Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 18:58 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
OKF: több mint száz településen és a fővárosban is folytatódik a szúnyogirtás
Közleményük szerint a június elseje óta tartó központi szúnyoggyérítési program keretén belül eddig 907 településen, 438 ezer hektáron permeteztek a szakemberek. A múlt héten teljes körű légi és földi irtás zajlott Békés és Csongrád megyében, Budapesten és a Csepel-sziget településein. A turisztikailag frekventált régiók közül a Balatonnál és a Tisza-tónál voltak földi kezelések.

Ha az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 140 településen és Budapest nyolc kerületében - mintegy 60 ezer hektáron - folytatódik az irtás.

Azt írták: Csongrád megyében az "emelkedő szúnyogártalom miatt" a következő napokban is folytatódik a munka, emellett Fejér megyében Székesfehérvárott és a Velencei-tó környékén lépnek fel a vérszívó rovarok ellen. A Duna mentén több régióban pedig biológiai módszerrel lépnek fel a lárvák ellen, csökkentve ezzel a szúnyogok utánpótlását. Ezen felül mivel Győr környékén is ismét emelkedni kezdett a szúnyogok száma, ezért ott teljes körű beavatkozás lesz. Zala megyében és számos Tolna megyei településen pedig ezen a héten lesz az első szúnyoggyérítés a szezonban - fejtették ki.

A katasztrófavédelem honlapján (http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_szun yog2017_index) nyomon követhető, hogy melyik napon, melyik településen, milyen módszerrel védekeznek a vérszívók ellen - írta közleményében az OKF, hozzátéve: az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 14:22
Címkék: június elseje, múlt héten, turisztikailag frekventált, időjárás lehetővé, következő napokban, vérszívó rovarok,
Kommentek
Folytatódik az országos szúnyogirtás
Emlékeztettek: az elmúlt három hétben 182 ezer hektárt kezeltek már.

Ezen a héten megkezdik a szúnyogirtást Csongrád, Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol az utóbbi napokban megemelkedett a csípőszúnyogok száma.

A Duna mentén, a Dunakanyarban ismételt kezeléseket végeznek, míg Budapesten, Baja és Mohács térségében a korábbi légi kezeléseket egészítik ki földi technológiával a következő napokban.

A turisztikai régiók közül a héten a Velencei-tónál lesz szúnyogirtás - közölte az OKF.

A katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon melyik településen védekeznek, és térképen is ábrázolják a kezelt terület méretét, valamint az aktuális heti tervet.

Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést - tette hozzá a katasztrófavédelem.

Eddig a többi között a Szigetközben, a Tisza-tónál, a Balatonnál, a Duna mentén, Komárom, a Dunakanyar, Budapest, Dunaújváros, Szekszárd, Baja,
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 11:32
Országszerte folytatódik a szúnyogirtás
szúnyoggyérítési program. A biológiai lárvagyérítés után a következő napokban megkezdődik a kifejlett szúnyogok elleni védekezés a Balaton térségében. A kezelések többsége a part mentén zajlik légi úton, de több településen földi eljárást alkalmazva is dolgoznak majd.

Megfelelő időjárás esetén a héten kiterjedt kezelések lesznek Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Baranya megyében, Sopronban, a Fertő tó partján lévő településeken, a Szigetközben és több Duna menti régióban is. Továbbá lesz szúnyogirtás Budapesten, a Csepel-szigeten, valamint Békés, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyében.

A helyettes szóvivő hangsúlyozta: a katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon melyik településen védekeznek a vérszívók ellen.

Arról is szólt, az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést, továbbá idén is van lehetőségük arra, hogy jelezzék a katasztrófavédelem megyei ügyfélszolgálatain, ha a településükön
velemenyezd, 2017. június 12. hétfő, 16:43
A tervezettnél hamarabb, jövő héten kezdődik a balatoni szúnyogirtás
A balatoni szúnyogirtást koordináló, az üdülőrégió önkormányzatait tömörítő szervezet elnöke elmondta, az országban először idén is a Balatonnál védekeznek a szúnyogok ellen. A BSz közelmúltban tartott közgyűlésén még arról tájékoztatták a tagságot az előzetes vizsgálatokra hivatkozva, hogy a tavalyi, különösen csapadékos tavaszhoz képest idén várhatóan később kezdhetik meg a beavatkozást.

Az azóta történt újabb szakértői vizsgálatok azonban azt állapították meg, hogy meg kell kezdeni a biológiai csípőszúnyog-gyérítést a térségben. A szakértők a terepbejárások során megállapították, hogy a tó körüli tenyészőhelyek ugyan továbbra is kevésbé borítottak vízzel, mint az elmúlt évek hasonló időszakában, viszont igen sok bennük a szúnyoglárva, köszönhetően az utóbbi napok kedvező időjárásának.

"A tenyészőhelyek az imágók (kifejlett szúnyogok) kirepüléséig várhatóan nem száradnak ki, ezért kerül sor a térségben már a 14. héten egy légi biológiai gyérítésre, amely lakott területeket nem érint" -
velemenyezd, 2017. április 01. szombat, 07:04
Katasztrófavédelem: öt év alatt több mint felére csökkent a tűzesetek száma
Góra Zoltán főigazgató szerint ez elsősorban annak köszönhető, hogy az elmúlt öt évben 94 százalékkal nőtt a szervezet által elvégzett tűzvédelmi ellenőrzések száma.

Jelentős volt tavaly a szabadtéri tüzek számának visszaesése: míg 2015-ben 7816 ilyen eset volt, addig az elmúlt évben 4592, ami 41 százalékos csökkenést jelent - tette hozzá a tűzoltó vezérőrnagy.

Elmondta: 2016-ban a fő célkitűzések közé tartozott a tűzmegelőzés erősítése, az önkéntes tűzoltó- és mentőszervezetek támogatása, a kéményseprő szolgáltatás bevezetése, új gépjárműfecskendők üzembe állítása, valamint a veszélyes anyagok szállításáról szóló uniós irányelvek alkalmazása.

Hozzátette, hogy az elmúlt évben jelentős eredményeket értek el: 2015-höz képest 17 százalékkal kevesebb tűzeset történt és 2 százalékkal kevesebb műszaki mentést hajtottak végre.

Kitért arra, hogy beváltotta a reményeket az önkéntesek támogatása is: már 556 önkéntes tűzoltó-egyesülettel működnek együtt és ezek közül 39 szerezte meg az önálló
velemenyezd, 2017. február 10. péntek, 11:12
Szúnyogirtással is készülnek az ünnepre a Balatonon
A balatoni szúnyogirtást koordináló BSZ elnöke kifejtette, a tavasz, majd a nyár is sok esőt hozott, ami kedvez a csípősszúnyogok szaporodásának. Emiatt a BSZ, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) koordinálásával az előző éveknél jelentősen több gyérítés történt a Balaton térségében.

Nyáron a katasztrófavédelem több mind másfélszer annyi biológiai, illetve kémiai beavatkozást rendelt el mint tavaly. Ennek is köszönhető, hogy kezelhetővé vált a helyzet, és nem tudott jelentősen elszaporodni a csípősszúnyog-állomány a Balatonnál - mondta Balassa Balázs.

Hozzátette, az előzetes megállapodásnak megfelelően a nyár várhatóan utolsó védekezését már nem a katasztrófavédelem, hanem a BSZ végezteti. Mivel az elmúlt napok esőzései miatt további csípőszúnyog-ártalom kialakulása lenne várható, az augusztus 20-i ünnepségekre készülve augusztus 17-én újabb légi kémiai szúnyoggyérítés kezdődik az üdülőrégióban, amit az ünnepek idejére felfüggesztenek.

A Somogy Megyei
velemenyezd, 2016. augusztus 16. kedd, 12:41
Zikaláz - Az amerikai kormányzat további 81 millió dollárt ad a vírus kutatására
A hírt Sylvia Burwell egészségügyi miniszter közölte abban a levélben, amelyet Nancy Pelosinak, a demokraták képviselőcsoportja vezetőjének küldött csütörtök délután.

A héten a Kongresszus mindkét házának politikusai úgy mentek el nyári szabadságra, hogy nem szavazták meg a zikavírus elleni küzdelemre kért összeget, s azt hangoztatták, hogy a kormányzatnak kellene átcsoportosítania összegeket e célra.

Az Obama-kormányzat most két intézménynek juttat pluszpénzt.

Közben a floridai kormányzó, Rick Scott bejelentette: Miamiban, abban a kerületben, ahol a múlt héten egyszerre tíz páciensnél azonosították a vírust, nem találtak újabb megbetegedést, és ennek megfelelően csökkentették is a szúnyogirtást. A zikaláz vírusát egy szúnyogfajta terjeszti.
velemenyezd, 2016. augusztus 12. péntek, 10:00
LMP: a kormány szövetséget kötött a nagytőkével a bérek letöréséért
Szél Bernadett csütörtöki siófoki sajtótájékoztatóján közölte, elfogadhatatlannak tartják ezt a folyamatot, mert az összeszerelő üzemekben már nem foglalkoznak azzal, hogy magyar vagy nem magyar emberek dolgoznak, miközben a cégek különböző kedvezményeket élveznek. Hangsúlyozta: 2010 óta 100 milliárd forintnyi közvetlen támogatást kaptak ezek a multik, plusz 100 milliárd forintos adókedvezménnyel. A magyar kis- és középvállalkozások a töredékét kapják ennek a pénznek - tette hozzá.

Az LMP-s politikus háromnapos Balaton körüli biciklitúra végén tartott sajtótájékoztatót. A túrával arra kívánták felhívni a figyelmet, hogy a Balaton olyan nemzeti érték, amelyre jobban kell vigyázni.

Kifejtette, információik szerint megszaporodtak azok a balatoni beruházások, amelyek nem a tó, illetve a következő generációk érdekeit tartják szem előtt. "Ez azért történik így, mert annyira kivéreztették az önkormányzatokat, hogy az alapvető működésükhöz szükséges források előteremtése érdekében befogadnak olyan
velemenyezd, 2016. július 07. csütörtök, 18:32
Képek, videók
Szeged-szunyogirtás.jp g
agica2004
2015. október 03. szombat, 21:06
szunyogirtás.jpg
agica2004
2014. április 27. vasárnap, 15:52
Szúnyogirtásra készen
agica2004
2010. szeptember 08. szerda, 13:55
szúnyogirtás.jpg
agica2004
2010. június 16. szerda, 12:27
Indián település.jpg
pacsakute
2015. június 09. kedd, 06:19
Telepules telen
borigit
2015. február 03. kedd, 13:46
település
relisisi
2014. augusztus 10. vasárnap, 11:30
Indián település.gif
pacsakute
2013. március 19. kedd, 17:48
település Lofoten
megyerimihaly
2013. január 20. vasárnap, 16:24
Étrat egy kis település,a
farkas1945
2012. november 18. vasárnap, 12:24
Kinai település a hegy ol
mailona
2012. június 15. péntek, 22:53
Lemba bronzkori település
pacsakute
2012. január 24. kedd, 08:55
20071004-1642 A település
sztana45
2010. augusztus 18. szerda, 07:59
8 Lieder település képéve
bobci
2009. november 01. vasárnap, 19:49
telepules-termeszet-en eke
alexa1012
2007. augusztus 25. szombat, 11:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.