Regisztráció  Belépés
2017. december 16. szombat | 50. hét | 350. nap | 09:58 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tállai: az adótraffipax növeli a könyvelt bevételt és a legális foglalkoztatást
Tállai András felidézte: az adóhatóság honlapján meghirdetett adótraffipax előre jelzi, hogy hol kell számítani a célirányos ellenőrzésekre. A tapasztalatok szerint az adótraffipax az adómorált javítva növeli az államkassza bevételét. Ez az adótraffipaxszal eddig érintett vállalkozói körnél egyértelműen kimutatható az online pénztárgép és a foglalkoztatotti bejelentések adatai alapján - tette hozzá.

Példaként a főváros VII. kerületi vendéglátóinál a február 27-től egy hétig tartó adótraffipaxot emelte ki a NAV vezetője. Az egyhetes ellenőrzés alatt a revizorok minden esetben szabályos nyugtát kaptak, mindössze két bejelentés nélkül foglalkoztatott alkalmazott miatt szabtak ki bírságot.

Az akciót követően a pénztárgépek adatainak elemzésekor kiderült, hogy az adótraffipax egy hete alatt az előző héthez képest átlagosan 20 százalékkal nőtt a bevétel. Az áfabevallások adatai még nagyobb arányú növekedést mutattak: az előző év és a tárgyév azonos időszakában az adóalap átlagosan 50 százalékkal nőtt a vizsgált vállalkozásoknál. A dolgozók legális foglalkoztatására is jótékony hatással volt az akció, ugyanis az adótraffipax idején az érintett több mint 280 vállalkozó mintegy félezer alkalmazottat jelentett be, 218 munkavállalóval többet, mint az akciót megelőző időszakban - húzta alá.

Tállai András elmondta azt is, hogy az eddigi tapasztalatok alapján még az előre bejelentett ellenőrzéseken is sok szabálytalanságot találnak munkatársai.

A Győr-Moson-Sopron megyei nőnapi adótraffipax során az ellenőrzött üzletek húsz százalékában tártak fel mulasztást az adóellenőrök. Ez szerinte annak ellenére magas arány, hogy a korábbi évek viszonylatában jelentős a javulás, hiszen 2015-ben az arány negyven, 2016-ban pedig ötven százalék volt.

A budapesti nagyvásárcsarnokban az előzetes meghirdetés ellenére a revizorok az esetek 40 százalékában tártak fel valamilyen hiányosságot. A NAV vezetője megjegyezte, hogy a március 10-ei adótraffipax így is jelentős bevételnövekedést eredményezett. A vásárcsarnok vállalkozói a pénztárgépeikbe az egy hónappal korábbi forgalmi értékhez képest 43 százalékkal több bevételt ütöttek.

Az ellenőrzések előre meghirdetésével az adóhivatal támogatja, és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket - hangsúlyozta Tállai András. Az adótraffipax viszont nem zárja ki azt, hogy a megjelölt helyszíneken kívül is ellenőrizzenek a NAV munkatársai - tette hozzá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 18. vasárnap, 07:04
Címkék: Tállai András, adótraffipax növeli, könyvelt bevételt, legális foglalkoztatást, adóhatóság honlapján, célirányos ellenőrzésekre,
Kommentek
MNB: a munkaerőképzés a fenntartható fejlődés kulcsa
A monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgató a Párizsi Magyar Intézetben tartott előadást az európai és azon belül is a magyar munkaerőpiaci kihívásokról francia és magyar szakembereknek.

Az igazgató emlékeztetett arra, hogy a munkaerőpiac reformja tekintetében Magyarország sikeres perióduson van túl a 2010-ben megkezdett stabilizációs programnak köszönhetően. Elmondása szerint "soha korábban nem dolgoztak annyian az országban, mint jelenleg", a foglalkoztatást 700 ezer fővel sikerült növelni. Ez a folyamat a költségvetés stabilizálásához is hozzájárult, mert többen fizetnek adót - fűzte hozzá.

A jövő kihívásának Virág Barnabás a piacon lévők képzettségi szintjét jelölte meg.

"Amennyiben Magyarország továbbra is versenyképes szereplője kíván maradni a világgazdaság vérkeringésének, akkor a központi kérdés az lesz, hogy milyen képzettségű munkavállalóink vannak a munkaerőpiacon" - hangsúlyozta. "Ebben a tekintetben még van tér az előrelépésre
velemenyezd, 2017. december 07. csütörtök, 20:50
Czibere: meg kell találni a fogyatékos emberek helyét az automatizálódó világban
ösztönözhessék a megjelenésüket a munkaerőpiacon, ez a kérdés gazdaságpolitikai vetülete.

A másik dimenzió a társadalmi integrációról szól: egy befogadó, összetartó közösségben a fogyatékos emberek egyenrangúsága, aktivitása alapvető feltétel.

Giflo H. Péter, a nonprofit kft. ügyvezetője azt mondta, szervezetük elkötelezett a mellett, hogy mindenkinek munkalehetőséget biztosítson.

A programismertetőben azt írták: a fogyatékos emberek esélyegyenlőségének megteremtése, beleértve a foglalkoztatást is, nagyon aktuális téma. A tanulmányok elvégzése után a pályakezdő fiatalok nagy részének nehézséget okoz az átlépés a munka világába, és ez különösen igaz a fogyatékos fiatalokra. Ehhez kapcsolódva a nonprofit kft. az Emmivel együttműködésben márciusban indította el programját, amellyel a megváltozott munkaképességűek munkaerőpiaci integrációját elősegítő projekteket kívánnak támogatni.

Egymásra épülő foglalkoztatási rehabilitációs rendszer alapjait szeretnék megteremteni, amely a jövőben
velemenyezd, 2017. december 07. csütörtök, 15:29
Hölvényi György: helyi segítséggel kell elérni, hogy Afrika fiataljai ne induljanak el Európába
közölte, a két kontinensnek közös válaszokat kell találnia a kölcsönösen kulcskérdést jelentő ifjúságpolitikai és a migrációs kihívásokra. A fejlesztéspolitika számára mindkét terület hosszú távú prioritás, hiszen Afrika népességének 60 százaléka 25 évnél fiatalabb - emlékeztetett a képviselő.

A kereszténydemokrata politikus szerint a mélyszegénységgel küszködő elefántcsontparti gyermekek és fiatalok számára a ferences rendhez köthető Amigo a Yopougon nevű, spanyol eredetű alapítvány képzést és foglalkoztatást biztosító tevékenységéhez hasonló együttműködések járulhatnak hozzá az afrikai népesség otthoni boldogulásához.

"A helyszínen tapasztaltak világossá tették: vagy helyben segítjük a kontinens szociális válságban lévő népességét, vagy újabb tömegek indulnak Európába" - fogalmazott.

Az afrikai tárgyalásairól hazatért néppárti képviselő elmondta, Egyiptomban felkereste a kopt keresztény egyház vezetőit, valamint a még mindig jelentős, 13-15 millió fős kopt keresztény egyház ifjúságvédelemmel
velemenyezd, 2017. december 01. péntek, 17:40
Czibere: a szegénységben élők száma 800 ezerrel csökkent 2012 vége óta
A konferencián zajló panelbeszélgetés keretében Czibere Károly elmondta, hogy a gyermekek után igénybe vehető adókedvezmények és a családi pótlék évente több mint 300 milliárd forintot tesznek ki.

Elmondása szerint a nyomorban (mélyszegénységben) élők száma az elmúlt 3,5 évben 465 ezerről, 185 ezerre csökkent. Az MTI kérdésére válaszolva rámutatott: a kormány a szegénységben élők helyzetén a 2011-ben elfogadott felzárkóztatási stratégiával kíván javítani. Ez a program a gyermekeket és a foglalkoztatást is kiemelten kezeli - húzta alá.

Az államtitkár kifejtette: arra törekszenek, hogy a gyermekeknél minél korábbi életkorban törjék meg "a nyomor továbbörökítésének ördögi körét", ehhez különféle lehetőségeket biztosítanak. Ilyen például a védőnői rendszer folyamatos erősítése, a Biztos Kezdet Gyermekházak rendszere, a kötelező óvodáztatás 3 éves kortól, az ingyenes tankönyv és ingyenes étkeztetés - sorolta.

A foglalkoztatásnál pedig az a cél, hogy az emberek az elsődleges munkaerőpiacon
velemenyezd, 2017. november 29. szerda, 18:13
NGM: több mint öt éve nő a foglalkoztatottak száma Magyarországon
Az államtitkár a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva elmondta: a kedvező eredmények mögött számtalan foglalkoztatást segítő kormányzati intézkedés volt. Az egyik legjelentősebb programnak a munkahelyvédelmi akciót nevezte, a program jelenleg több mint 900 ezer ember foglalkoztatását segíti elő, azzal, hogy jó néhány száz milliárd forint adókedvezményt hagyott a munkaadóknál, amit fejlesztésekre, vagy béremelésekre fordíthattak.

Kitért arra is, hogy csökkent a közfoglalkoztatottak száma is, ami megfelel a minisztérium szándékainak, hogy az élesedő munkaerőpiaci helyzetben a közfoglalkoztatottak közül minél többen helyezkedjenek el az elsődleges munkaerőpiacon.

Cseresnyés Péter kiemelte: 2010-hez képest már 735 ezerrel dolgoznak többen, és bíztatónak nevezte azt is, hogy a versenyszféra már 560 ezerrel több dolgozót foglalkoztat.

Az NGM szeretné, ha 70 százalék fölé nőne a foglalkoztatottság, van még tartalék a munkaerőpiacon - tette hozzá.
velemenyezd, 2017. november 29. szerda, 10:32
NGM: közös érdek a munkahelyek biztonsága
Simon Attila Istvánkijelentette, hogy az NGM nem a hatóság erejével, hanem partnerségi megállapodással kívánja ösztönözni az önkéntes jogkövetést, a munkavédelmi és a munkajogi előírások betartását. Az Együttműködés a munkahelyek biztonságáért című partnerségi program ennek megfelelően a biztosítaná a munkavállalók garanciális jogait, elismerné a tisztességes vállalkozásokat, valamint erősíteni kívánja a foglalkoztatás biztonságát és jogszerűségét - tette hozzá.A partnerek vállalták, hogy az alapvető követelményeket meghaladó mértékben biztosítják az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkakörülményeket és munkafeltételeket, továbbá elzárkóznak az illegális foglakoztatástól, különösen a munkaszerződés nélküli, a bejelentés nélküli, a színlelt szerződéssel megvalósuló, a teljes munkaidős foglalkoztatás esetén részmunkaidős bejelentéssel és a jogellenes munkaerő-kölcsönzéssel történő foglalkoztatástól - mondtaaz NGM helyettes államtitkára.

A kölcsönös előnyöket biztosító együttműködés
velemenyezd, 2017. november 21. kedd, 16:12
A cégek árbevételének 28 százaléka kiszámlázott, de még ki nem fizetett tétel
A tájékoztatás szerint a vállalati követeléskezelési szakmában dolgozók 91 százaléka úgy véli, hogy Magyarországon nem romlott a fizetési morál az elmúlt 1 évben. De a cégek összesített árbevételének mintegy 28 százaléka így is olyan összeg, amit már kiszámláztak, de még nem fizették ki. Ebben a még le nem járt fizetési határidejű számlák éppúgy benne vannak, mint a lejártak vagy akár a jogvita folytán elhúzódó ügyek.

A magyar vállalatok kintlévősége átlagosan az éves bevételük több mint 28 százaléka. Mivel a cégek kintlévősége általánosságban 5-szörösen meghaladja nyereségüket, így könnyen belátható, hogy a számlák (vagy egy részük) tényleges kifizetésének elmaradása komolyan veszélyezteti az egyes cégek működését éppúgy, mint az egész gazdaságot.

A II. Országos kereskedelmi hitelkockázati konferencián részt vett szakemberek 98 százaléka véli úgy, hogy a céginformációs rendszerek használatával javulnak a kockázatkezelési folyamatai; 76 százalékuk szerint ez a javulás jelentős mértékű.

A
velemenyezd, 2017. november 20. hétfő, 13:22
ennyi
December 2-án Bécsi Napló értekezlet Farádon. 8-án Felvidék, három nap. Buzitán Gál Sanyi, aztán odébb. Két nap barangolás. 14-én Ács, Arany Jánosról beszélgetek egy klubban. 22-e körül Németország. Aztán haza, majd megint Németország.
Ma eldöntöttem, nem vállalom a tovább foglalkoztatást, a tankerület kell, hogy felmentsen. Így áprilistól nyugdíjba megyek.
Most szombaton a Győri Könyvszalon, a kiadóm könyvét (Mihály könyve) mutatjuk be.
sandrapolke, 2017. november 16. csütörtök, 21:01
Képek, videók
Foglalkoztatás
megyerimihaly
2013. január 02. szerda, 10:33
tállat.jpg
zsokica45
2013. augusztus 13. kedd, 16:09
málna tállal, ker.szemes.
rochlitzne
2009. szeptember 14. hétfő, 04:24
tállal
katusom
2008. június 26. csütörtök, 22:14
csendélet-nővel.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:10
ŐSZ A PAERKBA NŐVEL.jpg
gosztmagdi
2017. április 23. vasárnap, 11:30
képek nővel2.jpg
remahe1952
2016. december 24. szombat, 11:12
képek nővel.jpg
remahe1952
2016. december 24. szombat, 11:12
este 4 nővel.jpg
remahe1952
2016. december 24. szombat, 10:53
Novelty magic.jpg
mbartis
2016. július 03. vasárnap, 19:35
A novella 01.jpg
chillik
2016. április 06. szerda, 05:38
A novella 02.jpg
chillik
2016. április 06. szerda, 05:37
Rózsa nővel
farkasterezia
2016. március 28. hétfő, 19:36
csendélet-nővel.png
klari67
2016. március 28. hétfő, 10:21
eladások növelése.jpg
lenke1964
2016. január 06. szerda, 19:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.