Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 19:15 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tállai: az adótraffipax növeli a könyvelt bevételt és a legális foglalkoztatást
Tállai András felidézte: az adóhatóság honlapján meghirdetett adótraffipax előre jelzi, hogy hol kell számítani a célirányos ellenőrzésekre. A tapasztalatok szerint az adótraffipax az adómorált javítva növeli az államkassza bevételét. Ez az adótraffipaxszal eddig érintett vállalkozói körnél egyértelműen kimutatható az online pénztárgép és a foglalkoztatotti bejelentések adatai alapján - tette hozzá.

Példaként a főváros VII. kerületi vendéglátóinál a február 27-től egy hétig tartó adótraffipaxot emelte ki a NAV vezetője. Az egyhetes ellenőrzés alatt a revizorok minden esetben szabályos nyugtát kaptak, mindössze két bejelentés nélkül foglalkoztatott alkalmazott miatt szabtak ki bírságot.

Az akciót követően a pénztárgépek adatainak elemzésekor kiderült, hogy az adótraffipax egy hete alatt az előző héthez képest átlagosan 20 százalékkal nőtt a bevétel. Az áfabevallások adatai még nagyobb arányú növekedést mutattak: az előző év és a tárgyév azonos időszakában az adóalap átlagosan 50 százalékkal nőtt a vizsgált vállalkozásoknál. A dolgozók legális foglalkoztatására is jótékony hatással volt az akció, ugyanis az adótraffipax idején az érintett több mint 280 vállalkozó mintegy félezer alkalmazottat jelentett be, 218 munkavállalóval többet, mint az akciót megelőző időszakban - húzta alá.

Tállai András elmondta azt is, hogy az eddigi tapasztalatok alapján még az előre bejelentett ellenőrzéseken is sok szabálytalanságot találnak munkatársai.

A Győr-Moson-Sopron megyei nőnapi adótraffipax során az ellenőrzött üzletek húsz százalékában tártak fel mulasztást az adóellenőrök. Ez szerinte annak ellenére magas arány, hogy a korábbi évek viszonylatában jelentős a javulás, hiszen 2015-ben az arány negyven, 2016-ban pedig ötven százalék volt.

A budapesti nagyvásárcsarnokban az előzetes meghirdetés ellenére a revizorok az esetek 40 százalékában tártak fel valamilyen hiányosságot. A NAV vezetője megjegyezte, hogy a március 10-ei adótraffipax így is jelentős bevételnövekedést eredményezett. A vásárcsarnok vállalkozói a pénztárgépeikbe az egy hónappal korábbi forgalmi értékhez képest 43 százalékkal több bevételt ütöttek.

Az ellenőrzések előre meghirdetésével az adóhivatal támogatja, és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket - hangsúlyozta Tállai András. Az adótraffipax viszont nem zárja ki azt, hogy a megjelölt helyszíneken kívül is ellenőrizzenek a NAV munkatársai - tette hozzá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 18. vasárnap, 07:04
Címkék: Tállai András, adótraffipax növeli, könyvelt bevételt, legális foglalkoztatást, adóhatóság honlapján, célirányos ellenőrzésekre,
Kommentek
Foglalkoztatást segítő programokat bemutató fórumsorozat indul Csongrád megyében
A közlemény szerint a munkáltatók számára kedvező feltételek mellett elérhető uniós pályázati források segítik a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetben lévő emberek foglalkoztatását. A járási székhelyekre szervezett munkáltatói fórumokon a kormányhivatal munkatársai mutatják be a támogatott foglalkoztatási lehetőségeket.

A GINOP 5.1.1 (Út a munkaerőpiacra) projekt célja egyrészt az álláskeresők és inaktívak, különösen az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztathatóságának javítása, nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedésének támogatása, másrészt a közfoglalkoztatásból a versenyszférába átlépés elősegítése azok esetében, akik képessé tehetők és készek munkát vállalni a versenyszférában.

A GINOP 5.2.1-14 (Ifjúsági Garancia) elnevezésű kiemelt program, a 15-24 év közötti, se nem tanuló, se nem dolgozó fiatalok foglalkoztatását, továbbtanulását kívánja elősegíteni.

Csongrád megyében a projektek keretében összesen 14,8 milliárd forint használható fel, amely 12 793 munkavállaló
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 17:48
A rugalmas foglalkoztatás segít megtartani az értékes munkaerőt a szakértők szerint
Fel-Vállal konzorcium (Felelős vállalkozások a rugalmas foglalkoztatásért) keddi közleménye idézi Simon Attila Istvánt, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkárát, aki rendezvényen elmondta: a munkajogi szabályozás, a jogi környezet adott ahhoz, hogy a vállalatok rugalmas foglalkoztatási módokat vezessenek be, megkönnyítve például ezzel a gyermekvállalás után a munkaerőpiacra visszatérő nők helyzetét. Jelezte, lesznek olyan intézkedések, amelyek a rugalmas foglalkoztatást erősítik, és az idősödő, de még aktív korúakat vagy a munkaerőpiactól ideiglenesen távol lévőket segítik.

Fűrész Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) miniszteri biztosa, a tárca családügyi és nőpolitikai főosztályának vezetője szerint a bölcsődék működése, a bölcsődei férőhelyek számának emelése jelentősen segíti a nők visszailleszkedését a munkaerőpiacra. Előadásában kitért arra is, hogy a bölcsődei rendszernek immár része a munkahelyi bölcsőde is, aminek kialakítására
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 19:44
Kovács Zoltán: a jövő évi költségvetés fókuszában a családok, a munka és a biztonság áll
Hangsúlyozta: egy, az adócsökkentést folytató, illetve a korábban elindított és rendszerszerűen zajló bérfelzárkóztatást segítő büdzséről van szó, amelyben csaknem 1000 milliárd forinttal több szerepel az ideinél. Azt mondta: ez nem túlköltekezést jelent, hanem az ország teljesítményének függvényében, a gazdasági növekedésnek köszönhetően tudják megvalósítani.

A munkahelyteremtéssel összefüggésben azt emelte ki, hogy az állam a területi egyenlőtlenségeket célzott fejlesztési programokkal, foglalkoztatást elősegítő lépésekkel igyekszik felszámolni. Felidézte: 2010-ben egymillió munkahely megteremtését tűzték ki célként, jelenleg több mint 705 ezernél járnak.
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 21:34
KISOSZ szezonnyitó: nagy hiány van a Balatonnál vendéglátó szakemberből
A fórumon a dél-balatoni kiskereskedelmi boltok, vendéglátó üzletek, büfék tulajdonosai és üzemeltetői kaptak tájékoztatást az aktuális jogszabályváltozásokról, várható ellenőrzésekről adóügyi, fogyasztóvédelmi, munkaügyi, élelmiszer-biztonsági témakörökben az adóhatóság és a kormányhivatal szakembereitől.

A KISOSZ javaslata szerint valamilyen ösztönzéssel vagy jogszabály változtatással kellene minél több álláskeresőt és közhasznú foglalkoztatottat a vállalkozói szférába irányítani. Célszerű lenne a Balatonnál olcsó munkásszállásokat létrehozni, és a munkavállalók szállítását szervezetten megoldani - vetette fel Kertész Rezső.

A szervezet társelnöke jelezte, a vállalkozók sérelmezik, hogy miközben a minimálbér növekedése jelentős pluszkiadás számukra, ezzel arányosan nem csökkentek a járulékterheik. A hiányzó munkaerő pótlásában is segítséget nyújtana egy 8-10 százalékos adó- vagy járulékcsökkentés - mutatott rá.

A vendéglátó üzletekben a kötelező szervízdíj bevezetésének ötletét a
velemenyezd, 2017. június 07. szerda, 17:23
Ombudsman: sérti a jogbiztonságot, hogy az egészségi problémával küzdőket törlik az álláskeresők közül
problémával küzdő álláskeresőket azért utalják foglalkoztathatósági vizsgálatra, hogy a kapott szakvélemény alapján - önhibájukon kívül - töröljék őket az álláskeresők nyilvántartásából.

Székely László ombudsman az ügyben a szaktárcák vezetőihez fordult, mert az érintettek tízezrei teljesen elveszíthetik a megélhetésükhöz szükséges ellátásokat.

Egy konkrét ügyben a panaszos azt sérelmezte, hogy a munkaügyi szerv törölte az álláskeresők nyilvántartásából, majd megszüntették a neki járó foglalkoztatást helyettesítő támogatás folyósítását. Álláspontja szerint ez azért történt, mert korábban közfoglalkoztatási munkavégzésre alkalmatlannak minősítették egy előzetes vizsgálaton. Egy országgyűlési képviselő a beadványában arra hívta fel az ombudsman figyelmét, hogy a hatóságok megszüntetik az egészségi okból munkavégzésre alkalmatlannak minősített álláskeresők ellátását - idézték fel.

Az alapvető jogok biztosának jelentése rögzíti, hogy a törvény előírása alapján akkor lehet törölni egy álláskeresőt,
velemenyezd, 2017. június 01. csütörtök, 17:59
Az Európai Bizottság a károsanyag-kibocsátás alapján állapítaná meg az útdíjakat
A brüsszeli testület szerint az "Európa mozgásban" elnevezésű kezdeményezéscsomag "javítaná a forgalom biztonságát, méltányosabbá tenné az úthasználati díjakat, mérsékelné a légszennyezést, a közlekedési dugókat, csökkentené a vállalkozásokat terhelő bürokráciát és az illegális foglalkoztatást, továbbá megfelelő körülményeket és pihenőidőt biztosítana a dolgozók számára.

Az EB egyetlen tagállam számára sem tenné kötelezővé az útdíj bevezetését, viszont azoknak az országoknak, amelyekben bevezették, meg kellene felelniük bizonyos szabályoknak, a zéró szén-dioxid-kibocsátású autók például 75 százalékos kedvezményt kapnának az árból.

A befolyó összeg egy részét infrastruktúra-fejlesztésre kellene fordítani. Az árakba a zajszint, a torlódások vagy a légszennyezés csökkentésének költségeit is beépíthetnék.

A bizottság emellett három napban korlátozná havonta azt az időtartamot, ameddig az uniós állampolgárságú kamionosok az EU valamely másik tagállamában dolgozhatnának úgy, hogy továbbra is
velemenyezd, 2017. május 31. szerda, 23:24
Nő a versenyszféra munkaerő-kereslete Nógrád megyében
esetében a vállalkozások munkaerő igényéhez kapcsolódott a közvetítés, de továbbra is meghatározó a közfoglalkoztatásba kerülés segítése.

Elmondta, kimagaslóan nagy volt - 28 százalék - a betöltetlen állások aránya a feldolgozóiparban, de számottevő munkaerőhiány van még a kereskedelemben, a gépjárműjavításban, vagy olyan egyéb szolgáltatásokban, mint fodrászat, temetkezés, számítógép-javítás, egyházi tevékenység.

A főosztályvezető közölte: vállalati kapcsolattartással is segítik a foglalkoztatást Nógrád megyében, összehangolva a munkaerő keresletét és kínálatát, ennek köszönhetően tavaly közel ötezer álláshelyet tudtak felkínálni, a foglalkoztatási főosztály munkatársai összesen 4158 munkáltatót kerestek fel. A munkáltatók nagy része igényli a kapcsolattartást, hasznát veszik a főosztály által szerkesztett hírlevélnek, az előszűréseknek, a megfelelő ügyfelek leválogatásának, népszerűek a rendszeresen megrendezett munkáltatói fórumok is - fejtette ki.

Elmondta, a főosztály 18 munkatársa
velemenyezd, 2017. május 31. szerda, 11:31
Képek, videók
Foglalkoztatás
megyerimihaly
2013. január 02. szerda, 10:33
tállat.jpg
zsokica45
2013. augusztus 13. kedd, 16:09
málna tállal, ker.szemes.
rochlitzne
2009. szeptember 14. hétfő, 04:24
tállal
katusom
2008. június 26. csütörtök, 22:14
csendélet-nővel.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:10
ŐSZ A PAERKBA NŐVEL.jpg
gosztmagdi
2017. április 23. vasárnap, 11:30
képek nővel2.jpg
remahe1952
2016. december 24. szombat, 11:12
képek nővel.jpg
remahe1952
2016. december 24. szombat, 11:12
este 4 nővel.jpg
remahe1952
2016. december 24. szombat, 10:53
Novelty magic.jpg
mbartis
2016. július 03. vasárnap, 19:35
A novella 01.jpg
chillik
2016. április 06. szerda, 05:38
A novella 02.jpg
chillik
2016. április 06. szerda, 05:37
Rózsa nővel
farkasterezia
2016. március 28. hétfő, 19:36
csendélet-nővel.png
klari67
2016. március 28. hétfő, 10:21
eladások növelése.jpg
lenke1964
2016. január 06. szerda, 19:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.