Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 14:38 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
OKF: több mint száz településen és a fővárosban is folytatódik a szúnyogirtás
Közleményük szerint a június elseje óta tartó központi szúnyoggyérítési program keretén belül eddig 907 településen, 438 ezer hektáron permeteztek a szakemberek. A múlt héten teljes körű légi és földi irtás zajlott Békés és Csongrád megyében, Budapesten és a Csepel-sziget településein. A turisztikailag frekventált régiók közül a Balatonnál és a Tisza-tónál voltak földi kezelések.

Ha az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 140 településen és Budapest nyolc kerületében - mintegy 60 ezer hektáron - folytatódik az irtás.

Azt írták: Csongrád megyében az "emelkedő szúnyogártalom miatt" a következő napokban is folytatódik a munka, emellett Fejér megyében Székesfehérvárott és a Velencei-tó környékén lépnek fel a vérszívó rovarok ellen. A Duna mentén több régióban pedig biológiai módszerrel lépnek fel a lárvák ellen, csökkentve ezzel a szúnyogok utánpótlását. Ezen felül mivel Győr környékén is ismét emelkedni kezdett a szúnyogok száma, ezért ott teljes körű beavatkozás lesz. Zala megyében és számos Tolna megyei településen pedig ezen a héten lesz az első szúnyoggyérítés a szezonban - fejtették ki.

A katasztrófavédelem honlapján (http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_szun yog2017_index) nyomon követhető, hogy melyik napon, melyik településen, milyen módszerrel védekeznek a vérszívók ellen - írta közleményében az OKF, hozzátéve: az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 14:22
Címkék: június elseje, múlt héten, turisztikailag frekventált, időjárás lehetővé, következő napokban, vérszívó rovarok,
Kommentek
Kajtorné Gitka
Szia, szia!
Ébredj frissen, fitten! Jó reggelt, szép napot kívánok! Puszi, Gita.

Tegnap kora este szúnyogirtás volt nálunk. Aztán jött az eső, ami el is mosta azonnal a permetet. Röhögnek a szúnyogok.
agnesst, 2018. június 05. kedd, 10:18
Katasztrófavédelem: a héten a Balatonnál és a Tisza-tónál folytatódik a szúnyogirtás
Mukics Dániel közölte: az esős idő miatt több helyen új tenyészőhelyek alakultak ki, főleg a Balatonnál és a Tisza-tónál, ezért ezekben a térségekben légi permetezést végeznek.

Ugyanakkor Sopron és Komárom térségében, a Szigetköznél és a Csepel-szigeten az elszórt, kisebb tenyészőhelyekre a földről juttatják ki az irtószert - fűzte hozzá.

Továbbá több Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen lesz légi és földi kémiai beavatkozás, emellett Csornánál, Győrnél, és Budapesten a III., IV., XIII., XVII., XXII., XXIII. kerületekben fognak a földről permetezni - mondta.

Arról is szólt: a kifejlett szúnyogok ellen deltametrin hatóanyagú általános rovarirtó készítményt használnak, de a szúnyogok érzékenysége miatt minimális mennyiséget, négyzetméterenként kevesebb, mint 0,0001 gramm hatóanyagot juttatnak ki belőle. Az irtószer melegvérűekre, így emberre és háziállatokra még hosszútávon sem veszélyes, és a növényzetet sem károsítja. A kémiai szúnyoggyérítés csak a települések belterületein és az
velemenyezd, 2018. június 04. hétfő, 12:42
Katasztrófavédelem: a héten 45 ezer hektáron folytatódik a szúnyogirtás
Hajdu Márton közölte: a héten Zala megyében és a Tisza-tó térségében teljes körű, vagyis légi és földi kezeléseket is terveznek a szakemberek, Baranya és Somogy megye egyes településein pedig légi beavatkozások lesznek.

Az eddig nem kezelt, Duna menti térségekben - Komárom környékén, a Dunakanyarban, Budapest egyes parti területein, Dunaújváros térségében - földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek - sorolta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszak esőzései után újabb szúnyoglárva-tenyészőhelyek alakultak ki. Ezeket a szakértők folyamatosan figyelik, és ha a lárvák tömege ezt indokolja, ismét biológiai lárvagyérítést végeznek.

Hozzátette, az elmúlt hét változékony időjárása ellenére jelentős részben sikerült pótolni a kedvezőtlen, esős időjárás miatt elmaradt munkálatokat is. Így több Duna menti régióban, például a Csepel-szigeten, néhány fővárosi kerületben, valamint Tolna megyében, Baja és Mohács térségében, továbbá az Ipoly menti településeken végül a pótnapokon tudták a
velemenyezd, 2018. május 28. hétfő, 19:20
Katasztrófavédelem: újabb 185 településen folytatódik a szúnyogirtás
Mukics Dániel közölte: Budapest, Szolnok, Békéscsaba és a Csepel-sziget mellett Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Nógrád, Baranya, Tolna és Jász-Nagykun-Szolnok megyében folytatják a rovarok gyérítését.

A negyedik hete zajló beavatkozás azért is szükséges, mert a nyárias tavasz miatt sok a szúnyog szinte az egész országban. A héten 36 ezer hektáron levegőből, 31 ezer hektáron pedig a földről permetezik majd a szúnyogokat. Ugyanakkor a napokban várható esős, viharos időjárás miatt előfordulhat, hogy a tervezett munka egy részét néhány nappal el kell halasztani - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az OKF honlapján, a katasztrofavedelem.hu oldalon megtalálható, hogy melyik napon melyik településen lesz permetezés.

Az önkormányzatok saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést - fűzte hozzá a szóvivő.
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 12:43
Valaki mondjon egy jó dolgot amit a fityisz csinált 12 év alatt?
Az aljas horda most egy várost szívat a céljai eléréséért.

De ez így van Lyól. :))

,,A Fideszes többség a polgármester reprezentációs és bérkeretéből lényegében minden pénzt elvont, melynek egy részét Márki-Zay Péterék is megszavazták, de lenullázta a kormánypárti képviselők döntése azokat a költségvetési sorokat is, amik érintik például
• a kátyúzás,
• közburkolatok kezelése,
• fűnyírás
• és a szúnyogirtás költségeit,
• az olyan kulturális programokét, mint a gyereknap, vagy augusztus 20-ai ünnepség keretét biztosítják,
• emellett pedig a polgármesteri hivatal ÁFA keretéből is elvesznek.
Márki-Zay Péter szerint a városháza felújításától elvont 120 millió forint után a város szerződésszegést fog elkövetni a Belügyminisztériummal és az alvállalkozókkal szemben, ha a költségvetési elvonások kapcsán nem tudja majd fizetni a szerződésben vállalt kifizetéseket, ezért újabb rendkívüli közgyűlés jöhet
meki77, 2018. május 11. péntek, 08:11
Folytatódik a biológiai szúnyogirtás, a kémiai eljárás egy hét múlva kezdődik
Mukics Dániel közleményében ismertette: a múlt hétre tervezett 6300 hektárból 6000 hektárnyi vízfelületre juttatták el a szakemberek a kizárólag a szúnyoglárvákat elpusztító baktérium által termelt fehérjetartalmú készítményt. A Mohács térségében elmaradt 300 hektáron ezen a héten pótolják a munkát.

Hozzátette: ezen a héten Győr, Komárom és Mosonmagyaróvár térségében csökkentik a szúnyoglárvák számát ezer hektáron.

Tudatta: a nyárias időjárás miatt az ország több pontján megindult a csípőszúnyogok rajzása. A kémiai eljárást, vagyis a kifejlett szúnyogok számát csökkentő esti permetezést május 7-én kezdik. Hangsúlyozta: az ehhez használt irtószer emberekre, növényekre és melegvérű állatokra veszélytelen. Az irtószerből hektáronként fél litert használnak a permetezéshez, a szer ebben a koncentrációban veszélytelen. A kémiai szúnyoggyérítést kizárólag lakott területen végzik az esti órákban. Mivel a szer a méhekre veszélyes lehet, a méhészeket a héten elkezdik tájékoztatni.

A központi
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 07:14
Szúnyogirtás.......
Megkezdték a szúnyogirtást Szegeden......
agica2004, 2018. április 30. hétfő, 16:55
Az idei utolsó szúnyogirtás a Balatonnál
A beavatkozás a tó vízgyűjtő területén lévő vízzel borított gyepes-nádas tenyészhelyeken lesz. A művelet az őszi szúnyogok számának csökkentése mellett megelőzésül is szolgál a jövő évre.

Az utolsó idei balatoni szúnyogirtás lakott területeket nem érint. A költségeket a Balaton-parti önkormányzatok állják, a védekezést a Balatoni Szövetség koordinálja - mondta a szervezet elnöke.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által koordinált idei országos szúnyogirtási program az augusztus harmadik hetében végrehajtott munkálatokkal ért véget. Tájékoztatásuk szerint június elejétől 714 ezer hektáron 956 településen hajtottak végre légi és földi, kémiai vagy biológiai szúnyoggyérítést a szakemberek.
velemenyezd, 2017. szeptember 14. csütörtök, 19:13
Képek, videók
Szeged-szunyogirtás.jp g
agica2004
2015. október 03. szombat, 21:06
szunyogirtás.jpg
agica2004
2014. április 27. vasárnap, 15:52
Szúnyogirtásra készen
agica2004
2010. szeptember 08. szerda, 13:55
szúnyogirtás.jpg
agica2004
2010. június 16. szerda, 12:27
Telepuleseim20160425.j pg
menusgabor
2017. október 29. vasárnap, 18:44
S ez folytatódik,.jpg
katalin_53
2018. május 24. csütörtök, 12:01
és a mese folytatódik
alpiger
2009. február 05. csütörtök, 15:16
Az óra folytatódik
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 12:55
junius-gyumolcsok.jpg
eva6
2018. június 16. szombat, 15:37
Üdvözlünk Junius
irmus
2018. június 06. szerda, 06:41
Junius
irmus
2018. június 05. kedd, 06:35
Hello Junius!
irmus
2018. június 01. péntek, 19:32
Helló junius.jpg
ildikocsorbane2
2018. június 01. péntek, 16:27
Hello június
eva6
2018. június 01. péntek, 06:03
Apák napja Junius 17.
alvaro-hopihe
2018. május 06. vasárnap, 12:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.