeményezéseivel minden amerikai érdekében tevékenykedik majd.

Donald Trump nyakkendő nélkül, kötetlen stílusban beszélt, s bevezetőjében azt hangsúlyozta, hogy "barátai és az emberek között" akar lenni. Dicsérő szavakkal szólt követőiről, híveiről, s "igazán nagyszerű mozgalomnak" nevezte táborát.

Ismét beszélt az amerikai-mexikói határra tervezett kerítés megépítéséről, hangsúlyozta, hogy lazít a gazdasági szabályzókon, és munkahelyeket teremt majd. Utalt a beutazásokat átmenetileg szigorító elnöki rendelkezésének bírói felfüggesztésére, és úgy fogalmazott: "készülök valamire a következő napokban". Majd hozzátette: "mi soha nem adjuk fel, soha!".

Trump elnök kitartott amellett, hogy a
velemenyezd, 2017. február 19. vasárnap, 07:04
Egyesült Államok: magas rangú külügyi tisztségviselők nyújtották be lemondásukat
A külügyminisztérium szóvivője, Mark Toner szerint a lemondott diplomaták posztjának betöltése elnöki jelölést és szenátusi jóváhagyást igényel.

A külügyminisztériumban két államtitkár, két helyettes államtitkár és egy főigazgató nyújtotta be a lemondását: Thomas Countryman államtitkár a fegyverzetellenőrzésért és nemzetközi bztonságpolitikáért, Patrick F. Kennedy államtitkár a menedzsmentért volt felelős, Joyce Anne Barr az adminisztrációs ügyekért, Michele Bond a konzuli ügyekért felelős helyettes államtitkárként dolgozott a minisztériumban, Gentry Smith pedig a külföldi missziókért felelős hivatal vezetője volt.

A szóvivő szerint mind a négy tisztségviselő már korábban benyújtotta lemondó levelét, amit csak most fogadták el. Tájékoztatott arról, hogy a lemondásukat benyújtók némelyike a külügyminisztériumban marad, de más területen dolgozik majd, s van köztük, aki saját elhatározásából kilép a külügy kötelékeiből.

"Egyetlen tisztségviselő sem fogad el politikai kinevezést úgy, hogy
velemenyezd, 2017. január 26. csütörtök, 22:05
Volt amerikai ENSZ-nagykövet: az orosz hackertámadásokról szóló híreket az Obama-kormány terjeszthette
A George W. Bush elnöksége idején ENSZ-nagyköveti posztot betöltő és rövid ideig Donald Trump megválasztott elnök leendő kabinetjének esetleges külügyminisztereként is emlegetett John Bolton a Fox televíziónak nyilatkozva fejtette ki véleményét vasárnap este.

A republikánus párti politikus arra hivatkozott, hogy James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója Hillary Clinton volt demokrata párti elnökjelölt elektronikus levelezésének vizsgálatát követően úgy nyilatkozott a sajtónak: Clinton levelezését illetően nem találtak közvetlen bizonyítékot külföldi titkosszolgálatok esetleges beavatkozására vagy sikeres számítógépes támadására, igaz, a választási rendszer számítógépein volt jele behatolási kísérletnek.

Bolton hangsúlyozta: "kívülről figyelve a dolgokat, nem teljesen világos számomra, hogy a Demokrata Országos Bizottság és a Republikánus Országos Bizottság elleni számítógépes támadásokról szóló információk nem csupán félrevezetésül szolgálnak-e, amelyekért valószínűleg maga az
velemenyezd, 2016. december 12. hétfő, 07:10
Képek, videók
Michael Bolton 57.jpg
farkas1945
2011. március 07. hétfő, 13:07
bolton
rolland008
2009. december 11. péntek, 20:32
En Boltonban
tecasztvnhu
2009. június 06. szombat, 19:56
Husvet 2009 Bolton
tecasztvnhu
2009. május 31. vasárnap, 16:51
Troy Bolton
szanaeszter
2008. január 22. kedd, 16:15
Ne tegyél fel kérdést....
csalogany13
2016. november 10. csütörtök, 19:47
Oak Tree at Dawn, Oldham
csabikuca
2008. július 07. hétfő, 07:20
A hit azt jelenti,.jpg
katalin_53
2017. szeptember 12. kedd, 17:14
A szeretet azt jelenti...
cuppika59
2017. augusztus 23. szerda, 16:00
szeretni nem azt jelenti.
yvett789
2015. május 27. szerda, 21:08
A siker azt jelenti
pacsakute
2014. augusztus 05. kedd, 21:01
A kudarc nem azt jelenti.
pacsakute
2014. július 23. szerda, 21:11
A megbánás azt jelenti.jp
pacsakute
2013. szeptember 25. szerda, 06:37
Hinni azt jelenti,....jpg
jucinenadov
2013. május 03. péntek, 18:41
képes sport jelenti
lacipecsenye
2013. január 08. kedd, 15:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.