Belépés
2018. október 22. hétfő | 43. hét | 295. nap | 09:53 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Epres-tejberizses torta
Epres-tejberizses torta

Hozzávalók

Hozzávalók egy 28 cm-es tortához:
A tésztához:
5 db tojás
5 evőkanál finomliszt
1 evőkanál vaj (a forma kikenéséhez)
5 evőkanál cukor
1 csipet só
A krémhez:
15 dkg rizs
2 dl víz
5 dl tej
3 dkg vaj
4 dl habtejszín
1 csomag zselatin fix (20 g)
5 evőkanál cukor
2 evőkanál vanília-aroma
4-5 evőkanál eperlekvár
A tetejére:
30 dkg eper
1 csomag tortazselé (piros vagy színtelen)
3 dl víz
2 evőkanál cukor
1 teáskanál citromlé





Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses, 160 fok).

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig elektromos habverővel cukorral fehéredésig, habosra keverjük. A cukros tojássárgába felváltva adjuk a fehérjehabot, és közben hozzászitáljuk a lisztet is apránként. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze.

Kivajazunk egy kapcsos tortaformát (én sütőpapírt használok), és a tésztát beleöntjük, majd előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. (Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk!) Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez 2 dl vizet felforralunk, majd a megmosott rizst a forrásban lévő vízhez adjuk, és kis lángon kevergetve addig pároljuk, míg a víz el nem fő róla. Majd egy másik lábasban felforraljuk az 5 dl tejet, és azt is hozzáadjuk a rizshez a vajjal együtt, és kis lángon, fedő alatt kb. 10-15 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a vanília-aromát és a cukrot. Egy fedőt ráteszünk, és így letakarva hagyjuk, hogy szép lassan teljesen megpuhuljon.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt rizshez keverjük. A zselatin fixet is a rizses krémhez keverjük. (A zselatin fix-szel könnyű dolgozni, nem kell felmelegíteni, elég a hideg folyadékhoz adni.)

A kihűlt tésztát vastagon megkenjük az eperlekvárral.
A tejszínhabos rizst rásimítjuk a tésztára, majd hűtőszekrényben dermedni hagyjuk néhány órán át.

A díszítéshez a megmosott és kicsumázott epret vékony szeletekre vágjuk, és legyezőszerűen, szorosan a torta tetejére rakosgatjuk. A tortazselét 3 dl vízben felforraljuk, 2 evőkanál cukorral édesítjük, hozzáadjuk a citromlevet, majd amikor már csak langyos, rákanalazzuk a torta tetejére. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

Tálalás előtt egy kést körbefuttatunk a torta peremén, majd a peremet leemeljük. Én még tejszínhabbal is díszítettem a végén.
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 11:17
Címkék: forma kikenéséhez, sütőt előmelegítjük, tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét csipet, sárgáját pedig, cukros tojássárgába,
Kommentek
Tejszínes gesztenyetorta - sütés nélkül
Tejszínes gesztenyetorta
Az alaphoz

50 dkg kekszmorzsa
15 dkg margarin
3 ek cukrozatlan kakaópor
5 ek porcukor
2.5 dl feketekávé
1 tk vaj (a forma kikenéséhez)

A töltelékhez

50 dkg gesztenyemassza (cukrozott)
0.5 dl rum (vagy rumaroma)
5 dl habtejszín (cukrozott)
20 g zselatin
1.5 dl gyümölcslé (a zselatinhoz)

A díszítéshez
15 dkg piros ribizli (vagy áfonya,sárgabarackbefőtt)
5 ek csokoládéforgács

Elkészítés
Az alaphoz valókat egy tálban összegyúrjuk.
Egy kivajazott tortakarikába simítjuk úgy, hogy körben a tortakarika oldalára is jusson a masszából.
Felfőzzük a zselatint, amíg kicsit visszahűl, kemény habbá verjük a tejszínt. (Két vizespohárnyit félreteszünk a díszítéshez.)
A robotgép lassú fokozatát használva, a tejszínhez adagoljuk a gesztenyemasszát.
Ízlés szerint beleöntjük a rumot, 4-5 ek porcukrot, majd vékonyan belecsurgatjuk a felfőzött zselatint.
A
ametiszt54, 2018. március 23. péntek, 16:13
Rebarbaráról....
kívülről bejutó rákkeltő kémiai anyagokat.

Kiemelkedően sok pantoténsav (magyarázat a cikk végén), B6-vitamin és karotin van benne.

Rebarbaratorta:

Hozzávalók a tésztához:

2,5 dl finomliszt, 1,5 dl Graham-liszt, 1 dl tejföl, 1 dl méz, 1 evőkanál vaj,1 kávéskanál sütőpor, 1 tojás.

A töltelékhez:

75 dkg rebarbara, 1 kiskanál őrölt fahéj, 1 dl méz.

A tetejére:

1 csomag vaníliás cukor.

A forma kikenéséhez:

1 evőkanál vaj

Elkészítjük a tésztát: összekeverjük a lisztet és a sütőport.
Ezután összedolgozzuk a többi hozzávalóval és hűtőbe rakjuk.
A rebarbarát külső hártyájától megtisztítjuk, ezután kb. 1 cm hosszúságú darabokra vágjuk.
Összekeverjük a fahéjjal, a mézzel, és félretesszük. Kevés margarinnal kikenünk egy lapos tortaformát.
Belesimítjuk a tésztát úgy, hogy egy kis pereme legyen.
Egyenletesen ráhalmozzuk a tölteléket, és 180 fokos sütőben
gabfe, 2018. február 28. szerda, 18:06
Nincs Cím
szeltem.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,


Mákos-meggyes őzgerincben sütve
2,5 dl a bögre.
2 tojás
1 bögre cukor
10 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 csomag sütőpor
1 bögre liszt
1 bögre darált mák
1 bögre tej
45 dkg magozott meggy
A forma kikenéséhez:
vaj
liszt
ELKÉSZÍTÉS:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A hozzávalókat a gyümölcs kivételével robotgéppel összekeverjük. A végén beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet is, és a tésztát vajjal kikent, liszttel meghintett őzgerinc formába tesszük. (Kisebb tepsiben is megsüthető.)
Az előmelegített sütőbe téve kb. 30 perc alatt megsütjük
dorotea55, 2017. november 29. szerda, 17:03
Gluténmentes kakaós-citromos kuglóf
igénylő, gyorsan elkészíthető kevert tésztás sütemény. Mindenki odáig volt érte!

Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg gluténmentes sütemény lisztkeverék (Mester család)
1,5 dl kókuszolaj
13 dkg nyírfacukor (por állagú)
1 tk szódabikarbóna
1/2 vaníliás rúd kakapart magja
2 db citrom reszelt héja, 1 citrom leve
1 púpozott tk GM kakaópor
1 ek víz
csipetnyi só
margarin/ vaj forma kikenéséhez
A tojásokat megmosom, szétválasztom. A sárgáját a nyírfacukorral kézi mixer segítségével felverem, hozzáadom a puha vajat és a vanília rudat. A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verem. A száraz alapanyagokat vegyítem, kanalanként hozzákeverem a sárgájához. Ha a masszánk homogén állagúvá vált, óvatosan beleforgatom a tojásfehérjét, vigyázva, hogy ne törjön meg a hab. A tésztát szétválasztom, az egyik feléhez hozzáadom a
bordat, 2017. november 03. péntek, 22:46
Joghurtos-szőlős süti
Hozzávalók.tészta:3 tojás,3-3evőkanál cukor és liszt.Krém:1 nagy doboz natúr joghurt,1 csomag étkezési zselatin,1 csomag dr.oetker tejszínízű habpor,1 csomag habfixáló,1,5dl hideg tej,szőlő,zsiradék a forma kikenéséhez.
Elkészítés:piskótát sütünk:3tojásfehérjét habbá verni a cukorral,majd hozzáadni a sárgáját,végül a lisztet.Margarinozott vagy zsírozott őzgerinc formában 180C-on megsütni,hagyni kihűlni.Míg a piskóta hűl elkészítjük a krémet:a joghurtot elkeverjük a zselatinnal,majd felmelegítjük,a habport a tejjel és a fixálóval keményre verjük.A joghurtunk addig hűl,majd a kettőt összekeverjük.A piskótát ketté vágjuk.Az őzgerinc formába teszünk folpackot,beleöntünk egy adag joghurtos krémet,belenyomjuk a tészta felső felét,kirakjuk szőlő szemekkel,majd ráöntjük a többi krémet és befedjük a tészta másik felével.Hűtőben dermesztjük.Ha megkeményedett a joghurtos hab tálcára borítjuk a fóliát lehúzzuk,és szeletelhető.

facebook, Konyhatündérek csoportja, Lajosné Nusi Varju
bkisseva, 2017. október 02. hétfő, 14:12
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
vastagra, lisztbe mártott nagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és ezután még így a deszkán pihentetjük 15 percig. Közben egy lábasban hevítünk kb. 5 ujjnyi vastag olajat, és kezdődhet a fánk sütés.



Feketeerdő kuglóf

1 üveg (720 ml) meggybefőtt
25 dkg margarin
20 dkg cukor
csipetnyi só
2 zacskó vaníliás cukor
5 db tojás
1 1/4 dl krémföl
4 ek cseresznyepálinka
42,5 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
2 ek kakaópor
a forma kikenéséhez margarin, zsemlemorzsa


Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A margarint a cukorral, sóval és 1 zacskó vaníliás cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a krémfölt meg a pálinkát, és beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. A fele tésztába kakaóport dolgozunk, és belevegyítjük a fele meggyet. A többit a világos tésztába vegyítjük. A sötét, majd a világos tésztát margarinnal kikent, morzsával megszórt formába töltjük, és
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Mákos-meggyes őzgerinc
Hozzávalók:

2 tojás
1 bögre cukor
10 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 csomag sütőpor
1 bögre liszt
1 bögre darált mák
1 bögre tej
45 dkg magozott meggy

A forma kikenéséhez:

vaj
liszt

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A hozzávalókat a gyümölcs kivételével robotgéppel összekeverjük. A végén beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet is, és a tésztát vajjal kikent, liszttel meghintett őzgerinc formába tesszük. (Kisebb tepsiben is megsüthető.)

Az előmelegített sütőbe téve kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba).

Ha elkészült, hagyjuk kihűlni az őzgerincformában, majd óvatosan tálcára borítjuk, és felszeletelve, ízlés szerint porcukorral megszórva
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 13:54
Képek, videók
Epres-tejberizses-tort a.j
vorosrozsa66
2018. május 15. kedd, 11:14
A szenvedés sokféle formá
katalin_53
2018. július 19. csütörtök, 12:01
Még teljes formát nem ölt
katalin_53
2018. április 06. péntek, 21:38
Kezek formája.jpg
pacsakute
2018. február 13. kedd, 14:46
forma1-fernando-alonso .jp
agica2004
2017. szeptember 14. csütörtök, 20:50
forma1-fernando-alonso -mc
agica2004
2017. szeptember 14. csütörtök, 20:49
forma1-mclaren-jenson- but
agica2004
2017. szeptember 14. csütörtök, 20:44
fenyeffektek_gif_forma tum
kkm
2017. március 20. hétfő, 14:41
Formák!.jpg
zsokaoldala
2017. január 09. hétfő, 17:46
Forma 01.jpg
chillik
2016. szeptember 29. csütörtök, 05:23
Forma 02.jpg
chillik
2016. szeptember 29. csütörtök, 05:22
Krisztus egy testté formá
katalin_53
2016. szeptember 22. csütörtök, 21:35
Nóra előmelegíti
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 13:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.