Regisztráció  Belépés
2017. október 18. szerda | 42. hét | 291. nap | 00:29 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vízitúra a felduzzasztott Által-éren
A tatai Zöld Sziget Kör Egyesület szervezésében zajló eseményre több száz indulót várnak. A távot kenuval lehet a legkönnyebben teljesíteni, de sokan házilag készített járművel szállnak vízre.

A túra Dunaalmásnál ér véget, a hajósokat két keréken is lehet követni az Által-ér töltésén kiépített, aszfaltos kerékpárúton. A kerékpárosok idén forrásbejáró túrán vehetnek részt.

A dunaalmási zsiliptől indulva 5-6 kilométeres kerekezéssel, szakvezető kíséretében ismerkedhetnek a legszebb dunai partszakaszok élővilágával, illetve a környéken fakadó négy forrással.

A zszk.hu honlapon megtalálható az útvonal részletes térképe. A kenuzásra veszélyes helyekről, duzzasztókról, gátakról külön fényképes összeállítás tölthető le.

A szervezők felhívják az indulók figyelmét, hogy mentőmellény viselése 14 év alatt kötelező. A felduzzasztott víz sodrása erős, a vízitúrázásban járatlanoknak ajánlott gondoskodni vízhatlan tárolókról és száraz csereruháról.

A tatai Zöld Sziget Kör Egyesület idén 22. alkalommal rendezi meg a selmecbányai Mikoviny Sámuel emlékére szervezett vízitúrát. Nevéhez fűződik az 1700-as években a tatai mocsarak lecsapolása, a környék lakhatóvá, művelhetővé tétele, valamint a magyar térképészet megalapítása.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. október 03. kedd, 07:05
Címkék: Zöld Sziget Kör Egyesület, Mikoviny Sámuel, felduzzasztott Által-éren, tatai Zöld, távot kenuval, legkönnyebben teljesíteni,
Kommentek
Külföldi egyetemek - Emmi: a CEU megtéveszti a közvéleményt
privilégiumokkal. Mint az a nyilvánosságra került korábbi levelezésekből látható, Magyar Bálint volt oktatási miniszter és a szocialista kormányok kritika nélkül írták törvénybe Soros György kéréseit, nem törődve a hazai egyetemek és hallgatok érdekeivel.

Több mint beszédes a tárca szerint, hogy a törvénymódosítás számtalan érintettje közül csak a CEU tartja elfogadhatatlannak a módosítást, az összes többi nem.

Az elfogadott jogszabály szövegéből már mindenki láthatja, hogy a sokszorosára felduzzasztott hecckampányban elhangzó riogatásokkal ellentétben nem zár be egyetlen külföldi honosságú és Magyarországon működő egyetemet sem.

A módosítás az egész Európai Unióban érvényes diploma kiadásához támaszt ésszerű feltételeket. A CEU további működését egy nemzetközi megállapodásnak kell ésszerű időn belül rendezni - írta meg az Emmi.

A Országgyűlés kedden fogadta el a felsőoktatási törvény módosítását, eszerint jövőben akkor működhet oklevelet adó külföldi felsőoktatási intézmény
velemenyezd, 2017. április 04. kedd, 16:13
Médiatanács: idén 420 millió forint pályázható helyi hír- és magazinműsorokra
elektronikus úton lehet benyújtani, az első forduló beadási határideje április 27., a támogatásokról június 13-ig dönt a médiatanács.

Az NMHH jelezte azt is: a Magyar Média Mecenatúra program Escher Károlyról elnevezett ad hoc-pályázatán 1,45 millió forint támogatást szavazott meg a médiatanács a Bözödújfalu munkacímű dokumentumfilm forgatásaira. A romániai falurombolás egyik jelképévé vált Maros megyei település mellett 1975-ben 625 méter hosszú, 28 méter magas gát építése kezdődött, a felduzzasztott Küsmöd patak vize pedig a nyolcvanas években elárasztotta a falut, amelynek lakóit a szomszédos településekre költöztették.

Március közepén bejelentették, hogy a következő hetekben mintegy 15 méterrel csökkentik a víz szintjét a tározóban, hogy a vízgazdálkodási vállalat szakemberei megjavíthassák azt a hidat, amely a tóban álló irányítótornyot köti össze a gáttal. Ez több opciót ad az alkotóknak, hiszen az egyedülálló esemény régészeti, néprajzi és természetfilmes szempontból is témát kínál, amely
velemenyezd, 2017. március 31. péntek, 14:22
Átszervezések kezdődtek az amerikai külügyminisztériumban
Tillerson miniszter kommunikációs főtanácsadója - közölte: "a külügyminisztériumban nagyon tehetséges közszolgák dolgoznak. Egyes esetekben a munkatársak új területre kerülnek, ahol azonnal kamatoztathatják tehetségüket".

Mivel Donald Trump elnök első intézkedése az volt, hogy felvételi tilalmat rendelt el a szövetségi hivatalokban, az elbocsátottak munkaerejét belső forrásokból pótolják. A CNN hírtelevízió ezzel kapcsolatban megjegyezte: sok karrierdiplomata is elismeri, hogy a minisztériumban felduzzasztott a létszám, és túl nagy a bürokrácia. A hírcsatorna ugyanakkor idéz olyan, meg nem nevezett külügyi munkatársakat is, akik szerint politikai indíttatású tisztogatásról van szó.

A munkatársaknak tartott bemutatkozó beszédében Rex Tillerson azt ígérte, hogy megreformálja a minisztériumot, hatékonyabbá teszi a működését. "Változtatni csak a változás kedvéért nem érdemes, az a kívánttal ellentétes hatást érne el, és ez soha nem is lesz az én álláspontom, de a nem hatékony hagyományokat nem
velemenyezd, 2017. február 18. szombat, 07:05
Hogyan tanítsd meg a gyerekednek
a pumpa és egyre hangosabban, mérgesebben szóltam rá. Amitől ő csak egyre frusztráltabb lett. Gondolom, jó páran tudtok azonosulni a helyzettel...

Nos, ekkor két lehetőségem volt.

Az egyik, hogy egyre mérgesebb és feszültebb leszek én is, ő is, akár kiabálunk egymással, a végén pedig erőből legyűröm őt, valami büntetést kap, a szobájába küldöm, stb. Aminek persze az lett volna az eredménye, hogy 1. a saját frusztrációját nemhogy nem oldotta volna föl, de sokkal jobban felduzzasztotta volna, 2. (egy időre) eltávolodtunk volna egymástól és 3. mindkettőnknek (sőt még a jelenetet végignéző tesóknak is) rossz kedve lett volna. Őszintén megmondom, volt már erre a megoldásra is példa. Amire nem vagyok büszke, viszont tanultam belőle.

Most a másik lehetőséget választottam.

Megkértem a testvéreket, hogy menjenek át a másik szobába, mert Bencével négyszemközt akartam beszélni. Akkor az ölembe ültettem és nyugodtan, kedves hangon elmondtam neki, hogy mennyire szeretem, és
lenke1964, 2016. október 04. kedd, 08:53
Vízitúra a tati Öreg-tótól a Dunáig
Akinek nincs lehetősége vízre szállni, az is követheti a túra eseményeit, mert Dunaalmásig kerékpárút vezet az Által-ér mellett. A túra a Berta malomtól indul, előtte kajakpólósok tartanak látványos bemutatót, illetve elrajtolnak a saját készítésű, kreatív tutajok.

A zszk.hu honlapon megtalálható az útvonal részletes térképe. A kenuzásra veszélyes helyekről, duzzasztókról, gátakról külön fényképes összeállítás tölthető le.

A szervezők felhívják az indulók figyelmét, hogy mentőmellény viselése 14 év alatt kötelező. A felduzzasztott víz sodrása erős, a vízitúrázásban járatlanoknak ajánlott gondoskodni vízhatlan tárolókról és száraz csereruháról.

A tatai Zöld Sziget Kör Egyesület idén 21. alkalommal rendezi meg a selmecbányai Mikoviny Sámuel emlékére szervezett vízitúrát. Nevéhez fűződik az 1700-as években a tatai mocsarak lecsapolása, a környék lakhatóvá, művelhetővé tétele.
velemenyezd, 2016. szeptember 27. kedd, 14:32
Beadvány
változik meg, és a tartozás elismerőjét terheli a bizonyítás a tartozás fennállására vonatkozóan az Adósok bizonylataival alátámasztva , ezért bekövetkezett az Adósok teljes ellehetetlenítése a közjegyzők által készített valótlan tartalmú közokiratok kiállítása miatt.

Az Adósok az ilyen módon , jogtalanul kiállított végrehajtási záradékok miatt indított végrehajtási eljárás során elveszíthetik a jelzáloggal terhelt ingatlanjukat, elveszíthetik az egyéb ingatlanjukat is, ha a jogellenesen felduzzasztott tőketartozás kielégítéséhez ezt a Bank igényli, , megterhelhetik a fizetésüket, nyugdíjukat, az Adóstárs fizetését , nyugdíját a jogellenesen kiállított végrehajtási záradék miatt.

A közjegyzők felelőssége vitathatatlan, az Adósok helyzete tűrhetetlen, a hatályos törvények figyelmen kívül hagyásával történik meg a teljes ellehetetlenítésük , miközben a közjegyzők feladata a törvény értelmében a pártatlan jogszolgáltatás volna a jogviták megelőzése érdekében.

Ehelyett a Bankok
klarika47, 2016. április 21. csütörtök, 16:14
Megszűnhet a Klik, de nem most
jóslatok, ma éppen amiatt háborognak a tanárok is, amiről már a Klik létrehozása idején megfogalmazott kritikák is szóltak.

Úgy tudjuk, felmerült az is, hogy a kormányzati létszámleépítés, és intézmény-megszüntetés keretében a Klik-et is fel kellene számolni, és vissza kellene térni ahhoz a korábbi elképzeléshez, amely a kormányhivatalokhoz utalta volna az oktatási intézmények felügyeletét. Ha ez az ötlet megvalósulna, akkor a több mint 3 ezres létszámmal működő Klik feladatait is a felduzzasztott létszámú kormányhivatalok vennék át. A megszűnésre ítélt minisztériumi intézmények esetében is ez a terv.
Pilz Olivér a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke (j) beszédet mond a pedagógusok és szimpatizánsaik demonstrációján a miskolci Hősök terén 2016. február 3-án.

A miniszterelnök válaszában leszögezte, 2018 előtt nem jöhet szóba a Klik feldarabolása. A következő két
bordat, 2016. február 14. vasárnap, 13:04
Képek, videók
Mert általad táboron is á
katalin_53
2017. július 07. péntek, 16:27
Öröm által erő
dandej
2017. július 06. csütörtök, 11:23
Ez által becsült üzemanya
magnesses
2016. december 23. péntek, 17:29
Megnyerő cselekedet által
katalin_53
2016. június 15. szerda, 21:18
Hit által értjük meg, hog
katalin_53
2016. június 06. hétfő, 09:17
??hogy halála által megse
katalin_53
2016. május 23. hétfő, 17:57
Hit által értjük meg.jpg
katalin_53
2016. május 22. vasárnap, 12:47
Egy Lélek által egy test.
katalin_53
2016. május 14. szombat, 17:33
EtnaHaus Az Etna által el
margoboszi
2015. május 31. vasárnap, 19:06
EtnaHaus Az Etna által el
cipello
2015. május 22. péntek, 12:35
minden-percem-altalad- sze
rzsi-
2015. január 16. péntek, 06:30
Ő általa, Ő vele és Ő ben
sacimama
2014. április 06. vasárnap, 23:25
Magamért Egyesület.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 13:24
Az 56-os Egyesület az Ara
azenujsagom
2014. február 17. hétfő, 06:09
SZOLIDARITÁS EGYESÜLET al
szolidaritasgaleria
2012. augusztus 30. csütörtök, 17:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.