Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 23. vasárnap | 38. hét | 266. nap | 14:27 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ismertek nagyon szép dallamú zenés filmeket?
Nagyon köszönöm, kedves Detotext! Végig olvastam az Enigma wikipédiai ismertetőjét:

"Maga az "Enigma" szó is rejtélyt jelent, így nem meglepő hogy Cretu ezt a nevet választotta a projektnek. Az Enigmát még ma is nehéz zenei műfajba sorolni, hiszen több stílusjegy is megtalálható benne, ugyanakkor egyedülálló jelenség. Az erotika, női sóhajok, gregorián himnuszok, törzsi énekek furcsa elegye, művészien kidolgozott keverése nem mindennapi élményt nyújt, az Enigma egy új világot nyit meg előttünk. Minden albumon másra helyeződik a hangsúly, más a téma és a hangszerek, de mindegyikről elmondható, hogy egyfajta titokzatosság jellemzi, szinte arra késztetve a hallgatókat, hogy megfejtsék a rejtett üzeneteket."

Nagyon nehéz annak, aki új stílust akar létrehozni. Nekem is megvolt a sajátom, 1995-ig írtam daljátékokat, régi elsüllyedt világ könyvek alapján megírt történelmek alapján is, mint az állandó két vándor, Dóri és Jóni által felfedezett világrészekét. Gitároztam, azt tanultam és furulyát, de sajnos, amiben oboán kívül más fúvós hangszer van, nem tudom meghallgatni, éles a fülemnek. Nekem is kialakult volna a saját stílusom, de mindenem tönkre ment, az anyagaimmal együtt, meg már nincsen énekhangom sem, elölről kezdtem minden felépítését, lehet, hogy sikerül, lehet, hogy nem. Szükségem van a szívhez szóló dallamokra, énekhangokra, mert azok állnak egyedül közel hozzám. Szívesen fogok hallgatni kedvenceidet, kíváncsi vagyok az albumokra, különösen arra, ami az űr hangjait dolgozza fel, de az angyalos is biztosan jó.
Hozzám a magyar zenei vonalon egyedül az Omega számai álltak közel, de minden egykori együttesnek volt legalább egy száma, amit el tudtam fogadni. Szeretem a gyorsabb zenéket is, ha van ritmusuk és szépek. Mindenevő voltam mindig, lehetett ária, operett, népdal hajlításokkal, melyek kedvenceim, műdal, romantikus. Az olcsó slágereket és a mulatós zenét nem bírom hallani sem.

Kellemes további kikapcsolódást kívánok, hallgatok ma Enigma zenét!

Most az orosz előadót hallgatom, nagy munka, nagyon tehetséges. Mi voltunk ilyenek gyerekkorunkban, hogy utánoztunk mindent hangképzésekkel, az állatok hangjaival együtt. Ki tudja, mi lett volna belőlünk...
katalinkohut, 2017. október 09. hétfő, 18:38
Címkék: nevet választotta, rejtett üzeneteket, saját stílusom, anyagaimmal együtt, szívhez szóló, magyar zenei,
Kommentek
Szűz Mária születése (Kis boldog asszony) 09.08
vissza nem tér a maradék. Föllép és legelteti nyáját az Úr erejében, az Úrnak, az ő Istenének, fenséges nevében.
Akkor biztonságban élnek, mert hatalmát kiterjeszti egészen a föld határáig: és ez lesz a béke.
Ez az Isten igéje. Mik 5,1-4a

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Isten arra rendelt minket, hogy Fiának képmását öltsük magunkra.
Testvéreim!
Tudjuk, hogy az Istent szeretőknek minden a javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket. Akiket ugyanis előre ismert, azokat eleve arra rendelte, hogy Fiának képmását öltsék magukra. Így lesz ő elsőszülött a sok testvér között. Akiket előre erre rendelt, azokat meg is hívta, akiket meghívott, azokat igazzá tette, akiket pedig igazzá tett, azokat meg is dicsőítette.
Ez az Isten igéje. Róm 8,28-30

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Mária gyermeket fogant a Szentlélektől.
Jézus Krisztusnak, Dávid és Ábrahám fiának családfája:
Ábrahámnak Izsák volt a
maroka, 2018. szeptember 07. péntek, 15:33
A Mol Bubi mintájára kiépített kerékpárkölcsönző-rendszert adtak át Pozsonyban
A helyi közbringarendszer közös kiépítéséről még tavaly tavasszal írt alá szándéknyilatkozatot a Slovnaft és Pozsony. A Slovnaft BAjk nevet viselő projektet - amely a legnagyobb okoskerékpár-rendszer Szlovákiában - Ivo Nesrovnal, Pozsony főpolgármestere és Gabriel Szabó, a Slovnaft vezérigazgatója adta át pénteken.

"Pozsony ezzel olyan európai nagyvárosokhoz csatlakozik, mint Párizs, London és Bécs, amelyeknek már van közösségi kerékpárrendszerük. Az alternatív közlekedés és a megosztott gazdaság a modern idők trendjei, Pozsonynak már van egy közösségi gépkocsi megosztó rendszere, ezzel a lépéssel kiszélesítjük a megosztott szolgáltatások és az alternatív közlekedés lehetőségeit" - jelentette ki az átadón Ivo Nesrovnal, Pozsony főpolgármestere.

"A Slovnaft BAjk elindítása óriási előrelépést jelent, azzal kifejezésre juttatjuk, hogy komolyan gondoljuk a stratégiánkat, hogy az üzemanyagok mellett más üzleti szegmensekre is összpontosítani akarunk" - hangsúlyozta Gabriel Szabó, a Slovnaft
velemenyezd, 2018. szeptember 07. péntek, 12:23
Brenner József volt a szónok a heiligenkreuzi apátság Szent
Brenner József volt a szónok a heiligenkreuzi apátság Szent Bernát-napi ünnepén.
2018. augusztus 29. szerda 12:50
Augusztus 20-án az ausztriai Heiligenkreuzban a rendalapító Clairvaux-i Szent Bernát főünnepe zajlott. A káptalani mise szónoka Brenner József nagyprépost, spirituális volt, akit Maximilian Heim ciszterci apát hívott meg.
Brenner József prédikációjában a családjuk és a ciszterci rend közti kapcsolatról szólt; elmesélte, hogyan lett Boldog Brenner János Anasztáz ciszterci rendi tag Zircen. Az első ciszterci élmények Pécsett érték őket, miután a család az 1940-es években Szombathelyről Pécsre költözött az édesapa hivatali áthelyezése miatt. Előbb a legidősebb fiú, László tanult a ciszterci gimnáziumban, aki a rendbelépésekor a Tóbiás nevet kapta. Az igazgató, Kühn Szaniszló is egy szombathelyi családból származott, ismerte a Brenner famíliát. A második Brenner fiú, János, aztán József is ebben a gimnáziumban tanult. Egyre több atyával tartottak baráti kapcsolatot. József atya
maroka, 2018. augusztus 29. szerda, 19:06
Drunvalo Melchizedek: Az Élet Virágának ősi titka /Részlet/
(egy Nefilim) Földünkre megérkezett, először a delfinekkel (szíriuszbeliekkel) lépett kapcsolatba, hogy megszerezze jóváhagyásukat tervei megvalósításához. Azután letelepedtek a szárazföldön, és megindították azt a folyamatot, amely a földi ember megteremtéséhez vezetett.

* A Nefilim anyák

Hogy röviden összefoglaljam és tisztázzam: a lázadás után, amikor új faj teremtését határozták el, a Nefilimek testesítették meg az anyai jelleget. A sumér iratok szerint hét Nefilim nőt választottak ki erre a feladatra. Azután agyagot vettek a földből, vért egy emlősből, spermát egy fiatal Nefilim férfiból, az alkotókat összekeverték és a kiválasztott fiatal Nefilim nők méhébe helyezték, s azok később emberi lényeknek adtak életet. Az eredeti történet szerint hét emberi csecsemő született meg egyszerre, nem csupán Ádám és Éva - ezen kívül sterilek voltak. Nem voltak képesek a szaporodásra. A Nefilimek folytatták a kicsiny emberek nemzését, egy egész sereget hoztak létre a kicsinyekből, s
eposz, 2018. augusztus 26. vasárnap, 12:44
Átadták az első magyar listát a szerbiai nemzeti tanácsi választásokra
A Magyar Összefogás nevet viselő listán a legnagyobb délvidéki magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség jelöltjei mellett a történelmi egyházak képviselői, valamint olyan értelmiségiek és civilek kaptak helyet, akik a vajdasági magyar közösség szellemi, oktatási, kulturális életében kimagasló szakmai teljesítményről tettek tanúbizonyságot.

Hajnal Jenő, aki az előző ciklusban az MNT elnöki tisztségét töltötte be, a sajtónak úgy nyilatkozott: ezzel a listával a magyar közösség folytatni tudja azt az építkezést, amelyet az előző nemzeti tanács elkezdett. Reményének adott hangot, hogy ismét olyan testület alakul majd, amely tenni akar a közösségért, a délvidéki magyarságért, és felelősséget vállal érte.

A Szerbiában élő kisebbségek a nemzeti tanácsokon keresztül valósítják meg a kulturális önigazgatáshoz való jogukat, ami a művelődés, a tájékoztatás, a nyelvhasználat és az oktatás területére terjed ki.

November 4-én a Szerbiában élő 22 nemzeti kisebbség közül 18 választhatja meg közvetlen
velemenyezd, 2018. augusztus 24. péntek, 18:31
Az angol királyok félig magyarok
feleségül. Margit 1045. június 10-én született az egykori Reska (Réka-)várban Nádasd (ma Mecseknádasd) település mellett."
(iii) Enyhén eltérő évszámokkal (ez igen gyakori egészen a 19. századig), de tényszerűségén mit sem változtat:
"Eduárd és Ágota Margit (1045-1093), Krisztina (1047-1102) és Ætheling Edgár (1051-1126) nevű gyermekeikkel 1057-ben érkezett Angliába. A hastingsi csatavesztés után a Bölcsek Tanácsa utolsó kísérletként Anglia függetlenségéért az ifjú Edgárt, Margit testvérét választotta királlyá. Edmund és (István lánya) Hedvig Ottó nevű fiától származik a Gut-Keled nemesi ág." (a leginkább hiteles forrás: Nyáry Krisztina naplója)
Margit Skóciába menekült és szent is és minden brit királyné ősanyja is lett.
(iiii) Elgondolkodtató (kellene, hogy legyen!), hogy miért éppen "Réka/Rika vára" településen él és születik meg az utolsó Atheling, azaz az angol királyságot megteremtő leghitelesebb királyi vér, nemesi ág (Athelingok a brit tudósok által is tudottan az angol
menusgabor, 2018. augusztus 08. szerda, 22:59
Zhao Rong Szent Ágoston áldozópap
-- felelte Fogolla Ferenc püspök a kormányzónak, aki arra készült, hogy kardjával kivégezze őt.

- Magyar kurír oldalon
Zhao Rong Szent Ágoston és kínai vértanútársai
2012. július 9. hétfő 13:24
Július 9-én Kína keresztény vértanúira, Zhao Rong Szent Ágoston áldozópapra és száztizenkilenc társára emlékezik az Egyház. Zhao Rong Ágoston Kínában született 1746-ban. A császár katonaságánál szolgált. Látva a szent vértanúk álhatatosságát, keresztény hitre tért. A papi hivatást választotta. Az evangélium megvallásáért és hirdetéséért 1815-ben vértanúságot szenvedett.
Július 9-én emlékezik meg róla az Egyház. Ugyanígy számos vértanútársáról, püspökökről, papokról, szerzetesekről, világi hívekről és gyermekekről is, akik különféle életkorban szorongattatások között vallották meg Krisztus Istenségét Kína különböző vidékein.

'Istenünk, te Zhao Rong Szent Ágoston áldozópap és társai, kínai vértanúk hitvallása által Egyházadat csodálatos gondviseléseddel megerősítetted. Add,
maroka, 2018. július 09. hétfő, 10:40
Képek, videók
Akik sosem ismerték
jakabgasparne
2009. február 19. csütörtök, 08:34
Az igaz utat választottam
katalin_53
2018. július 15. vasárnap, 22:54
Ő választotta, de van vál
alvaro-hopihe
2018. március 07. szerda, 09:38
Ti választottátok! :))
meki77
2014. április 22. kedd, 11:32
ti választottatok.jpg
meki77
2012. szeptember 23. vasárnap, 08:54
ti választottatok.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:34
Téged választottalak
sarkadykati
2012. május 02. szerda, 07:24
te vagy a választottam
1maszatka
2009. június 28. vasárnap, 17:47
papa választotta ruhában.
kissjuli
2009. április 07. kedd, 12:26
ezt mintát választottam.j
hugimama
2009. március 02. hétfő, 07:59
Rosszul valasztottal.jpg
charlotteani
2009. január 21. szerda, 19:31
Üzenetek.jpg
szalai0913
2010. november 29. hétfő, 06:05
Üzenetek a gyilkostól.jpg
margoboszi
2010. október 26. kedd, 17:13
Üzenetek a gyilkostól 2.j
margoboszi
2010. október 26. kedd, 17:13
karácsonyi üzenetek macik
1maszatka
2009. december 20. vasárnap, 18:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.