Regisztráció  Belépés
2018. május 25. péntek | 21. hét | 145. nap | 14:46 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hétvezér tokány
Hozzávalók:

60 dkg csont nélküli marhahús
60 dkg csont nélküli sertéshús
60 dkg csont nélküli borjúhús
10 dkg füstölt szalonna
1 hagyma
1 dkg pirospaprika
2 paprika
1 paradicsom
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors

Elkészítés

Háromféle húsból készítjük: 60 dkg csont nélküli marha-, 60 dkg ugyanilyen sertés- és 60 dkg borjúhúst veszünk hozzá és kisebb kockákra vágjuk össze, külön-külön téve a húsfajtákat. Ennek az ételnek a húsfélék más-más íze és a harmonikus fűszerezés adják meg egyedülálló jó ízét. Borjúhús hiányában leforrázott bárányhússal vagy csak marha és sertéshússal készítjük.

10 dkg füstölt szalonnát apró kockára vágunk és egy lábosban kisütjük, majd 1 kis fej apróra vágott hagymát megfonnyasztunk benne. Megszórjuk 1 dkg édes nemes paprikával, gyorsan elkeverjük benne és egy kis vízzel felengedjük. Lepirítjuk és beletesszük a megmosott marhahúst, megsózzuk és néha megkeverve, mindig egy-egy kevés vizet aláöntve, hogy rövid lében pörkölődjön, de ne égjen le, fedővel letakarva félig puhára pároljuk. Ekkor hozzátesszük a megmosott sertéshúst, ezzel tovább pörköljük mintegy 10-15 percig, végül beletesszük a borjúhúst is, hogy az egész együtt puhuljon meg, egy időben. Beleaprítunk 2-3 db nem túl csípős zöldpaprikát és 1-2 db friss paradicsomot, s ha a hús megpuhult, zsírjára pirítjuk le az egészet. Közben 2 dl tejfölt 1 evőkanálnyi liszttel és 1 dl hideg vízzel, habverővel simára keverünk, és ugyancsak habverővel kevergetve hozzátesszük a forrásban levő ételhez. Jól felforraljuk, s ha kell utána ízesítjük. Ha a kellő sűrűséget elérte, forrón tálaljuk.

Köretként - külön tálon - apróra szaggatott tojásos galuskát adunk mellé, tetejét vékony sugárban tejföllel meglocsoljuk, néhány szeletke frissen vágott zöldpaprikával és friss paradicsommal díszítjük. Az asztalra adás pillanatában megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, vagy aki szereti egy csipetnyi friss illatos kaporral. Igen illik hozzá a fejes saláta. Leve rózsaszínű, enyhén csípős, tejfeles, paprikás, a paprikás csirke mártására emlékeztető kell, hogy legyen.

Link
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 19:07
Címkék: húsfélék más-más, harmonikus fűszerezés, lábosban kisütjük, megmosott marhahúst, megmosott sertéshúst, egész együtt,
Kommentek
Hétvezér tokány
A különböző húsok adják meg csodás ízét! Jó szaftos, így galuskával, tarhonyával is isteni!
Hozzávalók:

60 dkg csont nélküli marhahús
60 dkg csont nélküli sertéshús
60 dkg csont nélküli borjúhús

10 dkg füstölt szalonna
1 hagyma
1 dkg pirospaprika
2 paprika
1 paradicsom
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors

Elkészítés

Háromféle húsból készítjük: 60 dkg csont nélküli marha-, 60 dkg ugyanilyen sertés- és 60 dkg borjúhúst veszünk hozzá és kisebb kockákra vágjuk össze, külön-külön téve a húsfajtákat. Ennek az ételnek a húsfélék más-más íze és a harmonikus fűszerezés adják meg egyedülálló jó ízét. Borjúhús hiányában leforrázott bárányhússal vagy csak marha és sertéshússal készítjük.

10 dkg füstölt szalonnát apró
lebo, 2016. október 13. csütörtök, 08:06
Hétvezér tokány
Hétvezér tokány

Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
3 ek olaj
30 dkg marhalábszár
30 dkg sovány sertéscomb
1 nagy csirkemell vagy 40 dkg borjúhús
ízlés szerint só
késhegynyi pirospaprika
1 mk őrölt fekete bors
4-5 gerezd fokhagyma
1-2 rozmaringág
1-2 szál friss kakukkfű
1 ek ételsűrítő por
1 db kicsi, hegyes zöldpaprika

Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon fedő alatt megfonnyasztjuk, de nem pirítjuk meg. A marhahúst csíkokra vágjuk, a hagymás olajba forgatjuk, és erős lángon, kevergetve fehéredésig sütjük. Annyi vízzel öntjük le, hogy éppen csak ellepje, majd lefedve, időnként megkeverve egy óráig pároljuk. A sertéshúst a marhahúshoz hasonlóan feldaraboljuk, és a marhahúsba keverve sóval, borssal megszórjuk. A rozmaring- és kakukkfűágról a leveleket lehúzzuk, apróra vágjuk, úgy hintjük a tokányba. A fokhagymát
pacsakute, 2010. december 03. péntek, 13:07
Hétvezér tokány
Hozzávalók: 5 dkg sertészsír, 8 dkg szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 5 g pirospaprika, 40 dkg marhahús, 25 dkg sertéshús, 25 dkg borjúhús, 15 dkg paradicsom, 1 kg zöldpaprika, 3 dkg liszt, 2 dl tejföl, só.
Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk a ceruzavastagságú metéltre vágott füstölt szalonnát, majd gyenge pirulása után kiszedjük. A visszamaradt zsírban sárgára pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felengedjük félpohárnyi vízzel. Négy-öt perces forralás után beletesszük a ceruzavastag csíkokra vágott sovány marhahúst, megsózzuk és lefedve kb. 20-25 percig pároljuk. Ezután hozzátesszük a marhahúshoz hasonlóan vágott sertéshúst, majd kb. 20 perc múlva a csíkokra vágott borjúhúst is.
Amikor a borjúhús puhulni kezd, beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot és a kisebb darabokra szelt zöldpaprikát. Tetejére szórjuk az átpirított füstölt szalonnát, és lefedve az anyagokat puhára pároljuk. Liszttel elhabart tejföllel sűrítjük, és ezzel még 3-4
bubszi, 2010. november 29. hétfő, 06:11
Hétvezér tokány 3.
Hozzávalók 4 személyre: 2 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 30 dkg marhalábszár, 30 dkg sovány sertéscomb, 1 nagy csirkemell (vagy 40 dkg fiatal borjúhús), só, késhegynyi pirospaprika, 1 csapott mokkáskanál őrölt fekete bors, 4-5 gerezd fokhagyma, 1-2 rozmaringág, 2-3 szál friss kakukkfű ételsűrítő por, 1 kicsi, hegyes zöldpaprika
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon fedő alatt megfonnyasztjuk, de nem pirítjuk meg. A marhahúst csíkokra vágjuk, a hagymás olajba forgatjuk, és erős lángon, kevergetve fehéredésig sütjük. Annyi vízzel öntjük le, hogy éppen csak ellepje, majd lefedve, időnként megkeverve egy óráig pároljuk. A sertéshúst a marhahúshoz hasonlóan feldaraboljuk, és a marhahúsba keverve sóval, borssal megszórjuk. A rozmaring- és kakukkfűágról a leveleket lehúzzuk, apróra vágjuk, úgy hintjük a tokányba. A fokhagymát megtisztítva, apróra vágva adjuk hozzá. Még egy órát együtt puhítjuk, majd a lebőrözött, kicsontozott, szintén csíkokra vágott csirkemellet (vagy
bubszi, 2010. október 23. szombat, 15:25
Hétvezér tokány 2.
Hozzávalók: 12 dkg füstölt szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 5 g pirospaprika, 25 dkg marhahús, 25 dkg sertéshús, 25 dkg borjúhús, 15 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 3 dl tejföl, 4 dkg liszt, só.
A kockákra vágott füstölt szalonna zsírján megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a csíkokra vágott marhahúst, megsózzuk és kevés vizet aláöntve, fedővel letakarva addig pároljuk, ameddig a hús félpuha lesz. Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst, majd amire a hús puhulni kezd, a hasonlóan darabolt borjúhúst, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Amikor a húsok puhára párolódtak, tejfölös habarással sűrítjük, és a tejszínt is hozzáöntve még 2-3 percig forraljuk.
Tarhonyát, galuskát vagy párolt rizst adunk hozzá.
Elkészítési idő: 60 perc
bubszi, 2010. október 23. szombat, 15:25
Hétvezér-tokány 1.
Hozzávalók: 5 dkg sertészsír, 8 dkg szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 5 g pirospaprika, 40 dkg marhahús, 25 dkg sertéshús, 25 dkg borjúhús, 15 dkg paradicsom, 1 kg zöldpaprika, 3 dkg liszt, 2 dl tejföl, só.
Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk a ceruzavastagságú metéltre vágott füstölt szalonnát, majd gyenge pirulása után kiszedjük. A visszamaradt zsírban sárgára pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felengedjük félpohárnyi vízzel. Négy-öt perces forralás után beletesszük a ceruza vastag csíkokra vágott sovány marhahúst, megsózzuk és lefedve kb. 20-25 percig pároljuk. Ezután hozzátesszük a marhahúshoz hasonlóan vágott sertéshúst, majd kb. 20 perc múlva a csíkokra vágott borjúhúst is.
Amikor a borjúhús puhulni kezd, beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot és a kisebb darabokra szelt zöldpaprikát. Tetejére szórjuk az átpirított füstölt szalonnát, és lefedve az anyagokat puhára pároljuk. Liszttel elhabart tejföllel sűrítjük, és ezzel még 3-4
bubszi, 2010. október 23. szombat, 15:25
Hétvezér tokány
* 30 dkg marhalábszár
* 30 dkg sertéscsülök
* 1 nagy csirkemell (vagy 40 dkg fiatal borjúhús)
* só
* 2 fej vöröshagyma
* 3 ek étolaj
* késhegynyi pirospaprika
* 1 csapott mk őrölt fekete bors
* 4-5 gerezd fokhagyma
* 1-2 rozmaringág
* néhány szál friss kakukkfű ágacska
* 1 kicsi, hegyes zöldpaprika
* 3 ek tejföl vagy tejszín
* 1 db paradicsom

elkészítés

1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon fedő alatt megfonnyasztjuk, de nem pirítjuk meg.
2. A marhahúst csíkokra vágjuk, a hagymás olajba forgatjuk, és erős lángon, kevergetve fehéredésig sütjük.
3. Annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen csak ellepje, majd lefedve, időnként megkeverve egy óráig pároljuk.
4. A sertéscsülköt a marhahúshoz hasonlóan feldaraboljuk, és a marhahúsba
klerierzsi, 2010. szeptember 03. péntek, 00:07
Képek, videók
hétvezér-tokány.jpg
bubszi
2010. szeptember 21. kedd, 04:39
Húsfeld.KFT
biharijudit
2013. június 07. péntek, 20:15
Harmonikus-Természet-H átt
winxclubervin
2015. október 13. kedd, 16:40
Harmonikus, szép napot!.j
jucinenadov
2013. április 14. vasárnap, 22:55
Harmonikus csendélet Ibol
csalogany13
2011. február 21. hétfő, 09:54
Gésa harmónikus színössze
csalogany13
2010. július 25. vasárnap, 14:19
harmonikus szép napot.gif
jakabgasparne
2010. június 20. vasárnap, 08:06
harmónikus szép hetet.gif
jakabgasparne
2010. június 19. szombat, 17:23
Vera lábosa
himeshaza
2009. március 15. vasárnap, 17:09
Lábos,cserép,dalkedlis ütő
himeshaza
2009. március 15. vasárnap, 17:02
labos_2.jpg
ujjozsef
2008. november 15. szombat, 18:02
labos_1.jpg
ujjozsef
2008. november 15. szombat, 18:02
megmosod a hátam....jpg
csomajulianna
2010. március 17. szerda, 10:38
Megmosom a hátad_2131039.
brambilla1
2008. február 25. hétfő, 09:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.