Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:17 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Folyékony mosószer - házilag elkészítve
Készíts természetes tisztítószert házilag!

A magunk által elkészített dolgok számos előnnyel járhatnak, legfőképpen azzal, hogy tudjuk mi van benne, és a saját igényeink szerint alakíthatunk egy-egy jól bevált alapreceptet. Ha vizsgálat tárgyává tesszük a háztartásban használt dolgokat, mindenre találhatunk otthon elkészíthető alternatívát. Nincs más dolgunk, mint nagyobb tételben beszerezni néhány olyan alapanyagot, melyet sokféle termékben használhatunk, kiegészítve még néhány speciálisabb dologgal.

Jó, ha mindig van otthon:

-szódabikarbóna

-mosószóda

-ecet

-természetes szappan

-citromsav

-illóolajakEzekből nemcsak mosószert, öblítőszert, vízkőoldót nyerhetünk, de fogkrém, dezodor és még sok egyéb tisztálkodószer, kozmetikum alapjai is lehetnek. Ha valakinek pedig olyan szerencséje van, hogy fűtőanyagként fát használ, akkor pedig a fa hamujából készített lúg egy olcsó megoldás tisztításhoz, folyékony szappan készítéséhez. A kezdeti sikerélményeink hatására lelkesedésünk tovább nőhet, mert azt fogjuk tapasztalni, hogy pofonegyszerű az elkészítésük, nem szennyezzük vele a környezetet, nem károsak az egészségre, olcsóak, és még csodálatos módon használnak is, akkor bevezethetünk még több házilag elkészített dolgot, amit eddig készen vásároltunk. Rövid időn belül eljuthatunk odáig, hogy az alapanyagok beszerzésén kívül már nincs nagyon miért a drogériába menni.

Íme egy egyszerűen elkészíthető folyékony mosószer recept, kézi és gépi mosáshoz egyaránt:

Hozzávalók:

10 dkg reszelt mosószappan (vagy egy olyan szappan, ami szépen mos)

15 dkg mosószóda

4 evőkanál szódabikarbóna

3 liter forró víz

2 liter felforralt vízhez hozzákeverjük a reszelt szappant, 1 literhez a mosószódát. Amikor langyosra hűltek, összeöntjük a két részt, és hozzákeverjük a szódabikarbónát. Hamarosan begélesedik a mosószer, és idővel elkezd szilárdulni. Hagyjuk ebben az állapotban egy éjszakát állni. Másnap higítsuk fel vízzel, és jól keverjük el.
Egy erre a célra rendszeresített botmixer segítségével szép homogén mosószert kaphatunk. A szappan minőségétől függ, mennyire szükséges higítani, próbáljuk meg literenként hozzáadni a vizet. Így akár 4- 6 liter folyékony mosószert kaptunk egy szappan, némi mosószóda és szódabikarbóna áráért.
lovaszmarika, 2018. március 01. csütörtök, 12:01
Címkék: magunk által, saját igényeink, háztartásban használt, olcsó megoldás, kezdeti sikerélményeink, alapanyagok beszerzésén,
Kommentek
Hogy meggyógyítson az erkölcsi és fizikai betegségből
Jézus Krisztus szenvedett és meghalt...

18. Hogy meggyógyítson az erkölcsi és fizikai betegségből

"Ő bűnhődött, hogy nekünk békességünk legyen, az ő sebei árán gyógyultunk meg." Ézsaiás 53,5

"Minden beteget meggyógyított, hogy beteljesedjenek az Ézsaiás próféta által mondottak: 'Erőtlenségünket ő vette el, és betegségeinket ő hordozta.'" Máté 8,16-17

Jézus Krisztus szenvedett és meghalt, hogy a betegség egy napon teljességgel elpusztíttasson. A betegség és halál nem volt része Isten eredeti elgondolásának a világgal. Mindez a bűnnel jött a világba, mint Isten ítélete a teremtés felett. A Biblia azt mondja, ,,A teremtett világ ugyanis a hiábavalóságnak vettetett alá, nem önszántából, hanem az által, aki alávetette, mégpedig... reménységgel" (Róma 8,20). Isten alávetette a világot a fizikai fájdalom hiábavalóságának, hogy megmutassa az erkölcsi rossz rettenetét.
Ez a hiábavalóság magába foglalta a halált.
kalmanpiroska, 2018. június 24. vasárnap, 17:53
Aki Őbenne hisz, az nem ítéltetik el
Aki Őbenne hisz, az nem ítéltetik el

,,Hogy valaki hiszen őbenne...." János 3,15

A kárhozatot mint bűneink büntetésének következményét mindnyájan megérdemeltük. Az élő hit szívből elismeri ezt. A bűnről való meggyőződés a Szentlélek által arra indít, hogy elítéljük magunkat, és igazat adjunk Istennek. Az ítélet teljesen jogos, Isten szeretete azonban gondoskodik arról, hogy megmeneküljünk a kárhozattól. Ahogy Mózes fölemelte a kígyót, hogy azok megmeneküljenek, akiket az megmart, ugyanúgy emelte föl Isten az Ő Fiát, hogy a bűnösök megmenekülhessenek a jól megérdemelt kárhozattól, és ismét kegyelemben részesülhessenek. A Szentlélek nemcsak az ítéletről győz meg, hanem annak igaz voltáról is, hiszen Jézus Krisztus Atyjához ment, hogy mint Szószóló a bűnösök ügyét védje, és érettük síkra szálljon. Az evangélium minden hallgatóját hitre és megtérésre hívja: béküljetek meg Istennel. A Szentlélek legyőzi a hitetlenséget azáltal, hogy azok szívében, akiket meggyőzött, fölébreszti azt
kalmanpiroska, 2018. június 24. vasárnap, 14:54
A lélek vendége – „A csönd ereje”
2018. június 23. szombat 18:20
,,A nagy dolgok csöndben teljesednek be... a belső tekintet világosságában figyelmünket a legrejtettebb, legcsöndesebb eseményre akarjuk fordítani, amelynek titkos forrásai Istenben vannak elrejtve, és láthatatlanok az emberi szemnek."
A csend gyakorlása során ráeszmélünk arra, hogy milyen fontos a nyitottság, az odafigyelés és az alázat. Ha nem hallgatunk el, akkor képtelenek vagyunk megérteni a másik embert. A csend ugyanis szembesít saját magunkkal, és a külső csend igen hamar feltárja a bennünk zsongó zajt. Kiderül, hogy az ,,izgő-mozgó ént" milyen nehéz lecsillapítani. Közben arra is rájövünk, hogy a csend gondolataink megtisztításához is nélkülözhetetlen. Ha képesek vagyunk megfelelően hallgatni, akkor Isten a csend intimitásában szólni fog hozzánk. Sőt, azt is mondhatjuk, hogy Isten csak akkor jelenik meg, ha mi magunk háttérbe vonulunk.
Isten a csend. Szűz Mária az Ige befogadása által a ,,csönd bazilikájává"
maroka, 2018. június 24. vasárnap, 12:59
Lúgosító diéta: a hosszú és az egészséges élet titka?
ezek savas kémhatásúak a szervezet számára, ettől még nyugodtan fogyaszthatóak. Mivel ugyanis antioxidánsokat és omega-3-zsírsavakat tartalmaznak, jótékony hatással vannak az emberi szervezetre.

A lényeg az, hogy a táplálkozásban is a kiegyensúlyozottságra törekedjünk. Ami a pH értéket illeti, a szervezet túlságosan eltolódhat a lúgos kémhatás irányába is - ilyenkor a savas táplálékok fogyasztása nem csak elvárt, de egészséges is. A probléma igazából az, hogy kevesebb lúgos táplálékot veszünk magunkhoz, mint amennyit valójában kéne - a baj tehát nem az, hogy túl sok savas kémhatású élelmiszert fogyasztunk. Táplálkozzon egészségesen és változatosan (egyen sok gyümölcsöt és zöldséget is), és korlátozza a készételek fogyasztását, így a szervezete pH értéke is megfelelő lesz.

Innerlight SuperGreens pH csoda lúgosító csomag
Innerlight SuperGreens pH csoda lúgosító csomag
INNERLIGHT SUPERGREENS

Végezetül néhány gondolat a lúgosító diétáról

A lúgosító diéta
tinka1951, 2018. június 23. szombat, 15:58
Tanúságos történetek
telhetőt. Nem akarom lekicsinyíteni ezeknek a tényezőknek a jelentőségét, mert mindegyik jó a maga nemében és a maga helyén, de ha az imára alapozunk, akkor azt kapjuk meg, amit Isten adhat!
Az, hogy az ébredés még mindig várat magára, nagyrészt annak köszönhető, hogy az emberek az odaszánt imaéletet kihagyva, más módszerekkel akarták elérni az ébredést. Sok mindent megtapasztaltunk már, de az ébredést csak akkor fogjuk átélni, ha az Isten szerinti úton közeledünk felé. Ez az út pedig az odaszánt, magunkat és másokat is meggazdagító imaélet.

Milyen az imaéleted?

Némely ember imaélete olyan, mint a rángatós kút: csak különféle nyomorúságok, betegségek rángatják meg alkalmilag. Másoké olyan, mint az artézi kút: ezek követik az Úr intéseit, hogy mindig imádkozni kell, és meg nem restülni. De van ennél magasabb fokozat is: a szökőkút, amikor a szív úgy megtelik hálával és dicsérettel, hogy mindig ujjongva szökik elő belőle az imádság.
Tudunk-e olyan lelkesen imádkozni az
suzymama, 2018. június 23. szombat, 14:34
Napi áhítat – A könyörületes atya
ekkor így szólt hozzá: Atyám, vétkeztem az ég ellen és teellened, és nem vagyok méltó arra, hogy fiadnak nevezzenek. Az apa viszont ezt mondta szolgáinak: Hozzátok ki hamar a legszebb ruhát, és adjátok rá, húzzatok gyűrűt az ujjára és sarut a lábára! Hozzátok a hízott borjút, és vágjátok le! Együnk, és vigadjunk, mert ez az én fiam meghalt és feltámadott, elveszett és megtaláltatott. És vigadozni kezdtek."
Magyarázat
A tékozló fiú történetében a fiatalabb testvérrel szoktunk azonosulni, magunkat tékozló fiúként látva, ahogy megtérünk Istenhez. Néhányan még az idősebb fiúval is azonosulunk, ráébredve, hogy bűnös módon neheztelést táplálunk azok iránt, akiket Isten kegyelmében részesít, pedig mi - helytelenül - őket ,,kevésbe jó keresztényeknek" ítéljük meg, mint magunkat.
Ma lássuk meg, hogy azonosulhatunk a tékozló fiú apjával is. Amikor fia hazatér, az apja ruhát, gyűrűt, sarut hozat neki. Mindhárom dolognak megvan a maga jelentése. Ruhát a méltóság jeleként
katalin_53, 2018. június 23. szombat, 07:34
Kun Magdolna : Veled megöregedni
Kun Magdolna : Veled megöregedni

Veled szeretnék megöregedni,
s majdan együtt hallgatni az esti csendeket,
melyek szótlanul is elmesélik nekünk
a megmásíthatatlan boldog éveket.

Szeretném örökbe fogadni szép tekinteted,
megbújni benne, mint egykor hajdanán,
s a benne meglapuló csillagfényű könnyet
ajkamhoz emelni, hadd csókolja szám.

Szeretném kezed fogni, néha remegőn is,
így sétálva körbe-körbe az ódon helyeket,
s majd így lépve át magunkat a levélhulló őszbe,
hogy egyazon idő legyen, mi avarba temet.

Mert te értem születtél, és én érted születtem,
minket úgy alkotott Isten két keze,
hogy általa legyünk kincsei egymásnak,
s abban örök időt nyerjen az élet értelme.

Nekünk együtt kell élni, és együtt kell halni,
külön-külön már úgy sem léteznénk,
ezért fogd a
vorosrozsa66, 2018. június 22. péntek, 20:22
ELÉG HA CSAK ANNYIT MONDunk: KÖSZÖNÖM
dongót kergetve, úgy borítottuk fel a fikuszt, hogy csak a cserép tört el. A sor bárki által folytatható.
Nem kell nagy hálálkodás, elég ha csak annyit mondunk: köszönöm. Érteni fogják. És azt is értik, ha kérünk valamit, csak ne kezdjük jajgatással.

Fogalmam sincs, milyen frekvencián jutnak el a köszönetek és a kérések az illetékeshez, de eljutnak. Van, ami nem teljesíthető.
S befejezésül egy gyermeteg, ám hatékony javaslat. (Kipróbálva!) Azokban a pillanatokban, amikor jól érezzük magunkat- hazaértünk, hűvös a lépcsőház, a kinti hőséghez képest a lakás is elviselhető, levetettük a cipőnket, végre leültünk, ettünk egy falatot, ittunk is rá, sőt letusoltunk vagy beültünk a fürdőkádba - mondjuk azt, hogy ez jól esett. Hangosan. Csodálkozni fogunk, hogy naponta hány jó percünk akadt. Ha estig nem felejtjük el - ez memóriatréningnek is jó -, köszönjük meg az illetékesnek az elmúlt napot.
Lefekvés előtt nézzünk fel a csillagos égre. Mert kánikulában csillagos az ég.
lenke1964, 2018. június 22. péntek, 19:31
Képek, videók
Dobostorta elkészítve.jpg
gaby73
2014. október 10. péntek, 23:00
Csülök elkészitve kenyérb
wob
2012. október 28. vasárnap, 20:34
A Busa elkészítve + Kesze
sarkadykati
2010. május 29. szombat, 01:50
Barbi elkészítve/2.
barbillla
2006. június 22. csütörtök, 09:20
Barbi elkészítve/1.
barbillla
2006. június 22. csütörtök, 09:17
magunk.jpg
liliana01
2018. június 17. vasárnap, 14:43
Dobjuk le magunkról bilin
katalin_53
2018. június 07. csütörtök, 17:59
mi magunk.jpg
sz719eszter
2018. március 24. szombat, 10:45
Magunk vagyunk.jpg
chillik
2017. november 08. szerda, 04:47
Ha alárendeljük magunkat.
katalin_53
2017. szeptember 13. szerda, 11:05
Magunkon.png
sz719eszter
2016. november 30. szerda, 09:30
Ne hagyjuk el magunkat.jp
chillik
2016. augusztus 18. csütörtök, 07:31
A magunk szerelme 01.jpg
chillik
2016. augusztus 13. szombat, 07:31
A magunk szerelme 02.jpg
chillik
2016. augusztus 13. szombat, 07:29
Nem mintha magunktól voln
katalin_53
2016. július 03. vasárnap, 17:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.