Regisztráció  Belépés
2018. március 24. szombat | 12. hét | 83. nap | 04:59 | Gábor, Karina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ismertek nagyon szép dallamú zenés filmeket?
Nagyon köszönöm, kedves Detotext! Végig olvastam az Enigma wikipédiai ismertetőjét:

"Maga az "Enigma" szó is rejtélyt jelent, így nem meglepő hogy Cretu ezt a nevet választotta a projektnek. Az Enigmát még ma is nehéz zenei műfajba sorolni, hiszen több stílusjegy is megtalálható benne, ugyanakkor egyedülálló jelenség. Az erotika, női sóhajok, gregorián himnuszok, törzsi énekek furcsa elegye, művészien kidolgozott keverése nem mindennapi élményt nyújt, az Enigma egy új világot nyit meg előttünk. Minden albumon másra helyeződik a hangsúly, más a téma és a hangszerek, de mindegyikről elmondható, hogy egyfajta titokzatosság jellemzi, szinte arra késztetve a hallgatókat, hogy megfejtsék a rejtett üzeneteket."

Nagyon nehéz annak, aki új stílust akar létrehozni. Nekem is megvolt a sajátom, 1995-ig írtam daljátékokat, régi elsüllyedt világ könyvek alapján megírt történelmek alapján is, mint az állandó két vándor, Dóri és Jóni által felfedezett világrészekét. Gitároztam, azt tanultam és furulyát, de sajnos, amiben oboán kívül más fúvós hangszer van, nem tudom meghallgatni, éles a fülemnek. Nekem is kialakult volna a saját stílusom, de mindenem tönkre ment, az anyagaimmal együtt, meg már nincsen énekhangom sem, elölről kezdtem minden felépítését, lehet, hogy sikerül, lehet, hogy nem. Szükségem van a szívhez szóló dallamokra, énekhangokra, mert azok állnak egyedül közel hozzám. Szívesen fogok hallgatni kedvenceidet, kíváncsi vagyok az albumokra, különösen arra, ami az űr hangjait dolgozza fel, de az angyalos is biztosan jó.
Hozzám a magyar zenei vonalon egyedül az Omega számai álltak közel, de minden egykori együttesnek volt legalább egy száma, amit el tudtam fogadni. Szeretem a gyorsabb zenéket is, ha van ritmusuk és szépek. Mindenevő voltam mindig, lehetett ária, operett, népdal hajlításokkal, melyek kedvenceim, műdal, romantikus. Az olcsó slágereket és a mulatós zenét nem bírom hallani sem.

Kellemes további kikapcsolódást kívánok, hallgatok ma Enigma zenét!

Most az orosz előadót hallgatom, nagy munka, nagyon tehetséges. Mi voltunk ilyenek gyerekkorunkban, hogy utánoztunk mindent hangképzésekkel, az állatok hangjaival együtt. Ki tudja, mi lett volna belőlünk...
katalinkohut, 2017. október 09. hétfő, 18:38
Címkék: nevet választotta, rejtett üzeneteket, saját stílusom, anyagaimmal együtt, szívhez szóló, magyar zenei,
Kommentek
Szent Patrik püspök
Szent Patrikra, Írország térítő apostolára és védőszentjére emlékezünk március 17-én. Ő az egyetlen szent, aki az Egyház egyetemes kalendáriumában Írországot képviseli. Ünnepét csak ezerkétszáz évvel halála után vették föl az egyetemes naptárba.
...........................
Istenünk, te gondviselő jóságoddal Szent Patrik püspököt választottad ki, hogy Írország népeinek dicsőségedet hirdesse. Érdemeiért és közbenjárására add, hogy mi, akik boldog örömmel viseljük a keresztény nevet, szüntelenül hirdessük csodás tetteidet. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Szent Patrik kötődése a magyar egyházhoz
Walter Lynch írországi püspök hozta Győrbe a Könnyező Szűzanya kegyképét a 17. században, miután a Cromwell-féle üldöztetés idején menekülni kényszerült hazájából. A kép a győri székesegyház
maroka, 2018. március 20. kedd, 10:04
Születésnap - Balogh Judit 50 éves
A 2003-ban visszavonult klasszis játékos az MTI-nek elmesélte, hogy gyerekkorában egyszer edzők érkeztek a nagytétényi iskolába a BEAC-tól, de nem őt, hanem jóval magasabb nővérét választották ki.

"Rossz gyerek voltam, így otthon később azt mondták, hogy inkább engem is vigyen magával. Én voltam a legkisebb, aztán 16 évesen már elértem a 178 centit" - idézte fel nevetve a négyszeres magyar bajnok. - "Végül is a szerencsén múlt az egész, ha vívóedzők jönnek a suliba, akkor talán vívtam volna."

Balogh Judit profi pályafutása a BEAC-ban kezdődött, melyet 1990-ben ő vezetett első és azóta is egyetlen bajnoki címére, a döntőben az MTK-nak 46, illetve 38 pontot dobva.

"Nem ez volt a legtöbb, néhányszor 50 pont fölött is jártam, egy spanyol csapatnak 54-et dobtam BEK-meccsen" - jelentette ki a háromszoros Magyar Kupa-győztes bedobó, aki két évet Franciaországban légióskodott. Erről elmondta:

"Tanulságos volt a profi szemlélet és hozzáállás, de hazahúzott a szívem, no meg Soraya lányom is
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 14:12
A tizenöt éve meggyilkolt miniszterelnökére, Zoran Djindjicre emlékezik Szerbia
Zoran Djindjicnek, Szerbia első demokratikusan választott kormányfőjének a halálával az általa elindított reformok is hosszú időre leálltak, ma Szerbiát nem a Djindjic-féle balközép, hanem a korábbi nagy ellenfél, a jobbközép irányítja, Djindjic egykori párttársai pedig egymással is versengő pártokat alapítottak.

Zoran Djindjicet 2003. március 12-én fényes nappal lőtték le a kormány épülete előtt. A kabinet háromnapos gyászt hirdetett, valamint rendkívüli állapotot rendelt el, amely április 22-ig tartott. Hosszan tartó rendőrségi akció keretében több tucat gyanúsítottat fogtak el, végül 2007-ben egy különleges rendőri egység és egy akkoriban befolyásos belgrádi maffiacsoport 44 tagját összesen 378 év börtönre ítélték a gyilkossággal összefüggésben, a történtek politikai hátterére azonban azóta sem derült fény, a merénylet megrendelői a mai napig szabadlábon vannak.

Zoran Djindjic 1952-ben született az észak-boszniai Samacon. Belgrádi tanulmányai után nem kapott munkát a kommunisták vezette
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 13:10
Mátyás király
Mátyás király nagy szerelme

Igazi hódító volt harctéren és az ágyban is igazságos Mátyás királyunk. Igaz, legszívesebben csak egy nővel bújt volna ágyba, akit alacsony származása miatt nem vehetett nőül, de aki megajándékozta egyetlen egy fiával, Corvin Jánossal. Edelpeck Borbála - másként Barbara Edelpäck - volt ez az asszony. A viszony hat éven át tartott, ,,hivatalosan" akkor ért véget, amikor Mátyás király feleségül vette Aragóniai Beatrixot, a nápolyi király lányát.

De kezdjük az elején, egészen pontosan egy prágai börtönben, ahol Hunyadi Mátyás a cseh király, György ,, vendégszeretetét" élvezte. Túszként került oda, az akkori magyar király, V. László vitte magával a belpolitikai harcok elől. Gyakorlatilag túsz volt, László és a cseh király így akarta zsarolni az egyre erősebb, a magyar trónra esélyes Hunyadi családot. V. László azonban Prágában hirtelen meghalt, Mátyás pedig bár rab volt, de legalább király lett, a cseh uralkodó pedig
biharijudit, 2018. március 07. szerda, 07:50
Arany János – Párviadal
az útca sem elég tág:
Hadd nyiljék meg a szalon;
Idehordva szőr-, selyem-rongy,
Üveg, forgács, drága lom.
S minden, amit nézni kell;
Miben ész s kéz remekel,
Hogy divatnő csóka-fészkét
"Fényesnek" tüntesse fel.

Meneláosz e zsibvásárt
Győzi kinccsel - hisz király;
Ő is beáll "műértőnek";
Rendel, választ és birál;
Lássa meg, ha jő, Paris,
Hogy izlése volt, van is:
Mikor nőjét választotta,
S most egyéb dologban is.

Már kitűzve a hét' napja,
Nap' órája-ideje,
Amikor Parist "fogadja
Monsieur Ménélas s neje."
Pontban (illőt késve) jő
A madame és monsieur;
(Mert az is van: hol Paris jár.
Hogy' maradna el a nő?)


Bók, köszöntés megtörténik
Mindkét részről comme il faut,
S megindul a nyelv-ballet tánc.
chillik, 2018. március 07. szerda, 04:49
Jégtörő Mátyás
Február 24-e Szent Mátyás,
,,a jégtörő" ünnepe. Mátyás volt az az apostol, akit az áruló Júdás helyett maguk közé választottak Jézus tanítványai tizenkettediknek. Mátyás király is róla kapta nevét, mert Mátyás napjára virradólag (február 23-án este) született.
A Lévi nemzetségéből, Betlehemből származó Mátyás tudós ember volt. Júdás árulás és halála után tizenegyen maradtak az apostolok. Jézus mennybemenetelét követően, pünkösd előtt az ő helyére választották Mátyást a tanítványok szűkebb köréből. Az apostolok szétszéledése után a hagyomány szerint Etiópiában hirdette az evangéliumot. Mátyás vértanúságot szenvedett Krisztusért: nyakazó bárd oltotta ki életét. Ezért ábrázolták bárddal vagy szekercével, s választották az ácsok és mészárosok védőszentjüknek. Attribútumai a kard, a bárd, kövek, kereszt és lándzsa. Az ácsokon és a mészárosokon kívül a halászok is védőszentjükként
liliana01, 2018. február 24. szombat, 20:31
Hallgass a kávéscsészédre, avagy negyven gyakorlati ötlet
Hallgass a kávéscsészédre, avagy negyven gyakorlati ötlet a nagyböjtre szülők számára


Készülj fel, tervezz, hogy gyümölcsöző legyen a nagyböjti időszak! - tanácsolja az Aleteia nemzetközi katolikus portál szerzője, Emily Jaminet író, rádiós személyiség, feleség és hét gyermek édesanyja. Segítségül kreatív és praktikus ötleteket gyűjtött össze a szülők számára.

Ezek az ötletek inspirációul szolgálnak ahhoz, hogy a szülők felkészülhessenek, hogyan tudják minél mélyebben megélni a nagyböjti időszakot. A negyven ötlet közül lehet csak egyet választani, de akár többet is... (Néhány ötletet kiegészítettünk, illetve módosítottunk a magyarországi lehetőségekhez igazítva - a szerk.)

1. Engedd, hogy az Eucharisztia megerősítsen! Gondold át, hogy vasárnapon kívül mikor tudnál hetente még egy nap szentmisén részt venni. Talán elmehetsz a közeli katolikus iskola szentmiséjére vagy szombat reggel a templomodba.

2. Menj el gyónni! Jelölj ki a naptáradban
suzymama, 2018. február 21. szerda, 11:02
Krisztus, az Isten képe
Krisztus, az Isten képe

"... az ő Fia ábrázatához hasonlatosak legyenek." Róma 8,29

Az apostol azt mondja, hogy Isten eleve eltervezte, hogy a bűnösökben helyreállítja Isten képét. Isten célja nemcsak az, hogy választottait a mennybe vigye. Az Ő célja nagyobb. Azt akarja, hogy Krisztus képét viseljék, hogy Hozzá hasonlítsanak. Az Isten képét tehát nem Ádám, hanem Krisztus képére állítja helyre, hogy Krisztus legyen elsőszülött sok atyafi között. A Szentírásból tudjuk, hogy az elsőszülöttnek különleges helyzete volt. Ebből megtudhatjuk, mit is jelent a Krisztushoz való hasonlatosság, melyet Isten gyermekei el fognak nyerni. Előbb lelkük formáltatik Krisztushoz hasonlóvá, majd a feltámadás után a testük is. A hasonlóvá tétel folyamata tehát itt a földön kezdődik el, éspedig az újjászületéskor, amikor új lelket és új szívet kapunk. Ez folytatódik és teljessé lesz a Krisztussal való hitbeli egyesülésben, úgy hogy elmondhatjuk: "Krisztus él bennem". Gonosz énünk akkor Vele együtt
kalmanpiroska, 2018. február 20. kedd, 06:53
Képek, videók
Akik sosem ismerték
jakabgasparne
2009. február 19. csütörtök, 08:34
Ő választotta, de van vál
alvaro-hopihe
2018. március 07. szerda, 09:38
Ti választottátok! :))
meki77
2014. április 22. kedd, 11:32
ti választottatok.jpg
meki77
2012. szeptember 23. vasárnap, 08:54
ti választottatok.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:34
Téged választottalak
sarkadykati
2012. május 02. szerda, 07:24
te vagy a választottam
1maszatka
2009. június 28. vasárnap, 17:47
papa választotta ruhában.
kissjuli
2009. április 07. kedd, 12:26
ezt mintát választottam.j
hugimama
2009. március 02. hétfő, 07:59
Rosszul valasztottal.jpg
charlotteani
2009. január 21. szerda, 19:31
Üzenetek.jpg
szalai0913
2010. november 29. hétfő, 06:05
Üzenetek a gyilkostól.jpg
margoboszi
2010. október 26. kedd, 17:13
Üzenetek a gyilkostól 2.j
margoboszi
2010. október 26. kedd, 17:13
karácsonyi üzenetek macik
1maszatka
2009. december 20. vasárnap, 18:08
Üzenetek Kiminek
kimif1
2009. október 06. kedd, 13:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.