Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 14:34 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ismertek nagyon szép dallamú zenés filmeket?
Nagyon köszönöm, kedves Detotext! Végig olvastam az Enigma wikipédiai ismertetőjét:

"Maga az "Enigma" szó is rejtélyt jelent, így nem meglepő hogy Cretu ezt a nevet választotta a projektnek. Az Enigmát még ma is nehéz zenei műfajba sorolni, hiszen több stílusjegy is megtalálható benne, ugyanakkor egyedülálló jelenség. Az erotika, női sóhajok, gregorián himnuszok, törzsi énekek furcsa elegye, művészien kidolgozott keverése nem mindennapi élményt nyújt, az Enigma egy új világot nyit meg előttünk. Minden albumon másra helyeződik a hangsúly, más a téma és a hangszerek, de mindegyikről elmondható, hogy egyfajta titokzatosság jellemzi, szinte arra késztetve a hallgatókat, hogy megfejtsék a rejtett üzeneteket."

Nagyon nehéz annak, aki új stílust akar létrehozni. Nekem is megvolt a sajátom, 1995-ig írtam daljátékokat, régi elsüllyedt világ könyvek alapján megírt történelmek alapján is, mint az állandó két vándor, Dóri és Jóni által felfedezett világrészekét. Gitároztam, azt tanultam és furulyát, de sajnos, amiben oboán kívül más fúvós hangszer van, nem tudom meghallgatni, éles a fülemnek. Nekem is kialakult volna a saját stílusom, de mindenem tönkre ment, az anyagaimmal együtt, meg már nincsen énekhangom sem, elölről kezdtem minden felépítését, lehet, hogy sikerül, lehet, hogy nem. Szükségem van a szívhez szóló dallamokra, énekhangokra, mert azok állnak egyedül közel hozzám. Szívesen fogok hallgatni kedvenceidet, kíváncsi vagyok az albumokra, különösen arra, ami az űr hangjait dolgozza fel, de az angyalos is biztosan jó.
Hozzám a magyar zenei vonalon egyedül az Omega számai álltak közel, de minden egykori együttesnek volt legalább egy száma, amit el tudtam fogadni. Szeretem a gyorsabb zenéket is, ha van ritmusuk és szépek. Mindenevő voltam mindig, lehetett ária, operett, népdal hajlításokkal, melyek kedvenceim, műdal, romantikus. Az olcsó slágereket és a mulatós zenét nem bírom hallani sem.

Kellemes további kikapcsolódást kívánok, hallgatok ma Enigma zenét!

Most az orosz előadót hallgatom, nagy munka, nagyon tehetséges. Mi voltunk ilyenek gyerekkorunkban, hogy utánoztunk mindent hangképzésekkel, az állatok hangjaival együtt. Ki tudja, mi lett volna belőlünk...
katalinkohut, 2017. október 09. hétfő, 18:38
Címkék: nevet választotta, rejtett üzeneteket, saját stílusom, anyagaimmal együtt, szívhez szóló, magyar zenei,
Kommentek
A csoda
leendő szülők boldogságát lehetetlen lett volna leírni.

Elkezdtek hát felkészülni a babák eljövetelére: berendezték a gyermekszobát, vettek járókát és persze rengeteg játékot. Kate és David számára azonban a hatodik hónap már vészjóslóan telt, ugyanis idejekorán megindult a szülés. Az asszony nagyon nehezen szült. Az a nap tényleges megpróbáltatás volt nem csak számára, de az ikrek számára is. Kate tisztán emlékszik rá, hogy a szülése után odajött hozzájuk az orvos, és megkérdezte, hogy választottak-e már egy nevet a fiúknak. Azt mondták, Jamie-nek fogják nevezni. Ezután az orvos szomorúan rájuk nézett és azt suttogta: ,,őszintén sajnálom, de elvesztettük Jamie-t...". Ezt hallván David lassan felesége ágyára ereszkedett.

Kate megkérte, hogy engedjék meg neki, hogy legalább egyszer kezében tarthassa a fiát, hogy búcsút mondhasson neki. A kisbaba nagyon hideg volt. Az asszony megkérte a férjét, hogy feküdjön le mellé, hogy ő is melegítse Jamie-t. Letette a kis testet
lilagondolatok, 2018. június 22. péntek, 09:12
Utcazenész novella
volna. Nem hagyott búcsúlevelet, nem vitt magával szinte semmit, csak egy kevéske pénzt. Azon a délutánon megszűnt létezni a családja számára.

Hiába kerestették. Az apjuk őrjöngött, anyjuk pedig rohamosan megőszült. Soha senki nem hallott többé róla. Vagy ha hallott is, mélyen hallgatott. Sokan azt rebesgették, hogy a Tiszának ment, de Ditta tudta, hogy ez lehetetlen. Amikor maga elé idézte a mosolyát, amit felé küldött a kertkapuból, akkor érezte, hogy Péter nem halált, hanem az életet választotta. Méghozzá a szabad életet.

,,De megpihent szívében egy bús kis gondolat. Tán a kék fecskék után szökött a kis patak. ,,

Ez a bús kis gondolat most elárasztotta a nő lelkét. Nézte a fiút és minden erejét összeszedve megszólalt:

- - Péter? - kérdezte fura, idegen hangon.

A zenész lassan letette a gitárját a fal mellé. Megfordult és mély, kellemes hangon ennyit mondott:

- - Nem, Gábor vagyok.

Ditta szíve
anyu65, 2018. június 18. hétfő, 14:36
Magyar tagot választottak az Európai Zenei Tanács elnökségébe
A Magyar Állami Operaház közleménye szerint az Oslóban tartott közgyűlésen tanácskozási joggal vett részt Gyüdi Melitta, az Opera protokollfőnöke, az Európai Zenei Tanács Fellowship Programjának ösztöndíjasa. Zsoldos Dávidot június 10-én választották be az európai ernyőszervezet elnökségébe.

A tizenhat nominált közül négy korábbi és négy új tagot választottak meg, köztük a Magyar Zenei Tanács képviseletében delegált jelöltet. A testület elnöke továbbra is Ian Smith (Live Music Now Scotland), alelnöke Victoria Liedbergius (Norvégia), tagjai Willem van Moort (Hollandia), Eirik Birkeland (Norvégia), Joanna Grotkowska (Lengyelország), Audrey Guerre (Franciaország), Michalis Karakatsanis (Ciprus), Zsoldos Dávid (Magyarország).

Korábban Schanda Beáta, Bánffy Miklós-díjas menedzser 2001 és 2005 között volt az Európai Zenei Tanács elnöke.

Zsoldos Dávid, a Papageno ügyvezető igazgatója a Zeneakadémián végzett zongoraművész, később zenetörténész szakon. 2002-ben alapította a Fideliót, majd a
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 10:41
125 éve hunyt el Erkel Ferenc
125 ÉVE HUNYT EL ERKEL FERENC

Százhuszonöt éve, 1893. június 15-én halt meg Erkel Ferenc, a magyar nemzeti opera megteremtője, a Himnusz megzenésítője. A jubileum alkalmából Erkel-emlékévet tartanak.

1810. november 7-én született Gyulán, német eredetű zenészcsaládban. Gimnáziumi és zenei tanulmányait Nagyváradon, majd Pozsonyban végezte, ahol egész életére meghatározó élményt jelentett számára Bihari János verbunkos zenéje és a városban fellépő Liszt Ferenc virtuóz zongorajátéka. Tizennyolc évesen került Kolozsvárra zenetanárnak, ahol zongoraművészként és zeneszerzőként is ismert lett, szerzeményeibe a polihisztor Brassai Sámuel bíztatására emelt be magyaros motívumokat. Pesten 1834-ben mutatkozott be, egy évvel később véglegesen itt telepedett le, de szülővárosába, főként nyaranta, gyakran visszatért.

1835-ben a Budai Magyar
menusgabor, 2018. június 14. csütörtök, 20:45
Bugár Béla indul a szlovák államfőválasztáson
"Minden szlovákiai állampolgár elnöke akarok lenni: a szlovákoké, a magyaroké, a ruszinoké, a romáké" - jelentette ki Bugár Béla. Elmondta: alapos mérlegelés után döntött az indulás mellett, mivel - mint mondta - meggyőződése, hogy manapság, amikor "nagy a társadalom megosztottsága, fontos, hogy olyan legyen az elnök, aki felül tud kerekedni a vitákon és egyaránt közel áll a politikai paletta mindkét oldalához."

A vegyes párt kongresszusán tisztújítást is tartottak, ennek során a küldöttek a pártelnöki poszton megerősítették Bugár Bélát, s a négy alelnöki poszt közül is csak egy helyen állt be változás, a párt szlovák vonalának a posztról lemondott "erős embere" Lucia Zitnanská helyére Peter Antalt választották.

Szlovákiában 2019 tavaszán tartanak államfőválasztást. A megmérettetésen indulni szándékozó jelöltek közül eddig tizenkét név ismert, megfigyelők szerint egyikük sem számít kiemelten esélyes jelöltnek, a választáson indulni kívánó "nagy nevek" valószínűleg csak ősszel vállnak majd
velemenyezd, 2018. június 09. szombat, 16:32
Szent Norbert püspök
húszezerrel jön ellene? Mert ha nem, követséget küld hozzá még akkor, amikor messze jár, és békét kér tőle.
Tehát mindaz, aki közületek nem mond le mindarról, amije van, nem lehet az én tanítványom."
Ezek az evangélium igéi. Lk 14,25-33

- Szent Norbert püspök
........................
- Katolikus oldalon
Istenünk, ki Szent Norbert püspököt arra választottad, hogy imádságos lelkületével és lelkipásztori buzgalmával példát mutasson Egyházad szolgáinak, kérünk, közbenjárására add meg, hogy hívő néped mindig szíved szerinti pásztorokat és üdvösséges táplálékot találjon!

- Wikipedia oldalon
Magdeburgi Szent Norbert vagy Premontrei Szent Norbert (Gennep vagy Xanten, 1080/1085 - Magdeburg, 1134. június 6.) főnemesi családból származott, mint nem elsőszülöttet szülei papi pályára szánták, a világi karrier számára így nem adatott meg.
maroka, 2018. június 06. szerda, 08:31
Itt az ember, aki Mészáros Lőrincnél is gyorsabban gyűjti a
milliókat, igaz, ehhez verekednie is kell
Floyd Mayweather Jr.-t választotta a világ legjobban kereső sportolójának a Forbes: a bokszoló éves gázsija, amelyet nem mellesleg egyetlen éjszaka keresett meg, 77,8 milliárd forintnak megfelelő dollárra rúg.Az amerikai lap kedden közzétett összesítéséből kiderül, hogy a 41 éves amerikai ökölvívó - aki korábban már volt ennek a listának a vezetője - a 2017 és 2018 júniusa között vizsgált időszakban 285 millió dollárt (77,8 milliárd forintot) keresett. Ezt a bevételt egyetlen este alatt hozta össze, amikor tavaly augusztusban megmérkőzött a ketrecharcos Conor McGregorral. Utóbbi 99 millió dollárt (27 milliárd forintot) kapott a fellépésért, amivel a kereseti lista negyedik helyén végzett.

A "The Money" (Pénz) becenevű Mayweather csatlakozott Michael Jordanhez és Tiger Woodshoz, akik átlépték az egymilliárd dolláros kereseti határt.

A lista második és harmadik helyén két labdarúgó áll: Lionel Messi 111
bordat, 2018. június 05. kedd, 22:27
Szakály Sándort választották a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat alelnökévé
A TIT keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a közelmúltban elhunyt Tőkéczki László helyére választottak új alelnököt a keddi közgyűlésen.

Az 1841-ben Magyar Természettudományi Társulat néven alapított szervezet feladata, hogy országosan összehangolja és képviselje a tudományosan megalapozott elméleti és gyakorlati ismeretek, magatartás- és cselekvésminták közvetítését a társadalom számára. Mai nevét 1958 óta viseli.
velemenyezd, 2018. május 29. kedd, 17:32
Képek, videók
Akik sosem ismerték
jakabgasparne
2009. február 19. csütörtök, 08:34
Ő választotta, de van vál
alvaro-hopihe
2018. március 07. szerda, 09:38
Ti választottátok! :))
meki77
2014. április 22. kedd, 11:32
ti választottatok.jpg
meki77
2012. szeptember 23. vasárnap, 08:54
ti választottatok.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:34
Téged választottalak
sarkadykati
2012. május 02. szerda, 07:24
te vagy a választottam
1maszatka
2009. június 28. vasárnap, 17:47
papa választotta ruhában.
kissjuli
2009. április 07. kedd, 12:26
ezt mintát választottam.j
hugimama
2009. március 02. hétfő, 07:59
Rosszul valasztottal.jpg
charlotteani
2009. január 21. szerda, 19:31
Üzenetek.jpg
szalai0913
2010. november 29. hétfő, 06:05
Üzenetek a gyilkostól.jpg
margoboszi
2010. október 26. kedd, 17:13
Üzenetek a gyilkostól 2.j
margoboszi
2010. október 26. kedd, 17:13
karácsonyi üzenetek macik
1maszatka
2009. december 20. vasárnap, 18:08
Üzenetek Kiminek
kimif1
2009. október 06. kedd, 13:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.