Regisztráció  Belépés
2018. március 20. kedd | 12. hét | 79. nap | 02:55 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tállai: az adótraffipax növeli a könyvelt bevételt és a legális foglalkoztatást
Tállai András felidézte: az adóhatóság honlapján meghirdetett adótraffipax előre jelzi, hogy hol kell számítani a célirányos ellenőrzésekre. A tapasztalatok szerint az adótraffipax az adómorált javítva növeli az államkassza bevételét. Ez az adótraffipaxszal eddig érintett vállalkozói körnél egyértelműen kimutatható az online pénztárgép és a foglalkoztatotti bejelentések adatai alapján - tette hozzá.

Példaként a főváros VII. kerületi vendéglátóinál a február 27-től egy hétig tartó adótraffipaxot emelte ki a NAV vezetője. Az egyhetes ellenőrzés alatt a revizorok minden esetben szabályos nyugtát kaptak, mindössze két bejelentés nélkül foglalkoztatott alkalmazott miatt szabtak ki bírságot.

Az akciót követően a pénztárgépek adatainak elemzésekor kiderült, hogy az adótraffipax egy hete alatt az előző héthez képest átlagosan 20 százalékkal nőtt a bevétel. Az áfabevallások adatai még nagyobb arányú növekedést mutattak: az előző év és a tárgyév azonos időszakában az adóalap átlagosan 50 százalékkal nőtt a vizsgált vállalkozásoknál. A dolgozók legális foglalkoztatására is jótékony hatással volt az akció, ugyanis az adótraffipax idején az érintett több mint 280 vállalkozó mintegy félezer alkalmazottat jelentett be, 218 munkavállalóval többet, mint az akciót megelőző időszakban - húzta alá.

Tállai András elmondta azt is, hogy az eddigi tapasztalatok alapján még az előre bejelentett ellenőrzéseken is sok szabálytalanságot találnak munkatársai.

A Győr-Moson-Sopron megyei nőnapi adótraffipax során az ellenőrzött üzletek húsz százalékában tártak fel mulasztást az adóellenőrök. Ez szerinte annak ellenére magas arány, hogy a korábbi évek viszonylatában jelentős a javulás, hiszen 2015-ben az arány negyven, 2016-ban pedig ötven százalék volt.

A budapesti nagyvásárcsarnokban az előzetes meghirdetés ellenére a revizorok az esetek 40 százalékában tártak fel valamilyen hiányosságot. A NAV vezetője megjegyezte, hogy a március 10-ei adótraffipax így is jelentős bevételnövekedést eredményezett. A vásárcsarnok vállalkozói a pénztárgépeikbe az egy hónappal korábbi forgalmi értékhez képest 43 százalékkal több bevételt ütöttek.

Az ellenőrzések előre meghirdetésével az adóhivatal támogatja, és ösztönzi a vállalkozásokat, hogy tartsák be a szabályokat, önszántukból javítsák a hibákat, pótolják a hiányosságokat, elkerülve ezzel a törvényekből adódó negatív következményeket - hangsúlyozta Tállai András. Az adótraffipax viszont nem zárja ki azt, hogy a megjelölt helyszíneken kívül is ellenőrizzenek a NAV munkatársai - tette hozzá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 18. vasárnap, 07:04
Címkék: Tállai András, adótraffipax növeli, könyvelt bevételt, legális foglalkoztatást, adóhatóság honlapján, célirányos ellenőrzésekre,
Kommentek
Fazekas: mintegy hetvenezer új munkahely jött létre a mezőgazdaságban az elmúlt 7-8 évben
Fazekas Sándor a térségbeli gazdáknak szervezett fórumot megelőzően sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a magyar agrárium nyolc év alatt mintegy másfélszeresére növelte a kibocsátását.

A növekedéshez jelentős részben járult hozzá a családi gazdaságok támogatása, ami nemcsak a termelés növelését, de a piacra jutást is segítette, illetve ezzel együtt növelte a foglalkoztatást is - közölte.

A szakminiszter beszámolt arról, hogy a nap folyamán a közeli Dobronakon (Dobrovnik) kétoldalú megbeszélést folytatott, illetve egy nemzetközi agrárkonferencián vett részt Dejan Zidan mezőgazdasági, erdészeti és élelmiszerügyi miniszterrel, továbbá találkozott a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség vezetőivel és a szlovéniai magyar gazdák képviselőivel.

A kétoldalú megbeszélések során elsősorban a határon átnyúló együttműködésekről, illetve a muravidéki magyar gazdaságfejlesztési programról tárgyaltak. Ez utóbbi 1,2 milliárd forintos pályázati keretéből 330 nyertesnek juttattak támogatást,
velemenyezd, 2018. február 27. kedd, 17:54
Új köztársaság felépítését ígéri az MSZP-Párbeszéd
az emberek felett - jelentette ki.

Amennyiben kormányra kerülnek a szabadságjogok visszaállításán túl meg fogják teremteni a szociális demokráciát is - ígérte a társelnök. Azt mondta, hogy "az áprilisi győzelem után" új alkotmányba foglalják az olyan alapvető szociális jogokat, mint a lakhatáshoz, az emberhez méltó megélhetéshez, illetve a minőségi betegellátáshoz, oktatáshoz és kultúrához való hozzáférés jogát. Kiemelte, hogy duplájára emelik a családi pótlékot, segítik a részmunkaidős foglalkoztatást és felszámolják a gyermekéhezést. Szabó Tímea arra is kitért, hogy a jövőben senki sem marad majd otthon nélkül, és senki sem fagyhat meg az otthonában csak azért, mert nincs tűzifája.

A politikus azt is bejelentette, hogy többkulcsos adórendszert alakítanak ki és mindenki számára biztosítják a gyógyulás lehetőségét.

Hiller István, az MSZP választmányának elnöke azt mondta: azt akarják, hogy létrejöjjön egy minden magyar állampolgárt összekötő társulás, a negyedik, az új magyar köztársaság. Az
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 15:42
Varga: egyre közelebb van a teljes foglalkoztatottság Magyarországon
ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 1,3 százalékponttal 68,8 százalékra emelkedett.

Korábban ilyen nem volt, hogy aki Magyarországon képes és szeretne dolgozni, annak van lehetősége a munka világába visszakapcsolódni - hangsúlyozta a miniszter.

Az adat európai összevetésben is rendívül jó, az uniós tagországok között Magyarország élen jár a foglalkoztatásban - tette hozzá. A kormány a következő években is arra fog törekedni, hogy tovább bővítse a foglalkoztatást.

Varga Mihály rámutatott, a foglalkoztatás dinamikus növekedésével a 2010-es kormányváltás óta mintegy 750 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma. A növekedés döntően a hazai versenyszférában következett be, ahol 570 ezerrel nőtt a létszám. A 68 százalék fölötti foglalkoztatási ráta azt is jelenti, hogy van még tartalék a munkaerőpiacon - mondta, hozzátéve: a közfoglalkoztatásban dolgozók száma az elmúlt hónapokban csökkent, elősegítette ezeknek az embereknek az elsődleges munkaerőpiaci
velemenyezd, 2018. január 04. csütörtök, 10:21
Fidesz: az ellenzék hatalomra kerülésével megszűnnének a béremelkedések
gyermekesektől elvették a családi adókedvezményt, a munkáért pedig megalázó bért fizettek - mondta Halász János, aki szerint a korábbi baloldali kabinetek "ráadásul tömegeket tettek munkanélkülivé, és inkább adtak segélyt, mint munkát".

Kiemelte, az ellenzék adóemeléseket akar, eltörölné a családi adórendszert, visszaállítaná az akár 30-38 százalékos adókulcsot és Brüsszelre akarja bízni, hogy a magyarok mennyit adózzanak.

Az ellenzék kezdettől támadja az adócsökkentések politikáját, a kormány foglalkoztatást ösztönző intézkedéseit, a dolgozók szja-csökkentését, és nem támogatta a közszféra béremeléseit biztosító költségvetéseket sem - jelentette ki Halász János.

A Fidesz-frakció szóvivője szerint a "Jobbik azzal kampányol, hogy nem Magyarországon, hanem Brüsszelben kéne dönteni arról, hogy mennyi legyen a magyarok fizetése". "Gondoljunk csak arra, hogy amikor Brüsszelben döntöttek a rezsiről, akkor is a magyar emberek jártak rosszul és a multik jól" - közölte Halász János, aki szerint, "ha
velemenyezd, 2017. december 29. péntek, 15:22
Szili Katalin: fontos a nemzetpolitikában létrejött Kárpát-medencei kooperáció
Szili Katalin, aki beszédet is mondott a Böjte Csaba ferences szerzetes által létrehozott nagyszalontai gyermekotthonnak rendezett karácsonyi jótékonysági esten, elmondta: a város polgármesteri hivatala tizedszer rendezi meg a gálát, amelyen a település és a környék vállalkozói vesznek részt.

Közölte: a jótékonysági esten az idén a szegénység, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai gyermekotthona és a száz gyermek ügyével foglalkoznak, akiket Böjte Csaba, a szervezet alapítója nevel az említett intézményben, és az esttel a gyermekotthont támogatják.

Kiemelte annak jelentőségét is, hogy a Kárpát-medencében olyan vállalkozói hálózat prosperáljon, amely távlatosan is elősegíti a térség gazdasági fellendülését, ezzel javítva a foglalkoztatást és küzdve a szegénység ellen.

Szili Katalin jelezte: adventkor nagyon fontos a jótékonykodás, tenni a nehezebb helyzetben lévőkért, így azokért a gyermekekért is, akik szülők nélkül, de az alapítványi gyermekotthon szeretetében nevelkednek.
velemenyezd, 2017. december 08. péntek, 19:57
MNB: a munkaerőképzés a fenntartható fejlődés kulcsa
A monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgató a Párizsi Magyar Intézetben tartott előadást az európai és azon belül is a magyar munkaerőpiaci kihívásokról francia és magyar szakembereknek.

Az igazgató emlékeztetett arra, hogy a munkaerőpiac reformja tekintetében Magyarország sikeres perióduson van túl a 2010-ben megkezdett stabilizációs programnak köszönhetően. Elmondása szerint "soha korábban nem dolgoztak annyian az országban, mint jelenleg", a foglalkoztatást 700 ezer fővel sikerült növelni. Ez a folyamat a költségvetés stabilizálásához is hozzájárult, mert többen fizetnek adót - fűzte hozzá.

A jövő kihívásának Virág Barnabás a piacon lévők képzettségi szintjét jelölte meg.

"Amennyiben Magyarország továbbra is versenyképes szereplője kíván maradni a világgazdaság vérkeringésének, akkor a központi kérdés az lesz, hogy milyen képzettségű munkavállalóink vannak a munkaerőpiacon" - hangsúlyozta. "Ebben a tekintetben még van tér az előrelépésre
velemenyezd, 2017. december 07. csütörtök, 20:50
Czibere: meg kell találni a fogyatékos emberek helyét az automatizálódó világban
ösztönözhessék a megjelenésüket a munkaerőpiacon, ez a kérdés gazdaságpolitikai vetülete.

A másik dimenzió a társadalmi integrációról szól: egy befogadó, összetartó közösségben a fogyatékos emberek egyenrangúsága, aktivitása alapvető feltétel.

Giflo H. Péter, a nonprofit kft. ügyvezetője azt mondta, szervezetük elkötelezett a mellett, hogy mindenkinek munkalehetőséget biztosítson.

A programismertetőben azt írták: a fogyatékos emberek esélyegyenlőségének megteremtése, beleértve a foglalkoztatást is, nagyon aktuális téma. A tanulmányok elvégzése után a pályakezdő fiatalok nagy részének nehézséget okoz az átlépés a munka világába, és ez különösen igaz a fogyatékos fiatalokra. Ehhez kapcsolódva a nonprofit kft. az Emmivel együttműködésben márciusban indította el programját, amellyel a megváltozott munkaképességűek munkaerőpiaci integrációját elősegítő projekteket kívánnak támogatni.

Egymásra épülő foglalkoztatási rehabilitációs rendszer alapjait szeretnék megteremteni, amely a jövőben
velemenyezd, 2017. december 07. csütörtök, 15:29
Hölvényi György: helyi segítséggel kell elérni, hogy Afrika fiataljai ne induljanak el Európába
közölte, a két kontinensnek közös válaszokat kell találnia a kölcsönösen kulcskérdést jelentő ifjúságpolitikai és a migrációs kihívásokra. A fejlesztéspolitika számára mindkét terület hosszú távú prioritás, hiszen Afrika népességének 60 százaléka 25 évnél fiatalabb - emlékeztetett a képviselő.

A kereszténydemokrata politikus szerint a mélyszegénységgel küszködő elefántcsontparti gyermekek és fiatalok számára a ferences rendhez köthető Amigo a Yopougon nevű, spanyol eredetű alapítvány képzést és foglalkoztatást biztosító tevékenységéhez hasonló együttműködések járulhatnak hozzá az afrikai népesség otthoni boldogulásához.

"A helyszínen tapasztaltak világossá tették: vagy helyben segítjük a kontinens szociális válságban lévő népességét, vagy újabb tömegek indulnak Európába" - fogalmazott.

Az afrikai tárgyalásairól hazatért néppárti képviselő elmondta, Egyiptomban felkereste a kopt keresztény egyház vezetőit, valamint a még mindig jelentős, 13-15 millió fős kopt keresztény egyház ifjúságvédelemmel
velemenyezd, 2017. december 01. péntek, 17:40
Képek, videók
Foglalkoztatás
megyerimihaly
2013. január 02. szerda, 10:33
tállat.jpg
zsokica45
2013. augusztus 13. kedd, 16:09
málna tállal, ker.szemes.
rochlitzne
2009. szeptember 14. hétfő, 04:24
tállal
katusom
2008. június 26. csütörtök, 22:14
TÉLI KÉP NŐVEL.gif
gosztmagdi
2017. december 20. szerda, 15:21
csendélet-nővel.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:10
ŐSZ A PAERKBA NŐVEL.jpg
gosztmagdi
2017. április 23. vasárnap, 11:30
képek nővel2.jpg
remahe1952
2016. december 24. szombat, 11:12
képek nővel.jpg
remahe1952
2016. december 24. szombat, 11:12
este 4 nővel.jpg
remahe1952
2016. december 24. szombat, 10:53
Novelty magic.jpg
mbartis
2016. július 03. vasárnap, 19:35
A novella 01.jpg
chillik
2016. április 06. szerda, 05:38
A novella 02.jpg
chillik
2016. április 06. szerda, 05:37
Rózsa nővel
farkasterezia
2016. március 28. hétfő, 19:36
csendélet-nővel.png
klari67
2016. március 28. hétfő, 10:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.