Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 11:54 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tállai: az adótraffipax növeli a könyvelt bevételt és a legális foglalkoztatást
Tállai András felidézte: az adóhatóság honlapján meghirdetett adótraffipax előre jelzi, hogy hol kell számítani a célirányos ellenőrzésekre. A tapasztalatok szerint az adótraffipax az adómorált javítva növeli az államkassza bevételét. Ez az adótraffipaxszal eddig érintett vállalkozói körnél egyértelműen kimutatható az online pénztárgép és a foglalkoztatotti bejelentések adatai alapján - tette hozzá.

Példaként a főváros VII. kerületi vendéglátóinál a február 27-től egy hétig tartó adótraffipaxot emelte ki a NAV vezetője. Az egyhetes ellenőrzés alatt a revizorok minden esetben szabályos nyugtát kaptak, mindössze két bejelentés nélkül foglalkoztatott alkalmazott miatt szabtak ki bírságot.

Az akciót követően a pénztárgépek adatainak elemzésekor kiderült, hogy az adótraffipax egy hete alatt az előző héthez képest átlagosan 20 százalékkal nőtt a bevétel. Az áfabevallások adatai még nagyobb arányú növekedést mutattak: az előző év és a tárgyév azonos időszakában az adóalap átlagosan 50 százalékkal nőtt a vizsgált vállalkozásoknál. A dolgozók legális foglalkoztatására is jótékony hatással volt az akció, ugyanis az adótraffipax idején az érintett több mint 280 vállalkozó mintegy félezer alkalmazottat jelentett be, 218 munkavállalóval többet, mint az akciót megelőző időszakban - húzta alá.

Tállai András elmondta azt is, hogy az eddigi tapasztalatok alapján még az előre bejelentett ellenőrzéseken is sok szabálytalanságot találnak munkatársai.

A Győr-Moson-Sopron megyei nőnapi adótraffipax során az ellenőrzött üzletek húsz százalékában tártak fel mulasztást az adóellenőrök. Ez szerinte annak ellenére magas arány, hogy a korábbi évek viszonylatában jelentős a javulás, hiszen 2015-ben az arány negyven, 2016-ban pedig ötven százalék volt.

A budapesti nagyvásárcsarnokban az előzetes meghirdetés ellenére a revizorok az esetek 40 százalékában tártak fel valamilyen hiányosságot. A NAV vezetője megjegyezte, hogy a március 10-ei adótraffipax így is jelentős bevételnövekedést eredményezett. A vásárcsarnok vállalkozói a pénztárgépeikbe az egy hónappal korábbi forgalmi értékhez képest 43 százalékkal több bevételt ütöttek.

Az ellenőrzések előre meghirdetésével az adóhivatal támogatja, és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket - hangsúlyozta Tállai András. Az adótraffipax viszont nem zárja ki azt, hogy a megjelölt helyszíneken kívül is ellenőrizzenek a NAV munkatársai - tette hozzá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 18. vasárnap, 07:04
Címkék: Tállai András, adótraffipax növeli, könyvelt bevételt, legális foglalkoztatást, adóhatóság honlapján, célirányos ellenőrzésekre,
Kommentek
Valaki mondjon egy jó dolgot amit a fityisz csinált 12 év alatt?
csökkent a gáz világpiaci ára! A Fidesz-bagázs azonban NEM KOMPENZÁTA azon családokat, akik földgázt használnak, hanem ELTETTE ZSEBBE AZ ÁRRÉST!...
A Fidesz-bagázs tehát, az utóbbi másfél évben már minimum 90 EZER FORINTOT VETT KI AZON CSALÁDOK ZSEBÉBŐL , AMELYEK FÖLDGÁZT HASZNÁLNAK!

● ,,Közben csökkent a munkanélküliség több mint hétszázezer új munkahely létesült. Így a munkanélküliség 4.3 százalékos az egyik legalacsonyabb az Unióban."

A települési közmunka foglalkoztatást ,,munkahely"-nek definiálni, nagyobb arányú tényferdítés, mint a sarki kurvát úrinőnek titulálni!...
(...Arról nem is beszélve, hogy az e'mútnyócévben KIMENT AZ ORSZÁGBÓL, 700 000, JÓRAVALÓ SZAKKÉPZETT EMBER! És, ha netán ripsz-ropsz VISSZAJÖNNE az a 700 ezer, MIVÉ LENNE AZ ORSZÁG?!...)

● ,,Visszavásároltuk az oroszoktól a MOL részvények 25 %-át."

...Ja... — És ELADÓSODTUNK AZ OROSZOKNAK, úgy 400 ÉVRE, PAKS II-VEL!...
(,,Jó"
foxworkinspace, 2018. április 05. csütörtök, 21:21
A részmunkaidős foglalkoztatás szigorítása ellen tiltakoznak a romániai magyar lapkiadók
A kolozsvári székhelyű, 2004-ben megalapított Romániai Magyar Nyelvű Helyi és Regionális Lapkiadók Egyesülete szerint a kormány arra kötelezte a romániai vállalkozásokat, hogy részmunkaidős alkalmazottaik után is fizessék ki teljes munkaidőre a minimálbérre számított társadalombiztosítási járulékokat.

A kiadók felhívták a kormány figyelmét, hogy vagy saját terjesztőhálózatot működtetnek, vagy lapterjesztő magánvállalatokkal együttműködnek, mindkét esetben a foglalkoztatottak száma eléri a néhány tucatot, de akár 150 személy is lehet. Ha egy lapkihordó 8 órás munkaidővel dolgozna, az újságok egy része túl későn kerülne az olvasókhoz, ezért kénytelenek több részmunkaidős alkalmazottat foglalkoztatni - magyarázták.

Az egyesület szerint egyetlen ilyen vállalkozás sem lesz képes fenntartani lapterjesztő hálózatát, ha a rendelkezések érvényben maradnak, s a lapterjesztő cégek csődbe fognak menni, ami a romániai magyar nyelvű írott sajtó eltűnéséhez vezethet, hiszen példányszámuk több mint 80
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 15:11
Balog: a romák becsületet és tisztességet szereznek a munkával
foglalkoztatása valósul meg.

A gyermekvédelmi központban megtartott eseményen Balog Zoltán a végzettekhez szólva azt mondta, a hátrányos helyzetűek világában az egyetlen esély a munka és a tanulás, ez a cél pedig nem változott az elmúlt harminc évben sem. Olyan programok kellettek, amelyben valóságos munka és tanulás van, ennek hiányában csalódást szenvednek el az ezekbe bevont emberek - tette hozzá a miniszter.

Megemlítette, ebben a programban példamutatóan sikerült összekapcsolni a foglalkoztatást és az oktatást, ezzel más kezdeményezéseknek példát teremthetnek.

Összesen mintegy 1100 roma nő és néhány férfi részesül támogatott foglalkoztatásban két éven keresztül, ebből egy év a kötelező foglalkoztatás, az ezen felüli továbbfoglalkoztatás pedig 95 százalékos eredményességű - ismertette a miniszter, megjegyezve, ez is azt jelzi, hogy sikerült megtalálni a kapcsolatot az ellátórendszer és a felzárkóztatási programok között.

Elmondta, a résztvevők már az oktatási folyamat alatt
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 13:46
Novák: Magyarországon a nők támogatásának fontos eszköze a családpolitika
családpolitika. A kormány arra törekszik, hogy megadja a nőknek a választás szabadságát: akár három évig is otthon maradhatnak szülés után a gyerekükkel, de vissza is térhetnek a munkaerőpiacra, közben pedig nem esnek el az állami családtámogatásoktól sem.

Novák Katalin szólt arról, hogy a női foglalkoztatottság 62 százalékon áll, de kihívást jelent még a munkaerőpiac rugalmasabbá tétele. Éppen ezt segítik majd az országszerte megnyíló család- és karrierpontok, amelyek a helyben való rugalmas foglalkoztatást támogatják, összehozzák a munkaadói és -vállalói oldalt, átképzéseket szerveznek, segítenek önéletrajzot írni vagy felkészülni egy állásinterjúra - tette hozzá.

Az államtitkár beszédében megemlítette a Nők 40 programot is, amelynek köszönhetően már 220 ezer nő tudott negyven év munkaviszony után nyugdíjba vonulni.

A bizottság visszatérő témái között szerepel a kora gyermekkori intervenció, valamint a kapcsolati erőszak problémája. Utóbbi szinte minden országban gondot jelent és sehol sem
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 15:41
Fazekas: mintegy hetvenezer új munkahely jött létre a mezőgazdaságban az elmúlt 7-8 évben
Fazekas Sándor a térségbeli gazdáknak szervezett fórumot megelőzően sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a magyar agrárium nyolc év alatt mintegy másfélszeresére növelte a kibocsátását.

A növekedéshez jelentős részben járult hozzá a családi gazdaságok támogatása, ami nemcsak a termelés növelését, de a piacra jutást is segítette, illetve ezzel együtt növelte a foglalkoztatást is - közölte.

A szakminiszter beszámolt arról, hogy a nap folyamán a közeli Dobronakon (Dobrovnik) kétoldalú megbeszélést folytatott, illetve egy nemzetközi agrárkonferencián vett részt Dejan Zidan mezőgazdasági, erdészeti és élelmiszerügyi miniszterrel, továbbá találkozott a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség vezetőivel és a szlovéniai magyar gazdák képviselőivel.

A kétoldalú megbeszélések során elsősorban a határon átnyúló együttműködésekről, illetve a muravidéki magyar gazdaságfejlesztési programról tárgyaltak. Ez utóbbi 1,2 milliárd forintos pályázati keretéből 330 nyertesnek juttattak támogatást,
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 17:54
Új köztársaság felépítését ígéri az MSZP-Párbeszéd
az emberek felett - jelentette ki.

Amennyiben kormányra kerülnek a szabadságjogok visszaállításán túl meg fogják teremteni a szociális demokráciát is - ígérte a társelnök. Azt mondta, hogy "az áprilisi győzelem után" új alkotmányba foglalják az olyan alapvető szociális jogokat, mint a lakhatáshoz, az emberhez méltó megélhetéshez, illetve a minőségi betegellátáshoz, oktatáshoz és kultúrához való hozzáférés jogát. Kiemelte, hogy duplájára emelik a családi pótlékot, segítik a részmunkaidős foglalkoztatást és felszámolják a gyermekéhezést. Szabó Tímea arra is kitért, hogy a jövőben senki sem marad majd otthon nélkül, és senki sem fagyhat meg az otthonában csak azért, mert nincs tűzifája.

A politikus azt is bejelentette, hogy többkulcsos adórendszert alakítanak ki és mindenki számára biztosítják a gyógyulás lehetőségét.

Hiller István, az MSZP választmányának elnöke azt mondta: azt akarják, hogy létrejöjjön egy minden magyar állampolgárt összekötő társulás, a negyedik, az új magyar köztársaság. Az
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 15:42
Varga: egyre közelebb van a teljes foglalkoztatottság Magyarországon
ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 1,3 százalékponttal 68,8 százalékra emelkedett.

Korábban ilyen nem volt, hogy aki Magyarországon képes és szeretne dolgozni, annak van lehetősége a munka világába visszakapcsolódni - hangsúlyozta a miniszter.

Az adat európai összevetésben is rendívül jó, az uniós tagországok között Magyarország élen jár a foglalkoztatásban - tette hozzá. A kormány a következő években is arra fog törekedni, hogy tovább bővítse a foglalkoztatást.

Varga Mihály rámutatott, a foglalkoztatás dinamikus növekedésével a 2010-es kormányváltás óta mintegy 750 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. A növekedés döntően a hazai versenyszférában következett be, ahol 570 ezerrel nőtt a létszám. A 68 százalék fölötti foglalkoztatási ráta azt is jelenti, hogy van még tartalék a munkaerőpiacon - mondta, hozzátéve: a közfoglalkoztatásban dolgozók száma az elmúlt hónapokban csökkent, elősegítette ezeknek az embereknek az elsődleges munkaerőpiaci
velemenyezd, 2018. január 04. csütörtök, 10:21
Fidesz: az ellenzék hatalomra kerülésével megszűnnének a béremelkedések
gyermekesektől elvették a családi adókedvezményt, a munkáért pedig megalázó bért fizettek - mondta Halász János, aki szerint a korábbi baloldali kabinetek "ráadásul tömegeket tettek munkanélkülivé, és inkább adtak segélyt, mint munkát".

Kiemelte, az ellenzék adóemeléseket akar, eltörölné a családi adórendszert, visszaállítaná az akár 30-38 százalékos adókulcsot és Brüsszelre akarja bízni, hogy a magyarok mennyit adózzanak.

Az ellenzék kezdettől támadja az adócsökkentések politikáját, a kormány foglalkoztatást ösztönző intézkedéseit, a dolgozók szja-csökkentését, és nem támogatta a közszféra béremeléseit biztosító költségvetéseket sem - jelentette ki Halász János.

A Fidesz-frakció szóvivője szerint a "Jobbik azzal kampányol, hogy nem Magyarországon, hanem Brüsszelben kéne dönteni arról, hogy mennyi legyen a magyarok fizetése". "Gondoljunk csak arra, hogy amikor Brüsszelben döntöttek a rezsiről, akkor is a magyar emberek jártak rosszul és a multik jól" - közölte Halász János, aki szerint, "ha
velemenyezd, 2017. december 29. péntek, 15:22
Képek, videók
Foglalkoztatás
megyerimihaly
2013. január 02. szerda, 10:33
tállat.jpg
zsokica45
2013. augusztus 13. kedd, 16:09
málna tállal, ker.szemes.
rochlitzne
2009. szeptember 14. hétfő, 04:24
tállal
katusom
2008. június 26. csütörtök, 22:14
0 ez is őszi egy nővel un
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 12:10
TÉLI KÉP NŐVEL.gif
gosztmagdi
2017. december 20. szerda, 15:21
csendélet-nővel.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:10
ŐSZ A PAERKBA NŐVEL.jpg
gosztmagdi
2017. április 23. vasárnap, 11:30
képek nővel2.jpg
remahe1952
2016. december 24. szombat, 11:12
képek nővel.jpg
remahe1952
2016. december 24. szombat, 11:12
este 4 nővel.jpg
remahe1952
2016. december 24. szombat, 10:53
Novelty magic.jpg
mbartis
2016. július 03. vasárnap, 19:35
A novella 01.jpg
chillik
2016. április 06. szerda, 05:38
A novella 02.jpg
chillik
2016. április 06. szerda, 05:37
Rózsa nővel
farkasterezia
2016. március 28. hétfő, 19:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.