Regisztráció  Belépés
2018. március 24. szombat | 12. hét | 83. nap | 05:08 | Gábor, Karina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Folyékony mosószer - házilag elkészítve
Készíts természetes tisztítószert házilag!

A magunk által elkészített dolgok számos előnnyel járhatnak, legfőképpen azzal, hogy tudjuk mi van benne, és a saját igényeink szerint alakíthatunk egy-egy jól bevált alapreceptet. Ha vizsgálat tárgyává tesszük a háztartásban használt dolgokat, mindenre találhatunk otthon elkészíthető alternatívát. Nincs más dolgunk, mint nagyobb tételben beszerezni néhány olyan alapanyagot, melyet sokféle termékben használhatunk, kiegészítve még néhány speciálisabb dologgal.

Jó, ha mindig van otthon:

-szódabikarbóna

-mosószóda

-ecet

-természetes szappan

-citromsav

-illóolajakEzekből nemcsak mosószert, öblítőszert, vízkőoldót nyerhetünk, de fogkrém, dezodor és még sok egyéb tisztálkodószer, kozmetikum alapjai is lehetnek. Ha valakinek pedig olyan szerencséje van, hogy fűtőanyagként fát használ, akkor pedig a fa hamujából készített lúg egy olcsó megoldás tisztításhoz, folyékony szappan készítéséhez. A kezdeti sikerélményeink hatására lelkesedésünk tovább nőhet, mert azt fogjuk tapasztalni, hogy pofonegyszerű az elkészítésük, nem szennyezzük vele a környezetet, nem károsak az egészségre, olcsóak, és még csodálatos módon használnak is, akkor bevezethetünk még több házilag elkészített dolgot, amit eddig készen vásároltunk. Rövid időn belül eljuthatunk odáig, hogy az alapanyagok beszerzésén kívül már nincs nagyon miért a drogériába menni.

Íme egy egyszerűen elkészíthető folyékony mosószer recept, kézi és gépi mosáshoz egyaránt:

Hozzávalók:

10 dkg reszelt mosószappan (vagy egy olyan szappan, ami szépen mos)

15 dkg mosószóda

4 evőkanál szódabikarbóna

3 liter forró víz

2 liter felforralt vízhez hozzákeverjük a reszelt szappant, 1 literhez a mosószódát. Amikor langyosra hűltek, összeöntjük a két részt, és hozzákeverjük a szódabikarbónát. Hamarosan begélesedik a mosószer, és idővel elkezd szilárdulni. Hagyjuk ebben az állapotban egy éjszakát állni. Másnap higítsuk fel vízzel, és jól keverjük el.
Egy erre a célra rendszeresített botmixer segítségével szép homogén mosószert kaphatunk. A szappan minőségétől függ, mennyire szükséges higítani, próbáljuk meg literenként hozzáadni a vizet. Így akár 4- 6 liter folyékony mosószert kaptunk egy szappan, némi mosószóda és szódabikarbóna áráért.
lovaszmarika, 2018. március 01. csütörtök, 12:01
Címkék: magunk által, saját igényeink, háztartásban használt, olcsó megoldás, kezdeti sikerélményeink, alapanyagok beszerzésén,
Kommentek
Magyarország imafelajánlása a Szentháromságnak
MAGYARORSZÁG IMAFELAJÁNLÁSA A SZENTHÁROMSÁGNAK

Mennyei Atya!

Jézus Krisztus, Fiúisten, Megváltónk!
Szentlélek Úristen!
Örök, irgalmas Szeretetedbe ajánljuk
magunkat, családjainkat, egész Nemzetünket

és Szent Koronánkat,

annak minden lelki-szellemi mondanivalójával,
és fizikai síkú tartalmával együtt:
- Földjével, minden földalatti és föld feletti kincsével,
teljes vízkészletünkkel és országunk légterével,

minden ingóságával. -

Tesszük ezt a felajánlást teljes önmagunkkal:
Jézus Eucharisztikus Szívével, drága Szent Vérével egyesülten,

Jézus Szent Nevének védelmében;
Jézus és Mária Egyesült Szent Szíve által;
A Szűzanya Szeplőtelen Szívével
valamint Szent Őrangyalainkkal együtt, a
a Legszentebb Szentháromságnak:
a Teremtő Mennyei Atyának,
Jézus Krisztusnak, mint Királyok Királyának,
és a Szentlélek Úristennek és az Ő vezetésének

alávetve
sz719eszter, 2018. március 22. csütörtök, 10:48
Ideje van a gyógyulásnak, a bennünk lévő fájdalmak elengedés
áramolhassanak.
Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy ne feledkezz meg róla, hogy Szívcsokrod nem csak a tested elülső részén az érzelmi oldalon működik, hanem a test hátsó részén is, az akarati oldalon. Ezért nem minden esetben vezet eredményre, ha csak az érzelmi oldalon lévő Szívcsokroddal alakítod át az energiákat,- mert bizony több esetben tapasztaltam, hogy az akarati oldalon lévő energia csokrokat, tudtunk nélkül bizonyos erők kiválóan tudják manipulálni,- ezért nem árt résen lennünk, és átvenni magunk felett az irányítást.
Sokszor el sem tudjuk képzelni, mennyire bele tudnak ülni a negatív megnyilvánulási formák az energiarendszerünkbe, gondolok itt a testünket körülvevő energiamezőre is.
Végezzünk el együtt a gyakorlatot:
Lazítsd el magad és pár mély belégzés után irányítsd figyelmedet tested bizonyos területére, arra a pontra, ahol feszülést, energiaelakadást érzékelsz.
Csak add a figyelmedet, ne akard megtudni az érzés okát, fogadd el, hogy jelen van az érzés, de tudd,
sz719eszter, 2018. március 22. csütörtök, 10:37
A víz világnapja március 22
szimmetrikusabb, ha úgy tetszik harmonikusabb, míg a negatív töltetű szavak, hangok hatása diszharmóniát okoz.

Minden embernek saját rezgésszáma van, amit képes kibocsátani az érzelmei, beszéde, viselkedése révén. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy az emberi test több mint 70 százaléka vízből áll, a kapcsolat a rezgési frekvencia és szervezet között még hangsúlyosabb. És itt jön képbe a zene is, amely szintén hat a vízkristályokra.

Ezért ezentúl figyeljünk arra, és emlékeztessük magunkat a tényre, hogy az környezetből áramló energiák, emlékek, hangok, zenék, szavak, mind hatással vannak ránk. Hogy önmagunkkal harmóniába kerüljünk, igyekezzünk mindenben a pozitívat meglátni, meghallani, megtapasztalni, mert ezek összhangot teremtenek nemcsak a lelkünkben, hanem a testünkben is.

Szeretetet adni a legjobb, hiszen azt rendszerint vissza is kapjuk az életben!

A képen láthatóvá is válik, ahogy a vízkristályok viselkednek, ha Mozart műve, John Lenon Imagine című dala
pacsakute, 2018. március 21. szerda, 21:33
A kígyókat vegye el tőlünk az Úr
Vétkeztünk, lázadoztunk Isten ellen és teellened. Imádkozzál, hogy a kígyókat vegye el tőlünk az Úr!
Mózes tehát közbenjárt a népért, és az Úr így válaszolt: ,,Csináltass egy rézkígyót, és tűzd ki jelül egy fára. Akit marás ért és rátekint, az életben marad."
Csináltatott is Mózes egy rézkígyót, és kitűzte jelül egy fára. Akit megmartak a kígyók, de föltekintett a rézkígyóra, az életben maradt." (Szám 21,7-9)

Ki mehet fel az Úr hegyére?
Ki állhat meg az ő szent helyén?
Az, akinek keze ártatlan, akinek szíve tiszta, aki magát hiúságra nem adja, s nem tesz hamis esküt.
Az ilyen áldást nyer az Úrtól, s irgalmat Istentől, oltalmazójától.
Ez azok nemzedéke, akik őt keresik, akik Jákob Istenének arcát keresik." (Zsolt 24,3-6)

Kérünk, Istenünk, adj nekünk hűséget szolgálatodban, hogy napjainkban egyre többen és egyre buzgóbban kövessenek téged. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a
maroka, 2018. március 21. szerda, 12:20
A gyöngéd férfi
hangodat!" - eltűnődik azon, hogy most elhessegesse magától a tanácsot, vagy inkább megfogadja azt. A gyöngéd férfi jóval nyitottabb, de több elismerésre van szüksége. Kevésbé lehet kiszámítani, de döntéshozatalkor nehéz időket él át.
Ha tetszik, ha nem, ki kell mondanunk, hogy az 1950 után született férfiak nem tudnak teljesen megszabadulni a gyengéd férfit jellemző érzékenységtől. Mi mindannyian a feminizmus, a tekintélyellenesség, a környezetvédelem és az érzelmi kitárulkozás levegőjét szívtuk magunkba. A társadalom a férfiasság minden hagyományos fogalmát megkérdőjelezte, és mivel ezen már nem változtathatunk, jobb, ha átgondoljuk a dolgot.
Bármennyire tiltakozik bennünk a hagyományos férfi, a gyöngéd férfinak is megvannak a jó oldalai. Először is - már ami a pelenkákat illeti -, a Biblia kiáll amellett, hogy az apák szülőtársak, hiszen pár száz évvel ezelőtt a munkával és a családdal töltött idő szinte szétválaszthatatlan volt. A földművesek, állattartók és kézművesek
kalmanpiroska, 2018. március 21. szerda, 08:43
Egy IGAZ szerelmi történet, Londontól,Kubáig
Egy IGAZ szerelmi történet,
Londontól,Kubáig!(:

Egy ifjú londoni jegyespár elhatározta hogy esküvőjüket egyáltalán nem rendhagyó módon Kubában szeretnék megrendezni.El is küldték mindenkinek a meghívót,magángépet bérelve a helyszínre szállíttatták a vendégeket,az esküvő előtt egy nappal.

Egy elegáns szállodában szálltak meg mind a vendégek,mind pedig a pár.Természetesen a hagyományoknak megfelelően,az esküvő előtti éjszaka külön szobában aludtak.

A jegyespár kicsit korábban érkezett meg a vendégekenél,egészen pontosan 3 nappal korábban,hogy tovább tudják élvezni a szálloda által nyújtott lehetőségeket,szabadidős tevékenységeket.

Az esküvő előtti délutánon és estén,a menyaszony és pár barátnői a szálloda bárjában iszogattak,míg a vőlegény és barátai a vőlegény szobájában ugyancsak iszogattak.

A menyasszony a
vorosrozsa66, 2018. március 19. hétfő, 23:28
Trócsányi László: nem zárkózhatunk elefántcsonttoronyba
A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar épületében tartott rendezvényen a miniszter hangsúlyozta: az egyéni érdek közérdek elé helyezése azonnal hátrányos következményekkel jár, csorbítja a közbizalmat, holott a szakmának is az az érdeke, hogy jó legyen megítélése, tekintélye a társadalom előtt.

A minisztérium sem vonulhat elefántcsonttoronyba: erős kapcsolatokat kell kiépítenie a jogászi hivatásrendekkel. A jogszabály-előkészítés során az egyeztetésbe a kodifikátorok mellett be kell vonni az érintett jogi szakmák képviselőit és a tudomány embereit. A jogszabály megalkotása után pedig a gyakorlat mutatja meg, mennyire volt sikeres a kodifikáció, ebből a szempontból különösen fontosak a visszajelzések - tette hozzá.

Magyarország sem zárkózhat elefántcsonttoronyba: figyelni kell a nemzetközi gyakorlatra, és a jó megoldásokat lehetőség szerint át kell venni - jegyezte meg Trócsányi László.

A világon különféle végrehajtói modellek működnek: van ahol tiszta állami rendszer, van ahol majdnem inkább
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 14:52
Orosz elnökválasztás - Orosz lapok szerint a külső nyomás csak növelte Putyin győzelmének arányát
gazdasági napilap Győzelmes részvétel címmel jelentetett meg anyagot, amelyben idézte Andrej Kondrasovot, Putyin kampánystábjának sajtófőnökét, aki szerint "köszönetet kell mondani Nagy-Britanniának azért, mert ismét rosszul kalkulált az orosz mentalitással", és a Szkripal-ügy (az Angliában megmérgezett orosz volt kettős ügynök miatt kirobbant botrány) nyomán 8-10 százalékkal megnőtt a választói aktivitás.

"Ismét abban a pillanatban kezdtek el ránk nyomást gyakorolni, amikor mozgósítanunk kellett magunkat" - mondta Kondrasov.

A Vedomosztyi gazdasági napilapazt írta: Putyin magabiztosan újraválasztatta magát a negyedik ciklusra.

A Társadalmi, Gazdasági és Politikai Tanulmányok Intézetét (ISzEPI) vezető Dmitrij Badovszkijnak a Vedomosztyi számára adott értékelése szerint az orosz választókra a legjelentősebb hatást az elmúlt hónapokban a nemzetközi helyzet gyakorolta, az orosz olimpiai részvétel korlátozásától az orosz-brit botrányig.

"Hirtelen felerősödött az az értelmezés, hogy a
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 12:02
Képek, videók
Dobostorta elkészítve.jpg
gaby73
2014. október 10. péntek, 23:00
Csülök elkészitve kenyérb
wob
2012. október 28. vasárnap, 20:34
A Busa elkészítve + Kesze
sarkadykati
2010. május 29. szombat, 01:50
Barbi elkészítve/2.
barbillla
2006. június 22. csütörtök, 09:20
Barbi elkészítve/1.
barbillla
2006. június 22. csütörtök, 09:17
Magunk vagyunk.jpg
chillik
2017. november 08. szerda, 04:47
Ha alárendeljük magunkat.
katalin_53
2017. szeptember 13. szerda, 11:05
Magunkon.png
sz719eszter
2016. november 30. szerda, 09:30
Ne hagyjuk el magunkat.jp
chillik
2016. augusztus 18. csütörtök, 07:31
A magunk szerelme 01.jpg
chillik
2016. augusztus 13. szombat, 07:31
A magunk szerelme 02.jpg
chillik
2016. augusztus 13. szombat, 07:29
Nem mintha magunktól voln
katalin_53
2016. július 03. vasárnap, 17:12
Mert ha mi magunk ítélnén
katalin_53
2016. július 03. vasárnap, 16:54
A magunk világában....jpg
pacsakute
2016. január 30. szombat, 22:04
Saját magunkban keressük
sacimama
2015. április 25. szombat, 10:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.