Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 19. szombat | 33. hét | 231. nap | 15:11 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ez az ital a hosszú élet titka!
A tea valóban egyfajta csodaital, és érdemes mindenkinek ezzel kezdenie a napját - állítják francia kutatók, akik szerint a rendszeres teafogyasztás csökkentheti a korai halálozás esélyét.

A mostani kutatási adatok szerint a teafogyasztás 25 százalékkal csökkentheti a szív- és érrendszerrel nem összefüggő okokból bekövetkező korai halálozás esélyét. A szakértők szerint a tea még a kávénál is egészségesebb, bár ez lehet, hogy amiatt van, hogy a kávéfogyasztók között több a dohányos.
A tea jótékony hatását a flavonoidoknak, a szív szempontjából fontos antioxidánsoknak köszönheti. A kutatás vezetője, Nicolas Danchin professzor szerint már a korábbi vizsgálatok is bizonyították a kávé és a tea egészségmegőrzésben játszott jelentős szerepét. "Ennek ellenére, ha választhatunk, érdemes a teát választani."
A kutatásban résztvevők körében egy kérdőív segítségével felmérték a napi tea- és kávéfogyasztást is. Az eredmények szerint a kávéfogyasztók esetében nagyobb volt a szív- és érrendszeri halálozás aránya, de ez főleg a dohányzásnak volt köszönhető.
A kávét nem fogyasztók ellenben fizikailag aktívabbak voltak, 45 százalékuk ugyanis rendszeresen mozgott, ami 4 százalékkal több, mint a kávéfogyasztók esetében.
"Ez egy rendkívül fontos kutatási eredmény, mivel bizonyítja, hogy a tea képes befolyásolni a vérnyomást - nyilatkozta Danchin az Európai Kardiológiai Társaság találkozóján - A rendszeres teafogyasztók vérnyomása ugyanis a megfigyelések szerint jóval alacsonyabb volt, mint azoké, akik nem ittak teát."
A vizsgálati eredmények szerint a tea közel 25 százalékkal csökkenti a nem szív- és érrendszeri eredetű halálozás esélyét. A vizsgálat során nem esett szó arról, hogy a résztvevők pontosan milyen teát ittak, és hogy tej is került-e az italba.
donmolnarmeister, 2017. június 08. csütörtök, 03:41
Címkék: Nicolas Danchin, Európai Kardiológiai Társaság, hosszú élet, rendszeres teafogyasztás, korai halálozás, mostani kutatási,
Kommentek
Orvosszakmai összefogással csökkent az éreredetű halálozások száma Észak-Alföldön
látnak el, 20-21 százalékukat tudják vérrögoldással gyógyítani, ez nagyon magas arány, a magyar átlag csak 4,8 százalék.

Ezt az eredményt egyebek mellett azzal is magyarázta az akadémikus, hogy a hozzájuk strokegyanúval beszállított betegeknél a CT-vizsgálattal párhuzamosan érfeltöltést is csinálnak, így azonnal kiderül, hol kell beavatkozni. Utóbbit azonban az egészségbiztosítási pénztár nem támogatja, arra saját forrásból kell fedezetet biztosítani.

Édes István professzor, a debreceni kardiológiai klinika igazgatója elmondta: intézetükben évente 1000-1500 akut szívinfarktusos beteget látnak el.

A szakember a megelőzésre hívta fel a figyelmet, jelezve, hogy bár kiváló koleszterincsökkentő és véralvadásgátló gyógyszerek vannak, életmód-változtatás nélkül hiába szedik a betegek. Az életmód-változtatáshoz sorolta az egészséges étrendet, a súlycsökkentést, illetve a dohányzás mellőzését.

Csanádi Zoltán professzor, a Magyar Kardiológusok Társaságának következő elnöke a "hallgatag gyilkosnak"
velemenyezd, 2016. május 19. csütörtök, 19:53
A nők nagyobb eséllyel halnak meg szívinfarktus után, mint a férfiak
A Párizsi Szív-és Érrendszeri Kutatóközpont vizsgálata szerint a szívrohamot szenvedett nők kisebb valószínűsséggel esnek át - az erek állapotának helyreállítását szolgáló, a szív leszűkült, elzáródott ereinek megnyitására alkalmazott - angioplasztikán.

Az Európai Kardiológiai Társaság londoni kongresszusán ismertetett tanulmány készítői olyan Párizsban és környékén élő 11 ezer 420 ember adatait elemezték, akik kórházon kívül estek át szívmegálláson.

Eredményeik szerint az ilyen eseteknél a túlélési ráta a nőknél 18, a férfiaknál 26 százalék volt, míg az angioplasztikán átesettek aránya a nőknél 26, a férfiaknál 36 százalék volt - olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.

A szakértők szerint a halálozási arányban tapasztalható eltérés részben magyarázható azzal, hogy a nők általában idősebb korban és gyakran egyéb egészségi problémákkal, például cukorbajjal is küzdve szenvednek szívinfarktust. A lehetséges okok közé tartozik ugyanakkor az orvosok "helytelen
velemenyezd, 2015. augusztus 31. hétfő, 16:34
Egy depressziós férfi
a vértranszfúzió. ,,Nagyon aggasztónak találjuk, hogy ez a gyógyíthatatlan betegség még mindig komoly közegészségügyi veszélyt jelent. Egyesek szerint a vér- vagy szervkészletek nagyfokú fertőzöttsége a betegség terjedését idézheti elő" - mondja Andrew Miller parlamenti képviselő.

Norvégia

Egy 11 évig tartó, közel 63 000 ember bevonásával készített felmérés szerint a depresszió 40 százalékkal növelheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Az Európai Kardiológiai Társaság a felmérés egyik készítőjét idézve kijelentette, hogy a depresszió nemcsak stresszhormonokat szabadít fel, ami szívelégtelenséghez vezethet, hanem abban is akadályozhatja a beteget, hogy kövesse az életmódja javítására vonatkozó tanácsokat.

Egyesült Államok

Valaki elnyom egy cigarettát


A kutatók azt vizsgálják, hogy milyen egészségkárosító hatása van az úgynevezett harmadlagos dohányfüstnek.
johannanna, 2015. február 28. szombat, 10:20
Pirosban a nőkért..
A nők 57 százalékának szív- és érrendszeri betegség okozza a végzetét, ennek ellenére a legtöbben nem fordítanak kellő figyelmet a megelőzésre: a Magyar Nemzeti Szívalapítvány kezdeményezésére, a Magyar Kardiológusok Társasága támogatásával elinduló Pirosban a Nőkért (PaN) mozgalom célja felhívni a figyelmet a nőkre leselkedő veszélyekre.
A szív- és érrendszeri betegségek következtében több nő hal meg világszerte, mint rosszindulatú daganatok, tuberkulózis (gyümőkór), malária és AIDS miatt együttvéve. Az Európai Unióban több nőt ölnek meg a kardiovaszkuláris betegségek, mint férfit: a női elhalálozás 55 százalékát adják a koszorúér-betegségek, míg a férfiak esetében ez a mutató 47 százalék. Magyarországon még rosszabb a helyzet, a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a nők halálozásának 57 százalékát okozzák a szív- és az érbetegségek, míg a férfiak között ezek a
bordat, 2014. január 10. péntek, 22:08
Category Archives: Népirtás
Jó üzlet a koleszterin biznisz

Az Egyesült Államok illetékes szakmai szervezetei új irányelvet fogadtak el a koleszterinszint kezelésére vonatkozóan, aminek következményeként duplájára nőhet a koleszterincsökkentő gyógyszert szedők száma. A szakma egyelőre megosztott a kérdésben, a betegek pedig többnyire nem értik, mi történik velük. Az American Heart Association (Amerikai Szív Társaság, AHA) és az American College of Cardiology (Amerikai Kardiológiai Kollégium, ACC) új szakmai irányelveket dolgozott ki a szív- és érrendszeri betegségek...

Read more »


Egy globális nép írtás
menusgabor, 2013. november 22. péntek, 18:53
Nemzetközi orvoskonferencia a magas vérnyomás kezeléséről
betegség Magyarország felnőtt lakosságának 60-70 százalékát érinti; a legfrissebb adatok tanúsága szerint mintegy 2,5 millió hipertóniában szenvedő embert tartanak nyilván az országban.

Az említett adatok önmagukban is indokolják a rendszeres orvosi tapasztalatcserék szükségességét, különösen annak ismeretében, hogy ma már itthon is több mint hétszáz, a magas vérnyomás kezelésére szolgáló készítmény van forgalomban - tette hozzá Barna István.

Herczeg Béla, a szolnoki Hetényi Géza kórház kardiológiai osztályának főorvosa, a program főszervezőjea konferenciát mérföldkőnek nevezte a Tisza-parti megyeszékhely és a házigazdák: a Magyar Hypertonia Társaság Szolnoki Decentruma és a Szolnok Szívügyünk Alapítvány életében, hiszen a szakma legjelesebb magyarországiképviselői mellett világhírű külföldi professzorok is megosztják a résztvevőkkel a magas vérnyomás kezelésére vonatkozó tapasztalataikat.

A sajtótájékoztatón Athanaziosz J. Manolisz, az Európai Hypertonia Társaság tanácsának tagja és az athéni
velemenyezd, 2011. november 11. péntek, 17:27
Az agy épségéért.......
Új véralvadásgátlók az agy épségéért....

Az agyi érkatasztrófa megelőzésére használt véralvadásgátlók újabb generációja már nem igényel folyamatos ellenőrzést és adagolásváltoztatást, és a hatása is kedvezőbb - állapították meg a Párizsban megrendezett Európai Kardiológiai Kongresszus egyik előadásán.

Mivel a leggyakoribb szívritmuszavar, a pitvarfibrilláció - amelyben a szív felső része nem szabályosan ver, hanem csak remeg - ötszörösére növeli az agyi érkatasztrófa esélyét, ezért a kockázatot már korábban is véralvadásgátlókkal csökkentették a szakemberek, mivel a gyakorlatilag álló pitvarban véralvadék keletkezhet, mely azután bármikor leszakadva valamelyik életfontosságú szerv, például az agy olyan területén akadhat el, mely halált, vagy súlyos bénulásokat okozhat.

A konferencia előadói most több újgenerációs vérhígító készítmény biztató eredményeit, így például a dabigatran
maca23, 2011. szeptember 11. vasárnap, 19:16
Képek, videók
Despedida Nicolas Vergonz
sanci81
2015. november 11. szerda, 16:53
Nicolas A szerelem.jpg
gabfe
2015. október 09. péntek, 14:22
SAn Nicolas
lenke1964
2015. április 09. csütörtök, 09:34
akkor és most Nicolas.jpg
agica2004
2014. január 28. kedd, 17:32
taxco san nicolas dóm
lacipecsenye
2012. december 29. szombat, 11:07
Nicolas Cage
esztella75
2012. november 17. szombat, 16:00
Nicolas Cage.jpg
06mohild
2012. október 08. hétfő, 04:39
angela-merkel-nicolas. jpg
agica2004
2012. április 27. péntek, 14:38
Nicolas Sarkozy.BMP
agica2004
2011. augusztus 11. csütörtök, 15:32
Nicolas Sarkozy-.BMP
agica2004
2011. augusztus 11. csütörtök, 15:32
Nicolas és Cécilia Sarköz
agica2004
2011. június 23. csütörtök, 15:41
nicolas-cage.jpg
isti53
2011. április 06. szerda, 20:30
Rossz társaság.jpg
sz719eszter
2016. március 26. szombat, 12:40
A társaság közepe
gezemice1949
2016. január 31. vasárnap, 10:36
1927 Földrajzi Társaság.j
agica2004
2015. május 30. szombat, 15:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.