Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 19:49 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ez az ital a hosszú élet titka!
A tea valóban egyfajta csodaital, és érdemes mindenkinek ezzel kezdenie a napját - állítják francia kutatók, akik szerint a rendszeres teafogyasztás csökkentheti a korai halálozás esélyét.

A mostani kutatási adatok szerint a teafogyasztás 25 százalékkal csökkentheti a szív- és érrendszerrel nem összefüggő okokból bekövetkező korai halálozás esélyét. A szakértők szerint a tea még a kávénál is egészségesebb, bár ez lehet, hogy amiatt van, hogy a kávéfogyasztók között több a dohányos.
A tea jótékony hatását a flavonoidoknak, a szív szempontjából fontos antioxidánsoknak köszönheti. A kutatás vezetője, Nicolas Danchin professzor szerint már a korábbi vizsgálatok is bizonyították a kávé és a tea egészségmegőrzésben játszott jelentős szerepét. "Ennek ellenére, ha választhatunk, érdemes a teát választani."
A kutatásban résztvevők körében egy kérdőív segítségével felmérték a napi tea- és kávéfogyasztást is. Az eredmények szerint a kávéfogyasztók esetében nagyobb volt a szív- és érrendszeri halálozás aránya, de ez főleg a dohányzásnak volt köszönhető.
A kávét nem fogyasztók ellenben fizikailag aktívabbak voltak, 45 százalékuk ugyanis rendszeresen mozgott, ami 4 százalékkal több, mint a kávéfogyasztók esetében.
"Ez egy rendkívül fontos kutatási eredmény, mivel bizonyítja, hogy a tea képes befolyásolni a vérnyomást - nyilatkozta Danchin az Európai Kardiológiai Társaság találkozóján - A rendszeres teafogyasztók vérnyomása ugyanis a megfigyelések szerint jóval alacsonyabb volt, mint azoké, akik nem ittak teát."
A vizsgálati eredmények szerint a tea közel 25 százalékkal csökkenti a nem szív- és érrendszeri eredetű halálozás esélyét. A vizsgálat során nem esett szó arról, hogy a résztvevők pontosan milyen teát ittak, és hogy tej is került-e az italba.
donmolnarmeister, 2017. június 08. csütörtök, 03:41
Címkék: Nicolas Danchin, Európai Kardiológiai Társaság, hosszú élet, rendszeres teafogyasztás, korai halálozás, mostani kutatási,
Kommentek
Gyulladáscsökkentővel mérsékelték a szívroham és az agyvérzés kockázatát
A tanulmány készítői szerint ez volt a legnagyobb áttörés a koleszterincsökkentő sztatinok kifejlesztése óta.

A vizsgálatban részt vevő, mintegy 10 ezer páciensnél 15 százalékkal csökkentették a szívinfarktus kockázatát.

Olyan páciensekkel dolgoztak, akik szívrohamon estek át. Háromhavonta adtak nekik gyulladáscsökkentő gyógyszert (canakinumabot). A majdnem 40 országban végzett tesztek résztvevőit éveken át, akár négy évig is figyelemmel kísérték.

A gyógyszert szedő pácienseknél - mellékhatásként - megnőtt a súlyos fertőzések esélye.

A kutatás eredményeit az Európai Kardiológiai Társaság barcelonai konferenciáján ismertették.

"Ez volt az első alkalom, hogy egyértelműen bizonyíthattuk, a gyulladáscsökkentés - a koleszterintől függetlenül - mérsékli a szívroham kockázatát" - mondta Paul Ridker, a Harvard Orvostudományi Egyetemhez tartozó Bringham and Women's Kórház munkatársa, a tanulmány vezető szerzője.
velemenyezd, 2017. augusztus 28. hétfő, 20:13
Egészséges táplálkozás - ahogy egy kardiológus ajánlja
igazolta.

Forrás: Thinkstock

Tekintettel arra, hogy hazánkban a tengeri halak fogyasztása alacsony, az Európai Kardiológus Társaság (ESC) által heti két alkalommal (300g/hét) javasolt gyakoriságot nem éri el, növelni kellene az omega-3 zsírsavak fogyasztását, omega-3 zsírsavakban gazdag táplálékforrások fokozott bevitelével vagy étrend-kiegészítők, mint például a korszerű krillolaj étrend-kiegészítő fogyasztásával.

Az európai kardiológiai ajánlás mellett több tucat nemzetközi szervezet fogalmazott meg az omega-3 zsírsav fogyasztásra vonatkozó ajánlást, közülük érdemes idézni a Expert Workshop of the European Academy of Nutritional Sciences állásfoglalását, amely általános felnőtt populációban napi 200 mg eikozapentaénsav+dokozapentaénsav fogyasztását javasolja. További érdekesség, hogy az Európai Kardiológus Társaság heveny szívinfarktussal foglalkozó ajánlása is
taltos1, 2017. augusztus 24. csütörtök, 23:56
Szívünk napja - Kardiológusok társasága: még mindig késve kérünk segítséget
Tóth Kálmán hozzátette, Magyarországon még mindig túl hosszú az úgynevezett hezitálási idő, amely a tünetek jelentkezése és az orvosi segítségkérés között eltelik, holott minden, segítség nélkül töltött félóra 7-8 százalékkal növeli a szívinfarktust követő halálozást. Éppen ezért az idei Szívünk napja programot a "minden perc számít" mottóval rendezik meg, idén először a Millenárison, jövő vasárnap.

Kiemelte, a magyar egészségügyben a kardiológiai ellátás, annak sürgősségi, mentési területe is kiemelkedőnek számít, hiszen például már a mentőben elvégzett EKG-eredményt el tudják juttatni a legközelebbi szívcentrumba, és ha igazolódik az infarktusgyanú, akkor rögtön szakszerű segítséget tudnak nyújtani.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatója, az Európai Kardiológusok Társaságának alelnöke arról beszélt, hogy az elmúlt tizenöt évben rengeteget fejlődött a kardiológiai ellátás, 60 százalékkal csökkent a szívinfarktus halálozási aránya Magyarországon. Míg az
velemenyezd, 2016. szeptember 16. péntek, 15:52
Orvosszakmai összefogással csökkent az éreredetű halálozások száma Észak-Alföldön
látnak el, 20-21 százalékukat tudják vérrögoldással gyógyítani, ez nagyon magas arány, a magyar átlag csak 4,8 százalék.

Ezt az eredményt egyebek mellett azzal is magyarázta az akadémikus, hogy a hozzájuk strokegyanúval beszállított betegeknél a CT-vizsgálattal párhuzamosan érfeltöltést is csinálnak, így azonnal kiderül, hol kell beavatkozni. Utóbbit azonban az egészségbiztosítási pénztár nem támogatja, arra saját forrásból kell fedezetet biztosítani.

Édes István professzor, a debreceni kardiológiai klinika igazgatója elmondta: intézetükben évente 1000-1500 akut szívinfarktusos beteget látnak el.

A szakember a megelőzésre hívta fel a figyelmet, jelezve, hogy bár kiváló koleszterincsökkentő és véralvadásgátló gyógyszerek vannak, életmód-változtatás nélkül hiába szedik a betegek. Az életmód-változtatáshoz sorolta az egészséges étrendet, a súlycsökkentést, illetve a dohányzás mellőzését.

Csanádi Zoltán professzor, a Magyar Kardiológusok Társaságának következő elnöke a "hallgatag gyilkosnak"
velemenyezd, 2016. május 19. csütörtök, 19:53
A nők nagyobb eséllyel halnak meg szívinfarktus után, mint a férfiak
A Párizsi Szív-és Érrendszeri Kutatóközpont vizsgálata szerint a szívrohamot szenvedett nők kisebb valószínűsséggel esnek át - az erek állapotának helyreállítását szolgáló, a szív leszűkült, elzáródott ereinek megnyitására alkalmazott - angioplasztikán.

Az Európai Kardiológiai Társaság londoni kongresszusán ismertetett tanulmány készítői olyan Párizsban és környékén élő 11 ezer 420 ember adatait elemezték, akik kórházon kívül estek át szívmegálláson.

Eredményeik szerint az ilyen eseteknél a túlélési ráta a nőknél 18, a férfiaknál 26 százalék volt, míg az angioplasztikán átesettek aránya a nőknél 26, a férfiaknál 36 százalék volt - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.

A szakértők szerint a halálozási arányban tapasztalható eltérés részben magyarázható azzal, hogy a nők általában idősebb korban és gyakran egyéb egészségi problémákkal, például cukorbajjal is küzdve szenvednek szívinfarktust. A lehetséges okok közé tartozik ugyanakkor az orvosok "helytelen
velemenyezd, 2015. augusztus 31. hétfő, 16:34
Egy depressziós férfi
a vértranszfúzió. ,,Nagyon aggasztónak találjuk, hogy ez a gyógyíthatatlan betegség még mindig komoly közegészségügyi veszélyt jelent. Egyesek szerint a vér- vagy szervkészletek nagyfokú fertőzöttsége a betegség terjedését idézheti elő" - mondja Andrew Miller parlamenti képviselő.

Norvégia

Egy 11 évig tartó, közel 63 000 ember bevonásával készített felmérés szerint a depresszió 40 százalékkal növelheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Az Európai Kardiológiai Társaság a felmérés egyik készítőjét idézve kijelentette, hogy a depresszió nemcsak stresszhormonokat szabadít fel, ami szívelégtelenséghez vezethet, hanem abban is akadályozhatja a beteget, hogy kövesse az életmódja javítására vonatkozó tanácsokat.

Egyesült Államok

Valaki elnyom egy cigarettát


A kutatók azt vizsgálják, hogy milyen egészségkárosító hatása van az úgynevezett harmadlagos dohányfüstnek.
johannanna, 2015. február 28. szombat, 10:20
Pirosban a nőkért..
A nők 57 százalékának szív- és érrendszeri betegség okozza a végzetét, ennek ellenére a legtöbben nem fordítanak kellő figyelmet a megelőzésre: a Magyar Nemzeti Szívalapítvány kezdeményezésére, a Magyar Kardiológusok Társasága támogatásával elinduló Pirosban a Nőkért (PaN) mozgalom célja felhívni a figyelmet a nőkre leselkedő veszélyekre.
A szív- és érrendszeri betegségek következtében több nő hal meg világszerte, mint rosszindulatú daganatok, tuberkulózis (gyümőkór), malária és AIDS miatt együttvéve. Az Európai Unióban több nőt ölnek meg a kardiovaszkuláris betegségek, mint férfit: a női elhalálozás 55 százalékát adják a koszorúér-betegségek, míg a férfiak esetében ez a mutató 47 százalék. Magyarországon még rosszabb a helyzet, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a nők halálozásának 57 százalékát okozzák a szív- és az érbetegségek, míg a férfiak között ezek a
bordat, 2014. január 10. péntek, 22:08
Képek, videók
Nicolas Chamfort - Az éle
sanci81
2018. március 12. hétfő, 17:25
Despedida Nicolas Vergonz
sanci81
2015. november 11. szerda, 16:53
Nicolas A szerelem.jpg
gabfe
2015. október 09. péntek, 14:22
SAn Nicolas
lenke1964
2015. április 09. csütörtök, 09:34
akkor és most Nicolas.jpg
agica2004
2014. január 28. kedd, 17:32
taxco san nicolas dóm
lacipecsenye
2012. december 29. szombat, 11:07
Nicolas Cage
esztella75
2012. november 17. szombat, 16:00
Nicolas Cage.jpg
06mohild
2012. október 08. hétfő, 04:39
angela-merkel-nicolas. jpg
agica2004
2012. április 27. péntek, 14:38
Nicolas Sarkozy.BMP
agica2004
2011. augusztus 11. csütörtök, 15:32
Nicolas Sarkozy-.BMP
agica2004
2011. augusztus 11. csütörtök, 15:32
Nicolas és Cécilia Sarköz
agica2004
2011. június 23. csütörtök, 15:41
Nagy társaság 01.jpg
chillik
2018. május 08. kedd, 03:49
Nagy társaság 02.jpg
chillik
2018. május 08. kedd, 03:49
Rossz társaság.jpg
sz719eszter
2016. március 26. szombat, 12:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.