Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 00:45 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kovács Árpád: az államháztartás GDP-arányos hiánycélja 3 százalék alatt marad
Kedvezőnek nevezte, hogy a munkajövedelmekhez kapcsolódó adókból és járulékokból a munkaerőpiac szerény élénkülésének köszönhetően a múlt évinél magasabb összeg folyhat be. Többet költenek, és jóval többet takarítanak meg az emberek, ez részben az előrejelzettnél is magasabb bérkiáramlásnak, valamint annak tulajdonítható, hogy az úgynevezett kisadókat a tervezettnél kevesebben választották - tette hozzá.

Pozitívan értékelte, hogy a fogyasztáshoz kapcsolódó adóbevételek is dinamikusan emelkednek az előző évihez viszonyítva, a költségvetési előirányzattól azonban elmaradnak, elsősorban a tervezettnél lényegesen alacsonyabb infláció és a fogyasztásbővülés szerényebb mértéke miatt.

Az állam tulajdonosi részesedésvásárlásairól kifejtette: az amúgy is "kifeszített" költségvetés forrásaiból tervezett vállalati részesedésvásárlások ugyan az uniós módszertan alapján számított eredményszemléletű egyenleget valószínűleg nem növelik, mivel a befektetéssel arányos, jövedelmező tulajdoni részesedést eredményeznek, a pénzforgalmi hiányt azonban igen.

A finanszírozási igény növekedése minimálisra csökkenti az államadósság-ráta javulását, 2013 végéhez képest alig érzékelhető mérséklődés várható. Ez előrevetíti, hogy a jó makrogazdasági eredmények mellett magas szinten marad az államadósság - elemezte Kovács Árpád.

A stabilitási törvény szerint az előző év végi árfolyamon kell számolni a GDP-arányos államadósságot. Ez alapján, ha nőnek is akockázatok, megelőlegezhető, hogy a stabilitási törvényben foglalt előírások és az uniós kritériumok is teljesülnek 2014-ben. Ezzel együtt folyamatos és aktív költségvetés-menedzselésre van szükség - emelte ki.

Az adósságcsökkenés teljesülését makrogazdasági oldalról támogatja a tervezettnél nagyobb reálgazdasági teljesítmény, az egyes "adóalapok", így például a bértömeg, a fogyasztás várhatóan gyorsabb emelkedése, és lényeges tényező lehet a befektetői érdeklődés további erősödése is. 2014-ben a gazdaság hónapról hónapra erősödik, a második félév eddigi teljesítménye messze túlszárnyalja a várakozásokat. A külhoni és a belföldi elemzők, ésa kormányzat is, rendre felfelé korrigálják az előrejelzéseket - mondta végül Kovács Árpád.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2014. szeptember 11. csütörtök, 19:46
Címkék: Kovács Árpád, államháztartás GDP-arányos, munkaerőpiac szerény, múlt évinél, úgynevezett kisadókat, tervezettnél kevesebben,
Kommentek
Krónika 7. rész (azonnali kérdések)
kivizsgálását, a nemzeti tanácsok jogköreinek visszaállítását.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára elmondta, Magyarország és a vajdasági magyarság sok mindent megtett az elmúlt évtizedben, hogy a két ország a történelmi megbékélés útjára lépjen, ez nem létezik kompromisszumok nélkül.

Szerinte nincs szó arról, hogy vétóznia kellene Magyarországnak, a kormány magyar nemzeti érdekeket tartja szem előtt.

Fidesz: meddig vezethetik elítélt bűnözők Szegedet?

F. Kovács Sándor (Fidesz) arról beszélt, hogy a bíróság a Szegedi Közlekedési Kft. korábbi vezetőjét első fokon tíz, a város címzetes főjegyzőjét nyolc, Botka László polgármester kabinetfőnökét tíz, a város alpolgármesterét pedig hat hónap szabadságvesztésre ítélte. A büntetések végrehajtását egy évre felfüggesztették - tette hozzá. Az ítélet azért született, mert a járásbíróság szerint a vádlottak 2008. és 2012. között 307 ingyenes parkolási bérletet adtak ki, anélkül, hogy erre joguk lett volna -
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 15:52
Jótékonysági koncertet szervez a Klauzál Lions Klub az Erkel Színházban
Egy rehabilitációs központ, otthon részesül a támogatásból, továbbá orvosi műszereket vásárolnak és több ezer gyermek szép élményekkel gazdagodik - tette hozzá.

A klub tevékenysége nem csupán pénzgyűjtés, elszigetelt jótékonykodás, hanem a folyamatos emberbaráti tevékenység - mondta Kovács Árpád.
velemenyezd, 2018. október 07. vasárnap, 11:01
Szakcsi Jr. 50 - Dzsesszünnep október 15-én a MOMKultban
dzsesszben a hagyományokat időnként félreraknák, ami helytelen" - fogalmazott a zongorista.

Az október 15-i koncerten a MOMKultban a hazai dzsessz három generációja képviselteti magát. Színpadra lép a zongorista tizenegy éve működő saját formációja, a Szakcsi Jr. Trió a bőgős Lakatos Pecek Krisztiánnal és a dobos Balázs Elemérrel, de az est folyamán játszani fog mások mellett Berkes Balázs, Csík Gusztáv, Szakcsi Lakatos Béla, László Attila, Kőszegi Imre, Joan Faulkner, Oláh Kálmán, Egri János, Fekete-Kovács Kornél, Winand Gábor, Barcza Horváth József, Szőke Nikoletta, Szakcsi Lakatos Róbert, Balázs József, Oláh Tzumo Árpád, Horváth Plútó József, Emilio, Tony Snétberger, Orbán György, Oláh Krisztián és Tálas Áron is.

"Nem akartam semmilyen összegzést ezen a koncerten, és nem állítottam össze számlistát sem. Csak aznap dől el, mit játszik a sok formáció, amelyek persze azonos stílusú zenészekből fognak állni és ez sok mindent meghatároz. Ettől eltekintve minden fellépő szabad kezet kap, nem lesz
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 09:21
Kulturális örökség napjai - Kiállítások, restaurátorműhely-látogatás, koncertek a szolnoki programok között
Ferenc kápolna kínál programokat.

BarlánéKulánda Krisztina múzeumpedagógus elmondta, hogy a szolnoki Damjanich János Múzeum több programmal is készül: szombaton Kertész Róbert régész a Szolnoki vár az új ásatási eredmények tükrében címmel tart előadást a múzeumban. Idén is körbejárhatják a érdeklődők a Damjanich János Múzeumot a "pincétől a padlásig" Gulyás Katalinnal, a történeti, irodalmi és művelődéstörténeti osztály vezetőjével. Emellett a restaurátorműhelyt is megnyitják a közönség előtt.

Kovácsné Kaposvári Gyöngyi múzeumigazgató-helyettes elmondta: a kulturális örökség napjai program keretében tartjáka tabániak találkozóját is szombaton adatgyűjtési céllal, a részvétel regisztrációhoz kötött.

Tabán Szolnok egyik legrégebbi és leghangulatosabb városrésze, mára egyetlen régi épülete maradt meg, a Tabán 24., amely a huszadik század elején épült és 1992 óta a Damjanich János Múzeum kiállítóhelyeként működik.

Szombaton folytatódik a Tabáni mesék sorozat is, ezúttal Szolnok és a
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 12:01
Kovács Zsuzsa duplázott a strandtenisz országos bajnokságon
Előbbiben ikertestvérével, Kovács Anikóval nyert, vegyespárosban pedig Bor Péter partnereként.

A férfiaknál az Endrődy Máté, Torják Zoltán duó bizonyult a legjobbnak.

A dobogósok:

férfi páros:1. Endrődy Máté, Torják Zoltán2. Dundler József, Kaliszky András3. Bor Péter, Zsembery Tamás

női páros:1. Kovács Anikó, Kovács Zsuzsa2. Kaszó Zsófia, Szabó-Józa Katalin3. Szabó Lilla, Saska Ildikó

vegyespáros:1. Kovács Zsuzsa, Bor Péter2. Kaszó Zsófia, Gódor Norbert3. Szabó-Józsa Katalin, Kovács Árpád
velemenyezd, 2018. augusztus 26. vasárnap, 19:42
Augusztus 20-i nemzeti ünnep
Augusztus 20-i nemzeti ünnep

Ez a lap egy ellenőrzött változatarészletek megjelenítése/elrejtése
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigationJump to search
Augusztus 20-i nemzeti ünnep
Ünnepi tűzijáték Budapesten
Ünnepi tűzijáték Budapesten
Hivatalos neve az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékünnepe[1]
Alternatív neve Szent István király ünnepe,
államalapítás ünnepe,
új kenyér ünnepe
(1950-1989: a Magyar Népköztársaság Alkotmányának ünnepe)
Ünneplik magyarok
Ideje augusztus 20.
Kapcsolódó ünnep március 15., október 23.
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Augusztus 20-i nemzeti ünnep témájú médiaállományokat.
Augusztus 20-a Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére. A nap egyben a magyar katolikus egyház egyik - Magyarország fővédőszentjének tiszteletére tartott -
evavicus, 2018. augusztus 20. hétfő, 09:56
Csíksomlyói passió - vallásos téma
Táncegyüttes és zenekara. A díszletet Székely László, a jelmezeket Bianca Imelda Jeremias tervezte, a dramaturg Szász Zsolt.
- A darabban Berecz András mellett látható lesz Tóth Auguszta, Barta Ágnes, Berettyán Nándor, Rátóti Zoltán, Rácz József, Olt Tamás, Vas Judit Gigi, Schnell Ádám, Farkas Dénes, Tóth László, Bordás Roland, Berettyán Sándor, Kiss Péter Balázs, Horváth Mátyás, Fülöp Tamás, Haszon Ákos és Vida Bálint.
- Táncosok:
Deus Pater: BENEDEK ATTILA, Halál: BORDÁS BARNABÁS, Hit: KOVÁCS GÁBOR, Szeretet: RAB EDINA, Fájdalom: TÓTH MELÁNIA, Gábriel arkangyal: BARKA DÁVID, Ráfáel arkangyal: TÓKOS ATTILA, Ábrahám: VALACH GÁBOR, Első ördög: FEKETE BENCE, Második ördög: JUHÁSZ SÁNDOR, Ádám: CSICSMANN DÁNIEL, Dávid király: SZEVERÉNYI BARNABÁS, Veronika: OLTÁRCZY MÁRIA, Első katona: HAJDÚ FLÓRIÁN, Második katona: TAKÁCS GÁBOR Erősség: JUHÁSZ BENCE ZSOMBOR, Mértékletesség: PAYER DÓRA, Bölcsesség: KEREPESI ZOLTÁN, Ártatlanság: MOLNÁR SAROLTA, Állhatatosság: SÁNTA-BÍRÓ ANNA, Noé: RENCZ
maroka, 2018. augusztus 18. szombat, 20:13
Modern városok - Megkezdődik az Árpád Gimnázium felújítása Tatabányán
Kovács Miklós igazgató az MTI-nek elmondta, az intézmény a rekonstrukció után reálgimnáziumként működik tovább, kiemelt szerepet kap a matematika, az informatika és az idegen nyelvek oktatása. A felújítás évtizedek óta a legnagyobb mértékű, egyösszegű fejlesztés Tatabánya oktatási rendszerében.

A Modern városok program keretében zajló beruházás során új tantermeket, szaktantermeket, szertárakat és laborokat hoznak létre, a gimnázium bútorzatát, szertári kellékeit és audiovizuális eszközeit is kicserélik, valamint előadótermet és új aulát alakítanak ki. A kivitelezési megbízást közbeszerzési eljárás keretében a Laterex Építő Zrt. nyerte el.

A felújított intézményben minden tanterem megfelel a legújabb előírásoknak, így több diákot vehetnek fel, a létszám meghaladhatja a hatszáz főt. A felújítás ideje alatt a gimnázium egy általános iskola korábban üresen álló szárnyában működik.

A Tatabányai Állami Gimnáziumban 1946-ban kezdődött meg az oktatás. Az intézmény 1948-tól 1956-ig Rákosi Mátyás
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 15:08
Képek, videók
kovács Árpád.jpg
megyerimihaly
2015. november 18. szerda, 23:29
20110317államháztartás .jp
agica2004
2011. április 14. csütörtök, 14:31
Aranyosi-Ervin-Ő-a-gaz dám
eva6
2018. október 15. hétfő, 07:47
aranyos kép1014.jpg
maroka
2018. október 14. vasárnap, 15:13
Aranyosi-Ervin-Szúrós- sün
eva6
2018. október 12. péntek, 08:12
aranyosi_ervin_hala_is ten
menusgabor
2018. október 09. kedd, 21:42
aranyos kép1003.jpg
maroka
2018. október 03. szerda, 09:42
aranyoskép0928.jpg
maroka
2018. szeptember 28. péntek, 20:03
Aranyosi-Ervin-Ne-vond -el
eva6
2018. szeptember 27. csütörtök, 13:56
Aranyosi-Ervin-Kutya-v ágy
eva6
2018. szeptember 21. péntek, 07:33
Aranyosi-Ervin-Anyai-v iga
eva6
2018. szeptember 20. csütörtök, 15:31
Aranyosi-Ervin-Vidámsá got
charlotteani
2018. szeptember 17. hétfő, 13:38
Aranyosi-Ervin-Keresd- az-
eva6
2018. szeptember 13. csütörtök, 08:58
Aranyosi-Ervin-Kíméld- meg
eva6
2018. szeptember 02. vasárnap, 12:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.