Regisztráció  Belépés
2017. október 21. szombat | 42. hét | 294. nap | 23:18 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tállai: az adótraffipax növeli a könyvelt bevételt és a legális foglalkoztatást
Tállai András felidézte: az adóhatóság honlapján meghirdetett adótraffipax előre jelzi, hogy hol kell számítani a célirányos ellenőrzésekre. A tapasztalatok szerint az adótraffipax az adómorált javítva növeli az államkassza bevételét. Ez az adótraffipaxszal eddig érintett vállalkozói körnél egyértelműen kimutatható az online pénztárgép és a foglalkoztatotti bejelentések adatai alapján - tette hozzá.

Példaként a főváros VII. kerületi vendéglátóinál a február 27-től egy hétig tartó adótraffipaxot emelte ki a NAV vezetője. Az egyhetes ellenőrzés alatt a revizorok minden esetben szabályos nyugtát kaptak, mindössze két bejelentés nélkül foglalkoztatott alkalmazott miatt szabtak ki bírságot.

Az akciót követően a pénztárgépek adatainak elemzésekor kiderült, hogy az adótraffipax egy hete alatt az előző héthez képest átlagosan 20 százalékkal nőtt a bevétel. Az áfabevallások adatai még nagyobb arányú növekedést mutattak: az előző év és a tárgyév azonos időszakában az adóalap átlagosan 50 százalékkal nőtt a vizsgált vállalkozásoknál. A dolgozók legális foglalkoztatására is jótékony hatással volt az akció, ugyanis az adótraffipax idején az érintett több mint 280 vállalkozó mintegy félezer alkalmazottat jelentett be, 218 munkavállalóval többet, mint az akciót megelőző időszakban - húzta alá.

Tállai András elmondta azt is, hogy az eddigi tapasztalatok alapján még az előre bejelentett ellenőrzéseken is sok szabálytalanságot találnak munkatársai.

A Győr-Moson-Sopron megyei nőnapi adótraffipax során az ellenőrzött üzletek húsz százalékában tártak fel mulasztást az adóellenőrök. Ez szerinte annak ellenére magas arány, hogy a korábbi évek viszonylatában jelentős a javulás, hiszen 2015-ben az arány negyven, 2016-ban pedig ötven százalék volt.

A budapesti nagyvásárcsarnokban az előzetes meghirdetés ellenére a revizorok az esetek 40 százalékában tártak fel valamilyen hiányosságot. A NAV vezetője megjegyezte, hogy a március 10-ei adótraffipax így is jelentős bevételnövekedést eredményezett. A vásárcsarnok vállalkozói a pénztárgépeikbe az egy hónappal korábbi forgalmi értékhez képest 43 százalékkal több bevételt ütöttek.

Az ellenőrzések előre meghirdetésével az adóhivatal támogatja, és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket - hangsúlyozta Tállai András. Az adótraffipax viszont nem zárja ki azt, hogy a megjelölt helyszíneken kívül is ellenőrizzenek a NAV munkatársai - tette hozzá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 18. vasárnap, 07:04
Címkék: Tállai András, adótraffipax növeli, könyvelt bevételt, legális foglalkoztatást, adóhatóság honlapján, célirányos ellenőrzésekre,
Kommentek
Matolcsy: eredményes évet zárt a Magyar Nemzeti Bank 2016-ban
Matolcsy György szerdán az Országgyűlésben az MNB 2016-os üzleti jelentésének és beszámolójának általános vitájában azt mondta: amint Magyarország és a magyar kormány, úgy a jegybank is eredményes, nagyszerű évet zárt 2016-ban. Hozzátette: az MNB törvényi kötelezettségeinek eleget tett, és teljesítette mindhárom mandátumában megfogalmazott feladatát, így megőrizte az árstabilitást, fenntartotta a pénzügyi stabilitást, és támogatta, segítette a kormány sikeres, növekedésközpontú, foglalkoztatást bővítő gazdaságpolitikáját.

A jegybank elnöke hangsúlyozta: ahogyan 2013-tól minden évben, az MNB tavaly is sikeres fúziós jegybanki politikát követett, amelyben volt helye az ortodox és az unortodox lépéseknek is.

A 2016-os eredmények közé sorolta, hogy az MNB teljes hitelezési fordulatot ért el, hiszen mind a vállalati hitelállomány, mind a háztartások hitelállománya újból bővült. Kiemelte: az MNB programjaival és a politikájával részt vett abban a fordulatban is, hogy Magyarországot mindhárom
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 11:21
Krónika 1. rész (jegybanki beszámoló)
tett.

Matolcsy György szerdán az Országgyűlésben az MNB 2016-os üzleti jelentésének és beszámolójának általános vitájában azt mondta: amint Magyarország és a magyar kormány, úgy a jegybank is eredményes, nagyszerű évet zárt 2016-ban.

Hozzátette: az MNB törvényi kötelezettségeinek eleget tett, és teljesítette mindhárom mandátumában megfogalmazott feladatait, így megőrizte az árstabilitást, fenntartotta a pénzügyi stabilitást és támogatta, segítette a kormány sikeres, növekedésközpontú, foglalkoztatást bővítő gazdaságpolitikáját.A jegybank elnöke hangsúlyozta: ahogyan 2013-tól minden évben, az MNB tavaly is sikeres fúziós jegybanki politikát követett, amelyben volt helye az ortodox és az unortodox lépéseknek is.

Azt is mondta, hogy tavaly - a nyugati demokráciákban példátlan módon - az MSZP politikai támadássorozatot indított az Magyar Nemzeti Bank, a jegybank elnöke és családja ellen, ezek a támadások pedig kivétel nélkül hazugságokra épültek.

Gazdasági bizottságGalambos
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 11:11
Krónika 4. rész (nyugdíjas szövetkezetek)
Előterjesztő: kedvezményes lehet foglalkoztatni a jövőben az átmeneti bányászjáradékban részesülőket isAz átmeneti bányászjáradékban részesülők közérdekű nyugdíjas szövetkezeten keresztül történő foglalkoztatása érdekében egyes törvények módosítását kezdeményezte Bencsik János, Kósa Lajos és Nyitrai Zsolt (mindhárman Fidesz).

Bencsik János az általános vitában elmondta: javaslatuk kiterjeszti a közérdekű nyugdíjas szövetkezet keretében igénybe vehető kedvezményes foglalkoztatást az átmeneti bányászjáradékban részesülőkre.

Elmondta, hogy ilyen korengedményes ellátást 25 év szolgálati idő vagy 5000 föld alatti műszak teljesítése esetén kaphat egy mélyművelésű bányában dolgozó. Szerinte a jelenleg 45-63 év közötti, több ezres, többségében szakképesítéssel rendelkező potenciális munkavállalói körnek a legális munkaerőpiacba integrálása nemzetgazdasági érdek.

Hozzátette: az ebben a járadékban részesülők épp az iparilag fejlett régiókban élnek, ahol a legnagyobb
velemenyezd, 2017. október 03. kedd, 12:42
Október végéig jelenthető be a jövő évre tervezett egyszerűsített foglalkoztatás
A közlemény szerint a közfoglalkoztatási törvény szerinti egyszerűsített foglalkoztatást egyszerűbbé kívánják tenni jövőre. Ezért a Belügyminisztérium és az állami foglalkoztatási szervezet az idénymunkával érintett időszakokban úgy kívánja tervezni a közfoglalkoztatási programok létszámait, hogy megfelelő számú aktív státuszú álláskereső állhasson a munkáltatók rendelkezésére.

A NAK -nak a kormányzattal közös álláspontja, hogy a közfoglalkoztatási programok és a helyi idénymunkák közt megfelelő összhangnak kell lennie, ami biztosítja a mezőgazdasági munkák időbeni elvégzését. Ehhez azonban a gazdálkodók aktív közreműködésére is szükség van.

Fontos tudni, hogy a gazdálkodók számára előzetes bejelentés nem jár foglalkoztatási kötelezettséggel. Az október 31-ig előzetesen bejelentett igénylésben egy tervezett számot kell leadni, ami nem jelenti azt, hogy kötelezően ki is kell a járási hivatalnak közvetítenie az álláskeresőket, hanem csak egy várható keretet megadni a jobb tervezhetőség
velemenyezd, 2017. szeptember 29. péntek, 13:03
Osztrák választások - Főleg munkaerőpiaci és az adózási reformokat ígér a szociáldemokraták programja
program elsősorban a munkavállalók és a vállalkozások tehermentesítésére összpontosít, összesen 5,3 milliárd eurós (mintegy 1600 milliárd forint) tehermentesítés irányoz elő. Eszerint évente ezer euróval csökkentenék a munkavállalók utáni adóterheket, 1500 euróig (455 ezer forint) adómentessé tennék a jövedelmeket. Továbbá szigorítanák a nagyvállalatokra vonatkozó adószabályokat, és rugalmasabbá tennék a munkaidőt. 2020-ig kétszázezer új munkahelyet teremtenének és az ötven éven felettieknek biztos foglalkoztatást garantálnának.

A programban kitérnek arra is, hogy megvédenék az osztrák munkavállalókat a külföldiek bér- és szociális dömpingjétől, "a gyengébb gazdasági körülményekkel rendelkező kelet-európai államokból érkezők számára akkor tennék hozzáférhetővé a munkalehetőséget, ha nem találnak osztrák munkavállalót a feladatra".

Figyelnének az osztrák infrastruktúra kiépítésére, és nem adnának át az Európai Unión kívüli tulajdonosnak stratégiailag fontos osztrák vállalkozásokat.

A biztonság
velemenyezd, 2017. augusztus 02. szerda, 14:43
Az LMP növelné az első gyermekek után járó támogatásokat
Ábrahám Júlia, az ellenzéki párt elnökségi tagja szerdai budapesti sajtótájékoztatóján súlyosan igazságtalannak nevezte a kormány családtámogatási rendszerét. Szerinte az aránytalanul kis mértékben segíti az első gyermekek megszületését, ezért a legtöbb család az elszegényedéstől félve egyre későbbre tervezi a gyermekvállalást, és utána kevesebb esélyük marad további gyerekekre.

Az LMP szerint ezért olyan intézkedésekre van szükség, amelyek segítségével a párok nagyobb arányban kezdenének családalapításba harmincadik életévük előtt. Ilyen intézkedés lehet a kilenc éve változatlan mértékű családi pótlék 30 százalékos emelése, valamint az egy gyermek után járó családi adókedvezmény fokozatos megemelése a kétgyermekesek szintjére - fejtette ki Ábrahám Júlia. Hozzátette: az LMP növelné a bölcsődei helyek számát, valamint a jelenleginél jobban támogatná a táv- és részmunkaidős foglalkoztatást.

Az ellenzéki párt elnökségi tagja szólt arról is, hogy az egészségügyi botrányok és az elhibázott
velemenyezd, 2017. július 19. szerda, 13:43
Varga Mihály: Magyarország a legbiztonságosabb országok közé tartozik
5 százalékkal bővült májusban, az export teljesítménye pedig az elmúlt tíz évben nem volt olyan jó, mint az első fél évben - közölte.

A nemzetgazdasági miniszter úgy fogalmazott, több olyan probléma van, amivel korábban nem találkoztak, például a munkaerőhiány, de "ez kellemes gond".

Az országban összesen 60 ezer üres álláshelyet tartanak nyilván, de van még tartalékunk - fejtette ki, hozzátéve, hogy támogatni fogják az inaktívak visszaintegrálását a munkaerőpiacra, a részmunkaidős foglalkoztatást, a nők és az idősebbek foglalkoztatását.

Az államadóssággal kapcsolatban elmondta: az elmúlt 40-50 évben a magyar gazdaság irányítói sokszor vettek fel jelentős hiteleket, amelyeket törleszteni kell. Ebben az évben csaknem 800 milliárd forintot fordít az állam adósságtörlesztésre, az adósságpálya ugyanakkor csökkenő trendet mutat - emelte ki Varga Mihály.

Arra törekszenek, hogy a hazai lakosság, a belföldi megtakarítók finanszírozzák az adósságot, és egyre kisebb legyen a külföldiek szerepe. Ez
velemenyezd, 2017. július 14. péntek, 12:42
G20-csúcs - Az EU prioritásait foglalták össze az uniós bizottság és a tanács elnökei
fogalmaztak.

A két uniós intézmény vezetője az uniós prioritásokat részletező közös levelükben 9 különböző területen határozta meg az EU célkitűzéseit.

Kijelentették, a G20-aknak kulcsszerepe van abban, hogy a globális gazdaság mindenki számára előnyökkel járjon. Támogatni kell a nyitott és tisztességes szabályokon alapuló többoldalú kereskedelmi rendszer létrejöttét, bizonyítani kell, hogy az előremutató éghajlatváltozás elleni fellépés segíti a gazdasági növekedést és a javítja a foglalkoztatást.

Elő kell mozdítani a digitális átalakulást, többet kell tenni az adóelkerülés és az adókijátszás elleni globális küzdelem területén, fokozni kell a terrorizmus és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelemre irányuló erőfeszítéseket, gyorsítani kell a rugalmasabb nemzetközi monetáris és pénzügyi rendszer kialakítását, hangsúlyozni kell a menekültek és bevándorlók iránti felelősség megosztását, végezetül szorosabb együttműködést kell kialakítani az afrikai partnerországokkal a beruházások, a
velemenyezd, 2017. július 05. szerda, 16:05
Képek, videók
Foglalkoztatás
megyerimihaly
2013. január 02. szerda, 10:33
tállat.jpg
zsokica45
2013. augusztus 13. kedd, 16:09
málna tállal, ker.szemes.
rochlitzne
2009. szeptember 14. hétfő, 04:24
tállal
katusom
2008. június 26. csütörtök, 22:14
csendélet-nővel.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:10
ŐSZ A PAERKBA NŐVEL.jpg
gosztmagdi
2017. április 23. vasárnap, 11:30
képek nővel2.jpg
remahe1952
2016. december 24. szombat, 11:12
képek nővel.jpg
remahe1952
2016. december 24. szombat, 11:12
este 4 nővel.jpg
remahe1952
2016. december 24. szombat, 10:53
Novelty magic.jpg
mbartis
2016. július 03. vasárnap, 19:35
A novella 01.jpg
chillik
2016. április 06. szerda, 05:38
A novella 02.jpg
chillik
2016. április 06. szerda, 05:37
Rózsa nővel
farkasterezia
2016. március 28. hétfő, 19:36
csendélet-nővel.png
klari67
2016. március 28. hétfő, 10:21
eladások növelése.jpg
lenke1964
2016. január 06. szerda, 19:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.