Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 19. szombat | 33. hét | 231. nap | 15:10 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tállai: az adótraffipax növeli a könyvelt bevételt és a legális foglalkoztatást
Tállai András felidézte: az adóhatóság honlapján meghirdetett adótraffipax előre jelzi, hogy hol kell számítani a célirányos ellenőrzésekre. A tapasztalatok szerint az adótraffipax az adómorált javítva növeli az államkassza bevételét. Ez az adótraffipaxszal eddig érintett vállalkozói körnél egyértelműen kimutatható az online pénztárgép és a foglalkoztatotti bejelentések adatai alapján - tette hozzá.

Példaként a főváros VII. kerületi vendéglátóinál a február 27-től egy hétig tartó adótraffipaxot emelte ki a NAV vezetője. Az egyhetes ellenőrzés alatt a revizorok minden esetben szabályos nyugtát kaptak, mindössze két bejelentés nélkül foglalkoztatott alkalmazott miatt szabtak ki bírságot.

Az akciót követően a pénztárgépek adatainak elemzésekor kiderült, hogy az adótraffipax egy hete alatt az előző héthez képest átlagosan 20 százalékkal nőtt a bevétel. Az áfabevallások adatai még nagyobb arányú növekedést mutattak: az előző év és a tárgyév azonos időszakában az adóalap átlagosan 50 százalékkal nőtt a vizsgált vállalkozásoknál. A dolgozók legális foglalkoztatására is jótékony hatással volt az akció, ugyanis az adótraffipax idején az érintett több mint 280 vállalkozó mintegy félezer alkalmazottat jelentett be, 218 munkavállalóval többet, mint az akciót megelőző időszakban - húzta alá.

Tállai András elmondta azt is, hogy az eddigi tapasztalatok alapján még az előre bejelentett ellenőrzéseken is sok szabálytalanságot találnak munkatársai.

A Győr-Moson-Sopron megyei nőnapi adótraffipax során az ellenőrzött üzletek húsz százalékában tártak fel mulasztást az adóellenőrök. Ez szerinte annak ellenére magas arány, hogy a korábbi évek viszonylatában jelentős a javulás, hiszen 2015-ben az arány negyven, 2016-ban pedig ötven százalék volt.

A budapesti nagyvásárcsarnokban az előzetes meghirdetés ellenére a revizorok az esetek 40 százalékában tártak fel valamilyen hiányosságot. A NAV vezetője megjegyezte, hogy a március 10-ei adótraffipax így is jelentős bevételnövekedést eredményezett. A vásárcsarnok vállalkozói a pénztárgépeikbe az egy hónappal korábbi forgalmi értékhez képest 43 százalékkal több bevételt ütöttek.

Az ellenőrzések előre meghirdetésével az adóhivatal támogatja, és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket - hangsúlyozta Tállai András. Az adótraffipax viszont nem zárja ki azt, hogy a megjelölt helyszíneken kívül is ellenőrizzenek a NAV munkatársai - tette hozzá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 18. vasárnap, 07:04
Címkék: Tállai András, adótraffipax növeli, könyvelt bevételt, legális foglalkoztatást, adóhatóság honlapján, célirányos ellenőrzésekre,
Kommentek
Az LMP növelné az első gyermekek után járó támogatásokat
Ábrahám Júlia, az ellenzéki párt elnökségi tagja szerdai budapesti sajtótájékoztatóján súlyosan igazságtalannak nevezte a kormány családtámogatási rendszerét. Szerinte az aránytalanul kis mértékben segíti az első gyermekek megszületését, ezért a legtöbb család az elszegényedéstől félve egyre későbbre tervezi a gyermekvállalást, és utána kevesebb esélyük marad további gyerekekre.

Az LMP szerint ezért olyan intézkedésekre van szükség, amelyek segítségével a párok nagyobb arányban kezdenének családalapításba harmincadik életévük előtt. Ilyen intézkedés lehet a kilenc éve változatlan mértékű családi pótlék 30 százalékos emelése, valamint az egy gyermek után járó családi adókedvezmény fokozatos megemelése a kétgyermekesek szintjére - fejtette ki Ábrahám Júlia. Hozzátette: az LMP növelné a bölcsődei helyek számát, valamint a jelenleginél jobban támogatná a táv- és részmunkaidős foglalkoztatást.

Az ellenzéki párt elnökségi tagja szólt arról is, hogy az egészségügyi botrányok és az elhibázott
velemenyezd, 2017. július 19. szerda, 13:43
Varga Mihály: Magyarország a legbiztonságosabb országok közé tartozik
5 százalékkal bővült májusban, az export teljesítménye pedig az elmúlt tíz évben nem volt olyan jó, mint az első fél évben - közölte.

A nemzetgazdasági miniszter úgy fogalmazott, több olyan probléma van, amivel korábban nem találkoztak, például a munkaerőhiány, de "ez kellemes gond".

Az országban összesen 60 ezer üres álláshelyet tartanak nyilván, de van még tartalékunk - fejtette ki, hozzátéve, hogy támogatni fogják az inaktívak visszaintegrálását a munkaerőpiacra, a részmunkaidős foglalkoztatást, a nők és az idősebbek foglalkoztatását.

Az államadóssággal kapcsolatban elmondta: az elmúlt 40-50 évben a magyar gazdaság irányítói sokszor vettek fel jelentős hiteleket, amelyeket törleszteni kell. Ebben az évben csaknem 800 milliárd forintot fordít az állam adósságtörlesztésre, az adósságpálya ugyanakkor csökkenő trendet mutat - emelte ki Varga Mihály.

Arra törekszenek, hogy a hazai lakosság, a belföldi megtakarítók finanszírozzák az adósságot, és egyre kisebb legyen a külföldiek szerepe. Ez
velemenyezd, 2017. július 14. péntek, 12:42
G20-csúcs - Az EU prioritásait foglalták össze az uniós bizottság és a tanács elnökei
fogalmaztak.

A két uniós intézmény vezetője az uniós prioritásokat részletező közös levelükben 9 különböző területen határozta meg az EU célkitűzéseit.

Kijelentették, a G20-aknak kulcsszerepe van abban, hogy a globális gazdaság mindenki számára előnyökkel járjon. Támogatni kell a nyitott és tisztességes szabályokon alapuló többoldalú kereskedelmi rendszer létrejöttét, bizonyítani kell, hogy az előremutató éghajlatváltozás elleni fellépés segíti a gazdasági növekedést és a javítja a foglalkoztatást.

Elő kell mozdítani a digitális átalakulást, többet kell tenni az adóelkerülés és az adókijátszás elleni globális küzdelem területén, fokozni kell a terrorizmus és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelemre irányuló erőfeszítéseket, gyorsítani kell a rugalmasabb nemzetközi monetáris és pénzügyi rendszer kialakítását, hangsúlyozni kell a menekültek és bevándorlók iránti felelősség megosztását, végezetül szorosabb együttműködést kell kialakítani az afrikai partnerországokkal a beruházások, a
velemenyezd, 2017. július 05. szerda, 16:05
Orbán: áttörés kell a magyar-egyiptomi gazdasági kapcsolatokban
Magyarország, noha csak tízmillióan lakják, évi 110 milliárd dollár értékű exportot képes előállítani. Vagyis van valami - fogalmazott -, "amit nagy tudunk": azt, hogyan kell egy ekkora méretű országból nyitott, exportorientált, a globális keresletre és tőkemozgásokra rugalmasan reagáló gazdaságot kiépíteni.

Orbán Viktor kitért a teljes foglalkoztatottságot célul tűző munkaalapú gazdasági modellre is. Ezzel kapcsolatban kiemelte: ha hét évvel ezelőtt az ember bevallotta, hogy a célja a teljes foglalkoztatást nyújtó gazdaság kiépítése, akkor "még szokás volt mosolyogni", ám mostanra "talán ez nem olyan divatos", miután a német kereszténydemokraták választási programjában is "hogy, hogy nem" ennek megteremtése szerepel.

A miniszterelnök szavai szerint Magyarország rugalmas, támogató politikát és magatartást alakított ki Egyiptommal: "mi értjük az egyiptomiaknak azt a véleményét, amellyel elutasítják a belügyeikbe történő beavatkozást". Az Európai Uniónak is egy konstruktívabb megközelítést kell
velemenyezd, 2017. július 03. hétfő, 19:14
NGM: a kormány ösztönzi a társadalmi célú foglalkoztatást
Hozzátette, a 2018 szeptemberéig tartó kétlépcsős programban először a társadalmi célú vállalkozásnak minősítést kell szereznie az üzletileg fenntartható elképzelésére, majd a tanúsított ötlettel pályázhat konkrét támogatásra 6,5 millió és 250 millió forint közötti összegre.

A társadalmi célú vállalkozások ösztönzése pályázati felhívás tavaly júniusban jelent meg, pályázatot olyan társadalmi vállalkozások, nonprofit gazdasági társaságok, szociális szövetkezetek, alapítványok és egyesületek nyújthatnak be, amelyek minősített társadalmi hasznossággal, megfelelő üzleti tervvel rendelkeznek.

A sajtótájékoztatón a helyettes államtitkár ismertette, hogy eddig 133 társadalmi célú vállalkozás szerzett minősítését, közülük 80 már támogatási igényt is beadott, és további vállalkozások vették fel a kapcsolatot a minősítő szervezettel.

Kiemelte, a programban az újonnan foglalkoztatottak legalább felének hátrányos helyzetű vagy megváltozott munkaképességű munkavállalónak kell lennie. A program
velemenyezd, 2017. június 27. kedd, 11:52
Krónika 6. rész (interpellációk, azonnali kérdések)
államtitkára szerint az európai uniós tagság egyik vívmánya, hogy a magyarok is bekapcsolódhatnak a személyek és a munkaerő szabad áramlásába.

Azt mondta, tapasztalható visszatérés is és szó sincs arról, hogy egymillió elvándorolt magyarról és milliós elvándorlási szándékról. Szerinte a kutatást annak a Pulai Andrásnak az intézete készítette, aki a Gyurcsány-kormány idején milliós megbízásokat kapott, így a felmérés nagy valószínűséggel politikai célokat szolgálhat.

Elmondta, a kormány foglalkoztatást elősegítő intézkedései és a bérek emelése nemcsak az elvándorlás ellen hatnak, hanem elősegítik a kivándoroltak hazatérést is.

Farkas Gergely a választ nem fogadta el, az Országgyűlés 105 igen, 18 nem szavazattal elfogadta.KDNP: milyen mértékben nőtt az agárgazdasági kivitel?

Földi László (KDNP) az agrárgazdaság meghatározó társadalmi és gazdasági súlyát hangsúlyozva arról beszélt, hogy 2010 után kedvező folyamatok indultak el az ágazatban, a mezőgazdaság kibocsátása több mint
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 15:22
Foglalkoztatást segítő programokat bemutató fórumsorozat indul Csongrád megyében
A közlemény szerint a munkáltatók számára kedvező feltételek mellett elérhető uniós pályázati források segítik a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetben lévő emberek foglalkoztatását. A járási székhelyekre szervezett munkáltatói fórumokon a kormányhivatal munkatársai mutatják be a támogatott foglalkoztatási lehetőségeket.

A GINOP 5.1.1 (Út a munkaerőpiacra) projekt célja egyrészt az álláskeresők és inaktívak, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítása, nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedésének támogatása, másrészt a közfoglalkoztatásból a versenyszférába átlépés elősegítése azok esetében, akik képessé tehetők és készek munkát vállalni a versenyszférában.

A GINOP 5.2.1-14 (Ifjúsági Garancia) elnevezésű kiemelt program, a 15-24 év közötti, se nem tanuló, se nem dolgozó fiatalok foglalkoztatását, továbbtanulását kívánja elősegíteni.

Csongrád megyében a projektek keretében összesen 14,8 milliárd forint használható fel, amely 12 793 munkavállaló
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 17:48
Képek, videók
Foglalkoztatás
megyerimihaly
2013. január 02. szerda, 10:33
tállat.jpg
zsokica45
2013. augusztus 13. kedd, 16:09
málna tállal, ker.szemes.
rochlitzne
2009. szeptember 14. hétfő, 04:24
tállal
katusom
2008. június 26. csütörtök, 22:14
csendélet-nővel.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:10
ŐSZ A PAERKBA NŐVEL.jpg
gosztmagdi
2017. április 23. vasárnap, 11:30
képek nővel2.jpg
remahe1952
2016. december 24. szombat, 11:12
képek nővel.jpg
remahe1952
2016. december 24. szombat, 11:12
este 4 nővel.jpg
remahe1952
2016. december 24. szombat, 10:53
Novelty magic.jpg
mbartis
2016. július 03. vasárnap, 19:35
A novella 01.jpg
chillik
2016. április 06. szerda, 05:38
A novella 02.jpg
chillik
2016. április 06. szerda, 05:37
Rózsa nővel
farkasterezia
2016. március 28. hétfő, 19:36
csendélet-nővel.png
klari67
2016. március 28. hétfő, 10:21
eladások növelése.jpg
lenke1964
2016. január 06. szerda, 19:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.